Aston Villa vestigt nieuw transferrecord met aantrekken Ollie Watkins

Woensdag, 9 september 2020 om 12:50Dominic Mostert • Laatste update: 13:03

Aston Villa heeft zich versterkt met Ollie Watkins. Volgens Engelse media betaalt de club uit Birmingham een bedrag van minimaal 31 en maximaal 36 miljoen euro aan Brentford voor de 24-jarige spits, die vorig seizoen goed was voor 26 doelpunten in de Championship. Watkins heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract tot medio 2025. Niet eerder betaalden the Villans zoveel geld voor een speler. Het oude record staat op naam van Wesley, die vorig jaar voor circa 25 miljoen euro werd overgenomen van Club Brugge.

Het is niet toevallig dat de spits naar Aston Villa gaat: in Birmingham wordt hij herenigd met zijn oude trainer Dean Smith, met wie hij samenwerkte bij Brentford in het seizoen 2017/18. "Ollie is één van de meest gewilde aanvallers van het land. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken", reageert Smith op de clubwebsite. “Hij is van zichzelf enorm vastberaden, wat opgesloten zit in zijn karakter. Daardoor heeft hij het in zich om de top te halen.” Watkins is blij dat hij weer gaat samenwerken met Smith. “Ik wil hier iets speciaals laten zien en veel doelpunten maken.”

Afgelopen seizoen eindigde Watkins als gedeeld topscorer in de Championship. Hij scoorde, inclusief de wedstrijden in de play-offs om promotie, 26 keer in 49 duels. Daarmee eindigde hij naast Aleksandar Mitrovic van Fulham op de topscorerslijst. Watkins, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, speelt sinds 2017 voor Brentford en staat voor zijn eerste dienstverband in de Premier League. Naar verluidt ontvangt Exeter City, de oude club van Watkins, vijftien procent van de transfersom.

Aston Villa, de nummer zeventien van het afgelopen Premier League-seizoen, versterkte zich deze zomer al met rechtsback Matty Cash, die voor maximaal achttien miljoen euro overkwam van Nottingham Forest. The Villans hebben ook een oogje op spits Joshua King van Bournemouth, nu men naast de komst van zijn oude ploeggenoot Callum Wilson heeft gegrepen: hij verruilde Bournemouth deze week voor Newcastle United.

Watkins, die naar verluidt bij meerdere Premier League-clubs op de radar stond, wordt een van de duurste spelers ooit uit de Championship. Deze zomer verkaste Nathan Aké voor circa 45 miljoen euro van Bournemouth naar Manchester City, waarmee hij zich recordhouder mag noemen. Verder was enkel Moussa Sissoko, die in 2016 voor 35 miljoen euro overstapte van Newcastle United naar Tottenham Hotspur, nog meer waard.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Meer dan 30 miljoen betalen voor een Championship speler is toch wel het toppunt hoor, en dat in corona tijden. Ik dacht dat iedereen moeite had het hoofd boven water te houden? Dan helpt dit niet als het gaat om het imago van het voetbal. Met alle respect voor Brentford maar 30 miljoen voor die club? Kom op zeg, waar zijn ze mee bezig.

8 september 2020 om 18:54

In de coronatijd is dit bedrag misschien vreemd, maar ik vind het niet gek dat Premier League clubs bereid zijn om grote bedragen te trekken voor Championship spelers, die competitie is namelijk gewoon van een erg hoog niveau. Vorig jaar speelde deze jongen, en heel Brentford (tot de laatste wedstrijden), echt geweldig. Ik ben er ook van overtuigd dat hij gaat slagen bij Aston Villa en dat dat zeker niet zijn eindstation is.

8 september 2020 om 18:56

Is het echt zo vreemd dat ze veel geld uitgeven in Coronatijden? Denken dat de grote uitgaven daardoor zouden stoppen, was nogal naïef.

8 september 2020 om 19:07

Zeker gezien de Premier League gewoon is uitgespeeld en tv gelden dus gewoon zijn uitbetaald.

9 september 2020 om 17:02

Het is helemaal niet zo'n hoog niveau. Wat een onzin zeg. Is gewoon het tweede niveau. Deze jongen mag blij zijn als hij vijf goals aantikt dit komend seizoen.

9 september 2020 om 21:44

3/4 Championship ploegen zouden strijden voor Europees voetbal in de Eredivisie. Absurd hoge niveau voor een 2e league.

8 september 2020 om 19:01

In veel buitenlandse competities zijn clubs minder afhankelijk van inkomsten uit exploitatie van de wedstrijden. Dit komt omdat de TV gelden vele malen hoger zijn.

8 september 2020 om 19:27

Maar voor Nederlandse begrippen is het prima als Ajax 22M uitgeeft, terwijl de TV gelden en sponsor inkomen in hier NL toch vele male lager liggen dan in Birmingham?vind dat altijd zo kaal dat mensen zich zo uitlaten over grote bedragen, maar dat we eigenlijk liever hebben dat Nederlandse clubs zoveel geld hadden.toch prachtig dat talent zich ontwikkeld op deze manier? Gaaf te zien dat spelers als Bellingham etc goede transfers maken en nog niet eens op het topniveau spelen. bovendien super om te zien dat er zo geld in de CH terecht komt, ipv dat alles meteen naar de BPL gaat. Kan Brentford weer in de eigen faciliteiten / spelers steken om zo het niveau van 't CH weer omhoog te krijgen.

9 september 2020 om 14:37

Lekker zeg, zo'n competitie als de PL. Spelers vliegen onderling als warme broodjes over de toonbank voor bedragen rond 30mln. En een jaar later bij minder presteren, verhuizen ze net zo makkelijk weer van club. Televisiegelden doen daar blijkbaar een hoop, wat mij betreft mogen die miljoenen ook aan andere zaken besteed worden. Zeker ivm Corona.

Komt uit de jeugd van Exeter City. 4de profniveau van Engeland en ook nog in het 1ste gespeeld daar. Gebeurd niet vaak dat spelers op hun 18de nog op dat niveau spelen en alsnog de Premier League weten te bereiken. Als zij ook maar 10% doorverkoop hebben bedongen dan is dat kassa voor ze

8 september 2020 om 18:48

Volgens het artikel 15%

8 september 2020 om 20:36

Ohja check. Over het hoofd gezien

9 september 2020 om 14:15

moet je het verhaal van Vardy is opzoeken haha

Dit gaat toch werkelijk he-le-maal nergens meer over... En dan volgend jaar maar weer een nieuwe spits spits kopen voor 40 miljoen ofzo? Ik ben echt benieuwd of die hele premier league niet een keer volledig financieel gaat klappen, bijvoorbeeld met de brexit.

8 september 2020 om 18:55

Waarom zouden ze financieel klappen? Ze hebben gewoon een langdurige tv-deal en in de toekomst zullen er alleen maar meer inkomsten komen.

10 september 2020 om 12:09

Omdat er technisch gezien jaar na jaar meer en meer wordt geã¯nvesteerd in, tja, wat eigenlijk? Als zelfs degradatiekandidaten jaarlijks 30 miljoen neer gaan leggen voor een middelmatige spits kun je moeilijk zeggen dat elke ingelegde euro/pond zijn waarde behoud. In zijn totaliteit kosten spelers in de PL meer dan dat ze vervolgens weer opleveren, er is nauwelijks een PL club die het wel voor elkaar krijgt om spelers standaard met winst te verkopen, zeker niet aan een club buiten de PL. De waarde betaalt zich ook niet standaard uit op het veld, zelfs clubs die als een idioot lopen te investeren krijgen niet altijd het gewenste resultaat. Natuurlijk geldt dit voor elke competitie, maar in de PL is dit het meest aanwezig. Kortom; er wordt enorm gespeculeerd met spelerswaarden, terwijl de verwachte opbrengst vrij klein is. Economisch gezien blaast dat zichzelf op een gegeven moment op.

10 september 2020 om 20:35

Vanuit financieel oogpunt moeten die clubs dan ook gewoon geen spelers met winst verkopen. Alleen degradanten kunnen een probleem hebben (al hebben ze ook daar een groot vangnet voor de eerste drie jaar), maar een team dat vast PL speelt moet zich echt geen zorgen maken.

8 september 2020 om 19:23

Brexit maakt niet heel veel uit - het gaat 'm puur om dat de BPL zoveel internationale allure heeft, er wordt ontzettend veel geld betaald voor deze competitie.gaat weinig klappen daar in Engeland, tenzij (wat eigenlijk een paradox is) er minder goede spelers naar de BPL komen, er minder kapitaal op het veld staat, en zodoende de kwaliteit omlaag gaat, en er minder gekeken wordt, en zodoende minder geld in het laatje komt..dus wat de BPL betreft is het eigenlijk enorm belangrijk dat er elk jaar weer geinvesteerd wordt - en zoveel mogelijk talent uit de andere competities wordt weg gehaald zodat de mensen het liefst Engels voetbal blijven volgen.

10 september 2020 om 12:14

Brexit maakt absoluut uit. De pond krijgt waarschijnlijk een flinke klap, waardoor ook spelers binnen de PL relatief gezien minder waard worden. Het hele punt is nou juist dat die ontzettend grote aantallen aan geld die betaald worden minder waard worden doordat de pond zakt in waarde tov van de euro (mits de verwachting uit komt, er is weinig reden om aan te nemen dat dat niet gebeurd).

Iemand die buiten alle ‘belachelijke wat een geld’ iets vindt over deze man. Wordt dit de 9 van Villa? Wat zijn z’n kwaliteiten?

8 september 2020 om 19:22

Heeft in ieder geval scorend vermogen, iets wat Aston Villa heel erg gemist heeft vorig seizoen. Wesley was in dat opzicht ook best een slechte aankoop, niet echt een scorende spits. Watkins vorig jaar 26 goals uit 49 wedstrijden, 24 jaar, Engels, kan ook op de vleugels uit de voeten. Kan dus prima meevoetballen en was vorig jaar deel van een heerlijk vloeiende aanval van Benrahma, Watkins en Mbeumo. Natuurlijk overpriced, maar hij kan er ook niks aan doen dat hij Engels is .

8 september 2020 om 19:29

Vind dat 'overpriced' of 'teveel betaald' ook zo weinig zeggen. Een speler is waard wat de gek ervoor betaalt.

9 september 2020 om 17:06

Dat klopt niet. Als ik 50 euro for een banaan betaal, dan is die nog steeds gewoon een euro waard. Dat ik dan zit met 49 euro verlies is mijn probleem, dan kan ik me niet beroepen op dat het nu 50 euro waard is.

8 september 2020 om 20:29

Ollie is een meevoetballende spits die makkelijk z’n goaltjes meepakt. Erg snel, kan goed dribbelen en is eigenlijk ook multi-inzetbaar. De prijs zal wel ook wel te maken hebben met het feit dat hij Engels is, maar hier gaat Villa veel plezier aan beleven!

Laatste zin, tweede alinea: "Bij Aston Villa gaat hij bovendien samenwerken met aanvaller Anwar El Ghazi." Komt echt over alsof dat iets heel speciaals is hahaha.
Verder on-topic. Natuurlijk een leuke stap voor die jongen. Denk dat iedere "jonge" jongen in het Chapionship hoopt op een dergelijke transfer na een goed seizoen. Al is het vaak ook geen straf om op het tweede niveau te spelen in Engelend (qua salaris en beleving).

Ai dat is jammer, maar het was te verwachten. Was vorig seizoen na Benrahma toch de beste speler bij Brentford. Dit is na Maupay (die vorig seizoen voor meer dan 20 miljoen naar Brighton ging), de volgende klapper die Brentford maakt. Ben bang dat Benrahma ook nog vertrekt. Hopelijk weten ze weer nieuw talent binnen te halen en volgend seizoen weer te strijden voor promotie!

Geen verkeerde speler voor Aston Villa, al was ik eerder voor said Benrahma van Brentford gegaan.

Of die ook zijn draai kan vinden bij Aston Villa weet ik niet hoor.. gaat van een aanvallende team naar Aston Villa die moeite hebben om uit hun eigen helft te komen.

Heel terecht dat Watkins een transfer naar de PL krijgt, deed het in 18/19 al goed maar is vorig seizoen helemaal los gekomen toen hij meer centraal ging spelen na het vertrek van Maupay. Een complete spits, die ook op de vleugels uit de voeten kan en daardoor zelfs met Wesley zou kunnen samenspelen eens die terug is (al weet ik niet of die nog toekomst heeft in Birmingham). Ik kijk alleszins uit naar de samenwerking tussen Grealish en Watkins. Ondertussen heeft Villa sinds hun terugkeer in de PL al €65 miljoen uitgegeven aan 3 totaal verschillende type spitsen. Ik hoop voor hen dat het nu wel goed uitpakt.

Bij die Championship clubs gaat ook ontzettend veel geld om. Dus van een paar miljoen worden die ook niet warm of koud. Dat drijft de prijzen verder op.

Goede spits en mooi voor mijn clubje Exeter City. Nu zijn er twee spelers uit hun jeugdopleiding actief in de Premier League (andere is Ethan Ampadu, door Chelsea verhuurd aan Sheffield). Hopelijk gaat hij wat mooie goals maken in de Premier League!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. KonsaVerdediger50
M. CashMiddenvelder51
D. IngsAanvaller52
T. MingsVerdediger40
M. TargettVerdediger40
A. TuanzebeVerdediger40
A. YoungVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren