Sneijder: ‘Ik moest hem rustig houden bij Ajax, hij was in alle staten’

Zondag, 6 september 2020 om 11:10Tim Siekman • Laatste update: 13:18

Donny van de Beek heeft zijn transfer van Ajax naar Manchester United afgerond. De 23-jarige middenvelder, die voor maximaal 44 miljoen euro naar de Premier League-club verkast, was toe aan een volgende stap, stelt Wesley Sneijder. De oud-middenvelder is van mening dat de Oranje-international goed bij the Red Devils past.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door jodel)

Blijft toch raar dat een vd beek die net kwam kijken toen gewoon pislink was dat ie er naast stond. Ze moeten niet gaan denken dat ze onaantastbaar zijn hè. Elke voetballer kan er wel eens naast komen te staan. Je wordt er goed voor betaald. Accepteer het en ga nog harder werken. Gelukkig heeft vd beek dat ook gedaan. Maar vond het toen al zo onbegrijpelijk dat hij zo kwaad was.

6 september 2020 om 11:23

Ja klopt. En destijds ook meteen dat dreigen om te vertrekken, verschrikkelijk!

6 september 2020 om 11:26

Hij had toen toch al wel een seizoen of 1,5 als basisspeler erop zitten? Desalniettemin heb je gelijk, maar dat is ook gewoon de tijd waarin we leven. Jongere spelers worden vanaf het begin af aan wijs gemaakt dat zij het aller- allergrootste zijn wat de wereld heeft voortgebracht, en op een gegeven moment gaat dat toch in je kop zitten. Nu is Donny niet eens zo extreem daarin, hij is juist één van de nuchteren. Dat uitgerekend hij stennis ging schoppen verbaasde me toen ook wel heel erg, daar hij normaal juist zo down to earth over komt.

6 september 2020 om 12:45

Was in 18/19. In het seizoen daarvoor begon die 90%+ in de basis. Niet heel gek dat die beetje boos was toch? Het was niet een jongen die net uit de jeugd kwam.

6 september 2020 om 20:01

Nee, maar hij speelde wel als een natte krant, en Neres kwam er toen in en maakte wel het verschil. Dus dat hij niet speelde was gewoon terecht. Bovendien begon dat gezeik al toen hij twee wedstrijden op rij op de bank zat. Daar mis ik dan de mentaliteit van Schöne. Die ging niet meteen met z'n zaakwaarnemer lopen dreigen. Die ging gewoon keihard trainen, en knokte zich weer het team in. En die heeft nooit het talent gehad van een VDB. Of Bazoer, nog zo eentje.

6 september 2020 om 18:47

Als topsporter moet je een dergelijke instelling wel hebben. Daarna gaat het om hoe je met die teleurstelling omgaat. En dat ging gewoon prima.

“Ik heb hem in deze periode veel gesproken en was de wijze man”. Ja Sneijder, met jouw acties van het afgelopen jaar heb je echt laten zien dat je een wijze man bent. Gelukkig vindt jij dat zelf nog. On: Ik ben benieuwd hoe Donny het gaat doen bij united. Of Engels voetbal hem ligt komen we vanzelf achter.

6 september 2020 om 11:29

De wijze voetbalman natuurlijk.

6 september 2020 om 13:08

Sneijder zegt dat hij zelf in zo n situatie waarschijnlijk niet zo wijs had gereageerd. Ik snap zulke uithalen niet zo goed van iemand die op een forum zit. Beetje kinderachtig Boulevard gehalte. Donny heeft zich weer in de basis gespeeld en dat is knap als je zo jong en ijverig bent. Altijd willen spelen is altijd een prima motivatie en mag je best eens boos of teleurgesteld in zijn.

7 september 2020 om 11:41

Haha, ik vind het eerlijk gezegd best ironisch. Nog niet lang geleden lekte hij info over zijn teamgenoten bij het Nederlands elftal naar de pers, stond hij dronken op andermans auto en nam hij serieus het niveau over van de sneue hooligans, door De F-SIDE te provoceren en Utrecht liedjes te zingen terwijl hij “Amsterdams grondgebied” betrad. Verder heb ik nergens uitgehaald naar Donny in mijn reactie? Al vond ik het wel overdreven hoe hij na 2 keer banken al met een vertrek aan het dreigen was.

Wow. Sneijder is ineens de grote wijze mentor van heel voetballend Nederland geloof ik. Stond laatst ook bij bal op het dak 3 de ballen op te pompen voor een potje tussen de koeien. Woest natuurlijk om mijn reserverol, en dan ook nog de ballen moeten pompen, Wesley ineens aan de lijn dat ik me koest moest houden en vooral niet reageren in de media!

6 september 2020 om 11:44

Is het echt nodig om altijd zo negatief te reageren? Je hoeft toch niet Gandalf the gray te zijn om een jonge man die hetzelfde pad als jij hebt bewandeld van advies te kunnen voorzien? Alsof je beste sexuele voorlichting zou krijgen van iemand die nog nooit sex heeft gehad..

6 september 2020 om 11:53

Nouja was meer ironisch dan negatief, dat is net hoe jij het oppakt . Doelde meer ironisch op het feit dat er ineens 3 artikelen in 15 min. hier op vz voorbij kwam waarin Sneijder 3 x aan geeft richting spelers/situaties wijs te zijn geweest.

6 september 2020 om 22:17

Ironisch? Eerder cynisch hoe ik het lees. Schamperig doen over Sneijder, die man heeft Nederland bijna wereldkampioen gemaakt. Hij is op Robben na de eerste van zijn generatie die jonge jongens van adviezen zou moeten voorzien.

Mooi, Van de Beek is een echte winnaar die altijd wil spelen. Ik vind ook dat hij bij het Nederlands Elftal best deze instelling mag hebben gezien hij mijns inziens de missende schakel is voor effectief totaalvoetbal wat ook Oranje zou moeten kunnen spelen.

6 september 2020 om 11:48

Waarom vind je Donny precies de missende schakel? Elke keer als hij de kans krijgt maakt die het totaal niet waar. Daarnaast hebben ze Wijnaldum daar staan die eenzelfde soort speler is en veel beter is.

6 september 2020 om 11:58

Als Wijnaldum zo staat te schutteren als afgelopen vrijdag, dan moet Donny mijns inziens veel eerder gebracht worden. Dat Wijnaldum de voorkeur krijgt snap ik nog wel hoor, maar ik begrijp niet zo goed dat wanneer Donny en Frenkie aangetoond hebben weergaloos samen te kunnen ballen, dat die chemie in Oranje niet wordt gebruikt. Daarbij - ik vind helemaal niet dat hij het in Oranje niet waarmaakt...? Ik vind dat hij net als bij Ajax juist in gevaarlijk steeds in scoringspositie komt en dat Donny dat juist veel beter doet dan Gini. Vaak gaat Oranje veel frivoler voetballen na inbreng van Donny, er is meer dynamiek. Het zal mijn Ajaxbril wel zijn.

6 september 2020 om 12:02

Ik vind het erg makkelijk om nu Wijnaldum af te vallen na 1 zwakke wedstrijd. Voor deze wedstrijd was hij gewoon echt heel belangrijk. Dat vd beek in zo’n wedstrijd als vrijdag eerder gebracht mag worden ben ik het eens. Wat ooit bij Ajax was is er niet bij oranje, ik zie echt 0 toegevoegde waarde van Donny bij Oranje.

6 september 2020 om 12:59

Ik snap het gezeur op Wijnaldum bij oranje niet zo. Hij doet toch bij oranje exact hetzelfde als bij Liverpool aan de bal. Hij heeft een paar uitstekende kwaliteiten: hij is verdedigend sterk, kan goed drukken, heeft heel veel loopvermogen en kan uitstekend een bal vasthouden. Dat hij niet heel creatief is en dat hij geen risicovolle ballen geeft weet iedereen en toch zeuren mensen iedere keer weer daarover. Niet je hele middenveld hoeft uit creatieve spelers te bestaan. Ik vind persoonlijk Wijnaldum én De Roon samen wel iets te veel van het goede maar dat is aan de coach. De spelers zelf met hun eigen specifieke kwaliteiten kunnen daar ook niet zoveel aan doen.

Het lijkt er op of Snijder te pas en te onpas spelers adviseert . Wilt hij zich nu gaan profileren als de wijze man die jonge spelers van adviezen gaat voor zien? Ik ben benieuwd wie de volgende speler is die advies krijgt van Snijder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren