Valentijn Driessen deelt eindstand Eredivisie 2020/21: ‘Het gaat nergens over’

Vrijdag, 11 september 2020 om 06:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:44

Valentijn Driessen denkt dat Ajax komend seizoen de landstitel opeist. De chef voetbal van De Telegraaf wijdt zijn column van vrijdag aan de eindstand van de Eredivisie in 2020/21. Driessen weet dat het erbij hoort in aanloop naar een nieuw seizoen. “Je hoofd in een strop steken. Het gaat nergens over, het verschijnt overal, het is leuk, veel gelezen en het hele seizoen word je er overal keihard mee om de oren geslagen: het lijstje.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door carlo35)

"Nadat de poulefase van de Champions League Ajax in de schoot is geworpen" ik ben maar weer gestopt met lezen. Elke keer denk ik dat het misschien wel meevalt, maar och wat erger ik me toch aan Valentijntje. Brrrr, vervelende en irritante man in mijn ogen.

11 september 2020 om 07:01

Nouja, hier stelt hij niks vreemds. Ajax heeft niet te klagen gehad over het moment dat de competitie werd stopgezet. Zelfs veel Ajacieden hier gaven ruiterlijk toe dat ze nog maar hadden moeten zien of het kampioenschap zou zijn gelukt. Ajax had net in rap tempo een voorsprong van 8 punten weergegeven. Die 40cl miljoenen kwamen wel degelijk redelijk out of the blue.

11 september 2020 om 07:25

Dat is uiteindelijk allemaal maar hypothetisch geneuzel. Natuurlijk zat AZ in een betere flow, maar vergeet niet dat Ajax die laatste wedstrijd overtuigend wist te winnen van Heerenveen. AZ had en heeft niks te zoeken in de CL. Dat gejank achteraf van ze heeft uiteindelijk, ook meegeholpen aan het afbrokkelen van de sympathie voor AZ.

11 september 2020 om 07:28

Ben het met je eens dat az niks te zoeken heeft in de CL. Maar om nou te zeggen dat Ajax overtuigend van Heerenveen heeft gewonnen. Ze kwamen daar juist goed weg omdat Heerenveen paar grote kansen om zeep hadden geholpen. Het blijft natuurlijk gissen wie kampioen zou zijn geworden maar dat Ajax relatief makkelijk de CL miljoenen had gekregen ben ik het wel mee eens.

11 september 2020 om 07:47

Uiteindelijk gaat een wedstrijd om kansen benutten. Voor hetzelfde geld hadden ze na Heerenveen weer de weg omhoog gevonden en was dat het omslagpunt. We zullen het nooit meer weten.

11 september 2020 om 07:58

Haha mijn relaas hypothetisch noemen en dan vervolgens iets roepen over dat Ajax de flow weer te pakken had na een goede 15 minuten tegen Heerenveen dat volledig uit vorm was en dat AZ waarschijnlijk toch niets in de CL te zoeken had. Dat is toch net zo goed hypothetisch? Heerlijk wat lopen er toch een curieuze heerschappen rond op deze website.

11 september 2020 om 08:17

En heerschap is in dezen ook een hypothese, een aanname ...

11 september 2020 om 07:34

Dan lees je toch lekker helemaal niets meer van hem. Hij heeft gewoon gelijk dat het Ajax is aan komen waaien. Of het nou terecht is achteraf of niet.

11 september 2020 om 08:06

Ze stonden toch bovenaan? Op basis van wat had AZ het meer verdiend?

11 september 2020 om 08:15

Ze stonden bovenaan maar je kan niet ontkennen dat de competitie op een uiterst gunstig moment is stopgezet voor Ajax.

11 september 2020 om 08:17

Wat snap je nou niet. Het is aan komen waaien omdat de competitie is stop gezet. Niet obv sportieve gronden. Ja ze stonden boven aan maar de competitie was niet klaar. Dus kon nog van alles gebeuren. Stel dat AZ het ticket had gekregen was het ook komen aanwaaien. Vanwege dezelfde argumenten. Al die Ajacieden die zich gelijk aangevallen voelen en verontwaardigd zijn als iemand een afwijkende mening heeft...

11 september 2020 om 08:21

Hoezo? Ajax heeft het hele jaar bovenaan gestaan. De rest is pure hypothese.

11 september 2020 om 08:30

Dit heeft niets met club voorkeur te maken, als Feyenoord bovenaan stond dan had Feyenoord wat mij betreft de CL-ticket verdiend net als Ajax dat nu verdient, dat is dus niet komen aanwaaien.

11 september 2020 om 09:19

Nouja je bent pas kampioen als je na 34 speelronden bovenaan staat. Net niet kampioen zou ik het willen noemen, cl ticket is logisch verdeelt.

11 september 2020 om 13:12

Adam. Ajax stond bovenaan, voor 24 duels lang. En toen? Wat wilde je exact zeggen daarmee? PSV stond een seizoen daarvoor iets van 30 wedstrijden bovenaan. Dus had PSV dus dat seizoen de CL in gemoeten? Is dát wat je betoogt hier? Mooi om te weten. Anyway, het punt is helder en duidelijk. Ajax had nog een weg te gaan en die weg hebben ze niet hoeven bewandelen. Omdat de Knvb, in mijn ogen geheel terecht, de competitie heeft gestaakt en gestaakt gehouden. En dat Ajax, daarbij, als lijst aanvoerder van dát moment, is aangewezen als onze deelnemer in de groepsfase CL, dat kan ik billijken. Maar dat ze dat dus 'in de schoot geworpen' hebben gekregen, dat is gewoon waar en de realiteit. Ik snap die krampachtige houding bij jou en andere Ajax supporters niet. Wring jezelf niet in bochten. Erken gewoon de realiteit. Je hebt iets gratis gekregen (40 miljoen nota bene!) en met spelen had je dat zomaar kwijt kunnen raken. Dat valt nooit te ontkennen. Dus zonder spelen en zonder risico geld krijgen dat heet gewoon in de schoot geworpen, en klaar. Gewoon realistisch zijn, mag dat ook een keertje of is dat echt teveel gevraagd?

11 september 2020 om 15:01

@ Constant Kante, realistisch is Ajax zeker, met een gezonde bluf in de wedstrijden. Niks mis mee. Alleen is die uitspraak er eentje in het rijtje van: je bent landskampioen geworden omdat de anderen er niks van konden. Dhr Driessen heeft wel vaker van dat soort fijnbesnaarde uitspraken, mag ie van mij zeker hebben, alleen mag ik daar op mijn beurt ook wat van vinden.

11 september 2020 om 15:07

als we dan toch met semantieken beginnen: 'in de schoot geworpen' is als je er niet al te veel voor hebt te hoeven doen. Ajax heeft 25 wedstrijden iets op de mat gelegd waardoor ze bovenaan stonden. Dat is 74 procent van de wedstrijden in deze competitie. Jij hebt dus met je reacties hierboven per definitie ongelijk.

11 september 2020 om 08:52

Het feit dat overmars direct de knvb vroeg om de competitie te staken geeft wel aan dat Ajax er ook geen vertrouwen in had.
Az heeft niets in de CL te zoeken maar Ajax natuurlijk ook niet.

11 september 2020 om 14:56

@DeDameUitVakG, en waarom heeft Ajax niks in de CL te zoeken? Dat Ajax de CL in de schoot geworpen heeft gekregen, nou zeer scherpe constatering van dhr Driessen, gaat hij ook straks weer voorspellen wie er allemaal wel of niet gaan scoren tegen Ajax in de CL?

11 september 2020 om 13:07

Diegelbereds. Je kunt stoppen met lezen zoveel je wilt. Maar er is met die zin werkelijk waar geen letter gelogen! Er waren nog een boel wedstrijden te spelen. Ajax was verzekerd van totaal helemaal niks, tot dat moment. Dus zonder dat er enig risico wordt gelopen 40 miljoen ontvangen kwalificeert toch gewoon als 'in de schoot geworpen krijgen' toch? Er is echt helemaal niets mis metdie vaststelling. Is gewoon de hele harde waarheid. En yep, voetballend had Ajax het ook kunnen redden. Maar ze hadden het ook zeker kunnen verliezen. Juist dát maakt dat ze, door niets meer te hoeven doen, iets hebben gekregen. Waarom is dat zo pijnlijk en lastig om te aanvaarden trouwens? Ik zou er maling aan hebben.

11 september 2020 om 20:22

@Constant, "Waarom is dat zo pijnlijk en lastig om te aanvaarden trouwens?" Ik merk dat mijn reactie door velen hier volkomen verkeerd wordt begrepen. Als je mij wat meer volgt zou je weten dat ik helemaal geen Ajax-supporter ben. Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik vind dat we met zijn allen wel eens mogen stoppen met steeds benoemen dat het Ajax is aan komen waaien. Dat kan wel zo zijn, maar het vorige seizoen is klaar, schenk er dan ook geen aandacht meer aan. Dat heeft geen enkele toegevoegde waarde.

11 september 2020 om 18:37

Tja dat zijn uitspraken van mensen die Ajax niks gunnen en daardoor niet logisch na kunnen denken.
Er is namelijk niks in de schoot geworpen. Ajax stond gewoon eerste en gaat dus volkomen terecht de CL in.
Helaas voor de misgunners is de competitie niet uitgespeeld dus zal je dit, net zoals die 6-2 nog in lengte van dagen gaan horen.

Berghuis in z'n eentje? Volgens mij scoorde Feyenoord prima de laatste maanden voor de corona break, ook Bozenik, Sinisterra en Toornstra. Komt nu nog Linssen bij. Maak me eerder zorgen om de defensie.

11 september 2020 om 07:00

Sinisterra is nog een tijd geblesseerd en zal normaliter wel even nodig hebben om op niveau terug te komen na zo'n zware blessure wat logisch is, Linssen wordt wel als zekerheid gezien door veel Feyenoorders maar het is altijd nog maar de vraag of hij de stap naar een topclub aankan, daarbij is de basis 11 van Feyenoord prima maar in de breedte schort er nog wel het 1 en ander aan, vooral achterin is het erg mager

11 september 2020 om 07:07

Defensie wordt wel echt een probleem wanneer je straks Senesi een keer langdurig kwijt bent. Daar moeten ze echt nog wat proberen te halen.

Oké, meesteevoorspeller Valentijn heeft geroepen, de uitslag is bekend. Ajax stort als een kaartenhuis in elkaar, PSV krijgt het nooit op de rit en AZ en Feyenoord strijden om plek een, waarbij AZ leunt op weinig tegengoals en Feyenoord op het monsterlijke aantal doelpunten voor. Utrecht wordt tot een vechtmachine die strijd om plek drie en Vitesse pakt op de laatste speeldag plek 5.

11 september 2020 om 07:59

En de plekken 7 tot en met 14 die Driessen uit 'de grabbelton' heeft gehaald blijken precies te kloppen....

11 september 2020 om 09:19

@ninjakai gelukkig heeft valentijn niet zo veel invloed . Maar lijstje maken hoort bij zijn werk he. Met vrienden/collega's maak jij misschien ook zulke lijstjes. Als ik lijstje zou maken, zou ik denk ook zoiets aanhouden. Ajax absoluut nummer 1. Voor plekken 2 t/m4 uit rijtje PSV, AZ en Feyenoord. Deze plekken zijn moeilijk in te schatten. AZ heeft nu met druk te maken, normale dip bij jonge spelers na goed jaar (zie Mazzroui vorig jaar en Dest dit seizoen) en achterin kwetsbaar met trage CV's. Feyenoord ook aantal te zwakke plekken. Utrecht en Vitesse ook erg logisch. Daarna is het helemaal gokken

Ik hoop dat deze stand klopt. Althans, nummers een tot en met zeventien geloof ik wel maar als ADO degradeert hang ik de slingers op!

11 september 2020 om 11:02

Leg eens uit!! Ben altijd wel benieuwd waarom degradatie van de vijand leuker is dan goed presteren van je eigen favorieten

11 september 2020 om 18:41

Denk mede doordat ze afgelopen seizoen goed zijn weggekomen dat er geen club gedegradeerd is. Persoonlijk zou ik het ook niet erg vinden als de laatse 3 van diy seizoen dezelfde zullen zijn als die van afgelopen seizoen

11 september 2020 om 18:47

@meralco: ik ben volledig neutraal in de Eredivisie dus wie er kampioen wordt, maakt mij niet uit. Maar ADO heeft zoveel redenen om erop te haten (de supporters, het binnenhalen van al die Engelsen vorig jaar, het jaarlijkse ad hoc-beleid, Michiel Kramer) dat ze wat mij betreft liever gisteren dan nu mogen degraderen.

Er is nog geen wedstrijd gespeeld en onze journalisten weten alweer wie er kampioen wordt en wie er degradeert. Iedereen mag zijn voorspellingen hebben hoor dat is ook wel het leuke maar ik zou willen dat de journalisten van tegenwoordig weer eens hun werk gaan doen zoals het hoort. Leuke interviews maken waarin ook zinnige dingen naar voren komen. Tegenwoordig zitten ze allemaal achter hun laptop en tikken ze dingen waarvan zij denken dat het zo is. Er wordt nooit meer iets aan een speler zelf gevraagd. En dat is ook lastig tegenwoordig omdat veel spelers niet meer met journalisten willen praten maar daar hebben die journalisten het ook zelf naar gemaakt. Ik weet zeker dat een oprechte journalist die een dolletje tussendoor maakt heel veel meer kan bereiken dan deze laptopjournalisten.

Hoezo valt er geen lijn te trekken aan het aankoopbeleid van FC Utrecht. Hun zwakte vorig jaar was de linksback. Nou hebben ze daar Warmerdam voor gehaald wat tot nu toe een goede versterking blijkt te zijn. Aanvallend is er wat weggegaan zoals Bahebeck en dat is aangevuld met Elia en Mahi. Dus zo warrig is dat niet lijkt me. Hoogma nog een seizoen langer huren is ook niet verkeerd. Of ze daar top 3 mee spelen denk ik niet maar dat ze een goede selectie hebben voor top 5 denk ik wel.

11 september 2020 om 12:05

Utrecht is eigenlijk verplicht om de top 5 te halen, want concurrentie is er niet of dat hoort er in ieder geval niet te zijn. Zeker nu Utrecht toch een behoorlijk salarishuis heeft gezien de spelers die ze hebben is alles onder plaats 5 slecht.

Waarom valt iedereen zo over het feit dat hij een voorspelling doet? Hij geeft toch zelf ook precies aan wat hij vindt van het doen van dit soort voorspellingen, maar dat het er een beetje bij hoort.

Nouts, na de laatste aankopen van Heerenveen met Duitse talenten, Veerman en Bochniewicz en van Hecke verwacht ik dat we wel richting top rechterrijtje gaan maar goed. Hij heeft er weinig aandacht aan gegeven (zoals altijd)

FC Twente in het linker rijtje? Die is wel erg optimistisch. Het is ten eerste een dunne selectie en ik kan niet zeggen dat ik onder de indruk ben van de aangetrokken spelers. Bovendien is het een compleet nieuwe groep en het gebrek aan ervaring binnen de selectie helpt ook niet mee. Ik denk dat je al blij mag zijn als je niet bij de onderste 4 eindigt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren