‘Donny van de Beek naar Real Madrid zou een ramp zijn geweest’

Zondag, 6 september 2020 om 08:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:45

Donny van de Beek heeft met Manchester United de juiste keuze gemaakt, zo stelt Ruben Jongkind. De ex-jeugdtrainer van Ajax, nu ‘strategisch consultant’ voor FC Volendam, kent de 23-jarige middenvelder al jaren en denkt dat een transfer naar Real Madrid juist dramatisch zou hebben uitgepakt. Van de Beek leek aanvankelijk op weg naar het Santiago Bernabéu, maar het bleef stil vanuit Spanje en enkele dagen geleden tekende Van de Beek tot 2025 bij Manchester United.

“Dit is een uitdaging voor Donny”, vertelt Jongkind in gesprek met Manchester Evening News. “De gemiddelde leeftijd in de Premier League is waarschijnlijk 26, 27 jaar. Maar ik denk dat hij in Europees verband heeft laten zien dat hij genoeg kwaliteiten heeft om op het allerhoogste niveau te spelen. Hij heeft ook de mentaliteit om steeds meer van zichzelf te eisen en stappen te willen zetten. Ik denk dat dit een beter moment voor een transfer is dan, bijvoorbeeld, Justin Kluivert naar AS Roma. Dat kwam te vroeg.”

“Manchester United is daarnaast een goede club om heen te gaan. Ze staan erom bekend dat ze jonge voetballers halen en inpassen. Ik denk dat het een geweldige keuze is, veel beter dan Real Madrid. Ik denk dat dat een ramp zou zijn geweest. De speelstijl van Manchester United past ook veel beter bij Donny dan die van Real Madrid.” Ruim tien jaar geleden stapte Van de Beek bij Ajax binnen. “Ik denk in 2008 of 2009. Ik denk dat hij destijds bij de Onder-10 speelde.” Van de Beek beproefde zijn geluk op de talentendag van Ajax, overtuigde de trainers en werd toegevoegd aan het elftal van Dennis Bergkamp.

Donny van de Beek na mislopen transfer Real Madrid: 'Ben ook blij met keuze voor United'

“Na verloop van tijd hadden Dennis en ik het over Donny en hij zei: ‘Deze wordt een grote, je moet individueel met hem aan de slag gaan’”, memoreert Jongkind over het gesprek met Bergkamp, die nu nota bene de schoonvader van de Oranje-international is. “Zijn coördinatie en beweeglijkheid waren destijds niet geweldig. Hij had wel de kracht maar niet de finesse. Daar hebben we aan gewerkt. Dennis zag dat Donny de kwaliteit had om ruimtes te zien en de intelligentie om van nature te zien waar hij moest staan.”

Het ‘Plan Cruijff’, waarbij de filosofie en de jeugdopleiding van Ajax rond 2011 veranderde, zorgde ervoor dat Van de Beek op een andere positie ging spelen. De middenvelder speelde doorgaans als controlerende middenvelder, maar Wim Jonk was van mening dat hij als een nummer acht moest gaan spelen. “Wim zag dat hij goed ruimtes kon ontdekken, zowel voor zichzelf als voor anderen. Dat kon hij goed. Hij wist ook altijd precies wanneer hij het strafschopgebied in moest gaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door skutsjesilen)

Donny we gaan je ontzettend missen! Hoop dat je het plezier blijft ervaren. Bij Ajax zat je in een hecht team. Nu ga je naar een slangenkuil m. Blijf jezelf.

6 september 2020 om 09:13

Donny gaat het helemaal maken bij United. Toch wel dé club van Engeland ook al presteren ze wat minder de laatste tijd. Sprak met een Engelsman van de week en hij zei: ‘Donny is the new Raikaard’ Toen zei ik direct dat Donny meer aanvallend is en een top scorend vermogen heeft.

6 september 2020 om 09:47

Wat is dit voor een raar verhaal? Donny heeft een top scorend vermogen punt. Jullie kunnen ook overdreven over zijn scorend vermogen hé

6 september 2020 om 10:55

Ik denk dat hij niet helemaal gaat maken bij United, maar ik hoop dat hij mij verrast. Vd Beek is enorm afhankelijk van zijn medespelers en Manchester United wordt er meer op counter gespeeld dan aanvallend en op counter is vd Beek niet snel.

6 september 2020 om 11:21

Nee hij schiet er geen 25 in per seizoen, maar hij maakt er wel een paar en vaak in belangrijke wedstrijden, wat nog meer belangrijk is is zijn positionering en manier hoe hij met de bal omgaat, ik heb balletjes gezien he die met zoveel souplesse gegeven zijn. man man man. Ik geloof gwn niet dat mensen Donny afschrijven

Vind Vd Beek een erg goede voetballer. Maar niet voor het niveau Real Madrid, Barcelona, etc. Manchester lijkt me een goede stap. Al zag je bij bijvoorbeeld een Wijnaldum dat eerst een stap naar bijv. Newcastle hem juist goed heeft gedaan. Daarna heel belangrijk bij Liverpool met uiteindelijk CL en kampioenschap.

6 september 2020 om 08:57

Maar we hebben tegen real gespeeld uit en thuis in de CL, en domny was telkens de beste man op het veld... Modric is echt niet meer beter dan Van de Beek, wel natuurlijk toen Modric jonger was, maar je moet niet vergeten dat spelers ook op hun retour zijn! Van de Beek is beter dan bijvoorbeeld Busquets, puur door de leeftijd, loopvermogen etc... Busquets kan Van de Beek niet meer bijhouden!

6 september 2020 om 09:01

dat was een momentopname natuurlijk. Vd Beek mist de flair, uitstraling en technische bagage voor een club als Real. bij United past hij denk ik beter al zal de tijd moeten uitwijzen of hij het gaat redden daar. op zich heb ik er wel vertrouwen in maar aan de andere kant vraag ik me weer af of een middenveld met Pogba, Bruno Fernandes en Vd Beek wel kan gaan werken

6 september 2020 om 09:02

Ik ben ook een ajacied, don't get me wrong. Maar Donny beter dan Modric en Busquets? Huh? Spelen op een andere positie overigens, maar huh? H-U-H. Huh?

6 september 2020 om 09:15

Hahahah heb al van alles gelezen deze dagen lol. Donny beter dan de bruyne, hij gaat pogba er ff uit spelen, en nu ook nog beter dan modric en busquets haha.. ik denk dat we hier te maken hebben met de beste middenvelder in dr historie uit voetbal. Davy klaassen 2.0

6 september 2020 om 09:17

Niets ten nadele van de prestaties van Ajax of Donny. Maar Donny de beste man van het veld tegen real? Dat waren toch echt Ziyech, tadic, Frenkie enz. Ik vond Donny juist 1 van de minder die 2 wedstrijden. Daarnaast is de vergelijking van Donny met busquets en modric erg apart, totaal verschillende spelers.

6 september 2020 om 09:20

Davy Klaassen heeft toch juist niets laten zien buiten Nederland? Donny wordt juist van gezegd het te maken.

6 september 2020 om 09:27

Technische bagage mist Donny? Wauw Donny heeft zo een extreem goede techniek, alles gaat binnenkant voet, zijn eerste aanname is van absolute wereldklasse! Kijk eens terug: die goal tegen Chelsea uit, Tottenham uit, Juventus uit! Beheerst en met ongelofelijk veel techniek...

6 september 2020 om 09:40

Dat je ook Ajacied ben wil niet zeggen dat je er verstand van hebt... Frank de Boer is ook Ajacied!

6 september 2020 om 09:51

DeVisser) Ja joh die Japie moet je niet echt serieus nemen , wat v/d Beek juist wel heeft is een goede techniek en inzicht onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zeggen dat hij geen techniek heeft, of hij het red bij MU dat weet je nooit maar het is wel een mooie stap voor hem en Ajax gaat hem echt missen , want van alle negatieve reacties die ik lees schiet ik wel eens in de lach dat ik denk die gasten weten zelf niet eens of er lucht of zand in een bal zit , de speler wordt echt door een hoop mensen onderschat .

6 september 2020 om 09:57

Frank de boer heeft er in ieder geval veel meer verstand van dan jij... modric, van de beek en busquets zijn drie totaal verschillende spelers. Leuk dat jij zegt dat van de beek beter is dan busquets door z’n loopvermogen. Dus jij vind Mo Farrah ook beter dan van de Beek? Die heeft namelijk nog meer loopvermogen...

6 september 2020 om 09:58

Wat een onzin man. In die wedstrijden tegen Real Frenke, Tadic, Neres en Ziyech waren de grote manne. Vd Beek beter dan Modric en Busquets? Dit is toch lachwekkend voor woorden. Hij is niet eens beter dan Bruno, Frenke, Odegaard, Thiago, Wijnaldum etc maar wel dan één van de beste middenvelders ter wereld. Puur omdat vd Beek kan lopen? Zelfs op die leeftijd zijn ze nog altijd miljoenen lichtjaren beter dan vd Beek. Frenke en Valverde, hebben moeite om Busquets en Modric uit de basis te halen, maar vd Beek is wel beter dan die twee hahah Goedemorgen

6 september 2020 om 10:06

@sloep01 Vd Beek is toch geen man van de fluwelen techniek? we weten allemaal wat er normaliter bij Real op het middenveld speelt. de krenten uit de pap, dat vind ik Vd Beek niet. zeker een goede, nuttige teamkracht maar geen Real niveau imo

6 september 2020 om 10:33

Ja een speler als Kroos heeft een verfijnde techniek ha ha maar wel een goede speler , dus wat wil je er nu mee zeggen dat alle spelers een verfijnde techniek moet hebben om bij real te spelen ? Hou toch man met je onzin ned werd Europees kampioen had Wouters een verfijnde techniek nee dat had Muhren Wouters deed andere dingen zo maak je een team .

6 september 2020 om 10:43

Sloep01Je kan van Japie vinden wat je wilt maar hij zegt in deze toch niets geks? Jij vind met als deVisser van de Beek ook beter dan Modric & Busquets?

6 september 2020 om 10:49

@sloep01rare reactie van je. Van de Beek staat inderdaad niet bekend om zijn gouden balgevoel. Daarnaast is het ook geen stylist. Een van der Vaart, Van Persie en Sneijder hadden een fluwelen techniek. Zo is van de beek niet. Je ziet van de beek geen ballen over 40 meter op iemands stropdas leggen of een bal van 20 meter de kruising in krullen. Van de beek kan wellicht aardig combineren in de kleine ruimte maar zou hem zeker niet omschrijven als een speler met al kenmerkende kwaliteit zijn techniek is..

6 september 2020 om 10:59

Nee dat zeg ik niet ik reageer alleen op Japie dat hij zegt dat v/d beek geen techniek heeft en als er een dat wel heeft bij Ajax is dat v/d Beek ik zie alle wedstrijden in de Arena al jaren dan mag ik dat toch gewoon zeggen , maar ik zeg nergens dat hij beter is dan Modric of Busquets hoor , maar het valt op dat als je alle reacties leest dan is bijna iedereen er van overtuigd dat hij het niet red bij MU , maar waarop is dat gebaseerd ? Dat weet je helemaal niet hij het red weet ik ook niet maar het is wel een mooie stap toch ,

6 september 2020 om 11:04

Ja maar de spelers die jij noemt daar zijn er niet veel van dat is of was in hun goede tijd buiten categorie , maar ik zie al jaren wedstrijden in de arena en je zegt zelf hij kan aardig combineren in de kleine ruimte daar heb je toch een dosis techniek voor nodig .

6 september 2020 om 11:14

@sloep01 ik heb nergens gezegd dat Vd Beek geen techniek heeft. ik heb gezegd dat zijn techniek niet goed genoeg is voor een club als Real omdat die nog een veel betere techniek verwachten als die Vd Beek in huis heeft

6 september 2020 om 11:16

Sloep01, iedereen baseert dat op prestaties van Donny in het verleden. Daarnaast zijn de concurrenten een paar klasse beter dan Donny. Het lijkt mij dat Donny eerst een roulatie speler zal gaan worden en dan zijn kansen moet gaan grijpen. Maar als Donny het niet laat zien in verschillende invalbeurten of basisplekken zoals bij oranje zal het moeilijk gaan worden. Ik zie hem gewoonweg geen basisplek bemachtigen ipv Pogba of Fernandes. En de kans dat ze het hele (succesvolle) systeem gaan omgooien om Donny in het team te plaatsen.

6 september 2020 om 11:44

Nee de discussie is dat hij geen basisplaats krijgt bij United. Pogba en Bruno Fernandes zijn nu eenmaal beter en met zijn drieën op het middenveld werkt niet. Dus zo gek is die gedachte niet

6 september 2020 om 11:50

En die discussie is dus ontzettend voorbarig. Pogba en Bruno Fernandes zijn nu eenmaal beter is ook een zeer subjectieve uitspraak terwijl ze nog nooit samen gespeeld hebben. Ooit gedacht aan wat het beste zou kunnen zijn voor United zelf? Want Donny maakte Ajax 2019 samen met Frenkie, Tadic, Ziyech en noem maar op een wereldteam. Ik denk dat Donny ook bij Manchester de missing link kan zijn en dan spreek je over een half jaar heel anders over hem. @arsenal890: En jij baseert je argumenten op aannames voor de toekomst. Het lijkt me logischer om inderdaad naar het (korte) verleden te kijken.

6 september 2020 om 12:02

Ja en in de ED heb je ook gespeeld en daar was hij ook regelmatig onzichtbaar. Ik gun deze jongen zijn transfer maar laten we gewoon lekker afwachten of hij het gaat redden. Krijg door al dat ophemelen alleen maar een antipathie. Iets waar deze jongen niets aan kan doen, die blijft gewoon lekker zichzelf, maar door alle die roeptoeters die hem op een voetstuk plaatsen.

6 september 2020 om 12:10

Oh visser. Wat sla je de plank mis. Je lijkt tevens te vergeten dat real madrid 3 wedstrijden per week speelde ( barca/atm/ajax & barca / ajax /getafe of betis? In de week dat ajax vrij krijgt van de knvb. Dus ja Ajax heeft daar verdiend gewonnen maar wel tegen een ploeg die meerdere wedstrijden in korte tijd moest spelen dus niet echt in vergelijkbare situaties tegen elkaar aangetreden. Wil niet zeggen dat real daardoor heeft verloren maar het speelt natuuurlijk wel mee.

6 september 2020 om 12:25

@myvisionvraag je nu aan mij, een United fan, of ik nagedacht heb wat het beste is voor United zelf? Is de aarde rond? De missing link van United was Fernandes. Dat was vorige winterstop al duidelijk. Pogba, Fernandes en van De Beek wordt overlopen in de BPL omdat niemand van die drie verdedigend werk wilt doen. Dus dan valt er 1 van de drie af. Welke zou dat nou worden als je kon kiezen tussen je vedette en tevens duurste aankoop, de speler die het seizoen 19/20 gered heeft of Donny die uit de eredivisie komt met een handje aan goede wedstrijden in de CL? Ik zeg nergens dat Donny het niet gaat redden maar met alle respect voor Donny, Pogba en Fernandes staan hoger in de pikorde. Maargoed blijf jij er maar bij dat Donny minstens net zo goed is. In dat geval is het ook goed dat je naam Myvision is want die correspondeert in ieder geval niet met de daadwerkelijke wereld.

6 september 2020 om 12:56

Myvision, ik zeg toch duidelijk waar ik op baseer dat ik denk dat Donny geen basisplek zal krijgen. Ik kijk niet alleen naar het verleden maar ook naar de concurrentie. Die concurrentie is een paar klassen beter, dan is het toch niet zo gek dat ik denk dat hij geen basisplek zal krijgen? Pogba en Fernandes vinden elkaar blindelings. Vd beek erbij past niet. Er moeten een breker bij en dat is dus precies de reden dat ik denk dat hij het niet kan waarmaken. Maar ik hoop dat hij het ongelijk kan bewijzen.

6 september 2020 om 17:23

@steven Seagull Wees gerust inmiddels zien heel veel voetballiefhebbers wat er voor raar spel rondom die Donny van de Beek wordt gespeeld.met van die hype girls hier op VZ en op tv die ons moeten laten geloven dat Donny zogenaamd een wereldtopper is terwijl onze ogen toch iets heel anders waarnemen. Ze denken dat als we het met een grote groep mensen maar vaak en hard genoeg roepen gaan ze het allemaal wel geloven. Een en al nep. Triest. Niet goed voor die jongen ook.

6 september 2020 om 18:05

@arsenal890 Weet je wat het probleem is, Donny wordt geen basisspeler. Dat kan gewoon niet tenzij in het geval van blessures o.i.d. Maar als wisselspeler is Donny een nog veel groter probleem want topploegen wisselen juist om het elftal een nieuwe impuls te geven. Dan breng je gelijke kwaliteit in, of een speler met een hele bijzondere kwaliteit. En daar gaat het mis en is de transfer van Donny naar Manu volstrekt onbegrijpelijk want zodra je Donny inbrengt voor Fernandes of Pogba, breng je geen gelijke kwaliteit in maar dondert de kwaliteit van het team enorm naar beneden en wordt het team aanzienlijk verzwakt. Inbrengen van Donny op het moment dat je een wedstrijd over de streep moet trekken zijn precies de momenten waarin Donny nog nooit heeft thuis gegeven. Er klopt werkelijk geen voetbal van deze transfer wat al die voetbalvriendjes van Donny ons ook willen wijsmaken.

7 september 2020 om 06:42

Hahaha Echt vervelend al die Ajax haters, volgens mij kunnen ze het niet hebben dat wij onze toptalenten en topspelers voor honderden miljoenen verkopen... Donny is een klasbak als jij anders denkt heb je er geen verstand van...

De Ligt, F de Jong en Donny hadden alle 3 naar Arsenal moeten gaan, hadden Arsenal weer groot kunnen maken!

6 september 2020 om 09:18

Jaaa en dan vliegen alle eenhoorns terug naar sprookjesland!

6 september 2020 om 09:44

Ja. Nou had ze dan liever bij Ajax gebleven. Want met een paar jaar hadden we dan weer een CL winnend waardig team gehad. Welke binding hebben zij verder met Arsenal??

6 september 2020 om 14:37

Een grotere zak geld, een grotere club en een grotere competitie. Dat verslaat binding met een club in de meeste gevallen eenvoudig.

6 september 2020 om 09:55

Jup net als mbappe, neymar, pogba en Bruno Fernandes.

Wat een kut-verhaal. Sorry, not sorry, voor mijn taalgebruik. '' het had een ramp geweest '', mooi man. Maar waarom vindt deze kneus dat dan? Nergens in het verhaal legt hij ook maar uit waarom het een ramp had geweest. Hij zegt notabene nog dat Donny zich heeft bewezen op topniveau. Vermoeiend die meningen zonder ze te onderbouwen. Ik denk dat Donny op de bank komt. Hmmja, dat denk ik gewoon. Beetje dat geneuzel.

6 september 2020 om 11:31

Jongkind is een gelouterde trainer die enorm gewaardeerd wordt, zeker ook door spelers. Het korte combinatiespel van Real is niet iets voor hem, hij is meer dynamisch en heeft diepgang, lijkt me zonneklaar. Enfin, geen noodzaak om Jongkind af te branden op een artikel v Voetbalzone die ze uit tweede hand citeren.

6 september 2020 om 11:42

Het korte combinatiespel van Real is niet iets voor hem?? Je bedoelt Real, dat het korte combinatiespel van Frenkie en Donny van Ajax 2019 niet kon volgen? Wat een onzin zeg. Donnie kan juist fantastisch functioneren in een elftal dat verfijnd totaalvoetbal speelt. Als het Ajax bij elkaar had kunnen blijven, was Ajax gewoon de club geweest waar Donny had moeten aanblijven om jaarlijks de Europese top te bestormen. Maar ik weet wel zeker dat nu Ajacieden langzaam maar zeker uitvliegen ook Real Madrid nog best een mooie uitdaging voor Van de Beek was geweest. United is misschien iets minder een wespennest op het moment, dus prima keuze.

6 september 2020 om 11:47

Waar zie je die uitleg precies staan? Vul je dat zelf in of zegt hij dat ook ergens anders? Dat staat immers nergens in het artikel.

6 september 2020 om 11:55

Begrijp dat de discussie over Donny van de Beek gaat, maar sinds wanneer speelt Real Madrid kort combinatiespel?

6 september 2020 om 18:00

Speelt United dat dan wel?

Als wij zo'n slecht onderbouwd stukje als dit nieuwsbericht zouden aanleveren zou het worden verwijderd als niets toevoegend (gebrek aan onderbouwing). Grote woorden met 'een ramp', maar waarom dat zo zou zijn vertellen we er maar niet bij. Sowieso lijkt het mij geen ramp als je naar 1 van de grootste clubs ter wereld als Real gaat. Nu ga je naar 1 van de grootste clubs ter wereld in Manchester. Alsof er daar zoveel minder druk op staat. Alsof hij qua speelstijl bij de ene club geen bal rechtdoor kan spelen en bij de speelstijl van United wel. We hebben het over 'een ramp' he, niet over iets wat net minder kan passen. Bij United moet ik het ook nog maar zien met Donny. Bij Ajax had hij er nog weleens wedstrijden tussen dat ie amper aan de bal kwam. Dat zal er bij United ook gewoon uit moeten. Ook is de concurrentie daar met Fernandes en Pogba niet minder voor een basisplaats, dan bij Real Madrid.

Bij Ajax mogen we echt blij zijn dat JC had ingegrepen, zijn jeugd plan geimplementeerd. Anders zaten we nog vast aan plan van LvG met zijn multifunctionaliteit. Hadden we alleen maar types als Danny Landzaat opgeleid. We hadden iets eerder succes kunnen hebben als Marco v Basten - die zijn baan bij Ajax te danken had aan JC - niet zo eigenwijs was en mes gestoken had in de rug van JC.

6 september 2020 om 09:37

De revolutie kwam toch op het juiste moment? Namelijk toen het niveau van de eredivisie echt haar dieptepunt had bereikt. Ik ben benieuwd of ze de revolutie van Cruyff hadden gehandhaafd indien PSV bijvoorbeeld drie keer achter elkaar kampioen was geworden. Aan de andere kant wilde Cruyff wel de vruchten plukken, maar niet de lasten. Dat heeft mij toch ook altijd een beetje dwars gezeten. Daarna had je ook nog al die interne spanningen in het bestuur waardoor de echt Cruyffiaanse aanhangers zoals Jonk besloten op te stappen.

Is natuurlijk voor zo'n jongen geweldig om naar een grote club als Manchester United te gaan, en groot gelijk dat ze dat soort kansen grijpen vooral in financieel opzicht. Voor de ontwikkeling van spelers is het waarschijnlijk wel beter om een stapje lager te beginnen zoals van Dijk en Wijnaldum hebben gedaan omdat de druk van het moeten winnen veel lager is.

Het gaat weer vanouds lekker met ophemelen zeg. Als ik veel reacties mag geloven gaat Donny van de Beek de nieuwe Kevin de Bruyne worden . En dat allemaal op basis van een handvol Europese wedstrijden waar heel Ajax boven zichzelf uitsteeg. Ik vind het een goede speler hoor daar niet van. Echter laten we eerst even afwachten wanneer die een langere tijd in een topcompetitie speelt en elke week moet presteren. Ik heb ook genoeg wedstrijden van Donny gezien waar het allemaal wel meeviel. Laten we wel realistisch blijven. @devisser misschien had Ajax nog eens 50 miljoen meer kunnen vragen door die wereldaanname in CL wedstrijd juve. Had Pereiro dan nu niet bij man city moeten spelen? omdat hij die wereldgoal maakte (volgens mij tegen Ajax of Feyenoord). Ook veel techniek en wereldaaname. Ik neem deze vergelijking met een korrel zout zoals jij een Donny nu met Modric vergelijkt, lachwekkend, man heeft nota bene de ballon d’or

Blij dat Van de Beek niet naar Real is gekomen. Begrijp me niet verkeerd, het is een goede speler maar Real moet hoger mikken dan dat. Bovendien hebben we in Odegaard al een parel in huis waarvan ik hoop dat Zidane Odegaard veel vertrouwen gaat geven. Isco bijvoorbeeld is het niet meer en Modric wordt ook een jaar ouder. Eens checken of United de juiste keus is voor Van de Beek. Pogba & Fernandes gaat die sowieso niet uit de basis spelen.

6 september 2020 om 11:46

Odegaard is zeker een parel maar in de Eredivisie kon hij absoluut niet tippen aan Donny van de Beek zijn dominantie. Daarbij zou ik maar even niet uitsluiten dat Donny basis gaat zijn/die mannen niet uit de basis gaat spelen, want juist Van de Beek komt altijd overal bovendrijven. Ik denk dat hij over een half jaartje alweer menig individueel PL prijsje in de wacht heeft gesleept en United aan zijn hand de boel gaat domineren.

6 september 2020 om 13:54

Gast waarom lul je zoveel over een matige speler. Vd Beek was helemaal niet dominant. Odegaard nam Vitesse juist bij de hand en pakte paar keer speler van de maand. Vd Beek daartegen speelde toen in een team dat de hele eredivisie domineerde met goede spelers als Frenke, Ziyech, Neres Tadic etc. Je wordt steeds zieliger met je reacties. Zulke comments leiden tot te veel negatieve reacties richting vd Beek. Iedereen vindt hem een prima speler maar vergelijken met bepaalde spelers gaat te ver.

6 september 2020 om 12:24

Natuurlijk is Odegaard vele malen beter als van der Beek. Heeft Sociedad echt bij de hand genomen in de Primera Division. Laat ik het maar zeggen : Vind van der Beek helemaal niks. staat een beetje te huppelen als tegenstander de bal heeft. Waar is tie nou ??? 7 doelpunten tegen in 2 laatste CL wedstrijden - laatste 10 wedstrijden eerdivisie met 8 maal verliespunten. Grootste prestatie van der Beek is zijn zakken vullen de komende 6 jaar. En eerlijk is eerlijk , ik vind dat een wereldprestatie.

Moet en makkelijke jobje zijn dat ‘strategisch consultant’ gedoe. Gewoon wat roepen zonder te onderbouwen. Kan ie goed. Overigens wel met hem eens dat het een ramp geweest zou zijn. Als Madrid daar 50 miljoen aan had uitgegeven was de fanbase niet blij geweest

6 september 2020 om 11:47

Zou wel typisch Real Madrid zijn om Donny na twee succesvolle jaren United voor 150miljoen over te nemen in 2022.

6 september 2020 om 12:16

myvision.. lang niet zo'n lachwekkende bewering gehoord. op basiz waarvan denk jij dat donny binnem 2 jaar 150mil gaat opleveren..?? dan moet hij nu dus 2 jaar op rij tot beste speler van de PL worden verkozen. en met jou visie zie je dat gebeuren? man wat zet je jezelf voor joker. gelukkig zijn er veel realistische ajacieden te vinden hier die wel nuance kennen.

6 september 2020 om 12:17

Dat gaat niet lukken. Denk dat ze clausule van 500 miljoen in zijn contract opgenomen hebben.

6 september 2020 om 12:40

Klopt. Kunnen ze meteen maguire erin betrekken en 325 miljoen aftikken. De pot op met mbappe. Donny, dat is de galactico die waarvan we niet eens wisten dat we hem nodig hadden.

Ik denk echt niet dat ze bij real naar deze jongen keken. Geruchten meer niet, potentie heeft hij wel maar heeft nog niet om bij real in de picture te komen. Benieuwd waar hij gaat spelen. Presteren moet vanaf minuut 1 of t nou Man U of R Madrid is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper
David de GeaKeeper230
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 13 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Fresia Cousiño Arias: ‘Jongens, jullie hoeven niet zo boos te worden!’

In het programma Kopstukken vertellen bekende gezichten uit de vaderlandse voetbaljournalistiek aan Voetbalzone over hun werk en loopbaan. Aan de hand van interessante anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren