‘Besluit van Messi kan ‘grootste verliezer’ toptransfer naar Engeland bezorgen’

Zondag, 6 september 2020 om 19:22Chris Meijer

De afgelopen weken was er het nodige te doen rond Lionel Messi, die aangaf Barcelona te willen verlaten en uiteindelijk besloten heeft tóch bij de Catalanen te blijven. De Daily Mail schrijft dat de 29-jarige Franse aanvaller weleens de ‘grootste verliezer’ kan zijn van het besluit van diens Argentijnse ploeggenoot om geen transfer te maken. De Engelse krant brengt Griezmann in verband met een overstap naar de Premier League, waar Arsenal, Manchester United en Liverpool hem in het vizier zouden hebben.

Er wordt gesuggereerd dat Griezmann door de nieuwe trainer Ronald Koeman een ‘Messi-rol’ beloofd zou hebben gekregen. Dat Messi nu toch besloten heeft om bij Barcelona te blijven, gooit de plannen met de Fransman volledig door de war. Koeman moet passen en meten om een selectie samen te stellen waarin naast Messi Ansu Fati en Ousmane Dembélé tot volle wasdom moeten komen. Tegelijkertijd wordt Barcelona nadrukkelijk gelinkt aan het binnenhalen van Lautaro Martínez óf Memphis Depay.

Messi vs. Barcelona: Wat is er allemaal aan de hand? | VZ Docu

Bovendien is het nog niet zeker of Koeman Philippe Coutinho wil verkopen. De Braziliaanse aanvallende middenvelder werd afgelopen seizoen verhuurd aan Bayern München en krijgt de komende tijd een kans om zich te bewijzen. Daarentegen staat Luis Suárez wel op de nominatie om te vertrekken, al kan het aanblijven van Messi door hun onderlinge verstandhouding ook gevolgen hebben voor de Uruguayaanse spits. Goal claimt zondagavond dat Juventus een akkoord bereikt heeft met Suárez en het ligt volgens de berichten uit Engeland in de lijn der verwachtingen dat ook Griezmann het slachtoffer kan gaan worden van de renovatie die deze zomer in Barcelona gaat plaatsvinden.

Dat Griezmann op de nominatie staat om Barcelona te verlaten, is niet onopgemerkt gebleven in de Premier League. Arsenal, Manchester United en Liverpool hebben de aanvaller al langer in het vizier, al is het niet aannemelijk dat een van deze clubs bereid is om de door Barça aan Atlético Madrid betaalde transfersom voor Griezmann op tafel te leggen. Barcelona maakte een jaar geleden 120 miljoen euro over naar los Colchoneros voor de 78-voudig Frans international. In zijn eerste seizoen in het Camp Nou maakte hij lang niet altijd een overtuigende indruk en in 48 wedstrijden was hij goed voor 15 doelpunten en 4 assists.


Poll

Zie jij Antoine Griezmann deze zomer vertrekken bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Raar gerucht want Arsenal kan hem echt nooit betalen😂😂😂 idem voor Liverpool. Enige manier waarop hij Barcelona kan verlaten is met een verhuur periode, zou overigens een uitstekende speler zijn voor Arsenal op de plek van Lacazette zodat Pepe en Auba erover heen kunnen terwijl hij zich laat inzakken.

6 september 2020 om 19:56

Liverpool kan hem wel betalen maar zijn gewoon te gierig. Lopen al weken te zweten om 30 miljoen voor Thiago...

6 september 2020 om 20:01

Liverpool kan dat salaris echt nooit betalen. Ook zullen ze een transfersom van 80 (?) miljoen ook nooit kunnen betalen. Ze moeten niet voor niets eerst Wijnaldum verkopen om daarna pas thiago te halen.

6 september 2020 om 20:09

Is dat juist geen indicatie dat ze een Griezmann niet kunnen betalen, als je al zolang bezig bent met een transfer van Thiago voor 30 miljoen, terwijl iedereen vindt dat het een versterking is en de transfersom ook niet krankzinnig hoog is? Liverpool heeft zeker middelen voor versterkingen, maar om een of andere reden denk ik niet dat ze bijzonder hoog zijn voor Engelse begrippen. Anders had ik namelijk meer vuurwerk verwacht.

6 september 2020 om 20:15

Haha niet kunnen betalen. Ze wille. Niet de hoofdprijs betalen. Kampioen geworden cl gepakt en weinig uitgegeven laatste jaren . Dus ssssssst

6 september 2020 om 20:40

Wow stoere reactie. Wat ik van de EngelseLiverpool fans op reddit begrijp is dat de club bezig is met de renovatie van het stadion en dat ze sws verlies gaan lijden dit jaar. De verwachtingen liggen tussen de 70 en 200 miljoen, vandaar dat ze zich het niet kunnen permitteren grote bedragen neer te leggen.

6 september 2020 om 20:04

Ik geloof best dat Arsenal hem kan betalen maar het willen doen is een ander ding.

Zou wel zeer slecht beleid zijn mocht dit waar zijn. Je weet dat Messi volgend seizoen weg wil. Nu raak je dan ook Griezmann kwijt. Sta je daar straks met Depay ipv Messi, Suarez en Griezmann.

6 september 2020 om 19:34

Hoezo raakt Baracelona Griezmann kwijt? Omdat clubs in de PL denken hem voor een prikkie op te halen?

6 september 2020 om 19:58

Griezmann mag ook weg, hij heeft een nummer 9 nodig waarbij hij kort daarachter speelt, of hij moet als valse 9 spelen, maar daar komt Messi weer het beste tot zijn recht. Een vertrek naar Arsenal zou mooi zijn, maar ben ban dat Arsenal hem niet kan betalen.

Denk dat zowat elke club ter wereld (die spelers als Suarez, Coutinho en Suarez etc kunnen betalen) als roofdieren de situatie rond Barça in de gaten houdt haha. Doe mij maar een Philipe Coutinho met extra samba voor mijn Arsenal! 😂😂

6 september 2020 om 19:30

Coutinho gaat echt spelen onder Koeman
Ik heb het gevoel dat die gaat dit jaar het gaat maken

6 september 2020 om 19:50

Denk ook dat Coutinho speelt onder Koeman. Ach ja dromen/hopen mag nog altijd!

6 september 2020 om 19:35

Precies, allemaal verhalen over spelers gratis ophalen, liefst nog met wat geld toe. Terwijl ze helemaal geen geld hebben om die spelers aan te trekken. Denk dat de wens hier de vader van de gedachte is.

Probleem niet van Messi maar van Koeman en het bestuur.
Koeman had bestuur kunnen verzoeken om Messi te laten gaan. En het bestuur had Messi moeten laten gaan.

Maar nu Messi blijft ontstaat er een probleem met Grizzi.
Want Messi gaat altijd spelen.
En koeman kan zijn plannen niet volledig doorvoeren en moet puzzelen.
En als het niets oplevert dan zie Koeman samen met bestuur hun spullen pakken in 2021.

Nu snap ik waarom Xavi niet wou instappen.
Koeman is echt stom om nu in te stappen. Je wordt trainer voor maar 1 jaar. Nieuwe bestuur gaan Xavi terug halen koeman moet weg.

6 september 2020 om 19:37

Koeman heeft geen probleem. Messi kan zo rechtsbuiten gezet worden met een vrije rol zoals Ajax deed met Ziyech. En een paar aanvallers op de bank is alleen maar goed, je hebt altijd belssures en schorsingen in een seizoen. Messi gratis laten gaan is onzinnig.

6 september 2020 om 19:56

ze konden op z'n minst 100 miljoen euro + Garcia en Angelino krijgen voor Messi , maar daar hadden ze de ballen niet voor want het past niet in de leugens die ze hoog willen houden ! Als Messi ganse jaar u zegt dat hij wil vertrekken en je doet er niks mee als president dan heb je heel de situatie verkeerd aangepakt en hopelijk zal hij hiervoor afgestraft worden door volgende bestuur , als Laporta president wordt dan mag je zeker zijn dat hij als advocaat geen enkel opportuniteit zal missen om die bartomeu en zijn bestuur bloot te leggen en voor de rechter te dagen

6 september 2020 om 20:00

Hoe kom je erbij dat Manchester City in staat is 100 miljoen euro voor Messi te betalen en Messi ook nog jaarlijks 100 miljoen euro bruto aan salaris te betalen? Dat is een afschrijving van 300 miljoen euro in drie jaar tijd terwijl we door Corona zonder publiek voetballen. Manchester City kan dat helemaal niet betalen zonder FFP problemen te krijgen. Het plan was daarom ook om Messi gratis aan te trekken, eerste tweej jaar minder salaris te btalen en hem dan naar New York te sturen om hem daar heel veel tekengeld entorenhoog salaris te geven om zo FFP te omzeilen.

6 september 2020 om 23:17

welke topaanvaller haal je tegenwoordig nog voor een bedrag van 100 miljoen? en dan zeggen mensen dat Memphis niet goed genoeg is voor Barca maar dan kom je wel aan met Garcia en Angelino die nog van een veel minder niveau zijn

Nou, kom maar weer uit jullie holletjes, haters van Messi, kom maar met de drogredenen dat griezmann niet rendeert vanwege de aanwezigheid van Messi, want als er de simpelste ballen fout gaan, aannames verkeerd, passes over 5 meter gaat fout, kaatsen lukt niet en afronden al helemaal niet, dat komt natuurlijk allemaal door Messi. Het komt omdat griezmann op maar 2 posities kan spelen, en dat is een zwervende spits in een 442 en achter de spits(en). Nergens anders, hij mist snelheid, een dribbel, een actie, en bravoure. Hij speelt als een juffrouw, die constant zijn poot terug trekt en elk duel maar half in gaat, zal het dan MISSCHIEN ook een griezmann zelf kunnen liggen, al speelt hij niet op zijn beste positie?

6 september 2020 om 19:38

We zullen het zien nu er een ander Barcelona komt. We zullen zien of Griezmann wel rendeerd als Messi naar rechts gaat.

6 september 2020 om 19:48

Messi naar rechts gaat? Messi gaat gewoon hetzelfde spelen, op papier vanaf rechts, en dan een vrije rol, of zou jij je beste speler, die bij een armzalig team bij 55 goals betrokken is vast aan de zijkant zetten?

6 september 2020 om 20:02

Waarom niet...die 55 goals waar hij bij betrokken is geweest hebben gezorgd voor geen enkele prijs in Barcelona dus daar heb je niet veel aan. Beter wat minder goals en wat andere spelers meer verantwoordelijkheid geven ipv dat Messi overal de ballen op eist, zorgt misschien ook voor wat meer zelfvertrouwen bij anderen zoals Griezmann, die idd echt als een juffrouw speelt maar waar de onzekerheid vanaf straalt.

6 september 2020 om 20:12

Nou Martijn, heeeeel misschien ligt het aan de rest van de spelers hoor. Ik zeg maar wat geks, maar ik ga er voor jou wel even wat dieper op in. Je hebt een top keeper, een top middenvelder (de jong), en de beste speler ter wereld. Alba is op, die kan niet meer 90 minuten op en neer, en zijn back up, junior flippo, is van niveau Almere city, oftewel heb je niks aan, dan heb je aan de andere kant nog een flapdrol die alleen maar snel is, maar voetballend echt helemaal niks toevoegt, met als back up, een middenvelder die traag is, zegt genoeg. Centraal heb je pure middelmaat, met uitzondering van Piqué, maar als je Piqué wilt laten renderen heb je er een snelle speler naast nodig. Lenglet is maximaal een leuke back up, niks meer en umtiti kan er helemaal niks van. Dan heb je busquets, die aan de fenomenaal is, maar die komt de middencirkel niet meer uit en loopt de 100 meter in een kwartier, oftewel, daar moet de jong komen en busquets als back up. Dan had je vorig seizoen 3 spelers van niks, rakitic, Vidal en Arthur, Arthur koning tikkie breed, Vidal ren je rot show, en rakitic is ook op voor Barcelona. Oftewel niet goed genoeg. Dan heb je voorin fortnite koningen griezmann en dembele, griezmann is overschat, dembele heeft de kwaliteiten, alleen eeb mentaliteit van helemaal niks, oftewel, daar kan je niet o op bouwen. Suarez is ook op, nog steeds heel klinisch, maar ontzettend traag en geen kracht meer om de verdeidgers constant op te jagen. Countinho is ook een flop gebleken, geen idee waar hij zou moeten spelen. Is ook gewoon niet goed genoeg, zelfde geval als griezmann, al zit het met zijn mentaliteit wel goed in tegenstelling tot griezmann, dus ik hoop echt dat countinho zich herpakt. Je hebt dan nog fati en puig, die nog niet goed genoeg zijn voor de basis, maar prima talenten natuurlijk. De selectie mist dus balans. Het Barca spel is gemaakt voor backs die opkomen en aanvallend wat toevoegen, dat is nu niet het geval. Er komt niks vanuit het middenveld, en voorin kan ook niemand wat, behalve Messi. Oftewel Messi moet de bal halen, de pass geven, de dribbel inzetten, en ook afronden. Dus heeeeeeel misschien ligt het aan achterlijke beleid bij Barca en aankopen die totaal niks toevoegen?

6 september 2020 om 20:23

Dank voor je toelichting, daar kan ik me wel grotendeels in vinden. Maar dan nog geloof ik er wel in, dat bijv een Griezmann, die eerst dé man was bij Atletico, nu ineens naast iemand (messi) speelt die alle ballen op eist. Daar wordt hij ten eerste niet vrolijk van, en als het tegenzit gaat ie ook nog denken en geloven dat hij er niks van kan. En bij balverlies wordt van het hele team verwacht dat ze de vuile was doen, behalve van Messi. Daar is dan wellicht de kwaliteit, mentaal en technisch, niet voor aanwezig. Overigens gaat het Barca niet lukken om 11 spelers te vervangen voor kwalitatief even goede of betere spelers..denk dat ze blij moeten zijn dat Messi nog een jaar blijft maar gezien de kwaliteit (gebrek aan) zal er m.i. wel wat gedisciplineerder gespeeld moeten gaan worden waarbij iedereen offers moet doen, ook Messi. Anderzijds, als het team toch al zo bagger is hadden ze misschien beter een zak geld kunnen ophalen en zich gaan richten op de toekomst.

6 september 2020 om 20:30

Het is ook niet de schuld van griezmann dat hij niet goed genoeg. Het is het zoveelste stukje wanbeleid van de president. Je haalt iemand voor een achterlijk bedrag en salaris, maar hij kan nergens spelen.. Het is lachwekkend. Ik heb persoonlijk griezmann altijd redelijk overschat gevonden, al heeft hij wel een goeie periode gehad bij Atletico, maar dat was wel in een counter ploeg, waar hij vaak echt meters ruimte had, bij Barca staat iedereen de bus te parkeren, oftewel alles moet snel en in de kleine ruimte, en dat kan hij simpelweg gewoon niet. Je hebt voorderest gelijk hoor dat je nu nooit 11 spelers kan vervangen, maar Koeman begint in in jedergeval goed met het wegsturen van suarez en Vidal, en hij gaat de jong op 6 zetten, maar je backs blijven ontzettend matig.. Pjanic speelt het liefst ook op 6, dusja, daar heb ik ook een hard hoofd in. Volgende seizoen wordt echt een overlevingsseizoen, alles moet weer van Messi komen, dus we gaan het zien.. Met pijn in mijn hart zeg ik ook eerlijk dat Barca Messi had moeten laten gaan. Zodra hij zei dat hij weg wilde, had je dat moeten respecteren, het geld wat binnenkwam en salaris wat vrij kwam had je kunnen investeren in goeie aankopen, maar bartomeu wilt gewoon niet bekend staan als Dr man die Messi verkocht..

6 september 2020 om 20:37

@yuto Koeman laat Messi gewoon van rechts spelen. Er komt een nieuwe speelstijl met nieuwe spelers. De oude speeltijd van afgelopen jaren bracht geen CL succes meer en laatste jaar zelfs geen enkele prijs meer. Koeman gaat daar drastisch mee breken, Messi wordt uit de as gehaald. Let maar op.

6 september 2020 om 20:41

Koeman heeft verstand van voetbal, die gaat Messi gewoon de vrije rol geven.

6 september 2020 om 20:48

Als Koeman daadwerkelijk 4231 wil gaan spelen kunnen Pjanic en De Jong mooi naast elkaar, Busquets als back-up. Daarvoor Messi, Coutinho en/of Dembele/Fati/Griezz/Depay/Trincao. Mag er nog wel een diepe spits komen en heb je achterin nog wel wat problemen.. Overigens verwacht ik in de competitie wel gewoon een top 3, Europees wordt het misschien wat lastiger. Misschien verrast Koeman ons

6 september 2020 om 19:48

Of het ligt aan barca,Maar wat ze niet weten is dat ie een half jaar lang op z’n favoriete positie speelde(schaduwspits met Messi) en er niks van bakte,maar goed dat weten ze niet aangezien ze geen barca volgen.

6 september 2020 om 20:17

Het is gewoon een belachelijke aankoop geweest, past totaal niet bij Barca, er is geen plaats voor hem, en hij heeft het niveau gewoon niet.. echt lachwekkend, maarja wat else is new

6 september 2020 om 20:15

Het probleem ligt niet bij Messi, maar voor een klein deel bij griezman, zoals je zegt de simpele ballen over een paar meter. Dat mag niet fout gaan. Het probleem ligt bij de club die hem hebben gekocht zonder een plan te hebben waar hij precies moet spelen

Zolang Messi er is, kan je Griezman net zo goed op vakantie sturen. Dat lukt niet samen.

Ps: In de war of door elkaar. Strafpunt voor de redactie.

Voor griezman was het beter geweest als messi weg ging. Voor koeman was het beter geweest en voor messi was het beter geweest. Barca heeft weer voor de zoveelste keer dom gehandeld.

6 september 2020 om 19:39

Dom gehandeld om Messi niet gratis te laten vertrekken. lol. Wacht nou maar het seizoen af voordat je een oordeel velt, bij jou heb ik steeds meer het idee dat je het liefst niets verander had aan de selectie. Maar ja, dan krijg je wel hetzelfdee als afgelopen seizoen, geen enkele prijs.

6 september 2020 om 19:42

Mooi dat je dat idee krijgt. Ik die voorstander was van een vertrek van messi zag liever dat de selectie hetzelfde was gebleven? Dat gaat tegen elkaar in. Als messi weggaat is de selectie toch niet hetzelfde.

6 september 2020 om 19:43

Zegt hij dan gratis laten vertrekken? Hij zegt dat ze hem hadden moeten laten gaan. En dan is het toch een stuk slimmer hem te laten gaan voor 100-200 miljoen dan hem een jaar later transfervrij de deur te laten uitlopen.

6 september 2020 om 19:46

Griezmann haalt z’n oude niveau niet meer terug dus wees blij dat Messi er nog is,ben je gegarandeerd voor 50 goals en assist.Ook bij Frankrijk is het echt dramatisch en daar speelt ie op z’n favoriete positie.

6 september 2020 om 19:47

Precies wat lierse zegt. Barca heeft geen moment gezegd dat messi voor minder dan 700miljoen weg mag. Hadden ze daar open voor gestaan zouden er vast een paar sheikhs met een zak geld komen.

6 september 2020 om 19:50

@lierse1997 Er is geen enkel bod op Messi binnengekomen bij Barcelona. Het enige wat we weten is het gerucht dat de City groep hem gratis op wilde halen. om dat mogelijk te maken, heeft Messi geprobeert onder zijn contract uit te komen via een burofax. Hoe kan Barcelona Messi verkopen als er geen enkel bod binnen gekomen is?

6 september 2020 om 19:53

Omdat Messi al na een week gestopt is met zijn pogingen om te vertrekken omdat Bartomeu nogal duidelijk stelde dat hij alleen weg mocht voor 700 miljoen, wat dus de facto inhoudt dat je hem niet wilt verkopen.

6 september 2020 om 20:04

Waar heb je het over? Jij begrijpt, net zoals bf1994, FFP niet, dat is hier het probleem. Er zijn geen clubs in europa die 300 tot 400 miljoen euro kunnen afschrijven in twee jaar tijd zonder FFP problemen te krijgen. En al helemaal niet in Corona tijd waarin men zonder publiek speelt. Zelfs de PL TV gelden zijn met honderden miljoenen gedaald, de Chinese partner kan/wil niet betalen. Niemand in Europa kan hem halen zonder bijzondere constructie zoals City Groep had bedacht.

6 september 2020 om 20:15

Alsof FFP al bewezen heeft een gesloten net te zijn? Er zijn meer dan genoeg achterpoortjes te bedenken.

6 september 2020 om 20:24

Je zou eerder zeggen dat de tv gelden zijn gestegen omdat er veel meer vanuit huis gekeken gaat worden

6 september 2020 om 20:41

@lierse1997 Achterdeurtjes om zo eventjes 300 miljoen euro in twee jaar in een club te pompen en af te schrijven? Welke club zit daar op te wachten, dat is toch wanbeleid?

6 september 2020 om 20:42

@bvb058 De TV gelden worden voor een vast bedrag verkocht. Ze krijgen niet ineens meer omdat er meer abonnementen verkocht worden. Wel krijgen ze minder omdat het Chinese bedrijf niet betaald aan de PL, ze komen het contract niet na.

6 september 2020 om 21:23

Een transfersom van 100 miljoen is geen probleem voor City, het enige wat lastig kan zijn is dat enorme salaris. Maar ja je belooft Messi dat hij na zijn carrière een ambassadeur van de city groep wordt voor een paar tientallen miljoenen per jaar en je kunt al een stuk minder salaris geven.

Lastig verhaal, als Koeman deze Griezman echt een messi rol beloofd heeft, dan zou je toch zeggen dat barcelona gewoon zou kunnen meewerken aan een transfer? Ik snap sowieso niet waarom men in barcelona zo graag een ontevreden messi in de selectie wil hebben en dan loopt hij volgend jaar ook nog gratis de deur uit. Er is tevens niemand die mij kan uitleggen wat het aanblijven voor barcelona betekent in positief opzicht. Hij kost een vermogen aan salaris, hij heeft zich meerdere malen uitgesproken dat het team te matig is en dat het totaal niet aan hem ligt. Overigens kan niemand in Engeland Griezman betalen, die heeft een astronomisch salaris van uit mijn hoofd 45 mil

6 september 2020 om 19:40

Er is door geen enkele club op Messi geboden dus hoe kan Barcelona meewerken aan een transfer? Of bedoel je Messi gratis laten vertrekken naar een potentiele CL tegenstander?

6 september 2020 om 19:44

“Niemand die mij kan uitleggen wat het aanblijven voor Barcelona betekent in positief opzicht” wat dacht je van z’n 50 goals en assists en de inkomsten die hij met zich meebrengt? Denk je nou serieus dat de fans uit Azië komen om griezmann een balletje terug te zien kaatsen? Hij wint gewoon wedstrijden voor barca,als hij niet speelde dit jaar waren ze 5de geëindigd en niet eens verder gekomen in de poulfase van de cl.Jij toch altijd met je provocaties...Eerste klas clown

6 september 2020 om 19:50

Man man. Jij hebt er ook een hand van om te doen alsof messi niets kan 😂. Ik had ook liever gezien dat hij wegging omdat hij weg wou. Maar jij wilt voordoen alsof die er niets van kan 😂

6 september 2020 om 20:29

BFF / Nergens in mijn verhaal zeg ik dat messi er niets van kan hoor. Ik vraag me alleen hardop wtf barcelona aan een ontevreden messi heeft. Ik weet zeker dat Florentino ook bij Cristiano dwars kon gaan liggen, maar daar heeft toch niemand wat aan. Je kan ook niet alleen maar met 10 man meer verdedigen, grote clubs eten je dan gewoon op

6 september 2020 om 20:58

"wat hebben ze aan een ontevreden messi" sasukke zei al het al, zo een 50 goals en assists. Messi zei in zijn laatste interview dat het feit dat hij tegen zijn zin moet blijven niets aan zijn inzet op het veld gaat veranderen. Ik neem aan dat hij dat gewoon gaat doen. Nogmaals, als iemand weg wilt, ben ik een voorstander ervan dat hij weg mag gaan. Al helemaal messi na alle diensten die hij heeft bewezen. Maar laten wij niet doen alsof wij het over een koekenbakker hebben met alle respect naar mensen die koeken bakken.

Doen,die gast haalt z’n Atlético niveau niet meer bij zowel barca als Frankrijk.Daar upamecano en aouar of thiago voor terughalen en je gaat flink vooruit.Beter nu verkopen dan over 3 jaar voor een miljoen of 10 en pas gaat vertrekken als z’n contract wordt afgekocht....

Ik las eerder vandaag dat Depay een soort van opvolger moest worden van Messi.

Depay is een goede voetballer maar dan ben je wel al bij voorbaat de lul met de meest ondankbare taak in de geschiedenis van het voetbal. (De opvolger van Messi zijn.)

Echter met de huidige ontwikelingen kan je nog best positief zijn over een transfer van Depay naar Barcelona. Nee hij is niet beter dan de Griezman en ja hij is wel goedkoper. Griezman verkopen is een manier om een beetje geld te genereren terwijl je verjongt. De aankoop prijs krijg je nooit terug maar stel dat je 70 miljoen voor de Griezman krijgt en 35 miljoen voor Depay betaalt dan vervang je dus een speler die niet rendeerde in het systeem en en krijg je er een speler voor terug die 3 jaar jonger is en misschien wel beter past in het systeem.

Heel veel mensen zullen zeggen dat spelers als Depay Barcelona niet terug naar de top gaan krijgen en misschien hebben hun een punt. Maar dat gaat ook niet gebeuren met de Griezman die veel weg had van een vis op het droge afgelopen seizoen.

Barcelona gaat een intensief traject tegemoet en met het vertrek van Raktic is een klein beginnetje gemaakt. Jammer dat Vidal en Suarez op hun contract wijzen want ondanks Suarez nog echt een wereldtopper is kunnen ze niet snel genoeg beginnen met verjongen. Er moeten meer meters in het elftal meters die Depay overigens wel kan maken.

Griezman was een held bij Atletico maar ik zie hem het gewoon niet doen bij Barcelona ondanks het echt een goede voetballer is.

6 september 2020 om 19:44

Als je Griezmann kunt verkopen kan depay een goede optie zijn. Maar wie gaat 70 miljoen en het enorme salaris van Griezmann kunnen ophoesten?

6 september 2020 om 19:47

Ja dat is de vraag Lierse.
Denk dat dat nog flink gaat tegenvallen. De bedragen zijn overigens voorbeelden maar ik zou het echt niet weten of het kan daarom zou ik niet twijfelen als zich een kans voordoet als Barca zijnde.

6 september 2020 om 19:55

Ik vrees er persoonlijk voor. Er zijn praktisch geen clubs die dergelijke bedragen nog neertellen voor spelers die bijna 30 zijn. En dat monstersalaris van Griezmann (dat per seizoen ook nog eens toeneemt) is ook een groot probleem. En zolang Griezmann er zit, lijkt depay me nogal onnodig.

6 september 2020 om 20:02

Ja klopt Depay moet ook alleen gehaald worden als Griezman en Suarez vertrekken.

6 september 2020 om 20:10

PL clubs kunnen dat ophoesten maar om het te doen is een ander ding.Denk echt dat united het voor mekaar kan krijgen.Zoeken topspelers en bovendien is Pogba z’n beste maatje

Griezzou mag van mij vertrekken. Degelijke speler, maar het hele systeem moet om hem gebouwd zijn om te kunnen excelleren, zoals bij Atleti en Frankrijk: Sterke grote spits naast hem en snelle flankspelers. Hij in een centrale rol. Voor de flanken is die te traag en heeft hij geen actie in huis. Zeker nu Coutinho terug is, die er echt heel hongerig uitziet (ook krachtpatser geworden door die trainingen van bayern), is Griezmann overbodig.

Ik zou Barca een beetje als Oranje inrichten; 4231. Ter Stegen keept gewoon natuurlijk. Achterin Semedo, Piqué/Garcia, Lenglet, Alba. Frenkie en Pjanic/Busi als controleurs. Wijnaldum als 10 die veel in de 16 opdruikt. Messi valse negen en Fati en Dembele als vleugels. Dan kan je dus, denk ik, het beste Griezmann en Coutinho verkopen om passendere back-up spelers te halen voor Messi (Depay?) en Dembele. Vooral Dembele is natuurlijk een enorm risico of hij een heel seizoen zou kunnen spelen en ik weet niet of Trincao er gelijk zal staan. Ik weet echter ook niet wat nu een goede speler zou zijn voor die rol. Griezmann zie ik eigenlijk in geen enkele rol passen behalve de Messi rol, en als backup is hij te duur/goed. Verkopen en opbrengst investeren in Garcia en Memphis. Coutinho kun je eventueel gebruiken tegen kleine tegenstanders op de positie van Wijnaldum voor extra creativiteit. Alleen hopen dat hij en Messi elkaar dan niet in de weg lopen.

Toch jammer dat Messi blijft. Was erg benieuwd naar Griezmann in een Messi rol, maar nu moeten we nog een seizoen kijken naar Lionel Messi, jammer de pammer, hopen dan maar dat een andere club Antoinnetje kan overnemen, gun hem wat beters dan de slangenkuil in Barcelona.

Griezmann is gehaald voor de show, niets meer niets minder. Hij zal altijd een redelijk niveau halen, maar hij gaat zijn ware kwaliteiten nooit kunnen laten zien bij Barcelona. Ik ben persoonlijk sowieso geen fan van Griezmann, maar ik kan best zien dat hij in bepaalde systemen wel heel goed kan zijn. Barca zal nooit op een manier spelen waarin hij de grote ster kan zijn. Als Griezmann blijft bij Barca is het een beetje klaar met zijn piek.

Jullie vergeten allemaal 1 ding vorig jaar is er meer geld verdiend aan shirt met Messi dan de overige shirts naar verluidt zo'n 200 miljoen nou is het algemeen bekend dat een speler bij een nieuwe club of wetende dat het ze laatste jaar is bij een club nog eens een boost gaat geven messi doet dit juist voor de club om er het meeste uit te slepen en iedereen trapt erin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

185 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren