Dominant Italië dient matig Oranje eerste nederlaag in 456 dagen toe

Maandag, 7 september 2020 om

Oranje heeft maandagavond zijn tweede wedstrijd in de Nations League verloren van Italië. De Italianen trokken verdiend aan het langste eind tegen een weinig overtuigend Nederlands elftal en keerden dankzij een doelpunt van Nicolò Barella op slag van rust met een 0-1 overwinning huiswaarts. Het betekende voor Oranje de eerste nederlaag in 456 dagen, sinds de verliespartij op 9 juni 2019 tegen Portugal (1-0) in de finale van de vorige editie van de Nations League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

400 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Het enige wat Lodeweges had hoeven doen, is precies niks. Af en toe een beetje schreeuwen vanaf de zijkant, wat vers bloed inbrengen zo nu en dan, maar vooral zo weinig mogelijk. Gewoon copy-paste van wat Koeman voor je had gedaan. Zijn ijdelheid verleidde hem echter om toch een poging te wagen zijn eigen stempel proberen te drukken op dit elftal. Wat was precies het idee achter deze rare en onnodige tactische koerswijziging? De wedstrijd zorgde voor flashbacks naar die horror-periode Hiddink/blind, van voor het tijdperk Koeman. Vandaag de bevestiging van het gevoel wat vorige wedstrijd al een beetje opborrelde; Lodeweges doet werkelijk waar maar wat. Wijnaldum de grootste dissonant van deze interlandperiode. Wat was hij beschamend afwezig deze 2 wedstrijden. Promes heeft totaal het niveau niet voor Oranje, en Ake brengt veel te weinig op de linksback positie. Over Veltman hoeven we niet eens te beginnen, want die jongen hoort normaal helemaal niet te spelen. Het enige lichtpuntje aan de kant van Oranje was de energie die Dumfries in zijn invalbeurt legde. Het is hopen op de ontwikkeling van jongelingen als Boadu, Stengs en Ihattaren, want vooral voorin is het armoe troef.

7 september 2020 om 22:39

Uitspraak van de dag mag je toch wel uitreiken aan de commentator. ‘Als Chiellini kapitein was geweest van de Titanic dan was tie niet gezonken’ haha. ON: Terechte nederlaag, eind van de wedstrijd kwam er eindelijk pas wat voetbal in.

7 september 2020 om 22:42

Chiellini vond ik anders ontzettend tegenvallen. Die heeft continu overtredingen lopen maken en kwam waarschijnlijk door zijn naam overal mee weg. Sowieso was Italië verdedigend kwetsbaar, wat deze prestatie van Oranje alleen maar erger maakt.

7 september 2020 om 22:43

Het wordt tijd voor Van Gaal. Enige wat ik te zeggen heb.

7 september 2020 om 22:45

Mee eens, van Gaal kan de juiste poppetjes neerzetten wat het beste is voor het elftal.

7 september 2020 om 22:46

Depay was nergens dankzij Chiellini.

7 september 2020 om 22:47

Eens, ouwe Louis moet het maar doen.

7 september 2020 om 22:47

Van Gaal zou de beste optie zijn. Maar niet zo ‘kort’ voor een eindtoernooi denk ik. Die wil die hele ploeg naar zijn hand zetten met een totaal ander selectiebeleid.

7 september 2020 om 22:48

Chiellini tegenvallen? Ik vond hem prima spelen, zeker als je terugkomt van een blessure. Speelde geniepig. Zo kwetsbaar vond ik italie niet, al zat er meer in.

7 september 2020 om 22:48

Dat is typisch Snoeks. Zo zaaddodend slecht. Zet die kerel op schaatsen, maar houd hem ver weg van voetbal. Chiellini kreeg ook elke keer wel de vrije trap mee. Sluwe ouwe vos.

7 september 2020 om 22:52

Drukte om niets. tis begin september,straks gaat Oranje echt wel draaien.verwacht enorm veel van Nederland het komend Ek,met de nieuwe bondscoach. Italie is op het EK dan echt een maatje te klein voor Oranje als ze straks hun normale nivo halen. Komt echt door Oranje dat Italie bij vlagen zo goed leek.

7 september 2020 om 22:52

Ik neem aan dat je sarcastisch bent? Hier staat hij z'n hele leve al bekend om, continu slimme overtredingen maken. Af en toe beetje lief doen tegen de scheids en de tegenstander, zodat de gele kaart zolang mogelijk uitblijft.

7 september 2020 om 22:54

De goede wedstrijden onder van gaal waren ook op een hand te tellen maar goed.

7 september 2020 om 22:56

Tja wat je maar slim noemt. Hij geeft een volle elleboog tegen het hoofd van depay en de scheids doet niks. Deze wedstrijd had niks met slimheid te maken, puur dat de scheids hem niet afstraft.

7 september 2020 om 22:58

@Glory, Qua veldspel wel. Resultaat was vaak uitstekend. Heeft wel het maximale uit die groep gehaald toen.

7 september 2020 om 22:58

Geen van Gaal, dat word weer een one man show. Rijkaard, een iets behoudende Bosz, Brockhorst, of misschien Wenger.

7 september 2020 om 23:02

Van Bronkhorst met Gullit en Fred Rutten lijkt me een leuk trio.

7 september 2020 om 23:05

Is het jou ontgaan dat Rijkaard geen enkele ambitie heeft nog coach te zijn?

7 september 2020 om 23:24

@Glory: kwalificatie onder Van Gaal liep anders erg goed hoor. Heb toen vaker in de Arena gezeten en dat was best vaak erg vermakelijk. O.a. een 8-1 tegen Hongarije. Absoluut waar voor m'n geld. Van Gaal maakte om te beginnen maar heel weinig onlogische keuzes in zijn selectiebeleid en tactiek.

7 september 2020 om 23:41

Chielieni heeft bijna het hele jaar eruit gelegen. Mist ook wedstrijd ritme maar vond hem Zeker niet slecht

7 september 2020 om 22:50

Ik mag hem toch beoordelen op de positie waar hij deze wedstrijd speelde? Dan vind ik het een prutser ja, net als Aké op linksback. Dat lijkt echt nergens op.

7 september 2020 om 22:52

Je noemt iemand in het algemeen een prutser, als jij een aantal fouten maakt op je werk , terwijl je het normaal altijd goed doet en je baas noemt je een prutser is dat dan ook terecht?

7 september 2020 om 22:53

Wat een onzin. Dat Hateboer minder was vandaag valt gewoon te verklaren. Hij moest constant keuzes maken omdat hij met zowel de hele wedstrijd lang twee directe tegenstanders had. Spinazzola en Insigne waren constant aan zijn kant te vinden en Italié speelde constant ook via de linkerkant. Lodeweges gaf voor de wedstrijd al aan dat dit een probleem zou kunnen worden. Dat werd dus totaal niet opgelost in het veld en dat vind ik vele malen kwalijker. Ik vind het dus veel te makkelijk om Hateboer dan als zondebok aan te wijzen.

7 september 2020 om 23:02

Ja maar aanvallend was Hateboer ook 3x niks. Bij Groningen vond ik hem niet bijzonder. Maar met een 5mans defensie bij Atalanta doet hij het super. Kan toch zijn dat hij daar uitstekend rendeert en hij NL niet? Zijn zat spelers die bij hun club beter presteren dan in het nationale elftal en andersom ook.

8 september 2020 om 08:33

ApyroG je kan toch niet ontkennen dat het beter ging lopen met dumfries binnen de lijnen. Hans speelt niet in deze opstelling, hij was enorm matig.

7 september 2020 om 22:42

Niks aan toe te voegen. Achterin was het niet rotsvast, maar een goal in 180 minuten is toch best netjes uiteindelijk. Alleen voorin. Man, man, man. Ik krijg er echt kriebels van als aanvallers liever vier keer kappen, dan een keer schieten of snel combinatievoetbal spelen. Speel of goed met een spits die voorzetten binnen kan koppen, of combineer de zestien meter in. Niet half half.

7 september 2020 om 22:43

Wijnaldum was juist een van de weinige die een voldoende scoort, die maakte een actie voorwaarts vanuit het middenveld, de rest ging alleen terug of breed.

7 september 2020 om 22:48

Met al best aardig, maar je wint de wedstrijd door ook zonder bal mee te doen. Dat deed hij juist niet. Vandaar het probleem op rechts

7 september 2020 om 22:44

De gele kaart van Depay was ook nog een pluspuntje. Wat een extreme onkunde ook van Lodeweges dat hij Hateboer de hele eerste helft dronken laat spelen door twee Italianen. Las hier van de week nog dat Lodeweges tactisch sterk was en een belangrijke pion was op dit gebied onder Koeman. Dat kunnen we nu wel uitsluiten. Ik dacht Wijnaldum op rechts om die linksback op te vangen haha, die had gewoon de avond van zijn leven..

7 september 2020 om 22:44

Wat een aanfluiting die Lodeweges. Ijdele man weg ermee. Als nou niet duidelijk is dat Donny van de Beek nooit meer voor Oranje mag spelen dan weet ik niet hoe slecht hij moet zijn om toch steeds geselecteerd te worden. Doet me denken aan die Braziliaanse oplichter die zich jarenlang voor voetballer heeft voorgedaan. En iedereen blijft er maar intrappen. Bizar. Hateboer een speciale vermelding. Drie klassen minder dan Dumfries.

7 september 2020 om 22:54

Haha wat een zuurtegehalte! Niemand stond uit vandaag.. behalve Frenkie die alles eraan deed!

7 september 2020 om 23:09

Donnie is gewoon een prima speler voor oranje mits hij goed gebruikt wordt. Ik zou eerder iemand als de Room eruit halen.

7 september 2020 om 23:46

@Skuts, ben benieuwd welk Braziliaanse oplichter het was.

8 september 2020 om 00:10

Ja hoor daar komen die excuses weer. Het ligt nooit aan Donny maar aan het team " Mits hij goed gebruikt wordt" Dit ga je vaker horen bij ManU wanneer hij matig speelt of helemaal niet.

7 september 2020 om 22:44

Ik ga helemaal geen spelers uitlichten. Het ligt helemaal aan Lodeweges die denkt een tactische genie te zijn. Zoals je zegt, behou gewoon Koeman's formatie. Daar waren ze sterk onder, stabiliteit en compact spelen. Nu gooit ie allerlei automatismen eruit, dom.

7 september 2020 om 23:29

Ik vind het niet helemaal terecht om Lodeweges aan te wijzen als schuldige voor dit verlies. Al moet ik wel zeggen dat het tactisch niet heel goed stond rechts achterin de defensie. Spinazzola en Insigne hadden alle ruimte om te doen en laten wat ze wilden. Hateboer verzoop en niemand deed er wat aan. Dat is zowel Lodeweges als de spelers aan te rekenen. Daar komt nog eens bij dat Veltman echt bijzonder slecht speelde, dus dat maakt het extra kwetsbaar aan die kant bij balverlies. Daar komt nog eens bij dat de spelers (met name) in de eerste helft ontzettend slordig in balbezit waren. Ook oogde Italië veel fitter dan Oranje. Ik ben nieuwsgierig hoe we er volgende maand voorstaan en of er dan een nieuwe bondscoach is aangesteld. De Knvb heeft aangegeven geen haast te hebben, maar het lijkt me wel dat dit Oranje toe is aan wat zekerheid.

8 september 2020 om 00:12

Ook niet vergeten dat je 3 verdedigers met blessures niet kon opstellen.

7 september 2020 om 22:45

Wat een 'post hoc ergo propter hoc' drogreden, dat het nu ineens de schuld van Lodeweges is. Alsof Koeman al zo lang weg is dat het nu ineens volledig het Oranje van Lodeweges is. Mensen vergeten dat het onder Koeman ook echt lang niet altijd goed was, alleen zaten de resultaten destijds erg mee.

7 september 2020 om 22:49

Door dingen om te gooien, haalt Lodeweges allerlei automatismes eruit. Koeman zou dat nooit doen en staat voor stabiliteit. Daarom won Oranje vaak onder hem. Is niet altijd mooi maar wel resultaatgericht. Lode denkt even Pep 2.0 te zijn.

7 september 2020 om 22:53

Ach, dat vind ik altijd van dat kantinegelul. Zo heel veel heeft hij nu ook weer niet veranderd, in ieder geval niets van dien aard dat allerlei automatismen er nu ineens volledig uit zouden zijn. Het was gewoon een slechte wedstrijd van Oranje waarin vrijwel alle spelers onder hun gebruikelijke niveau speelde. Zo goed is Oranje gewoon niet, het kwartje had voor Koeman ook vaak genoeg de andere kant op kunnen vallen, alleen had hij het geluk dat dat vaak net niet gebeurde.

7 september 2020 om 23:04

Als het wel erg vaak gebeurd dan is het geen geluk meer. En Duitsland, Frankrijk, Engeland e.d. verslaan doe je niet zomaar. Koeman zou nooit zomaar deze dingen omggooien.

8 september 2020 om 00:16

Welke dingen heeft hij precies omgegooid? De Lit en de Vrij geblesseerd waardoor hij terug viel op veltman (heeft Koeman ook al eens gedaan). Blind vanwege zijn hart er niet bij en vandaar Ake (deed Koeman ook al eens). Hans Hateboer ipv Dumfries is ook niet nieuw en in de wedstrijd tegen Polen pakte dat juist goed uit. Enige andere is Donny van de Beek in de basis vandaag?

7 september 2020 om 22:46

Helemaal met je eens. Ik kreeg dezelfde flashbacks en god wat was het slap. Ook in de rust geen tactische omzettingen, nee, we modderen gewoon op dezelfde voet door. Spelers misten zonder uitzondering concentratie. Dumfries het enige lichtpuntje en dat zegt genoeg.

7 september 2020 om 22:46

Onder Koeman was het echt geen haar betig geweest hoor of ben je alle dramatische 1e helften onder zijn leiding alweer vergeten. Je komt gewoon kwaliteit tekort simpel, en dat kan je alleen compenseren door ultra verdedigend te spelen en hopen op wat counters.

7 september 2020 om 22:46

Slappe hap. Hebben bijna allemaal de kop verkeerd staan. Het begint al bij het volkslied waar ik altijd al merk dat de helft deze niet kent tov de italianen. Spelers die niet tegen kritiek kunnen en vi bijv. al weigeren. Irritaties om niks op het veld en in de 80e minuut beginnen te voetballen. Snel vergeten dit. Deze hadden we ook met 0-3 kunnen verliezen.

7 september 2020 om 22:46

Wijnaldum afwezig? Die won zn duels tenminste nog, veltman, hateboer, vd beek, de roon, memphis waren juist onder de maat, kan me haast niet voorstellen dat je wijnaldum slecht vond..

7 september 2020 om 22:56

Wijnaldum was afwezig om Hateboer te ondersteunen aan de rechterkant.. dus ja best afwezig!

7 september 2020 om 22:49

Promes en Depay speelden echt dramatisch. Depay moet minder met gewichten gaan trainen en meer met een bal, die man heeft 90% balverlies. Mooiste voorbeeld is die bal op de 16, waar Promes en De Jong komen inlopen. Hij kan hem 1x raken afleggen 2 man die klaar staan en kunnen schieten of verder combineren. Nee, eerst de bal aannemen kijken of die zelf de show kan stelen en 2 seconden later ziet ie 2 man aanlopen en passt ie de bal te laat, waardoor Promes en De jong te dicht op de bal staan en de prachtige kans 1 groot misverstand wordt

7 september 2020 om 23:02

Hoog verdedigen, maar geen druk op de bal. Depay verdedigt niet mee, wijnaldum liet de back gewoon lopen en de Jong en van dijk pakte niemand op. Duels werden allemaal verloren. Dit heeft met mentaliteit en taaksbesef te maken. Die was er vandaag niet...zal mede komen doordat er een trainer op de bank zit die geen overwicht heeft.

7 september 2020 om 23:10

Exact dit. Heb Wijnaldum geen enkele keer met z'n tegenstander mee zien gaan... Leek wel of hij er geen zin in had omdat hij niet op z'n favoriete positie mocht spelen.

7 september 2020 om 23:02

Stengs is een van de meest overschatte voetballers van Nederland. Hij is niet eens de beste aanvaller bij AZ, dan heeft hij helemaal niets in Oranje te zoeken. Gezien het gebrek aan goede aanvallers moet Oranje er gewoon zo min mogelijk opstellen, nog een reden waarom 3-5-2 het perfecte systeem is voor deze selectie.

7 september 2020 om 23:24

Bergwijn en Depay lijken me toch wel goede opties voor de aanval, vind je niet? Persoonlijk zou ik proberen om Bergwijn, Depay en Groenwegen in de aanval te zetten. Met Depay in de rol als valse 9, zoals destijds bij Koeman. Daarachter een middenveld bestaande uit Frenkie, Donny, Blind. Voor de verdediging zou ik gaan met Dumfries, Van Dijk, Ake, Van Aanholt.

8 september 2020 om 03:15

Bergwijn en Depay zijn beiden toch niet echt Oranje materiaal? In elk geval niet voor de basis. Promes kan meer betekenen dan Bergwijn op aml. Maar is ook nog ver van topniveau. Als je met een goede amc speelt die de boel kan verdelen kan je wel met een Promes spelen. Die kan dan de gaten induiken. als amc op termijn misschien ihattaren, maar die is nu nog niet goed genoeg. Je kan ook voorin spelen met twee spitsen. Waarvan dan 1 in de ‘pantalic-rol’ waarin ze elkaar aanvulden. Of zoals Bergkamp en Kluivert. Die laatste kon weinig, maar wel een bal inschuiven. Bergkamp was dan het technisch talent dat de bal bij kluivert kon krijgen. Maar depay en bergwijn zijn zowel niet technisch genoeg, niet doelgericht genoeg en ook niet goed genoeg in het vasthouden van de bal. Optie zou eventueel zijn om de Jong en Promes in de spits te zetten. Promes heeft daar vaker gestaan en is topscoorder in Rusland geworden. De Jong kan de bal goed vasthouden als targetman en kan goed in die Pantalic-rol. Het is nog niet ideaal, maar het begint dan ergens op te lijken.

8 september 2020 om 08:29

Frenkie, donny,blind. Meen je toch niet he? Donny was een drama en voegde 0,0 toe aan oranje. Om over blind op het middenveld nog maar te zwijgen. CL winnaar Wijnaldum niet opstellen? Haha

7 september 2020 om 23:24

Lodeweges heeft een prima oplossing bedacht voor de gevaarlijke linkerkant van Italie. Je kunt ook niet zeggen dat Koeman dit niet zou hebben gedaan omdat hij zich liet adviseren door Lodeweges. We mogen blij zijn dat het EK niet is doorgegaan want de grote overwinningen van Koeman waren soms wel erg gelukkig. Het ligt met name ook aan het materiaal dat Oranje niet presteert. Depay is niet in vorm en is geen spits. Onze opties op rechtsback zijn te zwak. Frenkie, Wijnaldum en v/d Beek begonnen elkaar eindelijk te vinden waarna v/d Beek werd gewisseld. Promes is ook niet iemand voor de basis. Ik zie Depay liever links buiten, Bergwijn of Stengs rechtsbuiten. En als spits moeten we kijken naar aankomende talenten zoals Zirkzee en Boadu. Ondertussen Luuk lekker laten scoren.

7 september 2020 om 23:38

Wijnaldum was eigenlijk prima tweede helft. Eerste helft was wel drama en passief. Had niet het gogme om naar binnen te gaan om man op te pakken die de Roon dan moest oppakken en waardoor de Italienen steeds overloads op de kant van Hateboer konden creeren. Anders had de Roon Hateboer veel meer kunnen helpen.

7 september 2020 om 23:49

Helemaal met Blinde Vogel eens over Lodeweges. Wtf. En dan hoor ik mensen Van Gaal afkraken want die doet teveel zijn eigen ding? Wat was dit echt. Schande. Geen enkele speler was verder goed vandaag, alleen Frenkie en Cillessen voldoende. Wijnaldum gewoon beter centraal. Verder kan je spelers ook niet allemaal beoordelen, collectieve wanprestatie. Vond zelf Ake Hateboer De Roon Donny Depay Promes Veltman allemaal even zwak. Maar een deel daarvan is echt wel goed genoeg voor oranje.

Niemand speelde goed vandaag maar wat was frenkie belachelijk slecht zeg. Wissel dan hem in plaats van Donny, je moet toch een goal maken? Deze trainer begon al als een angsthaast met zn 442, nu snel een echte trainer aanstellen

7 september 2020 om 22:39

Naar welke wedstrijd heb jij gekeken? Frenkie was weergaloos in de eerste helft vooral. Tweede helft heb ik minder opgelet

7 september 2020 om 22:44

Weergaloos? Prima is een beter woord om zijn optreden te beschrijven.

7 september 2020 om 22:44

Frenkie weergaloos in oneindige dribbels eindigend in een tikkie breed of terug ja.

7 september 2020 om 22:47

Als hij vandaag weergaloos was dan vraag ik me af wat je van hem vond tegen Frankrijk vorig jaar.

7 september 2020 om 22:50

Goalki / Niet alleen dat idd, maar ook dat eeuwige gepraat tegen de scheidsrechter. Wat zou je in hemelsnaam 2 minuten lang met de scheids moeten bespreken? Nare trekjes. En het is dat Moise Kean niet scoorde 1 op 1 met Cilissen, anders was het op een assist van frenkie...

7 september 2020 om 22:53

Is het frenkie zn schuld dat de spelers vóór hem niet aanspeelbaar zijn? Hij kon de bal ook werkelijk nergens kwijt. Met zijn gedraai en dribbels probeerde hij nog ergens een opening te creëren.

7 september 2020 om 22:56

Frenkie die 3x bijna een goal weggeeft door dat domme gepruts steeds op eigen helft. Had geluk dat Immobile z'n schoenen verkeerd om aanhad. Dit gegeil gaat echt te ver

7 september 2020 om 22:58

Haha echt een Madrista! Frenkie was niet top, maar wel 1 vd betere.. Italië staat gewoon erg goed dus weinig opties om snel in te spelen! Dat jij hem slecht noemt is wel bizar.. want hij deed echt niet onder

7 september 2020 om 22:41

Frenkie samen met cillessen de enigste met een voldoende, maar niet te graag happen jongens, Inside is gewoon een troll tegen alles wat met Barca te maken heeft.

7 september 2020 om 22:47

Haha cillessen... snel een andere keeper opstellen in de naam van Krul... Cillessen is slappe hap

7 september 2020 om 22:48

Krul is alleen goed bij een degradant waar hij super veel te doen heeft. Prima lijn keeper maar voor de rest redelijk beperkt.

7 september 2020 om 22:48

Ach hebben we weer zo’n ventje, hij keepte gewoon goed vandaag.

7 september 2020 om 22:49

En dat baseer je op vandaag?

7 september 2020 om 22:56

Dat baseer ik op de tijd die hij al te lang in de goal staat.. onzekere keeper die nooit zeker zal keepen

7 september 2020 om 23:03

Oke... dus krul moet het rustig hebben tijdens een wedstrijd.. alleen dan is hij slecht? HUH

8 september 2020 om 10:47

Krul is al 34, daar heb je niet veel aan voor in de toekomst. Kom dan met een Justin Bijlow die het goed doet bij Feyenoord.

7 september 2020 om 22:41

Frenkie is de enige factor waarom dit NL-elftal nog enigszins kan aanhaken bij de Europese top.

7 september 2020 om 22:42

Net als wijnaldum, depay, van dijk, de ligt etc. Vandaag niet, al was frenkie best prima. Inside heeft duidelijk niet de wedstrijd gekeken en lult maar wat.

7 september 2020 om 22:45

De namen die je opnoemt zijn bij lange na niet zo bepalend voor het spel van Oranje dan Frenkie. Zeker Wijnaldum niet. Ik hoop dat we die steeds minder te zien gaan krijgen.

7 september 2020 om 22:49

Wijnaldum was anders vaak een van de beste spelers onder koeman. Van dijk en depay ook heel belangrijk. Jij zegt dat frenkie de enige factor is. Dat vind ik niet, los dat frenkie bepalend is voor het spel.

7 september 2020 om 22:56

Laat ik het zo stellen; wanneer Frenkie wordt weggehaald blijft er denk ik weinig over van het spel wat Oranje het laatste jaar op de mat heeft gelegd. Haal je een van die andere spelers weg, dan daalt het niveau niet zo diep.

7 september 2020 om 23:00

Dat is idd een ander verhaal. Zeker bepalend voor de opbouw. Ook geen vervanger beschikbaar (bij van dijk dan bijv nog de vrij).

7 september 2020 om 23:04

Precies.

7 september 2020 om 23:07

Niveau daalt echt wel flink als je de beste verdediger ter wereld en aanvoerder eruit haalt hoor.. Je doet wel heel makkelijk over Van Dijk.

7 september 2020 om 23:10

Blindevogel wanneer je Depay weghaalt scoort niemand. Depay is het bepalendste speler in het Nederlands elftal. Als het bij hem niet werkt, werkt het bij niemand.

7 september 2020 om 23:14

Frenkie is bepalend voor het spel, voor het resultaat niet zo zeer. Maakt zelden echt het verschil, terwijl dat is wat oranje echt mist als depay weer eens een slechte dag heeft.

7 september 2020 om 22:41

Frenkie deed als een vd weinigen, zo niet de enige, iets nuttigs met de bal. De rest moest vandaag nog leren lopen.

7 september 2020 om 22:41

Wacht wat? Ik denk niet dat je naar de wedstrijd heb gekeken. Frenkie was de beste man aan de kant van NL. In de tweede helft zag je dat ie uitgeput was, toen kwam t er niet uit. Maar ‘belachelijk slecht’ ?

7 september 2020 om 22:41

Maar dit is hetzelfde situatie als toen tegen Duitsland. Ik vond hem niet de slechtste man, hij kon niet meer, want niemand liep vrij en dat was echt ongelofelijk hinderlijk. De aanvallers legde geen meters en trokken niet terug. Ik snap die statische houding niet, want dit heb ik zo vaak terug zien komen.

7 september 2020 om 22:42

Inspiratieloos en laf gespeeld. Snel een nieuwe bondscoach aanstellen die de ploeg verder kan brengen. Met De Roon in de basis is dit het en zal het blijven.

7 september 2020 om 22:43

Frenkie speelt slecht. Hij was de eerste helft de beste van heel het Nederlands elftal. Wat een bizarre conclusie.

7 september 2020 om 22:44

En de tweede helft ook.

7 september 2020 om 22:43

Huh Frenkie? Was juist enigste lichtpuntje vandaag.

7 september 2020 om 22:46

Sommige spelers kunnen niet slecht spelen, laat t gaan joh. Als Frenkie slecht speelt komt het door zijn positie, of om dat de tacktiek hem niet ligt. Waren wr maar zo coulant als het op andere spelers aan komt. Als Bergwijn straks in de punt van de aanval staat zal je echt niemand horen zeggen ‘ja maar hij speelt niet op zijn eigen positie’ Laat het gaan joh Frenkie was weer eens geweldig vandaag en heeft weer eens het verschil gemaakt

7 september 2020 om 22:51

Frenkie was gewoon de beste. Noem mij eens een speler die beter was?

7 september 2020 om 23:00

Maar hoezo zijn wij opzoek naar wie het beste was in een verlies partij? Hij was blijkbaar niet dusdanig goed dat hij zn ploeg naar een beter resultaat kom helpen dus in mijn opinie is het niet noemenswaardig. Maar der MOET altijd iets positiefs gezegd worden over Frenkie hoor. Schei toch uit man heeft vandaag het verschil niet kunnen maken.

7 september 2020 om 22:45

Ik dacht tijdens de wedstrijd nog: "als de rest ook goed speelde en we zouden vanavond winnen dan zou Frenkie in alle kranten een 8 krijgen". Hij was vandaag gewoon de minst slechtste van iedereen. Dat je hem 'belachelijk slecht' noemt slaat nergens op. Pas aan het eind een aantal keer dom balverlies en onnodig draaien maar tot pak m beet minuut 75 het enige lichtpuntje van de wedstrijd.

7 september 2020 om 22:49

Wat heeft De Jong precies gedaan dan vandaag?

7 september 2020 om 22:53

Constant aanspeelbaar, wegdraaien vd man, spelverdelen. Alles wat je wil

7 september 2020 om 22:57

Je beseft toch wel dat iedereen die een loop actie maakt richting zn eigen helft vrij komt? En het wegdraaien van je man op je eigen helft om hem vervolgens aan je rechtsback te geven niks toe voegt aan het spel? Zo kan ik het spel ook verdelen. Het is niet erg om toe te geven dat Frenkie niet heel goed speelde vandaag.

7 september 2020 om 23:16

Volgens mij hebben wij een andere wedstrijd gezien... De Jong was balvast en wist regelmatig weg te draaien van z'n tegenstanders om zo ruimte te creëren en naar voren te spelen. Dat hij geen 9 of 10 verdient ben ik helemaal met je eens, maar wat mij betreft de enige voldoende.

7 september 2020 om 22:50

Dit verwacht ik niet van je. Als je de wedstrijd gekeken hebt zag je dat vrijwel elk gevaarlijk moment bij Frenkie begon. Donny wisselen was op basis van de eerste helft volledig terecht, maar Bergwijn heeft nog minder gebracht dan Donny.

7 september 2020 om 23:19

Welke gevaarlijke momenten ? Vandaag was het niet goed wat de Jong liet zien. Onnodig balverlies waardoor er 2 kansen komen. Naar voren te weinig dwingend. Ook hij kan een slechte wedstrijd spelen.

7 september 2020 om 23:31

Ho Ho vergeet die schouderduw niet eerste helft. Weergaloos

8 september 2020 om 08:26

Haha, de gevaarlijke momenten van Italië inderdaad.

We missen spelers voorin of op het middenveld met een fijne trap. Spelers die een vrije trap over de muur kunnen krullen. Spelers die een afstandsschot kunnen lossen of een schoonheid van een assist kunnen produceren. Met Sneijder van de Vaart Robben en van Persie hadden we er altijd viér, nu hebben we er met Depay één, en zelfs Depay is veel te onrustig in zijn spel om ook maar bij de vaste trap van die andere vier in de buurt te komen.Die verfijndheid maakt het verschil in topwedstrijden. Gevaar uit standaardsituaties. De pass die op het juiste moment op de juiste snelheid gegeven moet worden. Zoals Sneijder dat als de beste kon. Hoe hij Robben op het juiste moment met precies de juiste snelheid kon bedienen. Die finesse missen we in ons huidige Nederlands Elftal en dat gaat ons nog heel vaak opbreken in de komende jaren. Frenkie heeft het, maar het is noodzakelijk dat die klasse zich bij je voorste vier bevindt. Wat hadden we Ziyech goed kunnen gebruiken.. Het is hopen op Ihattaren.

7 september 2020 om 22:43

Je bedoelt Ihattaren die gewoon op de bank zat?

7 september 2020 om 23:33

Misschien moet hij eerst fit worden?

8 september 2020 om 10:14

Niet fitte spelers zitten niet bij de selectie.

7 september 2020 om 22:44

Dat is het exact. We missen doelpunten. Er word leuk aangevallen en rond gespeeld, maar echt gevaarlijk wordt het nauwelijks. En dan gaat Depay maar weer eens inzakken om de bal te halen en is er helemaal geen druk voorin.

Wat een pijnlijke avond zeg we hadden niets in te brengen uitgezonderd in misschien de laatste 10 minuutjes, Italië was gewoon veel beter in ieder opzicht! Ik heb Italië volgens mij nog nooit zo attractief zien spelen, als onder Mancini nu het geval is. Niemand haalde zijn gebruikelijke niveau, zelfs Van Dijk had een mindere dag. Demiral en De Ligt zijn gewaarschuwd, Chielini liet weer eens zien nog niet versleten te zijn wat een baas nog altijd! Arbitrage vond ik prima, en heeft niemand benadeeld we verdienden simpel weg niets. Gefeliciteerd Nederlands-Italiaanse fans.😔

7 september 2020 om 22:52

Sportieve reactie kerel! Het is echt genieten geblazen tegenwoordig onder Mancini. Ik herken deze attractieve speelstijl ook niet maar Mancini heeft echt iets moois gemaakt van deze selectie. We hebben jonge talenten gecombineerd met ervaring en het is echt een collectief. Natuurlijk kan het nog beter, we lieten vandaag het gas te vroeg los, waardoor NL gevaarlijker werd. Daarnaast zijn we nog niet efficiënt genoeg.

7 september 2020 om 23:02

Lucazzuri you're welcome! Ik ben nog steeds verbaasd man, want Mancini heb ik nooit als toptrainer gezien. Maar hij heeft het prima voor elkaar, en een gezonde combinatie van inderdaad jong talent en oud gedienden. Jullie zijn zeker een ploeg die hoge ogen kunnen gooien op het Ek, gelukkig voor ons waren jullie niet efficiënt al hadden wij kleine mogelijkheden op het eind. Maar nogmaals we verdienden helemaal niets, en Italië had als enige recht op de winst. 😇

7 september 2020 om 22:53

Italie speelt verrassend aanvallend sinds dat fiasco van het misgelopen WK 2018. Mancini kwam binnen (tactisch sterkte trainer maar die niet echt de reputatie heeft van sprankelend voetbal), en hun EK kwalificatie vorig jaar werd een compleet doelpuntenfestijn.

7 september 2020 om 23:05

Hangover96 als tactisch sterke trainer, zag ik Mancini ook niet en ook zeker niet als toptrainer. Maar wat hij nu laat zien is gewoon knap, en een mooie ontwikkeling om te zien.

7 september 2020 om 23:16

Mancini speelde bij City redelijk aanvallend voetbal toch

7 september 2020 om 23:47

Sambaz niet dat ik me kan herinneren eerlijk gezegd. Ik volgende de PL niet zo goed als tegenwoordig.

8 september 2020 om 00:02

Mancini was bij Inter (3 landstitels!) en City toch echt heel goed hoor, die teams stonden altijd erg goed georganiseerd. Zeker City heeft hij in korte tijd van een lading willekeurig bij elkaar gekochte spelers tot een verzorgd voetballende titelwinnaar weten te smeden. Zelfs zijn tweede periode bij Inter speelde hij met niet echt wereldschokkend materiaal behoorlijk goed (leek zelfs voor de titel te kunnen spelen toen ze winterkampioen werden in 2015).

8 september 2020 om 16:38

Oh ok ok, thanks voor je toevoeging man!

8 september 2020 om 00:50

@Sulejmani, Serieus, Italië nooit attractief zien spelen? EK 2016 onder Conte. Conte hanteerde de 3-5-2 systeem. Dat systeem ligt Italië erg goed. Steekballen vanuit achteruit strak door het midden is hun wapen.

8 september 2020 om 16:39

Nee voor mij was het echt de eerste keer, onder Mancini het meest attractief in mijn ogen.

wat een drama vandaag! Promes en Veltman dat kan echt niet meer in Oranje. Hateboer, Bergwijn, Vd Beek, Ake en De Roon zijn imo zwaar overrated! Alleen Frenkie, Wijnaldum, Depay, De Ligt, De Vrij en Van Dijk zijn imo spelers die met regelmaat een hoog niveau aantikken, maar als die zoals vandaag een keer hun dag niet hebben zijn ze afhankelijk van pure middelmaat. Dumfries iig snel weer in de basis zetten en Ihatarren ook maar een keer de kans geven voordat hij voor een ander land kiest. Het is nou niet zo dat we overlopen van de geweldige spelers namelijk.

7 september 2020 om 22:43

Depay, Van Dijk en Wijnaldum lieten vandaag anders zien ook van belabberd te zijn.

7 september 2020 om 23:25

@herlev ja zoals ze vandaag speelden heb je er idd niks aan, maar die hebben iig recent onder Koeman nog wat laten zien. zo een Promes overtuigd al 4 jaar niet in Oranje. hoeveel krediet wil je een speler blijven geven?

7 september 2020 om 22:43

Dumfries ? De man die weer twee vrije voorzetten in de 16 kon geven, maar die weer eens niet aankwamen ? Schei toch uit. Enige die een beetje niveau haalde vandaag waren De Roon, Hateboer, Frenkie en Veltman. De rest was ronduit zwak.

7 september 2020 om 22:45

Hateboer was bagger. Dumfries liet in 20 minuten meer zien dan hateboer in 70.

7 september 2020 om 22:46

Veltman haalde inderdaad zijn gebruikelijke niveau. die was weer dramatisch slecht vandaag

7 september 2020 om 22:49

Hateboer werd in de steek gelaten door Wijnaldum, die zich te beroerd voelde om mee te helpen.

7 september 2020 om 22:49

@ajax1812 - Ga toch weg man, Dumfries had makkelijk spelen, want Italie zakte terug. In de eerste 60 minuten zette Italie enorm veel druk en legde al hun aanvallen vanaf links. Nu gingen ze ook vaak via Kean en Spinezzola heb je amper teruggezien, want die zakte terug en de Italianen waren gewoon op. Hateboer speelde geen goeie pot, maar Italie was gewoon een klasse beter, en als Wijnaldum terugverdedigde en iets meer met zijn man ging lopen, aka Spinezzola, dan was het echt minder pijnlijk.

7 september 2020 om 22:49

Denk als je gewoon naar de cijfers gaat kijken, dat Veltman inderdaad de meeste onderscheppingen had.

7 september 2020 om 22:51

Met alle respect maar Veltman speelde vandaag toch gewoon heel erg matig? Dat ie er een aantal keer wel goed tussenzat zal best maar hij levert alles vervolgens weer in. Scheelt een slok op een borrel met de Ligt of de Vrij.

7 september 2020 om 22:51

Veltman haalde inderdaad z'n gebruikelijke niveau, een zeer bedenkelijk niveau. Heeft he-le-maal niets te zoeken in Oranje.

7 september 2020 om 22:53

Hateboer en Veltman vond je goed? Wauw, die vond ik zo ongeveer het slechtste. Al het gevaar vd Italianen kwam via Hateboers kant en Veltman oogte imo allesbehalve zeker. Heel zuur dat De Vrij nu ook nog geblesseerd is. Grootste probleem is voorin: gebrek aan een echte 9. Depay is goed, maar meer een winger. Ik hoop dat Malen het nog gaat worden. Verder wel goed dat ze bleven knokken. Zo slecht vond ik het ook niet, Italianen waren vandaag gewoon beter.

7 september 2020 om 22:56

Dumfries hoefde dan ook niet continu 2 man te verdedigen, omdat Wijnaldum niet meeverdedigde. Makkelijk om te zeggen dat Dumfries aanvallend meer gebracht heeft, als Italië de laatste 20 a 25 minuten inzakt. Hateboer heeft gewoon redelijk gespeeld in mijn optiek.

7 september 2020 om 22:57

@N!_Modric, wijnaldum had duidelijk een andere taak meegekregen verdedigend, want normaal is hij niet te beroerd om meters te maken

7 september 2020 om 23:01

@eckkkte - Naja, redelijk is ook wel iets te overdreven. Hateboer kon niet beter, want die intensiteit van die drie Italianen lagen zo hoog. Maar dat niemand ondersteuning bracht (heel soms De Roon, maar die moest letten op het middenveld waar hij nog redelijk grip op had) dat vond ik echt enorm kansloos, want je laat echt iemand in de steek die echt zat te zwemmen.

7 september 2020 om 23:08

@skede hij leidt de 1-0 van Italie in want hij laat Immobile die voorzet geven zonder in te grijpen en na die fout van Veltman staat Van Dijk ook nog te slapen bij die goal

7 september 2020 om 23:08

Eckkkte, dat vind ik dus ook. Hateboer had totaal geen ondersteuning van de linies daarvoor en kwam constant oog in oog met minimaal 2 Italianen.

8 september 2020 om 09:24

Waarom moest het team nou weer verandert worden omdat hans meer gunfactor heeft dan Dumfries. Een blinde ziet nog wel dat hij een verademing was toe hij Hateboer aflosten.

8 september 2020 om 14:28

Hans meer gunfactor? Ben je serieus? Hij heeft hier in Nederland totaal geen gunfactor, omdat iedereen een mening klaarhebben bij de naam "hans" en omdat hij niet liet zien bij FC Groningen, wat blijkbaar een graadmeter is. Hij heeft zich ontwikkeld en heeft knetterhard gewerkt om mee te draaien in de Serie A. Je bent totaal niet objectief, heb geen argumenten en kijkt niet naar de totale context wat er afspeelt. Italie was op en dan heeft Dumfries meer ruimte om inderdaad meer op te komen. Insigne, Immobile en Spinazzola zakte hele tijd terug. Ik vind Dumfries een prima rechtsback, maar kwalitatief niet per se beter dan Hateboer wanneer hij voor Oranje speelt. Je speelt daarnaast in een verzwakt Nederlands elftal zonder De Ligt in de achterhoede. Blind vind ik opzich geen verbetering ten opzichte van Ake, maar was wel benieuwd hoe een Van Aanholt of Wijnal het had laten zien op links.

7 september 2020 om 22:45

Ake speelde gewoon prima hoor. Van dijk stuurt alles wel maar laat alles voor een ander over. Vandaag viel me echt op net als de tegengoal. Van dijk trekt ineens naar echts en lijkt alsof ake die aan komt rennen bij die man hoorde.

7 september 2020 om 22:50

Inderdaad, die deed er werkelijk alles aan om niet in de duels te komen met Immobille

7 september 2020 om 23:11

@NL_Modric, Zo werkt dat niet, de spits kiest over het algemeen welke centrale verdediger hij gaat opzoeken, dat was vanzelfsprekend Veltman. Van Dijk was niet zo feilloos als normaal maar dit vind ik dan wel weer een rare opmerking.

7 september 2020 om 22:45

Veltman hoort inderdaad niet in oranje, maar was net als afgelopen wedstrijd zeker niet slecht. Speelde beide wedstrijden gewoon solide. En dat jij steeds Depay de ster vind snap ik ook niet helemaal.

7 september 2020 om 22:47

ik vond Depay ook gewoon dramatisch slecht vandaag hoor maar dat waren de andere "sterren" Wijnaldum, Frenkie en Van Dijk ook

7 september 2020 om 22:53

Frenkie was niet slecht. Moest alles alleen doen. Depay, Wijnaldum, Vn de Beek en Ake waren de slechtste spelers vandaag.

7 september 2020 om 22:53

Frenkie dramatisch?? Veltman dramatisch?? Jij moet ophouden want je geloofwaardigheid was al niet zo groot. Druk zetten was zo slecht. Maar jou analyse van de spelers nog slechter Japie

8 september 2020 om 09:27

Frenkie leid bijna 2 tegendoelpunten in, hebben jullie de wedstrijd wel gekeken? Vond het enorm tegenvallen net als de andere sterren, kan gebeuren toch? Veltman was ook niet om aan te zien idd, lomp en slordig. Hoort niet op dit niveau thuis.

7 september 2020 om 22:46

Dan heb ik een andere wedstrijd gezien. Wijnaldum en Depay waren enorm matig. En ik zie dat je wel een pik hebt op die jongens, maar ik vind dat Veltman en Hateboer echt niet meer konden doen. Wijnaldum kwam niet terug en nam totaal niet het voorbeeld als de Italianen, waarbij Insigne en Immobile zowel samen aanvallen als samen verdedigen. Spinezzola, Insigne en Immobile waren zo goed ingespeeld, waarbij mandekking echt totaal niet aan de orde was voor die jongens. En voor Dumfries was het makkelijker invallen, want die Italianen waren gewoon op, waardoor Nederland meer druk konden zetten (en nog steeds niks kon forceren). Maar Dumfries heeft buiten die tackle en doordekken om echt geen goeie voorzet ingegooid, en ik weet 100 procent zeker dat hij ook was kapot gespeeld door die Italianen in dezelfde situatie.

7 september 2020 om 22:50

Depay, Frenkie, Van Dijk en Wijnaldum waren dramatisch slecht vandaag maar die hebben recent nog wel eens wat bewezen in Oranje. dat kan ik van die andere spelers niet echt zeggen

7 september 2020 om 22:57

Ja maar betekent dat dan dat je niet mag zeggen dat ze verzaakten? Je hebt over spelers waar je mag verwachten dat ze niet mogen verzaken, maar van de 4 namen mag je alleen Frenkie eruitpikken die niet meer kon doen.

8 september 2020 om 09:30

Hoe kun je dat 100% zeker weten? Dat is per definitie onzin en je bent niet serieus te nemen door zoon onzin. Dumfries 10 klasse beter dan hateboer die niet eens in deze opstelling speelt bij Atlanta.

8 september 2020 om 14:23

Nou kom dan met argumenten? In dat verliespartij tegen Duitsland ging Dumfries en Blind ook enorm nat en Duitsland speelden toen precies hetzelfde. Schulz, Sane en Gnabry gingen hele tijd op Dumfries af en die werd toen ook zoekgespeeld. Dit was gewoon een de ja vu wedstrijd, alleen met andere spelers. Nogmaals Hateboer speelde niet goed, maar hij kon niet beter als de linkerflank hem in de steek lieten. Zelfs de spelers van het Nederlands elftal en de analytici beaamde dat.

7 september 2020 om 22:47

Wijnaldum is nagenoeg altijd barslecht, die mag je ook wegstrepen.

7 september 2020 om 22:56

onder Koeman niet natuurlijk. toen was hij na Depay de speler met het hoogste rendement als nummer 10. nu moet hij opeens rechtsbuiten spelen

7 september 2020 om 23:14

@Chefvoetbal, Altijd leuk dat je in het voetbal na 1 slechte wedstrijd, alles daarvoor mag negeren, en dat mensen het vervolgens nog met je eens zijn ook. Wijnaldum was zo ontzettend sterk en belangrijk onder Koeman, als je dat niet zag dan kan ik je niet helpen. Hij scoorde, verbond middenveld en aanval en was niet vies van meters maken. Nu speelt hij 1 mindere wedstrijd, op een positie die hem totaal niet ligt, en jij maakt zo’n opmerking. Het is toch ook ongelofelijk..

7 september 2020 om 23:37

Is niet op basis van één wedstrijd hoor. Tegen Polen namelijk ook één van de minsten. Verder heeft hij onder Koeman goals gemaakt, maar ook vaak zonder overtuigend te spelen. Misschien ben ik te kritisch, maar van een gelouterde speler als Wijnaldum verwacht ik veel meer, zeker omdat hij het bij Liverpool wel laat zien.

8 september 2020 om 09:32

Dat heb ik juist bij Frenkie, zou fijn zijn als hij het niveau van Ajax nog een keer kan aantikken.

7 september 2020 om 22:48

Als vandaag de maatstaf is, zou ik eerder Depay, Van Dijk en Wijnaldum eens gaan afbranden. Ik zag Veltman zelfs vaker daadkrachtig ingrijpen dan Van Dijk. En ik zou niet weten wat Wijnaldum vandaag nou zoveel beter deed dan Donny. Donny kwam namelijk gewoon weer gevaarlijk aan de bal.

7 september 2020 om 22:48

Wie weet is De Vrij ook 3x niks in Oranje. Zijn toch een aantal spelers die bij hun clubs het prima doen, maar bij Oranje zwaar en zwaar te kort komen. Overigens heb ik wel vertrouwen in De Vrij hoor. En oh jah... Bergwijn moet je gewoon niet meer opstellen... en Promes kan er ook geen kloot van bij Oranje. Bij die 2 zit gewoon 0,0 verrassingselementen... helemaal niks! Alles is zo voorspelbaar en safe.. hou op met die 2. Ake is duidelijk overrated en Hateboer heb ik niet al te veel vertrouwen in. Vd Beek komt er wel.

7 september 2020 om 22:57

Janter, Wijnaldum zakte niet in, De Roon werd volledig overlopen dan is het niet gek dat Hateboer veel werk moet opknappen.

7 september 2020 om 22:50

Er is gewoon ontzettend weinig creativiteit, jaren lang was de defensie vaak de achilleshiel. Maar nu ontbreekt het aan aanvallende kwaliteit. Italie was/is op alle fronten beter. Het is te hopen dat er weer een spelers als V.Persie/Robben/Sneijder komen die aanvallend iets kunnen forceren.

7 september 2020 om 22:50

Haha tuurlijk Veltman noemen die juist best goed speelde. Gele kaart was onnodig maar was verdedigend prima. Depay weer slecht, Wijnaldum weer slecht oh ja met regelmaat is nu je afwijking lol. Oranje was slecht en zelfs v Dijk met een paar slechte lange ballen en mindere kop duels. Maar goed ik zou in dit soort wedstrijden eigenlijk het collectief een onvoldoende willen geven want wat waren we slecht. Nu krijgt natuurlijk Lodeweges de schuld daar waar ook Koeman zijn 1e helften vaak slecht waren en moest corrigeren in de 2e helft. De meeste van deze jongens spelen al een tijdje samen in Oranje maar het leek wel de 1x. Poeh

7 september 2020 om 22:57

@thamike precies! VZ geeft Veltman natuurlijk ook zomaar een 4 als cijfer. omdat hij zo goed speelde

8 september 2020 om 11:29

Oh wist niet dat VZ de norm was. Goal en Stadio News ternauwernood een voldoende noteren: 5,5. een 5.5 in een team waar de meeste te slecht waren dan heb je het als verdediger niet zo makkelijk. Hij deed zeker niet alles goed maar naast een paar verkeerde passes ook veel goede onderscheppingen. Nogmaals een team die zo slecht speelt kun je er haast geen spelers uit halen.

7 september 2020 om 22:51

Japie_krekel, over Hateboer wil ik niet teveel zeggen. Je hebt het zelf ook kunnen zien dat er helemaal niks voor hem was, Rechts was het een leeg blok op de Italianen na dan. Lodeweges had al veel eerder moeten ingrijpen en Wijnaldum van positie laten veranderen. En het feit dat je naast Veltman moet staan (die vanavond ook weer stom geel pakte) maakt het ook allemaal niet eenvoudiger.

7 september 2020 om 22:59

ik wil Hateboer ook niet afrekenen op 1 wedstrijd maar Dumfries vond ik beter presteren in Oranje toen hij nog in de basis stond onder Koeman. tegen Polen vond ik Hateboer ook niet best spelen

7 september 2020 om 23:04

Maar geef me duidelijke redenen waarom Hateboer niet goed vind spelen tegen Polen? De 0 gehouden en een assist? Wat wil je nog meer? Hij droeg bij aan de aanvallen en legde de hele rechterflank af, want Bergwijn heeft in 90 minuten maar 4 km gelopen.

7 september 2020 om 23:18

Toen Dumfries kwam, was Wijnaldum van positie verwisseld. Lodeweges heeft het volkomen verkeerd aangepakt om hem rechtsvoor te zetten. Dit soort dingen kun je gaan proberen tegen een mindere land, maar zeker niet tegen Italië, die hebben normaal gesproken maar 10 minuten nodig bij zo'n blunder opstelling en gooien daarna rustig de deur op slot.

7 september 2020 om 23:20

verdedigend liep hij twee keer te schutteren tegen Polen en in balbezit vond ik hem ook niet veel toevoegen. hij kan mij tot dusver niet overtuigen in Oranje

7 september 2020 om 23:33

Ja lekker makkelijk, want net als tegen Italie gingen alle aanvallen vanaf links en amper via rechts. En als je zo hoog verdedigt en weer terug moet komen, no sh*t dat hij dan af en toe een aanvaller liet glippen. In balbezit weinig toevoegen? Wat doet Dumfries dan? Die heeft tot nu toe nul assists en doelpunten gemaakt. En elke keer als ik een voorzet van hem ziet is gewoon doelloos de zestien inslingeren, terwijl hij bij Psv, Heerenveen en Sparta wel die overzicht had. Hateboer was de vorige wedstrijd bij Whoscored the man of the match, en dan wil je zijn prestaties bagatelliseren? Je komt met non-argumenten en ligt meer aan de naam Hans Hateboer, dan dat je echt op hem let. Volgens mij volg je de Serie A ook niet.

8 september 2020 om 09:44

Hans hatenboer kon het niet belopen gister, of vond je dat hij het goed deed? Waarom wil je ze graag dat hij speelt als hij duidelijk minder is dan Dumfries. Ook 0 voorzetten kwamen aan van hateboer, ake, promes, wijnaldum, bergwijn. Lijkt een beetje aversie te hebben tegen Dumfries die nog maar 4 wedstrijden heeft gespeelt en dus weinigs stats kan overleggen.

8 september 2020 om 14:33

Haha wat? Dumfries maar 4 wedstrijden? Dumfries staat op 10 wedstrijden gast. Hateboer staat nu op 5 interlands. Ik vond Hateboer het niet goed doen, maar kon hij beter? Nee. Nederland bracht totaal geen ondersteuning en liet Veltman en Hateboer gewoon zwemmen. Wijnaldum maakte amper meters in de eerste helft. Ik heb niks tegen Dumfries, en was zelfs een van de weinigen die destijds zei dat Dumfries een goeie aankoop was voor Psv, want hij bracht aanvallend veel bij Heerenveen en Sparta (zie de x aantal assists die hij heeft gegeven) en hij heeft longen als een paard. Voetballend niet de beste, maar heeft dat gecompenseerd met zijn loop en werkvermogen. Hateboer gaf idd 2 slechte voorzetten (begin van de wedstrijd en die voorzet waar hij geblesseerd raakte). Maar Dumfries heeft 3/4 voorzetten gegeven en die knalde 3/4 tegen de Italianen op, zelfs eentje volgens mij die helemaal nergens aankwam.

8 september 2020 om 10:52

Waarom gelijk iedereen afkraken? Of overrated noemen? Nederland had hun dag gewoon niet met name door de klasse van de Italianen. Ze hebben het ons gewoon te moeilijk gemaakt.

Wie bij Oranje vond het een goed idee om vooral lange ballen en hoge voorzetten te spelen tegen Bonucci en Chiellini?

7 september 2020 om 22:43

En dna komt Luuk de Jong erin spelen ze alles laag...

Uiteindelijk wel een terechte overwinning. Nederland probeerde nog,maar zonder echt grote kansen. Lodeweges vind ik toch echt belabberd wisselen, veel te laf en veel te laat. Ik hoop voor oranje dat ze een andere coach krijgen.

8 september 2020 om 10:15

Krijgen ze ook wel. Lodeweges heeft in twee duels aangetoond dat hij totaal niet geschikt is. Amateuristisch gewoon.

Wat was depay hopeloos vandaag en zo egoistisch

7 september 2020 om 22:40

Eens, niet de eerste keer overigens.

7 september 2020 om 22:45

Tsja, het was vrijdag al heel duidelijk dat Depay alles vertraagde, inefficient lang aan de bal was en onnodige trucjes uithaalde. Als hij in vorm is, is hij prima, maar dit was echt erbarmelijk.

7 september 2020 om 22:53

Wat vond je van vd Beek?

7 september 2020 om 22:56

Slecht, net als de rest. Maar ik zag hem wel afjagen en terugverdedigen, iets wat Depay en Wijnaldum nalieten. Ik zag ook van de Beek als enige in scoringspositie komen. Ik zag hem ook de diepte inlopen, maar niet de bal krijgen.

7 september 2020 om 23:38

En wat vond jij?

7 september 2020 om 22:45

Klopt maar die vleugels waren nog 10x slechter. Depay probeerde tenminste wat. De vleugels waren onzichtbaar zeg.

7 september 2020 om 23:42

dat komt door die Promes ook. die komt al twee wedstrijden op rij letterlijk niemand voorbij

Van Gaal aanstellen! Bewijst maar weer dat zeker niet alles bij het oude moet blijven. Tijd voor een plan wat aansluit bij deze spelers!

Dwight kan hier niet zoveel aan doen, behalve dat hij wellicht niet had moeten experimenteren, maar gewoon 433 spelen met later Ihattaren erbij.. zonde

7 september 2020 om 22:44

Je zegt dat hij er niks aan kan doen, maar door het experimenteren gaat het fout, oftewel; hij kan er alles aan doen.

Donny vd Beek nooit meer oproepen aub. Speelde weer lekker verstoppertje.

7 september 2020 om 22:41

Mag je niet zeggen van de mensen hier. Was weer onzichtbaar net als Promes. Memphis moet lekker bij lyon blijven.

7 september 2020 om 22:47

Iedereen was onzichtbaar. Je mag best zeggen dat hij slecht was, was hij ook, maar om hem er om de 5 minuten uit te pakken is wel triest, niet?

7 september 2020 om 22:47

Een bepaalde speler noemen terwijl de rest (behalve Fr de Jong en die keeper) is idd op de man spelen en slaat nergens op.

7 september 2020 om 22:49

Promes werd er niet goed gebruikt. Er was geen rechtsbuiten die hem kan ondersteunen bv Ziyech.Het was echt aan bondscoach dit op te lossen, door wijnaldum op te stellen.

7 september 2020 om 23:07

Wijnaldum, die won de CL in het jaar dat Ajax op 10 seconden na de tegenstander was toch? We mogen over dat Ajax toch ook niet ellendig lang doorgaan? Laten we dan niet doen alsof Van de Beek alles waardeloos doet en Wijnaldum fantastisch, want dat was absoluut niet zo. Van mij had Ihattaren mogen spelen icm Van de Beek en Wijnaldum na vrijdag en vandaag eens laten banken. Want die is nog veel minder in Oranje de laatste tijd dan Donny.

7 september 2020 om 23:20

Donny heeft nog geen enkele goede wedstrijd gespeeld voor Oranje maar doet het toch beter dan Wijnaldum, klinkt logisch.

7 september 2020 om 23:22

@myvision mee eens maar die Lodeweges doet er alles aan om Ihattarren richting het Marokkaanse elftal te jagen. die jongen mag niet eens een paar minuutjes invallen

7 september 2020 om 23:30

Ja, dat wordt een gevalletje Ziyech op deze manier. Als je iemand vandaag miste, dan was het Hakim wel..

7 september 2020 om 23:44

@myvision ja, daar baal ik nog steeds van. belachelijk dat de Knvb destijds niet heeft ingegrepen toen onze coaches Ziyech links lieten liggen terwijl het het grootste talent was op de Nederlandse velden. dat was juist een speler die de creativiteit heeft die we nu zo hard missen in Oranje

7 september 2020 om 22:44

De rest was weergaloos. Donny kwam nog tot een prima kans met Wijnaldum.

7 september 2020 om 22:45

Neemt niet weg dat hij verstoppertje speelde.

7 september 2020 om 23:04

Hij was heel slecht maar dat lag niet allen aan hem zelf. Ik zag m toch echt wel vaak het gat in lopen en geen bal krijgen. Die ballen kreeg hij vaak wel bij Ajax. Maar het stond sowieso gewoon slecht.

7 september 2020 om 23:23

@myviison oja, bij Memphis lag het allemaal aan hemzelf maar bij Donny niet. heel Oranje speelde slecht

7 september 2020 om 23:27

Dat zeg ik ook haha. Depay heeft de kwaliteit van niets nog iets te maken, dat heeft Donny minder, die heeft toch wel iemand nodig die hem de diepte in ziet gaan. Er was een totale disbalans, Depay was niet minder dan Donny als je dat graag wilt horen Maar Depay was wel echt waardeloos. Die laatste bal met die mislukte omhaal, had'ie beter aan een van drie klaarstaande spelers kunnen afgeven.

7 september 2020 om 23:46

@myvision ik vind Vd Beek ook geen slechte speler maar in Oranje is hij nog niet goed geweest en Memphis heeft idd misschien nog wel minder laten zien vandaag. die omhaal vond ik trouwens nog wel begrijpelijk omdat hij weinig anders kon doen in die situatie imo. hij stond in een moeilijke hoek van de goal, maar hij liep zich veel te vaak vast en leed veel te veel onnodig balverlies deze wedstrijd en dat mag je hem zeker kwalijk nemen

7 september 2020 om 23:51

Van de Beek was belachelijk slecht. Dat was vrijwel iedereen. Lodweges, aardige knul, maar tactisch een brevet van onvermogen getoond. Oranje heeft een visionair nodig en ik denk toch dat je dan bij Louis uitkomt. Bosz zou ook leuk zijn.

8 september 2020 om 00:14

ja er zijn weinig andere opties en als die twee niet willen misschien een Gio. ook een peoples manager zoals Lodeweges alleen wel iemand die logische beslissingen neemt en niet een Wijnaldum opeens rechtsbuiten gaat zetten

8 september 2020 om 00:29

Gio mag van mij ook! En ik dacht net ineens aan De Kromme haha, dat zou ik gewoon legendarisch vinden omdat ik zoveel respect voor Van Hanegem heb haha.

7 september 2020 om 22:45

Hij is pas 23... wat een opportunisme. Donny was even slecht als de rest.

7 september 2020 om 22:53

Die heeft inderdaad echt alles fout gedaan wat mogelijk was met de bal, het enige wat dan overblijft is het vrijlopen waardoor die ruimte creert voor anderen

Nou beste Koeman, laat Memphis Depay en Gini Wijnaldum maar precies waar ze op dit moment zijn in Lyon en Liverpool. Hoop dat je meeleest.

7 september 2020 om 22:44

Koeman zal zijn keuze inderdaad baseren op een potje in de Nations League...

7 september 2020 om 22:49

Waarom niet? Leuk dat Polen maar Italië is een waardige tegenstander en ze vielen beide door de mand.

7 september 2020 om 22:52

Bij een wijnaldum mag je opzich best ook kijken naar gehele CL en PL seizoenen...

7 september 2020 om 22:55

Koeman kent deze spelers toch al door en door. Ik denk ook dat Barca te hoog is gegrepen voor Depay, maar Wijnaldum kan voor een lage prijs een degelijke speler zijn.

7 september 2020 om 23:22

En deze wedstrijd tegen Italie weegt dan zwaarder dan Wijnaldums seizoenen bij PL en CL winnaar Liverpool? Ik betwijfel ook of Wijnaldum nou de speler is die Barca nodig heeft maar om dat nou op dit potje te baseren is wel heel erg opportunistisch en selectief. 😅

7 september 2020 om 22:50

Wijnaldum was gewoon goed. Zijn positie niet.

7 september 2020 om 22:51

Wijnaldum speelt al 3 seizoenen lang constant op een ongekend hoog niveau. En hem dan afrekenen op 2 oefenenpotjes.....

7 september 2020 om 22:53

Hopelijk weet Barca op een of andere manier Thiago en Lautaro naar Camp Nou te halen ipv deze middelmaat.

Het was gewoon heel slecht. Eigenlijk waren de Italianen matig maar Nederland was zo slecht dat ze goed leken. Alleen de Jong een voldoende. En misschien Veltman. Er zat ook helemaal geen idee achter. Sinds Koeman is het alleen maar hopen dat Memphis iets geniaals doet. En als hij het niet doet dan hebben we geen enkele wapens blijkbaar.

7 september 2020 om 22:45

Veltman? Kwam echt gewoon overal te laat

7 september 2020 om 22:51

Nee hoor, het was Wijnaldum die er weinig deed en Hateboer matig presterrt dan staat Veltman natuurlijk onder druk.

7 september 2020 om 22:57

Maar echt. Ik snap echt niet hoe men niet kan inzien hoe anders het is met bijv. De Ligt erin ipv nu Veltman die zo zuur was. En ook raar dat Lode opeens de formatie omgooit terwijl Koeman dat nooit deed en ze daarin sterk waren en stabiel. Alle automatismen eruit gegooid door genie Lode argh.

7 september 2020 om 23:47

heeft Veltman eigenlijk ooit wel eens een slechte wedstrijd gespeeld? letterlijk altijd als hij slecht speelt hoor ik dat het aan anderen lag. Veltman staat toch echt lucht te dekken in die 1 op 1 met Immobile die vervolgens de voorzet geeft waaruit de goal van Italie staat

8 september 2020 om 00:20

Petervermeulen, Wijnaldum deed niks qua terugzakken, de roon werd overlopen door de Italianen en bleef ook zitten waar hij zat, en vervolgens zit Hateboer in een heel groot gapend gat.als je het al zover laat komen kun je het de verdediging niet eens kwalijk meer nemen maar moet je in de linies daarvoor al ingrijpen.

7 september 2020 om 22:45

De wapens waren toen onder andere ook Wijnaldum en babel. En als laatste evt Luuk de Jong of Van dijk als extra spits..

8 september 2020 om 02:13

De Italianen waren matig? Heb je die goal gezien? Daarnaast heeft Nederland nauwelijks echt grote kansen kunnen creëeren door de sterke organisatie van Italië.

Alleen maar goed dit voor oranje. Laat zien dat er genoeg verbeteringen nodig zijn. Mensen zeuren (deels terecht) op donny en veltman. Vandaag vrijwel iedereen matig tegen een leuk en sterk spelend Italië. Had een ihattaran wel willen zien. Mistte de creativiteit aan de bal. Wel een prima invalbeurt van dumfries.

Hoop zo dat Barcelona vandaag gekeken heeft, dan kan ik me niet voorstellen dat de Depay nog gaan halen. Totaal niet geschikt voor de top

Kan iemand Frank Snoeks een Italiaanse vlag geven? Heb het idee dat ie een enorme fan is. Straks lekker douchen met Spinazzola! Verder een kut pot van NL kant, en een scheids die in alles trapte wat Chiellini deed, wat een clown.

7 september 2020 om 22:44

Wat liet Brych zich inderdaad op het einde makkelijk in de luren leggen door die Italianen zeg. Liepen zelf steeds tegen de Nederlanders op om vervolgens de vrije trap mee te krijgen. Zeer frustrerend. Echter heeft Nederland voor de rest nergens recht op gehad, Italië was over het algemeen beter.

7 september 2020 om 23:28

Helemaal met je eens. Toen Van Dijk de vrije trap tegen kreeg nadat hij juist zo’n beetje naar de grond gesleurd werd stond ik op het punt om heel boos op de scheids te worden, maar toen herinnerde ik me dat we 75 minuten lang waardeloos gespeeld hebben en dus niet eens bijna recht van spreken hebben.

Matig? Gewoon slecht! Een pass over 5 meter lukte niet eens. 100% terecht gewonnen door de Italianen!

Terechte overwinning voor Italië, hadden in de eerste helft al zomaar 3 goals gemaakt kunnen hebben. Vond die spinazzola vooral sterk spelen, 2e helft was iets beter van nederland alleen niet goed genoeg.

Italië verdiend gewonnen, maar wat een ongelooflijke aanfluiting was deze scheids zeg... Daardoor werd de wedstrijd er ook niet leuker op..

Wat geniet ik tegenwoordig van het spel van Italië. Hoog tempo, verzorgd en aanvallend en als het moet doen ze nog even catenaccio spelen. Mancini heeft het goed voor elkaar! Spinnazzola was trouwens on fire. Die had Juve niet moeten laten gaan. Kwam echt veel dreiging van af. Het verbaasde mij trouwens hoeveel mensen op vz wel even dachten hier makkelijk te winnen. Die hebben blijkbaar Italië niet veel gezien. Forza Azzurri!

En weer met beide benen op de grond. Je denkt even dat Oranje met een B elftal speelde vandaag maar dit is gewoon de A selectie. Gelukkig is Lodeweges maar tijdelijk...

Vanavond een paar dingen geleerd. Knvb moet zo snel mogelijk een betere coach aanstellen wat een lafbek. Veltman nooit meer oproepen aub. Als koeman depay komt kan hij beter meteen ongeslagen worden. Depay is echt slecht. En tja er wordt geen druk gezet op de bal. Heb je l de jong in de spits geef je alles laag. Heb je depay in de spits geef je alles hoog. En die belachelijke overtredingen die we maken. Jongens het kost tijd!!

7 september 2020 om 22:51

Je zegt dat Depay echt slecht is. Moet je die net als Veltman dan ook niet meer oproepen?

8 september 2020 om 10:17

Depay heeft in tegenstelling tot Veltman al iets bewezen in het shirt van Oranje. Kan je zelf wel verzinnen toch?

7 september 2020 om 22:52

Je zegt dat Depay echt slecht is. Moet je die net als Veltman dan ook niet meer oproepen?

7 september 2020 om 22:53

Hateboer en Wijnaldum deden aan de rechterkant niks dan wijs je natuurlijk naar Veltman.

7 september 2020 om 23:05

Petervermeulen, het was eerder dat Wijnaldum niet inzakte, de Roon overlopen werd en Hateboer direct een paar tegenstanders te verwerken had.

7 september 2020 om 23:51

@petervermeulen Veltman staat toch echt letterlijk 1 op 1 in de mandekking met Immobile bij die voorzet waaruit de goal van Italie ontstaat, die Immobile geeft zonder dat Veltman ingrijpt. daar hadden Hateboer en Wijnaldum verder toch echt weinig mee te maken

Terechte nederlaag . Italië 1e helft oppermachtig. 2e helft kon oranje niet terug komen .

Collectief falen. Ik denk wel dat dit het bewijs is dat Lodeweges te weinig visionair is om dit elftal te gaan begeleiden rondom het EK. Het stond erbarmelijk.

Matige pot van Nederland, verdiende overwinning voor Italië. Wijnaldum op rechtsbuiten werkte voor geen meter. Al het gevaar en uiteindelijk de goal kwam voor Italië vanaf links waar Hateboer volledig werd overlopen. Slotoffensief van Nederland was nog aardig, maar je miste echt een speler die een steekbal of beslissende laatste pass kan geven. Hoop gebrei, maar geen gevaarlijke schot op goal kwam eruit.

Wat liet die scheids zich meeslepen in het geschreeuw van Chiellinie zeg.. Verschrikkelijk. Net als heel oranje overigens.

Gewoon normaal voetballen. Wat chaotisch, gewoon beginnen met een spits. Zoals de jong. Lekker ballen lekker over de zijkanten. Dan druk geven vanuit middenveld.

Dit elftal heeft gewoon teveel spelers die het niveau (nog) niet hebben.kan je jongens/mannen ook niet kwalijk nemen,maar ze zijn gewoon eigenlijk niet goed genoeg.het resultaat was er vaak nog wel maar het spel was al niet best en nu is het resultaat ook niet best.normaal gesproken is het achter goed, maar op het middenveld hab je teveel onzekerheden en voorin is het gewoon te mager. Over 2-3 jaar kan dit een heel leuk elftal zijn.de ligt verder,de vrij en van dijk en Wijnaldum nog op top niveau(en dan hopen dat veel (jonge) spelers een stap gaan maken. Van der Beek,de Jong,dumpfries,malen,ake,bergwijn,depay,ihattaren en Wijndal wat verder.hopen op een goede keeper en hopelijk nog steeds op niveau wat constanter in het Nederlands elftal. wie weet wat talenten die er bij komen. Het kan echt wat worden. Maar nu is het gewoon te weinig.ook voor deze wedstrijden in de Nations league was het spel niet best.wedstrjden werden vaak gewonnen door een bevlieging van Depay en Wijnaldum of f de jong in zijn passing.en dat kan tegen kleine landen maar niet straks op en eindtoernooi.en een overwinning op frankrijk en Duistland maakt helaas ook nog geen zomer.dat hebben we vanaaf wel kunnen zien tegen Italie.

7 september 2020 om 23:01

Wat een onzin reactie zeg. Nederland heeft op zo'n beetje elke plaats een betere speler in het elftal staan dan Italie. Deze nederlaag is puur te wijten aan instelling, werklust en een flut taktiek.

7 september 2020 om 23:22

Dit is pas een onzin reactie. Wees realistisch alleen van Dijk zou misschien in de basis staan bij Italië en dat nog niet omdat Chiellini en Bonucci op elkaar ingespeeld zijn.

7 september 2020 om 23:35

Het feit dat jij een andere mening hebt wil nog niet zeggen dat het onzin is.daarbij speel je op een eindtoernooi niet 7 keer tegen italie.is wat maakt het uit dat je beter of minder bent dan 1 land?

7 september 2020 om 23:41

Denk dat de Italianen maar al te graag Frenkie zouden hebben hoor. Daarbij zou dit Oranje met een betere coach, meer balans en gewoon de eigen speelstijl ook gewoon van dit Italie kunnen winnen. Vanavond zat het er alleen geen moment in. Lodweges is ook gewoon niet geschikt.

8 september 2020 om 00:38

Er zijn best spelers die ze bij italie zouden willen hebben maar dat doet niet af dat IK dit geen geweldig Nederlands elftal vind. en je speelt niet 7 eer tegen Italie op een eindtoernooi

8 september 2020 om 03:40

Je zou zeggen Van Dijk misschien.. maar eigenlijk is die ook veel minder dan Bonucci en Chiellini.. was overduidelijk vanavond. De Jong dan..? Nee als je Locatelli vanavond ziet spelen en normaal Verratti daar heb dan zou zelfs Frenkie daar niet onbetwist basisspeler zijn. Oranje bril afzetten.. Italië heeft een geweldig elftal met uitzonderlijke talenten.

8 september 2020 om 09:48

Kom op man. Je kan niet met droge ogen beweren dat Van Dijk veel minder is dan Bonucci haha. Relatief matig jaar achter de rug voor hem persoonlijk ook. Vrij zeker van dat Demiral en De Ligt hem spoedig voorbij zijn, als ze dat niet al zijn, en samen met Chiellini de basis gaan vormen. Niet je mening vormen op basis van 1 wedstrijd. Van Dijk is al 2 jaar 1 van de beste, zo niet de beste, verdediger ter wereld.

" Koeman gaat niet gemist worden want Lodeweges deed toch alle tactiek al." Nou we hebben het gezien. Drama. Donderspeech in de rust was er kennelijk ook niet. 80 minuten slap gespeeld. Gewoon Van Gaal. Zweep er weer over.

En daarom moet er zo snel mogelijk een nieuwe bondscoach komen, Lodeweges heeft niets van en bondscoach en met name zijn tactische keuze vandaag was heel slecht. Verder komen Haterboer en Veltman echt tekort voor dit niveau en dat terwijl dit Italië qua namen helemaal niet zo sterk oogt, maar als team wel.

Wie was er weer bagger? Uiteraard, Depay, maar mag ik dat nog steeds niet zeggen omdat hij maanden geleden een blessure had ?italie was Nederland simpel de baas, terwijl zij ook niet hun sterkste spelers hadden en ook niet feilloos voetbalde. Ik keek de wedstrijd voor Zaniolo en VD Beek maar beide stelde telleur. maar waar Zaniolo, dat bijna alles verkeerd raakte en notabene gebleseerd raakte, de enige was, stelde bij Oranje bijna iedereen teleur:. Hateboer droomt vanavond over de nummer 4 die weer eens voorbij rent, Vd beek nergens gezien en fysiek afgetroefd, Veltman hoe is die voetballer geworden? wat doet Promes op back? Ake laat zien dat hij (nog) niet bij City hoort. enige die ik redelijk vond spelen was Frenkie,van Dijk en invaller Dumfries. Italiã« beste mensen waren voor Locatelli,chiellini en Spinazolla. en moet je voorstellen dat Veratti en Tonali nog bij komen, heerlijk middenveld krijgt Italie dan

7 september 2020 om 22:59

Grotendeels eens. Ik vind alleen dat Donny het heel slecht deed, maar ook lang niet altijd de bal kreeg. Hij liep namelijk wel als vanouds in de diepte, stond vaak in scoringspositie en de gevaarlijkste bal kwam ook weer van zijn voet. Ik denk dat Van de Beek zeker afhankelijk is van de rest, maar Wijnaldum leek me nog minder eerlijk gezegd.

Je verliest hier gewoon van jezelf of nja grotendeels door Lode die denkt Pep 2.0 te zijn. Daar wat Koeman sterk deed, stabiliteit en dezelfde formatie behouden gooit hij ffs even om. Daar was de defensie ook zuur, Veltman kan echt niet. Maar dan nog dit geef je zelf weg helaas. Koeman wordt nu al duidelijk gemist. Zijn stabiliteit, ook al is het niet mooi voor het oog, het staat voor resultaat maar nee Lode gaat overmoedig rare dingen doen, automatismen eruit gooien, zuur. Dit team heeft ook duidelijk geen lieverdje nodig als coach. Doe maar gewoon lekker van Gaal. Die gaat misschien zijn eigen gang maar zal ook zeker constante stabiliteit preferen voor dit team en ze scherp houden. Erg jammer, het was onduidelijk en niet des Oranje van Koeman!

Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen - Cruijff Chiellini speelde weergaloos. Nog steeds een topverdediger met zijn 36 jaar. Mede door het starten met een aparte en nieuwe opstelling heeft Nederland verloren. Wijnaldum is geen vleugelspeler. Laatste 5 minuten begon Nederland pas te vechten. Veel te laat. 0-1 verliezen van Italië is geen ramp, maar er werd weinig beweging en vuur getoond. Maar laten we niet te opportunistisch worden en doen alsof het allemaal koekenbakkers zijn.

Nou als die Lodeweges zo geroemd is om zijn tactische vermogen dan twijfel ik er toch wel heel erg aan. We weten nu wel dat een Wijnaldum absoluut niet rechtsbuiten moet staan. En van de Beek en Wijnaldum samen kan ook echt niet. Daarnaast mag Hateboer ook wel voortaan thuis blijven en zet Dumfries er maar in. Wederom een slechte pot en nu maar serieus op zoek naar een trainer want met Lodeweges gaan we het niet redden, zet maar van Gaal voor deze groep.

7 september 2020 om 23:01

Helemaal eens. Door Lode verliezen we. Koeman zou nooit zomaar zulke dingen omgooien. Gooit alle automatismen eruit. En Veltman kan ook niet trouwens.

7 september 2020 om 23:24

Lodeweges is een stuk onbenul, maar dat weten we al sinds jaar en dag in Groningen.

Grootste probleem voor de volgende wedstrijd heeft zichzelf opgelost, namelijk een schorsing van Depay. De Roon ook niet meer oproepen net als Promes . Maar goed dat het EK niet doorging is er ons een afgang gespaard gebleven

7 september 2020 om 22:52

Lol ben je serieus? 9 maanden niet gespeeld en op het EK hadden we gewoon Koeman. Slechte pot klaar maar zo negatief man man.

7 september 2020 om 22:52

Krijg je Babel weer terug in de basis, alsof je daar zo blij van moet worden...

Ik moet zeggen...op dit soort avonden - waarop je je ergert aan Cillessen, Veltman, de scheidsrechter in de laatste tien minuten, Memphis, Van de Beek, de wederom onzichtbare Wijnaldum, het tactische brein van Lodeweges en de voorzetten van Hateboer en Dumfries - is het toch fijn dat er 1 iemand is die nog slechter is: Frank Snoeks. Wat kan die man het bloed onder je nagels vandaan halen met zijn gezwets, mijn hemel. Toch twee overwinningen vanavond: 1) Italie speelt (op de laatste tien minuten na) geen irritant voetbal, maar echt heerlijk voetbal (al is dat natuurlijk al een paar jaartjes aan de gang) en 2) deze wedstrijd heeft bewezen dat Oranje iemand als Van Gaal nodig heeft. Hartstikke leuk als het swingt, je dominant bent, de steentjes net de goede kant opvallen en je landen als Frankrijk en Duitsland kan overklassen. Maar nu zie je dat je behoefte hebt aan iemand die dit tactisch goed kan neerzetten. Mensen duidelijke taken geeft. Ik zei het al in live meepraten: onder iemand als Van Gaal had Hateboer in de eerste helft nooit tien keer twee tegen een gestaan. Kinderlijk. En durf gewoon wat jonkies voor de leeuwen te gooien man. Wijndal kan opstomen op links. Ihattaren kan wel die voorzet geven die Bergwijn, Hateboer en Dumfries niet kunnen geven. Ja, Van de Beek speelde niet goed. Maar net toen je zag wat hij kon toevoegen in de wedstrijd moest ie eraf en mocht Wijnaldum weer naar 10, waar hij ook compleet onzichtbaar was en meermaals verkeerde keuzes maakte. Italie speelde goed, maar met wat simpele tactische zetten en wat ballen als trainer had je het ze veel moeilijker kunnen maken en niet alleen het laatste kwartier.

7 september 2020 om 22:47

Ik vind het ook van de zotte dat je een cv als linksachter gebruikt, waarom zou je dan wijndal überhaupt oproepen had die beter bij jong oranje kunnen blijven. En dan mis je creativiteit en dan snap ik dat je van de beek er uit haalt ( had iedereen wel kunnen zijn) maar gooi dan die jonge gozer van psv erin die kan nog wat creëren uit het niks

7 september 2020 om 22:52

Vond ik ook schandalig dat ze Hateboer zo hebben laten zwemmen, soms stond ie zelfs 3 tegen 1. Dat kan toch niet? En na de rust was het spelbeeld exact hetzelfde. Bij Koeman begonnen ze ook vaak slap maar dan zag je in de tweede helft heel duidelijk de hand van de coach. Van Gaal is inderdaad het antwoord. Niks peoplesmanager. Dat is Koeman ook niet. Deze groep heeft juist die echte baas nodig, want in het veld staan er veel te weinig.

Bizarre opstelling van Lodeweges. Zet dan gewoon vd Beek erin ipv Wijnaldum ipv het halve team om te gooien. 2e helft was iets minder abominabel omdat we niet volledig weggespeeld werden, maar Italie was logischerwijs wat behoudender. Heeft Italie niet ergens wat betere aanvallers? Dan is het echt een wereldteam? Oh em Veltman met zn smerige overtredingen en totaal gebrek aan kwaliteit hoeft niet meer van mij.

7 september 2020 om 22:48

Immobile en Insigne zijn toch uitstekende aanvallers, beter dan wat wij hebben iig.

7 september 2020 om 22:59

Mwah uitstekend, ik zou ze eerder prima noemen en Immobile is vrij oud. Beter dan wat wij met name vandaag lieten zien zegt weinig. De slechtste wedstrijd van Oranje in een jaar of 3.

7 september 2020 om 23:14

De beste man heeft er 36 ingelegd dit seizoen, Europees topschutter geworden. Als 30j oud is, zijn er heel veel oude spelers...

7 september 2020 om 23:19

Oh, is ie pas 30? Excuus, ik dacht veel ouder. Heb echt het idee dat ie al sinds de jaren 90 voetbalt...

En weer mag meneer Promes blijven staan. Wat een armoede die gozer in het Nederlands elftal. Voor de rest had Wijnaldum ook gewisseld mogen worden. Ook duidelijk dat van de beek weinig toevoegt maar wil hem nog wel kansen geven. Ake is geen linksback en hatenboer is gewoon te matig. Hatenboer is een back up dumfries.

Kunnen mensen stoppen om Donny naar beneden te halen en naar Bergwijn te schreeuwen. In welk interland was Bergwijn dan zo goed? Bergwijn komt gewoon zwaar te kort. Niet dat Donny de man op het veld was, maar die deed het in de 2e helft aardig en heb ik een stuk meer vertrouwen in. Op de flanken mis je gewoon Robben, misschien die terug halen???!! Verder graag Lodeweges zsm OUT. Die man kan er ook weinig aan doen, dus neem het hem ook niet kwalijk. Maar die kan toch niet Oranje motiveren lijk me? Doe HTC of LVG .

7 september 2020 om 22:56

Wij halen Donny niet naar beneden, hij heeft alleen niets goed gedaan, slechts toegekeken en een schot op het doel. Mooi direct geschoten, maar dat was het, dan ook. Mooi zijn transfer, maar na vanavond hebben ze echt buikpijn in Manchester

7 september 2020 om 23:12

Grappig dat je praat namens een hele flinke groep. Zijn weldegelijk leden die Donny naar beneden halen, maar zo heb je van alles wat. Zou niet weten wie je anders voor Bergwijn in de plaats moet nemen.

7 september 2020 om 23:14

Ruim een heel jaar bijna alles van iedereen gewonnen zonder Robben en nu missen we hem opeens. Bergwijn is in zijn invalbeurt vaker aan de gekomen en hij was gevaarlijker dan Donny. Donny brengt helaas te weinig en heeft geen toegevoegde waarde.

Vandaag los van de nederlaag weer uitermate geërgerd aan het commentaar van Frank Snoeks. Hij schijnt de linksback en Chiellini wel aardige spelers te vinden. On: Hele matige wedstrijd van oranje. De wijziging in de opstelling is duidelijk niet succesvol. De sterkhouders zaten er niet goed in en vooral Veltman had het moeilijk.

Lodeweges snapt het niet luuk de jong moet je er in brengen als je op de helft van de tegenpartij komt en niet verder, lodeweges brengt hem in als nederland totaal geen grip heeft op italie en waarom brengt hij ihataren er niet in

Gewoon weg gespeeld. Voorin geen speler die een man voorbij komt of een voorzet kan geven. Frenkie draait en draait maar het enige wat hij doet is het spel vertragen. Vond Depay, Promes, Frenkie en Veltman wel denslechtste van het stel

mijn hemel, een van de allerslechtste wedstrijden die ik ooit van Nederland heb gezien. Italië dik en dik verdiend. Het is een wonder dat Italië niet meer gescoord heeft. Lodeweges laat zien dat hij niet geschikt is . Veel spelers verkeerd neergezet en het leek nergens op. Depay mocht vrij spelen , maar dan moet de rest diepgaan... wie dan?! Promes hoef ik nooit meer te zien in oranje. Dat veltman ipv ake in het centrum staat is ook lachwekkend. De Scheids vond ik ook matig. Trapte telkens in het toneelspel van o.a chielini.

Ik denk toch dat van Gaal moet komen. Puur om de mannetjes op de juiste plek neer te zetten, en duidelijkheid te bieden. Ik snap niet waarom Lodeweges niet verder gaat waar Koeman is gebleven. Maar goed de beste man zit er ook pas net en het is nu niet zo dat alles aan hem ligt maar het was weer heel matig vandaag. Memphis heeft voor mij weer eens bewezen niet klaar te zijn voor een Barca of dergelijke. Had veel moeite met Chillieni. Memphis loopt er ook bij alsof hij alles al gewonnen heeft wat er te winnen valt. Robben, van Persie, Sneijder waren hele andere karakters. Attitude van Depay op het veld staat me totaal niet aan. Leuk om Hateboer te zien spelen. Heb hem voorheen nooit gezien eerlijk gezegd maar de strijdlust is er bij hem zeker. De jong en van Dijk op eenzame hoogte in dit elftal. Luuk de Jong had van mij eerder mogen invallen. Ook ihattaren graag willen zien maar helaas.

Mo belt vandaag nog de Marokaanse bond...en de KNVB een trainer die het vuur in deze groep terug brengt...anders zijn we zo weer terug bij af...

Italië was oninteressant en NL nog iets oninteressanter. Typische maandagavond pot...

Jammer dat ze veroren hebben , maar niks aan de hand. Ik kan niet wachten totdat de competitie weer begint

Terechte overwinning en Oranje krijgt het loon van de angst. Speel gewoon 433 dan gaat die linksback echt niet zo vaak naar voren en hebben die Italianen geen man meer op het middenveld. Lodeweges is een angsthaas. Start gewoon met Bergwijn en zet Donny op de bank.

Waar ik al bang voor was is dan toch gebeurd. Deze tactische, we kunnen wel zeggen, brainfart is in alle opzichten mislukt. Wijnaldum speelde misschien wel zijn slechtste interland ooit. Ook ben ik blij dat Veltman er normaal nooit instaat en is Aké als LB gewoon niks. Frenkie een voldoende, Depay en de andere sterkhouders waren zwaar ondermaats.

Matig spel van Nederland maar Italie mag ook wel de complimenten ontvangen. Echt een leuk team om naar te kijken, jong en fris en allang niet meer het catenaccio van decennia geleden. De Azzurri gaan een mooie toekomst tegemoet.

Nu begrijp ik waarom ze zo graag met Lodeweges willen werken, want ze kunnen lekker doen wat ze willen. Koeman creëerde concurrentie, speelde je niet goed stond een ander klaar. deze man die blijft aan sommige spelers houden alsof we niks hebben. Promes ajb zeg, wat een niveau

7 september 2020 om 22:49

Ehhh, dat deed Koeman ook hoor. Babel was onaantastbaar, Weghorst zou als spits van Bayern Munchen nog geen oproep krijgen en De Vrij kreeg ook toen De Ligt niet in vorm was geen enkele kans. Lodeweges trekt die lijn lekker verder als ik het zo zie.

7 september 2020 om 23:31

dat is misschien zo maar Koeman boekte goede resultaten en dan kan je weinig tegen zijn keuzes inbrengen

Aan alle kanten klopte er geen hout van. Spelers stonden veel te nauw, waardoor de backs en vleugelspelers van Italie alle ruimte kregen. Ake is geen linksback, houd daar nou eens mee op. Als Depay zijn dag niet heeft gaat hij een showtje weggeven waar niemand vrolijk van wordt. Van het middenveld ging weinig uit. Opbouwen verliep slecht en men kwam er zelden doorheen. En durf nou gewoon eens de jonkies in te brengen. Een Ihattaren is tenminste een creatieve speler, waarom krijgt hij geen minuten? En dan weet je dat als er 2 wissels zijn gedaan de 3e al bekent is: good 'ol Luuk de Jong. Prima, maar speel hem dan ook door de lucht aan.

Mooi dat we het op konden brengen om 9 minuten voor het einde nog wat tegengas konden geven. Wat hebben onze sterren het af laten weten! Depay probeerde het weer alleen, Donny komt veel te kort, Wijnaldum veel kritiek maar werkte in ieder geval keihard, Frankie geluk dat er niet 1 in lag...zijn tempo net als de rest veel te laag. Promes en Aké niet te geloven, wat hebben ze gebracht?? Sorry dit was triest en gelukkig beperkt tot 1 tegen doelpunt.

NL is gewoon een subtopper, landen als Dld Spanje, Frankrijk en Italië zijn een niveautje te hoog.

Ik snap er niet zoveel van.. Heeft Oranje de creative 10 die een aanval kan regisseren, die aanvallers kan wegzetten over een muur afgezworen? Hebben jongens als Ihattaren en in de toekomst een Unuvar wel iets toe te voegen hier?

We moeten echt zo snel mogelijk een goede trainer vinden. Deze beste man snapt er echt niks van. Hoe kun je met Veltman centraal en ake op de back spelen... Ake is als centraal verdediger gekocht door man city en je hebt een enorm gemotiveerde, jeugdige links back mee. Had niet betekend dat je dan wel gewonnen had maar daar had je het team mee laten groeien. Net als ihattaren niet laten spelen. Op geen enkele manier had hij het slechter kunnen doen dan de “ervaren” spelers die er stonden, maar geef hem de kans om het te laten zien... Een trainer hoort zulke dingen ook aan te voelen want onder Koeman hadden beide hun debut zeker gemaakt en ik durf te wedden dat dat wederom vruchten had afgeworpen

Ik wil trouwens ook een compliment aan de scheidsrechter uitdelen. Je moet niet gaan zeuren bij de scheids. Prima. Doe je dat wel, dan krijg je geel. Zoals Depay en vorige wedstrijd Frenkie. Hij moet dat zeuren om een kaart echt per direct afleren. Van wie heeft hij dat eigenlijk? Zeker bij Barca geleerd?

Ik snap wel waarom deze spelers met Lodeweges door willen, die man heeft totaal geen uitstraling. Wacht veel te lang met vers bloed. Waar bleef Wijndal, waar bleef Ihattaren. Haalde vd Beek eruit als 1 van de weinige spelers met diepgang. Memphis irriteer ik me al langer aan, doet zich voor als Gran Vedette, maar hoop dat hij niet naar Barca gaat, word Koeman zijn ondergang. Het is te hopen dat er een coach komt met uitstraling, charisma en tactisch goed onderlegd. Deze staf is zeer zwak.

Dit kan en keer gebeuren, ik had zo’n gevoel dat spelers op waren tempo was zo laag vreselijke om naar te kijken. En vond overigens hele slechte tactiek met 4 middenvelders.

Gewoon een hele slechte wedstrijd. We missen in deze samenstelling teveel voetballend vermogen. Veltman deed het verdedigend imo prima, maar hij komt voetballend veels te kort voor Oranje. Hetzelfde geldt voor Hateboer. Ake is een prima voetballer maar totaal geen back. Op het middenveld smeek ik om te stoppen met De Roon, hij voegt voetballend helemaal niks toe en dat hij zoveel ballen verovert en daarmee de balans bewaart is ook gewoon een mythe. Voorin werkt de huidige samenstelling ook niet. Memphis is de enige met creativiteit maar hij moet vaker simpel spelen. Bergwijn en Promes renderen op een of andere manier gewoon niet in Oranje. De aankomende bondscoach moet Ihattaren of Berghuis de kans geven op rechtsbuiten, dat zijn spelers met een steekpass en goed inzicht, iets wat we nu heel erg missen. Op links dan Malen of toch nog maar een keertje Bergwijn.

Wat een grap dit elftal zeg, tegen een italie wat verre van top nog is zo slecht spelen. Ziet er niet goed uit voor dit elftal. Kampioen ga je er in ieder geval niet mee worden. En die verkapte spelersraad mag zichzelf wel ontslaan want die zijn toch een grote grap. Aan alles is te zien dat deze jonge groep duidelijk sturing nodig heeft.lvg de Admiraal!on: Don Ciro bazig vandaag na Spinazola beste man.

Matig? Het spel was net zo bizar slecht als hoe de stropdas van Lodeweges zat. Die man is geen bondscoachmateriaal. Tactiek? Vandaag even niet.

7 september 2020 om 23:11

Dat is wel heel erg duidelijk geworden zeg. Koeman mis je nu al. Zijn spirit is even weg. Lode gaat ook even zomaar dingen omgooien en verpest allerlei automatismes bij de spelers. Zeer fout. En die defensieve blok kan ook echt niet meer, Veltman pff en Ake ook geen LB aub. Het was zo beperkt.

Werk aan de winkel voor de nieuwe BC, schone taak voor de KNVB om de juiste te vinden. Goed materiaal is er zeer zeker echter deze twee wedstrijden geen goede tactiek en invulling. Tijd om afscheid te nemen van een paar oud gediend. Babel, Strootman bedankt voor de inzet en de bewezen diensten. Er staat jong bloed klaar Stengs, Malen, Koopmeijnders en nog wel wat. Met top verdedigers zoals VvD, Ake, dL en de Vrij (liverpool, city, juventus, inter) moet dit goed komen. Dan opkomende wingers zoals Hatenboer, Wijndal, dumfries. Centraal moeten er keuzes worden gemaakt. FdJ, de Roon, Wijnaldum, van de Beek (barca, atalanta, liverpool, ManU) veel mogelijkheden echter wel goed kijken welke taken er nodig zijn. Als voorbeeld Klopp zet Wijnaldum wel in zijn kracht bij liverpool bij oranje moet hij het spel gaan maken... rara wat kan er beter. Voorin met denieuwe

2e helft iets beter, maar toch verdiende overwinning voor Italie. Ik vond wel dat Nederland te laat met Luuk de Jong kwam. Het zat er voetballend vandaag gewoon niet in (kan ook eens gebeuren) maar dan is misschien ook wel het moment om wat anders te proberen. Toen De Jong erin kwam zag je toch meer oorlog in de 16 meter van Italie, een plek waar ze de hele wedstrijd nog niet waren gekomen. Helaas vielen te veel spelers door de mand vandaag. Het is nu makkelijk om spelers af te branden, maar je hebt als team gefaald. Ik kan weinig spelers opnoemen die echt voldoende hebben gepresteerd. Dan kan ik wel zeggen die hoort niet in de selectie thuis, maar is na deze wedstrijd niet echt van toepassing. Was wel onder de indruk van Italie, die speelde erg goed en speelden ook met een duidelijk plan.

Het ene moment worden we wereld kampioen en het andere moment kunnen we er niks meer van. Mensen komt echt wel goed.

8 september 2020 om 00:30

Helemaal mee eens. Lijkt wel of mensen van het ene naar het andere extreem leven. Er gaat een nieuwe trainer komen, spelers als de Ligt, en de Vrij zijn hopelijk ook weer snel fit. Jonge spelers als Stengs, Boadu, en Ihattaren zullen ook stappen moeten gaan maken en hopelijk kunnen al de zuurpruimen die hier zo extreem negatief doen weer gaan roepen dat we het EK gaan winnen 😄

Dit Oranje heeft gewoon een Van Gaal nodig om iemand als Depay op zijn plek te zetten. Die denkt volgens mij echt dat die bij de absolute top hoort. Frenkie de Jong vond ik de enige goede in de eerste helft, maar in de tweede helft zakte ook hij toch wel erg door het ijs. Leuk dat Lodeweges zo’n aardige gast is, maar het lijkt niet echt te werken. Echter heeft Italië ook gewoon een goed team. Locatelli bijvoorbeeld, oh wat speelde die heerlijk. Ik snap echt niet dat wij die ooit hebben kunnen wegdoen.

We hebben verdedigers die bij de beste van de wereld behoren! Probleem is.....als deze geblesseerd zijn dan moeten we terugvallen op verdedigers die bij de slechtste van de wereld behoren!

Het verschil tussen onze middenvelders en de middenvelders van Italië was groot. Zij deden alles in het hoogste tempo. Wnnr ze passen, draaien of kaatsen alles gaat in het ritme van de aanval. Niemand houdt iets op waardoor het er vloeiend uitziet. Frenkie draait draait en draait maar speelt niemand uit en maakt het tempo dood. Wil ook niets horen over het feit dat hij niemand kon aanspelen want dan konden zij ook niet maar ze creëren zelf dmv out of the box passing kansen. Dit is altijd mijn kritiek op hem. Hij had de Roon naast hem die ook niks goed deed maar dat is geen reden om voor hem om niet sneller te spelen. De Italianen waren veel slimmer, wendbaarder en zagen situaties vooruit. Een paar spelers gigantisch door de mand gevallen. Hateboer was tegen Engeland een paar jaar geleden al schandalig maar niets van geleerd. Veltman was de aller slechtste. Perr Schuurs had het 100 procent beter gedaan. Promes? Die kan niet passeren heeft geen steekpass. Doet helemaal niets anders dan onnodig aanwezig zijn. Ake laat ook in niets zien een Man City speler te zijn. Voetballend zeer matig en dat moet onder Guardiola spelen?

Ik heb een matig Italië gezien tegen een onmachtig Nederland. Hoewel de spelers zeker niet vrijuit gaan, faalde Lodeweges vandaag in alle opzichten: slechte taktiek, matige wissels en veel te laat ingegrepen. Nu mis ik Van Gaal die matige spelers boven zichzelf kan laten uitstijgen...

8 september 2020 om 00:34

Kludi, Louis kon Kuyt de verdediging in praten en wel zo dat hij het ging geloven en daar gewoon uitstekend speelde. Dat blijft in mijn ogen, naast het winnen van veel prijzen toch een heel opmerkelijk, zijn geloof overbrengen zodat iemand anders het ook geloofd en daadwerkelijk er vol voor gaat.

Begin september, de competities moeten nog beginnen. Niemand zit toch te wachten op een Nations League. Leuk oefenpotje, niets meer en minder. Iedereen staat weet met beide voeten op de grond en Wijnaldum en Depay hoeven waarschijnlijk geen ticket naar Barcelona te boeken. Het wordt wel tijd om door te selecteren, voor een aantal spelers was vanavond echt de laatste keer dat ze erbij waren hoop ik.

Tja, misschien meteen maar beginnen met een kapstok (De Jong), want onze voorwaartsen hebben moeite de bal vast te houden en lopen vaak teveel te pielen. Verder hebben we niet echt goede backs. In dat geval kan je er ook voor kiezen zonder back te spelen en je middenveld te versterken. Dit team mist echt het gogme van Daley Blind en een De Ligt of een De Vrij. Ik vond Depay altijd het meest dreigend als hij van links kwam (zoals in zijn PSV tijd). Die moet je niet op je midvoor positie hebben, daarvoor trekt hij teveel het middenveld in. Eigenlijk haalde alleen Frenkie en Cillissen van de basis elf een voldoende. Van Dijk goede verdediger, maar peert de bal ook vaak in den blinde (de reden waarom ik meer gecharmeerd ben van De Ligt). Maar daar hoor je van de Vaart dan niet over. Die dan wel vooral Veltman (overigens volledig terecht) loopt te bashen, vanwege hoe hij de bal steeds inleverde. De Roon deed overigens hetzelfde.

Heb de wedstrijd later gezien, maar wat kunnen we overdrijven zeg. Lijkt wel als of Lodeweges en bepaalde spelers voor een vuurpeloton moeten. Serieus, Italië was gewoon een maat te groot. Ze speelde echt heel goed voetbal. Dan komen weer die beroemde commentaren van X of Y moeten nooit meer worden uitgenodigd. Wat een drama queens lopen er hier tussen zeg. Ik hoop dat spelers zich blijven ontwikkelen en dat we volgende zomer (als de Corona hopelijk ons dat toelaat) een goed EK gaan spelen.

Oké dit is niet normaal hoor. Houd eens even op met deze liefdadigheids organisatie, dit gaat nergens over. Haal eens wat resultaten man, zo bang met z’n wissels ook. Kan iemand mij uitleggen waarom iemand anders dan Louis van Gaal deze klus moet doen? Ik begrijp t gewoon niet, ook al zegt hij dr gekste dingen, LVG pakt overal z’n resultaten dus onzin van dit of dat, het was gewoon 82 minuten verschrikkelijk

Vandaag maar weer duidelijk geworden wat ik al tijden concludeer bij Oranje en ook onder Koeman, Oranje komt gewoon tekort voor de echte top.. tegen landen als Frankrijk, Portugal ga je er gewoon af op een eindtoernooi.. vooral voorin mist er kwaliteit.. Depay geen echte spits en ook geen afmaker.. flanken ondermaats.. met Promes en Bergwijn win je de oorlog niet.. allemaal net niet voorin.. middenveld.. De roon alias tikkie breed, tikkie terug komt veels tekort.. zou in de tjjd van robben vpersie geen eens de ballenzak mogen dragen.. Achterin ook overschat.. geen fatsoenlijke backs.. en die Van Dijk begint ook telkens nonchalanter te worden.. mateloos aan geirriteerd.. wil te overdreven het baasje uithangen.. op doel de B keeper van Valencia.. Tja als je het zo allemaal bekijkt is het gewoon matig allemaal kunnen op een EK wel een kwartfinale halen maar meer wordt het niet.. hopen op wat aanvallend topkwaliteit de aankomende jaren..

8 september 2020 om 08:03

Klopt helemaal. Als de 'betere spelers' niet pieken , dan blijft er weinig over. In de breedte zit nog te weinig kwaliteit. En als dr coach dan de vertrouwde opstelling door elkaar gooit, dan mis je automatismen (De jong->wijnaldum)waardoor ook depay niet in zijn rol komt. Overigens moet iemand toch wel tegen depay kunnen vertellen dat zijn spel, hangend in de verdediging van de tegenstander, tegen gewiekste kerels als chiellini niet werkt??

Moise Keane he, wat vonden jullie daarvan? Vond hem een lekkere wedstrijd spelen. Jammer dat hij dat niet wijst bij Everton, gerucht is dat juventus hem weer terug wilt halen..

Gauw zorgen dat er een echte trainer voor de groep komt deze man heeft er echt geen kaas van gegeten veldman , de roon, hateboer dat zijn er 3 die toch echt niet en het Nederlands elftal horen dat is het zelfde met de wissels data word je niet beter van wat waren ze blij dat ihataren voor Nederland koos en nu mag hij de bank op vullen

Ik lees weinig over onze captain, maar die was (ook vrijdag) partij slecht. Foute passjes, dat zie je van dijk weinig doen. Ook bij Liverpool tegen Arsenal was ie slecht. Hoop toch dat hij snel zijn oude niveau weer haalt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

20 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren