‘Koeman gooit systeem Barcelona om en zet Messi op andere positie'

Dinsdag, 8 september 2020 om 14:46Rian Rosendaal • Laatste update: 18:36

Ronald Koeman werkt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan een nieuw spelsysteem voor Barcelona, zo weet Mundo Deportivo te onthullen. De nieuwe hoofdtrainer van de Catalanen zet in op een 4-2-3-1-systeem, met een rol vanaf de rechterflank voor Lionel Messi. De 33-jarige spelmaker fungeert normaal gesproken altijd als één van de spitsen van Barcelona, maar Koeman wil die speelwijze klaarblijkelijk overboord gooien.

Messi hoeft overigens niet als pure vleugelaanvaller te fungeren, want volgens bovengenoemde Spaanse krant krijgt hij van Koeman de vrijheid om naar binnen te trekken. Daarnaast wil de voormalig bondscoach van Oranje de Argentijnse routinier zoveel mogelijk laten ondersteunen. Frenkie de Jong is normaal gesproken één van de controleurs die het vuile werk voor Messi op moet knappen bij balverlies. Op de linkerflank van Barcelona gaat de concurrentiestrijd tussen Ansu Fati, Ousmane Dembélé en zomeraanwinst Francisco Trincão, zo klinkt het.

De eerste training van Lionel Messi onder Ronald Koeman

Koeman ziet in Messi nog steeds de meest bepalende speler in aanvallend opzicht, ondanks de verhuizing van het midden naar de rechterkant. Tevens wil de opvolger van de ontslagen Quique Setién dat het aanvalsspel van Barcelona niet alleen maar afhankelijk is van de ingevingen van Messi. Andere spelers zullen zich ook duidelijk moeten manifesteren. Hij kan zich volgens Mundo Deportivo niet geheel onttrekken aan zijn verdedigende taken, maar Koeman wil niet dat Messi onnodig veel meters maakt bij balverlies van de Catalanen.

De eerste oefenwedstrijd van Barcelona onder leiding van Koeman is aanstaande zaterdag tegen derdeklasser Gimnàstic de Tarragona. Het is nog niet duidelijk of het nieuwe systeem dan al in de praktijk zal worden gebracht. De nummer twee in LaLiga van afgelopen seizoen start de nieuwe jaargang op 27 september tegen Villarreal.


Poll

Lijkt jou dit een goed idee van Ronald Koeman?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door japser)

Er moet natuurlijk wel een plekje in de spits vrij komen voor Depay. Als Messi heb je je daar maar naar te schikken.

8 september 2020 om 14:58

Denk ook dat dat de reden was om te vertrekken bij Barcelona. Na de komst van Depay is hij niet de beste speler in de selectie meer

8 september 2020 om 15:52

Hier achter scheelt nog wel wat... Meeste linksbacks en rechtsbacks zijn van niveau lik me vessie. Daarentegen zijn de centrum verdedigers vaak een stukje beter, zo ontkom je mooi aan de goede tegenstanders. Zo deed Italy dat ook met het opzoeken van Veltman, die kan niets en zo zocht Ronaldo altijd Alba op bij hoge voorzetten... waarom zou die bij Pique gaan staan... Je ziet Depay ook niet meer zo uitblinken als toen ie nog op de flanken speelde, zoals bij de italianen dat ie tegen 2 toppers speelde, waarvan 1 wel 36 jaar oud was...

8 september 2020 om 18:33

Toch kwam de goal via de kant van Ake en Van Dijk, dus of dat nou zo'n briljante strategie was...

8 september 2020 om 20:18

was hij al niet meer na de komst van de Jong!

8 september 2020 om 21:30

En heeft hij nog geluk dat Donny niet is gekomen, was hij nog een plekje gedaald 😉

8 september 2020 om 22:33

Daily News: Messi wilt bij Barcelona vertrekken, omdat hij niet in Depay's schadow wilt spelen. Anders maakt die geen kans meer op de Ballon D'or.

Wat een verrassende positie voor Messi zeg. Een vrije rol aan de rechterkant waarin hij naar binnen mag trekken. Dat daar niemand eerder aan gedacht heeft... Kom op zeg is gewoon de positie waar Messi in zijn carriere heel vaak gespeeld heeft. Niks verrassends aan. Als je hem uit het midden verplaatst is letterlijk de eerste positie waar je aan denkt de rechterkant bij Messi.

8 september 2020 om 14:57

Koeman already making his mark... briljante tactische ingeving van Koeman. Messi zetten waar hij reeds eerder speelde. Daar kan Guardiola iets van leren.

8 september 2020 om 15:01

De enigen dit als groot nieuws brengen zijn de media. Kan je Koeman moeilijk verwijten.

8 september 2020 om 15:22

Inderdaad. 2DM's lag ook in de lijn der verwachting.

8 september 2020 om 16:59

Guardiola kan sowieso nog veel leren op het gebied van tactiek als we naar zijn matige prestaties bij City kijken maar weer even ontopic. Koeman gaat sowieso spelen met een 10 in dit systeem wat betekend dat er eindelijk een creative speler in komt in de vorm van een Coutinho of Puig en dat lijkt me goed nieuws voor Barca

8 september 2020 om 19:46

Als je 3x guardiola in de spiegel zegt verschijnt japie_krekel achter je 😜

8 september 2020 om 17:15

Het is geheel zoals verwacht. Vanaf rechts in een vrije rol. Minder schade als Messi niet meeverdedigd. Vergelijkkbaar wat Ten hag met Ziyech deed bij Ajax.

Dus hij verhuist van een vrije rol aan de rechterkant, naar verrassing(!)..... een vrije rol aan de rechterkant! Ongelooflijk dat Koeman deze verandering in zijn hoofd heeft. Hoe kom je er op. Of wel het wordt tactisch geniaal, of wel Messi blijkt er in deze nieuwe rol helemaal niks van te kunnen. Worden spannende tijden zo.

8 september 2020 om 16:24

Er is geen wedstrijd gespeeld of een volledige training afgerond met messi en koeman. En dan komt de media met zo een bullshit en ga jij zo praten over koeman? Zielig man. Maar wel de media de schuld geven dat ze van alles roepen

Koeman is een soort gelijke trainer als Valverde dat was, vooral een goede organisatie en van daaruit het spel bepalen, iets wat onder Setien nergens te bekennen was, overigens vind ik dat er vooral eens gekeken moet worden naar de defensie van Barcelona ipv dat er systemen worden geïmplementeerd, eerst er voor zorgen dat er versterkingen worden gehaald voor de verdediging.

8 september 2020 om 15:07

Alleen speelt Koeman wel aantrekkelijker dan Valverde. Valverde speelt meer vanuit een controlerend optiek, en Koeman wilt meer aanvallend (met goede fundering achter). Ik hoop dat ze Eriksen halen voor de 10, en anders doen met Coutinho of Pjanic (die daar in het verleden ook zeer goed speelde bij Lyon en Roma). Spits zal ik gewoon vertrouwen in Griezmann houden, want Koeman is meestal wel goed met spitsen goed te laten renderen (lukaku, Pelle, Memphis om wat recente voorbeelden te geven). Pjanic, Busquests en De Jong gaan waarschijnlijk rouleren op de verdedigende middenvelders positie. Semedo eruit donderen en hopelijk komt daar een betere rechtsback voor terug. Pique eruit donderen en daar een iets meer sterker verdediger voor terugkrijgen (pau Torres for example), die samen met Lenglet de dienst uitmaakt (vorig seizoen dramatisch, maar zijn eerste seizoen was best consistent en is nu 25 waar zijn beste jaren moeten komen). Hopelijk kunnen ze nog een vervanger halen voor Alba, maar Alba zal nog mee kunnen komen denk ik voor dit seizoen als er te weinig geld is. Firpo verkopen mits mogelijk.

Fijn om te horen dat Koeman voor 4-2-3-1 gaat. Voor de spelers die hij heeft is dit de optimale formatie

Tja dat is in principe de rol die Messi sinds de komst van Suárez vervult. Misschien dat hij nu tien meter verder naar achter speelt. Ik zie het wel werken op zich hoor. Zeker als je met Wijnaldum op tien een echte dienstbare speler hebt die, wanneer Leo naar binnen komt, de positie op de rechterflank kan overnemen. Dan is wel een échte spits een vereiste, geen Memphis die zelf ook de hele tijd weg hobbelt en de bal komt zoeken.

Lijkt me een prima systeem. En ook een systeem waarin Griezmann kan opbloeien. Ik ben wel benieuwd hoe hij gaat worden gebruikt. Als diepe spits of meer als nummer 10 zoals bij de nationale ploeg. Wellicht als diepe spits. En een nieuwe kans voor Coutinho als nummer 10. Als Coutinho niet in de plannen voorkomt Griezmann op 10 en een anders spits halen

8 september 2020 om 15:04

Als Coutinho het niet goed doet op 10, dan moet Puig op 10 spelen, en int slechtste geval Messi.
Griezman moeten ze gewoon weg doen, heeft vorig seizoen ook een tijd als diepe spits gespeeld, maar hij kan het niet

8 september 2020 om 15:10

Griezman gaat op 10/ valse spits. Ik snap alleen biet dat hij messi niet in de spits zet.. depay komt zwaar rekort voor het niveau barca dat werd gisteren ook weer duidelijk.

8 september 2020 om 15:16

Indd Messi moet als valse spits spelen.
Met 2 snelle flanken naast hem, Fati en Dembele.
Griezman als valse spits is niet goed, dan heb je geen diepte in de ploeg.

Ok? Messi gaat nog steeds dribbelen naar binnen. Griezmann is nog steeds de pineut die twee kunnen niet in dezelfde team spelen beiden spelers bezetten dezelfde loopleinen op het veld.

Verkeerde beslissing nummer drie voor Ronald Koeman. Eerst een clublegende als Luis Suárez met een kort telefoontje de deur wijzen, daarna Wijnaldum verkiezen boven Thiago en vervolgens Lionel Messi wegstoppen aan de rechterkant (waardoor de ruimte die hij nodig heeft in het centrum compleet wordt dichtgelopen door de centrale man). Fout na fout na fout.

8 september 2020 om 15:14

Je vergeet zijn ongezonde interesse in NL spelers waardoor hij ook met een Depay komt aanzetten.

8 september 2020 om 15:43

"Ongezonde interesse in NL spelers" ...... Hij heeft er nog geen gehaald en hij heeft er zelf geen genoemd. En er is niks ongezonds aan om Gini te halen. Speelt al jaren constant op topniveau

8 september 2020 om 16:12

Laten we even afwachten welke keuze er daadwerkelijk gemaakt wordt. Maar als hij het werkelijk voor elkaar krijgt om Wijnaldum te verkiezen boven Thiago, dan mogen we hem dat absoluut kwalijk nemen. Thiago is in nagenoeg alle facetten een betere voetballer dan Wijnaldum en past ook nog eens beter in de manier waarop er doorgaans gespeeld wordt bij Barcelona. En ja, dan is een 'ongezonde interesse' op zich geen verkeerde benaming.

8 september 2020 om 15:25

Laten we de situatie eerst afwachten. Meer zekerheid inbouwen en een plekje voor Coutinho zien te vinden spelen ook mee. Ik zou Messi het liefst hangend op 10 zien achter Fati en Dembele en zonder spits spelen om ruimte te creeren voor runs.

8 september 2020 om 15:58

Exact, helemaal mee eens. Maar laten we wel eerlijk zijn, de voortekenen zijn niet veelbelovend. Monchu en Alex Colládo mogen bijvoorbeeld niet eens meer meetrainen met het eerste elftal terwijl ze toch belangrijke en talentvolle spelers waren voor Barcelona B afgelopen seizoen.

8 september 2020 om 16:03

Inderdaad even afwachten, maar als messi niet gaat helpen verdedigen dan kan je hem beter rechtsvoor wegstoppen.

8 september 2020 om 16:10

Of gewoon weer als valse spits met twee vleugelaanvallers met scorend vermogen die op hun beurt de vrijheid krijgen om zelf positie te kiezen. Daarmee haal je ook nog eens het maximale uit Antoine Griezmann.

8 september 2020 om 17:40

het enige probleem vind ik, is dat Barca niet meer de beschikking heeft over een linksvoor van wereldklasse op dit moment. Ansu Fati is een veelbelovend talent, maar het is niet reeel om hem van te verwachten dat hij als onze linksvoor in de grotere wedstrijden kan presteren zoals we van hem willen. Dembele is dan weer een echte rechtsvoor, omdat hij met bijna alles liever zijn linkerbeen benut dan zijn rechterbeen. Alleen schoten of passes wil hij liever met zijn rechterbeen doen, van wat ik uit een interview met hem begrepen had. Maar aangezien hij met zijn linkerbeen dribbelt, is het beter om hem als rechtsvoor te laten opereren. Dus eigenlijk mist Barca een rechtsbenige linksvoor die ervaren is en van wereldniveau is op dit moment. Wellicht dat ze Insigne of Mertens kunnen ophalen voor deze positie bij Napoli. Messi dan als valse spits, Dembele als rechtsvoor. Het middenveld dan met Frenkie, Pjanic en Puig. Verdediging dan met Grimaldo, Lenglet, Garcia, Palencia of Morey. Keeper, Ter Stegen.

8 september 2020 om 17:45

Trincao en Pedri verdringen de eigen jeugd nu wat. Maar dat zijn wel bewezen talenten. Mag de la Fuente wel meetrainen?

8 september 2020 om 15:41

Bahab wordt jij even coach bij barca dan. De beste man heeft nog geen wedstrijd gespeeld en dan weet je het al allemaal beter

8 september 2020 om 16:04

Ah, want we mogen een eindverantwoordelijke natuurlijk alleen maar beoordelen op wat er tussen de lijnen gebeurt. Wat een onzin.

8 september 2020 om 16:52

Je mag hem beoordelen op wat er daadwerkelijk gebeurt. Niet op geruchten en je onderbuik gevoel

8 september 2020 om 15:41

Lekker alles geloven wat er gezegd en geschreven wordt.
Wie zegt dat Thiago terug wil naar Barça? Misschien heeft Koeman hem wel gepolst. En was jij er bij toen Suárez gebeld werd?
En Messi heeft al jaren vanaf de kant gespeeld.... Wellicht heb je iets tegen Koeman, anders snap ik niet dat je de pers, zeker als het om Barça gaat nog geloofd

8 september 2020 om 16:09

Groot verschil met de dagelijkse stroom geruchten rondom de club is dat deze specifieke berichten van doorgaans betrouwbare journalisten kwamen en vanuit meerdere partijen bevestigd werden. Dus als je dat 'alles gelooft wat er gezegd en geschreven wordt' wil noemen... Ga je gang. Verder gaat het me niet om of Thiago terug wil of dat Koeman hem heeft gepolst, het gaat me om de keuze tussen Wijnaldum en Thiago. Totaal iets anders dus. Daarnaast is een vrije rol vanaf de rechterkant in een 4-3-3 (waarin de andere middenvelders ruimte creëren) wel degelijk iets anders dan een vrije rol vanaf de rechterkant terwijl er een nummer tien in de weg loopt.

8 september 2020 om 17:17

Kortom, je had helemaal niets anders willen zien bij Barcelona. Gewoon doorgaan waar men al jaren mee bezig was. Een of twee poppetjes wisselen maar dat is het dan ook wel. je mag alles wel fout vinden, het gaat al jaren fout bij Barcelona. Koeman moet dat nu gaan oplossen.

9 september 2020 om 09:31

Sinds wanneer is Suarez een clublegende? Vond hem echt een hele goede spits voor Barcelona ,maar een clublegende is toch wel iets te veel.

Had gehoopt dat Koeman iets zou veranderen, maar de aanval blijft hetzelfde, Messi in ee vrije rol vanaf rechts.
Dit is helemaal niet goed, omdat je weet dat Messi altijd naar binnen komt, zo speel je dus met maar 1 flank.
Messi moet gewoon als valse 9 spelen, en Dembele en Fati op de flanken.
Zo heb je beide flanken actie en snelheid.
Vroeg of laat gaan ze zo wel spelen, omdat Griezman als spits niet gaat werken.

Men doet net of Depay al getekend heeft en sowieso Griezman staat nog boven hem en met zijn salaris gaat hij niet zitten

Een tactische meesterzet. Al lijkt 4-2-3-1 gewoon op een behouden 4-3-3 systeem, je hebt als vleugelspeler wel meer bewegingsruimte, als je dan ook spelers in je team hebt die het vuile werk willen opknappen voor je, dan zie ik Koeman toch wel slagen hoor

8 september 2020 om 16:58

en je speelt met een 10 wat betekend dat Koeman sowieso met Puig of Coutinho gaat spelen en dat is goed nieuws imo

8 september 2020 om 18:41

Dat denk ik ook, en laten we wel zijn, een voorste vier van Griezmann, Coutinho, Messi en Dembele daar heb je qua spelerskwaliteit niks over te klagen. En dan met Memphis, Fati, Puig en Trincao dan achter de hand als tweede keus, dat is prima te doen. Qua centraal middenveld heb je dan Busquets en Pjanic, met Frenkie en Sergi Roberto als backups, dat moet ook genoeg zijn, een Thiago Alcantara is denk ik ietwat overkill - wie gaat er tevreden zijn met een plaats op de bank?

Koeman kan doen wat hij wil maar zolang om Messi heen geen dynamische spelers spelen gaat het lastig voor ze worden. Bij Real ging het destijds stukken beter toen Valverde opbloeide en met Vini erbij. Messi is ouder nu en dan heb je meer lopers om hem heen nodig. Spelers met diepgang. Griezzy, Depay en Coutinho zou bijv. zo zuur zijn voor Messi. Wijnaldum zou prima zijn, bewegelijk, loper en dan Fati en hopen op Dembele bijv. Dan kan je prima rouleren. Dembele, Griezzy, Messi of Fati, Griezzy, Dembele en Messi op 10. Anyway het statische moet eruit. Besef, ze speelden gewoon met Suarez, Messi, Raki, Busi, Vidal ... lol hoe statisch wilde je het hebben.

8 september 2020 om 18:41

Met Dembele, Coutinho en Griezmann heb je drie dynamische aanvallers om Messi heen lopen.

Erik Ten Hag zou in Messi een prima linksback zien. Waarom zou je je allerbeste speler op een andere positie willen zetten. Het probleem bij Barca is niet het spelsysteem maar de spelers die het moeten invullen, geen Rakitic, geen Vidal enz enz zijn prima beslissingen maar als het aan Koeman ligt komt hij met spelers als Depay en Wijnaldum, dit zijn uitstekende spelers maar niet veel beter dan wat er weg gaat en hebben ook niet de leeftijd dat ze beter zullen worden, investeer dan in spelers die de leeftijd hebben beter te worden of kijk in je eigen jeugd.

8 september 2020 om 16:03

Messi op links. Dan kan Wijnaldum er alsnog bij voor op rechtsbuiten.

Het omgegooide systeem is vooral het nieuwe 4-2-3-1. Met de positie Lionel is er niks specifiek veranderd. Starten vanaf de rechterflank. De mogelijkheid om naar binnen te trekken en vooral te kunnen zwerven in de voorhoede van het veld. Niks nieuws dus.

Messi komt altijd al van links. Alleen soms greep Barca naar de 442 opstelling. Zonder Depay nog, verwacht ik dat Coutinho op 10 gaat spelen en Griezmann in de spits. Frenkie zal als controleur op het middenveld optreden, maar dat gaat niet werken met Busquets samen. Dat zijn dat 2 controleurs op het middenveld. Een schip met 2 kapiteins gaat niet werken.

Stegen
Semedo
Pique
Lenglet
Alba
de Jong
Pjanic
Messi
Coutinho
Dembele
Griezmann
8 september 2020 om 16:08

Frenkie en Schone ging toch ook goed samen? Hadden volgens mij beiden een controlerende rol, met voor Frenkie wat meer vrijheid tussen de linies en Schone die in dat geval op de positie CVM bleef.

8 september 2020 om 16:23

Messi kwam vroeger van rechts. Onder Guardiola was hij een tijdje centrumspits, daarna steeds meer een vrije rol achter de spitsen gaan spelen. Ik heb hem nog nooit positioneel vanaf links zien spelen, dus jij automatisch ook niet. Ik zou verder ook de definitie van het woord controleur opzoeken, voor zover dat echt iets is. Misschien dat je dan ook kan verklaren waarom Busquets-Xavi goed werkte, onder vele andere voorbeelden.

10 september 2020 om 08:10

Ik bedoelde rechts Busquets - Xavi werkte omdat Busquets zich schikte in het feit dat Xavi de controleur was (lees spelverdeler). Controleur is overigens een veel gebruikte voetbalterm, dus ik hoef het niet op te zoeken. Deze rol zie je terug bij spelers als de Jong, Henderson, Pirlo destijds, Kroos. Dit zijn spelers die vaak iets voor de verdediging de bal ophalen. Het spel verdelen naar links, rechts of naar voren. Zijn de spelers die vaak niet heel diep staan (vlak achter de spits). Ze fungeren als de verbindende schakel. Dit vereist bepaalde loopacties. Busquets en de Jong gaan elkaar hier in de weg staan, of, zoals het nu gaat bij Barca is deze rol voor Busquets omdat het systeem nou eenmaal de afgelopen jaren zo werkt. Xavi is vertrokken en Busquets heeft nu deze rol tot zich genomen. Busquets is een geweldige voetballer en zal zich (onbewust) niet zo snel schikken om alle ballen weer bij de Jong in te leveren. Pjanic heeft meer diepgang dan Busquets en vind het prima om een speler als Frenkie iets achter zich te hebben om het spel te verdelen.

Dit is ook de meeste logische opstelling voor dit Barcelona. Ik denk als iedereen fit blijft je echt weer een geweldig middenveld en aanval kan krijgen. Zo hoeft niet alles van Messi af te hangen. Echter in de achterhoede ligt het grootste probleem. Pique en Lenglet naast elkaar kan gewoon niet. Beide veels te traag. Verder zul je een betere rechtsback moeten vinden die verdedigd sterk is maar ook veel toevoegt voorin. Want als messi naar binnen komt zal er toch bezetting moeten zijn aan de rechterkant. Misschien Cancelo toch maar proberen?

Ter Stegen
Cancelo?
Garcia ?
Lenglet
Alba
Pjanic/Busi
Frenkie
Messi
Puig/coutinh
Fati/dembele
Griezmann

Wordt echt super spannend om te kijken hoe dit gaat lopen. Als er niet gelijk gewonnen gaat worden kan Koeman al voor kerst klaar zijn bij Barcelona. Mocht het echter gaan lopen kan hij zij helden status alleen maar zien stijgen. Hoop het beste voor Koeman en Barcelona

Wordt echt super spannend om te kijken hoe dit gaat lopen. Als er niet gelijk gewonnen gaat worden kan Koeman al voor kerst klaar zijn bij Barcelona. Mocht het echter gaan lopen kan hij zij helden status alleen maar zien stijgen. Hoop het beste voor Koeman en Barcelona

News flash: 4-2-3-1 is gewoon een variant van 4-3-3. En Messi stond afgelopen seizoen regelmatig op de rechterflank. Dus zoveel verandert er niet.

8 september 2020 om 16:37

Tsja, wat een nieuws he? Je zegt in feite gewoon hetzelfde als 433 met de punt naar voren, of 433 met twee controlerende middenvelders of 13213 als je aanvalt. We moeten wel nieuws blijven brengen...

8 september 2020 om 17:48

De klassieke punt naar voren, punt naar achteren discussie. Koeman wil snelle mensen op de vleugels. We zullen Coutinho en Griezmann gelukkig nooit meer op de vleugels zien. Abidal heeft echt bijster slecht het team gepland de laatste jaren...

Met alle respect maar als je dan Depay in de spits zet met die opstelling heb je nooit een spits daar staan omdat Depay steeds weg is. Of je moet iedereen daar voorin laten roeleren en zorgen dat iedereen in de spits kan. Anders kan je beter een spits zoeken die de bal in vasthouden maar ook in de spits blijft.

Lijkt mij niet verstandig, laat hem staan als valse spits en 2 aanvallers met diepte in hun spel en je wint al vrijwel elke wedstrijd in la liga, Griezman zal genoeg scoren op z'n beste positie en Fati/dembele vechten het maar uit. Mist misschien nog een middenvelder met diepgang die eroverheen komt. Minder tiki taka en meer power en snelheid naar voren.

Als Koeman Messi voor zich weet te winnen heb ik er wel vertrouwen in want het is zeker wel een bekwame coach. zitten de resultaten dan ook nog mee en het voetbal lijkt weer een beetje ergens op dan denk ik dat Messi het ook weer een stuk beter naar zijn zin gaat krijgen bij Barca en dat er wat moois kan ontstaan

Tja, ik vind het allemaal niet zo schokkend. Als je Messi een paar keer hebt zien spelen weet je dat hij niet heel vast op zijn positie blijft, dus of je hem in de spits zet, links of rechts of als aanvallende middenvelder, er zal weinig verschil zitten in zijn spel.

De weg is vrij voor Depay. Ik zelf had me ook voor kunnen stellen dat Lautaro naar Barca komt. Maar de plek van Messi is niet gek, kan als een zwevende buitenspeler spelen.

Lijkt me prima! Denk de beste positie voor hem, alle vrijheid..lekker met linkerbeen naar binnen dribbelen..gegarandeerd doelpunten. Denk daar een scorende diepe spits bij. En vanaf links een zelfde soort speler met creativiteit en doelpunten. Verder Frenkie op zijn favo positie. Ben je al een heel eind denk ik..

Zelfde systeem als Oranje gisteren. Dat liep vrij aardig met een open rechterkant.

Ik vind dat Barcelona wel een speler als Ronaldo kan gebruiken in de spits of vanaf links. Een zeer bepalende speler wat ook te zien was met Portugal vanavond. Met hem erbij verwacht ik dat welke tactiek Koeman ook gebruikt ze fluitend kampioen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Valencia29-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 11 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lionel Messi stuurt privébericht op Instagram: ‘Messi noemde mij een ezel’

Lionel Messi was niet blij toen Jamie Carragher vorig jaar beweerde dat hij geen geweldige versterking voor Paris Saint-Germain was. De aanvaller van de Ligue 1-club stuurde zelfs een privébericht op...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren