Bom barst na keuze voor Lamprou: ‘Had misschien iemand in elkaar geschopt’

Maandag, 14 september 2020 om 10:42Rian Rosendaal • Laatste update: 10:54

Etienne Vaessen is niet bepaald blij met de handelswijze van trainer Fred Grim. De doelman was de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde bij RKC Waalwijk en alles wees erop dat hij als basisspeler aan de nieuwe jaargang zou beginnen. Grim besloot vorige week echter om Kostas Lamprou als nummer één te benoemen bij RKC, tot woede en teleurstelling van Vaessen.

Vaessen kreeg het slechte nieuws afgelopen woensdag te horen van Grim. Vrijdag verliet hij naar eigen zeggen uit zelfbescherming de training van RKC in aanloop naar het duel met Vitesse (0-1) van zondag. "Anders had ik bij een actie misschien iemand per ongeluk in elkaar geschopt", verklaart de boze sluitpost in gesprek met het Brabants Dagblad. Grim hekelde de mindset van Vaessen en nam hem niet op in de wedstrijdselectie.

De gepasseerde Vaessen is van mening dat hij beter behandeld zou moeten worden. "Ik had op wat meer krediet gerekend. Twee jaar heb ik geen fatsoenlijke trainingen gehad bij RKC. Ik voelde me juist weer beter worden en deed in de voorbereiding niet voor Lamprou onder." Vaessen vroeg gelijk een gesprek aan met technisch directeur Mohammed Allach en algemeen directeur Frank van Mosselveld. "Ik sta nog twee jaar onder contract en wil weten wat mijn perspectief is. Als ik niet verhuurd kan worden, sluit ik weer aan. Want RKC blijft mijn club."

Vaessen is inmiddels disciplinair gestraft door de RKC-leiding. Na een periode van bezinning sluit hij woensdag weer aan bij het elftal van Grim, zo klinkt het. "Teleurstelling mag, alleen heeft Etienne deze teleurstelling op meerdere momenten op verschillende verkeerde manieren geuit. In het gesprek met hem vanmorgen heeft hij een officiële waarschuwing gekregen en is hem de maximale boete opgelegd. De komende twee dagen is hij geschorst en krijgt hij de mogelijkheid om tot bezinning te komen", verklaart Van Mosselveld op de clubsite.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door siepie)

Ja dit komt hard aan voor Etienne jaren idd eerste keeper geweest. En nu word hij 2de keeper. Gelukkig geen vertrek zoals op tv gemeld werd

Welkom in de wereld van topsport. Je bent nu eenmaal minder goed. Live with it, dit is bijna een kleuter-reactie.

14 september 2020 om 12:44

Prima toch? Even een beetje primitief doen. Als hij daarna ook gewoon aansluit is er niks aan de hand. Want ik kan mij best de teleurstelling voorstellen, eerst de belofte en vlak voor het seizoen begint niet meer. Kan koud op het dakje vallen. Zo zie ik het meer

"twee jaar heb ik geen fatsoenlijke trainingen gehad bij Rkc." Vrij eigenaardige quote. Hoezo heeft hij geen fatsoenlijke trainingen gehad?

14 september 2020 om 11:05

Denk dat hij doelt op keeperstraining. Toch wel vreemd met een oud keeper als trainer overigens als dit echt zo is.

14 september 2020 om 11:28

Oud speler zijn betekent dan ook niet direct dat je goed training kan geven.

14 september 2020 om 11:30

Volgens mij is Grim best een aardige trainer. Maar doel er meer op dat je juist als oud keeper oog hebt voor de keepers in je selectie, en weet hoe je die moet trainen.

14 september 2020 om 11:49

Grim hoeft de training dan ook niet zelf te geven, maar wel het belang van keeperstraining inzien (en er een mannetje voor aannemen)

14 september 2020 om 13:13

Dit is echt zo de keeperstrainer die rkc had deed helemaal niets met op de training

14 september 2020 om 13:58

Nee hij hoeft zelf de keeperstraining niet te geven, maar de keeperstrainer valt onder de hoofdtrainer, en is Grim dus wel verantwoordelijk.

14 september 2020 om 11:08

Vermoedelijk een steek onder water naar zijn voorgaande "concurrenten". Nu Lamprou is aangetrokken was er voor hem aanleiding om meer inspanning te leveren tijdens de trainingen.

14 september 2020 om 13:20

De vorige keeperstraining van RKC had internationale ervaring bij Arsenal. Wie ooit op de training van RKC is geweest weet dat Vaessen gewoon gelijk heeft. Hij heeft nooit een training van die man gehad. Het was altijd hetzelfde en de keepers moesten het vooral zelf uitzoeken. Supporters van Almere kunnen zien wat ik bedoel. De huidige keeperstrainer zet ze aan het werk. Vaessen weet weer wat zweten is. Ik kan me de frustratie wel begrijpen dus ik hoop dat nu de knop om gaat.

14 september 2020 om 14:39

Kijk! Dit was de reactie waar ik op hoopte. Zonder enige context, riep die opmerking van hem namelijk meer vragen dan antwoorden op. Vind je als Rkc'er trouwens ook dat Vaessen de eerste man het moeten zijn ipv Lamprou?

14 september 2020 om 11:10

Dus dan mag je je achterlijk gaan gedragen? Is toch zeer terecht dat hij hiervoor een boete krijgt? Los van of hij een salarisvermindering heeft geaccepteerd.

14 september 2020 om 12:22

Een boete is sowieso raar. Ben blij dat mijn baas dat niet mag doen.

14 september 2020 om 13:14

Bij rkc hebben ze geen salaris vermindering gehad

14 september 2020 om 16:53

Hij had zijn teleurstelling ook anders kunnen oplossen. Boetes zijn boetes, of je nu wel of niet ingeleverd hebt. Als je niks fout doet, krijg je er bovendien niet mee te maken.

14 september 2020 om 11:13

Die boete dient als straf voor de speler en niet als financieel gewin voor de club. Die boete lijkt mij overigens vrij logisch. Hij geeft zelf al aan dat hij Lamprou niet veel ontloopt. Dan kan het dus 2 kanten opgaan en in zijn geval is het dus de verkeerde kant opgegaan. Geen reden om je als een volslagen idioot op te stellen.

14 september 2020 om 11:13

Wat heeft de een nu met het andere te maken. Die boete krijg je als je je als een kleuter gedraagd. We hebben het hier niet over een 4e elftal van een amateurclub, maar over profvoetbal. Vaessen toont met dit zielige gedrag aan dat hij daar niet geschikt voor is. Lamprou heeft jarenlang bij Willem II gekeept en heeft het daar gewoon goed gedaan. Vaessen is al 3 jaar keeper van Rkc, maar heeft schijnbaar niet weten te overtuigen. Dan staat het de club vrij om een in hun ogen betere keeper te halen. Dan kun je gaan zitten jammeren en stampvoeten, of je laat elke training met fantastische reddingen zien dat je de betere bent.

14 september 2020 om 11:13

Je haalt hier twee dingen door elkaar die vrij weinig met elkaar te maken hebben. De salarisvermindering was uit overmacht, de boete simpelweg omdat Vaessen zich blijkbaar niet kan gedragen.

14 september 2020 om 11:30

Over de vorm van de boete ben ik het zeker eens. Een 'vergoeding' in de vorm van maatschappelijk werk werkt imo ook beter. Maar hoe de boete afgehandeld wordt staat in principe los van de salarisvermindering.

14 september 2020 om 12:19

Een speler van RKC is trouwens ook echt niet rijk. Volgens mij krijgt daar de bestbetaalde speler tussen de 8 en 8.5 k per maand. De rest zal daar vrij ver onder zitten, al weet ik niet wat Vaessen verdient.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GaariVerdediger130
M. MeulensteenVerdediger131
A. ToubaVerdediger130
S. BakariMiddenvelder131
M. KramerAanvaller135
J. OdgaardAanvaller133
A. AzhilMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

0 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren