Woeste Dusan Tadic schiet uit slof bij debuut Orkun Kökcü

Zondag, 6 september 2020 om 22:40Demen Bulbul • Laatste update: 22:44

Servië en Turkije hebben zondagavond de punten gedeeld in de Nations League: 0-0. Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü maakte als basiskracht zijn debuut voor Turkije en deed uiteindelijk een uur mee. Bij Servië maakte Dusan Tadic de negentig minuten vol; de routinier van Ajax schoot in de tweede helft uit zijn slof na een ogenschijnlijk onschuldig incident. Voor zowel Servië als Turkije is het het eerste punt deze Nations League-campagne, na nederlagen op de eerste speeldag tegen respectievelijk Rusland en Hongarije. Rusland won eerder op de dag met 2-3 van Hongarije en is koploper in de groep.

Kökcü vormde bij zijn debuut een middenveld met Ozan Tufan van Fenerbahçe en Mahmut Tekdemir van Istanbul Basaksehir. Naast de Feyenoorder begon ook Enes Ünal, ex-speler van NAC Breda en FC Twente, bij Turkije in de basis, terwijl Servië startte met Tadic (Ajax), Nemanja Gudelj (ex-NAC Breda en ex-Ajax) en Filip Kostic (ex-FC Groningen). De eerste helft in Belgrado ging gelijk op en leverde geen doelpunten op.

Kökcü maakte een bedrijvige indruk en kreeg na ruim een kwartier de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd. Hij beproefde van net buiten het strafschopgebied zijn geluk, maar Nemanja Maksimovic voorkwam met een blok uiteindelijk dat het verwoestende schot het doel kon bereiken. Servië nam de controle in de wedstrijd gaandeweg over en kreeg in de slotfase van het eerste bedrijf enkele goede mogelijkheden. Eerst stuitte Nemanja Radonjic na een pass van Tadic op verdediger Caglar Söyüncü, en kort erna schoot Aleksandar Mitrovic op doelman Mert Günok, weer na uitstekend voorbereidend werk van de Ajacied.

Kökcu leek in de slotfase van de eerste helft overigens nog wel goed weg te komen. Hij zette in de zestien een harde tackle in op een tegenstander, maar de arbitrage oordeelde dat van een overtreding geen sprake was. Kort na de onderbreking kwam Servië met tien man te staan: Aleksandar Kolarov vergreep zich aan Nazim Sangaré, waarna de verdediger met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld werd gestuurd. Turkije kreeg direct meer grip op de wedstrijd, maar vervolgde de wedstrijd na precies een uur wel zonder Kökcü, die naar de kant werd gehaald ten faveure van AS Roma-aanvaller Cengiz Ünder.

Kort erna was Tadic zijn emoties niet de baas toen scheidsrechter Aliaksei Kulbakov floot voor een overtreding van Mijat Gacinovic op Hasan Ali Kaldirim. Tadic schoot uit zijn slof omdat de back van Turkije zich gewillig zou hebben laten vallen en werd daarvoor op de bon geslingerd door Kulbakov. In het laatste halfuur zocht Turkije naar een doelpunt en kreeg de ploeg van bondscoach Senol Günes ook nog wel enkele mogelijkheden, maar Servië verdedigde gegroepeerd en stapte uiteindelijk met een punt van het veld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Hahah Tadic denk om je bloeddruk joh!

7 september 2020 om 07:28

Zeer onprofessioneel gedrag van deze zogenaamde ideale prof. Heeft de grote Tadic wel vaker een handje van.

7 september 2020 om 09:56

Je hebt duidelijk niet de hele wedstrijd gezien. De scheidsrechter had wel meer dubieuze beslissingen waarbij het merendeel uit viel in het nadeel van Servië. En over onprofessioneel gedrag gesproken. Die Turk laat zich vallen om niets, dat is lekker professioneel joh.

7 september 2020 om 18:23

Gebeurt elke wedstrijd wel dat iemand zich om niets laat vallen, wat moet er telkens gebeuren dan? Gele kaart pakken omdat je het er niet mee eens ben? Lekker dan!

Je kan het op passie en mentaliteit steken maar dit slaat natuurlijk nergens op, doe eventjes normaal joh als aanvoerder.

6 september 2020 om 22:45

En het ergste is dat er ook gewoon terecht is gefloten voor een overtreding

6 september 2020 om 22:48

Het was inderdaad een overtreding, maar als je de video bekijkt dan zie je dat die verdediger prima had kunnen blijven staan en met de bal aan de voet had kunnen door spelen. Er werd alleen goed druk gezet en dat zag hij in, waarna hij zich dus gemakkelijk liet vallen. Ik kan me best voorstellen dat dat frustrerend is.

6 september 2020 om 23:03

En dan is het oke om zo te reageren?

6 september 2020 om 23:14

Nope, vandaar ook de terechte gele kaart. Maar we moeten ook niet gaan doen alsof dit een wereldramp was ofzo. Tadic kan soms een zeikerd zijn en hij reageert vaak erg emotioneel, zowel in positieve als negatieve zin, dat zit gewoon in z'n karakter en mentaliteit. Schoot op dit moment ff iets te hard uit zijn slof, ontvangt de gele kaart, klaar.

6 september 2020 om 23:20

Leuk maar dat maakt hem wel rete irritant, zeg ik als Feyenoord supporter. Begrijp dat het heerlijk is om zo iemand in je team te hebben maar hij kan toch wel beetje normaal doen af en toe met al dat gejank. Je bent verdomme aanvoerder van je land en Ajax. Neem zo'n Antony, die lovend over hem was, tegen hem opkijkt en misschien wel z'n gedrag dan overneemt. En dan nog niet te spreken over de jeugd. Lijkt me niet de bedoeling maar goed...

6 september 2020 om 23:44

Tadic is gewoon een aparte gozer. Gaat zelf zovaak naar de grond als er nauwelijks contact is maar als het tegen hem gebeurd dan word die oh zo boos.

6 september 2020 om 22:46

Tja, snap de verontwaardiging in dit geval wel. Het was een kleine overtreding, maar zo te zien geen geel.

6 september 2020 om 22:48

Dit is juist lekker man, slap gedoe allemaal op dat voetbalveld. Tegen elkaar tekeer gaan moet gewoon kunnen.

6 september 2020 om 23:08

Inderdaad, als het fair is. Ik kan genieten van de passie.

6 september 2020 om 22:48

Ach, Tadic heeft soms zijn eigen waarheid ...waarschijnlijk was het bedoeld om wat passie in het elftal te krijgen .

6 september 2020 om 22:50

Hij kreeg een paar gemene tikken....ziet een eigen speler vroeg geblesseerd raken, Kolarov dom rood pakken en zijn team maar wat rondlopen. Geen wonder dat hij zo boos was.

6 september 2020 om 22:59

Tadic heeft af en toe een steekje los. toen met Dest had hij ook al een keer zo een rare woedeaanval

6 september 2020 om 23:05

Schiet uit frustratie te hard uit zijn slof nadat een tegenstander wat makkelijk neergaat (wel gewoon een overtreding overigens) en krijgt daar terecht de gele kaart voor. Ik zie verder het probleem niet zo, VZ maakt er wel een heel spektakel van met "wedstrijd tussen Servië en Turkije ontspoort enigszins door woeste Tadic" wat mij betreft hahah. Ja hij liep ff flink te tieren voor 10 seconden, doet ie wel vaker hahah.

6 september 2020 om 23:24

hahaha ja ik had ook hele vechtpartijen verwacht maar er was niks aan de hand. ik snap alleen echt niet wat Tadic aan het doen is daar. die kan echt zomaar uit zijn plaat gaan soms

6 september 2020 om 23:38

Ja maar nergens voor nodig toch. Overtreding wordt op de helft van de tegenstander gemaakt , geen gevaarlijke plek. Er is totaal geen aanleiding om je op zo’n manier te uiten. Was het randje 16 en géén overtreding , dan snap ik het nog ... maar dit slaat nergens op.

Was toch gewoon een overtreding of zie ik dat verkeerd..

Jammer hier laten we servie wel heel makkelijk gaan....40 min lang tegen 1 man mindern moet je altijd de 3 punten pakken.

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, kan iemand een oordeel geven over hoe Kökçü speelde? Op basis van dit wedstrijdverslag lijkt het geen spectaculair maar degelijk debuut.

6 september 2020 om 22:48

Hij werd te weinig aangespeeld door die yazici. Aan de bal was die wel creatief, een keer mooie overstapje ook. Maar de spelers rond hem hebben geen voetbal intelligentie

6 september 2020 om 23:03

Frustrerend om te zien hoe lang Yusuf de bal steeds aan zijn voet houdt

6 september 2020 om 23:11

Hij vertraagd de aanval. Weet totaal niet wat collectief voetbal inhoudt.

Saaie wedstrijd, nadat Servië met 10 man moest spelen heeft Turkije op hun helft gespeeld en vrijwel niks gecreëerd. Enes Ünal vond ik zoals vaker weer erg tegenvallen, Kenan Karaman ook.

6 september 2020 om 23:26

Gozer, enes is niet slecht. Hij miste een creatieve voetballer achter hem. Wat verwacht jij van een spits zonder creatieve middenvelders?

7 september 2020 om 02:32

Je hebt gelijk Enes unal is niet slecht maar ik denk Ahmed kutucu zal beste spits van turkiye worden binnen paar jaar

7 september 2020 om 02:33

Kenan karaman verdient niet eens een oproep

Deze opstellingen van Gunes geven mij echt allerlei soorten ziektes. Hoezo speelt Calhanoglu niet gewoon? Daarnaast horen spelers als Karaman er ook gewoon niet. Denkt Senol dat we eventueel geen extra kans voor WK kwalificatie nodig hebben omdat hij het wel met 2 vingers in de neus doet via de reguliere weg? Wat een belabberde 2 wedstrijden waren dat! Verspilling van mijn tijd.

7 september 2020 om 02:34

Ik hoop dat kenan karaman niet meer wordt opgeroepen kon die beter Ahmed kutucu in de spits zetten die zou wel gevaarlijk zijn

Sorry hoor dit gebeurt iedere wedstrijd waar het om het echie gaat. Lekkere mentaliteit vind ik, dit soort gasten heb je in je team nodig.

Yazici is zo wild aan de bal. Hij is ook egoistisch, kon kökcu zo vaak vrij aanspelen. Hij is zo wild aan de bal dat die niet ziet wat omzich heen gebeurd. Turkije mist echt ozyakup die blindeling door het centrum vooruit kan spelen

7 september 2020 om 02:37

Ik weet niet zeker of ozyakup wat kan toevoegen voor turks elftal hij werd als groot talent gezien maar heeft het niet waargemaakt

Dit komt toch echt door de opgebouwde irritatie en na het wegsturen van Kolarov werd de scheidsrechter niet beter. Zie wel direct mensen de kans pakken om Tadic in een kwaad daglicht te zetten - als de kop van dit artikel het al niet deed - en moet zeggen dat ik verbaasd ben dat Tadic zo “diep” zit bij mensen.

Kan zich nooit beheersen... Slecht voorbeeld slechte captain

Adem in, adem uit. Een aanvoerder hoort toch wel de rust te kunnen bewaren. Je ziet bij Tadic dat de bezetenheid het overneemt terwijl deze situatie toch echt een futiliteit was (en tevens gewoon een correcte beslissing van de scheidsrechter).

6 september 2020 om 22:54

Je snapt zelf toch ook wel dat het gaat om de manier waarop? De manier waarop hij valt slaat helemaal nergens op, had ook goed kunnen blijven staan.

6 september 2020 om 22:57

Maar is dat niet met praktisch elke overtreding zo?

6 september 2020 om 23:27

Er zijn genoeg overtredingen waarbij niet doorgelopen kan worden. Hier was vrijwel niks aan de hand. Dat maakt het niet goed dat Tadic zo uit zijn plaat gaat, maar laten we niet overdrijven met z'n allen.

6 september 2020 om 23:40

Oh eens hoor, zo bijzonder is het allemaal niet.

Deze “oefenwedstrijden” kunnen me echt gestolen worden en al helemaal in deze tijd. Senol Gunes denkt er net zo over gezien hij met een volledig ander 11 heeft gespeeld op Caglar na. Maar wat hebben wij voorin een armoede zeg! Verdediging is echt top wat een luxe met Caglar, Ozan en Demiral. Middenveld mis je gewoon Dorukhan voor zijn blessure met zijn loopvermogen en Hakan dan ervoor. Maar onze spits en flankspelers zijn spoorloos. Cengiz wat is er met je aan de hand?

6 september 2020 om 23:35

Noem je nou op het middenveld als gemis echt dorukhan op.. ow wacht je naam.

7 september 2020 om 02:38

Ahmed kutucu kan een oplossing zijn voor spits Duitsland wou hem maar hij koos gelukkig voor turkiye

Dit zag ik hem ook in die oefenwedstrijd doen tegen Union Berlin. Mooi om de passie te zien, maar ff tot 10 tellen mag ook wel haha

Als bondscoach van Servië kan je echt wel een sterk team neerzetten, snap bepaalde keuzes nie

7 september 2020 om 00:07

Ach ja....... Matić en Milivojević zijn onbeschikbaar, Ivanović is al een tijdje gestopt en Kolarov is al behoorlijk op leeftijd en vaak niet serieus. Živković meer dan een jaar hopeloos uit vorm.... Jović niet best...en dan nog zou het idd beter kunnen kwa opstelling. Ze snappen er niet veel van. Maar ja, Dick Advocaat liet zich door Željko Petrović adviseren over de selectie en die snapte er nog minder van waardoor een goede coach compleet is mislukt. Zolang de selectieprocedure zo slecht is zal het voetbal ook niet beter worden. Helaas lijkt geen enkele Serviër iets te snappen van het selecteren van een nationaal elftal.

Wat een schwalbe van die Turkse speler. Maar hoe Tadic tekeer gaat daarna bij de scheids, dat kan natuurlijk niet. Waar ik wel kapot aan ergerde was de terechte rode kaart op onze captain Kolarov. Dit is al de zoveelste keer dat hij een rode prent pakte voor Servië.

Mooi voor Kokcu dat die weer een stap heeft gezet in z'n ontwikkeling! Ik vind hem in potentie de beste middenvelder van de eredivisie, hoop dat die z'n ontwikkeling voortzet!

7 september 2020 om 02:39

Orkun kokcu speelde een goede wedstrijd ben tevreden over hem

Echt was dit alles? Gezien de titel en de reacties hier dacht ik dat Tadic een soort van 'Pepe' momentje kreeg. Een rode waas aan (onterechte) woede. Mensen moeten het niet minder maken dan het is, maar ook echt niet groter. Eerlijk, Tadic kan een enorme zuiger zijn maar we moeten niet overdrijven.

Na één goed seizoen met ajax denkt mr. Tadic dat hij een van de vedettes van het Europese voetbal is en zo gedraagt hij zich dan ook. Als er tegen hem gefloten wordt reageert hij agressief richting de scheids. Begaat men een overtreding op hem dan moet de scheids meteen geel trekken voor zijn tegenstander. Erg vervelend.

Bij het lezen van de titel en om dat ik gisteren geen voetbal had kunnen kijken. Deed mijn vermoeden dat er heel wat gebeurd was. Al met al valt dit dan weer behoorlijk mee, ja hij reageert wat enthousiaster dan de meeste voetballers. Meer is het ook niet.

Als je niks begrijpt van de balkan emotie en mentaliteit, komt het een beetje overdreven over als buitenstaander. Wij weten wel beter🤣😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
U. ÇakırKeeper30
M. DemiralVerdediger30
Ç. SöyüncüVerdediger30
H. ÇalhanoğluMiddenvelder30
İ. KahveciMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.

25 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren