‘Om verschillende redenen weggegaan bij PSV, ik benoem ze niet allemaal’

Maandag, 7 september 2020 om 13:55Rian Rosendaal • Laatste update: 14:02

Ritsu Doan begint als huurling van Bundesliga-promovendus Arminia Bielefeld aan het nieuwe seizoen. De aanvaller uit Japan kreeg van PSV de gelegenheid om tijdelijk uit te zien naar een andere werkgever, voornamelijk door het gebrek aan perspectief onder trainer Roger Schmidt. Doan is echter niet van plan om met modder te gooien naar de technische leiding van PSV.

"Ik ben weggegaan bij PSV om verschillende redenen, die ik niet allemaal ga benoemen", zo verklaart Doan na afloop van de oefenwedstrijd van Arminia Bielefeld tegen FC Groningen (1-1) in een reactie aan het Dagblad van het Noorden. "Maar een belangrijke is natuurlijk dat ik vooral wil voetballen en dat zat er de laatste tijd niet echt in daar. Daarom ben ik blij met Arminia. Heel jammer dat ik niet tegen Arjen Robben heb kunnen spelen. Want dat is natuurlijk een legende."

Philipp Max laat zich meteen zien in eerste wedstrijd | HIGHLIGHTS PSV - Viktoria Köln

De trefzekere Robben werd in de rust gewisseld bij FC Groningen. Doan begon als reservespeler bij de bezoekers uit Duitsland en maakte pas in de tweede helft zijn entree als invaller. De middenvelder annex vleugelaanvaller was blij met de terugkeer in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Doan speelde in het seizoen 2018/19 voor FC Groningen, dat hem vorig jaar voor 7,5 miljoen euro verkocht aan PSV. "Heel bijzonder", zo omschrijft hij de kortstondige rentree in Groningen.

Doan beschikt in het Philips Stadion over een contract dat nog vier seizoenen doorloopt. In zijn eerste jaar bij PSV kwam de Japanner tot 2 treffers en 3 assists in 25 wedstrijden. Doan wil met het oog op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio wekelijks aan spelen toekomen, zodat hij in beeld blijft bij de technische leiding van de Japanse voetbalbond.


Poll

Zie jij toekomst voor Ritsu Doan bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sirius)

Tja, Doan is eigenlijk een typische speler voor de Nederlandse subtop. Voor een PSV komt die jongen op dit moment nog wat tekort. Bovendien hebben ze het dubbele betaald van wat die jongen eigenlijk waard is. De miskopen stapelen zich wel in een rap tempo op zo onder John de Jong.

7 september 2020 om 14:16

Misschien was voor hem een stap naar bijvoorbeeld AZ wel eerst beter geweest. Heeft echt wel talent, maar juist op het moment dat hij niet zoveel meer liet zien bij Groningen hield PSV hem binnen, dat begreep ik ook niet helemaal.

7 september 2020 om 14:18

Het is een momentenspeler. Laat hele goede dingen zien maar kan ook lang onzichtbaar zijn. Rendement bij ons was prima, helemaal als je kijkt hoeveel we scoren.

7 september 2020 om 16:09

Probleem is dat je van az niet meer naar de Nederlandse top gaat (psv, ajax, dus de top met geld). AZ verkoopt al te duur aan het buitenland om een dergelijke tussenstap nog te maken.

7 september 2020 om 14:26

Tja zijn het echt veel miskopen of is het ook pech.doan speelde meer dan prima bij Groningen en iedereen had wel verwacht dat hij zou aanhaken.is 20 volgens mij mot gewoon minuten maken.thomas heeft hij pech mee gehad.transfers als affelay die snap ik inderdaad niet. Snap dat het ee jongen van de club is maar qua blessures zo slecht.de Jong heeft ook dumfries en Angelino gehaald.

7 september 2020 om 14:57

Dumfries was er een maand voor hem en Angelino kwam in dezelfde maand als John de Jong aan. Op zijn best lijken me die twee een samenwerking tussen John de Jong en Brands. Verder had zeker niet iedereen verwacht dat Doan zou aanhaken. Of dat wil zeggen, als basisspeler. Een aardige voetballer, maar met de opkomst van Ihattaren en Mauro leek zijn positie al gedekt. Voor mij en (anecdotisch bewijs, maar goed) mijn vrienden was het duidelijk een breedte versterking. Waar hij duidelijk wél goed genoeg voor is, maar 7,5 miljoen is veel geld voor iemand in die rol bij PSV.

8 september 2020 om 08:27

OK ik had een lijstje gevonden en daar stonden Dumfries en Angelino op het conto van De Jong. Daarnaast staan er nog enkele spelers op die het niveau moeten aankunnen maar op 1 of andere rede niet uitkom.het probleem bij een topclub is vak dat je lekker ervaren mensen op bepaalde posities moet zetten en TD is er dar 1 van volgens mij.

8 september 2020 om 22:31

Nou ja, bijna elke aankoop voegt niets toe. Dan neig ik meer naar de term 'miskoop'. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Doan in de toekomst geen rol van betekenis kan gaan spelen in de voetbalwereld, maar timing en wellicht geluk zijn nou eenmaal belangrijke factoren in de voetbalwereld. Op het moment van kopen heeft PSV naar mijn mening het dubbele betaald van wat je ervoor had moeten geven en bovendien had ik direct m'n twijfels bij het aantrekken van Doan. Zowel in ervaring als in kwaliteit op dat moment.

Komt voor psv te kort, werkt hard maar voetballend wil veel gewoon niet lukken. Hopelijk doet hij het goed daar en ook op de Olympische spelen dan maken we er niet teveel verlies op.

Klinkt alsof hij ook totaal niet goed in de selectie lag. Is misschien ook wat makkelijker als Japanner. Jammer dat hij niet in de basis kwam bij PSV want talent heeft hij zeker. Hopelijk bloeit hij weer op in Duitsland. Anders is hij altijd welkom om terug naar het Noorden te komen.

7 september 2020 om 14:17

Waaruit maak je op dat hij niet goed in de selectie lag? Dat kan ik nergens uithalen namelijk.

7 september 2020 om 14:20

Omdat hij zegt dat hij weg is gegaan om verschillende rendenen. Klinkt alsof hij er niet rouwig om is dat hij is vertrokken. Daarna zegt hij dat het belangrijke in ieder geval is dat hij weer kan voetballen, alsof er ook andere redenen waren waarom hij weg wou.

7 september 2020 om 14:50

Vind je dat heel gek die jongen is gewoon compleet voorbijgestreefd door Madueke en Ihatarren. Dus een kans op speelminuten is er gewoon niet.

7 september 2020 om 15:02

Madeuke is ook een groot talent. Denk dat ze hem ook perspectief wouden bieden zodat hij zijn contract ging verlengen. Ihattaren is een veel groter talent. Daarmaast is Doan ook niet echt een buitenspeler maar meer een aanvallende middenvelder.

7 september 2020 om 17:14

Doan is idd meer een aanvallende middenvelder dan een buitenspeler. Maar hij is eigenlijk ook geen aanvallende middenvelder. Maar hij is al helemaal geen 6 of 8. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat hij wel is. Miss meer iets voor potjes van 5 v 5.

Doan kwam in een zeer stroef draaiend PSV terecht en is niet iemand die dan de kar kan trekken. Niveau heeft hij wel, denk dat hij in de Bundesliga prima tot zijn recht komt.

7 september 2020 om 16:59

Als Doan er 10 inschiet en 6 assists geeft, zie ik wel een Duitse ploeg als Freiburg, Werder, Schalke 10 miljoen voor neer tellen.

Het was nog gewoon te vroeg voor hem om die stap naar een topclub te maken, als hij uberhaubt ooit aan die stap toe zijn. Je zag dat hij leuke dingen deed bij Groningen, maar heel constant was het nog niet. Kijken of en hoe hij zich bij Bielefeld kan ontwikkelen.

7 september 2020 om 14:25

Hij heeft vorig jaar genoeg minuten gehad om zich te onderscheiden. Dit is hem eigenlijk nooit gelukt. Ik hoop dat PSV hem voor hetzelfde bedrag kan verkopen, maar ben er bang voor. Hopelijk ontwikkeld hij zich goed wat weer ten goede komt voor zijn transferwaarde

7 september 2020 om 15:22

Maar wie bij PSV kon zich vorig seizoen dan wel onderscheiden?

7 september 2020 om 15:36

Er zijn alsnog een hoop spelers die meer dan hem hebben laten zien. Bijv Ihatarren, Malen, Gakp, Dumfiries. Maar daar gaat het nog niet eens om deze jongen is gewoon niet beter dan Ihatarren, Mauro en Madueke, die min of meer voor dezelfde posities in aanmerking komen.

7 september 2020 om 16:40

Malen, Gakpo, Ihataren, Dumfries, Unnerstall hebben zich naar mijn mening toch wel onderscheden. Het voetbal was niet goed, maar individueel hebben zij het goed gedaan. Ook in de minuten in de voorbereiding kon hij zich wederom niet onderscheiden. Zegt natuurlijk niks, maar ik had meer van hem verwacht.

Bij FC Groningen was Doan niet eens structureel bepalend. Los van dat hij dus nog niet klaar was voor de stap naar Psv, denk ik ook niet dat hij de potentie voor dat niveau heeft. Hij heeft het fysiek tegen zitten. Je kunt hem vergelijken met het euvel waar Van der Vaart mee kampte. Alleen Van der Vaart had een sublieme techniek en een dito spelinzicht, zaken die bij Doan ook niet bovenmatig ontwikkeld zijn. Zeker omdat PSV Bruma al haalde en al redelijk laat in de voorbereiding zit - de club had al kunnen weten dat met Gakpo en Ihattaren voor die plek al basiswaardige alternatieven waren - heb ik nooit begrepen waarom PSV Doan haalde. En zeker niet voor dat bedrag. Ook echt een regelrechte miskoop.

Die ik niet allemaal ga benoemen of Die ik allemaal niet ga benoemen. Volgens mij bedoelde hij de 2e niet de eerste zoals t in de tekst staat. Want hij heeft geen enkele opgenoemd. Want te verwachten is bij een japanner. Doorgaans zijn japanners mensen met eer.

Doan heeft na zijn eerste jaar bij Fcg, wat inderdaad verrassend was, nooit meer een goed niveau gehaald. In ieder geval niet goed genoeg voor de Eredivisie top. Groningen heeft de hoofdprijs gekregen, al bood Cska een jaar eerder 10 of 12 maar toen dachten we (en ongetwijfeld het bestuur) dat zijn 2e seizoen beter zou uitpakken omdat hij deze omgeving gewend was. Ik vind hem niet echt een flankspeler, en niet echt een 10. Dat was bij Groningen ook al wel een vraagstuk. Toen hij meedeed aan de Azie cup kwamen wij juist uit het dal en liep het goed. Hij bleek niet echt nodig. En dan bij PSV had ie de pech met Ihatarren oa. Die is gewoon beter. Maar Doan is geen vervelende jongen.

Hij is weg om één reden en die ga ik benoemen. Hij is kapot slecht! Weer een miskoop van v. Bommel/J. de Jong. Behich, Sainsbury (mijn god! Dat dat een PSV shirt heeft gedragen), Schwaab die terugkwam.. allemaal pure middelmaat. Nog een 7,5 miljoen euro door de wc gespoeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller62
N. MaduekeAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
E. ZahaviAanvaller62
BrumaAanvaller52
J. DrommelKeeper50
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 3 1 0 0
2020/2021 Arminia Bielefeld 34 5 1 0
2020/2021 PSV 0 0 0 0
2019/2020 PSV 19 2 1 0
2019/2020 FC Groningen 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay en Vermeulen raken het niet eens: ‘Ik vind je nu doordraven’

Een stevige discussie zondagavond bij Studio Voetbal tussen Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen. Laatstgenoemde vindt dat Roger Schmidt dit seizoen moet leveren bij PSV, terwijl Afellay zich hardop afvraagt wat de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren