Been ziet één lichtpunt bij ‘heel matig’ Ajax: ‘Gaan we nog vaak van genieten'

Maandag, 14 september 2020 om 08:28Chris Meijer • Laatste update: 11:07

Ajax opende het seizoen zondagmiddag met een 0-1 overwinning op Sparta Rotterdam. Een doelpunt van Antony, die zijn officiële debuut maakte, bezorgde de Amsterdammers een zege, nadat Nicolàs Tagliafico na een halfuur spelen al een rode kaart kreeg. Mario Been bestempelt de van São Paulo overgekomen aanvaller als een lichtpuntje in een verder ‘heel matig’ Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door london calling)

Antony is een heerlijke onbevangen speler , met een enorme explosiviteit ik hoop dat ze hem dat niet afleren. Als Ten Hag slim is stelt hij voortaan Noa Lang op die heeft ook enorm veel voetballend vermogen. Labyad in de spits is een grap, gister in 33 minuten 1 geslaagd balcontact en 9 x balverlies. Tadic is geen linksbuiten, en Promes is geen 10. Maar goed Ten Hag was laaiend enthousiast en heeft een uitstekend Ajax gezien , dus die gaat dit niet veranderen.

14 september 2020 om 08:58

Tadic heeft toch erg vaak linksbuiten gespeeld en vaak aardig goed, totdat bleek dat de spitspositie niet zo best bezet was en Tadic steeds vaker in de spits gezet werd. Bij gebrek aan een betere nummer 10 snap ik wel dat Promes daar nu staat. Wellicht zullen ze nog weleens ruilen van positie. Ik hoop wel dat er een echte spits gaat op staan, want Labyaf is idd niks daar en op 10 of links komt hij ook tekort. Ik hoop uiteindelijk op Neres/Anthony als swingende Brazilianen op de flanken, Tadic op 10, moet er alleen nog een gruwelijke spits bij.

14 september 2020 om 12:07

Er zijn genoeg opties, zeker als Neres weer helemaal terug is. Ik zou Tadic lekker in de spits laten staan. Is mega balvast en technisch goed. Antony op rechts en Neres op links. Promes op 10. Waarbij je met Lang en Kudus op de bank nog flink kan schuiven. Voor komend weekend zou ik Kudus wel willen zien op 10 en Promes vanaf links. Neres die dan 2e helft weer kan komen.

14 september 2020 om 09:27

Ik heb eerlijk gezegd het liefst Neres op links, Promes op 10, Antony op rechts en Tadic in de punt. Lang heeft het zeker heel aardig gedaan, maar ik vind hem niet beter dan die 4 die ik opnoem.

14 september 2020 om 10:08

@baradona/Noa Lang je moet jezelf niet te veel in de basis praten he. Geduld komt vanzelf. Neres wordt sws de linksbuiten, draait hopelijk een goed seizoen en voor veel geld weg. Dit seizoen moet Lang veel minuten pakken en volgend seizoen de vaste linksbuiten worden met jongens als Danilo/Unuvar als back-up. Of Labyad een grap op 9 is moet nog blijken. Je oordeelt te snel obv 1 aparte match met rode kaart en op kunstgras. Kans is sws groot dat Tadic daar komt te spelen als Neres fit is

Ben wel benieuwd hoe de stemming is onder de ajax supporters. Feyenoord moest na de wedstrijd tegen Zwolle de titel aspiraties maar in de kast stoppen. NU was het zondag niet veel beter word Az nu lachend kampioen?het kan iig wel een leuk seizoen worden zo

14 september 2020 om 08:45

De stemming is nog steeds geweldig, met een rode kaart vanaf minuut 30 en met 1-0 winnen van sparta is gewoon prima.volgende keer geen Tadic linksbuiten en Labyad spits, en het gaat ook weer een stuk beter.

14 september 2020 om 08:50

Ok dus spel was sowieso prima. 1-0 winnen is niet zo heel denderend toch? Ook met 10 man niet.2 aanpassingen en het staat. Ik ben benieuwd of Ten Hag dat ook zo ziet.wat wel duidelijk was is dat elke ploeg nog een beetje moeite had de eerste speeldag.

14 september 2020 om 08:54

Ze geven ook niks weg. Dat het voorin niet lekker liep was duidelijk. Maar normaal zou Ajax echt in de problemen komen, vond ze het gister wel ‘professioneel’ uitspelen.

14 september 2020 om 08:55

Bliek, als je met 10 man toch weet te winnen heb je het gewoon meer dan prima gedaan. Beetje makkelijk van jou om te denken dat Ajax met 2 aanpassingen over sparta walst.

14 september 2020 om 09:10

@koeral ik zeg dat niet met 2 aanpassingen datr zegt ajaxwatcher over de volgende wedstrijden ging niet over Sparta.normaal gesproken moet het met 10 man ook geen moeite zijn. Vaak ga je zelfs beter spelen met [email protected] verdedigend staat het nu wel prima. Blind is echt wel super belangrijk voor de ploeg. Hoop voor jullie dat hij niet veel gaat missen.

14 september 2020 om 11:05

Vaak beter spelen met tien man?. Ik hoop dat je Advocaat van advies kan voorzien en hem verteld volgende wedstrijden gewoon een mannetje minder op te stellen. Zal het vast veel beter gaan. L.o.l.

14 september 2020 om 11:14

Ten Hag vond het een fantastische pot Bliek. Sparta nauwelijks een kans gecreëerd waren zijn woorden en dat met 10 man bijna de hele wedstrijd. Tja ik zeg eerlijk, ik vond het niet al te best. Weinig kansen gecreëerd. Laten we het maar zien als even weer wennen ofzo aangezien meerdere clubs daar last van hadden.

14 september 2020 om 11:16

@speedy je ziet vaak dat een ploeg als die met een man minder komt te staan vaak de overhand krijg.dat is geen grapje en om ajax nu af te zeiken.maar dat zie je vaak wel gebeuren.kijk als ajax de ploeg met 11 is zal ajax meestal wel de overhand houden dat komt dat ze prima positie spel spelen.maar het is geen gein.

14 september 2020 om 14:58

Ajax heeft meer dan 100 miljoen in de selectie gestoken, sparta nog geen 10. Zelf al speel je 90 minuten met 10 man, dan nog dient Ajax ruim te winnen.

14 september 2020 om 17:47

Onzin. Je eerste wedstrijd, op zo’n veld, een uur lang met een man minder spelen en winnen is gewoon prima.

14 september 2020 om 08:53

Wat verwacht je precies met dit soort reacties? Je hebt een paar trolletjes gezien bij een topic over Feyenoord, scheert alle Ajax supporters daar onder en doet dan zelf precies datzelfde. Je bent beter dan dit, normaal zijn jouw reacties sterk. Maar als je het echt wil weten: De stemming is best prima. Niet verloren ondanks een vroege rode kaart, en voor het eerst in ik dacht 4 jaar weer gewonnen op de 1e speeldag. Het was inderdaad niet best, maar in tegenstelling tot mijn medesupporters die je vervelende reacties zag geven bij Feyenoord topics denk ik niet dat je daar direct conclusies aan hoeft te verbinden. Kampioensploegen pieken nagenoeg nooit al zo vroeg in het seizoen.

14 september 2020 om 09:13

@ewoud ik was gewoon oprecht benieuwd.je ziet nu idd dat je op 1 wedstrijd geen oordeel kan vellen. Alle favorieten hadden het moeilijk.ik zie bij zowel Ajax als Feyenoord dat er een paar spelers echt belangrijk zijn en bijna onmisbaar zoals een blind en een berghuis.ik denk dat het een leuk seizoen word. @ewoud dank je trouwens voor je compliment.

14 september 2020 om 09:36

Je scheert gewoon alle Ajax supporters over 1 kam. Gewoon niet doen.

14 september 2020 om 11:20

Ajax heeft enkel fantastisch voetbal gespeeld in de voorbereiding. Al deze wedstrijden waren op een goede grasmat. Niet op oud kunstgras waar ballen 2 meter opstuiteren. Ze speelde gigantisch veel door de lucht, dit hebben ze de hele voorbereiding niet gedaan. Ik verwacht vanaf volgende week heel ander spel, op normaal gras. Knvb dit veld van sparta kan ook echt niet meer.

14 september 2020 om 08:55

Los van het feit dat ik niet zulke uitspraken heb gedaan of zal doen op basis van 1 wedstrijd, ook niet de wedstrijd van Feyenoord heb gezien dus kan er ook niks nuttigs over zeggen, mag er wel ook bij vermeld worden dat er werd gespeeld op een slechte, stroperige kunstgras veld. Voor de voetballende ploeg met 10 man werkt dat niet ideaal.

14 september 2020 om 09:03

Ajax gaf niks weg met 10 man, dat was de voorgaande seizoenen wel anders. Eigenlijk juist meer vertrouwen gekregen dan minder. Sparta heeft ook gewoon een team dat zich makkelijk gaat handhaven dus dan is het gewoon prima.

14 september 2020 om 09:23

Ajax supporters zijn best tevreden. Dat Getafe achtig mag uit het spel, maar je kan niet anders dan concluderen dat Ajax nauwelijks iets heeft weggegeven. Dat is echt 7 stappen vooruit. Tegen Ajax creëerde elke ploeg een paar dotten van kansen, zelfs in de voorbereiding nog. Het spel was ook niet matig, de voorste linie was matig. Die creëerde te weinig en lieten ook nog een paar dotten van kansen liggen. Laat nou de voorste linie de linie zijn met de meeste mogelijkheden. Anthony was veel belovend en Neres viel aardig in. Dan wordt het straks met name puzzelen voor de 10 positie en de spits en daar zijn echt voldoende opties voor handen.

14 september 2020 om 09:35

Eeeh Ajax speelde een groot gedeelte met 10 man. Hoe kan je dat gaan vergelijken zeg....met 10 man nog makkelijk winnen en totaal niet in de problemen komen zegt genoeg toch. Dat het spel daardoor minder werd, das toch normaal.

14 september 2020 om 10:06

@bliek de stemming is uitgelaten. Eindelijk weer eens de openingswedstrijd gewonnen en dat met een man minder.in plaats van 0 of 1 punt, hebben we er nu gewoon al 3!

14 september 2020 om 10:13

@bliek De stemming is goed! Heb genoten en zie veel potentie bij Mazzroui, Schuurs, Dest, Gravenberch en Anthony voor dit seizoen. Deze jongens en natuurlijk Kudus gaan grote stappen nog zetten. Op de bank zaten nog kanjers als Neres, Lang, Traore. Komen talenten als Rensch, Timber en Taylor komende weken. Toekomst ziet er goed uit!! Hoe is stemming bij Feyenoord? Beste speler daar mag weg voor 11 miljoen ongeveer. Bijna even duur als Botman die nooit in het eerste gespeeld heeft van Ajax of miskopen als Marin en Magallan. Er kan nog best een club als Leeds komen die Berghuis koopt. Dan kunnen jullie lekker concurreren met Utrecht en Heerenveen

14 september 2020 om 10:19

@mrkrillin de vraag valt je zwaar maar uiteraard geen probleem hoor.de stemming is prima hoor we wonnen van Zwolle waar we het altijd lastig hebben.wel grappig om te zeggen dat Leeds Berghuis kan kopen. Iedereen kan Berghuis kopen alleen Berghuis wil niet overal heen dus maak me daar niet heel veel zorgen over hoor.doe maar lacherig over ons geen probleem hoor vorig jaar werd je op het eind ook weer zenuwachtig ondanks alle miljoenen die er geã¯nvesteerd zijn en er te besteden zijn. Gelukkig hebben we Narsingh nog die lachend de plek van Berghuis kan overnemen.zitten wij dit jaar bij de eerste 3 hebben wij het prima gedaan. Worden jullie geen kampioen is het verschrikkelijk slecht .toch bedankt voor je interesse. Wij lopen iig nog geen polonaise zoals jij dat al wel doet.

14 september 2020 om 10:29

@bliek Zenuwachtig? Nee hoor ik zag Ajax nog kampioen worden. Hadden ff lange dip met vooral blessures. Na AZ hadden we juist makkelijker programma. AZ moest juist nog zware programma afwerken. Verder als Narsing positie overneemt, snap ik jouw vraag niet over stemming.... Wat wij op de bank hebben, zouden bijna allemaal basisspelers zijn bij Feyenoord. Geldt ook voor Labyad die ff basisspeler is.

14 september 2020 om 10:41

@mrkrillin ja want van de makkelijke ploegen werden uiteraard voor AZ van gewonnen dus was wel zekerheidje dat je die ging winnen...dat van Narsingh was uiteraard sarcastisch. Wat ik zeg wij lopen geen polonaise dat doen we al jaren niet. Het meeste geld wil niet zeggen het beste team. De beste spelers wil niet zeggen het beste team.maar ik vind prima dat jij alvast op Museumplein gaat staan hoor.hoogmoed komt altijd voor de val..

14 september 2020 om 11:04

@bliek ik weet niet hoor, maar ik zag Feyenoorder zeker wel polonaise lopen na de 6-2 overwinning. Begin seizoen erop kon je dvd bestellen tijdens opening seizoen.

14 september 2020 om 11:39

@mrkrillin zoals ik niet alle ajax supporters over 1 kam mag scheren mag jij dat ook niet.de DVD kwam trouwens vanuit de club en niet vanuit de supporters. De rede juist dat het fout gaat bij onze club dat er mensen zitten die misschien gauw tevreden zijn.en eens hoor ben blij dat je die 6-2 aanhaal die avond heb ik ook polonaise gelopen die was nl zo lekker.........het verschil is dat jij nu al polonaise loop omdat je denk dat ajax al kampioen is.

14 september 2020 om 10:49

Serieus! Na 1 ronde het al over een kampioenschap hebben. Lachwekkend zijn sommigen mensen. Clubs in Nederland kunnen gerust nu 15 punten voor de winterstop achterstand hebben. Als je na de winsterstop een goeie serie neerzet doe je gewoon weer mee. Dat is ook Nederland. Het gebeurd niet extreem vaak dst een club vanaf het begin op 1 staat. Wordt Az lachend kampioen? Ik zou niet weten warom? Zij hebben 0 punten nog toch? Hebben ze al gewonnen van Utrecht? Misschien krijgen ze morgen wel een pak slaag van Kiev en valt er helemaal niks te lachen.

14 september 2020 om 11:03

Stemming is zeer positief nu Ajax voor het eerst in jaren in de openingswedstrijden geen punten verloor. De lastige uitwedstrijd op droog kunstgras met tien man spelen en toch winnen, geeft de burger moed. We zullen zien hoe onze concurrenten zich weren op het kunstgras bij Sparta.

14 september 2020 om 11:07

Ik hoop dat die wedstrijd snel komt dan denk ik nl dat onze spits vervangen word.

Je speelt 60 minuten met 10, tuurlijk speel je dan sowieso veel minder goed. Ben het voorderest wel mee eens dat het heel matig was, maar komop

14 september 2020 om 08:52

Ajax zou ook met 10 man over Sparta heen moeten walsen. Leg beide selecties naast elkaar en dan kom je toch tot de conclusie dat het gister gewoon niet goed genoeg was.

14 september 2020 om 09:13

Met 10 man is iedere ploeg in het nadeel. Ook Man City. Ook Bayern München. Het is dus wel heel makkelijk scoren om te zeggen dat Ajax maar even over Sparta heen had moeten walsen.

14 september 2020 om 09:38

Wow. Getuigd van weinig voetbalverstand als je roept dat een ploeg met 10 man een andere ploeg wel ff op hoort te rollen. Dat gaat gewoon niet en dat weet iedereen

14 september 2020 om 09:40

Als je na 25 minuten bij 0-0 stand een (discutabele) rode kaart krijgt en het overgrote deel van de wedstrijd met 10 man moet spelen, is 0-1 een prima resultaat. Ajax heeft al met 10 man gescoord tegen Sparta. Logisch dat ze daarna de focus erop leggen om het resultaat over de streep te trekken. Ajax zal dit seizoen nog vaak genoeg met ruim verschil winnen en mooi voetbal spelen. Maar gezien de omstandigheden telde nu alleen het resultaat.

14 september 2020 om 09:48

@passion je ziet vaak ploegen die met 10 man komen juist beter gaan spelen.de ploeg met 11 denk en heeft in principe voordeel maar heel vaak zie je juist het ondertal beter zijn.tuurlijk is de winst prio nummer 1 maar toch zie je in een wedstrijd toch spelers die teleurstellen of spelers die juist erbovenuit steken.

14 september 2020 om 10:56

Ik ben me je eens dat het met vlagen niet om aan te gluren was. Met 10 man kreeg Ajax ook direct wat meer ruimte dus dat klopt wel. Maar na 30 minuten was dat gras gewoon heel slecht. Ja daar heeft Sparta ook last van maar ik ben toch blij dat Ajax hem gewonnen heeft. Vaak zie je dan gebeuren dat een tegenstander een stuk sterker wordt er in gaat geloven en in het ergste geval Ajax punten laat ligggen. De laatste 3 jaar wist Ajax de 1e wedstrijd niet winnen dus ik vind het prima. Nu al 3 punten meer dan afgelopen jaren dus.

14 september 2020 om 12:23

Op dit slechte kunstgrasveld met deze zon en een uur met 10 man, komop zeg. Normaal voetballen was al onmogelijk laat staan goed voetbal. Blij dat ze hem over de streep hebben weten te trekken. Laten we Ajax vooral straks beoordelen op een normaal veld bij 11 tegen 11

14 september 2020 om 16:08

Wat een onzin, het is een paar keer eerder voorgekomen dat Ajax vroeg met 10 man kwam te staan tegen sparta.in 2006, Ajax speelde toen o.a. met Huntelaar, Perez, Emanuelson, Heitinga, Stekelenburg en Stam, toen werd Sneijder er al vroeg uitgestuurd, en won sparta met 3-0. Drie jaar later gebeurde het zelfde toen speelde bij Ajax o.a Suarez, van der wiel en vermaelen en toen werd het na een rode kaart voor Oleguer zelfs 4-0.

Mario zal toch ook weleens met 10 man hebben gestaan? Dan ga je er gewoon alles aan doen om op een lelijke manier te winnen. Je hoeft het Ajax niet aan te rekenen dat het niet mooi was, ben juist blij dat ze niet zo naief waren.

Misschien zie ik het helemaal verkeerd, maar ik vond Sparta veel sterker dan verwacht. Ze stonden in het veld met organisatorisch vernuft, Bijna alle analisten hebben vooral gekeken naar wat Ajax fout deed, maar amper naar de manier waarop Sparta Ajax in bedwang wist te houden.

14 september 2020 om 09:23

Hoeveel grote kansen heeft Sparta nou gecreëerd tegen 10 man van Ajax?

14 september 2020 om 10:10

Niet veel, maar ik heb het over hun goede verdedigende tactiek

Georgios Giakoumakis heeft in zijn vorige seizoenen ooit één keer 11 doelpunten in een seizoen gemaakt. Verder kwam hij nooit verder dan 3 doelpunten in een seizoen. Dat terwijl hij altijd in competities heeft gespeeld die minder hoog staan aangeschreven dan de Nederlandse competitie. Hoe kan het dat zo'n speler dan direct uitblinkt in Nederland?

14 september 2020 om 09:03

Was sowieso de leukste werstrijd van het weekend, leuk verloop en aardig voetbal zo nu en dan. Hoe Emmen het weggegeven heeft is me nog een raadsel.

Feyenoord moet echt anticiperen op het vertrek van Berghuis. Als hij nu niet vertrekt, vertrek hij volgend jaar wel.buiten Sinisterra loopt er te weinig voorin met echte kwaliteit,

14 september 2020 om 09:05

Lijkt me idd verstandig, als hij echt voor zo weinig geld op te halen is kan ik me voorstellen dat een buitenlandse middenmotor met geld wel een risico aandurft met Berghuis.. Feyenoord heeft dan wel echt een probleem. Maarja die datingsite heeft overigens al eens prima gewerkt voor Feyenoord.

14 september 2020 om 15:32

Kijken hoe dit vd water zich ontwikkelt. Als hij zo doorgaat is t echt een type die berghuis kan vervangen

Ik vond Ajax ook met 11 tegen 11 heel matig. Ging best veel fout in de passing en bij aannames. Ik weet ook niet in hoeverre dit voor een deel te verklaren is door het veld. Hou nou toch eens op met dat kunstgras. Voor de rest zag ik bij Ajax heel veel dezelfde dingen fout gaan als vorig seizoen. Denk dat het een pittig seizoen wordt. Mits goed gebruikt gaat Ajax wel veel plezier beleven aan Anthony. Schande dat zo'n voetballer zijn debuut moet maken op een kunstgras veld.

14 september 2020 om 10:20

Een pluspunt was wel dat het verdedigend veel beter stond dan andere jaren.

14 september 2020 om 10:25

Mee eens. Enorm pluspunt is dat Blind gezond is en dat Schuurs veel zekerder en degelijker oogt dan vorig seizoen. Ik blijf beide backs gewoon wild vinden.

14 september 2020 om 11:07

Het droge kunstgras is het grote probleem. Als je een lekkere passing game wil zien, dan heb je gesproeid gras nodig. Nu liepen alle spelers met loeihete voeten en beginnede blaren te spelen. Maar ja, Sparta denkt zo voordeel te hebben dus spelen ze het op die manier.

14 september 2020 om 11:26

Een heel oud kunstgras veld. Balleb styirde 2 meter op. Ajax speelde gisteren ozveel door de lucht. Dat hebben ze de hele voorbereiding 0 keer gedaan. Dit veld zorgt letterlijk voor andere omstandigheden, niet alleen voor ajax maar voor iedereen die daar op bezoek komt. Niet alle kunstgras velden zijn zo slecht als deze bij sparta.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper170
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
19 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren