Willem II kan bij vuurdoop geen vertrouwen tanken voor Europees affiche

Zaterdag, 12 september 2020 om

De allereerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie is zaterdagavond uitgemond in een overwinning van sc Heerenveen. Het team van trainer Johnny Jansen won dankzij doelpunten van Lucas Woudenberg en nieuwkomer Pawel Bochniewicz met 2-0 van Willem II. De machteloos ogende bezoekers uit Tilburg konden geen vertrouwen tanken voor het uitduel met Progrès Niedercorn uit Luxemburg, donderdag in de tweede voorronde van de Europa League.

Heerenveen speelde in iedere linie met een nieuweling: doelman Erwin Mulder, verdediger Bochniewicz, middenvelder Oliver Batista Meier en spits Henk Veerman maakten hun opwachting bij de thuisploeg. Bovendien beleefden de achttienjarige Arjen van der Heide en collega-buitenspeler Couhaib Driouech, die de geblesseerde Mitchell van Bergen op het laatste moment verving, hun basisdebuut. Bij Willem II stonden twee nieuwkomers in de basisopstelling: doelman Robbin Ruiter en linksback Derrick Köhn. Door de absentie van routiniers Jordens Peters en Freek Heerkens en van nieuwkomer Leeroy Owusu stond Miquel Nelom voor de gelegenheid centraal achterin.

Halverwege de eerste helft opende Heerenveen de score. Nadat beide ploegen aftastten in de openingsfase, counterde Heerenveen vlot via Woudenberg, Joey Veerman en Van der Heide. Eerstgenoemde dook op voor keeper Ruiter en schoot kalm raak. Hij werd daarmee de eerste doelpuntmaker van het Eredivisie-seizoen 2020/21. Willem II kwam in het restant van de eerste helft niet met een passend antwoord. De nummer vijf van vorig seizoen oogde onmachtig in aanvallend opzicht, al kwamen ze wel wat meer op de helft van Heerenveen in de slotfase.

Ook in de beginfase tweede helft waren de beste kansen voor Heerenveen. Na een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt van Vangelis Pavlidis van Willem II werd Henk Veerman tweemaal gevaarlijk voor de Friezen, maar de spits blijft voorlopig wachten op de eerste goal sinds zijn terugkeer in Nederland. Daarna mocht Willem II steeds meer het spel maken, zonder echt gevaarlijk te worden. Een vermeende handsbal van Sherel Floranus werd door arbiter Richard Martens niet bestraft met een penalty, waana Bochniewicz zijn debuut opluisterde met een rake kopbal uit een corner. Joey Veerman, die een uitstekende wedstrijd speelde en strooide met goede passes, liet na er 3-0 van te maken toen hij zelf opstoomde en naast schoot.


Poll

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Wat heb ik genoten van Veerman zeg. Heerlijke voetballer, ga dit seizoen toch wat vaker de wedstrijden van Heerenveen aanzetten om hem te zien spelen!

12 september 2020 om 20:41

Helemaal mee eens. Zou weleens de revelatie van de Eredivisie kunnen worden na Ziyech.

12 september 2020 om 20:54

Zeker waar, zijn weinig spelers met zoveel inzicht. Raar dat iedereen m liet lopen. Heerenveen haalde m ook pas laat vorig jaar. Zijn weinig spelers met zoveel gogme moet ik zeggen. Top is weer wat anders maar voor Feyenoord leek me t een schot voor open goal. Proberen ze nu te voorkomen met Antonucci al maken ze daar wel weer grote omweg voor. Apart

12 september 2020 om 21:55

Volgend jaar maar naar Ajax. Dan zal hij vast niet meer balen dat hij nu niet naar Feyenoord mocht/kon.

13 september 2020 om 00:01

Als Ajax echt nog van plan is een 6/8 te gaan kopen, dan hoop ik echt dat ze uitkomen bij Veerman. Deze jongen zou imo een perfect koppel kunnen vormen met Gravenberch. Dat duo zou heel veel voetbal hebben, maar toch verdedigend genoeg zijn.

Wat een ontzettend leuke ploeg heeft Heerenveen. Erg jong, veel potentie en het lijkt ondanks die waardeloze voorbereiding nu best op de rit te zijn. Ik zou Joey Veerman trouwens zeer graag bij Ajax zien. Wat een geweldige speler, volgens mij zou hij het gat dat Donny achterlaat nog weleens kunnen opvullen. En Van der Heide, wat een bravoure en pit zit er in die jongen.

12 september 2020 om 20:41

Ik hoef veerman niet, leuke voetballer maar is te traag voor de echte top. In zulke wedstrijden kan ie prima mee, maar zodra het tempo hoger ligt vind ik hem altijd tegenvallen.

12 september 2020 om 20:46

Misschien heb je gelijk hoor maar ik zou hem juist wel willen zien in een team dat ook dat tempootje hoger speelt. Bij Ajax 2018-2019 kon ineens iedereen het oude tempo van Barcelona aan bij wijze van spreken. Je wordt meestal er ook in mee getrokken heb in het idee.

12 september 2020 om 20:52

Kan best de missing link op het middenveld van PSV zijn, maar denk dat Heerenveen er heel veel voor vraagt, terecht overigens.

12 september 2020 om 20:53

Hij moet bij een eventuele transfer sowieso voor de Eredivisie behouden blijven. Hij is niet goedkoop want net tot medio 2024 bijgetekend.

12 september 2020 om 20:44

Wat een omslag, gisteren waren we nog degradatie kandidaat numero 1 hier op voetbalzone.

12 september 2020 om 20:47

Welkom op het opportunistische voetbalzone. Daarbij hecht ik sowieso geen waarde aan voorbereidingen.

12 september 2020 om 20:51

@odv: Ja, onze aankopen waren ook helemaal niet zo goed. Deksel op de neus. Ik heb een hartstikke leuke partij gezien. En die vd Heide, laat hem maar efkes staan! Wat ben ik blij dat hij niet in is gegaan op de avances van Ajax eerder!

12 september 2020 om 20:55

Jaaa. Wat ik nu van Van der Heide zag moet die zoveel mogelijk spelen. Wat een pit en bravoure. Snap dat je blij bent dat hij Ajax links liet liggen haha.

12 september 2020 om 21:14

Heb precies dezelfde naam haha. Maakt het extra leuk om hem te volgen op 1 of andere manier haha.

12 september 2020 om 23:05

Zo wat speelde vd heide goed. Was vooral erg onder de indruk van zijn fysiek. Hij bleef maar gaan. Is dit nou echt weer een nieuw pareltje?

12 september 2020 om 20:49

Voorbereiding was met half jeugdelftal met leuke talenten .zoals vd Heide (die paar jaar geleden naar Ajax kon) maar iets teveel van het goede. Daarna 5 spelers er pas bijgekomen, ander elftal nu met meer kwaliteit en fysieke kracht. Scheelt veel.

Jezus wat valt Willem 2 tegen. Nee dit wordt niks en Europees vliegen ze er direct weer uit. Ze hebben met zo een spel niks te zoeken in de ED.

12 september 2020 om 20:49

Vergeet niet dat Willem II veel afwezige had door blessures en een schorsing. Willem II gaat denk ik weer een goed seizoen draaien.

12 september 2020 om 20:51

Dat is het. Heerenveen miste 6 spelers id voorbereiding, aankopen en Kongolo. Denkt iedereen dat ze degradatievoetbal gaan spelen. Je zou iets genuanceerder beeld vanuit media verwachten. Zelfde geldt nu voor Willen II, mooi elftal, komen er wel. Liefst wel ff die Luxemburgers killen

12 september 2020 om 20:53

Gast dit is na 1 wedstrijd, misschien spelen ze volgende wedstrijd heel goed en dan hoor ik je niet.

12 september 2020 om 21:28

kijk ff naar de bank van Willem II op 2 spelers na allemaal O21 jongens. Willem II heeft nu gewoon even veel blessures en hadden 2 spelers achterin die daar niet thuis hoorde. Desondanks moet er altijd strijd zijn en dat was er niet dat mag niet gebeuren maar die wedstrijden zitten er altijd bij. In de voorbereiding was dat niet dus verwacht woensdag en volgende week een getergd Willem II.. met Heerkens en Peters erbij dat scheelt ook enorm. De andere gebleseerde sluiten later aan.

12 september 2020 om 22:23

Hoop het voor jullie aanstaande woensdag maar ik zie het somber in.

12 september 2020 om 22:56

Net zoals 1 zwaluw nog geen zomer maakt is 1 slechte wedstrijd nog niet meteen desastreus. We speelde veel beter in wedstrijden tegen VVV en PSV dat is niet ineens verdwenen al speelde er toen wel een aantal die er nu niet bij zijn. Woensdag kan op de keeper na de zelfde spelers het veld in als heel afgelopen seizoen. Zal geen walk over worden want ook zij gaan massaal voor de goal liggen maar een overwinning moet te doen zijn met die 11 die we dan hebben......wel moet er dan strijd zijn en niet zoals nu te slap. Maar dat was vorig jaar ook maar af en toe en nooit 2x achter elkaar. Komt goed

Wat een wanvertoning van Willem II zeg, als ik een euro kreeg voor elk onnodig balverlies was ik een rijk man. Die Nunnely en Tresor waren een potje slecht zeg.

Wat is Joey Veerman goed zeg! Hopen dat die blijft.

Wij staan bovenaan jalalalala!

Het kan verkeren zeg. Dramatische voorbereiding van Heerenveen en lang moeten wachten op versterkingen, maar toch op tijd op de rit zo te lezen.

Wat ben ik met de grond gelijk gemaakt door sommigen toen ik zei dat we echt wel een aardig elftal hebben en dat de voorbereiding niets zegt. Het allerlekkerste is dat het vooral fans van Willem II waren die het zeiden. Ik heb een hekel aan mijn gelijk halen en zeker na 1 partij, maar oeh, wat voelt dit even goed. Joey Veerman, fantastisch. Wat was hij weergaloos. Bochniewicz, wat een geweldige aankoop is hij gebleken. En dan nog vd Heide. 18 jaar. En dan dit al laten zien. Zo vreselijk hard werken. Heerlijk. Als Henkie zijn vizier op scherp stond, was het nog dikker geworden. Terecht gewonnen. Top gecounterd. Ik trek er nog eentje open! Fijne avond allen!

12 september 2020 om 20:52

Zo is het, mensen kijken teveel naar rare uitslagen waar 5,6 spelers misten. We zijn nog niet eens klaar ook. Doen lekker mee al gaan we ook niet meteen voor de bovenste plaatsen maar soit. Leuk begin

12 september 2020 om 21:03

Ik heb geen enkele Willem IIer horen zeggen dat Heerenveen wel even makkelijk verslagen zou worden. Zeker met de schorsing van Peters en de vele blessures was er vanuit Tilburgse kant niet zoveel hoop op een goed resultaat hier. Helaas viel ook het aanvallende spel hier tegen en is er nog veel werk aan de winkel met hopelijk woensdag al flinke verbetering met Peters en hopelijk Heerkens erbij. Gefeliciteerd met de overwinning verder, tacktisch goed gespeeld door de Friezen en dus ook verdiend gewonnen.

12 september 2020 om 21:32

het feit dat Heerenveen de bus parkeerde werkte ook niet mee. Dit elftal wat voorin en op het middenveld hetzelfde was als vorig jaar heeft al laten zien daar niet tegen te kunnen spelen. De spelers die we dit jaar hebben gehaald die daar wel raad mee weten (met name Wriedt) die liggen er tot oktober uit helaas. Het is niet anders maar achterin moet er in de breedte wel wat bij. Nu was de bank van O21

12 september 2020 om 21:18

Jij kan ze doorgaans ook wel uitdelen natuurlijk! Maar geniet van deze prachtige overwinning en een nieuwe golf aan leuke spelers!

Joey ruilen met Eiting en wat extra geld erbij lijkt me een prima deal

12 september 2020 om 20:58

Dan mag er wel heel wat miljoenen bij. Eiting zoiezo blessure gevoelig. En daarnaast is het totaal andere speler. Eiting is meer een controleur. Veerman veel meer de spelbepaler van ons heerenveen

12 september 2020 om 21:13

Inderdaad daar heb je een punt. Maar dit gaat natuurlijk nooit gebeuren.

Jammer wij staan onder de Friezen. Ik had overigens de overwinning wel verwacht, zoals ik gisteren al aangaf ik vind Heerenveen echt een lekker teampje hebben

13 september 2020 om 00:52

Zeker mooi teampje in potentie. Maar ook erg jong dus zullen top wedstrijde wisselen met verschrikkelijke wedstrijden. Linker rijtje moeten we voor gaan en hopelijk play off.

We zijn niks in de voorbereiding en dat is al jaren zo. Dat wetende maken we ons in Heerenveen niet snel druk, dat doen anderen wel. We hebben een leuk team dat aardig voetbalt en knokt.

Wat ik gister gezien heb stemt me best positief. Veel strijd, een paar heerlijke acties van Joey Veerman en ook van Van Der Heide en ik kan mijzelf weer goed vertonen op werk & voetbal waar het de afgelopen dagen toch spannend was met veel W2 supporters😂

iets anders wanneer gaat die nieuwe regel in van hands? Ik dacht begin van dit seizoen maar daar was niets van zien gisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

7 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren