Ajax beschouwt verhuur als beste oplossing en heeft opties in de Eredivisie

Woensdag, 9 september 2020 om

De kans is groot dat Carel Eiting aankomend seizoen geen speler van Ajax zal zijn. De middenvelder heeft momenteel geen uitzicht op een basisplaats en Voetbal International meldt woensdagmiddag dat een tijdelijk vertrek van Eiting uit Amsterdam voor beide partijen als de beste oplossing wordt beschouwd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Carel Eiting in de toekomst nog een rol van betekenis spelen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door london calling)

Deze speler kan bij elke club buiten de top 4 ‘makkelijk’ mee. Heeft inzicht en een prima inspeel pass, mist alleen net de handelingssnelheid en de kracht om bij Ajax op het middenveld te spelen. Groningen en Heerenveen, dat zijn type clubs voor hem om uit te blinken.

9 september 2020 om 16:51

Persoonlijk zou ik hem bij Emmen stallen, samen met Peña een sterk tandem te vormen

9 september 2020 om 17:57

Tibling speelde afgelopen week in een oefenduel tegen Twente op het middenveld naast Peña, maar wat is dat een goede voetballer zeg!

9 september 2020 om 16:54

Ik denk dat hij gewoon bij elke nederlandse club behalve Ajax basispeler zou zijn. Zijn inzicht is echt geweldig ,misschien is hij wel de beste van de eredivsie op dat gebied.

9 september 2020 om 17:00

Als hij echt zo goed is als jij zegt, waarom speelde hij dan vorig jaar niet meer wedstrijden bij Ajax? Het middenveld was na november echt enorm zwak en Ajax verloor wedstrijden van Heracles, Willem II, Groningen, AZ (2x) en won met moeite van Sparta en Heerenveen.. en dit allemaal in 10 wedstrijden tijd. Over de EL zullen we maar niet beginnen. Denk dat je deze jongen een tikkeltje overschat eerlijk gezegd want zijn handelingssnelheid is enorm traag..

9 september 2020 om 17:11

In de periode die je opnoemt was hij echter wel de hele tijd geblesseerd, en dan is het simpelweg lastig om op het veld je stempel te drukken. Overigens ben ik het niet geheel eens met het statement dat hij bij elke club behalve Ajax basisspeler zou zijn, maar in potentie zeker, mocht hij vanaf nu redelijk blessurevrij blijven.

9 september 2020 om 17:15

Precies die handelingsnelheid daarin kan/moet hij stappen maken.

9 september 2020 om 17:22

Tilburg en vergeet Utrecht niet in dat rijtje. Die wonnen in die weken ook van Ajax in de beker . Verwacht dat het Twente zal worden. Er word gezegd dat het om 2 clubs gaat. Denk naast Twente een Heerenveen.

9 september 2020 om 17:24

Omdat hij volgens mij ook nog te maken had met een blessure. Hij heeft wel bepaalde kwaliteiten dat zeker maar ik ben met je eens dat zijn handelingssnelheid niet hoog is.

9 september 2020 om 17:32

@USofDude, dat wist ik niet. Dat verklaart een hoop. Ik vind het vooral moeilijk in te schatten om zomaar te zeggen dat deze jongen overal basis speelt. Bij Ajax ben je namelijk bijna altijd sterker dan de tegenstander en we weten niet hoe Eiting speelt als hij bij een minder team speelt. Dat is dus altijd maar afwachten..

9 september 2020 om 17:53

@tilburg013, je hebt helemaal gelijk. Eiting komt in veel aspecten tekort. Zou wel een goeie trainer zijn denk ik. Eiting was in november/december trouwens niet geblesseerd hoor. Hij speelde alles bij Jong Ajax. Alleen helemaal in het begin van het jaar was hij geblesseerd

9 september 2020 om 20:21

Hij zegt toch behalve Ajax. Dus niet Ajax.

9 september 2020 om 20:26

@tilburg, Eiting gaat het bij elke andere ploeg als Ajax juist veel zwaarder krijgen en nog meer op zijn minpunten aangepakt gaan worden. Dit zijn namelijk fysiek, loop vermogen, handeling snelheid en mentale weerbaarheid. Eiting is een mooi weer voetballer die, tot op heden, in Ajax 1 alleen heeft uitgeblonken tegen Spakenburg. Hij is fysiek niet sterk, heeft geen inhoud, is niet kop sterk, is geen bal afpakker. Het enige dat Eiting heeft is zijn inzicht, maar als je dat inzicht niet kan koppelen aan handelingsnelheid is het waardeloos. Het zegt toch ook wel genoeg dat sinds het vertrek van Schone/de Jong: Martinez, Alvarez, Blind, Vd Beek, Gravenberch allemaal op de 6 positie hebben gespeeld en niet Eiting?

9 september 2020 om 20:43

Bergkamp dat idee krijg ik ook een beetje als ik aan Eiting denk. Als hij bij Twente komt zal-ie moeten knokken tegen degradatie en ik vraag me ernstig af of hij dat kan. Een Maher bij ons lukte het ook niet, die sneeuwde onder in het geweld. Kan hij niet op 10?

9 september 2020 om 23:57

Op 10 wil je juist een speler met een hoge handelingssnelheid lijkt me. On: het zou me verbazen als hij de top gaat halen. Gun het hem echter ontzettend qant vind hem een sierlijke voetballer om naar te kijken en kan echt genieten van zijn spelinzicht. Maar ja, die handelingssnelheid...... misschien leert ie dat juist bij een club waar ie meer onder druk komt. Bij Ajax heeft ie toch vaker wat meer tijd (in de eredivisie)

9 september 2020 om 16:54

Denk dat hij vooral goed met de trainer aldaar moet spreken over een bepaald type spel dat ze spelen. Hij heeft een prima pass. Dus clubs met snelle buiten spelers die hij weg kan steken zou misc goed voor hem zijn.

9 september 2020 om 17:04

Ik noemde laatst in een live meepraten topic ook Heerenveen, daar speelt Kongolo op z'n plek als ik het goed begrepen heb. Linkerrijtje en basisspeler, dat zou ideaal zijn.

9 september 2020 om 19:32

Nee dankjewel. Heerenveen heeft genoeg mooiweervoetballers. Deze eiting gaat Heerenveen ook echt niet beter maken

9 september 2020 om 20:51

Zet Eiting op de plek van Kongolo en je hebt een beter elftal, daar ben ik van overtuigd. Maar goed, het hoeft ook niet bij Heerenveen wat mij betreft hoor. Als ie ergens maar veel gaat spelen. All or nothing dit jaar vrees ik.

9 september 2020 om 18:02

Precies. Mensen vergeten dat Ten Hag het meer zag zitten eerst in Eiting dan Van De Beek en hem vorig jaar nog nummer 8 gaf. Op t moment dat hij in de basis stond raakte hij geblesseerd en hij heeft nu blijvende schade in zn knie. Als hij nu niet geblesseerd geraakt was was hij of basis in de CL geweest of de vaste stand-in geweesy van Schöne en dan had hij al zo veel minuten gemaakt. Deze speler is echt getalenteerd, had hoop dat het hem wel zpu lukken, maar bang dat zijn fysiek hem in de steek zal blijven laten. Erg jammer. Mocht hij uitgeleend worden dan moet hij echt uitgeleend worden aan een voetballende ploeg.

9 september 2020 om 18:39

Blijvende schade? Dat zou betekenen dat hij nergens door de keuring zou komen.. hoe zit dat?

9 september 2020 om 21:46

Hij heeft iets van schade opgelopen in zijn mergbeen had ik volgens mij gelezen in een artikel van Vz. Of iets in die richting.

10 september 2020 om 01:44

Of het blijvende schade is weet ik niet, wel gelezen dat hij voor de corona break nog steeds na elke wedstrijd met zijn knie in het ijs moest om een reactie tegen te gaan. Ik hoop dat hij door de rest in de afgelopen maanden helemaal heeft kunnen herstellen. Zijn fysiek is een van zijn zwakke kanten, dat is iets waar je op kan trainen, maar niet wanneer je lichamelijk niet 100% bent.

9 september 2020 om 18:54

@messibazoer waarom buiten de top 4? Bij AZ spelen Claisi en/of de Wit. Eifting is zeker niet minder. Maar zou ook biJ PSV of Feyenoord meekunnen.

9 september 2020 om 20:32

@mrkrillin, Dani de Wit speelt op een andere positie. Koopmeiners en Fer zijn allebei beter dan Eiting. Clasie zit niet voor niets de helft van de tijd op de bank. Voor PSV is hij ook geen toevoeging

10 september 2020 om 01:38

Ik vind het lastig bij Eiting.aan de bal is hij prima, goed inzicht, kan het spel verdelen, heeft een goede paas.alleen hij is geen sprint wonder of kilometer vreter waar veel clubs uit het rechterrijtje behoefte aan hebben.

Zou mooi zijn als hij bij een club in het linkerrijtje kan spelen. Feyenoord, Psv, AZ, Vitesse en Utrecht huren denk ik niet van Ajax. Dus misschien Groningen of Heerenveen? Twente zal ook wel interesse hebben.

9 september 2020 om 17:17

Groningen geef ik nog het voordeel van de twijfel maar Heerenveen en Twente zijn geen kandidaten voor het linkerrijtje.

9 september 2020 om 17:42

Heerenveen heeft veel spelers zien vertrekken en relatief weinig teruggehaald, dus die kunnen er wel baat bij hebben en proberen om juist wél in dat linkerrijtje te spelen/eindigen.

9 september 2020 om 18:50

Nouja, zijn ook alweer 4 bijgekomen en 2 op de rol. Zijn alweer 6 dus dat valt wel mee

9 september 2020 om 18:56

@jeroen Eifting is niet minder dan wat er nu rondloopt bij AZ, Feyenoord of PSV. Of denk je dat spelers als de Wit, Clasi, Guti, Rosario, Thomas, Toornstra allemaal veel beter zijn??

9 september 2020 om 20:22

@mrkrillin, op basis van welke wedstrijden is Eiting precies beter dan de genoemde spelers? Juist op basis van de enige goede wedstrijd in de afgelopen 1,5 jaar tijd welke tegen Spakenburg was zonder directe tegenstander en zeeen van ruimte. Eiting word hier, en dat zeg ik als Ajacied, zo enorm overschat. Die jongen heeft al 4 jaar lang geen stap vooruit gezet qua snelheid, fysiek, handeling snelheid. Hij heeft praktisch gezien geen vooruitgang gezet in totaal en zijn goede wedstrijden zijn ook in jong Ajax op 2 handen te tellen.eiting was onderdeel van een droom middenveld, alleen was hij daar niet de uitblinker maar juist degene die mee lifte.

9 september 2020 om 21:25

Ja dus dit, ik zie heel veel ajax supporters, ajax spelers overschatten. Alsof ajax 8 klasses beter is dan psv az of feyenoord. Dat afdankertjes van ajax ster spelers zijn bij psv of az. Veel ajax supporters verliezen echt de realiteit uit t oog.

9 september 2020 om 21:51

Nouja schat Eiting niet veel lager in dan de wit of rosario, maar die vind ik persoonlijk (net als Eiting) momenteel ook te kort komen voor een kampioenskandidaat in de Eredivisie.

9 september 2020 om 21:07

Misschien kan je hem verkopen voor een laag bedrag en een terugkoop optie bedingen. Anders zou een verhuur voor twee jaar ook een goed idee zijn. Als hij op zijn 24e nog niet klaar is voor een plek in de basis weet je dat het wss nooit gaat komen.

Zal voor de meeste eredivisieploegen toch wel een fikse versterking zijn! Vind hem net te kort komen voor de Ajax basis maar kwaliteiten heeft Carel zeker!

Wellicht een willem2 als ndayishimye wordt verkocht?! Kan hij ook meedraaien met hopelijk een Europese campagne. Anders zie ik Twente als logische optie..

9 september 2020 om 16:52

Maar Eiting speelt toch helemaal niet op dezelfde positie als Ndayishimiye?

9 september 2020 om 17:02

Zijn inderdaad hele andere spelers en wij zitten denk ik niet te wachten op een huurdeal. Dat proberen we juist zoveel mogelijk te vermijden. Als Tresor voor 7-10 miljoen weggaat dan zal er gewoon een vervanger worden gekocht en anders is zijn vervanger al in huis met Saglam..

Bij verhuur aan een eredivisieclub denk ik meteen aan FC Twente :-). Is dit niks voor FC Utrecht, of wordt FC Utrecht dan te sterk als een soort angstgegner?

9 september 2020 om 17:35

Je bedoelt net als toen met die 5-1?

9 september 2020 om 17:41

Of in de beker 2 0 toen het er echt om ging 🙂 onn: Utrecht heeft echt een overvol middenveld dus denk niet dat hij veel aan spelen zal komen Davy vd Berg zijn contract is ook opengebroken en er zit al best wat jeugd aan te komen. Eiting lijkt me juist een leuke speler voor Heerenveen of Twente daar zal die 1 van de betere spelers zijn en zeker zijn van speelminuten en een basisplaats wat alleen maar goed voor zijn ontwikelling is.

9 september 2020 om 18:19

Maar het gaat over dit seizoen toch?

9 september 2020 om 18:37

Welk seizoen? De competitie is niet eens begonnen. De laatste wedstrijd onderling die er echt om ging verloren jullie gewoon van ons. Van mij mogen jullie elke oefenwedstrijd 5 1 van ons winnen hoor 😂😂

Dat is het beste voor zowel Ajax als Eiting, want ik vind Eiting eigenlijk tekortkomen voor Ajax en hij is nu 22-jaar en zit nu echt wel op een leeftijd dat hij veel speelminuten moet gaan maken en die zal hij niet gaan maken bij Ajax. Hij heeft nog een contract tot 2022 en ik zou hem dit seizoen verhuren en eventueel kijken hoe hij het dan doet, en dan kan je hem eventueel volgend jaar nog verkopen als hij dan nog steeds niet van het gewenste niveau is. Misschien op huurbasis naar FC Twente? Die hebben Danilo en Pierie natuurlijk al gehuurd, wilden Ekkelenkamp huren (maar liet Ajax niet gaan) en hebben geprobeerd om Lang wederom te huren, maar daar ging Ajax net als bij Ekkelenkamp niet mee akkoord. Overigens hoop ik ook dat Ajax echt nog een middenvelder haalt en indien Tagliafico vertrekt, nog een linksback en afhankelijk van Blind misschien nog een centrale verdediger. Maar het middenveld vind ik nu na het vertrek van van de Beek toch wel krap, want er zijn in mijn ogen teveel spelers op het middenveld bij Ajax die (nog) niet goed genoeg zijn of geen echte middenvelders zijn. Maar ik vrees eigenlijk dat Ajax niemand meer zal halen, zeker voor het middenveld niet en dat ze alleen nog de markt op zullen gaan indien Onana en/of Tagliafico nog zullen vertrekken.

Is gewoon niet goed genoeg en een enorme slapzak. Meer iets voor VVV of Emmen of iets maar vraag me al of hij het niveau van de eredivisie aankan.

Komt gewoon te kort voor Ajax. Fysiek en handelingssnelheid is zijn probleem. Dus beter een treetje lager aan de bak. Eerst verhuren en daarna verkopen. Geldt ook voor Ekkelenkamp en Labyad. Vaak geprobeerd en telkens, na een keer een redelijke partij, weer niet goed genoeg voor wat Ajax nastreeft. Al heb ik twijfels hoe hoog Overmars de lat legt. Want ik zie toch nog een paar posities onderbezet. Of je moet genoegen nemen met stilstand - is achteruitgang....

Enige juiste beslissing. Hij heeft bepaalde kwaliteiten, met vlagen laat hij dat zien. Maar overall komt hij tekort. Groningen, Utrecht, Heereveen, misschien Az, zijn wel mooie clubs voor hem, weet niet of die zo'n speler ook nodig hebben.

Vind het echt apart dat mensen hier beweren dat hij makkelijk mee kan bij elke club buiten de top 4. In de paar wedstrijden dat hij bij Ajax heeft mee gedaan maakte hij geen goeie indruk. Ik vind het traag en er zit weinig pit in. Misschien zou hij het redden bij Heerenveen of Vitesse, maar makkelijk zal het zeker niet gaan.

Ik lees veel reacties dat hij een optie zou zijn voor Twente. Eiting is zeker een goede speler, maar niet nodig. Op zijn positie hebben wij al zo'n 3 a 4 spelers lopen.

Laat Karel maar ff vlieguren maken bij Groningen of Heerenveen en laten zien dat hij de volgende stap kan maken, ik betwijfel het gezien zijn handeling snelheid maar dat dacht ooit over Daley ook tien hij naar Groningen ging en bewees het tegendeel, ben benieuwd !

Zou welkom zijn bij Heerenveen, zoeken een vervanger voor Faik want gehuurde Dewaele is nog te licht. Vernam alleen dat er eigenlijk eerder een diepere middenvelder, 10, moet komen. Moet hij ook wel kunnen, iets meer met punt naar achter. Dan alleen nog linkerspits.

Eiting bewijst keer op keer dat hij tekort komt maar Ajacieden blijven hem als een of ander toptalent zien. Ik zie ook wel dat hij een uitstekend inzicht heeft. Maar er zit gewoon nul pit in die jongen. Ik zie in hem dan ook geen enkele meerwaarde voor clubs in het linkerrijtje.

Toch opvallend, is alweer 22 en toch nog altijd totaal geen uitzicht op een basisplaats. Hij zal echt een vol seizoen moeten uitblinken bij een andere club. Als hij een oké seizoen speelt gaat hij komend seizoen ook niet in aanmerking komen voor de eerste 15 spelers bij Ajax. Wellicht iets voor clubs uit het rechterrijtje? Emmen, Twente, RKC, ADO of Zwolle?

10 september 2020 om 01:48

Het probleem voor het rechterrijtje is dat hij daar voetballend prima mee kan, alleen inzet, loopvermogen, snelheid, duelkracht, dat soort zaken waar ze het in het rechterrijtje juist van moeten hebben zijn nou net zijn zwakke punten.

10 september 2020 om 09:35

Veel de gym in dan om aan kracht te winnen. Dan wordt hij vanzelf sterker in de duels. Vind het eigenlijk ongelooflijk dat zoiets op je 22e nog steeds ontbreekt. Maar goed, zelfs een Ziyech heeft nog steeds het lichaampje van een tiener. Hoeft geen belemmering te zijn om in de eredivisie bij een topclub te slagen.

10 september 2020 om 11:44

Bij veel spelers zou dat de oplossing zijn, het iets minder simpel bij Eiting. Heeft veel last gehad van blessures. Hij moest het afgelopen seizoen na wedstrijden nog steeds met zijn knie in het ijs om een reactie tegen te gaan. Dan kun je niet ook nog vol aan krachttraining gaan doen.als hij, mede door de lange corona break, echt volledig fit is zou hij daar aan kunnen werken.het hoeft geen belemmering te zijn als je goed genoeg bent, maar wel als je bij een ploeg gaat spelen die het juist daarvan moet hebben.

Careltje moet inderdaad eens een serie wedstrijden gaan spelen. Als die blessures nou eens achterwege blijven en die jongen in zijn ritme komt zal hij bewijzen dat hij wel degelijk in ajax 1 thuishoort

Ik zie hem graag een seizoen bij ons (sc Heerenveen) spelen. Vorig seizoen heeft bewezen (Botman) dat we een ideale stap zijn voor een speler om zich verder te ontwikkelen. Het mes snijd zo aan 2 kanten, de speler (Eiting) krijgt speelminuten en wij hebben weer extra kwaliteit op het middenveld erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren