PSG verliest door gruwelijke blunder meteen op eerste speeldag

Donderdag, 10 september 2020 om 22:47Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:07

Paris Saint-Germain is donderdagavond met een nederlaag aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1 begonnen. De B-garnituur van de Franse topclub ging met minimaal verschil onderuit bij RC Lens. Een voltreffer van Ignatius Ganago gaf de doorslag: 1-0. Thomas Tuchel liet Mitchel Bakker vlak voor tijd invallen voor Juan Bernat, die de voorkeur kreeg op de linksbackpositie. Het officiële debuut van de zeventienjarige Xavi Simons laat nog op zich wachten; de tiener bleef op de bank.

PSG speelde bijna drie weken geleden nog de finale van de Champions League en een gezamenlijke vakantie die de selectie daarna ondernam richting Ibiza was de grootste boosdoener voor de personeelsproblemen van vanavond. Kylian Mbappé, Neymar, Ángel Di María, Marquinhos, Mauro Icardi, Leandro Paredes en Keylor Navas liepen allemaal een coronabesmetting op en waren niet van de partij in Lens. Marcin Bulka nam onder de lat plaats en de aanval van les Parisiens bestond uit Pablo Sarabia, Arnaud Kalimuendo en Kays Ruiz-Atil.

PSG had in de eerste 45 minuten liefst 77 procent balbezit, maar kwam in het Stade Bollaert-Delelis niet verder dan een schamel schot op doel. De kansen in de eerste helft waren van beide kanten sowieso op een hand te tellen, maar RC Lens was ook nog eens het dichtst bij een treffer. Ganago drong na een minuut of zeventien het strafschopgebied binnen, liet zijn tegenstanders zijn hielen zien en mikte de bal met een laag schot op de paal. De jongeling uit Kameroen én Simon Banza hielden de defensie van de Parijzenaars voortdurend bezig.

De frustraties bij PSG namen in de tweede helft zienderogen toe, terwijl de thuisploeg bij tijd en wijle fraai voetbal op de mat legde. Een fikse blunder van Bulka na een klein uur spelen leidde de 1-0 in. De doelman schoof de bal in het eigen strafschopgebied recht in de voeten van Ganago, die onder druk werd gezet maar het leer vervolgens alsnog in de rechterbovenhoek mikte. Luttele minuten later leek Banza voor de 2-0 te zorgen, maar dit keer kon Bulka wél aan de verwachtingen voldoen.

Hoewel PSG in elk van de 32 voorgaande uitduels in de Ligue 1 tot scoren kwam, slaagde het team van Tuchel er niet meer in om de achterstand weg te poetsen. De entree van Abdou Diallo, Colin Dagba en Jesé Rodriguez bood geen soelaas. PSG speelt komende zondag in eigen huis tegen Olympique Marseille, dat op de eerste speeldag met 2-3 bij Stade Brest won.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door formus)
10 september 2020 om 22:56

Balen voor je. Ben wel benieuwd wat die spelers allemaal uitgevreten hebben op Ibiza... hebben ze de coronaregels niet serieus genomen? Buiten dat we nou eenmaal in een vervelende periode zitten, mag je toch enig verantwoordelijkheidsgevoel verwachten bij spelers, PSG zat lekker in de problemen vandaag.

Wel jammer dat Xavi Simons niet zijn debuut heeft kunnen maken

Logisch met zo’n opstelling maar alsnog, als PSG met -10 punten begint worden ze nog kampioen. Niets aan het handje.

10 september 2020 om 22:56

Ze hebben ook echt totaal geen uitdagers inderdaad. In Italië heb je teminste nog Inter en Napoli(nu Atalanta) in Duitsland heb je Dortmund. Maar in Frankrijk haast niets

10 september 2020 om 23:33

@maurootje Bayern en Juve worden ook bijna elk seizoen fluitend kampioen. wanneer is de laatste keer geweest dat er iemand anders kampioen werd in die competities?

10 september 2020 om 23:36

Dat Juventus vorig jaar kampioen werd betekent niet dat het fluitend ging, eerder het tegenovergestelde...

10 september 2020 om 23:44

ze stonden op een gegeven moment aardig wat punten voor. op het laatst lieten ze het een beetje varen omdat ze wisten dat ze in principe toch al kampioen waren. als er echt een overwinning was nodig geweest op het eind dan hadden ze die 3 punten gewoon gepakt maar op een gegeven moment speelden ze op 60 of 70 procent tegen het eind van de competitie

10 september 2020 om 23:45

Ook wel ongeveer de enige keer dat ze het lastig hadden. Vaak is Juventus (en Bayern ook) netjes voor het einde al kampioen.

11 september 2020 om 00:00

De prestatie van Juventus is wat dat betreft eigenlijk veel knapper. Volgens de money league heeft Inter een begroting die ongeveer 80% is van die van Juve (vergelijkbaar met het gat tussen Ajax en PSV wanneer Ajax niet een bizar goed CL jaar heeft). In Duitsland is de begroting van Bayern 2x zo hoog as die van Dortmund en het gat is nog iets groter naar Schalke. In Frankrijk is de begroting van PSG is zelfs 3x zo hoog als van Lyon met de op een na hoogste begroting, de volgende Franse club staat niet in de lijst maar dat gat moet dan minimaal een factor 4 zijn.

11 september 2020 om 09:23

@japie_krekel; Je hebt wat gemist, zou je vertellen... Atalanta Bergamo stond tot speeldag 34 zowat nek aan nek met Juventus en Lazio Roma ook. Toen was er Juventus-Atalanta waar Atalanta , Juventus helemaal kapot speelde. Maar ja de scheidsrechter kon dat niet met lede ogen toe zien en gaf Juventus en penaldo 2 goedkope penalty's het werd 2-2 en de kans van Atalanta of andere club op de titel, ging in rook op.

10 september 2020 om 22:59

Competitie wordt in ieder geval voor de komende weken spannend als Lyon en Marseille weinig steekjes laten vallen. Uiteindelijk wordt het toch PSG.

10 september 2020 om 23:00

Waarom wordt het dan spannend als het toch PSG gaat worden volgens jou?

10 september 2020 om 23:29

bovendien: stel ze mogen 14 dagen niet spelen. Dan missen ze 2 wedstrijden. Verwaarloosbaar. Er is toch geen echte concurrentie

10 september 2020 om 23:12

Zo logisch vind ik het niet. Op die twee voorin na zijn het toch spelers die heel vaak spelen. Keeper maakt even niet zo veel uit. PSG is enkel Neymar en Mbappe en dat is een probleem.

10 september 2020 om 23:29

Di Maria, Marquinhos, Veratti gewoon hele goede spelers.

11 september 2020 om 00:17

Veratti speelde gewoon

11 september 2020 om 06:59

Keeper maakte even wel uit zo te zien

Natuurlijk was PSG niet op volle oorlogssterkte, maar desondanks is dit een prachtig resultaat voor het prachtige RC Lens. Goed ze weer terug te zien waar ze horen, de geweldige fans hebben dit resultaat volledig verdiend👍

Gezamenlijke op vakantie naar een land waar corona is ontploft. Dit zou ik eens bij mijn baas moeten flikken. Denk dat ik dan een aardig gesprek kan verwachten. OT: Blijft toch gek. Als het lot je treft en je beste spelers worden besmet zonder dat zij daar iets aan kunnen doen, kan dat puntenverschil zomaar aan het einde van de rit er voor zorgen dat je wel of niet promoveert, degradeert, kampioen wordt of Europees speelt.

10 september 2020 om 23:05

En bij PSG kan het puntenverschil er zomaar voor zorgen dat ze slechts met 20 punten verschil de competitie winnen

10 september 2020 om 23:27

JanMulder: Ibiza was toen idd oranje. Niet verboden, echter krijg je van de meeste werkgevers dan niet je loon uitbetaald in de periode dat je in quarantaine zit of dat je corona hebt. Scheelt PSG al snel tig miljoen 😋

10 september 2020 om 23:51

Wat een nonsens. Daar zijn werkgevers gewoon voor verzekerd.

11 september 2020 om 00:12

Hoe kom je daar bij? Werkgevers hoeven überhaupt niet door te betalen als je geen corona hebt en in preventieve quarantaine moet. En alle grote werkgevers zijn slim genoeg geweest om van tevoren hun werknemers te waarschuwen voor oranje gebieden. Mocht je dan toch zijn gegaan: geen loondoorbetaling, noch bij corona, noch bij verplichte (preventieve) quarantaine. Bovendien: Verzekeraars wilden dit ook niet verzekeren. De voorwaarden zijn allemaal aangepast. En nou zeg ik niet dat werkgevers het niet doen hè, velen zijn coulant, maar ze zijn totaal niet verplicht. En mijn kennis? Het is mijn job.

11 september 2020 om 08:44

@formus Ik zou op zoek gaan naar een andere job als ik jou was, in dat geval: loondoorbetalingsplicht bij quarantaine een werknemer die ziek gemeld is en in quarantaine moet blijven, heeft recht op doorbetaling van het loon (tool). Ook een werknemer die nog geen symptomen vertoont, maar wel verplicht in quarantaine moet, onder meer omdat hij met een besmette patiã£â«nt in contact is geweest, heeft recht op loondoorbetaling. Dit geldt ook voor een werknemer die in zijn vakantieland in quarantaine moet blijven. Deze quarantaineperiode gaat in principe niet van zijn vakantiedagen af. De enige uitzondering is als de werkgever kan bewijzen dat dit in de risicosfeer van de werknemer ligt, maar dat is niet eenvoudig om te bewijzen. Een werknemer verkleint de kans dat hij recht op loon tijdens de quarantaine heeft als hij bijvoorbeeld naar een land is vertrokken waarvoor een rood of oranje reisadvies is afgegeven.

11 september 2020 om 09:58

Momus, volgens mij praten we langs elkaar heen en bedoelen we hetzelfde: als je werkgever je dus geattendeerd heeft op de gevolgen vd oranje gebieden. Dat is een voorwaarde. Maar de meeste grote werkgevers hebben dit direct gedaan (En er vanuit gaande dat je eerlijk bent hè over waar je geweest bent natuurlijk, want anders kan je overal mee wegkomen). Neem toch aan dat de voetbalclubs dit ook hebben gedaan? En van Neymar weten we dat ie in oranje gebied op vakantie was. Edit: ik lees mijn stukje van eerder even na en ik zeg daar precies hetzelfde. En je herhaalt wat ik zeg, alleen in andere bewoordingen. Dus zit prima op mijn werk 😜

11 september 2020 om 10:13

oh, en momus: je spreekt jezelf ook tegen. Eerst zeg je dat ik nonsens spreek en dat werkgevers daarvoor verzekerd zijn en erna zeg je dat het toch geen nonsens is, want je bevestigt mijn verhaal. Niet geheel eenduidig. En let wel: het gaat hier over op reis naar oranje gebieden hè, dat is hier het geval en dat gebruik ik als vb. Niet als je preventief thuis zit als je buiten op straat een koudje hebt gevat. Dat lijkt me duidelijk, want je reactie was op mijn code oranje punt. En daar had ik het dus specifiek over. Misschien zit daar de discrepantie.

11 september 2020 om 12:20

Ik bevestig je verhaal helemaal niet. Er staat toch dat zoiets amper te bewijzen is?

11 september 2020 om 13:36

Momus, volgens mij heb je wat moeite met begrijpend lezen en reageren. Je zit zelf fout dat verzekeringen gewoon uitbetalen als je in oranje gebied bent geweest (dat was je initiële reactie). En nu zeg je dat ze dat moeten bewijzen. ja, dat is lekker. Het gaat erom dat het gewoon zo is. Je mag namelijk ook geen auto jatten. "ja, dat moeten ze bewijzen.....". Zo lust ik ze ook wel. En als jij wilt liegen over je reis naar oranje gebied: ga je gang! Want je krijgt de vraag of je er geweest bent. Echter, daar over liegen is fraude en dus strafbaar. En in dit geval van Neymar kan ie er zelfs niet onderuit (iedereen weet dat ie er geweest is) en dat is precies waar ik op reageerde. En laat dat nou allemaal feitelijk gebeurd zijn. Maar ik heb het gevoel dat ik tegen een muur praat.

11 september 2020 om 07:27

Ibiza kon je tot voor kort prima heen. Italië was ook een brandhaard maar is nu een van de veiligere landen.

11 september 2020 om 10:26

15 augustus code oranje en de spelers zijn na de CL finale gegaan (dus na 23 augustus). Dus was al oranje.

De volgepakte tribunes verbazen me nog veel meer dan de uitslag. Is Frankrijk Coronavrij verklaard ofzo?

10 september 2020 om 23:24

Vraag dat maar aan PSG?! Over dat publiek: Zullen zij ook de opdracht gehad hebben om niet te mogen juichen? Dat is dan net niet gelukt 😂😂

10 september 2020 om 23:32

Nee - recordaantal besmetting vandaag. Het boeit ze niet meer.

10 september 2020 om 23:47

Zoals ze het zelf zeggen: “je m’en fous”.

Wow, Jesé Rodriguez, die was ik helemaal vergeten..

10 september 2020 om 23:54

hahaha precies, kan me nog herinneren dat Mourinho bij Real Madrid helemaal afgekraakt werd omdat hij toptalent Jese niet genoeg kansen gaf

11 september 2020 om 00:17

Alsof hij er aan kan doen dat hij een enorm zware blessure heeft gehad. Die jongen had ontegensprekelijk heel veel talent.

Leuk dat lens weer terug is. En wat een binnenkomen. Psg miste wel heel veel spelers. Dit was ook hun 3de keeper op goal en met kehrer centraal is het vragen om problemen. Die atal word wel een grote. Wat een techniek heeft die jongen

En zo kun je dus door die Corona toestanden een heel verrassend seizoen krijgen overal.stel Ajax (normaliter de kampioen bij uitstek) krijgt hiermee te maken vlak voor belangrijke wedstrijden en verliest hierdoor 6 punten waardoor een andere club eroverheen gaat, ik hoor de verhalen etc...nu al.de kampioen van aankomend seizoen word degene uit de afgelopen top 4 die het minst last krijgt van deze perikelen, let maar op.

11 september 2020 om 00:09

Idd niet te hopen, Frankrijk is nu zo’n beetje brandhaard van Europa, en ze hebben inmiddels schijt aan de regels, en in Amsterdam lopen op dit moment nog steeds honderden Franse toeristen die geen strobreed in de weg gelegd worden. En ook hier hebben ze schijt aan de regels. Afgelopen zaterdag hele groepen dronken van kroeg naar kroeg zien hoppen en nergens willen zitten en nergens naar luisteren. Hopelijk komt er snel een inreisverbod voor die gekken.

11 september 2020 om 00:23

Als de club die daar last van gaat krijgen en diens spelers zelf alles eraan hebben gedaan om coronabesmetting te voorkomen zou ik dat heel sneu vinden voor zo'n club. Maar met PSG heb ik totaal geen medelijden. Ik weet niet hoe het in Frankrijk geregeld is, maar hier betekent code oranje toch echt dat de overheid alle niet-noodzakelijke reizen afraadt. Als je als speler dan tóch daarheen gaat voor een niet-noodzakelijke reis (je vakantie) roep je het over jezelf af.ik zou als leiding van PSG ook woest zijn als mijn spelers naar een oranje gebied op vakantie gaan en besmet terugkomen, en binnen het juridisch mogelijke maximale boetes opleggen. We hebben het hier immers niet over iemand die thuis met z'n laptopje via de cloud alsnog gewoon kan werken, maar over een profvoetballer wiens gezondheid doorslaggevend is voor zijn inzetbaarheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 16 8 5 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar onthult met wie hij dolgraag nog eens wil samenspelen

Neymar zou graag nog een keer samen willen spelen met Cristiano Ronaldo, zo heeft hij onthuld tegenover GQ France. De sterspeler van Paris Saint-Germain, die afgelopen week zijn contract verlengde bij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren