Talent dreigt te verpieteren bij Ajax: ‘Ik zou mijn Rolex elke dag omdoen’

Zaterdag, 12 september 2020 om

Het seizoen van de waarheid lijkt aangebroken voor Noa Lang bij Ajax. De aanvallende middenvelder annex aanvaller klopt al enkele jaren aan de deur, maar de concurrentie is groot en hij werd afgelopen seizoen niet voor niets aan FC Twente uitgeleend. Een vertrek op huurbasis lijkt op dit moment echter niet waarschijnlijk. Stiefvader Nourdin Boukhari zou het zonde vinden als Lang weinig minuten gaat maken in de Eredivisie en vindt de huidige situatie aan de ene kant ook wel krom. “Vorig jaar was het ook al een beetje zo.”

“Als je niet altijd bij Jong Ajax mag spelen, je niet verhuurd mag worden, maar je elke keer op de bank zit en elke keer vijf of tien minuten mag invallen en alleen mag spelen als iemand geschorst of geblesseerd is, moet je wel mentaal sterk zijn”, vertelt Boukhari in gesprek met Ajax Showtime. De oud-aanvaller hamert er bij zijn stiefzoon dan ook op dat zijn mentaliteit goed moet zijn en dat hij elke dag moet willen leren. “En dat hij uiteindelijk zijn kansen krijgt om tien duels achter elkaar in de basis te spelen. Toch is het krom dat je bepaalde dingen aangeeft, maar je hem niet gebruikt.”

Boukhari gebruikt een metafoor. “Het is net als met een Rolex. Als ik een Rolex van 20.000 euro zou hebben, zou ik die niet thuis in de la laten liggen, maar elke dag omdoen.” Met Dusan Tadic, Antony, Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres is er veel concurrentie voor Lang, die in de optiek van Ten Hag niet een nummer tien maar meer een buitenspeler is. “Aan de buitenkant is hij wel dreigender en in de afgelopen jaren heeft hij daar altijd gespeeld. In de jeugd van Feyenoord speelde hij echter altijd op tien.”

“Hemzelf maakt het niet uit waar hij speelt, als hij maar speelt. Hij wil negentig minuten spelen. Dat is voor hem het belangrijkste.” Boukhari denkt dat Promes de nummer tien van Ajax gaat worden, ook al lijkt Lang qua speelstijl het meest op de vertrokken Hakim Ziyech. “Ik denk dat Ten Hag met Promes op die positie kiest voor zijn diepte en snelheid. Hij is ook een international en vorig jaar was hij niet voor niets topscorer. Maar misschien gaat Ten Hag wel gebruik maken van Noa.”

Boukhari zou het zonde vinden als Lang niet verhuurd kan worden als hij de komende weken daadwerkelijk geen uitzicht op speeltijd heeft. “Voor de Eredivisie zou het een genot zijn als hij wekelijks zou spelen. Bij FC Twente kon hij minuten maken en zichzelf laten zien. De mensen weten dan: Noa kan goed voetballen. Het zou zonde zijn als zo’n jongen, die in groei en bloei is, weinig minuten maakt in de Eredivisie. Het is afwachten, maar ik denk dat het wel goed gaat komen met Noa.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door mayarood)

Noa Lang vergelijken met een Rolex? Het is duidelijk dat Boukhari niet helemaal objectief naar de situatie kijkt. Promes, Tadic, Neres en wellicht ook Anthony zijn gewoon verder dan Lang, dus een verhuur zou inderdaad beter zijn.

12 september 2020 om 08:50

Volgens mij vergelijkt hij juist de jongens die voor veel geld zijn gehaald als een Rolex die gebruikt moeten worden, want anders is het zonde. Hij is realistisch in zijn verhaal.

12 september 2020 om 08:52

Ik haal het er niet uit dat hij het heeft over aankopen. Ik heb echt het gevoel dat hij Lang vergelijkt met een rolex van € 20000.

12 september 2020 om 10:05

Hij heeft het over aankopen, Lang is geen aankoop. De Rolex in dit geval bv Antony, die heb je gekocht en gaat natuurlijk zijn minuten maken, bij Noa is dit niet het geval.

12 september 2020 om 10:19

Nee, kerel. Noa is de Rolex. Het gaat niet om of het een aankoop of niet is.

12 september 2020 om 10:35

Hij bedoeld toch echt noa lang die als Rolex in de la blijft liggen....het staat er een beetje raar.

12 september 2020 om 08:59

Promes is sowieso niet beter, Tadic is geen buitenspeler, Neres heeft een jaar niet gevoetbald , en Antony hebben we alleen nog maar met lekker weer zien voetballen, en deze voorbereiding deed Lang daar helemaal niks voor onder. Alleen al die jongens zijn gekocht voor enorm veel geld , en dus krijgen ze voorrang.

12 september 2020 om 09:10

Promes is zo effectief dat je moeilijk van Noa Lang, met slechts een paar potjes in Ajax 1, kunt beweren dat ie beter is.. Tadic kan gewoon op linksbuiten, maar ben het met je eens dat ie beter in de spits is. Ik vond Antony wel beter, maar ik vond lang ook gewoon een hele goede voorbereiding spelen. Maar dat deed labyad bijvoorbeeld ook. Feit blijft dat promes, neres, tadic, Antony, labyad, lang, Huntelaar en traore allemaal voor die voorste 4 plaatsen gaan. En dan heb je nog ekkelenkamp en jury’s die op 10 kunnen spelen. Je mag 5 keer wisselen dus Lang gaat echt wel veel spelen.

12 september 2020 om 09:12

Lang is een betere voetballer, en daar heb je gewoon veel meer aan. Zeker als de effectiviteit bij Promes minder word, en dat was deze voorbereiding al het geval. Lang is een speler die ten alle tijden kansen creëert waar Promes veelal bedient moet worden.

12 september 2020 om 09:45

Je hebt al 3 vreselijk goede voetballers voorin. Je moet ook nog een afmaker hebben, en daar is Promes perfect voor.

12 september 2020 om 09:55

Tadic was zeker vreselijk goed afgelopen seizoen 😂😂

12 september 2020 om 10:41

3 vreselijk goede voetballers? Kun je ook even benoemen wie dat zijn? Ik kom tot 1 met Tadic, mits in vorm. De Bruyne, David Silva, Bernardo Silva; DAT zijn vreselijk goede voetballers

12 september 2020 om 10:52

Besluit om 5 keer te moge wisselen is toch terug gedraaid naar 3. Of geldt dat alleen in de Premier League? Verder zoals al eerder benoemt zou het beste scenario zijn als Neres op een gegeef moment verkocht zou worden en je Lang kan doorschuiven.

12 september 2020 om 12:40

Voor ajax niveau zijn tadic, neres en tot nu toe antony vreselijk goede voetballers.

12 september 2020 om 13:02

Mooi compliment voor Tadic, Gluubster. Denk dat er verder weinig mensen zijn die hem in vorm even goed vinden als De Bruyne.

13 september 2020 om 11:28

We zullen zien, maar voorlopig mag hij de veters van Promes strikken. En dat is het punt: hij heeft de uitstraling van een gearriveerde vedette. Dus hoewel ik denk dat hij zijn kansen gaat krijgen, denk ik dat het maar zeer de vraag is of zijn ego niet in de weg gaat zitten. Hij moet zich als een jonge hond opstellen.

Hij zit heel dicht tegen de basis aan. Hij zal genoeg minuten gaan maken dit jaar. Het ideale scenario is eigenlijk dat dit een top jaar wordt voor Neres op links, (Antony op rechts en Promes op 10 verwacht ik) en dat Neres dan voor de hoofdprijs weg gaat. Dan heb je Lang die meteen de basis in rolt en heb je hopelijk bijvoorbeeld weer een Ünuvar erachter.

12 september 2020 om 11:10

Inderdaad een Neres op de bank zetten zal alleen zijn transfer waarde naar beneden brengen. Hetzelfde geld voor een Promes die niet tot zijn voetbal pensioen bij Ajax zal blijven. Daarnaast heb je Tadic die als aanvoerder alles zal spelen. Kortom Anthony, Traore, Kudus, Lang Labyad, Huntelaar zullen voor die overige plek in aanmerking komen of als wissels worden toegepast. Bij blessures of rust tijdens minder belangrijke wedstrijden zullen ze er ook in komen. In de Champions league zullen de beste spelen evenals de top wedstrijden in de Eredivisie waardoor de beker en mindere wedstrijden er een andere voorhoede combinatie zal staan.

12 september 2020 om 11:39

Mee eens. En daarnaast leert hij meer bij Ajax dan bij bijvoorbeeld FC Twente denk ik. Heeft te maken met betere training en medespelers. Schuurs is zonder veel te spelen ook een stuk beter geworden.

Ik snap de frustratie van stiefvader Boukhari, en er valt wat voor te zeggen. Lang is deze voorbereiding bij 12 goals betrokken, en bij Jong Oranje bij nog eens 5 in 2 wedstrijden. Ten Hag roept zelf altijd dat iemand het moet verdienen, wat kan en moet die jongen nog meer doen? Iedereen die de voorbereiding heeft gezien , heeft gezien dat Lang samen met Antony veruit de beste aanvallers waren. Maar nu speelt Labyad opeens in de spits en is Tadic een linksbuiten, lachwekkend.

12 september 2020 om 09:38

Labyad heeft anders ook een prima voorbereiding gedraaid. En Tadic zet je er natuurlijk ook niet naast.

12 september 2020 om 09:43

Viel allemaal wel mee , maakt een hattrick tegen Utrecht en daarna werd het echt allemaal een stuk minder. Maar goed aankoop van Erik en nu is het opeens zijn nummer 1 spits optie, zo zielig dat het lachwekkend is.

12 september 2020 om 10:37

Wie zegt dat labyad zijn nummer 1 spits is. Dat maak je er zelf van. Hij heeft hem gewoon regelmatig uitgeprobeerd op die positie. Daar heb je een voorbereiding voor.

12 september 2020 om 11:56

Ik denk dat de voorbereiding van lang minstens net zo goed was, echter lijkt Labyad een streepje voor te hebben bij ten Hag

Misschien had hij toch beter bij Feyenoord kunnen blijven. Zonder gekheid, deze speler moet echt minuten gaan maken (en daarbij bedoel ik niet invalbeurten). Ik zie hem geen basisspeler van Ajax worden, niet dat hij de kwaliteiten niet heeft, maar vooral omdat ik niet verwacht dat hij echte kansen gaat krijgen.

Boukhari vergeet alleen even dat Ten Hag over nog meer en mooiere horloges beschikt.

12 september 2020 om 08:53

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Lang doet het prima en gaat genoeg minuten maken in het eerste. Maar het is niet zo dat hij veel beter is dan Tadic of Neres.

12 september 2020 om 13:44

Ik snap de metafoor ook niet.. Is lang nu de Rolex die altijd moet spelen? Of zijn het juist de andere waardoor Lang zijn speeltijd beperkt is?

Ik ben het eens dat het het beste is als Lang veel minuten moet gaan maken voor zijn ontwikkeling. Maarja om alle spelers weg te doen die dicht tegen de basis aan zitten dan wordt je in de breedte erg verzwakt en als je in de breedte niet sterk bent en er vallen spelers weg gaat je dat veel punten kosten. Bij Ajax weet je dat de concurentie groot is, wil je dat niet moet je er ook niet gaan voetballen. Hard werken en hopen dat je een kans gaat krijgen.ik denk wel dat Lang redelijk veel minuten kan gaan maken komend seizoen mits hij de vorm behoud die hij in de voorbereiding op de mat legt. Vorig seizoen kreeg hij ook een tijdje de kans en toen liet die het niet zien (ook wel lastig in een stroef draaiend Ajax) dat was wel een kans om te laten zien dat je in de basis thuishoort, maar toen helaas niet gepakt. Wel is hij sterker teruggekomen van zijn verhuurperiode aan Twente en kan hij nu opnieuw gaan knokken voor zijn kans die er komend seizoen echt wel gaat komen.

Als hij de lijn van de voorbereiding voortzet, komt die basisplaats vanzelf. Lang is goed bezig en klopt op de deur, zeker daar Neres/ Tadic nog niet hun grootse vorm te pakken hebben.

Wat een vergelijking. Ik zou eerder zeggen dat Ajax met Anthony, Tadic, Neres en Promes al flink wat Rolexen in de pocket heeft en dat Noa een Swatch is die het zeker in zich heeft om een Rolex te worden.

12 september 2020 om 09:57

Op wat is lang dan een Swatch en Anthony die je 3 keer heb gezien een Rolex? Die jongen laat leuke dingen zien, maar lang ook. Heeft al goals voor meerdere teams en land, die laag best zien kwaliteit te hebben. Zeker in het scoren.

13 september 2020 om 12:17

Op zich eens, Antony komt ook net kijken. Maar wat hij laat zien is wel een klasse beter dan Noa Lang tot nu toe.

Ja, gewoon wegwezen. Minimaal een vd 4 en tweede keuze op een vd vleugels. Labyad of hij moet weg, verhuren kan prima. Spelen moet je, niet op de bank hangen

Noa Lang is een toptalent en staat het punt van doorbreken, alleen kan hij op dit moment ongeveer 45 minuten gas geven, waar Promes, Tadic en Antony verder zijn! Hij zit daar vlak achter en kan eventueel op het middenveld spelen! Lang gaat genoeg minuten maken dit seizoen!

Ik vermoed dat Noa Lang best veel gaat spelen en sowieso elke wedstrijd gaat invallen. Daarnaast grote kans dat er regelmatig een blessure of andere pijntjes zijn bij Promes, Neres of Anthony en dan is Lang in mijn ogen eerste keus om ze te vervangen. Voordeel is dat ie zowel op de flank als op 10 kan spelen. Voor Labyad zie ik het eigenlijk somberder in.

12 september 2020 om 09:21

Labyad is Erik zijn prive project , die is momenteel gewoon 1e spits van Ajax. Omdat hij tegen Utrecht 2 vrij trappen heeft gemaakt en via zijn scheenbeen een bal binnenschoot. Je moet er maar opkomen , en dan Dolberg wegdoen belachelijk.

12 september 2020 om 09:36

Dat is dus echt onzin. Labyad zit jaren op de bank terwijl Ten Hag andere spelers opstelde. Hij heeft echt geen streepje voor bij Ten Hag.

12 september 2020 om 10:38

Deze gast verzint zelf dat labyad ten hag z’n eerste spits is en blijft afzeiken. Laat lekker gaan.

Tjonge voor een middelmatige speler wordt er wel veel over Lang geschreven. Het is toch overduidelijk dat die jongen niet goed genoeg is voor het niveau dat Ajax nastreeft! Lang gaat ongetwijfeld een lange carrière hebben bij teams als Southampton, Fulham en meer teams van dat niveau.

Mooi hoe zo'n Boukhari schijnbaar puur bij de dag leeft. Lijkt de matige optredens van Lang van vorig seizoen al te zijn vergeten. Ten Hag godzijdank niet

12 september 2020 om 15:43

Valencia thuis bijvoorbeeld. Dat was hét moment om echt door te breken na een serie praatjes in de pers.

Ik vind Lang nu een prima speler en denk ook dat hij ne de goede mentaliteit heeft. Hij zal bij Ajax blijven als stand-in voor Neres. Ik verwacht dat Neres volgende zomer vertrekt en dat Lang dan de voornaamste kandidaat is om hem op te volgen. Hij zal het dit jaar veel met invalbeurten moeten doen, maar die zullen er voldoende zijn...

Wanneer Lang vorig jaar thuis tegen Valencia het verschil had gemaakt was hij in zijn ontwikkeling en in de pikorde al een stuk verder geweest. Maar toen gaf hij niet thuis. Zulke momenten kunnen cruciaal zijn voor het verloop van een carrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

40 jaar
6 fans
Coach

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren