Bedrijvig Everton tilt uitgaven voor nieuw middenveld naar 78 miljoen euro

Dinsdag, 8 september 2020 om 19:47Robin Bruggeman

Everton heeft dinsdagavond zijn derde nieuwe middenvelder in vier dagen tijd gepresenteerd. Na Allan en James Rodríguez mag ook Abdoulaye Doucouré zich officieel Toffee noemen. De Fransman komt over van het gedegradeerde Watford en heeft zich voor drie jaar aan zijn nieuwe club verbonden. Everton heeft bovendien de optie om deze verbintenis met nog een seizoen te verlengen.

De club uit Liverpool maakt naar verluidt 25 miljoen pond, een kleine 28 miljoen euro, over naar the Hornets. Met de komst van Doucouré heeft manager Carlo Ancelotti zijn nieuwe middenveld compleet. De oefenmeester miste in het afgelopen seizoen creativiteit en kwaliteit en deze linie en klopte daarom bij Director of Football Marcel Brands aan. Met de eerdere transfers van Allan en James, die allebei 25 miljoen euro kostten, komen de uitgaven voor het middenveld nu op 78 miljoen uit.

De 27-jarige Doucouré stond de afgelopen vierenhalf jaar onder contract bij Watford, dat hem voor tien miljoen overnam van Stade Rennes en hem daarna meteen een halfjaar verhuurde aan het Spaanse Granada. De voormalig jeugdinternational van Frankrijk speelde in totaal 141 wedstrijden voor de afgelopen seizoen uit de Premier League gedegradeerde club, waarin hij goed was voor 17 goals en 12 assists.

“Ik heb er lang op moeten wachten en ik ben erg blij nu het allemaal rond is”, reageert Doucouré op zijn overstap. “Er was ook wat interesse van andere clubs, maar nadat Everton belangstelling toonde heb ik mijn zaakwaarnemer verteld dat hij zich op Everton moest focussen. Dit was de enige club waar ik naartoe wilde. Everton heeft een grote geschiedenis in het Engelse voetbal en het is een goede club voor mij om die volgende stap te zetten. Ik ben erg blij dat ik nu een Everton-speler ben en kijk enorm uit naar de toekomst.”


Poll

Een goede aanwinst voor Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door fc scheidsrech)

Prima middenvelders aankomend seizoen . Goed werk van brands.

8 september 2020 om 20:05

Ik zou het geen goed werk willen noemen als je vorig jaar ook al 62 miljoen voor 3 andere middenvelders hebt uitgegeven. Dat heb je schijnbaar zo goed gezien, dat je er nu nog maar 78 miljoen tegenaan smijt om er nog 3 te halen.

8 september 2020 om 20:52

Vind dat deels waar, Andre Gomes had toen een fantastisch seizoen gedraaid en dus was die aankoop totaal logisch. Je kon toen ook niet voorspellen dat die zwaar geblesseerd zou raken en niet meer op hetzelfde niveau zou presteren. Gbamin ligt er tot 2021 uit en je hebt Schneiderlin laten vertrekken. Dan zijn de aankopen van Doucoure en Allan gewoon totaal logisch. Als je James kunt halen dan moet je dat direct doen en hij heeft goed met Ancelotti samengewerkt. Daarnaast was de spoeling op de 10 niet heel breed met alleen Sigurdsson. Delph is daarnaast multifunctioneel en kon je goedkoop als homegrown toevoegen aan je selectie. Misschien eens wat beter jezelf inlezen in plaats van de rest napraten.

8 september 2020 om 21:07

Het zijn gewoon feiten die ik noem. Heeft niks met inlezen te maken. Hij schrijft 3 middenvelders in een jaar af, smijt er 140 miljoen tegen aan in 2 jaar en nog steeds steekt ie geen rooie cent in zijn verdediging. Zoals altijd komen die er met een fooi vanaf. Met 2 van de 3 spelers die hij nu gehaald heeft kun je ook uit de voeten, had je het geld in het verbeteren van andere linies kunnen stoppen. Je hoeft er geen 3 te halen. James heeft zo goed met Ancelotti samengewerkt dat die trainer 2x vrij rap is ontslagen. Zo'n garantie voor succes is die samenwerking. Maar ja dan zou je je moeten inlezen in plaats van blind de rest napraten dat de samenwerking zo geweldig was. Ik had James lekker laten lopen. Erg veel geld voor iemand die al jaren niet meer structureel iets heeft laten zien.

8 september 2020 om 21:07

Dus omdat spelers geblesseerd geraken, koop je maar meteen voor 80 miljoen nieuwe?

8 september 2020 om 21:19

Als Gbamin er tot de winter uit ligt zal je toch wel een vervanger moeten halen en dan is Doucoure zeker voor deze prijs zeker geen verkeerde keuze. Daarnaast heb ik de rest al genoeg onderbouwd om jouw reactie te beantwoorden.

8 september 2020 om 21:24

Je hebt mijn reactie totaal niet beantwoord. Je bent niet ingegaan op mijn opmerking dat je er geen 3 hoeft te halen, je bent niet ingegaan op mijn opmerking dat de samenwerking tussen James en Ancellotti helemaal niet zo indrukwekkend was, je bent niet ingegaan op mijn opmerking dat je James had kunnen laten lopen omdat hij al jarenlang niet meer structureel heeft gepresteerd en je bent niet ingegaan op mijn punt dat er nog andere posities zijn waar je beter geld in kan steken zoals de verdediging. Kortom je hebt niks onderbouwd en hebt dus gewoon geen weerwoord.

8 september 2020 om 21:27

Ze hadden ook nog Besic, Gomes en Davies.

Everton heeft uitstekende aankopen gedaan, ze hadden al een Redelijk sterke aanval met Richarlison en Calvert-Lewin maar, nu met een middenveld die ze kan voorzien van creativiteit kunnen ze wel is hoge ogen gooien dit seizoen!

8 september 2020 om 20:11

Ik zou er niet op rekenen dat ze hoge ogen gaan gooien. Elk jaar is het hetzelfde en aan het eind van de rit stellen ze teleur.

8 september 2020 om 20:34

Ik vind Everton ook echt een beetje dooie club als ik eerlijk ben haha. Ze hoeven zich eigenlijk nooit druk te maken om degradatie en doen ook nooit echt bovenin mee.

8 september 2020 om 21:10

Ik vind de aankopen ook leuk moet ik zeggen. Maar ik heb vorig seizoen in Liverpool een wedstrijdje Everton - Wolves mee gepakt. En man die club ontbreekt het wel echt in alle facetten van passie. Supporters, speelstijl, stadion. Alles was saai en dood. Hopelijk kunnen ze komend seizoen een soort leuke 4-4-2 of 4-2-2-2 opzetten met James er nu bij. Maar inderdaad elk jaar verwacht je weer veel van Everton en blijft het een beetje saai

9 september 2020 om 01:44

Het stadion van Everton vind ik dan weer nice! Maar voor de rest ben ik het met je eens haha

Elke club heeft geld te spenderen, en maakt moves. Der is weer eens een club die loopt te bezuinigen. Wordt je toch moe van. Geheel off topic maar wat is dit toch frustrerend om een transferperdiode mee te maken als Arsenal supporter

8 september 2020 om 21:55

Volgens mij is de transfer periode nog niet afgelopen maak zo een opmerking als de transfermarkt op slot zit nutteloze opmerking wij weten niet wat er achter de schermen gebeurt

Goede verstrekkingen. Brands heeft de afgelopen 2 jaar wel heel veel mogen uitgeven. Dit jaar moeten ze het toch wel laten zien

8 september 2020 om 21:03

Alles wordt in ieder geval in het werk gesteld om James te laten schitteren. Met doucoure een breker en met Allan een hele goede box to box waar je ook moeilijk langs komt. James zal een vrije rol krijgen dus ik ben benieuwd. Dit is wel echt zijn laatste kans om nog iets te laten zien.

8 september 2020 om 22:03

Ik denk eerder dat Doucoure box-to-box is en Allan de breker.

8 september 2020 om 23:29

En zo is het. James voor de creativiteit, Allan de bal afpakker en Doucoure box to box.

8 september 2020 om 23:36

In mijn ogen kunnen ze dat beiden. Dus op papier is dat best interessant, 2 dynamische middenvelders die beiden verdedigend hun mannetje staan waarvan Doucoure meer fysieke kracht heeft maar Allan de betere voetballer is. James ben ik zelf geen fan van, buiten een goed WK heb ik nooit gezien dat het een topspeler is, maar Everton is ook geen topclub dus misschien komt hij net als een Sigurdsson wel heel erg goed tot zn recht. Hoop ook Gomes dit jaar weer te zien en dan kan er na XXX miljoen wel eindelijk een goed middenveld staan.

8 september 2020 om 22:22

Voor Brands is het sowieso cruciaal. Ik denk namelijk niet dat hij nog een kans krijgt als ook deze spelers het niet voor 'm gaan doen. Vooralsnog heeft hij bij Everton ook niet goed gepresteerd. Nu moet ik ook wel zeggen dat het zeer lastig is om structureel goed te presteren bij zo'n club. Zo'n Everton valt toch net overal tussen. Dat gaat soms ineens beter dan de doelstelling, iets vaker minder dan de doelstelling en vaak min of meer wat je ervan verwacht.

Abdoulaye Doucouré is de beste aankoop van de 3 hij is jong en heeft de potentie om in de top te spelen.en hij heeft een prima restwaarde.

8 september 2020 om 21:15

Hij is “al” 27 he.

8 september 2020 om 21:35

dacht dat hij jonger was, dan moet het snel gaan 2 jaar geweldig spelen voor Everton een mooie transfersom opleveren. en dan nog 2/3 jaar op een hoger niveau

Dat zijn prima aankopen. Ook erg goed in balans. En ook Carlo is nu bekend met zijn team en is er nu bij vanaf de voorbereiding. Verwacht veel van hem en Everton. Ik zie ze 442 spelen onder Ancelotti. Richarlison, Calvert voorin en dan Gomes, Allan, Doucou en James.

8 september 2020 om 21:18

En als er centraal in de defensie iemand geblesseerd raakt voor lange tijd hebben ze bijna niemand. Die defensie is een veel groter zorgenkind dan het middenveld en toch wordt er al jaren amper naar omgekeken.

8 september 2020 om 23:32

Holgate, Kean, Mina, Brantwaite, Gibson en ze zijn bezig met Tomori te huren van Chelsea. Mocht die deal door gaan dan zal Branthwaite en/ of Gibson wel verhuurd worden.

Zo zeg. Met Doucoure-Allan en voor hun James heb je toch haast een topclub waardige middenveld. Ben benieuwd naar Everton aankomende seizoen.

Daar zit je dan als Everton, met 8/9 middenvelders, waarvan het grootste deel 28+ en geen toppers bij hun vorige clubs. Zal vast een positieve invloed hebben en de concurrentie ten goede komen, maar toch bijzonder dat Brands zoveel mag uitgeven zonder enig succes te halen. Ook nog een dure coach op de bank.. het moet er dit seizoen wel uit gaan komen anders zie ik het somber in. Opzich heb je met James/Allan/Gomez wel een leuk middenveld wat iets moet kunnen.

Goede aankopen maar ze gaan nog steeds onder Spurs Arsenal en United eindigen. Wolves en Leicester gaan ze mee strijden

De gehaalde middenvelders zijn denk ik gelijk de basisspelers. Ik zie dit middenveld wel lopen: Allan en Doucoure als krachtpatsers en metervreters en een heerlijke 10 ervoor. Als James er weer zin in krijgt gaat dat er heerlijk uit zien vermoed ik. Ik neem aan dat er nog een paar middenvelders geloodst worden. Het probleem blijft echter wel achterin: Mina en Digne zijn top, maar Keane en Holgate zijn het net niet en Coleman wordt erg oud. Eigenlijk dus maar 2 noemenswaardige verdedigers in de selectie, wat echt belabberd is. Als ze daar niks aan doen wordt het weer een ouderwets drama.

8 september 2020 om 22:26

Maar definieer drama. Geld hebben veel clubs wel in de Premier League. Everton kan niet concurreren met de top 6 over een lange periode en de clubs eronder kunnen zelf tegenwoordig ook flink uitgeven. Een club als Everton is nou eenmaal afhankelijk van voltreffers op een grote schaal, terwijl 1 voltreffer eigenlijk voor iedere club ter wereld al behoorlijk zeldzaam is.

8 september 2020 om 22:32

400 miljoen uitgeven op 3 seizoenen is toch echt niet zoveel minder dan sommige top 6 clubs hoor. En dan wetende dat ze voor die 400 miljoen 7de eindigden.

8 september 2020 om 22:50

7e hebben ze al een paar jaar op rij niet gered.

8 september 2020 om 22:53

Drama is geen Europees voetbal halen/ grote achterstand op 6 vind ik voor Everton. Aangezien al sinds 13/14 geen serieuze aanval op de top 6 gedaan is, ondanks de grote uitgaven, mag dat toch wel een drama genoemd worden vind ik.

8 september 2020 om 22:58

Op zich wel mee eens, maar het is ondanks een aardige portemonnee niet zo makkelijk om Europees voetbal te halen in de Premier League. In middelgrote competities is dat een eitje, maar in de Premier League is de concurrentie zo groot dat geld al snel geen doorslaggevende rol meer speelt.

Het geheel vervangen van 1 linie binnen 1 transferperiode is meestal geen goed idee. Ik begrijp dat ze pech hebben door blessureleed, maar vraag me af of dit nu de juiste oplossing is. En wat versterking achterin zou ook welkom zijn.

8 september 2020 om 22:51

Je hoeft niet elke speler die je koopt ook op te stellen, he?

Als ze zoveel middenvelders hebben en de achterhoede moet verstrekt worden dan haal je toch 1 of 2 goede verdedigers en misschien nog een spits ipv middenvelder 4 5 6 of er moet nog 1 of 2 middenvelders weggaan? Als ik brands was geweest had ik boadu of malen erbij gehaald als aanvallers en in de verdediging misschien die linksachter van Italië gister? Weet ze naam ff niet of een dumfries centraal achterin een umtiti??

Everton heeft nu 8! Alleen al 8 middenvelders die centrale middenvelders of defensieve middenvelders zijn... Zelfs PSG heeft er maar 4 , geen wonder trouwens dat die veelal met Marquinhos een CV als CM spelen...maar serieus. Hoe wil Ancelotti gaan spelen 451? Met letterlijk 5 centrale middenvelders? Je hebt nu Gomes, Davies, Besic, Delph, Gambin(ja weet lang geblesseerd), Baningime en dan nog Doucoure en Allan. Nou veel succes Carlo met iedereen tevreden houden... Gaat lastig verhaal worden....

9 september 2020 om 10:47

Wel veel middenvelders maar het niveauverschil tussen die spelers is toch vrij groot. Ik denk daarom ook dat ze gaan doorselecteren en een deel van de middenvelders zullen lozen.

9 september 2020 om 11:38

@mcmullenga; Besic is idd niet meer van goed niveau , klopt... Maar wie nog meer niet dan? Delph en Davies zijn Engels en dus homegrown, Davies is nog jong en Delph is gewoon super multi inzetbaar zo'n beetje op halve veld zowat. Gomes was lang geblesseerd maar is echt uitstekend teruggekomen. Wie zou jij dan doorselecteren/verkopen verder als je Ancelotti en Brands was?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3416
6.Everton327
7.Chelsea2912
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder171
G. SigurðssonMiddenvelder162
D. Calvert-LewinAanvaller1611
A. IwobiMiddenvelder151
J. PickfordKeeper150
RicharlisonAanvaller132
AllanMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

0 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren