The Sun komt met pijnlijke details over Phil Foden en Rebecca Cooke

Dinsdag, 8 september 2020 om 00:11Demen Bulbul • Laatste update: 00:22

Phil Foden is maandagavond via social media door het stof gegaan voor het overtreden van de coronaregels rondom het Nations League-duel van Engeland met IJsland (0-1 zege). De twintigjarige middenvelder van Manchester City ontving samen met collega-international Mason Greenwood twee vrouwen in het spelershotel van the Three Lions en werd direct naar huis gestuurd door bondscoach Gareth Southgate. Daardoor zal hij de wedstrijd van dinsdagavond in en tegen Denemarken missen, net als Greenwood.

"Na de verhalen die vandaag zijn opgedoken over mijn acties in IJsland, wil ik mijn excuses maken. Ik verontschuldig me ten opzichte van Gareth Southgate, mijn ploeggenoten bij de Engelse nationale ploeg, de staf, de supporters, mijn club en mijn familie", schrijft Foden op Twitter. Het was voor de belofte pas zijn eerste trip met de Engelse A-ploeg; Southgate schonk hem tegen IJsland als basisspeler zijn debuut. "Toen ik door Gareth werd opgeroepen voor deze wedstrijden, voelde ik me ontzettend trots."

"Het was een ongelofelijk voorrecht om het shirt van de Engelse nationale ploeg te mogen aantrekken voor mijn debuut", vervolgt Foden. "Ik ben een jonge speler, die nog veel te leren heeft. Maar ik ben me tegelijkertijd bewust van de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken als je voor Manchester City of het Engelse team speelt. In dit geval heb ik een belabberde beslissing genomen en het gedrag dat ik vertoond heb, wordt niet van mij verwacht. Ik heb de coronaregels overtreden die zijn opgesteld om mij en ploeggenoten te beschermen. Als consequentie reis ik nu niet met de ploeg mee naar Denemarken en dat doet pijn. Ik hoop hier een waardevolle les uit te leren en wens Gareth en het team veel succes komende week."

Het incident is voor The Sun reden geweest om in het privéleven van de twintigjarige middenvelder te duiken, en dat van diens vriendin Rebecca Cooke. De Engelse tabloid stipt aan dat Cooke Fodens jeugdliefde is en dat de twee samen een kind kregen in januari 2018, toen Cooke beviel van een zoon. "Ze blijft verder liever uit de spotlights en haar Instagram-account is privé", zo schrijft de scribent, om eraan toe te voegen dat er op het medium een fan-account bestaat dat kiekjes van Foden en Cooke verzamelt.

Foden had tegenover het clubkanaal van Manchester City aangegeven dat hij de geboorte betrekkelijk nuchter had ervaren, zo rakelt The Sun nog op. "Ik was bij de geboorte. Daarna liep ik de kamer uit, werd ik een beetje emotioneel en ging ik door alsof er niets was gebeurd. Ik ben niet het type dat huilt ten overstaan van anderen. Ik ben meer op mezelf, maar ik was wel aanwezig bij de geboorte. Ik zag het gebeuren, het was een speciaal moment", zei Foden.

Dit bericht bekijken op Instagram

congrats on 1ML @philfoden ???? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - @_beccacooke @_beccacooke @___becx @___becx @philfoden @philfoden @official_ronniefoden @official_ronniefoden #beccafoden #beccacooke #rebeccafoden #rebeccacooke #philfoden #philipfoden #foden47 #mancity

Een bericht gedeeld door rebecca cooke ??????? (@beccafodenx) op

Greenwood blijft in Engelse media relatief gezien buiten schot. De achttienjarige middenvelder had tot voor kort weliswaar een relatie met Harriet Robson, maar die liep in mei op de klippen. Daardoor ontving hij de hotelscharrels als vrijgezel, zo wordt aangenomen in Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door millonario)

"Maar ik ben me tegelijkertijd bewust van de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken als je voor Manchester City of het Engelse team speelt." Dan vraag ik me toch wel heel erg af hoe bewust hij zich werkelijk is van wat hij nou precies heeft gedaan. Los daarvan heeft hij een nog grotere verantwoordelijkheid richting vrouw en kind.

7 september 2020 om 20:28

Ach, is weer zo'n voorgeschreven excuses brief. Ik heb altijd het gevoel dat Engelse spelers geen seconde van menen en binnenkort doorgaan weer met dit soort idiote fouten omdat ze het gevoel hebben dat ze supersterren zijn. Zuiverheid op de graad zal ik niet zo snel terugvinden bij spelers zoals Grealish, Walker, Rooney, etc.

7 september 2020 om 20:32

Ik hou ook niet zo van dat smoesje van nog jong zijn en nog moeten leren. Kom op zeg, hij is 20, niet 10. Als er ineens fotos opduiken van zijn vrouw met een andere vent dan vind hij dat ook niet leuk toch? Moet je dat serieus nog leren? En hij wist ook wat de regels van de Engelse bond was. Daar hoef je geen 50 voor te zijn om te begrijpen dat je die moet opvolgen.

Nu kan ik een reactie plaatsen met een hoog moraalridder gehalte, maar als ik mezelf verplaats in Mason Greenwood toen ik die leeftijd had..Tuurlijk is het verkeerd de wereld zit in een moeilijke situatie door het coronavirus en daarom mogen dit soort sociale interacties niet. Maar met de wereld aan je voeten, je jonge en naive leeftijd en dan een bloedmooie meid die vraagt of je zin hebt in een vrijpartij terwijl je op je hotelkamer zit... Ik keur de actie van Greenwood niet goed, maar als ik zijn leeftijd had en vrijgezel was. Ik ben benieuwd of ik het anders had gedaan.

7 september 2020 om 20:41

Ik denk dat iedereen hem gunt en zichzelf zal gunnen in zo’n situatie. Echter wat gewoon achterlijk is, is COVID situatie...dus echt domme actie door de COVID situatie en anders gunde k hem alle plezier.

7 september 2020 om 20:41

Btw foden niet eh, bedoel wanneer je single ben, laat dat duidelijk zijn.

Foden is gewoon een loser. Terwijl je vriendin en kind thuis zitten ga je even wat Ijslandse dames opbellen. Die vent heeft echt het IQ van een banaan.

7 september 2020 om 20:44

Wie zegt dat zij thuis zit? Misschien heeft zij andere bezigheden? Weten wij veel.

7 september 2020 om 21:35

Je snapt vast wel dat hij hier niet letterlijk bedoelt dat ze de hele dag thuis op de bank ligt. Hij bedoelt natuurlijk gewoon dat Foden in Ijsland zit en zijn vrouw en kind in Engeland.

8 september 2020 om 10:08

Pfoe. Je kan dingen iets te letterlijk nemen.

7 september 2020 om 20:52

Ik kan mij niet voorstellen dat een vriendin/vrouw van een voetballer in het hedendaagse voetbal zeker kan zijn van haar zaak. Ik ga er bij voorbaat al vanuit dat elke voetballer zwaar vreemd gaat. Misschien de religeuze gasten die hun geloof serieus nemen die niet of minder maar iemand vanuit het westere cultuur, ik denk die gaat nog vreemd op zijn bruiloft. Ben het verder met je dik eens, behalve het IQ geval dat weet ik niet maar als je vreemd gaat ben je toch wel een clown die makkelijk toegeeft aan zijn sexuele lusten

8 september 2020 om 00:41

Pff wat maak jij belachelijke aannames over 'westerse cultuur'. Voor het grootste deel van mijn vriendenkring kan ik gewoon mn handen in het vuur steken.

8 september 2020 om 06:30

Grootste deel van je vriendenkring zijn profvoetballers dus? Noem eens namen dan..

8 september 2020 om 07:01

Er zijn ook genoeg vrouwen die vreemd gaan dus we weten ook niet wat zijn vriendin doet als hij naar een interland is. Ik wil daarmee echter vreemdgaan niet goedkeuren en al helemaal niet als je een kind hebt

8 september 2020 om 09:24

Heb inderdaad wel over meer voetballers verhalen gehoord over o.a. het uitgaansleven in Amsterdam. Het overgrote deel zal daarnaast nooit bekend worden, voetballers weten ook wel dat ze overal bekeken worden. Ik geloof er echter niet in dat er geen vriendin/vrouw zeker van haar zaak is. Het grootste deel zal echt wel trouw zijn.

8 september 2020 om 10:10

Wat een infantiele opmerking bf1994. Doen alsof religie een moreel juist pad is waar ze niet vreemdgaan. Even inlezen vriend. Dit is beschamend. Juist. Het is de westerse cultuur.het gaat niet om de westerse cultuur maar jonge jongens met teveel aandacht en geld.

8 september 2020 om 10:52

Vind het helemaal niet infantiel. Ook zeg ik niet dat iemand die religeus is geen fouten maakt. Ik zeg dat die minder geneigd zijn vanwege geloofs overtuiging om vreemd te gaan. Voor zo een persoon is die morele drempel een stuk hoger dan iemand zonder geloof of iemand die daar niets meedoet en in de westerse cultuur opgroeit. Ik zie het toch duidelijk om mij heen van leeftijdsgenoten. dus waarom zou ik doen alsof het niet zo is.

8 september 2020 om 10:55

@shevan nee helemaal niet. Ik ken er een die op laag prof niveau heeft gevoetbald en heb gezien dat zodra meisjes wisten dat hij prof was ze naar hem toe gingen😂. Laat staan als je speler van city bent. Die krijgen enorm veel aanbiedingen. Je moet sterk in je schoenen staan om dat te weerstaan.

8 september 2020 om 13:21

Wat een onzin zeg, alsof je geloof ook maar iets met je morele kompas te maken heeft. Waarom is de drempel lager als je geen geloof hebt? Omdat de pijn die je je gezin aan doet minder is als er geen God meekijkt? Omdat er minder op neergekeken zou worden? Zie de reacties op deze actie van Foden zou ik zeggen... Als je genoeg mensen om je heen ziet die niets met hun geloof doen, opgroeien in het westen en vreemdgaan dan moet je bij de ouders zijn die hun kinderen kennelijk geen moralen leren en te kort schieten in hun opvoeding. Er zijn verder ook genoeg gelovigen die vinden dat ze alles kunnen doen zolang ze daarna maar om vergiffenis vragen. En dat vreemdgaan in het westen meer voor komt of in ieder geval meer publiekelijk, komt ook omdat mensen er hier niet om worden gestenigd of in de gevangenis worden gegooid. Natuurlijk gebeurt vreemdgaan overal en misschien juist wel meer in gebieden waar vrouwen weinig rechten hebben en niet trouwen uit liefde, maar daar gebeurt alles stiekem en buiten beeld en zeker een vrouw kan dat nooit naar buiten brengen.

8 september 2020 om 13:42

Je geloof heeft zeker er wat mee te maken. Die geloof die jij hebt heeft bepaalde regels met betrekking tot overspel en relaties. Als jij in dat religie gelooft zul je daar rekening mee houden. Vind het een belabbberde comment. Geloof heeft zeker wat met je morele kompas te maken. Kijk het midden oosten heeft andere morele waarden dan west europa bijvoorbeeld en dat komt door geloof.

8 september 2020 om 15:06

Als je een fatsoenlijk persoon bent houd je sowieso rekening met je partner, daar heb je geen geloof of opgelegde regels voor nodig. Prima, dat kan als je gelovig bent, maar net zo goed als je dat niet bent. Ik vind het een rottige gedachte dat iemand alleen het juiste zouden kunnen doen omdat er anders straf van hogere hand wacht, dat impliceert dat mensen geen enkel eigen gevoel van rechtvaardigheid hebben. Amerika is bijvoorbeeld een diepgelovig land en daar is het morele kompas een stuk beroerder dan hier. Het midden-oosten heeft zeker andere morele waarden en ik geloof direct dat er minder wordt vreemdgegaan, aan de andere kant zijn persoonlijke vrijheden een stuk minder en is er een stuk meer geweld en corruptie. Ook symptomen van een gebrekkig moraal kompas als je het mij vraagt. Dus om nou te zeggen dat er in het westen een slecht moraal kompas is vergeleken met andere gebieden in de wereld omdat mensen hier minder gelovig zijn lijkt me onzin. Alle gebieden hebben zo hun sterktes en zwaktes. Ik denk dat het een universele regel is dat het de ouders zijn die waardes overbrengen op kinderen, of je nou moslim, christen of niet-gelovig bent en als ouders hun kinderen niet goed opvoeden kan het van Canada tot Australie gebeuren dat kinderen een slecht moreel kompas hebben. Dat kan net zo goed bij zwaar gelovigen gebeuren en soms zelfs nog wel meer (zelfmoordaanslagen zijn daar een mooi voorbeeld van, zwaar gelovig maar geen enkel moreel kompas want ze doden willekeurige mensen).

8 september 2020 om 16:33

Bf1994 aanbiedingen, ik ging helemaal stuk om je reactie! Een hele goede vriend van me is DJ, als je ziet wat hij in zijn inbox krijgt aan foto's en filmpjes! Precies wat je zegt, je moet wel heel sterk in je schoenen staan.

7 september 2020 om 21:13

En straks weer een jong kind dat niet kan opgroeien in de stabiliteit van een normaal gezin. Uiterst onverantwoordelijk om al op zo’n jonge leeftijd een kind te nemen.

8 september 2020 om 10:11

Kan zo bij de rest aansluiten. De helft van de kinderen is inmiddels zo.

Er staat 'met deze praatjes lokten...', maar het is toch echt wel duidelijk dat dat meisje zelf vroeg of ze af mocht komen, of werken mijn oren niet meer goed? Zoals ik al eerder zei: die vrouwen komen er makkelijk van af, terwijl ze zichzelf zo goedkoop opstellen. Maar goed, die twee anderen moeten slimmer zijn. Vooral als je getrouwd bent. Maar wie zijn wij om te oordelen? Sporters zat die bedriegen, zowel mannen als vrouwen. En in de showbizz is het niet anders. The Sun moet echt eens volwassen worden in haar verslaggeven. En Vz, jullie moeten ook eens ophouden met die sensationele filmpjes plaatsen en dat fake copywriters gedoe. 'kijk eens wat persoon X doet!!!!' en dan zo shocking emoji's toevoegen. Hoe oud zijn jullie eigenlijk?

8 september 2020 om 00:42

Wat moet je die meiden aanwrijven dan? Die doen toch niets verkeerd.

8 september 2020 om 06:31

De meiden verbreken ook de corona regels.

8 september 2020 om 10:11

Heeft voor hun toch echt wat minder gevolgen in financieel opzicht.

8 september 2020 om 11:32

Ze doen niks verkeerd? Ten eerste filmen ze het hele gebeuren, en daarnaast zijn zij het die vragen of ze naar hun hotel kunnen komen. Ik snap heus wel dat die twee jongens niet slim hebben gehandeld, dat ziet iedereen. Maar waarom worden vrouwen keer op keer vrijgesteld in zulke situaties? Je bent altijd met twee als er iets gebeurt, en in dit geval vier.

Ja het is erg generaliserend en fout, maar ik zie hem dat talent niet inlossen. Dit is weer zo'n typische Engelsman die ook vooral lekker wil feesten en genieten en daar hoort dit onvolwassen domme gedrag ook bij. Lijkt ook uit zo 'n typisch gypsie gezin te komen. Vader met een bontkraagje, moeder met een laag plamuur.

8 september 2020 om 00:48

Ben het eigenlijk met je eens, lijkt me inderdaad een vrij simpele jongen die een beetje uit een tokkie gezin komt. Zie hem sowieso niet een absolute vedette worden, prima kwaliteiten, maar een David Silva was in alles beter.

Vind het toch ook vrij bizar dat je als 18 jarige al een kind hebt. Op die leeftijd kan je toch niet voor een kind zorgen.

7 september 2020 om 23:05

Er zijn genoeg mensen die ouder zijn dan 18 en zelfs dan nog niet voor een kind kunnen zorgen.

7 september 2020 om 23:40

Dat is zeker waar.

8 september 2020 om 07:03

Ik heb toen ik jong was wel een aantal mensen van 18 jaar gekend met een kind en die daar supergoed voor zorgden en hun verantwoordelijkheid pakten. Helaas kan alleen niet iedereen van die leeftijd dat want het is idd erg jong

Foden kan wel blijven roepen dat hij jong is, en dat je dan misschien nog wel wat moeite hebt met corona regels kan ik me misschien ook nog wel voorstellen. Maar dat je thuis een vriendin en kind hebt zitten en denkt dat vreemd gaan heel normaal is, dat vind ik nog wel het ergste. Dat is zo ontzettend respectloos. Ook bijzonder dat hij zijn excuses als eerste aanbied aan de bondscoach en pas als laatste aan zijn familie.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. StonesVerdediger70
K. PhillipsMiddenvelder70
D. RiceMiddenvelder70
H. KaneAanvaller74
J. PickfordKeeper70
R. SterlingAanvaller73
M. RashfordAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

3 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Sergio Peña gaat FC Emmen mogelijk verruilen voor een avontuur in LaLiga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren