Depay oogst forse kritiek: ‘Hij zat duidelijk met zijn hoofd ergens anders’

Zaterdag, 12 september 2020 om 09:35Robin Bruggeman

Memphis Depay heeft vrijdagavond geen goede beurt gemaakt tijdens de Ligue 1-wedstrijd tussen Girondins Bordeaux en zijn werkgever Olympique Lyon. De Oranje-international was twee weken geleden tijdens de seizoensopener tegen Dijon nog goed voor een hattrick, maar slaagde er in Bordeaux niet in om het net te vinden. De verrichtingen van Depay tijdens het in een 0-0 gelijkspel geëindigde duel kunnen op negatieve beoordelingen rekenen in de Franse pers.

“We zagen niet dezelfde Memphis als voor de interlandonderbreking. Hij ging nooit mee in het juiste tempo, was te individualistisch, ongeïnteresseerd of geïrriteerd, de Nederlandse spits zat niet in de wedstrijd”, schijft L’Équipe, dat Depays optreden met een 3 beoordeelt. Volgens de invloedrijke Franse sportkrant hebben de geruchten over een naderende transfer naar Barcelona hun invloed op het spel van de aanvaller.

“De houding en lichaamstaal van de voormalig Manchester United-aanvaller verraadden een hoop. In Bordeaux lieten zijn nonchalance, zijn overbodige dribbels, zijn teleurgestelde mimiek en zijn blikken richting de hemel zien dat hij met zijn hoofd ergens anders zat.” Foot Mercato is met een 3,5 niet veel positiever over het optreden van Depay: “De Lyon-aanvoerder, die de twee aanvallers moest ondersteunen, was lastig met zijn positionering en zijn pressing.”

“We verwachten echter meer van een Barcelona-doelwit dat niet erg gevaarlijk werd in het Matmut Atlantique, met een schot van te grote afstand, een gebrek aan spontaniteit en moeilijkheden om zijn twee aanvallers te bereiken.” Ook Maxifoot had met een 4 een laag cijfer over voor het spel van Depay, die in de 73e minuut werd vervangen door Tino Kadewere: “In het begin van de wedstrijd was hij nog aanspeelbaar en beweeglijk. De Lyon-aanvoerder had vervolgens tot de pauze echter minder invloed. Na de rust kwam hij terug met de beste bedoelingen, maar slaagde hij er niet in om een beslissende rol te spelen.” Depays mede-aanvallers Moussa Dembélé en Karl Toko-Ekambi kwamen er met cijfers die rond de 3 en 3,5 fluctueren overigens niet veel beter af in bovengenoemde media.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Vraag me af of die grilligheid altijd in zijn spel zal blijven, of dat hij toch op een gegeven moment een keer een knop weet om te zetten en minimaal een voldoende speelt, keer op keer.

Memphis ga ik niet beoordelen over deze wedstrijd, simpelweg omdat ik het niet gezien heb, maar wat mij opvalt bij Memphis is dat hij hele goede wedstrijden afwisselt met bar slechte. Iets wat bij een topclub absoluut niet kan. Ook heb ik het gevoel bij hem dat hij alleen top presteert als hij weet dat die de beste speler van de selectie is en de trainer hem als eerste naam opschrijft in de basisopstelling. Bij een topclub is hij één van de spelers

12 september 2020 om 10:00

Zeker niet als die topwedstrijden tegen degradatie kandidaten zijn en de matige wedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje...

12 september 2020 om 10:47

Vaak valt het me die goede wedstrijden ook behoorlijk mee, zie de laatste met 2 penalties en een intikker, met vreselijk veldspel.

12 september 2020 om 11:10

Memphis speelt de laatste tijd gewoon zoals hij gisteren gespeeld heeft. Echter, zolang hij scoort hoor je daar ook niemand over klagen. Pas als hij niet scoort merk je dat hij voor de rest weinig tot niets toevoegt met hakballetjes en voorzetjes achter het standbeen.

12 september 2020 om 11:38

"ook heb ik het gevoel bij hem dat hij alleen top presteert als hij weet dat die de beste speler van de selectie is en de trainer hem als eerste naam opschrijft in de basisopstelling" Je beseft dat Auoar ook bij Lyon speelt en waarschijnlijk als eerste op het formulier staat? Niet voor niets dat de topclubs als Juventus etc achter om zijn handtekening strijden. Dit is het resultaat van de vele media aandacht die Depay krijgt in Nederland want Nederlander waardoor mensen automatisch gaan denken dat Depay de onbetwiste sterspeler is terwijl een Auoaur of Dembélé toch echt niks onderdoen. Vorig seizoen dachten veel mensen hier in NL doodleuk dat Depay de grote man was terwijl een zekere Nabil Fekir het tegendeel bewees. Neemt niet weg dat Depay 1 van de sleutel spelers is maar niet "de" sleutel speler.

12 september 2020 om 11:57

Johan1978 Je beseft ook dat Memphis de aanvoerdersband draagt? En het lijkt mij dat je als trainer zijnde je aanvoerder als eerste op je lijstje zet. En zo'n speler heeft net dat beetje extra vertrouwen nodig. Maar goed, beiden (lees: Memphis en Aouar) zijn ze mega belangrijk voor Lyon.

12 september 2020 om 12:18

vorig seizoen zat Fekir bij Betis dus vind best knap dat hij dan zowel bij Betis als Lyon zijn wedstrijden heeft gespeeld volgens jou

Alsof hij voor de interlandonderbreking de sterren van de hemel speelde. Alleen zijn 7e wedstrijd na zijn blessure kon hij iets laten zien door op zijn minst te scoren. Wel met 26 keer balverlies magoed dat accepteer je dan. En voor zijn blessure was hij net zo wisselvallig. Eigenlijk altijd geweest sinds zijn vertrek bij psv.

12 september 2020 om 11:13

Bij Psv vond ik hem in zijn laatste periode ook niet heel stabiel meer. Hij scoorde veel waardoor je minder ging letten op zijn spel, maar hij kwam toen ook met moeite zijn tegenstander voorbij. Je merkte bij Man Utd dat als het niveau en de druk hoger ligt, zijn beperkingen wat meer aan het licht komen.

Hmm, zeg ik nu iets raars of is er eigenlijk een soort van media hetze aan het ontstaan tov Memphis? Er wordt hier louter negatief over de man gesproken, zelfs als het nieuwsbericht positief is; dan vind men wel een reden om er een negatieve swing aan te geven. Mensen als JD hebben duidelijk een behoorlijke invloed op de publieke perceptie.elke wedstrijd onder hem wordt zo ontzettend onder de loep genomen, hat trick een week, dan moet ie het elke week laten zien, speelt ie een paar potten kut; heeft ie ‘t niet in zich.zou je toch gek van worden als speler als je toekomst en kunnen na elke wedstrijd zo diep geanalyseerd wordt? overigens; kijkend naar het bericht en de cijfers lijkt het alsof hij nog wel de "beste" voorhoede speler was aan de kant van OL.

12 september 2020 om 10:21

Op basis van dit bericht zeg jij inderdaad iets heel raars. Dit bericht maakt namelijk melding van de commentaren in de Franse media op het spel van Memphis gisteren. Net zoals VZ melding maakte van de commentaren in de Franse media op het spel van Memphis 2 weken geleden en die commentaren vooral lovend waren. Toen kwam jij niet met je hetze verhaal. Ook heb ik niet het idee dat de invloed van Johan Derksen dermate groot is dat de Franse media om de Nederlandse publieke opinie te pleasen expres een een hetze tegen Memphis gaan voeren door te benoemen als hij een slechte wedstrijd speelt. Wij krijgen ook iedere week te lezen als Frenkie weer een wedstrijd gespeeld heeft en hoe dat ging. Matthijs de Ligt precies hetzelfde en in het begin speelde hij zwak, waardoor het commentaar erg negatief was. Hij zou zelfs de verkeerde keuze gemaakt hebben en een geldwolf zijn. Kortom Memphis is hierin geen uitzondering qua liggen onder een vergrootglas. Ik voorspel vast, dat we bij Donny van de Beek straks ook elke week kunnen lezen hoe hij gespeeld heeft.

12 september 2020 om 10:44

Excuus, moest even duidelijk maken dat met "hier" ik de comments onder de artikelen bedoelde. Doet daar niet bij af dat de algemene opinie over de man ontzettend laag is, en ik vind dat de media daar daadwerkelijk in een rol in speelt (los van natuurlijk dit artikel waar buitenlandse pers gequote wordt)

12 september 2020 om 10:52

Daar kan ik wel in mee komen inderdaad. Hij heeft duidelijk niet de gunfactor zullen we maar zeggen, iets waarin hijzelf ook een rol heeft gehad qua houding, maar helaas wordt dat aspect weer telkens naarboven gebracht. Ook door een Derksen die het gisteren weer had over 'pseudo acteur'. Zeg gewoon waarom hij tegen Italie slecht speelde en waarom zonder over randzaken te beginnen. Bij Frenkie de Jong kon hij het gisteren wel. Daar had hij terechte kritiek over dat Frenkie vooral goed in wegdraaien op eigen helft is, maar dat zodra hij op de helft van de tegenstander komt waar je serieuze balafpakkers hebt het voor zijn prijskaartje toch wel teleurstellend is. Terechte speltechnische kritiek op een normale manier gebracht. Inderdaad vreemd dat daar dan geen nieuwsbericht over verschijnt en over Memphis wel.

12 september 2020 om 13:42

Ik denk dat het gedeeltelijk ermee te maken heeft vanwege interesse uit barca. Dan wordt er toch meteen een stuk kritischer naar hem gekeken. Veel gun factor lijkt hij ook niet te hebben.

12 september 2020 om 16:54

Imo was De Ligt heel het seizoen niet goed. In de tweede seizoenshelft tegen Atalanta en Udinese viel hij ook door de mand maar als hij wisselvallig of slecht is wordt hij toch heel anders beoordeeld als een Memphis

12 september 2020 om 17:12

Maar dat is jou mening alleen japie. De ligt had een matig/slechte start maar een goed seizoen. Hij herpakte zichzelf.

12 september 2020 om 17:12

Daar heb je helemaal gelijk in Japie - ik zie Memphis al he-le-maal afgemaakt worden als "pseudo-acteur" als hij een keer een schwalbe maakt.de Ligt, De Jong, die kunnen natuurlijk niets fout doen in de ogen van de media - da's allang duidelijk.

12 september 2020 om 17:15

@bf1994 dan hebben wij een andere mening over wat jezelf herpakken is. in de tweede seizoenshelft gaf hij weer onnodige tegengoals weg maar als je geen Memphis of Maguire heet kom je blijkbaar makkelijk weg met zo een matige prestatie

12 september 2020 om 17:18

@church89 dat zijn idd de twee nationale troetelkinderen geworden. speelt De Jong een zaadpartij worden de twee goede acties er alleen uitgelicht. speelt Memphis een zaadpartij dan worden alleen de slechte acties eruit gepikt en is het een koekenbakker. hij kan de volgende wedstrijd bij wijze van spreken 4 doelpunten maken tegen Duitsland maar als hij de volgende wedstrijd dan niet scoort kan hij er weer heel weinig van. geeft De Ligt 3 wedstrijden op rij een totaal onnodige tegengoal weg dan lag dat zogenaamd aan zijn teamgenoten die beter hadden moeten ingrijpen

12 september 2020 om 17:30

Ik vond de Ligt de 2e seizoenshelft duidelijk beter dan de eerste seizoenshelft en hij gaf ook minder goals weg(nog steeds wel een aantal inderdaad), waardoor je zou kunnen argumenteren dat hij zich herpakt heeft met een stijgende lijn. Ik vond in elk geval dat hij geen bijzonder seizoen heeft gespeeld. Ook niet per definitie slecht overigens. Een nipte voldoende, niet meer, maar ook niet minder.

12 september 2020 om 20:53

@master D laten we het dan houden op een matig seizoen idd omdat hij nog jong is en voor het eerst in een topcompetitie speelt. het ging me meer om het verschil in de beoordelling van spelers. bij de een wordt elke matige prestatie met de mantel der liefde bedekt en bij iemand als Depay is de eerste de beste verkeerde balaanname al een teken van pure onkunde

12 september 2020 om 14:13

‘Hmm, zeg ik nu iets raars of is er eigenlijk een soort van media hetze aan het ontstaan tov Memphis?’

Dit is al zeker 5 jaar aan de gang toch? Het begon allemaal met een hoed en een sjaal...

‘Er wordt hier louter negatief over de man gesproken, zelfs als het nieuwsbericht positief is; dan vind men wel een reden om er een negatieve swing aan te geven.‘

Ik heb geen data voorhanden, maar de tendens heerst dat hij alleen tegen het rechterrijtje weet te vlammen. Als hij tegen PSG scoort, dan moet ‘ie het nog een keer laten zien, want één zwaluw maakt nog geen zomer. Fair enough... Als hij in een volgende ontmoeting twee goals tegen PSG zou maken, dan is de Franse competitie ineens het Linnaeushof en moet hij het Europees maar laten zien. Als hij zijn club door de CL poulefase heen zou loodsen, dan moet hij het in de knock out fase laten zien. Als hij in de KO fase een Real Madrid met 3 goals naar huis zou sturen, moet ‘ie het in de finale laten zien. Als hij vervolgens eigenhandig zijn club naar CL winst zou schieten, dan moet hij dit ook maar in het Nederlands elftal laten zien. Stel dat Memphis het gehele EK schittert en in de finale niet tegen het teentje van Neuer schiet, dan moet hij Nederland maar Wereld Kampioen maken. Stel dat Memphis Nederland voor het eerst in de ge-schie-de-nis Wereld Kampioen voetbal zou maken, dan is hij dat rare menneke die god op z’n blote knietjes moet bedanken dat hij ooit tegen een bal heeft leren trappen, want anders zou er niks van hem terechtkomen.

Memphis kan, bij wijze van, Nederland en zijn clubs alle prijzen bezorgen die er te winnen valt, maar het bijbehorende respect gaat hij nooit ontvangen. Een bepaald slag ligt liever 4 maanden lang op hun buik op een IC, omdat ze corona zijn tegengekomen, dan dat ze normaal over Memphis zullen denken en praten.

Hoe vervelend het ook is, hij heeft een bepaalde schijn tegen zich en dit zie ik ook nooit meer goed komen. Zelfs als hij bovenstaande voor elkaar zou krijgen, wat ik overigens niet zie gebeuren.

12 september 2020 om 14:40

Depay zal nooit NL kampioen maken, dat doet een heel elftal. Daarnaast is het geen schande om te zeggen dat Lyon zijn top is. Daar is helemaal niks mis mee. Depay is een goede voetballer, een harde werker, maar heeft het gewoon nét niet. Geen schande. In jouw betoog lees ik een hoop ‘stel dat’. Ik hoop dat jij zelf ook weet dat een winnend doelpunt in een finale je nog geen wereldspits maakt (anders hebben wij toch zomaar de beste spits van europa overgekocht van ajax een paar jaar geleden).

Nee het probleem bij Depay is het gebrek aan zelfreflectie en zelfkritiek. Tel daarbij zijn houding en uitstraling op en je hebt een persoon waar de mensen mensen niet per se een klik mee hebben.

12 september 2020 om 16:58

Dan heeft heel Oranje het net niet op Van Dijk na want Memphis is na hem de meest belangrijke speler in dit Oranje geweest

12 september 2020 om 17:24

Hangt er vanaf wat 'net niet' betekend. Als dat betekend net geen absolute wereldtop dan klopt het. We hebben buiten van Dijk ook geen andere dragende speler/uitblinker bij een Europese topclub. Dus als dat je maatstaf is, dan heeft heel Oranje het buiten van Dijk inderdaad net niet

12 september 2020 om 17:56

idd! we hebben geen wereldelftal. Frenkie en De Ligt zijn toptalenten maar niet in hun beste vorm en onze andere topverdediger De Vrij is constant geblesseerd. als Memphis en Wijnaldum dan ook uit vorm zijn dan wordt het gewoon een lastig verhaal

Dit zal bij Memphis tot het eind van z'n carrière zo gaan. In zijn hoofd leeft hij in zijn eigen wereld en daarin vliegt het alle kanten op. Ssoms heeft hij het licht gezien om vervolgens weer de vreemdste fratsen uit te halen.
Kun je daar als ploeg mee dealen dan heb je een zeer bruikbare speler in huis.
Nimmer van het niveau Messi/Ronaldo maar wel iemand die punten oplevert.

En daar ga je al. Volgens een aantal op dit forum zijn we ‘in Nederland goed in het afzeiken van onze sterren’, maar Memphis is simpelweg geen wereldtop. Maakt tegen een laagvlieger een hattrick, daarna zie je hem weer een aantal wedstrijden niet. Hij is niet constant en speelt gewoon meerdere wedstrijden een 3, nadat hij een paar keer een 8 haalt. Hij zou er het beste aan doen te erkennen dat clubs als Lyon zijn plafond zijn, of hij moet echt die belachelijke dribbels en dat arrogante gedoe in het veld uit zijn spel halen.

12 september 2020 om 14:27

De aard van het beestje verander je niet. De trainer moet gewoon ingrijpen, anders dringt het nooit tot hem door. Hem aanvoerder maken is gewoon een domme zet, dat zei ik van het begin af aan al

12 september 2020 om 14:29

Hij is absoluut geen aanvoerder nee, heeft het veel te druk met zichzelf om anderen ook te kunnen coachen en het team te kunnen leiden. Geef die band maar lekker aan iemand anders.

12 september 2020 om 17:00

En wat hebben De Ligt en Frenkie dit seizoen bewezen dan om wel als wereldtop te worden bestempeld? Frenkie speelde een anoniem seizoen en De Ligt een slecht seizoen waar hij recent ook weer door het ijs zakte tegen Atalanta en Udinese

12 september 2020 om 20:24

Ik noem nergens Frenkie of de Ligt, dus ik snap niet waarom je hen erbij haalt. Zij acteren overigens ook niet de vedette of pretenderen wereldtop te zijn. Je kan veel van de Ligt en vooral Frenkie zeggen, maar aan zelfreflectie ontbreekt het ze in ieder geval niet.

12 september 2020 om 20:54

ik vind Depay ook geen vedette acteren. wat voor rare arrogante dingen doet hij allemaal in het veld dan? en wanneer heeft Depay van zichzelf gezegd dat hij wereldtop is? volgens mij zijn dit meer vooroordelen dan feiten. Depay is zogenaamd een arrogant mannetje maar Van Gaal die echt voldoet aan het door jou genoemde profiel die wil iedereen als bondscoach zien bij Oranje zien en dat is zo ongeveer de grootste kwal in het voetbal als we het hebben van een extreem hoge eigen dunk en het gedrag van een totale malloot

Laat Depay gewoon met rust man. Focus lekker op andere spelers die ook slecht spelen. De media is 1 gemeen spelletje....

12 september 2020 om 12:24

Depay loopt altijd rond of ie 4 CL op zijn naam heeft staan en 2 keer wereld kampioen is geworden dus denk dat hij echt wel aangepakt mag worden als die slecht speelt. geanalyseerd worden is deel van zijn vak en daar moet hij gewoon mee dealen. Je kan het ook niet lezen he als Depay zijnde, of denk je dat Messi, Ronaldo of een Ramos maar enig iets boeit over wat er over hun staat in de krant. Maar ja die gasten laten het wel constant zien dus dan boeit even niet als media even zeikt na kut wedstrijd. bij depay is het vaak 1 wedstrijd goed en daarna 5 slecht.

Zou hij niet beseffen dat ie zich tot het laatste moment moet bewijzen, wil hij ooit een transfer maken? Elke keer als er iets van interesse zou zijn, lijkt zijn lichaamstaal zoiets te zeggen van, ik heb er hier geen zin meer in, kom maar op met die transfer. En als het er dan niet van komt, gaat hij langzaamaan gedurende het seizoen wat beter draaien. Om vervolgens weer in zo'n proces terecht te komen. Als hij gewoon werkt voor zn geld, komt die transfer vanzelf. Niet andersom.

Dat is een beetje het probleem van Depay; als hij het op zn heupen krijgt is het een fantastische voetballer die bij zowat elke club ter wereld een toegevoegde waarde heeft. Echter; als hij het niet op zn heupen heeft, dan heb je niet zoveel aan hem. Depay heeft het vaker niet dan wel, dus tja.

Dit artikel is een kwestie van copy and paste van alle kranten artikelen... Iedereen praat elkaar maar na... Niemand gunt het Depay ondanks wat hij heeft gedaan voor het Nederlands elftal... Echt jammer... Niemand speelt 100% goed... Maar de media moet altijd een paar er uit pikken om te bashen. Je kan een slechte wedstrijd spelen toch je bent een mens en geen robot... Misschien waren de aanwijzingen van de trainer niet goed.. en het spel speel je in teamverband dus om Depay negatief in het nieuws te laten vind ik zwak van de redactie zelf ...

Dit artikel is een kwestie van copy and paste van alle kranten artikelen... Iedereen praat elkaar maar na... Niemand gunt het Depay ondanks wat hij heeft gedaan voor het Nederlands elftal... Echt jammer... Niemand speelt 100% goed... Maar de media moet altijd een paar er uit pikken om te bashen. Je kan een slechte wedstrijd spelen toch je bent een mens en geen robot... Misschien waren de aanwijzingen van de trainer niet goed.. en het spel speel je in teamverband dus om Depay negatief in het nieuws te laten vind ik zwak van de redactie zelf ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Angers134
6.Lorient131
9.Lille OSC11-3
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. CaqueretMiddenvelder80
Lucas PaquetáMiddenvelder84
K. Toko EkambiAanvaller81
M. DembéléAanvaller64
I. SlimaniAanvaller61
R. CherkiAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 6 3 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp verbaasd door Depay: ‘Als hij dit goed vindt, is hij krankzinnig’

René van der Gijp is niet te spreken over de rapkwaliteiten van Memphis Depay. De analist wordt in Veronica Inside geconfronteerd met de zogeheten Studiosessie 387 die Depay deed op het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren