Onthulling Daily Mail brengt Foden en Greenwood verder in verlegenheid

Dinsdag, 8 september 2020 om

De rel rond Phil Foden en Mason Greenwood blijft de gemoederen in de Engelse pers flink bezighouden. De Daily Mail onthult namelijk dinsdag dat de internationals van Engeland niet twee, maar vier IJslandse dames probeerden mee te nemen naar het spelershotel van the Three Lions in Reykjavik. De middenvelder en de aanvaller zijn inmiddels uit de Engelse selectie gezet door bondscoach Gareth Southgate voorafgaand aan het treffen met Denemarken van dinsdagavond.

De twintigjarige Nadia Sif Lindal Gunnarsdottir had via Snapchat al enige dagen contact met Greenwood, die met Engeland in voorbereiding was op het Nations League-duel met IJsland (0-1). Later kwamen haar negentienjarige nicht Lara Clausen en nog twee jonge vrouwen in contact met Foden en Greenwood. De namen van het andere tweetal worden overigens niet wereldkundig gemaakt. Uiteindelijk gingen alleen Sif Lindal Gunnarsdottir en Clausen met de spelers mee naar het spelershotel, waarmee de strikte coronaregels rondom de Engelse ploeg werden overtreden.

Telefoongesprek van Foden en Greenwood met hotelscharrels gaat viraal

De Engelse kranten duiken bovenop de rel omtrent Phil Foden en Mason Greenwood.Lees artikel

De IJslandse vrouwen reserveerden kamers in hetzelfde hotel als waar de formatie van Southgate zich bevond, alleen wel op een andere verdieping. Ze brachten enkele uren door met Foden en Greenwood en gingen nog voor het ontbijt weer naar huis, zo weet de Daily Mail te melden. The Sun publiceerde een foto waarop te zien is dat Foden in de hotelkamer zijn kont laat zien aan de IJslandse dames. De middenvelder van Manchester City heeft inmiddels openlijk zijn excuses gemaakt, maar daarmee krijgt hij zijn plaats in de Engelse selectie niet terug. Pikant detail is dat Foden een tweejarig zoontje heeft met zijn huidige vriendin Rebecca Cooke.

Het incident in IJsland is inmiddels scherp veroordeeld door Southgate, Manchester City, Manchester United en de lokale autoriteiten. Het duo kreeg een boete opgelegd van omgerekend 1500 euro. Greenwood heeft inmiddels zijn Twitter-account verwijderd en op de website van the Red Devils komt hij met een spijtbetuiging. "Nu ik de kans heb gehad op alles terug te kijken, kan ik alleen maar mijn welgemeende excuses aanbieden aan iedereen die ik in verlegenheid heb gebracht met mijn gedrag, Het was onverantwoord van mij om de regels omtrent het coronavirus te overtreden. Deze regels zijn er juist om spelers, stafleden en het publiek te beschermen."

We got them? De IJslandse hotelscharrels van Phil Foden (20) en Mason Greenwood (18)... Aandacht voor de laatste vraag die de heren stellen ????

Geplaatst door voetbalzone op Maandag 7 september 2020

"In het bijzonder wil ik mijn excuses aanbieden aan Southgate. Ik heb hem laten vallen, terwijl hij juist veel vetrouwen in mij had", vervolgt de schuldbewuste Greenwood. "Mijn debuut voor Engeland was een van de mooiste momenten uit mijn leven. Ik kan alleen mezelf deze enorme fout verwijten. Ik beloof mijn familie, de fans, Manchester United en Engeland dat dit een les is waarvan ik zal leren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door fcg95)

Van der Gijp zou er het zijne van denken. Lekker man.

8 september 2020 om 13:31

Niks mis mee

8 september 2020 om 13:32

Wat dat betreft was onze Andy volgens mij ook wel van de Meijde. Timing is niet handig, maar deze publieke shaming is net zo twisted

8 september 2020 om 16:35

Een Grapperhausje, in de volksmond.

8 september 2020 om 14:28

"Die meisjes waren eerder op de kamer dan hun koffers"

8 september 2020 om 18:37

Ik heb foto's van de dames gezien. Geen weldenkende heteroseksuele jongeman zou daar 'nee sorry, coronaregels' tegen zeggen.

Laat ze toch lekker genieten. je bent jong en je wilt wat. Bovendien hebben ze zoveel aanzien dat ze vele vrouwen om de vinger kunnen winden. Dat er dan zo overdreven op wordt gereageerd door vele personen vind ik nergens voor nodig. Geniet van het leven!

8 september 2020 om 13:40

Dus jij zou jouw vrouw ook bedriegen terwijl je net een gezinnetje met haar hebt gesticht? Wow. Respect man.....

8 september 2020 om 13:55

Vreemd gaan doe je pas als je diegene echt niet kent. Als je diegene wel kent is het geen vreemdgaan

8 september 2020 om 14:24

Och heb je naar Snollebollekes geluisted @fiish010? On: Triest gedoe, op (een van je eerste) nationale call-ups direct zo de regels aan je laars lappen en je vriendin en moeder van je kind bedriegen. Zit goed met die discipline daar dus.

8 september 2020 om 14:29

FCG95: humor is voor sommigen een ongrijpbaar iets. Hij zegt het toch met een knipoog. Ieder weldenkend mens veroordeelt dit.

8 september 2020 om 14:37

@ilmaestro21 ik weet ook wel dat het een grap is,ik ken hem zelf uit dat nummer van Snollebollekes. Maar ken je de uitspraak "beter goed gejat dan slecht bedacht"? Deze vind ik slecht gejat. Daarnaast legt hij de grap uit, wat hem niet beter maakt.

8 september 2020 om 16:02

@soccerfan: wie ben jij om te oordelen over de keuze van een ander? Als hij wil vreemdgaan is dat zijn eigen keuze. Dat jij direct concludeert dat ik dan ook zou vreemdgaan vind ik erg krom.

8 september 2020 om 16:09

@prem93 Oordelen over keuzes van een ander doen we allemaal, de hele dag door. In dit geval worden meerdere regels overtreden. Dan is het logisch dat er geoordeeld wordt.

8 september 2020 om 20:43

Wie zegt dat deze jongen een monogame relatie heeft, misschien is die wel poly amoreus. Lekker oordelen direct weer vanaf de zetel.

8 september 2020 om 14:13

Geniet van het leven, wanneer je sex hebt met vrouwen die misschien besmet zijn met het virus? Zodat je het weer aan andere spelers kan doorgeven?

8 september 2020 om 14:59

Ja, precies zo!

8 september 2020 om 14:26

Erg overdreven inderdaad, als je vriendin en kind niet bij je mogen komen ivm voorzorgsmaatregelen wat betreft corona en je dan doodleuk twee snollen uitnodigt om in je hotelkamer te komen. Dat je series niet ziet wat hier in het geval van Foden fout is...

Ehhh en welke onthulling dan precies??? Dat er nog 2 andere dames contact hebben gehad maar nooit naar het hotel zijn gegaan? Nou nou... echt de moeite waard om daar weer een heel artikel aan te wijden.

8 september 2020 om 15:09

Is mij vroeger ook regelmatig overkomen dat ik wel contact had, maar geen succes.

Die foden moet zich toch de ogen uit z’n kop schamen. Dat gezeur van hij is nog maar 20 slaat al helemaal nergens op. Hij is volwassen genoeg om een gezinnetje te stichten en dan de eerste de beste keer dat hij met Engeland weg is meteen op een ander willen duiken. Maar ja net zoals die vrouw van rooney...geld is alles dus deze dame zal zijn woorden natuurlijk wel weer geloven.

8 september 2020 om 13:56

Ogen uit zijn kop schamen? Heb jij nog nooit een fout gemaakt in je jongere jaren? Laat die gasten lekker hun ding doen man. Ze zijn jong en willen wat.

8 september 2020 om 14:14

Er is een verschil tussen een fout maken en vreemdgaan terwijl je een gezin hebt en je kan weten dat het uitkomt.

8 september 2020 om 14:18

Precies Kyle. Hoe mensen dit goed praten omwille van zijn leeftijd is belachelijk. Ik ben zelf even oud als Foden en dit zou never nooit in me opkomen, vertel dan vantevoren als een man dat je niet gelukkig bent tegen je vrouw en ga uit elkaar. Ik vind vreemdgaan zo vreselijk smerig.

8 september 2020 om 14:26

@fiish Ik heb inderdaad wel fouten gemaakt. Heb me er ook m'n ogen uit m'n kop voor geschaamd.

8 september 2020 om 14:28

Dit is niet een fout maken, dit is fout op fout stapelen en zo ongelofelijk naïef zijn te denken dat je er wel mee weg kan komen. Je zet je relatie op het spel, je carrière en de gezondheid van je collega’s en familie. Maar wat een belachelijk lage boete. En wat een geluk voor die gasten dat de stadions voorlopig leeg zijn, qua zangkoren.

8 september 2020 om 20:45

Wel mooi dat in jullie wereld seks met een andere vrouw meteen vreemdgaan is. Er bestaan ook nog andere relatie vormen dan een monogame waarbij je alleen seks met je eigen vrouw hebt.

Dit is toch zwaar hypocriet van alles en iedereen. Laat die gasten lekker hun ding doen, ze zijn jong en willen wat. Corona? Ik denk dat grapperhaus duidelijk heeft laten zien dat Corona toch echt een soort van mythe/fabeltje is. Ook allerlei dokteren nationaal/internationaal twijfelen zwaar aan dit hele gebeuren. Ik snap wel dat mensen de regels aan hun laars lappen.

Een ding dat wel duidelijk is nu, is dat deze jongens makkelijk weten te scoren.

Goed nieuws! Niet eens zozeer dat ie weer aansluit bij het team, maar meer vanuit gezondheid oogpun.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. PopeKeeper
B. ChilwellVerdediger
M. KeaneVerdediger
H. MaguireVerdediger
T. MingsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

1 fan
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren