Zaniolo krijgt voor tweede keer in acht maanden dramatisch nieuws

Dinsdag, 8 september 2020 om 10:19Chris Meijer • Laatste update: 10:32

Nicolò Zaniolo heeft andermaal een kruisbandblessure opgelopen, zo maakt zijn werkgever AS Roma via de officiële kanalen bekend. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler viel tijdens de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Italië (0-1) in de eerste helft uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Een dag later is de zwaarste vrees uitgekomen, want Zaniolo blijkt voor de tweede keer in korte tijd zijn kruisband te hebben afgescheurd.

In de voorbije jaargang scheurde de kruisband in zijn rechterknie, waarna hij zes maanden revalideeerde en in juli zijn rentree maakte voor AS Roma. Maandagavond sloeg het noodlot andermaal toe voor Zaniolo. Volgens berichten uit Italië gaf de zesvoudig Italiaans international tegenover de teamdokter van la Squadra Azzurra te kennen dat hij was blijven haken in het gras van de Johan Cruijff ArenA, waarna hij direct in de gaten had dat er iets mis was. Na 42 minuten spelen moest Zaniolo zich laten vervangen door Moise Kean.

Dat Zaniolo het stadion van Ajax zonder krukken verliet, werd aanvankelijk nog als hoopvol teken gezien door de Italiaanse media. Na onderzoeken is echter gebleken dat de 21-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler andermaal zijn kruisband heeft afgescheurd, deze keer in zijn linkernie. Zaniolo gaat woensdag al onder het mes in Villa Stuart, waar ook Memphis Depay door dokter Pier Paolo Mariani werd geopereerd aan de knie.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Zaniolo in ieder geval tot februari van het volgende kalenderjaar uit de roulatie is. AS Roma nam het toptalent in de zomer van 2018 in een ruildeal omtrent Radja Nainggolan over van Internazionale. Voorlopig speelde Zaniolo 69 officiële wedstrijden voor de Romeinen, waarin hij goed was voor 14 doelpunten en 6 assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door tom123)

Vreselijk nieuws, sterkte! Dit gun je niemand

Ai, je zag dit direct in de eerste herhaling, een hele onschuldige, maar onnatuurlijke botsing. Zwaar om weer zo’n herstel door te moeten gaan.

8 september 2020 om 10:57

Volgens mij gebeurde het voor de botsing al. Hij maakt een hele onnatuurlijke beweging om met zijn passen uit te komen en je zag dat zijn knie al een klap kreeg.

8 september 2020 om 13:37

Ja precies, kleine misstap met grote gevolgen. Precies hierom kunnen voetballers niet te snel terugkomen. Het risico is gewoon nog te groot. Structuren in het lichaam zijn veranderd en je lichaam moet hieraan wennen. Daarmee is de kruisband na 7 maanden nog verre van hersteld waardp
Oor je lichaam de verkeerde signalen kan krijgen van de 'geblesseerde' knie.

Wat verschrikkelijk om opnieuw het hele traject door te moeten gaan zo kort nadat je het net hebt meegemaakt.

8 september 2020 om 13:02

Ik zag er juist niks van en begreep de eerste reactie van vd beek eigenlijk ook wel. Maar ik kende ook zijn blessure verleden niet. Nu ik dat wel weet, snap ik ook waarom Chielini, vd Beek hier op aansprak

Bah, wat sneu voor die jongen. Hopen dat hij weer de oude zal worden.

'Waarin hij goed was voor 14 doelpunten en 6 wedstrijden'
Dit zijn prachtige statistieken!! Zonde dat zo'n super groot talent met die cijfers er zo lang uit ligt...

8 september 2020 om 11:03

14 doelpunten en 6 assists in 69 wedstrijden toch? Stond dit eerst anders in dit artikel🙈?

Sneu voor die jongen. Lijkt me mentaal erg zwaar om kort na zo'n lange periode van revalidatie opnieuw dat traject in te moeten. Sterkte!

8 september 2020 om 10:36

Ik heb het een keer meegemaakt en dat was mentaal al zwaar. Je traint apart en hebt weinig contact met de groep. Ik had mijn werk als uitlaatklep, maar profvoetballers hebben alleen het voetbal. Sterkte voor hem, ik hoop dat hij sterker terugkomt.

Ik hoop niet dat Zaniolo een speler wordt waarvan hij veel talent heeft maar het nooit zal waarmaken door zijn blessures . Veel Sterkte

Ik hoop niet dat Zaniolo een speler wordt waarvan hij veel talent heeft maar het nooit zal waarmaken door zijn blessures . Veel Sterkte

8 september 2020 om 11:00

Ik verwacht het wel. Kruisbanden nu afgescheurd in beide knietjes. Als aanvallende speler straks met twee kwetsbare knietjes (waarbij het maar te bezien valt hoe deze linker herstelt) spelen. Grote kans dat hij delen van zijn snelheid/wendbaarheid in zal leveren, mentaal zal moeten omgaan met de kans op herhaling (die nu dus al eens is uitgekomen) en als hij zijn carriere weet op te pakken de kans op nieuwe blessures groot blijft.

Zo triest dit.. ongelofelijk. Hij is amper terug en ligt er weer voor een langere tijd uit. Ook zo onnodig hoe het ging..

Jammer, een echte ras voetballer. Toen het gebeurde leek er niet veel aan de hand maar aan zijn gezichtsuitdrukking zag je al dat het iets serieus was. Roma mist hier toch wel een cruciale speler, word afwachten of hij zijn belofte ooit echt kan inlossen want dit is toch wel echt een horror blessure in (bijna) elke sport omdat een speler vaak niet meer dezelfde is.

Ontzettend sneu voor deze jongen en ontzettend jammer voor elke voetbalfan. Groot talent!

Jeetje. Dat is vreselijk voor die jongen... Hoop dat hij voorspoedig herstelt zodat hij er op het EK weer bij is bij Italië.

Heel triest.

Met de kennis van nu ongepast gebaartje van vd beek na die actie.

8 september 2020 om 13:37

Met de kennis van nu zal Donny dat gebaartje ook niet gemaakt hebben

Heel erg jammer voor Nico, ik wens hem allereerst een spoedig herstel toe. Een enorm talent bij AS Roma is dit. Ik vind wel dat VD Beek wel even excuses mag gaan maken, al is het alleen al vanwege zijn vreemde reactie toen Zaniolo neerging, verlies toch een beetje mijn sympathie voor Donny zo.

8 september 2020 om 10:31

ik begrijp Donny ook wel, het lijk toch allemaal best onschuldig? Als je het dan zo uit kemmert van de pijn, dan denk je eerst aan theater. Verder hoop ik ook dat hij wel ff praatje maakt met Zaniolo, ondanks het niet expres ging, en VD Beek niet veel verkeerds deed, is het wel zo netjes om gewoon ff spoedig herstel toe te wezen

8 september 2020 om 10:45

Donny kon dit niet weten, maar het is wel het directe gevolg van dat achterlijke constante protesteren van hem. Frenkie heeft dat ook, bij elke beslissing uit hun plaat gaan. Ik word er als NL elftal fan al gek van, laat staan als je de tegenstander bent. Heb gewoon respect voor de scheids en bewaar je protesten voor 1 of 2 serieuze momenten, niet constant. Ik zal er niet alleen in staan, want Frenkie pakt volgens mij best veel kaarten voor alleen protesteren

8 september 2020 om 10:31

Wat een waardeloze reactie. Als je een beetje jezelf kan inbeelden in een voetballer wordt Van de Beek boos omdat ie dacht dat Zaniolo een overtreding wilde uitlokken. Even later zag je dat Donny door had dat dit niet het geval was en zijn excuses aanbood.

8 september 2020 om 10:58

Ik vind het een beetje populistisch gelul hoor. Er gebeurde nauwelijks iets. Dat die Italiaan uiteindelijk er een zware blessure aan overhoudt, dat gun je niemand. Maar ik denk dat iedereen in eerste instantie vond dat er niets gebeurde en de speler theater maakte. Je kunt namelijk niet van elke speler ter wereld weten of hij net wel of niet terug komt van een zware blessure. Het is gewoon een zeer ongelukkig moment met de verkeerde speler. Als dit was gebeurt met een andere speler en er was geen zware blessure, had VD Beek dan ook zijn excuses aan moeten bieden? Want in beide gevallen is VD Beek precies hetzelfde de actie aangegaan.

8 september 2020 om 11:01

Wat is dit nou weer voor reactie? Op eerste oog leek er ook niet veel aan de hand een leek het meer theater dan dat er echt iets aan de hand was. Tevens kwam de blessure niet door Donny en reageerde hij ook op die manier omdat hij dacht dat hij niet veel deed. Even later zag je hem naar Zaniolo toe komen om zijn excuses aan te bieden, dus waarom zou hij dit nog een keer moeten doen? Als hierdoor al sympathie voor Donny verliest ben je echt snowflake eerste klas.

8 september 2020 om 11:08

Na Holland8 en skutsjesilen is dit het derde account van je om op donny te haten? Kom op zeg, er gebeurde niks en zoals in de tekst staat "hij bleef haken in het gras" elke voetballer zou dan protesteren als de scheids fluit aangezien ze niks deden en het geen overtreding is. Voor zaniolo is het sneu maar begin nou niet over Donny

8 september 2020 om 11:16

Ik ben geen hater op Donny en ben ervan overtuigd dat ook hij dit vervelend vindt voor Zaniolo. Reacties hierboven geven aan dat hij zijn excuses heeft aangeboden (na volgens mij een hartig woordje met Chiellini), wat ik weer goed vind van Donny. Om te beweren dat ik een Donny hater ben en meerdere accounts zou hebben, hoe kom je hierbij? Heb je hier enig bewijs voor?ik vind dat we alle spelers mogen prijzen en ook mogen bekritiseren als dat nodig is, ook als het gaat om Frenkie of Donny.

8 september 2020 om 11:26

Iedereen reageert zo als je denkt dat een tegenstander zich aanstelt. Jij hebt nog nooit (serieus) aan topsport gedaan zeker?

8 september 2020 om 16:00

Donny heeft eigenlijk niets bijzonders gedaan, maar jij verliest Hierom al een beetje sympathie voor hem? Hoeveel sympathie had jij uberhaupt voor hem dan?

Opvallend hoe, op eerste oog, niets meer dan een botsinkje, zo zwaar kan wegen. Kom op Zaniolo, jij bent gemaakt voor de wereldtop, hopelijk heb je geen glazen gestelte als Robben.waar het wel naar uit ziet

8 september 2020 om 10:37

Hij kan er niks aandoen dat die geblesseerd raakt is gewoon pech. Hopelijk komt die sterker terug , ik heb veel vertrouwen in zijn kwaliteiten.

Ik heb echt te doen met deze jongen, geweldige speler.

Heel erg sneu. Na zijn blessure leek hij eigenlijk al direct weer de oude en was hij met afstand de beste speler van Roma. Triest dat hij zo sterk terugkomt en nu weer een lange revalidatie tegemoet gaat...

Hoeveel pech kan je hebben. Een geweldige talentvolle voetballer, die nu 2x achtereen ver terug geworpen wordt. Heel jammer voor zowel Zaniolo als Roma !!

Zo zonde, dit kan hem echt een topcarriere kosten. Hele goede speler die ik ook tegen Nederland heel goed vond. Hopelijk komt hij er weer bovenop.

De toekomst van Italië en topclub van Italië. Hoop niet dat dit einde carrière is. Want kan zo maar zijn dat hij constant zijn knieën gaat blesseren. En dan zie ik hem wel stoppen met voetbal. Buiten zaniolo zie ik niet veel talent van zijn kaliber. Dus zie niemand ook zijn plek invullen.

Ik heb het nog eens teruggekeken en er gebeurt eigenlijk vrij weinig. Dat je dan toch een dergelijke blessure oploopt aan het andere been is onheilspellend. Sterkte!

Kerel is echt een feest voor het oog als hij fit is. Eeuwig zonde dat hij in de periode waarin je juist zo veel mogelijk wil kunnen spelen dit soort blessures heeft. Prachtige speler om te zien.

Vreemd dat hij kort na zo’n zware blessure wordt opgeroepen voor een niets zeggend potje in de Nations League..

Had hem eerst rustig laten opbouwen en aansterken..

8 september 2020 om 11:33

Nations League is niet nietszeggend hè

8 september 2020 om 12:02

Vriendschappelijke interlands zijn op zich nuttig om spelers uit te testen en voor de teambuilding, maar ik had het ook prima gevonden als ze de boel geschrapt hadden tot aan de WK kwalificatiewedstrijden in Maart.

8 september 2020 om 13:35

Oh? Nations League is toch het antwoord van de UEFA op het terechte kritiek dat er teveel zinloze oefenwedstrijden op de kalender stonden. In plaats van dit op te lossen door de wedstrijden van de kalender te halen hebben ze het beestje een andere naam gegeven.

Het feit dat er, na de Corona stop van vorig seizoen, alweer interlands gepland zijn voordat de competities weer zijn begonnen zegt toch genoeg...

Tuurlijk, een ongelukje zit in een klein hoekje. Maar ik vraag me sterk af of een blessure als dezen niet voorkomen had kunnen worden door de speler in kwestie geleidelijk op te laten trainen en zijn wedstrijdjes mee te laten pikken. Met als het EK als doel.. Nu weet je zeker dat ie het niet gaat halen. En niet alleen de speler zit er mee, ook de club is hem weer 8-9 maanden kwijt.

8 september 2020 om 13:11

Is al bijna 2 maanden minuten aan het maken, je moet weer een keer beginnen lijkt me

8 september 2020 om 13:37

Nou ja, we hebben te maken gehad met een Corona stop he. Ook in Italie heeft alles even stilgelegen.

Wat zuur voor die jongen. Dit is mentaal natuurlijk een mega klap. Hopen dat hij de positiviteit heeft om meteen keihard aan het werk te gaan voor z’n herstel.

Oh wat zuur. Ik kende deze speler niet, maar wat was hij goed gisteren.

Roma heeft wel bijzonder veel pech met kruisbandblessures, ik zie net dat ze de afgelopen vijf jaar twintig (20!) spelers de boel al scheurden, oa Strootman, Pellegrini, Zappacosta, Florenzi, Karsdorp en Zaniolo nu (voor de derde keer).

8 september 2020 om 12:58

Dat is dan meestal geen pech meer als je de inspanningsfysiologen mag geloven. Wel klote voor die jongen want twee kruisbanden is echt bijna altijd einde top carrière

8 september 2020 om 13:08

Met spierblessures enzo zou je dat wel verwachten idd, maar kruisband scheuringen schijnen vrij lastig te voorkomen te zijn, dat kan op de raarste momenten gebeuren met ongelukkige landingen enzo.

8 september 2020 om 13:08

Waar kan het dan aan liggen? Ze hebben in die tijd meerdere trainers gehad, Foncesca, Ranieri, Spaletti, Di Francesco en Rudi Garcia.. Zijn op Di Francesco na allemaal trainers die al veel ervaring hebben, zou het dan aan de velden op Trigoria (trainingscomplex van AS Roma) [email protected] ik las 16 gescheurde kruisbanden in 6 jaar, alsnog erg veel..ot: Beste speler van Roma by far, groot talent en heeft belangrijke doelpunten gemaakt. Ben benieuwd wat er volgend jaar nog van mijn clubbie overblijft, gaan alleen maar spelers weg en er wordt enkel middelmaat voor terug gehaald..

8 september 2020 om 13:39

Kan ook afhangen van je medische of fitness staf maar ik neem aan dat ze dat al wel vervangen hebben na zoveel blessures. Je verkwanselt een hoop kapitaal zo.na de kleine opleving met als hoogtepunt Barca uitschakelen in de kwartfinales CL is het inderdaad weer kommer en kwel bij Roma.

9 september 2020 om 12:12

Grootste kapitaal vernietiging was door Monchi als technisch directeur aan te stellen en hem een jaar later weer de laan uit te sturen. Je bent een knappe kerel als je van een subtopper een topploeg maakt in 1 jaar tijd. Moet daarbij wel zeggen dat hij 180 graden van koers draaide waardoor zijn periode bij Roma alleen maar kon mislukken..

Dit is wel heel triest voor hem Zeg, twee keer je kruisbanden scheuren, is heel zwaar weet ik uit ervaring...

Maar dat veld is ook niet best...

Is het dezelfde kruisband die hij heeft afgescheurd of is het de kruisband van zijn andere knie? Ik meen ooit een artikel gelezen te hebben dat er een verhoogd risico is op het scheuren van je andere kruisband. Vraag me dus af of dit een andere kruisband is of dezelfde, iemand die het weet?

8 september 2020 om 13:09

Ik dacht te lezen dat dit om de andere kruisband zou gaan.

8 september 2020 om 14:52

Volgens een Italiaanse vriend van me (roma fan) gaat het ditmaal om de andere.. Hoeveel pech kun je hebben.

Wat zuur en verschrikkelijk voor Nicolo zelf, As Roma en Italiaanse elftal. Heel veel sterkte en succes met herstel.

Wat jammer. Je weet nu al voor 80 procent zeker dat deze jongen nooit meer de carrière gaat krijgen die hij had kunnen hebben. Die knie gaat hem altijd achtervolgen

Man man man hoeveel pech kan je niet hebben int leven. Ocharme deze jongen en hij kom net van zoveel maanden revalideren. Het moet je maar eens overkomen!. Zulke blessures moet je mentaal toch sterk zijn! Vel sterke krijger 😞🙌🏾

Echt vreselijk naar voor Zaniolo. Roma heeft hem hard nodig. Echt een fantastische speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
A. CragnoKeeper
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
L. BonucciVerdediger71
G. Di LorenzoVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren