SC Heerenveen hoopt komst van Bayern-toptalent snel af te ronden

Donderdag, 10 september 2020 om

SC Heerenveen lijkt een opvolger van Chidera Ejuke op het oog te hebben. Voetbal International en het Algemeen Dagblad melden donderdagochtend dat de Friezen op korte termijn de komst van Oliver Batista Meier af hopen te ronden. De negentienjarige aanvaller moet op huurbasis overkomen van Bayern München.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede aanwinst voor sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door archie karas)

Vandaag worden er nog minimaal twee andere spelers gepresenteerd (vermoedelijk Bochniewicz en Van Hecke). Echt prima wat er nu gaande is in Friesland. We krijgen toch nog een erg leuke selectie. Deze jongen kan heerlijk concurreren met Van Der Heide en dan staat vd Heide er volgend jaar helemaal als het goed is. Hamstra, je levert weer eens prima werk!

10 september 2020 om 11:15

Inderdaad! Er is de afgelopen weken de nodige kritiek geweest vanuit onze eigen achterban, wat mijn inziens zeer onterecht is. Zoals je zegt levert Hamstra puik werk!

10 september 2020 om 11:20

Prima? Voor de onderste 8 zeker ja.. ik vind het allemasl erg magertjes wat er gebeurd in friesland. Dit is toch niet de maat waar je dit seizoen mee wilt voetballen.

10 september 2020 om 11:25

Hou op zeg. Heerenveen selectie stelt toch helemaal niet zoveel voor. Die gaan het linker rijtje absoluut niet halen.

10 september 2020 om 11:25

Bochniewicz (topaankoop!), Meier, Mulder, Veerman, Van Hecke, Fernandez en vermoedelijk nog een nummer 10. Dit lijken allemaal hele fijne aankopen. Waarom baseer jij dat het anders is dan? Het is helemaal niet magertjes momenteel. En zeker niet de cijfers die Hamstra weerlegt. Op vele aankopen cashen wij ruim. Het is niet allemaal kommer en kwel momenteel. Zeker niet

10 september 2020 om 11:28

@lolo24 Helemaal mee eens!heerenveen moet (helaas) alles last minute doen daarbij komen er nu talenten op huurbasis. Laatste jaren was verkoop spelers broodnodig om de tekorten weg te werken. Dit kan niet met huurspelers! Daarnaast is de selectie verre van klaar voor de start van de competitie (2 dagen!)! Ik weet dat Hamstra weinig kan doen zonder geld, maar dit is beleid van een degradatie kandidaat.

10 september 2020 om 11:34

Als er geen geld is kun je moeilijk spelers kopen. Toen Ejuke verkocht werd is er redelijk snel doorgeschakeld. Vrijwel iedere club in de eredivisie werkt met een begrotingstekort. Dan kun je wel blind spelers blijven kopen maar dan kom je helemaal in de ellende. Huren is in dat geval een prima oplossing voor enkele posities, helemaal als je daar een verdien model aan koppelt zoals met Botman en Lammers ook het geval was.

10 september 2020 om 11:34

Ik zou niet weten wie er boven Heerenveen zou eindigen buiten; Aja, Fey, Psv, AZ, W2 en Utrecht.linker rijtje vormt echt geen probleem.

10 september 2020 om 11:37

@odv: Van Willem II verwacht ik niet heel erg veel, van Vitesse daarentegen wel weer. Daaronder moeten wij inderdaad gaan concurreren met de rest. Is prima mogelijk. Alleen de eerste weken worden uitermate moeizaam ben ik bang. De aankopen zijn wel bijzonder laat

10 september 2020 om 11:44

@nuggets: Bij Van Hecke hebben wij waarschijnlijk ook een verdienmodel op. 10% doorverkooppercentage wederom. Dat doet Hamstra wederom netjes

10 september 2020 om 11:50

Goede spelers zijn nog geen goed team, ze moeten erom denken niet achter de feiten aan te lopen. Ze zullen altijd boven Rkc, ADO eindigen, maar verder kan iedereen met elkaar beconcurreren ben ik bang.

10 september 2020 om 11:55

@nrvier: Mee eens hoor. Onze selectie lijkt nu helemaal prima, maar je weet niet hoe het uit gaat pakken natuurlijk. De spelers lijken los in ieder geval goed en het lijkt ook erg goed in balans. Maar gezien ze pas na de voorbereiding zijn gekomen, weet je niet hoe ze gaan renderen. Helaas. In dat opzicht blijft het een gok hoe wij gaan presteren. Ik zie het graag rooskleurig en, en natuurlijk met reden, maar ik snap ook dat sommigen het iets 'zwartgalliger' zien. Echter denk ik niet dat er een reden is voor pessimisme, onze voorbereiding daargelaten. Dat was niet onze selectie

10 september 2020 om 13:05

Ik denk ook dat de doelstelling rond de middenmoot ligt, misschien de play offs halen voor Europa. Maar vorig jaar hadden we ook niet echt een geweldige selectie (leek het). En toen was het toch best goed. En gezien de voorbereiding kan het alleen maar beter worden.

10 september 2020 om 14:00

Ja nee ik kan je echt niet serieus nemen als je van Willem II niet veel verwacht, terwijl zij op elke positie een betere voetballer hebben rondlopen. Daarnaast als Ekstraklasa volger vind Bochniewicz een redelijke aankoop. Maar echt niet de topper die jij voor ogen hebt. Zijn een stuk betere opties. Daarnaast wordt er tactisch heel anders gespeeld in de ekstrklasa. Helsteup was in zijn wedstrijden bij Arka ook de grote man, maar heeft het lastig bij Almere. Nee Heerenveen gaat het moeilijk krijgen. Wordt gewoon rechterrijtje.

10 september 2020 om 15:02

@staw, lijkt me prima dat andere dit roepen. Laat ons maar lekker in alle rust ons ding doen. dat liep vorig jaar meer dan prima.

10 september 2020 om 17:53

Eens Robby. Blijkbaar worden we nog steeds onderschat. Maar die rol ligt ons wel. Ben benieuwd naar komend seizoen. Heb er veel vertrouwen in. Alleen mag de selectie iets breder.

10 september 2020 om 11:25

Ik snap er helemaal niks van, las zelfs berichten als crisis in Heerenveen, maar is Heerenveen niet gewoon topfavoriet om plek 6? Vind Vitesse maar matig, heb enorme zorgen om FC Groningen, waar veel kwaliteit weg is gegaan maar vrijwel niks terug kwam. Heracles is weer steady maar zal vermoed ik rond plek 8-9 zitten. Utrecht is gewoon vaste nummer 5 geworden. Zwolle heeft ook niet hele grote stappen gemaakt. Maar wellicht snap ik het spelletje gewoon niet

10 september 2020 om 11:32

Top favoriet voor plek6 is misschien iets overdreven. Denk dat sowieso Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Utrecht de top5 zal zijn, Heerenveen moet concurreren voor de plekken daaronder met Vitesse, Groningen, Heracles vermoed ik. Als Bochniwitz, van Hecke en deze jongen komen, plus nog een extra aanvallende middenvelder staat er in ieder geval al een stuk sterker elftal dan wat in de voorbereiding hopeloos gefaald heeft.

10 september 2020 om 11:32

Nee, wij gaan strijden om het linkerrijtje lijkt mij. De selectie is er niet op achteruit gegaan, maar de aankopen zijn wel erg laat. Het zal een tijd wennen zijn. Echter zijn de aankopen wel bijzonder hoopgevend. Natuurlijk zijn van Hecke en Meier slechts gehuurd, maar de rest niet. Eindelijk kan Woudenberg ook gaan banken op den duur, dus het is nu prima!

10 september 2020 om 11:45

Robben is fantastisch ja, maar die heeft nog geen duel langer gespeeld dan 45 minuten en is de vraag of die het fysiek gewoon nog helemaal aan kan. We hebben wederom een niet scorende spits binnengehaald, ons hele achterhoede is vertrokken en alleen Dammers is daarvoor teruggekomen. Mogelijk vertrekken Hrustic en Matusiwa nog, kijk eens op de website van FC Groningen, dan zie je bijna alleen maar jeugdspelers. Zonder Robben waren we degradatiekandidaat nummer 1 geweest

10 september 2020 om 11:46

Hm ik heb jullie hoger zitten, kijk wel weer uit naar de 2 derby's, helaas zonder uitpubliek, maar denk dat het 2 hele leuke potjes gaan worden, jullie achter Robben aan rennen en wij met kleine kinderen kopduels verliezen van Veerman.

10 september 2020 om 11:49

Het is een derby waar ik ook altijd naar uitkijk. Helemaal met hoe keurig het er altijd aan toe gaat tussen onze twee clubs. En ik kan niet wachten in Robben weer in het stadion te zien!

10 september 2020 om 11:54

@groninger Hopp - Voor Te Wierik is Dammers teruggekomen en Dankerlui voor Zeefuik. Itakura is weer opnieuw gehuurd, dus de achterhoede is best aardig vervangen. Alleen een goeie linksback ontbreekt nog, want Van Hintum denkt dat hij Roberto Carlos is met zijn cross passes, die ongeveer voor 50% aankomt. Aanvallend maak ik me wel zorgen, Larsen lijkt me een ontzettend aardig joch, maar hij lijkt me best statisch voor een spits. En Groningen kan gewoon niet spelen met een statische spits. Maar laten we hopen dat hij mijn ongelijk bewijst.

10 september 2020 om 12:09

De achterhoede aardig vervangen? Zeefuik was onze beste speler en daar heb je nu een wisselspeler van Willem 2 voor terug gekregen, mega downgrade dus. En Te Wierik weg en Dammers er voor in de plaats is ook niet heel veel beter helaas.en inderdaad, een spits die ons 1 tot 1,5 miljoen heeft gekost, maar helemaal geen denderende cijfers heeft... Ik laat me verrassen...

10 september 2020 om 15:42

Aardig in de zin van dat Groningen niet heel veel middelen heeft. Te Wierik is transfervrij vertrokken en voor Zeefuik heeft Groningen uiteindelijk 2 miljoen voor gekregen, en daar gaat een deel maar weer naar de spelersbudget. Als je Dammers transfervrij weet te halen en Dankerlui voor een relatief laag bedrag, dan is het niet heel verkeerd. Ik had ook liever wat betere spelers ervoor teruggekregen, maar Groningen heeft gewoon niet veel.

10 september 2020 om 16:29

Heb geen enkele eredivisie club in de voorbereiding slechter zien spelen dan Heerenveen @groninger Hopp.ik hoop dat ze met deze (op het eerste oog gerichte) aankopen de selectie dusdanig versterkt hebben dat ze een goede ploeg op de been kunnen brengen. Met J. Veerman, van Bergen en Kongolo heb je iig 3 talentvolle Nederlanders in de selectie. ON: Het valt mij op dat spelers uit de Noorse competitie redelijk betaalbaar zijn en de afgelopen jaren een groot succes zijn geweest: Midjso, Svensson & Ejuke zijn allemaal van grote waarde (geweest) voor hun teams en hebben niet eens zo heel veel geld gekocht. Is er een reden dat hier niet meer spelers gehaald worden? (bijv echt te weinig kwalitatief goede spelers) Komt nu met Jens Petter Hauge volgens mij echt weer een heel leuk talent door daar bijvoorbeeld.

10 september 2020 om 16:51

Ik heb alleen Heerenveen in Breda live gezien, toen vond ik ze tactisch prima, 2e helft speelden ze met 15 jarigen en nog was NAC niet heel veel beter ofzo. Daarnaast zeggen oefenduels niks, tevens is Heerenveen bijna elk jaar een slow starter. Dus ik kan daar nu nog niks mee.de Noren vraag die je stelt is heel simpel uit te leggen, ook daar worden de grotere talenten als kleine kinderen verhandeld aan de grote clubs, zie Haaland, die van Real ben ff de naam kwijt, of voldoende spelers bij Ajax. De competitie is overigens enorm matig, een Rosenborg kan nog wel iets, misschien nog wat subtoppers maar that's it, veel clubs zijn net zo zwak als FC Volendam. En omdat budgetten niet oneindig zijn in Nederland blijft het een gok om iemand uit scandinavie te halen, lage transfersom komt, maar wel andere type spelers als in Nederland en velen zijn ook gewoon mislukt voornamelijk wegens tactische mogelijkheden, zie bijv Tibbling, Pedersen of Nordstrand. Overigens heb je tegenwoordig ook nog Midjytylland met hun moneyball principe dat enorm veel scouten in hun buurlanden.

10 september 2020 om 11:49

Leuke selectie? Prima? Dit Heerenveen eindigde bij de laatste vijf. Een Twente scenario is niet uit te sluiten.

10 september 2020 om 12:15

StevenLeentvaar, jij bent als een van weinigen héél stellend, Heerenveen eindigt volgens jou bij laatste vijf en het zou jij ook niet verbazen dat ze rechtstreeks degraderen. Ik als Heerenveen-fan ben nieuwsgierig waarom jij denkt waarom Heerenveen tegen degradatie moet voetballen, of eigenlijk je weet het zeker. Ik durf namelijk geen voorspelling te doen, de huurlingen en aankopen van Heerenveen ken ik namelijk niet.

10 september 2020 om 12:42

Denk dat steven meer zijn hoop uit.

10 september 2020 om 14:17

Ik vind het best een realistische reactie. Veel te veel ingeleverd(ze hadden al niet veel) en dan zie ik een reactie dat die pool nooit van gehoord een topaankoop is....

10 september 2020 om 12:11

Lachwekkend om zonder dat die spelers nog maar 1 minuut gespeeld hebben en je in de voorbereiding letterlijk alle serieuze wedstrijden verloren hebt te roepen dat iemand prima werk levert. Laten we gewoon eerst het spel, de prestaties van de spelers individueel en de resultaten van het team in de Eredivisie afwachten voor we mensen veren in de reet gaan steken. De spelers komen laat, waardoor ze nog ingespeeld moeten raken. Welk niveau dit talent van Bayern kan aantikken op korte termijn in een nieuwe omgeving is gissen, net als bij de andere aankopen. Ik ga niet zeggen dat Hamstra slecht werk heeft geleverd, want dat zou niet eerlijk zijn. Net zoals dat het niet eerlijk is om op voorhand al alles fantastisch te noemen.

10 september 2020 om 12:21

Tot op heden heeft hij ook prima werk geleverd. Kijk naar de winsten (vlap, Ejuke, Dumfries) en potentie (veerman, V. Bergen, Dresevic) en financieel gaat het goed qua transfers. Miskleunen als Mihajlovic en Espejord heb je helaas bij alle clubs. Dus op basis van eerdere prestaties en de spelers die zijn gehaald, heb ik het idee dat het werk dat hij heeft geleverd weer heel goed is. Is dus niet ongefundeerd dus. En je mag best andere reacties lachwekkend noemen hoor, chique.

10 september 2020 om 12:47

@lanjouwer.. Werk je bij de pr van Heerenveen ofzo met je optimisme? Hamstra is druk bezig, maar om nu te zeggen dat hij uitstekend werk leverde is ook weer overdreven.... Je beste spelers na een jaar verkopen, bouw je nooit aan een vast team. Laten ze het begrotingstekort dichten en gewoon weer de basis oppakken, het voetballen.... Door het slechte voetbal van de afgelopen jaren blijven steeds meer fans thuis, minder inkomsten, met gevolg negatief spiraal naar beneden. Alles is magertjes en we hoeven ons niet aan te praten dat ze de messi binnen hebben gehaald.... We mogen blij zijn met dit materiaal als we boven rechter rijtje komen, al vrees ik dat dit hard vechten wordt om daar te komen....

10 september 2020 om 13:12

Hamstra moet het ook maar doen met de middelen die hij krijgt. Hij wordt opgezadeld met dat tekort en moet met weinig geld maar zorgen voor een fatsoenlijke selectie en trainersstaf. Hij gaat niet over dat begrotingstekort, daar moeten andere mensen in het bestuur achteraan. Ik vind dat hij het prima doet met de middelen die hij heeft. Het enige puntje van kritiek vanuit mij is dat hij niet zo goed is het vinden van scorende spitsen. (Vooralsnog) Lammers gehuurd en dat bleek gelukkig een gouden combi met Vlap, maar dat was het ook.

10 september 2020 om 13:05

Dat zijn inderdaad, voor de eredivisie, leuke namen!. Zou mooi zijn als Heereveen voor top 4-7 strijd

Oliver batista meier, dat is een van de top talenten van de bayern campus. Ik hoop dat hij het red in Heerenveen, want dan kunnen we hem misschien in de toekomst toch gaan gebruiken. Was ook een ruzie tussen de DFB en de Braziliaanse voetbalorganisatie voor welk land hij moest uitkomen, als hij opgeroepen zou worden.

10 september 2020 om 13:22

Op football manager ook! Had hem gehuurd met FC den Bosch, schoot de 1e divisie aan flarden

Geen idee hoe goed deze jongen is, maar hij heeft een groot gat te vullen als hij Ejuke moet vervangen. Ik ben benieuwd, Heerenveen werkt in ieder geval lekker aan de selectie.

Geen goede voorbereiding gehad en lang moeten wachten op de Ejuke-miljoenen. Die zijn nu binnen en nu kunnen er eindelijk, veel te laat, spelers gehaald worden. Deze spelers zullen waarschijnlijk nog moeten wennen een de nieuwe club, speelstijl etc. Ik verwacht dat we het in de eerste weken zwaar gaan krijgen. Eerste 3 wedstrijden (wii, Fortuna en Vvv) moeten er eigenlijk gelijk punten gepakt worden want daarna staan Utrecht en Ajax voor de deur. Die zijn simpelweg een maatje te groot. Maar goed, ik heb vertrouwen in Hamstra dat er nog een "10" bij komt en dan lijkt de selectie redelijk compleet (wellicht nog een 2e keeper). Zodra de kern staat denk ik dat de selectie kwalitatief goed genoeg moet zijn voor een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. Ik heb er weer zin in!

10 september 2020 om 11:52

Lijkt mij echt veel te hoog gegrepen met dit team maar we gaan het zien.

Voor de liefhebbers: Vandaag bij Heerenveen 2! persconferenties. Het zou gaan om twee spelers per persconferentie. Meier zit er misschien nog niet eens bij. Bochniewicz is een zekerheidje. Een ander is vermoedelijk Van Hecke. De rest is een grote verrassing, maar één zou een buitenlandse middenvelder van een andere competitie zijn. Hamstra is een dieseltje

10 september 2020 om 12:11

Een 2e keeper

10 september 2020 om 12:13

Haha, ik vermoed eigenlijk wel dat er een tweede keeper bij zit inderdaad. Maar ja, die moet je ook hebben! En anders met Jaimie Kroesen en Jan Bekkema het seizoen in als nummertje 2 en 3

10 september 2020 om 12:43

Wat ik lees (feanonline) is dat het gaat om 2 persconferentie met in totaal 2 spelers.dat zouden dan Van Hecke en Bochniewicz zijn.denk ook niet dat er meer nieuws bij zal komen vandaag al.

10 september 2020 om 13:08

In dat geval heb ik het compleet verkeerd geïnterpreteerd. Dat zou efkes een fikse tegenvaller zijn

Wat gebeurt er met odgaard? Is die volledig afgeserveerd? Een talent van Bayern is nooit verkeerd, ik verwacht dat Heerenveen dit seizoen samen met Groningen rond plaats 8 a 9 gaat spelen.

10 september 2020 om 12:14

Odgaard was gehuurd. We hebben wel Espejord, maar dat is niet veel

Goeie voetballer dit ben benieuwd hoe hij het in Friesland gaat doen. Toen bekend werd dat Willem II Wriedt en Kohn hadden aangetrokken voor dit seizoen ben ik Bayern Munchen II gaan volgen. Dat is eenvoudig aangezien veel wedstrijden volledig op youtube staan (nog steeds). Deze jongen viel tijdens die wedstrijden regelmatig op...in positieve zin.

Ik denk dat mensen vergeten dat Heerenveen inmiddels geen 25 miljoen budget meer heeft elk jaar maar 11-14. We horen gewoon thuis rond de 10de-12de plek. Mensen (ook de eigen fans) moeten zich dat inmiddels gaan realiseren. Heerenveen is geen subtop meer en doet niet meer mee voor Europees voetbal, enkel als we qua seizoen een uitschieter hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder52
H. VeermanAanvaller53
M. van BergenAanvaller40
A. van der HeideAanvaller40
E. MulderKeeper50
P. BochniewiczVerdediger51
I. DresevicVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

SeizoenClubW
2020/2021 sc Heerenveen 5 1 1 0
2019/2020 Bayern München 1 0 0 0
2019/2020 Bayern München U19 11 12 0 0
2019/2020 Bayern München II 18 4 1 0
2018/2019 Bayern München U19 11 4 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren