Noa Lang leest appje van Klaas-Jan Huntelaar schaterlachend voor

Dinsdag, 8 september 2020 om

Noa Lang hoopt komend seizoen stappen te blijven zetten in zijn ontwikkeling. De aanvaller kreeg in de voorbereiding relatief veel speeltijd bij Ajax, dat niet van plan is om hem nog te laten gaan. Bovendien heeft Lang twee goede EK-kwalificatiewedstrijden voor Jong Oranje achter de rug: vier dagen na een sterk optreden tegen Wit-Rusland (0-7) maakte hij dinsdagavond het openingsdoelpunt tegen Noorwegen (2-0).

Lang zegt tegen FOX Sports dat 'het kwartje is gevallen'. 'Alleen leuk zijn aan de bal' is niet genoeg om te slagen als voetballer, erkent hij. "Ik denk dat ik er stappen in aan het maken ben, maar ik ben er nog lang niet. Ik moet gewoon doorgaan en dan zie ik wel hoever ik kom", blikt de zelfkritische buitenspeler vooruit. Het doet hem goed dat hij dinsdag als invaller tot scoren kwam voor Jong Oranje in de slotfase, nadat hij tegen Wit-Rusland een dot van een kans om zeep hielp, vlak voor het vijandelijke doel.

Noa Lang, de held van Jong Oranje, pakt voor het oog van heel Nederland zijn telefoon en leest een appje van Klaas Jan Huntelaar voor ????

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 8 september 2020

"Ik scoor juist altijd die moeilijke ballen. Die makkelijke mis ik, alsof ik bang ben om te missen", analyseert Lang. "Klaas-Jan Huntelaar appte me gelijk na die misser. Hij zei: 'Je moet hem er gewoon met overtuiging in rammen.' Ik denk dat hij nu wel blij met me is. Hij zal me zo wel een berichtje sturen." Kort na het interview komt Lang terug naar de verslaggevers van de sportzender, want hij had inderdaad een bericht ontvangen van zijn ploeggenoot van Ajax.

"Ik heb hem gezien hoor. Een lekker goaltje meegepikt, belangrijk. Maar dat snorretje kan echt niet meer, gap", citeert Lang lachend uit het berichtje van Huntelaar. Hij zal echter geen afscheid nemen van de snor. "Nu ga ik hem expres houden, zo ben ik", grapt de 21-jarige aanvaller, die hoopt te slagen in Amsterdam na een verhuurperiode bij FC Twente. "Het is aan mij om het echt waar te maken. Om niet alleen een grote mond te hebben, maar echt te presteren."

NOA LANG HAALT ZIJN GELIJK! Vrijdag: grote uitblinker tegen Wit-Rusland Dinsdag: op de bank beginnen tegen Noorwegen Maar bij een 0-0 stand, in minuut 82 …

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 8 september 2020Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door stijlvol)

Dit is toch prachtig? Lekker spontaan joch en zo zie je maar hoe belangrijk zo’n Huntelaar in de groep is. Ik hoop dat Noa gaat schitteren komend seizoen! Heerlijk, van mij mag het wel beginnen...

8 september 2020 om 23:09

Ja, lijkt me ook echt een toffe gast! Laat in de voorbereiding bij Ajax al zien wat ie in zijn mars heeft en heeft vorig jaar bij ons ook laten zien daarnaast ook gewoon een top mentaliteit te hebben. Die gaat het wel redden!

8 september 2020 om 23:11

Dit is een van de bewijzen dat er wel eens een verkeerd beeld van Huntelaar werd geschetst. Hij zou moeilijk zijn, zeker als hij niet speelt en heb zelfs eens gelezen dat hij geen mentor is voor de jeugd. Huntelaar heeft nauwelijks minuten gemaakt in de voorbereiding maar neemt wel de moeite om een jeugdige speler een wijze les mee te geven. Daarnaast ook nog met een vleugje humor erbij, wat bij dit soort jongens werkt.

8 september 2020 om 23:15

Dat komt denk ik ook wel mee de jaren hoor. Hij zat toen op de top van zijn kunnen en ik begrijp zijn standpunt destijds wel (ook al zou Van Persie bij mij ook de voorkeur krijgen). Toch ben ik er wel van overtuigd dat Huntelaar ook topscorer aller tijden van Oranje zijn geworden als ie dezelfde minuten had gekregen. Maar dat maakt verder ook niet uit, dat was gewoon een geweldige lichting.

8 september 2020 om 23:24

In dat voorbeeld was het ook gewoon oneerlijk. Huntelaar is een Achterhoeker en wanneer je afspraken nakomt wordt zelfs de pijnlijkste eerlijkheid gewaardeerd. Huntelaar was de gehele voorbereiding eerste keuze, schoot de een na de andere erin terwijl van Persie al een toernooi gefaald had. Dan is het logisch dat hij om verduidelijking vraagt nadat van Persie ook de eerste wedstrijden van het toernooi faalt. Ook al was van Persie de betere voetballer, het had geen rendement op dat moment. Dan is het logisch dat er wat van gezegd wordt. Zou juist raar zijn als het niemand wat zou boeien.Huntelaar is altijd een relaxte gozer geweest.

9 september 2020 om 01:40

Wat een bewijs zeg, een watsappje. Feit blijft dat Huntelaar in Oranje vaak oorlog heeft gemaakt omdat die niet speelde. Het was wel degelijk een moeilijke jongen. Dat die nu vrede met een wisselplek heeft en jongere jongens helpt doet daar niets vanaf.

9 september 2020 om 07:00

Jouw bewijs komt uit de krant.....

9 september 2020 om 07:04

Whatsappje in deze staat dus letterlijk zwart op wit. Dat Lang de moeite neemt om na het interview terug te lopen om het voor te lezen geeft ook weer dat het hem wat doet, dat hij het prachtig vindt. Huntelaar hoeft dit niet te doen hè. Sorry dat hiermee blijkt dat het toch geen verkeerde kerel is. Of blijft men liever vast houden aan speculaties geschreven door de heer Driessen...

9 september 2020 om 11:44

Wesley Sneijder gaf zelfs aan dat Huntelaar de stoorzender was in Oranje, maar gelukkig weten twee mensen op VZ het beter.

9 september 2020 om 12:12

Vaak oorlog? 1 toernooi waarbij de hele selectie niet lekker in de vel zat toch?

9 september 2020 om 15:40

Sneijder gaf aan op dat moment in conclaaf te liggen met van Bommel. Een momentopname, waar Huntelaar zelf nog niks over gezegd heeft, te makkelijk dus om daar iemand volledig op af te vallen. Sterker nog, vroeger werd het gewaardeerd wanneer men elkaar eens een grote mond durfden te geven. Tegenwoordig regeert de rubberentegeltjes generatie inderdaad, maar nog steeds liever iemand die van zich af bijt dan mensen die anderen na praten. Tevens ken ik mensen, die Huntelaar heel goed persoonlijk kennen. Ik geloof dus inderdaad liever mensen die hem van binnen en buiten kennen, dan mensen die graag roddelen en horen wat ze willen horen.

8 september 2020 om 23:12

Ajax moet er alles aan doen om zijn contract te verlengen. maakt echt grote stappen de laatste tijd. Wat je zegt over Huntelaar heb je helemaal gelijk in. Heerlijk om zo'n verbinder in de groep te hebben. Samen met Tadic misschien wel de belangrijkste schakel in de kleedkamer.

8 september 2020 om 23:21

Ik zie in het filmpje dat hij vooral keihard werkt om van zijn imago af te komen. En terecht, hij werd door zowel Ajacieden als niet-Ajacieden uitgekotst. Dan is zo'n reactie wel echt heerlijk. Ook dat hij op het laatst nog iets van fijne avond zegt tegen de reporter is een verademing. En dat dat wordt benoemd zou eigenlijk niet moeten, maar bij hem juist wel.

8 september 2020 om 23:34

Absoluut, petje af. Want dat betekent dat hij kritiek van de publieke opinie serieus neemt. Maar in Nederland wordt zelfverzekerd zijn gelijk gezien als arrogant, en gelukkig nuanceerde hij dat gelijk in het interview met: "ik wil niet arrogant overkomen, maar ik heb de kwaliteiten om in Ajax 1 te spelen. Maar dan moet ik het wel laten zien in plaats van een grote mond te hebben". Dat hij geen perfect Nederlands gaat spreken, dan kan me echt niks schelen (hoort ook bij een multiculturele samenleving en hij is gewoon in een omgeving gekomen dat vrienden zo praten, en zijn vaders (boukhari en zijn biologische vader) komen ook niet van een standaard Nederlands gezin), als hij maar qua karakter goed overkomt en zelfreflectie heeft. En dat zag je wel terug in zijn werkethiek op het veld, terugverdedigen en druk zetten bij balverlies, en in zijn interviews. Deze lijn doorzetten en dan gaat hij zijn imagoschade goedmaken en harten winnen onder het Nederlandse publiek.

8 september 2020 om 23:56

Mee eens. Het is ook niet zijn schuld dat hij op is gegroeid in een a-typisch gezin voor iemand met zijn uiterlijk (als hij donkere haren had gehad en nog iets getinter was geweest had hij al helft minder aandacht gewekt) en daarbij ook nog in Frankrijk en Turkije heeft gewoond met zijn Marokkaanse stiefvader. Hij is niet je typische Nederlander, die groeien niet op in 3 landen met 2 mannelijke rolfiguren in zijn leven die allebei ook buitenlandse roots hebben. Hij krijgt lovende berichten om zijn manier van trainen (recent nog van Hans Kraaij Jr), draait een prima voorbereiding en over zijn verhuurperiode hoor je ook vrijwel uitsluitend lovende commentaren over zijn werklust. Hij is goed op weg en dat zegt ook iets over hem. Hij zei het laatst in een stuk over hem goed "ik moet ze geen stok geven om mee te slaan" want hij beseft ook dat hij onder een vergrootglas ligt. Dat moet ook niet makkelijk zijn voor zo'n jonge jongen. Na overstap van Feyenoord doodsbedreigingen gehad en nu hij door aan het breken is gaat het vooral over zijn manier van praten en houding. Ga er maar aanstaan op die leeftijd.

9 september 2020 om 00:14

Yep absoluut, we beoordelen spelers ook teveel op randzaken. Kijk als men slecht speelt, dan snap ik wel dat alles wat je doet onder een vergrootglas komt te liggen, zie Memphis die toen destijds slecht speelde, maar alsnog enorme vedettegedrag vertoonde in zijn overkomen. Sommige jongens liggen in de knoop met hunzelf, ze moeten een beetje hervinden en kijken waar ze zich comfortabel bij voelen. Het zijn hele jonge jochies, en wij als Nederlanders gaan dan enorm kritisch zijn. Maar om heel eerlijk te zijn, ik deed dat ook bij Lang. Want toen hij slecht speelde had hij alsnog maniertjes en waren zijn interviews echt gewoon niet realistisch en slecht. Nu komen er prima teksten uit en hij speelt prima.

9 september 2020 om 00:19

@wolterx Wat een net beschouwend stukje tekst. Zo hoort het! Complimenten. Jammer dat veel leden hier zich door verkeerde sentimenten laten leiden.

9 september 2020 om 06:50

Of Lang krijgt nu media training.

Ik zou zeggen: wees maar die verrassing die niemand ziet aankomen en (het toekomstige) Oranje van een extra optie voorziet voorin. We kunnen dat wel gebruiken. Ik heb echter geen idee waar zijn potentieel ligt.

8 september 2020 om 23:11

Hahaha, rustig aan he buitenspelgoal. Laten hem nou eerst eens bij Ajax een constant niveau halen en zich in de basis spelen en dan zien we wel verder..... Ken jij Quincy Owusu Abeyi nog? Vandaar. Rustig aan.

8 september 2020 om 23:25

Wat? Ik zeg toch nergens dat ik ook denk dat ie het gaat halen? Ik zeg alleen maar dat het alleen maar mooi is als deze jongen er vol voor gaat en dan zien waar het schip strandt. Misschien komt er wel iets heel moois uit.

8 september 2020 om 23:29

Vind hem ook niet beter dan bijvoorbeeld Kluivert op zijn leeftijd, en die carrière zit nou ook niet bepaald in de lift

8 september 2020 om 23:51

Grappig genoeg zijn ze even oud.

Ik denk dat deze jongen ongelofelijk onderschat wordt. Het talent heeft hij. In het begin kwam het er nog niet helemaal uit, maar je ziet gewoon dat hij volwassener wordt. Niet iedereen is een De Ligt en doet het vanaf zijn 18e perfect.

8 september 2020 om 23:27

Ongelofelijk onderschat ? Momenteel denk ik eerder het tegenovergestelde, het seizoen is nog niet eens begonnen en iedereen is ineens heel enthousiast over hem. Natuurlijk heeft hij talent maar het is nou ook weer niet zo dat hij vorig seizoen de pannen van het dak speelde. Nu draait hij een aardige voorbereiding maar als het seizoen dadelijk begint verwacht ik gewoon spelers als Neres en Antony in de basis. Dan is hij misschien wel 4e buitenspeler maar bij Ajax is het wel zo dat een blessure van bijvoorbeeld Neres niet hoeft te betekenen dat Lang gaat spelen. Voor hetzelfde geldt zetten ze Martinez op het middenveld en schuiven ze Promes door.

8 september 2020 om 23:38

Scheelt ook wel dat je aankomende seizoen 5 x mag wisselen. Daarbij opgeteld dat je verzekerd bent van Europees voetbal, gaat hij z’n minuutjes echt wel maken aankomend seizoen. Ben benieuwd of ie het kan waarmaken. Waar hij voorheen alleen dreigend was wanneer de rest van het team soepel draaide, verwacht ik dit seizoen dat z’n individuele acties beter uit de verf zullen komen en hij een grotere meerwaarde zal zijn. De tijd zal het leren!

8 september 2020 om 23:44

Hij was betrokken bij 48% van de doelpogingen van Twente in de wedstrijden dat hij speelde las ik laatst toevallig. Was in de KKD na Ünüvar de speler met beste cijfers qua gecreëerde kansen en passes 16 in (per 90', absoluut aantal logischerwijs niet). Hij is zich goed aan het ontwikkelen en voegt steeds meer rendement toe aan zijn spel. Hij was in jeugd met Nunnely, De Ligt en Malen de speler van wie het meeste werd verwacht (kwam pas na vertrek van Adekanye naar Barcelona) en breekt iets later door dan die andere. Zelfs Kluivert brak eerder door die imo minder puur talent heeft, wel duidelijke specifieke wapens die hem met 17 al mee liet kunnen op Eredivisie niveau (Hele goede first touch, snelheid en directheid in spel) maar heb meer met iemand als Lang die naar mijn mening betere dribbel heeft, stuk betere passer is en heel creatief is. Maar is denk ik ook kwestie van smaak (kijk oude post er maar op terug, niet de grootste fan van Kluivert mede doordat snelle, blinde dribbelaars te vaak alles of niets is) in dit geval. Bij Lang blijf ik hopen dat hij weer op middenveld terecht gaat komen want daar is hij het best imo. Tenzij hij opeens een vastere trap gaat krijgen met afmaken. Zelfs als het niet bij Ajax is gaat die een goede carrière krijgen en heeft voldoende opties buiten Amsterdam. Is laatste paar jaar onderschat geweest, nu deze voorbereiding op momenten lijkt het qua berichtgeving alsof hij Ballon D'Or moet krijgen maar hij haalt een prima niveau en zal echt zijn minuten gaan maken bij Ajax op deze manier.

Jammer van het half buitenlands accentje en het gladde gedoe, maar in deze groep zit echt wel goed talent. 6 wedstrijden 18 punten zegt toch wel veel over dit jong oranje. Al met al moet je deze jongens ook niet op Hun gedrag beoordelen, maar op hun voetbalkwaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar het speculeren over memphis zijn privé leven. Super mooi dat deze jongen zo’n gesprek kan hebben met Huntelaar. Mooi vooruitzicht op de toekomst denk ik!

9 september 2020 om 09:48

Waarom is dat jammer? En je snapt dat buitenlands geen taal is hè, dus dat accent bestaat niet. On. Ik denk oprecht dat hij een basisplaats veroverd dit seizoen. Sierlijke voetballer 😊

9 september 2020 om 14:32

Haha lekker bijdehand. Ik vind het gewoon vervelend om aan te horen. Ieder z’n ding!

Prima speler hoor, maar mijn god heeft hij zichzelf een bloed irritant accent aangeleerd zeg. Heel moeilijk om naar te luisteren.

9 september 2020 om 05:32

Heel irritant, dat straattaal gaan ze er nooit uit krijgen helaas. Als je soms hoort hoe je wordt aangesproken in een winkel door iemand die daar werkt, denk je echt van, hoe krijgen ze het uit hun strot

Mijn oude buur jongentje, snap alleen niet waarom hij zo praat 😂 Fijn ventje maar ga even op een taal cursus zeg !

Fox maakte met dat onderling geschreeuw een traint van! Microfoons uitzetten langs het veld s.v.p

Iedereen maar zeiken over zijn accent. Zo is hij gewoon, Accepteer het. Net zoals alle andere accenten ook geaccepteerd dienen te worden. Als je een beeld van hem had geschetst op basis van zijn accent, dan ben je een zielig persoon in mijn boekjewaarom moet het uitmaken hoe iemand praat, het gaat er toch om wat hij op het veld doet ?

Het is wellicht een ideetje om 'schaterlach' eens op te zoeken. Ik heb m geen enkel moment horen schaterlachen.

Noa lijkt sinds de start van dit seizoen als een raket uit de startblokken te zijn geknald. Mooi voor hem. Die uitleenbeurt aan FC Twente lijkt hem goed te hebben gedaan om te realiseren dat je kneiterhard moet werken, wil je ooit bij de absolute top komen. Hopelijk een mooi seizoen voor hem bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller66
K. SierhuisAanvaller65
C. StengsAanvaller32
J. BijlowKeeper20
M. PaesKeeper40
J. ZirkzeeAanvaller20
T. NijhuisKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 1 0 0 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang en Ruud Vormer van grote waarde in extremis tegen Zenit

Club Brugge is het nieuwe Champions League-seizoen van start gegaan met een 1-2 overwinning. Op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg had de thuisploeg op basis van de tweede helft het meeste recht...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren