‘AC Milan kijkt rond bij Feyenoord en pleegt belletje naar zaakwaarnemer’

Dinsdag, 8 september 2020 om

AC Milan lijkt in de markt te zijn voor Marcos Senesi. De Italiaanse journalist Antonio Vitiello, verbonden aan onder meer Tuttomercatoweb en Corriere dello Sport, komt dinsdagmiddag met dit bericht op Twitter. De Milanezen zouden bij makelaarsbureau World Soccer Consult informatie hebben ingewonnen over de centrumverdediger van Feyenoord, die onlangs ook al werd genoemd bij Atalanta en Napoli.

Voormalig doelman Henk Timmer werkt voor bovengenoemd bureau en in die hoedanigheid is hij als zaakwaarnemer werkzaam voor de begeerde Senesi, wiens contract in Rotterdam-Zuid nog drie jaar doorloopt. Het is nog niet bekend of AC Milan op korte termijn een officieel eerste bod bij Feyenoord wil neerleggen voor de 23-jarige mandekker uit Argentinië. Senesi werd vorig jaar voor zeven miljoen euro overgenomen van San Lorenzo.

Senesi geniet van het spelen in het Feyenoord-shirt

Atalanta meldde zich eind augustus officieel bij Feyenoord voor Senesi, zo wist TyC Sports toentertijd te melden. De Rotterdammers willen minimaal twintig miljoen euro overhouden aan een eventuele verkoop van de jonge verdediger. Sevilla greep in dat kader mis met een bod van vijftien miljoen euro op Senesi, die eerder in deze transferperiode ook al in verband werd gebracht met het naar de Premier League gepromoveerde Leeds United.

AC Milan heeft tot 5 oktober de tijd om zaken te doen met Feyenoord, want op die dag sluit het tweede gedeelte van de zomerse transfermarkt. Senesi is momenteel in voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Het elftal van trainer Dick Advocaat opent de nieuwe jaargang op 12 september met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.


Poll

Zie jij Marcos Senesi naar AC Milan vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door london calling)

Als Feyenoord hem dit jaar niet verkoopt, en dit seizoen een prima Eredivisie seizoen heeft en het goed doet in de EL, gaan ze deze jongen echt verkopen voor de jackpot volgend jaar zomer. Zelfde geldt denk ik voor Köcku, daar schijnt ook veel belangstelling voor te zijn. Acht ze met Advocaat nog steeds erg sterk en een outsider voor de titel.

8 september 2020 om 17:24

Ja en als het tegenovergestelde gebeurt, heb je niks. Zoals met Jorgensen en Buffel in het verleden.

8 september 2020 om 17:29

Hoe vaak komt die vergelijking nog tussen kokcu/senesi en jorgensen? Die vergelijking is zo scheef als het maar kan. Jorgensen zat op zijn top van zijn kunnen. Kokcu en senesi zijn nog erg jong en worden alleen maar beter. Die gaan hoe dan ook voor een recordbedrag weg.

8 september 2020 om 17:39

Dat dacht Ajax ook met een Viktor Fischer of Kasper Dolberg. Het is niet altijd zo dat een jonge speler alleen maar beter wordt en voor de absolute hoofdprijs vertrekt.

8 september 2020 om 17:40

Het is vaak zat gebeurd dat jonge jongens hun potentie niet ten volste benutten. Het is dus altijd een risico (positief of negatief) om niet te verkopen.

8 september 2020 om 17:48

Het feit dat ze beiden nog jong zijn is totaal geen garantie dat ze nog beter gaan worden.

8 september 2020 om 17:49

We kunnen ook kokcu, senesi en berghuis verkopen. 50-60 miljoen binnenharken. Vervolgens niemand kopen want dan loop je risico dat ze niet goed genoeg zijn. Gewoon proberen iedereen binnenboord te houden. Je hebt ze hard zat nodig.

8 september 2020 om 18:07

Als we constant maar vasthouden aan dat Jorgensen verhaal komen we ook nergens. Word er ondertussen ook ongelooflijk moe van. Ja, achteraf was het een misser. Helaas, en weer door en elke speler zo hoog mogelijk verkopen.

9 september 2020 om 03:34

Je hoeft je niet vast te houden aan het Jorgensen verhaal, maar je kan je wel afvragen wat je richting de toekomst wil. Als je kapitaal op wil bouwen waarmee je in de toekomst zoals Ajax en in mindere mate PSV ook spelers kan halen van 10 miljoen of meer, of waarmee je contacten zo op kan waarderen dat de buitenlandse subtop minder aantrekkelijk wordt zul je toch een keer iemand moeten verkopen.berghuis gaat niet meer waard worden dan hij nu is, die wordt 29, is een belangrijke speler maar volgend jaar ga je voor een speler van bijna 30 in een kleine competitie echt geen 20 miljoen meer krijgen (dan moet je al blij zijn met 10, je kan gewoon op gaan zoeken op transfermarkt wat spelers uit kleine competities van die leeftijd maximaal opleveren). Hij kan nog prima een paar jaar lang een leuke speler zijn voor Feyenoord en de eredivisie, maar je kan niet en willen dat Berghuis blijft en dan in de toekomst een hoge transfersom verwachten. Voor Senesi ligt het iets anders, is net 23, die gaat niet minder waard worden de komende jaren (vooropgesteld dat hij gewoon fit blijft), de vraag is bij hem eerder wat er moet gebeuren om (veel) meer waard te worden dan de 20 die Feyenoord kennelijk nu wil hebben. Daarvoor zullen hij, en Feyenoord, toch meer moeten laten zien dan een derde plaats in de eredivisie en laatste worden in een europa league poule. De vraag is of dat met deze selectie gaat lukken. Volgens mij zien de meeste mensen Ajax toch als grote favoriet en daar achter mogen Feyenoord, PSV en AZ uit gaan maken wie er 2e wordt.als het voor het resultaat toch niet veel uit maakt denk ik dat je beter nu kan beginnen met het opbouwen van dat kapitaal door deze spelers te verkopen. En om dan met wat je nu vangt een paar jonge talenten op te halen die je in de toekomst weer met winst kan verkopen.anders blijf je er de komende jaren alleen maar achteraan lopen.

8 september 2020 om 17:27

Dat als verhaal kan (helaas) ook de andere kant op gaan. En aangezien het Feyenoord is zou dat mij niets verbazen

8 september 2020 om 17:53

Je kan het risico niet nemen als Feyenoord zijnde om 20 miljoen te weigeren ook al is er een kans dat het meer wordt. Gewoon verkopen en blij zijn met dit bedrag.

8 september 2020 om 18:06

Waarom kunnen we dat risico niet nemen?

Frank wil minimaal 30 miljoen voor Senesi. Weet niet hoe ze weer aan die 20 komen? Die gaat echt alleen voor de absolute hoofdprijs weg. En dat is 20 niet

8 september 2020 om 17:36

Het hangt er ook wat van af wat de speler zelf wilt natuurlijk. Milan is een prachtige club en je moet soms als club je plaats ook wel een beetje kennen.

8 september 2020 om 17:42

Als club onze plaats kennen hebben we in het tijdperk van Geel bij elke speler gedaan. Nu even niet meer. Senesi is een speler die overduidelijk erg gewild is/wordt en daar moet je gewoon van profiteren

8 september 2020 om 17:44

Natuurlijk moet je ze niet gratis weggeven, maar onrealistische bedragen verlangen maakt een speler niet meteen blij als hij zelf de stap wilt maken.

8 september 2020 om 18:20

Het hangt er inderdaad allemaal vanaf, zoals een transfersom van zoveel afhangt. En dat blijft allemaal speculeren, want van een transferwens bij Senesi is in elk geval geen sprake voorlopig.

8 september 2020 om 18:29

Daar lijkt het inderdaad niet op en senesi ziet er wel uit als een nuchtere gozer. Laten we het trouwens hopen dat hij blijft want hij zal een belangrijke rol vertolken die niet zomaar op te vullen is, mocht hij vertrekken.

8 september 2020 om 17:37

20 is toch behoorlijk. Daar hebben ze Linssen, Diemers, Fer, Narsingh, Senesi, Bozenik, Marsman, Liam Kelly, Johnston, Conteh, Sinistera, Ayoub, Joris Delle en Antonucci voor gehaald. Oftewel, alle aankopen van de afgelopen 3 jaar. ( plus een extraatje van 3 miljoen )

8 september 2020 om 17:41

@Modric, ik meen te herinneren dat er een doorverkoopclausule op Senesi zit, dus Feyenoord niet de volle 20 op zou kunnen strijken

8 september 2020 om 17:44

Klopt, 15% gaat naar San Lorenzo

8 september 2020 om 18:07

15% van alles boven de 7 miljoen overigens, om dat even toe te voegen

Ik vind SeneSi zeker een meer dan prima verdediger, maar nog te licht lijk me voor Milan.

8 september 2020 om 17:41

Meer als in Milan kan en moet hoger mikken

8 september 2020 om 17:53

Je kan het ook zo zien: Dit is een mooie kans voor een club als Milan om een potentiële topper voor een relatief laag bedrag binnen te halen. Nu misschien nog niet goed genoeg om de ploeg te dragen. Maar als dat over pak weg 3 jaar wel het geval is speelt ie bij een club die het 3-voudige kan vragen

8 september 2020 om 18:41

Moet zich eigenlijk nog een jaar bewijzen bij Feyenoord vind ik. Dan zou hij een goede speler zijn om de concurrentiestrijd aan te gaan met Gabbia of als vaste Stand-in van Romagnoli.

Hopelijk kunnen ze hem bewegen nog een jaartje te blijven. Het is al vaak zat bewezen dat te snel naar een topcompetitie verhuizen funest voor je ontwikkeling kan zijn.

Ook 20 miljoen is te weinig in deze tijd. Clubs willen hem toch hebben, laten ze 25 miljoen neer leggen. Zelfs dat vind ik qua potentie nog steeds te weinig.. Maar goed Feyenoord kan zeker wel iets gebruiken om te investeren in de selectie en dan heb ik het niet over transfervrije spelers van 28 + die na hun contract waarschijnlijk niet super veel waarde vertegenwoordigen. De scouting mag weleens opgeschroefd worden.

ls je ziet dat en jeugdspeler van Ajax (niet eens een hele goede)voor 8 mil weggaat dan zou ik nooit Senesi voor 20 laten gaan.als je ziet waar andere spelers voor gaan en dan zo falen in het Ned elftal dan zou ik nooit Senesi voor zo weinig laten gaan.al is de kans dat hij 0 waard word , jammer dan.

8 september 2020 om 20:55

Appels met peren, voor spelers van Ajax wordt nu eenmaal meer betaalt dan voor Feyenoord (en psv)

9 september 2020 om 02:47

Volgens mij is dat gewoon onzin. Het uitgaande transfer record van de eredivisie heeft vanaf Gullit tot Depay 30 jaar lang onafgebroken op naam gestaan van verschillende PSV spelers en staat nu pas vanaf Sanchez op naam van een Ajax speler. Clubs betalen gewoon voor prestaties en kwaliteit en laten die prestaties nou net een probleem zijn bij Feyenoord, met een derde plaats in de eredivisie en een vierde in hun europa league groep zet je in ieder geval niet iets neer waar ze in het buitenland van onder de indruk raken. Als Senesi volgend jaar met Feyenoord de Europa league finale speelt kan hij ook gewoon voor 40 of 50 miljoen weg. Alleen dat de spelers die de afgelopen paar jaar bij Ajax weg zijn gegaan voor dat soort bedragen daar ook nog iets voor hebben moeten doen vergeten mensen hier wel eens.

Ik snap dat Feyenoord er het maximale uit wil halen. Echter is 20 miljoen al ruim boven zijn marktwaarde die ergens rond de 13 miljoen ligt. Wanneer ze hem.kunnen verkopen voor 15-20 miljoen moeten ze het doen. Dit moet zakelijk bekeken worden als een eerste stap naar meer.

8 september 2020 om 22:02

je bent niet goed er zijn spelers die ook bewijzen van jong zijn 10 waard zijn volgens transfermarkt en er dik 40 voor is betaald feyenoord hoeft niet te verkopen en de tijd dat feyenoord spelers weg doet voor lidl prijzen is voorbij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren