André Onana grijpt naast toptransfer: akkoord van 20 miljoen nadert

Maandag, 7 september 2020 om 21:26Demen Bulbul • Laatste update: 21:29

Edouard Mendy wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe doelman van Chelsea. Diverse goed ingevoerde journalisten, waaronder Fabrizio Romano van The Guardian, verzekeren maandagavond dat the Blues dicht bij een akkoord zijn met Stade Rennes over een overgang van de Senegalese keeper naar Stamford Bridge. André Onana grijpt zodoende naast een transfer naar Chelsea.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door john terry)

Ik ben benieuwd wat er met Kepa gaat gebeuren bij komst van Mendy. Kepa schijnt zo'n 10 miljoen per jaar te verdienen met een contract tot 2025. Ik zou dat contract zeker niet opgeven als ik in Kepa's schoenen stond. Ook niet als ik in zijn situatie, tribune klant zou zijn..

7 september 2020 om 21:32

assistent van Lampard.

7 september 2020 om 21:41

Chelsea heeft zichzelf inderdaad in een lastig parket gewerkt met kepa. Toch zou ik hem nog niet helemaal afschrijven. Dit seizoen moet hij de concurrentie strijd aangaan met Mendy en ik zie het zo gebeuren dat hij in de loop van het seizoen zijn basisplaats terugverovert. Toen Chelsea hem kocht twijfelde niemand over de enorme potentie die hij had.

7 september 2020 om 22:48

Concurentie voor bogarde voor de titel meest gehaatte Chelsea speler?

Ik ken deze speler niet maar had je met Onana geen betere en jongere keeper in huis gehaald?

7 september 2020 om 21:42

Ik denk dat deze jongen in principe als backup gehaald is.

7 september 2020 om 21:43

Ik gok dat Onana garanties had gewild mbt speeltijd. Denk toch dat Chelsea kepa nog niet helemaal af wilt schrijven en Mendy (28) zou waarschijnlijk toch minder snel ontevreden zijn als tweede keeper als hij de concurrentiestrijd verliest.

7 september 2020 om 22:10

Kepa gaat dit seizoen gewoon een kans krijgen. Als je hem nu zou verkopen zou je wel heel veel verlies lijden. Mendy wordt gewoon 2e keeper, iets wat Onana nooit had gedaan.

7 september 2020 om 22:48

Denk dat Chelsea ook met Financial Fair Play in zijn maag zit. Ze hebben al behoorlijk geïnvesteerd, maar Onana had een prima keeper geweest voor hun. Jong, atletisch en ervaring.

7 september 2020 om 23:43

Ik zag van de week een vergelijking langskomen tussen allerlei kandidaten voor op doel, puur op basis van statistieken. Daaruit bleek ten eerste dat Kepa diep triest is, maar dat Onana qua statistieken ook zwaar onder doet voor spelers als Pope en deze Mendy. Daarnaast is Mendy lang, wat een voordeel is tov de wat kleinere Kepa en Onana, voor een competitie als de PL althans. Ken Mendy niet moet ik eerlijk zeggen, maar z’n statistieken leken bemoedigend

8 september 2020 om 00:00

Voetbal is geen sport zoals honkbal en leent zich daardoor niet altijd voor statistieken. Je bent als keeper van zoveel factoren afhankelijk (team, speelstijl, ranking) dat het aantal reddingen an sich lang niet alles zegt. Het gaat om de kwaliteit van de reddingen en de houbaarheid van de goals die een keeper tegen krijgt.

8 september 2020 om 00:30

Ja zeker, helemaal mee eens. Het ging ook om dingen als verwachte aantal goals tegen en werkelijke goals tegen, op basis van de moeilijkheid van de schoten, maar inderdaad ook dingen als reddingen per 90 min. Het lijkt me zeker nuttig, maar keepers van zwakkere teams hebben ongetwijfeld meer reddingen per 90 min en keepers in zwakkere competities zullen ook makkelijker een hoger reddingspercentage halen. Is altijd moeilijk te vergelijken, maar het zegt natuurlijk wel iets

8 september 2020 om 00:30

Dit gaat allemaal wel erg diep eh? Kepa heeft er ook wel eens wat wereldreddingen uit gegooid, en toch staat hij over een heel jaar gezien gigantisch te grabbelen. We zien dat hij geen slechte keeper hoeft te zijn, maar mentaal zit het helemaal verkeerd met die kerel.

Heel vreemd dit. Leg er wat meer miljoenen bij en je kunt een toekomstig wereldkeeper in Onana halen. Of lijkt het er dan toch op dat Kepa eerste keeper word.

7 september 2020 om 21:45

En toch durft niemand het kennelijk aan met Onana. Anders was die allang weg

7 september 2020 om 21:51

Allang weg? Keepers verhuizen niet zo snel hoor, spelen vaak járen voor dezelfde club..

7 september 2020 om 21:56

Lekker belangrijk. Als je goed genoeg bent wordt je wel opgepikt. Chelsea en andere clubs willen niet of hebben al iemand.

7 september 2020 om 22:22

Onana heeft al eerder aangegeven alleen naar de echte top te willen vertrekken, en die zijn inderdaad al voorzien. Het is ook vrij logisch dat Chelsea Kepa nog een kans gaat geven sinds die 80mil heeft gekost. Al is die natuurlijk wel dramatisch geweest.

7 september 2020 om 23:10

Onana wordt overschat op sommige internetfora. Te veel rare fratsen waardoor ie een risicofactor is.

Lijkt me helemaal prima, heb liever dat Onana blijft!

Top als Onana nog ff een jaartje blijft! Die verdient z’n transfer nog wel.. toch een jonge keeper nog. Die komt er wel!

Onana wil alleen naar de absolute top, maar de absolute top wil Onana niet. Dus zal Ajax nog lang plezier aan hem beleven. Prima toch?

Zie hem niet meer vertrekken dit seizoen. Geen slecht nieuws voor Ajax . Alle grote clubs zijn voorzien . Denk alleen nog aan een Tottenham . Lloris is 33 en Gazzaniga is niet heel bijzonder dacht ik. Ik weet niet of Mourinho tevreden is met zijn keepers. Volg Tottenham niet echt.

Mendy is echt niet beter dan Onana.

Kepa is gewoon een hele goeie doelman. Courtois was beter en een top 3 doelman laten gaan en een nieuwe het dubbele betalen, dat was een onbegrijpelijke zet. Ondanks dat Courtois beter is had hij toen bij Chelsea ook een veel betere ploeg voor zich. Kepa stond soms gewoon in een schietkraam. Als je als doelman weet dat je 10 kansen tegen krijgt en zelf moeilijk scoort, dan weegt dat sowieso al meer op u.

Hoevaak kan men in een half jaar naast een toptransfer grijpen? Inmiddels lees je vaker waar hij niet heen kan ipv wel, zo kan je ook wat pagina's vullen....met clubs waar mensen niet heen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder244
T. WernerAanvaller245
T. AbrahamAanvaller206
C. Hudson-OdoiAanvaller162
E. MendyKeeper200
C. PulisicMiddenvelder151
O. GiroudAanvaller134
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

0 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren