SC Cambuur dondert van roze wolk af; Saibari waarschuwt Jong Ajax

SC Cambuur heeft vrijdagavond een enigszins verrassende nederlaag geleden. Na twee zeges in de eerste twee wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie én een doelsaldo van 9-1 leek het team van trainer Henk de Jong dé favoriet in het thuisduel met Go Ahead Eagles, maar het bezoek stapte desalniettemin als winnaar van het veld: 0-2. Jong PSV herstelde zich tegelijkertijd van de smadelijke 1-6 nederlaag tegen Excelsior, terwijl NEC dankzij een overwinning op Ajax de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen heeft.

SC Cambuur - Go Ahead Eagles 0-2
Een ingestudeerde vrije trap in de zevende minuut bleef Cambuur bijna heel de wedstrijd achtervolgen. Erkan Eyibil gaf voor uit een vrije trap en zette daarmee drie medespelers alleen voor Sonny Stevens. Sam Beukema legde af op Jeroen Veldmate, die beheerst binnenschoot: 0-1. Go Ahead hield de rijen goed gesloten en loerde op de counter, maar Cambuur bleef jacht maken op de 1-1. Jay Gorter was attent op pogingen van Issa Kallon en Mees Hoedemakers en een bal van Robert Maulun ging net naast de paal. Richting de rust kopte Robert Mühren de bal in de handen van Gorter.

De bezoekers uit Deventer kenden een droomstart aan de tweede helft. Bradly van Hoeven werd strak aangespeeld door Jeroen Veldmate, omspeelde Jasper ter Heide en schoot onberispelijk raak in de verre hoek: 0-2. Het werd vervolgens wat onvriendelijker binnen de lijnen, met vier gele kaarten in slechts vijf minuten tijd, maar het scorebord in Leeuwarden kwam niet meer in beweging. GA Eagles komt op vier punten uit twee duels en speelt over een week in eigen huis tegen Jong Ajax; SC Cambuur wacht een dag later een uitduel met TOP Oss.

Jong AZ - Jong PSV 1-4
Na drie minuten spelen liepen de Eindhovense beloften reeds achter de feiten aan. De ploeg van Peter Uneken verdedigde heel matig, waarna Mohamed Taabouni op aangeven van Des Kunst kon scoren: 1-0. Het leek ook de ruststand te worden, maar op slag van rust ging de bal op de stip. Een tackle van Fons Gemmel was niet op de bal en de offensieve actie van Shurandy Sambo leverde een strafschop op. Richard Ledezma faalde niet: 1-1.

Jong PSV was desastreus aan de eerste helft begonnen, maar al snel na de pauze zorgde Ismael Saibari met zijn eerste goal voor de Eindhovenaren voor de 1-2. De van KRC Genk overgenomen aanvaller tekende na 67 minuten én 77 minuten spelen ook voor de derde én vierde treffer van de Eindhovenaren: 1-3 en 1-4. Jong PSV lijkt zodoende klaar voor de clash van dinsdag met Jong Ajax, dat na twee wedstrijden nog geen punt heeft verzameld.

NEC - Jong Ajax 2-1
Het team van trainer Rogier Meijer had negentien minuten nodig om aan de leiding te gaan. Rens van Eijden kopte via de grond raak na een hoekschop van Jordy Bruijn: 1-0. NEC had in de eerste helft diverse mogelijkheden om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan, maar pogingen van Ayman Sellouf misten precisie en ook Dominik Kotarski liet zich gelden. De doelman van Jong Ajax bleef op de been oog in oog met Ole Romeny, Sellouf en Elayis Tavsan. Aan de andere kant redde Norbert Alblas goed op een inzet van Kenneth Taylor.

Volgens Hans Kraay junior is deze geweldige actie van Naci Ünüvar 'volledig in de geest van Appie Nouri' ??

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 11 september 2020

In de tweede helft hielden NEC en Jong Ajax elkaar lang in evenwicht. Kotarski redde goed op een harde vrije trap van Bruijn en Alblas had een antwoord op een schot van Brian Brobbey. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Iedereen bij NEC dacht aan buitenspel, maar Giovanni schoof de bal binnen: 1-1. De vreugde bij Jong Ajax was van korte duur. Twee minuten later ging Bruijn na een duel met Youri Regeer naar de grond en hij nam zelf de toegekende strafschop: 2-1. NEC speelt komende dinsdag een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

1
2

Wat is die Llansa ontzettend slecht. Snap echt niet wat coaches in hem zien. Vond hem bij 019 ook altijd 1 van de slechtste.

11 september 2020 om 23:03

Ik vond hem een paar jaar geleden nog wel een aardige speler. Toen zag ik hem op termijn wel een soort Busquets-achtige rol bekleden bij Ajax, maar heeft zich helaas niet doorontwikkeld.

12 september 2020 om 00:28

Ik geef gelijk toe dat die eerste wedstrijd een absolute farce was. Niet interessant...ik zag die NEC spelers net juichen alsof ze de champions league hebben gewonnen. Vinden het toch wel een prestigieus potje kennelijk . Beeldbuis supporters zijn we tegenwoordig allemaal vanwege de Rona.

Belachelijk dat Cambuur met 11 man door mocht spelen. Ondanks het harde spel van gae had Cambuur rood moeten krijgen.

Leuke wedstrijd gezien tussen Cambuur en GAE.

Als het defensief zo blijft gaan ga je er 50+ tegen krijgen, 2e pot op rij dat je zo knullig penalty weg geeft en het verdedigen waar die corner van 1-0 uit voort kwam was al helemaal om te huilen. Weinig noemenswaardige pot van jong Ajax kant. Positief was wel invalbeurt van Giovanni, begint fitter te raken en speelde een prima helft en scoorde rustig uit een hele goede bal van Taylor die wel randje buitenspel leek. Kotarski pakte ook paar ballen goed, aan hem lag het vandaag niet.

Weet iemand hoe oosting t doet bij jong az?

11 september 2020 om 23:04

3x, maar nog steeds knap, ik dacht dat hij als middenvelder gehaald was.

Klasse resultaat van Go Ahead Eagles. Winnen bij Cambuur zullen denk ik niet veel clubs gegeven zijn. Aanvallend was het weer eens niet erg bijzonder, maar verdedigend stond het prima.

Typische Jong-Ajax wedstrijd. Voetballend was het best aardig, maar verdedigend te veel fouten en aanvallend weinig stootkracht. Taylor was net zoals tegen Roda weer met gemak de beste bij Jong Ajax, speelt echt al heel volwassen en had een prachtige assist. Brobbey vond ik bij vlagen ook weer zeer sterk, maar werd in de 1e helft te weinig gevonden. Ook de invalbeurt van Giovanni was een pluspunt, hij deed naast zijn goal ook goede dingen aan de bal. De verdediging was echt dramatisch, in het bijzonder de twee backs en Musampa. Die hebben het niveau niet en zullen het ook niet krijgen. Mede omdat er weinig steun was van de backs, hadden Unuvar en Timber het ook moeilijk deze wedstrijd. Wat dat betreft, hebben we buiten Ajax 1 echt een chronisch tekort aan talentvolle buitenspelers op het moment.

Zwijnen zeg. Ik ben zo blij dat we deze punten bij Cambuur mee mogen nemen. Slechte wedstrijd van onze kant, maar toch scherp geweest voor de goal. Iets wat ze in Leeuwarden niet kunnen zeggen. Wel vreemd om zo te winnen van een ploeg die eigenlijk eredivisie had moeten spelen dit seizoen. Corboz was toch wel de man die er ook in de eerste helft in had moeten staan, vooral tegen deze tegenstanders. Hij ontlast de verdediging zo veel, het is echt een plaaggeest voor de 16 meter. Inpakken, wegwezen en niet meer over praten! 2 uitwedstrijden, 0 doelpunten tegen en 4 punten op het bord met geen goed spel is nog geen reden tot juichen. Hoop dat snel wat beter voetbal kunnen laten zien.

11 september 2020 om 23:40

Had dit echt niet verwacht maar dit maakt de overwinning mogelijk nog wel lekkerder! Verdiend? Mogelijk niet maar dodelijk efficiënt zijn we in Deventer niet gewend dus des te fijner dat deze punten meeneemt naar huis..

12 september 2020 om 00:07

Voetballend/aanvallend mag het idd nog veel beter, maar verdedigend stond het echt prima. Dan heb je nog steeds een beetje geluk nodig om van Cambuur te winnen aangezien Cambuur gewoon een betere ploeg heeft en dat geluk hadden we dit keer. Wel een goede strijdlust en de verdedigende tactiek pakte goed uit

12 september 2020 om 00:30

Was even bang dat Veldmate eruit wilde na ca 70 minuten maar gelukkig bleef hij staan. Beukema ook weer heerlijk vandaag!

12 september 2020 om 01:18

@gae Verdedigend hebben we in de eerste helft aardig wat steken laten vallen. Cambuur had echt goede mogelijkheden tot scoren, maar ze scoorden gewoon niet. ik vind het meer geluk dan wijsheid dat we zonder tegendoelpunt naar huis gaan. Deel je mening ver, maar dat het verdedigend prima stond, is wat teveel voor mij.@hamr Veel spelers hebben veel gegeven vandaag. Sam gaan we nog veel plezier aan beleven dit seizoen.

12 september 2020 om 09:15

Maarja het is ook geen schande om kansen weg te geven tegen Cambuur wat kwalitatief gewoon een ploeg is wat thuis hoort in de eredivisie. Daarom zeg ik ook dat je alsnog veel geluk moet hebben om te kunnen winnen van Cambuur. Grote delen van de wedstrijd kwam Cambuur er niet doorheen en dat is de verdienste van de verdediging van GAE, maar tuurlijk zijn er kansen geweest voor Cambuur, ook niet heel gek als je er zelf voetballend niet goed aan te pas komt en de hele wedstrijd naar achteren wordt gedrukt. Je hebt dan het geluk nodig dat deze kansen er niet in gaan, en jezelf de paar kansjes die je krijgt wel benut, daar zat het gister gewoon mee en dat is geluk hebben, maar verdedigend was het gewoon prima in orde in grote delen van de wedstrijd.

12 september 2020 om 10:39

Laat Kees het tactische plan maar uitstippelen. Prima ingespeeld op Cambuur. En, het moet gezegd, de effectiviteit in de GAE kansen was uit de kunst. Daarna de boel potdicht. Saai, kun je vinden. Maar uiteindelijk gaat het om de punten. En die zijn inmiddels lekker mee naar Deventer.

Zonde dat het verschil tussen Cambuur-uit en deze wedstrijd zo groot was. Met dit spel en deze mentaliteit had je er bij Cambuur ook een punt uit een kunnen slepen. Verder zeer gecharmeerd van Tavsan. Bruijn altijd een ruim voldoende, eigenlijk te goed voor NEC. En Alblas heel goed. Romeney liet ook leuke dingen zien, Janga komt er ook wel uiteindelijk en ik vond de verdediging (met name de backs) het aardig tot goed doen. Ik ben weer iets bijgedraaid wat betreft mijn club en denk dat er wel iets moois van gemaakt kan worden dit seizoen. Verder (om even in te haken op het VZ-filmpje) vind ik Unuvar een leuke, talentvolle speler, maar deze wedstrijd was hij buiten de steekpass om volledig onzichtbaar. De beste jongen kan er weinig aan doen dat hij zo gehyped wordt, maar laten we even rustig doen wat betreft Unuvar. Hij is talentvol, maar moet zich nog flink ontwikkelen, vooral tussen de volwassen kerels (wat logisch is).

Deze had ik niet zien aankomen. Spannend die eerste divisie. Graafschap en NAC kunnen meteen goede zaken doen.