‘Spelers van Ajax zetten vraagtekens bij samenstelling selectie’

Maandag, 14 september 2020 om

Ajax is voorlopig niet van zins om nieuwe spelers aan te trekken. Erik ten Hag gaf vrijdag tijdens de persconferentie al aan dat de club uit Amsterdam in principe ook de komende weken niet meer actief zal zijn op de transfermarkt, tenzij sleutelspelers als André Onana en Nicolás Tagliafico onverhoopt vertrekken. De Telegraaf vraagt zich openlijk af of een dergelijk standpunt wel verstandig is.

Het dagblad verzekert maandag dat er ‘in en rond de selectie’ twijfels zijn ontstaan of de selectie breed én geslepen genoeg is om in alle competities optimaal te kunnen presteren. Zo zou een ervaren linksbenige verdediger, die centraal en als linksback uit de voeten kan, én een gelouterde extra middenvelder in de optiek van Ajax-watcher Mike Verweij geen overbodige luxe zijn, verwijzend naar eventuele blessures of schorsingen bij voetballers als Daley Blind, Tagliafico en Ryan Gravenberch.

De directie van Ajax kampt volgens De Telegraaf met het dilemma om te investeren in nieuwe aankopen of de hand, mede vanwege de coronacrisis, op de knip te houden. Het dagblad vraagt zich openlijk af of Ajax ‘zich laat verblinden’ door de vrijwel vlekkeloze voorbereiding en wijst erop dat het ‘vrij gemakkelijke programma’ tot het einde van de transfermarkt op 6 oktober kan leiden tot ‘een honderd procent score’.

Verweij wijst erop dat Ajax niet alleen een berg aan ervaring is kwijtgeraakt, maar ook ‘een aantal zelfopgeleide spelers, cultuurbewakers’. Alleen Blind, Gravenberch, Sergiño Dest, Noussair Mazraoui en Quincy Promes hebben volgens hem ‘het Ajax-DNA’. “Maar van die echte Ajacieden is alleen Blind een leider.” Ook wijst hij op de overvolle ziekenboeg van afgelopen seizoen en het feit dat Ajax in één week tijd uit de Europa League en de TOTO KNVB-beker vloog én een voorsprong van zes punten op AZ verspeelde.

“Wordt Ajax met de huidige groep met twee vingers in de neus kampioen en slaagt Ten Hag er met zijn team in te overwinteren in de Champions League, dan hebben de beleidsbepalers gegokt, (miljoenen) gewonnen en ruimte geboden aan de eigen jeugd. Gaat het mis, dan is goedkoop duurkoop geweest”, benadrukt Verweij maandag in het dagblad.

Samenvatting Ligue 1: Volledige chaos bij 'Le Classique'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Er is even geen negatief nieuws te melden en het creëren van onrust door de media begint weer hoor. Volgens mij heeft Ajax een prima selectie en wordt het vertrek van Donny en Veltman prima opgevangen door eigen jeugd / aankopen.

14 september 2020 om 08:10

Onzin. Iedere blinde kan zien dat het middenveld van Ajax niet alleen uit balas is maar een groot tekort aan kwaliteit heeft. Als je nu nog niet kunt zien dat Alvarez geen middenvelder is, dat Gravenberch nog veel moet leren en Promes een buitenspeler is, heb je er totaal geen kijk op.voorin zit het wel goed maar als Blind achterin wegvalt stort het als een kaartenhuis in elkaar.deze fout hebben ze de laatste 10 jaar keer op keer op keer gemaakt. Selectie in onbalans en niet (juist) aankopen.1 jaar is het goed gegaan.... maar toen zaten ze ook direct bijna in de finale van de CL. De overige jaren was het rampzalig. Zo ook nu weer.hun kennende gaan er ook echt geen aankopen meer komen en gaat Ajax dus wederom een rotjaar tegemoet. Totaal onnodig want 1 of 2 versterkingen zijn reeds voldoende.

14 september 2020 om 08:15

Doe niet zo arrogant met dat iedere blinde.... Martinez heedt het vorig jaar uitstekend gedaan op de plek waar Alvarez speelde en Gravenberch heeft zeker nog veel te leren maar presteert meer dan voldoende. Van al die overig jaren die jij zegt hebben we ook nog 1 keer de EL finale gehaald en zijn we nog 4 keer kampioen geworden. Kritisch zijn is goed maar je kan ook overdrijven.

14 september 2020 om 08:35

Middenveld uit balans? Op basis waarvan concludeer je dat.. de wedstrijd van gisteren? Waarbij ze een uur met 1 man minder moesten doen? Of de goede voorbereiding die ze hebben gehad? Verdedigers zijn er voldoende, tenzij er eentje verkocht wordt. Als Blind wegvalt heb je Martinez. Dest kan op lb. Rensch, Timber, Alvarez.. Kudus oogt erg volwassen en lijkt een goede aankoop. Of promes op 10 zal presteren, moet nog blijken maar Tadic kan altijd nog wisselen met Promes. Alvarez speelt bij Mexico ook op het middenveld, dus jouw vaststelling dat hij geen middenvelder is klopt sowieso al niet. Dat Gravenberch nog veel moet leren, heb je wel gelijk in. Maar dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Elke middenvelder van 18 heeft nog veel te leren. Je commentaar is wel erg negatief gesteld.

14 september 2020 om 08:40

@laak Nou iedere goedvinden kan ook zien waar de pijn punten liggen in deze selectie. Hoe kom je er nou bij dat Martinez het zo goed deed op het middenveld? Dat is ook een verdediger. Alleen sowieso totaal ongeschikt als centrale verdediger. Ik denk dat als Ajax deze jongen nu nog een keer zou moeten kopen het geld wel aan een andere aankoop zou worden uitgegeven. Maar wellicht rendeert die wel als linksback. Maar er zat gisteren toch ook weer totaal geen idee achter bij Ajax. Ook niet met elf man. Dus beetje kritisch zijn op het technisch beleid en over de misstappen hiervan, is heel normaal

14 september 2020 om 08:41

Ik zou 1 spits en verdediger halen, om blind op te kunnen pakken als hij weer terug valt. Kan natuurlijk Martinez maar als er blessures komen heb je paniek. Labyad heeft echt een super voorbereiding gehad maar is toch geen echte spits?? Of hij zou Brobbey is de kans moeten geven, ik denk dat die meer man als Traoré..

14 september 2020 om 08:43

@marton heb je het eerste half uur met elf man 1 fatsoenlijke aanval gezien? Oefenpotjes zijn oefen potjes. Het gaat nu om de knikkers

14 september 2020 om 09:23

Als Ajax het geld van martinez nog een keer zou moeten uitgeven zouden ze het weer aan martinez uitgeven. Was vorig jaar toch echt het hele jaar een van de betere spelers van de selectie, misschien op Ziyech en Blind na. Martinez als CV totaal ongeschikt? Oneens. Deed het in de voorbereiding prima, meerdere malen het vuile werk voor Timber opgeknapt omdat die zijn man weer liet lopen.

14 september 2020 om 09:28

Wat een negativiteit Hans.. Ja het waren oefenpotjes maar we hadden die ook kunnen verliezen en slecht kunnen spelen, maar we wonnen ze allemaal.. De meeste Ajax fans hebben helemaal niet zoveel zorgen als jij en zijn juist blij dat er met Antony en Kudus twee heel goede aankopen gedaan zijn. Iedereen twijfelt wel (terecht denk ik) over Alvarez maar verder niet eigenlijk.. Een LCV kan je wel halen maar voor de basis gaat dat niet worden zolang Blind gewoon speelt. Dus waar hebben we volgens jou nou aankopen nodig? De aanval is toch gewoon heel erg goed?

14 september 2020 om 10:02

@marton, ja het middenveld is zeker uit balans. Dat Alvarez bij Mexico op het middenveld speelt, maakt hem geen geschikte middenvelder voor Ajax, Promes is gewoon geen middenvelder, dat hebben we vaak zat gezien, eigenlijk was Gravenberch gisteren domweg de enige. Verdedigers zijn er over de gehele breedte voldoende, maar op links gewoon te weinig. Dest op links is een lapmiddel, niet meer dan dat. Rensch is 17 en komt net uit de o19 rollen en heeft nog steeds 0 wedstrijden in de KKD gespeeld, daar mag je helemaal niks van verwachten en je bent knettergek als je hem, bij een blessure van Blind, Martinez of Nico (of een vertrek van Nico), straks 8-12 wedstrijden op de bank moet zetten en hij niet in Jong zich goed kan ontwikkelen. Voor zíjn ontwikkeling dien je alleen al een linkspoot voor achterin te halen, helemaal met de gebroken kuit van Salah-Eddine in het achterhoofd. De andere linkspoten in Jong komen écht tekort voor Ajax 1. Timber is met Schuurs de bezetting voor Rcv, Mazraoui en Dest rechtsback en voor links heb je enkel Nico en Blind, waar Martinez als backup voor beide posities fungeert én mogelijk broodnodig is op het middenveld zodra TH eindelijk doorkrijgt hoe verschrikkelijk Alvarez is. Er mist minstens een linksbenige verdediger, over het middenveld kun je discussiëren imo, maar het helpt geen zier om daar een niet functionerende speler neer te zetten (alvarez) en een vleugelaanvaller (promes). We hebben de middenvelders wel, maar die hebben een accent (lang) of moeten vast nog ontzettend wennen aan de club (kudus) of staan in de spits (labyad) of komen domweg niet aan bod omdat de trainer het niet aandurft met 2 jonkies in 1 linie (taylor). Ekkelenkamp benoem ik bewust niet overigens, vind ik absoluut een non-voetballer en Eiting lijkt op weg naar de uitgang.

14 september 2020 om 10:05

Maak je niet druk Louis. Mensen zijn hier om hun mening te uiten. Denk dat je gelijk hebt, een meerderheid heeft er vertrouwen in. Nico en Onana zijn wonderlijk genoeg nog niet verkocht. Daarnaast vind ik het hartstikke mooi dat Gravenberch belangrijk wordt gemaakt. Daar staat Ajax voor. Er zijn opties, er zijn ook wat spelers die vertrouwen moeten krijgen om beter te worden. Lijkt me niet het beste moment om veel geld uit te geven.

14 september 2020 om 10:32

Gravenberch heeft inderdaad veel te leren en hoe gaat hij dit leren. Juist ja door te spelen

14 september 2020 om 18:03

@trodat4030 Timber als RVV ?????????? Oh my God nee. Ik zie die jongen alleen maar knullige verdedigende acties doen en is toch veel te klein. Verliest het kop duel van elke kabouter.

14 september 2020 om 12:04

Ik vind 't terechte kritiek. De 6 positie is gewoon niet goed bezet nu. Dat kun je al zien aan het feit dat er sinds 't vertrek van Schone en Frenkie heel veel gesleuteld is op die positie. Alvarez vind ik prima als backup maar zou gewoon nooit in de basis moeten staan in de CL waar je toch echt wel even een ander niveau moet aantikken. Centraal achterin is ook een probleem sinds 't vertrek van de Ligt. Schuurs doet 't prima zover maar gaat ie dat een heel seizoen volhouden? Blind is toch een risico zelfs al gaat ie af en is er niets aan de hand. Dan is hij gewoon weer weken eruit om te testen en er zeker van te zijn dat hij verantwoord kan doorspelen. Wat als dat gebeurt in een kritische fase van de competitie of in de CL. Dat is nog het positieve scenario en dan heb ik 't niet eens over blessures. Een kwaliteits CDM zou het middenveld in een klap in balans brengen en diepte geven op het totale middenveld. Een CB die ook op links achter kan is ook echt wenselijk. Ajax moet CL niveau nastreven niet eredivisie niveau.

14 september 2020 om 12:39

Het gaat ook niet om de plekken van vd Beek en Veltman. Alleen heeft Ajax naast de 3 basis spelers ook de halve bank verkocht - verhuurd. Daardoor zou nu een linksbenige verdediger geen overbodige luxe zijn in de huidige selectie. Martinez is nu de backup voor zowel Blind, Tagliafico en Alvarez maar, als hij uberhaupt fit is, dan ben je, zoals volgende week, al door je backups heen voor die posities, als je alles dubbel bezet wil hebben kom je daar eigenlijk 2 spelers te kort. Zeker ook doordat in jong Ajax de linksback nog maanden geblesseerd is, dus daar loopt de vervanging voorlopig ook niet. En ook voor het middenveld loopt daar niet direct een backup, Eiting mag/gaat weg en daarna is Taylor de speler die het dichtst tegen het eerste aan zit, die kan ongetwijfeld mee tegen Rkc, maar is zeker nog niet klaar voor top wedstrijden.

En als we dan 2 aankopen doen zit diezelfde Verweij te klagen dat de jeugd geen kansen krijgt en dat we teveel een koopclub zijn, zo makkelijk om journalist te zijn, elke week kan je weet wat anders roepen wat jezelf uitkomt

14 september 2020 om 09:14

Hij spreekt zichzelf hier sowieso tegen. Hij zegt dat er te weinig met Ajax DNA bij zitten, om vervolgens te zeggen dat er iemand op het middenveld bij moet komen.. wat dus ten koste zou gaan van Gravenberch met dat Ajax Dna. Sowieso vergeet hij Stekelenburg en Huntelaar waarvan je ook wel kan zeggen dat ze dat Ajax dna meebrengen en wel degelijk leiders zijn.

14 september 2020 om 10:05

Ajax wilde de talenten graag aan boord houden en heeft gewoon toegezegd dat er niet te veel spelers gehaald worden. Als ik naar Gravenberch kijk is hij al zo goed en zit er nog heel veel rek in. Daarnaast heb je nu nog Martinez op de bank die kan prima als backup voor CV, LB en nummer 6 gebruikt worden. Ook als je kijkt naar Rensch, Vergeer en met name Taylor en Timber heb je spelers die zo mee kunnen spelen Nee ik heb er wel vertrouwen in. Mocht Tagliafico verkocht worden dan zou ik idd nog een speler halen, zelfde geldt voor Onana dan heb je een keeper erbij nodig, ik zie Kotarski (nog niet), Scherpen (nooit) of Stekelenburg niet als geschikt materiaal om een heel seizoen te keepen. Al moet ik wel zeggen dat Onana ook niet vlekkeloos begon bij Ajax dus wellicht toch Kotarski met erachter Steek?

14 september 2020 om 09:35

@kokkie bizar he!! laatst riep hij ook al dat Akax aankopen moet doen, terwijl jongens als Timber, Rensch en Taylor hard op de deur kloppen. Deze man is gewoon niet serieus te nemen. Eerst zijn gestook met Ajax koopt en jeugd willen niet meer bijtekenen. Ajax breekt met eigen cultuur en is koopclub. En nu Ajax kiest om spelers als Schuurs, Gravenberch, Traore, Lang etc kansen te geven, moet Ajax kopen.... Kunnen mensen aub de liegende en manipulerende telegraf boycotten. Hoe eerder deze rioolkrant verdwijnt, hoe beter voor de samenleving

14 september 2020 om 10:50

Vind het in algemene zin een uitstekende krant alleen de Chef Sport begint sinds enige tijd wel een serieus probleem te worden.

14 september 2020 om 09:40

Ik zag de titel. Zag de Telegraaf staan aan het eind van de intro. Zag "het dagblad verzekert", en ben afgehaakt. Als je al zo omslachtig moet schrijven, dan ben je gewoon een woordenquota aan het halen. Zal wel weer onzin zijn.

14 september 2020 om 10:48

Het is wel zo dat Overmars de jeugd weer uit het oog verliest en elk vetrek aanvult met een buitenlands talent terwijl er afgesproken was eerst in de jeugd te kijken. Zo'n Marin koste veel geld en was niets meer dat Eiting. Kudus is in mijn ogen niets beter (wel anders) dan Ekkelenkamp en zo zijn er meer voorbeelden. Als talenten echt zo gigantisch zijn moet je ze halen, net als ervaring met kwaliteit maar het Ajax 'dna' zoals ze dat noemen kan alleen blijven bestaan door genoeg invloed vanuit de Toekomst.

14 september 2020 om 12:24

Ajax heeft enkel Kudus, Antony en Stekelenburg gehaald dit seizoen. Er zijn rond de 13 spelers verkocht of verhuurt. Hoe kom je er in godsnaam bij dat Overmars elk vertrek aanvult met een buitenlands talent.

14 september 2020 om 15:21

De selectie was gewoon te breed, er is ingespeeld op het vertrek van spelers and soms al ver voordat spelers verkocht werden of worden. Alvarez was de nieuwe de Ligt, Martinez de nieuwe Tagliafico, Promes de nieuwe Ziyech, Marin de nieuwe de Jong, Kudus de nieuwe vd Beek, etc. Met zoveel externe spelers krijgt de jeugd geen kans door te groeien. Wat is er nou beter aan een Kudus die bij een middenmoter in de Deense competitie redelijk presteert dan een Ekkelenkamp. Ja fysiek wat sterker, maar ook minder diepgang en geen Ajax opleiding. Het punt is niet dat er niet voorgeselecteerd wordt maar dat er teveel niet Ajax wordt binnengebracht waardoor de club zijn identiteit verliest.

Wauw 1 wedstrijd en de telegraaf begint alweer met zagen. Blijft toch apart die krant. Als Ajax al een te smalle selectie heeft voor 3 fronten moet de rest wel in paniek zijn die europees spelen.

14 september 2020 om 08:38

Behalve het niveauverschil tussen de CL en EL doet de rest van de Nlse clubs waarschijnlijk voor spek en bonen mee. Ajax wil toch de wereldtop bestormen?

14 september 2020 om 08:52

Dat de rest voor spek en bonen mee doet is natuurlijk onzin. Ook AZ - Feyenoord - PSV en Willem II willen presteren europees. Ajax heeft een grote selectie en groot genoeg voor 3 fronten (contractspelers genoeg) of je daar nog kwaliteit aan wil/moet toevoegen kan je over discussiëren.

14 september 2020 om 09:10

Als AZ en Willem 2 en eigenlijk ook Feyenoord niet overwinteren dan kraait er geen haan naar. Wel afhankelijk van de loting natuurlijk. Ajax daarin tegen heeft aangegeven de top te willen bestormen. Dan vind ik het over de hele heel talentvol maar niet genoeg voor de CL. Maar dat is mijn mening.

14 september 2020 om 09:37

@buajaw hoe kom je erbij dat Ajax wereldtop wil bestormen? Niemand bij Ajax claimt dat. Ze weten heel goed dat top ver weg is. Ze willen wel bij beste top 20 horen en dus concurreren met Porto, Benfica, Roma etc. Dat soort clubs mee concurreren.

14 september 2020 om 17:56

https://www.vi.nl/pro/overig/edwin-van-der-sar-de-europese-top-blijft-het-doel ??https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2310668-ajax-wil-structureel-aanhaken-bij-de-europese-top-en-daar-hoort-qatar-bij.htmlEuropese top is dan natuurlijk ook de wereldtop. Genoeg berichten over te vinden.

14 september 2020 om 12:10

Op veel plaatsen is de selectie helemaal niet te smal, voorin is alles dubbel bezet, of nog beter. Maar links achterin is het wel heel mager. Ik kan me best voorstellen dat er onder een paar spelers na het tijdelijk wegvallen van Blind daar zorgelijk naar gekeken wordt. Met Alvarez, Martinez, Blind en Tagliafico heb je nu eigenlijk maar vier spelers voor drie posities (de 6 en de 2 posities links achter). Door de schorsing van Tagliafico ben je eigenlijk nu al door je backups heen en dan mogen we onze handen dichtknijpen dat Blind gewoon weer fit is.

"het dagblad verzekert maandag dat er ‘in en rond de selectie’ twijfels zijn ontstaan " Je kan wel zien dat Verweij een collega is van Valentijn. Zo kan ik ook een artikel schrijven "collega's van Valentijn en Mike hebben twijfels over de objectiviteit rond hun 'bronnen' en lijken werk te gaan neerleggen".

14 september 2020 om 08:33

Ik kan je zeggen: objectieve journalistiek bestaat bijna niet. Ik denk dat je niet veel verder komt dan persbureau Reuters.

14 september 2020 om 08:51

Daarom had ik het ook over 'objectiviteit rond hun bronnen'

Iemand binnen de Telegraaf heeft een mening en verpakt die in een nieuwsartikel door te zeggen dat de selectie die mening heeft. Wat een idiote krant.

14 september 2020 om 08:10

En was het niet Verwij/Telegraaf die laatst zei dat de jeugd amper een kans krijgt bij Ajax? Nu kunnen Gravenberch en Schuurs zich bewijzen en dan is het weer niet goed.

14 september 2020 om 08:19

Yup. Ik snap niet waarom Ajax niet alle banden met de Telegraaf afsnijdt. Riooljournalistiek ten top. Als straks Ajax een wedstrijd verliest heerst er binnen de selectie weer onvrede over de trainer. Ik kan de kop nu alweer dromen.

14 september 2020 om 08:33

Deze site is ook van de Telegraaf he, dus vandaar dat hun artikelen hier altijd meerdere malen onder verschillende artikelen terugkomen. Is hun goed recht uiteraard, maar ik vind het wel jammer omdat het inderdaad alleen maar suggereer journalistiek is sinds ze hun "insider" kwijt zijn geraakt 3-4 jaar geleden. Daarvoor hadden ze nog scoops, maar nu...

Nee maar ff serieus.. Iedereen kan toch zien dat ajax iig nog een ervaren 6 nodig heeft. Een voetballende 6 die direct een versterking is. Ik zou het heel erg kwalijk vinden als ajax staf en ajax bestuur dit niet in zien of niet in willen zien. En mensen blijven maar denken ajax wordt met gemak kampioen, bestuur en staf beginnen dit ook te denken zo lijkt t. Met zon houding gaat t mis, wordt PSV kampioen.. Lacht iedereen ajax uit, met zon begroting en eigen vermogen kan geen kampioen worden... Bayern van nederland.. Aansluiten op europese (sub) top. Etc etc. Ik zie t al vkor me

14 september 2020 om 08:10

Je verliest ziyech en vd beek.. Antony en kudus komen ervoor terug. We hebben vorig jaar gezien hoe smal eigenlijk de selectie is. Nu zijn we ineens wel goed genoeg en breed genoeg om blessures op te vangen. En ipv vd beek hebben we gravenberch in de basis elf. Hoe is dat geen verzwakking? Ik weet niet hoor. Ik hoop maar dat ajax de komende wedstrijden verliest, zodat ze nog optijd versterking kunnen halen.

14 september 2020 om 08:28

De selectie is breed genoeg. Een top middenvelder is altijd welkom. Dit kan een minder jaar worden, maar je moet je talenten de ruimte geven zich te ontwikkelen. Lang en Taylor hebben ook genoeg potentie om dit jaar ervaring op te doen. Veel geld binnen gehaald. Nu even een pas opzij en volgend seizoen twee stappen vooruit.

14 september 2020 om 08:47

Ja moet je dit willen? Stap opzij? Je kan ook nu 1 stap vooruit en volgend jaar 2 stappen vooruit de genadeklap uitdelen aan psv az en fey. Door wederom CL geld binnen te harken. Het is nu tijd om de concurrentie op schaak te zetten. Dit doe je door dit seizoen weer CL voor volgend jaar veilig te stellen. En dit jaat goede CL campagne te draaien. De kans is groter dat je deze doelstellingen gaat behalen met nog een topmiddenvelder erbij.

14 september 2020 om 10:51

Vorig jaar gezien hoe smal de selectie is? Onzin. Vorig jaar was extreem ongeluk dat je 3 blessures hebt op dezelfde positie met Neres/labyad/ziyech die allemaal op de vleugels lopen. Elke club komt in de problemen als je dat hebt, behalve misschien Manchester City. Je kan niet elke positie driedubbel bezet hebben.

14 september 2020 om 08:19

Ze hebben een ervaren 6. Martinez

14 september 2020 om 08:26

Ik begreep de opstelling gisteren niet. Overduidelijk is dat Tadic te kort komt op de vleugel en dat Labyad geen spits is, ongeacht welke voorbereiding is gespeeld. Ik had Tadic in de spits verwacht en Lang op de vleugel. Lang heeft net zo veel dreiging als Anthony op de andere kant. Op het middenveld heb je ook nog een Kudus wat een geweldige speler is, dus een middenvelder zie ik niet zo zitten. Een linksbenige verdediger die zowel centraal als back kan spelen echter wel. Nico laat het al een tijdje niet meer zien en is wellicht met zijn hoofd al ergens anders. Voor Blind moet je een back up hebben. Als er dus een speler gehaald zou moeten worden dat is het die verdediger. Dest als linksback is een noodoplossing die tegen Sparta kan, maar tegen sterke tegenstanders niet. Bovendien zou ik eens informeren naar van de Water van Heracles. Supersnel en hij strooide met passes als Ziyech deed. Zou je toch jammer zijn als zo iemand naar het buitenland zou vertrekken. Was dit weekend met afstand de beste speler van deze competieronde.

14 september 2020 om 15:07

Wel met je eens dat de opstelling niet klopt maar niet dat Tadic niet rendeert op links. Dat is juist zijn beste positie, vanwaar hij topscorer werd in NL in het seizoen 2018-2019. Tadic in de spits was een grappige uitvinding voor topwedstrijden in de CL om verdedigers weg te trekken uit het centrum en dan Donny in te laten schuiven of de buitenspelers maar in de NL competitie werkte dat niet goed zoals je ook vorig seizoen zag.wat Ajax miste is een echte spits en een goede nummer 10, buiten dat er verdedigend wat bij moet. Promes op 10 kan echt niet, Labyad zou daar beter passen maar Ekkelenkamp het beste ookal heb je dan naast Gravenberch nog een vrij onervaren en jonge speler staan. Promes is voor op de vleugel en op de een of andere manier denk ik dat je met Antony in de spits ook redelijk kan renderen. Traore is net als neef Bernard een speler die rendeert in 1 van de 3 wedstrijden die hij voor je speelt, de Hunter te oud en wat is er met Brobbey aan de hand???

14 september 2020 om 09:48

@ridikulous en dan Alvarez bij grofvuil zetten? Wat te doen met Kudus? En wanneer wil je Taylor kansen geven? Halen van een ervaren 6 heeft geen zin. Wie zou je halen die en haalbaar is en gelijk toegevoegde waarde heeft. Tegen sterke tegenstanders kan Alvarez daar prima spelen. Sobere speler die bal afpakt. Tegen zwakkere kan je Kudus zetten voor meer voetbal. Intussen kan je af en toe Taylor minuten laten maken zoals Gravenberch kreeg afgelopen seizoen. Dit is juist goed beleid. Als Alvarez niet aanhaakt, dan wordt hij sws in loop vh seizoen ingehaald door Kudus en later Taylor. Volgend seizoen zou je koppen Taylor Gravenberch kunnen hebben. Dat is toch kicken! Veel leuker dan maar verlangen naar een speler als Propper. Ook zo een speler zou volgend seizoen ingehaald worden. Dan heb je wanbeleid gevoerd. Alvarez te snel afgeschreven en dure aankoop (15 min) binnen seizoen voorbij gestreefd. Ik hoop dat Ajax juist geduld blijft houden. Als Neres weggaat, wordt Lang de nieuwe linksbuiten en Danilo hopelijk back-up. Traore nieuwe spits. Taylor RCM. We hebben mooie lichting talenten. Die moeten gewoon kansen krijgen. Genieten straks met jongens als Unuvar, Sontje, Brobbery, Rensch, Timber, Taylor, Salahdeen. Zo gaat Ajax een PSV op achterstand zetten. Veel incasseren met transfers (voor volgend seizoen krijgen we geld van Botman, Marin en Magallan) en inpassen grote talenten. Mocht Alvarez ingehaald worden, verkopen we hem voor 12 mil en zoals gezegd Taylor staat klaar.

14 september 2020 om 10:01

Met de meeste dingen die je daar zegt eens hoor. Maar we mogen nu toch 5x wisselen. Al die talenten komen echt wel aan hun minuten. Maar als wij, god forbid, dit jaar geen kampioen worden en een clubje uit alkmaar of PSV dat wordt, hebben ze hun voeten wel stevig tussen de deur. Hoe gatalenteerd ze ook mogen zijn, die spelers gaan ajax dit seizoen nog niet dragen. We moetennn dit jaar kampioen worden. Een investering van pak en beet 18 miljoen verdien je terug als je dit jaar kampioen wordt en goede CL speelt. Niet alleen t startgeld van CL, maar je zet je spelers heerlijk weer in de etalage. Waardoor weer een speler vertrekt voor 50 miljoen of meer. Zon alvarez kan prima rouleren met nieuwe 6. Die kan ook een linie terug schuurs vervangen wanneer nodig. Martinez ook rouleren met tagliafico of blind vervangen als dat nodig is.

14 september 2020 om 10:36

@ridirkulous 5x wisselen???? Je weet toch dat EtH nog steeds de coach is 😀😀. Juist iemand die te weinig wisselt. Zou me verbazen als hij een match 5 x wisselt haha. PSV is op dit moment nog even de grote onbekende. Hebben wat talenten als Teze, Ihattaran, Madueke en Gakpo. Die kunnen natuurlijk grote stappen zetten. Dit naast spelers als Malen, Dumfries en Max. PSV zou grootste uitdager kunnen zijn. Een AZ of Feyenoord zie ik eerlijk gezegd niet lang mee doen. Selecties en aanwezig talent te smal. Ik heb vertrouwen in Ajax dat het gaat draaien. Schuurs zet stappen. Mazzroui weer herboren, Gravenberch goed. Ook de aankopen staan gelijk.

Wel mooi hoe Mike Verweij zijn mening koppelt aan een eventuele mening van de selectie. 'zo zou een ervaren linksbenige verdediger, die centraal en als linksback uit de voeten kan, én een gelouterde extra middenvelder in de optiek van Ajax-watcher Mike Verweij geen overbodige luxe zijn,' Is het nou de selectie die dit vindt, of is het Mike die deze mening is toegedaan? Dat loopt namelijk nogal opzichtig door elkaar. Los van het feit dat meneer Verweij zeker met transfers zou gaan roepen dat er te veel gekocht wordt en dat de jeugd geen kans meer krijgt, precies zoals ze een paar maanden geleden al deden. Kortom men kan het nooit goed doen.

Als ik dit artikel lees, heb ik sterk het vermoeden dat dit niet de mening is vanuit de Spelersgroep zoals wordt gesuggereerd in de titel en inleiding. Dit is de mening van Mike Verweij. Ik denk dat een linksbenige verdediger die opde back positie en centraal kan spelen niet nodig is. Die posities zijn al dubbel bezet. En op het middenveld heb je een half dozijn aan spelers die in meerdere combinaties kunnen spelen. Overmars houd de markt waarschijnlijk in de gaten, maar echt nodig is het niet.

14 september 2020 om 10:20

Links achterin dubbel bezet? Kan je wel tellen? Blind, Nico en als backup voor beide positities Martinez. Dat zijn er 3. Niks dubbel bezet dus, en kom niet aan met lapmiddel Dest of piepkuiken Rensch. Is ontzettend talentvol, maar gaat alleen het maximale uit zn carriere halen als hij dit seizoen ongestoord 30-36 wedstrijden KKD kan spelen. Bij 1 blessure of schorsing zit hij bij 1 op de bank omdat de smaken op zijn. Voor Rensch én het team dient er absoluut een linkspoot achterin bij te komen.

Het valt of staat met de trainer. Die moet eens de poppetjes op de juiste plaats gaan zetten, af stappen van het altijd opstellen van zijn lievelingen, zijn 5 wissels gebruiken, geen kijk-mij-nou-een-geweldige-vonst-uitvoeren ideeen doorvoeren en zo kan ik nog wel door gaan. De startopstelling zat alweer vol vraagtekens en het spel voor de rode kaart bewees dat. Je kan nog zoveel goede spelers hebben, als de trainer stronteigenwijs is, is extra investeren verloren moeite en geld.

14 september 2020 om 08:43

Ik weet niet of EtH stronteigenwijs is of dat hij "laf" is. Het komt op mij over dat hij de "grote" namen niet durft te wisselen. Zijn wissels zijn altijd laat en altijd de zelfde namen. Zelfs nu met 5 mogelijke wissels durft hij het niet aan. Dat Anthony gewisseld zou worden voor Neres kon je voor de wedstrijd al bedenken. Het was de veiligste keus zonder iemand voor de kop te stoten. Zo'n Anthony doet daar (nog) niet moeilijk over.

Ik denk dat er wel degelijk verdedigend iets bij moet. Blind en Tagliafico zijn onzekere factoren in de verdediging, de ene door zijn gezondheid, de andere door schorsingen en een mogelijke transfer. Dus zou het zeer verstandig zijn om er iemand of zelfs 2 bij te nemen. Op het middenveld is het minder belangrijk: Ajax heeft veel middenvelders, dus daar zal na een paar wedstrijden echt wel een goed middenveld staan....

Er mag inderdaad wel wat bij. Er loop niet genoeg uitzonderlijk talent rond om daar op te gokken. Met spelers als Lang, Ekkelenkamp en Gravenberch win je de oorlog niet.

14 september 2020 om 09:52

@Raubaht hahah grappenmaker!!! Ben je aan het trollen? Een Gravenberch is zeker een uitzonderlijke talent. Een Lang kan gewoon basisspeler worden. En als Ekkelenkamp gewoon zijn ding doet, is een nuttige wisselspeler. Verder lopen er genoeg talenten als Rensch, Taylor, Unuvar, Sontje, Brobbery, Salahdeen en ben benieuwd naar een Giovanni. Hier lopen echt wel paar uitzonderlijke talenten. En spelers als Schuurs, Mazzroui, Dest tel ik niet eens meer als talent. En oorlog win je verder met spelers als Anthony en Kudus.

14 september 2020 om 10:32

Salah-Eddine. Het klinkt wat ongeloofwaardig om over talenten te brallen als je niet eens weet hoe ze heten Krillin. Anass Salah-Eddine is zijn naam. Overigens ligt hij er tot minstens januari (en gezien onze onkundige medische staf wellicht tot maart/april) uit met een gebroken kuit en gescheurde enkelbanden. Dus leuk dat je hem hebt, je hebt er dit seizoen helaas geen flikker aan.

14 september 2020 om 10:37

@trodat hahah negeer dat maar. Ik verkracht bijna iedere naam. Ik ben daar heel slecht in.

14 september 2020 om 10:53

Ok ok, fair enough, ik zag het je 2x doen in dit topic, dus dacht ik maak het even duidelijk, niet meer dan dat

Hebben die gasten van de Telegraaf niet door dat ze zichzelf ontzettend tegenspreken in hun onzin verhaal? Ajax heeft zogenaamd te weinig spelers met het echte Ajax-DNA. Dit komt door de vele aankopen. De oplossing volgens de Telegraaf: Nog meer aankopen.

Martinez! Waar is Martinez? Ik snap niet dat hij niet speelt en Alvarez (die ik lomp en houterig vind) wel. Martinez zou het middenveld meer versterken dan Alvarez, al zijn beiden geen middenvelders, maar als je dan toch moet kiezen tussen beiden... Martinez heeft een goede strakke pass en is beter en directer in duels.

14 september 2020 om 08:41

Martinez is geblesseerd, zat niet eens bij selectie.

14 september 2020 om 08:45

Martinez had last van een lichte blessure en zat daarom niet bij de selectie. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Ten Hag aan dat Martinez zeker gespeeld zou hebben als hij fit was geweest.

14 september 2020 om 09:26

Dank voor de toelichting! Had ik even gemist, de blessure van Martinez.

14 september 2020 om 09:44

Man als martinez niet speelt dan weet je toch dat er iets aan de hand is? Die staat zowat als eerste op dat papier. Die was geblesseerd en dat wisten we allemaal. Niet meteen gaan denken dat hij er naast gezet is. Dat gebeurd bij Martinez niet

Een goede creatieve sterke 6 is zeker wenselijk. Alvarez komt vernuft tekort. Kudus zou het wellicht kunnen worden. En verder is een linksbenige verdediger wel een must, zeker met de onzekerheid van Blind. Dest deed het goed als alternatief als linksback, dus dat is oké. Daarom Eiting verkopen en een nwe backup LCV halen. En verder meteen het slot op de JC ArenA, geen verkopen meer van wie dan ook !!

14 september 2020 om 09:21

Tis veelal zesjes materiaal wat er nu loopt bij Ajax. Elk jaar een beetje minder.

14 september 2020 om 09:55

@fcboharde een 6 halen blokkeer je te veel spelers. Je schrijft Alvarez gelijk af, wat zonde is. Hij doet nuttig. Kudus krijgt daar minder kansen of gaat ten koste van Gravenberch. Taylor moet nog langer wachten op kansen..Ik zou lekker Alavarez daar houden, vooral tegen sterke tegenstanders. Tegen mindere Kudus inpassen. En beker kans geven aan Taylor. Lekker geld op bank houden. Ik gok dat Kudus of Taylor sws stappen zetten dat een van hen daar vast komt te spelen. Dus om nu 15 mil te spenderen aan een aankoop is zonde.

14 september 2020 om 10:38

Dus eigenlijk had gisteren tegen Sparta gewoon Taylor of Kudus moeten spelen? Of vind je Sparta zo'n sterke tegenstander dat Alvarez broodnodig is? Ik geenszins. Taylor is overigens nu al 2 klassen beter dan Alvarez, het probleem is de schijterige trainer die het niet aandurft om met 2 jonkies van 18 in 1 linie te spelen.

14 september 2020 om 11:58

Ik ben een fan van Taylor, die liet in de voorbereiding zien dat hij potentie heeft, maar zeker ook dat hij nog niet klaar is voor het eerste, zeker niet in de rol op 6.

Grappig dat er over het signaal vanuit de ajax groep gesproken wordt en vervolgens de zin afsluiten met geen overbodige luxe volgens Verwij.

Maken verslaggevers tegenwoordig uit of clubs spelers moeten kopen? Samen met Valentijn is deze Verweij een hopeloos geval

14 september 2020 om 10:45

Het probleem van de journalisten van vandaag de dag is dat ze zelf amper nog begrijpen wat journalistiek inhoud. Journalistiek is het weergeven van feiten. Journalisten denken tegenwoordig blijkbaar dat hun mening ook journalistiek is, terwijl weinigen op hun meninkjes zitten te wachten. Zelden snijden ze goede punten aan (al vind ik dat in dit artikel van wel) en zelden weten ze van de hoed en de rand waardoor ze geregeld gigantische onzin uitkramen. En het grootste probleem is: zijzelf vinden hun meninkjes véél belangrijker dan hun eigenlijke taak: het weergeven van feiten.

14 september 2020 om 17:40

Ja wat dat betreft is er weinig meer te doen voor journalisten in de sport. Iedereen heeft het al gezien dus anderen vertellen wat ze zelf ook hebben gezien heeft niet zo heel veel nut. Ik heb persoonlijk liever wat meningen en inzichten van anderen. Er zijn natuurlijk de softe kritieken, degenen die alles willen begrijpen en harde kritieken, degenen die alles als fout willen zien. Dan zijn er nog wat creatievelingen die met unieke inzichten komen. Alles kan onzin zijn en alles kan juist zijn, maar ik vind het juist wel leuk te horen en lezen ookal ben ik het er meer niet mee eens dan wel.

Ajax heeft ontzettene veel aanstormende jeugdspelers, dus ik zie het wel goedkomen. Als Onana vertrekt, moet er denk ik wel een vervanger komen. Als Tagliafico nog vertrekt, zou ik het wel durven met Martinez, Rensch en eventueel Dest achter de hand.

14 september 2020 om 09:50

Dest viel echt heel goed in op linksback. Je zou met Mazraoui rechts en Dest links kunnen spelen. Dan heb je inderdaad nog Martinez, Rensch en Timber. Ik snap niet waarom Ajax nog een verdediger zou moeten halen.

14 september 2020 om 13:05

Je wil toch graag alle posities dubbel bezet hebben. Het gaat niet alleen om de basis maar ook om wat daar achter zit. Martinez is nu backup voor Blind, Tagliafico en Alvarez. Dest is geen linksback, dat werkt prima tegen de potentiele degradatie kandidaat sparta, maar het moet ook werken tegen grotere clubs. Je hebt nu eigenlijk maar 4 spelers voor 3 posities. Rensch is en 17 jarig talent, is eigenlijk te klein voor een CV en moet ook fysiek nog stappen maken. Salah Edinne is nog maanden geblesseerd dus ook daar kun je in ieder geval de rest van het jaar en mogelijk het seizoen niet op rekenen dan kom je gewoon een of twee spelers te kort en zeker wanneer Taglifico vertrekt. En voor de 6 positie geld min of meer het zelfde, Eiting is niet goed genoeg - mag/gaat weg, dan is Taylor degene die er het dichtst bij komt, die is alleen meer een 8 en moet zeker voor die rol nog een hoop stappen maken. Dus die talenten komen er wel aan, maar nog niet in het komende seizoen. Er vertrekken elk jaar een stuk of 10 spelers van de eerste selectie, dus als je nu iemand haalt dan is er volgend jaar weer genoeg plaats in de selectie voor die talenten dus je gaat ze ook niet in de weg zitten.

Ik denk dat Ajax teveel goals /assists ingeleverd heeft tov vorig seizoen. Zyech, Donny vervang je niet 123. PSV en Feyenoord zijn er sterker op geworden. Eerstgenoemde club loopt wat achter in ontwikkeling vanwege een nieuwe trainer , moeten nog wat aankopen doen en kunnen nog wel eens gaan verrassen. Zal een moeilijk jaar worden voor Ajax.

14 september 2020 om 10:02

@sir paul PSV is nog even de onbekende. Benieuwd hoe spelers zich gaan ontwikkelen daar zoals Teze, Gakpo en Ihattaran. Maar kom op, hoe is Feyenoord sterker geworden? Bogettin wordt echt niet beter. Sinesstera lang uit. Diemers en Linsen zijn geen spelers die Feyenoord sterker maken. Ajax is juist in breedte sterker geworden. Kijk wat op bank zit en wat hard op deur klopt. Een Eifting komt er totaal niet aan de pas, terwijl hij bij PSV (niet minder dan Thomas), AZ (niet minder dan Clasi/de Wit) en Feyenoord (niet minder dan Diemers) gewoon basis zou spelen of veel minuten zou maken. Een Lang die hard op de deur klopt zou ook bij Feyenoord basisspeler zijn. Geen 1 speler van Feyenoord zou bij Ajax basisspeler zijn. Bij PSV lopen er 2 (Malen, Ihattaran) en mogelijk Dumfries.

14 september 2020 om 10:20

Ajax heeft de betere spelers vooralsnog , PSV heel veel talent. Tis idd afwachten hoe het daar ontwikkeld. Hoe doen Teze Boskali het samen. Die linksback lijkt wat toe te voegen. Gakpo maakt sprongen. Madueke heeft een opwaartse lijn. Denk dat veel spelers beter zijn dan ze onder Bommel hebben laten zien. Spelvreugde was er niet, sfeer 0. Over Feyenoord, ik vind Linssen erg goed. Kan nog best een spannende competitie worden.

14 september 2020 om 10:42

@Sir Paul PSV heeft absoluut goede spelers met Malen, Dumfries en Max. De talenten ff afwachten maar zouden hele grote stappen kunnen zetten. Spelers als Ihattaran, Madueke, Gakpo, Teze en Romero zouden gelijk relevaties kunnen zijn. PSV lijkt grootste uitdager van Ajax. Feyenoord komt uiteindelijk kwaliteit te kort. Hun beste speler Berghuis is voor 11 mil op te halen. Zijn vervanger is Narsing..... Linsen was bij Vitesse erg goed, maar lijkt moeite te hebben bij een grotere club.

14 september 2020 om 10:53

PSV heeft zeker veel talent, met Teze (20), Boscagli (22), Gakpo (21), Malen (21), Madueke (18), Mauro Jr. (21) en Ihattaren (18) hebben ze uitzonderlijk veel jonge jongens die de nodige minuten gaan maken in komend seizoen, een aardig deel daarvan komt nog uit de eigen opleiding ook. Maar ik zie niet hoe dit bij Ajax bijvoorbeeld anders is, daar kan ik met Schuurs (20), Dest (19), Mazraoui (22), Gravenberch (18), Kudus (20), Lang (21) en Traoré (19) een soortgelijk lijstje samenstellen en ook daar komen er weer een aanzienlijk deel van uit de eigen opleiding. Beide ploegen hebben aardig veel (zelfopgeleid) talent op het veld staan, en ook bij Feyenoord staan er aardig wat in de basis. Al met al is dat allemaal leuk, maar het gaat gewoon om de punten. Ik denk dat Ajax toch wel de sterkte selectie heeft, zowel in de breedte als gewoon de kwaliteit van de basis elf. Maar het zal ongetwijfeld 'gewoon' lang spannend worden, de Eredivisie win je namelijk niet (vaak) met overmacht. Je kan zo sterk zijn als je wil, als er nog 2 a 3 ploegen zijn die vrijwel alles winnen dan blijft het altijd spannend he. Ben wel benieuwd naar jongens als Madueke, Mo en Gakpo bij PSV ook inderdaad, altijd leuk om eigen talent te zien doorbreken in het eerste, bij welke club dan ook.

Ik vind Gravenberg op schema.VdVaart vond ten onrechte dat Gravenbergh niet teveel moet lopen.(STUDIO SPORT)1ste Vd Vaart zelf kon niet eens lopen , was balvaardig omdat ie vrijwel altjd stilstond.Gravenbergh is in beweging ook balvaardig.2de Als je met een man minder speel moet je trouwens vaak ergens op het middenveld zelf het gat induiken met bal of zonder bal door het contnue tekort van 1speler zook gisteren bij Sparta -Ajax.Dat deed Gravenbergh dus goed .Iedereen moet dan doen want anders sta je steeds meer onder druk.2de Gravenbergh kan splijtende passes geven en is ooK technisch in beweging Als de veel te trage overgewaardeerd VD Vaart naar de huidige topploegen kijkt dan zie je dat balvaardige spelers veel meer rushjes maken en dribblen met de bal om voor meer dynamiek en verrassing te zorgen.

14 september 2020 om 11:53

Dan begreep je vd Vaart niet. Die heeft niets tegen rushes of dribbels, die zijn prima. Wat hij af moet leren is dat hij met de bal aan de voet loopt en dan een paas geeft die hij ook al 5 seconden eerder had kunnen geven dat zie je op het middenveld bij topploegen ook niet. Overigens heb je van der vaart waarschijnlijk nooit zien spelen in zijn begin jaren, want dat was juist een speler die vanuit het middenveld kwam met rushes en dribbels, speelde in die tijd ook nog vaak genoeg als buitenspeler als dat zo uit kwam. Dat trage kwam later, eigenlijk vanaf zijn 2e periode bij Hsv.

Als er niks bij komt achterin dan gaan we af in de CL bij een afwezigheid van een speler. Dan heb je nog Martinez maar daarachter zitten we met een timber of een Rench. Dat moeten we toch niet willen?

Tadic op 10 is prima, Labyad komt als basisklant te kort tegen de betere ploegen en Promes is enkel dienend van nut. Alvarez heeft het ook nog niet echt laten zien en met Schuurs als basis cv neem je toch een risico, hoe graag ik hem ook zie slagen daar! Met deze selectie is kampioen worden nog geen uitgemaakte zaak hoor.

Ajax doet er goed aan zuinig te zijn met het geld wat ze eerder verdient hebben. Het zou mij niet verbazen als er binnenkort weer zonder publiek gevoetbald moet worden en de selectie die ze nu hebben is al (veruit) de duurste en beste in Nederland. Met deze selectie worden ze ook wel kampioen.

Het is wederom een verhaal met een misleidende titel. Het zijn niet de spelers, maar de zichzelf goed geïnformeerde noemende Telegraaf die beweert dat de selectie niet op orde is. Wat kulverhaal weer. Denkt mighty Mike nu echt dat er niet is nagedacht en gehandeld binnen Ajax over de gewenste samenstelling van de selectie? Mike zou toch echt eens mogen worden aangezet om te gaan nadenken over omscholing tot een niveau dat hij wel begrijpt, putjes scheppen bijvoorbeeld. Wat hij beweert is van een dergelijk laag niveau, dat het niet eens niveau genoemd mag worden...

14 september 2020 om 10:28

In feite is de selectie goed, maar Ten Hag z'n wisselbeleid is erg matig. Waarom doe je Kudus niet voor Gravenberch die al een gele kaart had. En haal je Antony eruit terwijl dat de gevaarlijkste man was. Advies:Doe een middenveld met Gravenberch, Kudus en Martinez Voor Promes en Antony met iets daarachter Tadic. Achterin Blind, schuur, Nous/Dest en Nico. Dat is momenteel het beste voor Ajax. Dit is momenteel het beste team waar Ajax mee moet starten. O ja Onana keeper natuurlijk. Overigens zou ik vaker Hunter brengen.

14 september 2020 om 10:31

Wat ik grappig vind is dat iedereen Ajax al de titel geeft, omdat ze de beste selectie hebben. Ik zou daar maar mee oppassen. Ajax heeft namelijk bijna altijd de beste selectie. Het gaat erom wat je er mee doet. Dan kan je nog toppers kopen, maar als je die niet goed gebruikt is het rendement niet 100%. En dan heb je kans dat psv met de titel ervan door gaat.

Wat een storm in een glas water. Marc en consorten hebben er goed over nagedacht en de voorbereiding gebruikt om te zien hoever met name de aankomende talenten zijn. Juist defensief ziet her er naar uit dat er meerdere jeugdspelers dit seizoen de aansluiting naar het 1e elftal kunnen gaan maken. Gezien voor Ajax een aankoop doen net zoveel zekerheid biedt als het ontwikkelen van spelers vind ik het een realistisch en goed beleid waarvoor ze nu kiezen.

Verweij spreekt zichzelf tegen. Eerst koopt Ajax teveel spelers zodat het DNA verdwijnt van de club en nu moeten er weer spelers bij. Wat wel zorgelijk is dat er vanuit ajax jeugd geen goede backup is voor de linker vleugelverdediger en je Dest moet neerzetten . Ik vind ten Hag op zijn tijd een dwarse trainer. Promes op 10 kan niet, das een vleugelspeler en Tadic zou je alleen nog kunnen gebruiken als spits. Je koopt Kudus voor de 10 positie gebruik hem dan ook. Ook het wisselbeleid is erg laf. Tadic draait voor geen meter wissel hem dan maar trainers durven vaak hun vedettes niet te wisselen. Ajax gaat met dit elftal zoals het gisteren stond tegen Sparta nog punten verspelen en dan vooral on uitwedstrijden

Eerlijk gezegd Ben k het er wel mee eens wat de TG hier roept. Maak me best druk om het middenveld en in mindere mate om de achterhoede. Tegen Sparta speel je met 2 middenvelders die in mijn ogen geen middenvelders zijn ,daarnaast heeft Gravenberg veel potentie maar ook nog veel te leren in met name handelings snelheid. Zou iig (als Ajax zijnde)alles eraan doen om bv Eriksen terug te halen.

Zou Riedewald geen optie zijn? Kan links centraal en linksback. Geen basis materiaal maar een prima backup voor blind/Tagliafico/Martinez. En bevat het genoemde Ajax DNA. Goedkope optie, en haalbaar.

Overmars en Ten Hag zijn horende doof en ziende blind. Gistermiddag paradepaardje Labyad weer eens zien falen in de spits. Ja, hij kan het, 1 wedstrijd in het jaar prima spelen. Promes een zeer beperkte speler en zeker geen nummer 10. Als je gistermiddag nog niet genegen bent om de falende Tadic en Promes op tijd te wisselen, is dat omdat je een kontkruipende trainer bent en deze twee, ondanks hun wanprestatie gistermiddag, niet durft te wisselen. Wel tekeer gaan tegen Lang - je moet luisteren naar Tadic - en zelf de oren laten hangen naar Tadic. Bedenk eens wat waar de ploeg iets aan heeft als het niet loopt, in plaats van achteraf roepen hoe geweldig er was gestreden, want dat viel best mee. Een geluk bij een ongeluk was dat Sparta weigerde het onherkenbaar slecht spelende Ajax punten te ontfutselen. Daar de selectie nog steeds niet op orde is - ik zal niet telkens vertellen wat er aan schort - en Ten Hag in tijden van nood direct met de handen het haar staat, wordt het weer een seizoen ploeteren.

Ben het met Verweij eens. Ik heb alle oefenwedstrijden gezien; vaak mooie acties maar heel vaak gebrei in de breedte zonder dat iemand initiatief nam. Toen was Donny van Beek er ook nog bij. Ik vrees als er geen versterking op het middenveld komt, Ajax werd door de gong (corona lockdown) gered, er weer zo'n hangen en wurgen jaar komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

67 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 3 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

André Onana kan fans van Ajax niet geruststellen: ‘Als het nu is, is het nu’

André Onana kan de supporters van Ajax nog niet geruststellen door te zeggen dat hij in deze transferperiode niet vertrekt. De transfermarkt sluit volgende week maandag zijn deuren en de doelman...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United hoopt dat Borussia Dortmund zijn vraagprijs voor Jadon Sancho tegen het einde van de transferperiode nog laat zakken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren