Arjen Robben na wissel direct naar huis vertrokken

Zondag, 13 september 2020 om 19:34Demen Bulbul • Laatste update: 19:40

De competitiewedstrijd tussen FC Groningen en PSV (1-3) stond zondag vooral in het teken van de langverwachte rentree van Arjen Robben. De 36-jarige vedette van FC Groningen viel echter al na 29 minuten geblesseerd uit en ging uiteindelijk ontgoocheld naar de kant. Robben heeft het restant van de wedstrijd niet meer gezien.

Trainer Danny Buijs van FC Groningen bevestigt na afloop voor de camera van FOX Sports namelijk dat Robben direct na zijn wissel naar huis is vertrokken. "Ik heb hem niet meer gesproken, hij is teleurgesteld naar huis gegaan", reageert de oefenmeester van de noorderlingen in gesprek met verslaggever Hans Kraay junior.

Buijs heeft begrip voor de keuze van Robben om zijn teamgenoten niet meer aan te moedigen in het restant van de wedstrijd, ondanks dat het nog 0-0 stond toen hij uitviel. "Hij is natuurlijk al in de eerste helft uitgevallen. Om dan nog de hele wedstrijd hier te blijven... Ik denk dat hij misschien nog wel gedoucht heeft, maar het is natuurlijk logisch", zegt Buijs over de beslissing van Robben om te vertrekken. "Die jongen heeft hier zo hard voor gewerkt en hier zoveel voor gelaten. Als dat dan hier zo eindigt, is dat natuurlijk zwaar frustrerend voor hem."

Buijs bevestigt dat Robben met liesklachten kampt, en niet, zoals aanvankelijk werd aangenomen, met hamstringklachten. Kraay junior vraagt zich af of de mogelijkheid bestaat dat Robben direct afzwaait als prof indien sprake is van een ernstige blessure die hem mogelijk lange tijd aan de kant houdt. "Dat weet ik niet, daar kan ik niks over zeggen. Ik heb hem nog niet gesproken. Over het algemeen weet je: als het er zo inschiet, dan is het foute boel", besluit Buijs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

hij is het zat denk ik. Iedere keer hard trainen om terug te komen en dan telkens weer na een korte periode jezelf blesseren. Dat vergt weer veel energie om terug te komen.

13 september 2020 om 19:45

Denk het ook. Maar het word wel heel erg opgeblazen allemaal. Je weet dat de kans er dik en dik inzit. Begint wel de Robben show te worden. Snap dat je gefrustreerd bent maar toch, direct naar huis te gaan was toch niet nodig? Had zelf een betere reactie verwacht van Robben, zeker voor een speler met zijn ervaring en leeftijd.

13 september 2020 om 19:46

Kan ie alsnog wel ff normaal doen. Komop zeg. Nu lijkt het er meer op Alsof hij het puur voor hemzelf alleen doet om weer aandacht te krijgen en niet voor de club Groningen. Dit valt me echt van hem tegen

13 september 2020 om 19:48

Oh dat ben ik wel met je eens. Geen actie hem siert.

Heel vervelend hoor, maar dan blijf je er toch gewoon bij voor het team.. bij een andere speler was het een groot probleem geweest

13 september 2020 om 19:42

Bizar ja. Lekker je teamgenoten laten vallen en je vrouw en kinderen zitten in het stadion haha

13 september 2020 om 19:44

Klopt wel. Om een vergelijking te maken. Stel dat het depay was. Johan derksen was hem persoonlijk gaan opzoeken om hem te wijzen naar zijn "morele verplichtingen".

13 september 2020 om 19:46

Ik weet vrij zeker dat Derksen dit Robben eveneens kwalijk zal nemen volgende week.. Denk jij van niet?

13 september 2020 om 19:53

Dat zie ik ergens wel gebeuren, maar dan wel met een heel zacht toontje..

13 september 2020 om 19:54

Dat betwijfel ik ten zeerste, we gaan het zien

Professioneel.. de grote Arjan Robben show. Steun je team en club!

13 september 2020 om 19:42

Inderdaad dat vind ik ook. Laat wel een beetje zien dat de man het meer als de Robben show beleefd dan dat hij het echt voor FC Groningen wil doen. Ja balen als een stekker. Ja, de frustratie is huge. Maar die manier hoe hij al om die wissel vroeg met z’n handgebaar en daarna je shirt uitdoen en direct verdwijnt is gewoon niet professioneel. Geen goed voorbeeld en siert hem totaal niet.

13 september 2020 om 19:51

Heeft natuurlijk ook met teleurstelling te maken. Hij had natuurlijk bij zijn rentree een ander verwachtingspatroon na een lange en zware comeback die hij heeft moeten maken. Vond het ook opvallend dat hij na die mislukte pass direct ging liggen. Ik vrees dat we Robben vaker zo gaan zien.

Klinkt niet best. Zei het in het vorige topic al, zie hem wel stoppen. Nu weer herstellen wss een paar weken en dan weer voetballen. Hij is veelste breekbaar voor profvoetbal. Zou lekker stoppen en genieten van je gezin. Gegokt en verloren.

13 september 2020 om 19:43

Tja, een opgever zal dat wel doen. Dit is overigens pas zijn eerste officiele wedstrijd en de wedstrijden daarvoor ging het goed. Ik vind het wel dat je hem heel snel afschrijft. Laten we nou even tot en met de winterstop aankijken, want dan heb je een beter beeld en kun je beter de balans opmaken.

13 september 2020 om 20:50

Die wedstrijden waren niet op topniveau. Hij heeft toch alleen tegen Almere en Bielefeld gespeeld dach ik?

13 september 2020 om 21:11

Klopt, en tuurlijk is de intensiteit hoger als je tegen PSV moet spelen. Maar hij heeft wel een flinke voorbereiding gehad hiervoor en op tijd aangegeven als hij uit het veld moest. Het begon met 30 min tegen Almere en daarna 45 min tegen Bielefeld. Maar toch ging het goed zonder al teveel gebreken. Bij hoe @010-ert zegt moet hij gelijk stoppen, en dat vind ik een beetje apart om dat te zeggen.

13 september 2020 om 19:46

"hij is veelste breekbaar voor profvoetbal." Toch knap dan, in 4 verschillende landen kampioen en CL winnen

13 september 2020 om 19:52

Maar nooit 30 wedstrijden in een seizoen. Spelers in Engeland tikken er 50 aan.

13 september 2020 om 19:55

Robben heeft toch alleen met Bayeren de cl gepakt 1 keer toch?

13 september 2020 om 20:00

4x kampioen in verschillend land1x Champions league

Waarom is het logisch als Robben direct weg gaat en als een andere speler dit doet niet??

13 september 2020 om 20:05

Omdat iedereen in dat stadion eigenlijk voor hem komt en er best veel van verwacht wordt. Ik kan z'n teleurstelling wel begrijpen maar inderdaad vreemd dat je bij een 0-0 stand gewoon in de auto naar huis rijdt

Dit is wel heel raar. Ik dacht dat Robben op en top prof was?

Het is denk ik over. Missie volbracht, hij heeft Groningen aan een hoop seizoenkaarten geholpen. Daarmee de club al flink geholpen.

Lullig natuurlijk maar zeer onproffesioneel en egoistisch. Jammer.

Valt mij toch tegen van hem. Natuurlijk kan hij niks aan die blessure doen en is hij zwaar teleurgesteld. Echter ben je nog steeds onderdeel van een team en zelfs het boegbeeld. Danheb ik wel zoiets dat je voor hun nog even blijft als motivator al dan niet op de tribune. Dan hoef je echt niet met de pers te praten wat mij betreft. Snap dat je daar geen zin in hebt. FC Groningen hoort niet alleen te draaien om Arjen Robben.

Iemand met een staat van dienst als Robben en met een contract waarbij hij alleen betaald krijgt als hij speelt heeft hij uiteraard ook een uitzonderingspositie binnen het team. Weeg er niet te veel aan want Robben is een professional puur sang.

'als het dan zo eindigt, dan is dat natuurlijk zwaar frustrerend'. Er wordt gedaan of zich een ramp heeft voltrokken. De beste man is 36 en was zijn hele carrière van glas. Wat was de verwachting dan? Dat hij een heel seizoen blessurevrij aan de aftrap zou verschijnen? Dat hij direct naar huis vertrekt, siert hem niet. Een andere Groningen speler zou dat denk ik niet te hoeven proberen.

Logische aanvoerder... leider binnen en buiten het veld... kent de klappen van de zweep... allemaal prachtige teksten die bij een fitte robben passen waarschijnlijk, maar vind dit wel een foute actie van hem.. eerste de beste tegenslag vertrek je, dat is niet handig, ongeacht hoe k***te het is..

13 september 2020 om 20:01

inderdaad, hij is nog aanvoerder ook. Snap de teleurstelling, maar dit kan gewoon niet en is van iemand als Arjen ook niet voor te stellen. Ben benieuwd naar het hoe of wat antwoord wat deze week ongetwijfeld gaat komen.

Wat een onzin. Bij ieder andere spelers zou dit gedrag zijn afgekeurd.

Sorry, hoe zuur het ook is voor hem en hoezeer ik zijn teleurstelling begrijp, je laat je team niet in de steek. Dit zegt genoeg. De grote Robben show en het team doet er niet toe.

Aan de reacties zie je al waarom de 1 een profvoetballer wordt en de andere niet.een profvoetballer is namelijk vaak een geboren winnaar. Met een winnaars mentaliteit. Ze doen alles om te winnen en geven niet op. Als je geblesseerd raakt, werk je keihard en ga je er weer voor. Als het dan steeds tegenzit, dan raak je gefrustreerd. Op een manier voor anderen vaak niet te begrijpen.een profvoetballer gooit ook niet zomaar de handdoek in de ring en roept "ik stop er maar mee".zoals een aantal hier boven wel zouden doen klaarblijkelijk. Daarom is Robben profvoetballer en een hele hoop mensen (waaronder ik) niet.

13 september 2020 om 20:53

Niet perse, want er zijn ook genoeg andere geweldige profvoetballers, zelfs betere dan Robben, die zich niet zoals Robben zouden gedragen in zo'n situatie.

14 september 2020 om 00:16

Noem dan voorbeelden, denk dat bijvoorbeeld Ronaldo precies het zelfde zou doen

Pff zwaar voor hem, best wel sneu. Ik irriteer me trouwens erg aan vele trieste reacties die denigrerend lopen te doen richting Robben. Erg zielig. Het is een topper, gaf alles om terug te keren bij Groningen en als dat zo uitvalt dan is dat best wel pittig, zeker voor hem. Meer begrip hebben, ook voor zijn actie is wel op zijn plaats. Het is wel lastig, jij wil graag maar je lichaam zegt ho even dacht het niet. Hopelijk valt het mee.

13 september 2020 om 19:57

buiten dat dit triest is kan je niet zomaar even naar huis rijden terwijl je team nog aan het voetballen is? Elk andere speler had dit niet mogen doen dus waarom Robben wel? Had dan gedoucht en 2de helft bij je gezin gezeten in de tribune.

Rare actie toch, ben benieuwd hoe dit verder verloopt, want dit is toch een buitengewoon reactie van zo'n nuchter down to earth persoon.

Ik begrijp zijn teleurstelling maar ik vind het persoonlijk diep triest om daarna meteen naar huis te gaan. Ff een uurtje je team aanmoedigen die ws ook teleurgesteld zijn. Ook nog eens tegen je oude club, getuigd van weinig respect naar je club en collega's.

Wat n overdreven actie zeg, had m hoog zitten maar wat n kinderachtig gedrag dit. Geen schande als je het geprobeerd hebt en je er achter komt dat t lijf niet meer kan maar om dan zo te reageren en weg te lopen, ff serieus !!!

Wat een reacties allemaal. Doet me een beetje denken aan toen Dafne Schippers tweede werd op de 100 meter sprint, boos haar schoenen wegsmeet en vervolgens daarvoor veroordeeld werd door mensen die thuis met een zak chips op de bank zitten. Is het sjiek? Nee, maar hij heeft hier maandenlang voor gewerkt en naar uitgekeken en dan krijgt hij binnen een half uur een blessure, iets waar hij zijn hele carriere al last van heeft. Gecombineerd met de absolute winnaarsmentaliteit waarover hij beschikt kan ik me deze actie best voorstellen. Al helemaal als je nog helemaal in de wedstrijdemotie zit.

13 september 2020 om 20:14

Allemaal leuk en aardig maar voetbal is een team sport en in dit geval is Robben hier voor Groningen en niet voor zich zelf. Snap het ecjt goed hoor dat hij teleurgesteld is maar sinds wanneer mogen spelers nu naar huis rijden als ze geblesseerd raken?

13 september 2020 om 21:01

Zijn de mensen in elk geval consequent en waarom mogen mensen die dit bekijken geen mening hebben omdat ze niet zo getalenteerd zijn als Robben? Mogen ze alleen als klapvee fungeren als het goed gaat? Iedereen begrijpt de teleurstelling en er is niemand die de frustraties van Robben onterecht vindt. Echter is hij wel gewoon onderdeel van een team en notabene aanvoerder en boegbeeld. Dan is het gewoon ongepast dat je uit persoonlijke teleurstelling direct naar huis rijdt. Ieder ander zou daar ook kritiek op krijgen. Los van dat iedereen begrijpt dat Robben zwaar de pest erin heeft.

Ik geloof niet in karma. Maar voor diegene die dat wel doen: zijn al die spierblessures dan niet de karma voor al zijn swalbes? Het is allemaal heel zuur voor hem, maar zijn lichaam wil gewoon niet op dit niveau presteren.

Wat een egoïst, alles moet om hem draaien en als het tegenzit gelijk naar huis zeer zwak en onproffesioneel

Mensen onderschatten hoe mentaal zoiets kan zijn. Iedereen hier maar makkelijk na roepen. Mensen raken haren depressief door zulke dingen.

Had hij maar gelijk door moeten gaan na zijn vertrek naar Bayern. Hij was al enorm blessure gevoelig. Om dan in een korte tijd weer wedstrijdfit proberen te geraken na ruim een jaar niet spelen is gewoon een enorm risico.

Robben moet wel beseffen dat het niet fc robben is maar Groningen. Hij is aanvoerder gemaakt en dat heb je eigenlijk de morele plicht om achter je team te blijven staan. Ik snap z'n teleurstelling, maar als iemand anders dit doet dan vinden we het niet kunnen.

Buijs maar likken om het verwende kind te ‘pleasen’ & Arjannetje misschien wat meer dankbaarheid tonen voor zijn loopbaan?

Ik begreep zijn terugkeer als voetballer al niet als je weet dat zijn lichaam blessuregevoelig is. Hij kan beter Groningen in een andere rol helpen. Ik snap dat het bij hem kriebelde maar ik zou bij zo'n afweging de gesteldheid van mijn lichaam belangrijker vinden dan een terugkeer als profvoetballer

ai, dit geeft toch wel aa hoe hij erin staat. Hij is natuurlijk een liefhebber en een winnaar, maar dit geeft wel aan dat robben puur en alleen voor zichzelf speelt .

Haha sorry maar ik moet hier toch wel een beetje om lachen. Zo typisch weer haha.

Is Robben groter dan club ff Groningen ? Wat een pannenkoek

Laat Robben lekker stoppen met profvoetbal a.u.b. Het wordt nu wel een beetje genant en zielig om te zien hoe erg hij is afgetakeld sinds zijn vertrek bij Bayern. Op een gegeven moment moet zo'n speler ook weten wanneer hij beter kan stoppen i.p.v. nog opa's laatste kunstje te willen uitvoeren.zeker bij een team onder het niveau van AZ, Feyenoord, PSV en Ajax moet hij eerst het halve veld over voordat hij überhaupt de kans heeft om een assist te geven of te scoren. Dat is helemaal niet meer te doen voor Robben. Hij gaat ook nog eens meteen naar huis vóór de wedstrijd is afgelopen en is blijkbaar van mening dat hij zijn team niet hoeft aan te moedigen, anders was hij wel gebleven. En dan krijg je weer van die mensen die roepen dat het om Arjen Robben gaat en dat hij niet zomaar iemand is en dus een uitzondering is op die regel. Dezelfde mensen die moord en brand schreeuwen wanneer een andere topspeler, van een concurrent, zoiets doet. Dan wordt er gezegd dat die topspeler gespaard wordt door hun eigen club omdat het de sterspeler betreft.

Pffff...wat een one man show..ben Robben nu al zat...geweldige carrière...maar hij is niet groter dan de club...hang nu naar de schoenen aan de wilgen...

Mijn god, wat een dramaqueens zijn die journalisten toch. Ze doen alsof er iemand gestorven is, of op het punt staat van sterven. Doe eens normaal joh. Robben raakt geblesseerd so be it. Part of the job. Denk je serieus dat hij na een weloverwogen besluit om terug te keren geen rekening met een dergelijke scenario gehouden te hebben? Al die ongevraagde adviezen van journalisten die zelf nooit topsport hebben beoefend moeten gewoon hun bek houden.

Zullen we eerst maar eens afwachten op wat Robben zelf te zeggen heeft? Wellicht is er een verklaring voor, en zonder ook maar iets te weten hem afschieten gaat wat mij betreft aardig ver.

Ik snap de teleurstelling bij Robben, maar ergens moet hij vooraf toch ook rekening met dit scenario hebben gehouden? En om dan direct naar huis te gaan... Robben is voor zijn medespelers niet alleen binnen het veld een voorbeeld, maar ook buiten het veld. Dus als een speler zelf niet mee kan doen, dan hoef je je verder ook niet voor het team te interesseren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
D. DankerluiVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1497 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren