Zakaria Labyad bezorgt Ajax ook in laatste oefenwedstrijd de zege

Zaterdag, 5 september 2020 om

Ajax heeft zaterdagmiddag ook zijn laatste wedstrijd van de voorbereiding weten te winnen. Hoewel trainer Erik ten Hag geen beroep kon doen op onder meer Perr Schuurs, Quincy Promes, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch vanwege interlandverplichtingen, waren de Amsterdammers toch met 1-0 te sterk voor FC Augsburg. Zakaria Labyad maakte op De Toekomst het verschil met een rake strafschop. Ajax sluit de voorbereiding zodoende ongeslagen af en wist enkel niet van 1. FC Union Berlin (2-2 gelijkspel) te winnen.

Ajax had in de openingsfase moeite om onder de druk van de ploeg uit de Bundesliga uit te voetballen. Met net geen twintig minuten op de klok zat het echter mee voor de thuisploeg na een handsbal in de zestien. Labyad, die opnieuw in de spits geposteerd stond, ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot hard binnen.

Vlak na deze openingstreffer volgde ook de eerste kans voor de bezoekers, die via Florian Niederlechner het zijnet troffen. Een fraaie aanval van Ajax leidde vervolgens aan de overkant tot een kans voor Noussair Mazraoui, maar hij zag zijn schot over gaan. Doordat ook David Neres het vizier niet op scherp had staan, werd er met een 1-1 stand gerust.

Na de onderbreking maakte Sergiño Dest zijn opwachting in plaats van Mazraoui en hij zag hoe Antony de bal uit kansrijke positie niet achter Rafal Gikiewicz kreeg. De doelman kwam niet veel later nogmaals goed weg toen Neres niet wist te profiteren van een slippertje van Gikiewicz. In de slotfase waren er vervolgens nog mogelijkheden voor Lassina Traoré en Labyad, terwijl het ook aan de overkant nog mis had kunnen gaan. Doordat Alfred Finnbogason uit een vrije trap echter de slap inschoot, slaagde André Onana erin om zijn doel schoon te houden.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (Dest 46'), Rensch (Kasanwirjo 66'), Martínez (Taylor 58'), Tagliafico; Álvarez, Kudus (Eiting 78'), Ekkelenkamp; Neres (Traoré 58'), Labyad (Regeer 84'), Antony (Q. Timber 78').


Poll

Vind jij dat Ajax het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Niet al te beste wedstrijd maar wel weer een mooie overwinning. Ekkelenkamp en Labyad laten toch wel weer zien geen basis materiaal te zijn.

5 september 2020 om 16:24

Die 2 gaan ongetwijfeld een paar keer in de basis beginnen, ook niet erg. Ik hoop wel dat Ekkelenkamp, voor zijn bestwil, verhuurd word aan Twente ofzo.

5 september 2020 om 16:37

Vast. Zolang het maar tegen kleine ploegjes is en niet in de champions league.

5 september 2020 om 17:13

Ajax is toch duidelijk geweest? Ekkelenkamp mag niet weg. Hij zal zich moeten schikken in af en toe invallen

5 september 2020 om 16:58

Ekkelenkamp speelde prima. Vrijwel geen balbezit en altijd goed aanspeelbaar. Labyad was onzichtbaar, maar imo was Kudus de slechtste man van het veld. Kudus speelde eerdere wedstrijden fantastisch, maar vandaag had hij moeite, miste hij overzicht en verloor hij constant de bal.

5 september 2020 om 19:08

De wedstrijd was volgens mij niet al te best omdat de opbouw via de 6 en de 8 veel te stroperig en onzorgvuldig ging. En daar reken jij de 9 en de 10 op af. Kan het zijn dat dat door een vooroordeel komt?

5 september 2020 om 23:36

Ik heb Labyad inmiddels al 3 jaar zien spelen en jij denkt dat het om een vooroordeel gaat... Hoe dan ook waar hoor jij mij zeggen dat hun de oorzaak zijn van het slechte spel?? -.-

Wat een verwennerij zeg, bijna alle wedstrijden hebben we winnend afgesloten deze oefencampagne. Dat geeft veel hoop en vertrouwen voor het nieuwe seizoen, alleen hebben we nog een centrale cv nodig met ervaring en lengte. De medische situatie van Blind is vooralsnog is onzeker, dus we kunnen beter het zekere voor het onzekere nemen.

5 september 2020 om 16:10

Ik vond het vandaag wel echt hemeltergend slecht. Het baart me zorgen dat Ajax onvoldoende bestendig is tegen tegenstanders die druk naar voren zetten. De opbouw centraal via het middenveld leek helemaal nergens op, dat zag je ook regelmatig in de wedstrijden tegen Hertha en Frankfurt.

5 september 2020 om 16:19

Chefvoetbal dat is wel erg teleurstellend inderdaad, maar al jaren lang het geval! We hebben echt bijna nóóit een antwoord, tegen ploegen die veel druk zetten.

5 september 2020 om 16:22

Dat was je wel met Frenkie en Schone omdat die voetballend goed genoeg zijn om onder die druk uit te spelen. Met Álvarez op het middenveld blijft dat altijd een flinke achilleshiel.

5 september 2020 om 16:32

Eens. Ik zie daar ook het liefst een behendige lichtvoetige speler zoals Frenkie. Alvarez en Eiting komen daar niet eens een beetje bij in de buurt.

5 september 2020 om 19:17

Dit bedacht ik me ook toen ik gisteravond naar Oranje zat te kijken en Frenkie weer ongenaakbaar aan de bal was.. voordat er commentaar komt: ik denk dat ook Frenkie heus nog genoeg te leren heeft, maar zoals hij onder de druk uit kan voetballen, met lichaams(schijn)bewegingen en vooruitdenken en -kijken, dat heeft Ajax echt nodig op het middenveld. Verder zit de aanval wel snor, maar een vervanger/backup voor Blind lijkt me ook geen overbodige luxe. Graag in de categorie met ervaring, functionele techniek en leiderschapsvaardigheden.

5 september 2020 om 16:17

@sulejmanii Ja helemaal met je eens. Zelfs als Blind weer terug komt, vind ik dat er een sterke centrale verdediger moet komen. En dan eentje niet met de lengte van Timber bijvoorbeeld. Dat kan gewoon niet. Maar zie het niet meer gebeuren helaas.

5 september 2020 om 16:21

Hansje lang niet gezien man! Inderdaad zelfs als Blind terug komt, we hebben gewoon nog iemand nodig met de lengte van Schuurs. Zeker Europees is het brood nodig, Timber vindt ik wel een talentvolle verdediger maar hij heeft helaas niet de lengte van een Schuurs.

5 september 2020 om 16:31

Oh ik ben hier nog wel regelmatig😊 Maar Timber moet je gewoon als back gaan opleiden. In Europa lachen ze om een centrale verdediger die kleiner dan 1,80 meter is. Maar het is toch heerlijk dat je sterke koppers in je centrum hebt. Ik blijf me verbazen dat het fysieke bij Ajax zo onder belicht blijft. Destijds ook de discussie gehad over Lamprou bijvoorbeeld. Nou wie weet komt er toch nog wat. Hoop ook dat Nico en Onana blijven. Heb er wel weer heel veel zin in !

5 september 2020 om 16:18

Valt me op dat Ajax fans echt blij zijn met een 1-0 overwinning op ploegen en doen alsof ze zo’n ploeg weg hebben gespeeld terwijl bv ik als psv fan best beschamend vind wanneer psv bv gelijk speelt in een oefenpotje of maar met 1-0 wint. En niet alleen bij mij andere psv fans reageren ook best fel wanneer psv met moeite een wedstrijd wint terwijl Ajax fans best tevreden zijn met een overwinning dankzij een kado van de scheids. Valt mij gewoon op verder geen negatieve bedoelingen mee of zo.

5 september 2020 om 16:20

Ik zie in dat topic alleen Sulejmani positief reageren lol, het is maar net wat je wil lezen.

5 september 2020 om 16:22

Ehmm eerste reactie gemist van Hendrik???? Wel lezen he. Eerste twee mensen die reageren zijn tevreden met de 1-0 en trots ook nog dus. Hoef dan niet eens verder te lezen.

5 september 2020 om 16:23

Dat baseer je toch niet op een paar reacties..

5 september 2020 om 16:24

AndreG zoals Chefvoetbal en Hansie al aankaartten hebben wij ook nog onze probleempjes. Die ik net al aangaf, ik mis een sterke en lange centrale verdediger en een echte 6 een type Anita in zijn prime. Maar wellicht kan Kudus in die rol groeien. Maar als we bijna alles winnen ben ik best blij en trots, waarom negatief zijn? Ik weet dat het zeker niet perfect was, maar ik heb er vertrouwen in dat Overmars nog wel wat gaat doen.

5 september 2020 om 16:25

Je mist vandaag je complete as. Blind, Schuurs, Gravenberch, Tadic en Promes ontbreken. Zeker aanvallend veel bepalende spelers. Neres net terug van een blessure.

5 september 2020 om 16:25

Misschien zou je dan wel verder moeten lezen, aangezien je het over "Ajax-fans" hebt. Bovendien heb ik ook allemaal positieve reacties van PSV-supporters gelezen bij wedstrijden van PSV.

5 september 2020 om 16:28

Maar dan wel een mooie overwinning? Kado goal mooie overwinning niemand lijkt me een beetje raar toch?

5 september 2020 om 16:30

Ja ik zeg ook niet van niet blij zijn. Ik vond het gewoon opvallend dat wanneer psv een wedstrijd wint met slecht spelen dat psv fans kritischer zijn dan Ajax fans. En ik geef toe zo ben ik wel als psv wint zonder goed te spelen dat ik dan eerder boos ben dan blij. Maar goed iedereen is anders.

5 september 2020 om 16:30

Volgens mij moet je zelf leren lezen. Het eerste wat ik zeg dat het niet al te best was. En dat ik trots ben staat al helemaal nergens. En ja ik vind het mooi dat we weer gewonnen hebben. Gek hé -.- Ik snap zowieso niet wat voor een punt je nu probeert te maken. Jullie zijn niet tevreden als PSV 1-0 wint? Prima... wat interesseert mij dat nou

5 september 2020 om 16:46

@andreg Je hebt wel een punt. Ik krijg hier ook nog weleens onterecht de wind van voren, omdat ik blijkbaar ook wat kritischer ben dan de gemiddelde Ajacied hier. Heb de wedstrijd in zijn geheel niet gezien, dus over deze wedstrijd ook geen mening. Maar ik deel wel je mening dat prestaties van Ajax hier op vz weleens wat opgeblazen worden

5 september 2020 om 18:53

Hoezo is de goal eigenlijk een cadeautje van de scheids? Is toch duidelijk hands?

5 september 2020 om 19:13

Het valt mij op dat jij niet doorhebt dat er een interlandweekend aan de gang is.

Op dit moment de basisopstelling ( er zullen nog spelers vertrekken...helaas) Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Gravenberch, Alvarez, Kudus, Tadic, Promes, Antony. Met deze opstelling kan je 2 kanten op: 1. Je kan spelen met Alvarez als verdedigende middenvelder, en Gravenberch en Kudus als Box to Box daarvoor. 2. Je kan spelen met een centraal blok op het middenveld van 2 man: Alvarez en Gravenberch, Promes dan op 10 en Kudus in de spits of linksvoor. We hebben dit jaar een erg sterk team, Selectie. Maar wanneer spelers als Onana, Tagliafico, Blind wegvallen dan moeten er echt nog 2 kanonnen bij.

5 september 2020 om 16:12

Opzich leuke opstelling. Alleen wanneer fit zie ik straks toch liever neres en Anthony op de flanken, Tadic in de spits en Promes erachter. Kudus en gravenberg op het middenveld ipv Alvarez.

5 september 2020 om 16:36

Ik zou ook kiezen voor Neres en Antony, maar ik verwacht dat het nog maanden gaat duren voordat Neres weer helemaal fit is.

5 september 2020 om 16:39

Zou kunnen ja. Vandaag toch alweer een uur gespeeld, dus ik verwacht dat het wel wat sneller gaat kwa fitheid. Magoed hij moet zijn vorm ook nog zien te vinden uiteraard.

5 september 2020 om 16:25

Alvarez op 6. Kudus op 8. Promes op 10. Verder Tadic op links en Neres op rechts. Wie er in de spits moet vind ik nog moeilijk te zeggen.

5 september 2020 om 16:59

Tadic in de spits. Neres en Antony op de vleugels. Promes op 10. Kudus op 8 en Alvarez op 6. Al zie ik daar liever iemand die net wat comfortabeler is aan de bal.

Matig potje. Qua spel op basis van vandaag nog best veel te verbeteren. Alvarez op het middenveld blijf ik weinig indrukwekkend vinden. Leuk dat de resultaten in de oefencampagne goed zijn geweest, maar daar moet je jezelf ook weer niet blind op staren. Zodra het om het echie gaat, moet je nog steeds een stuk hoger niveau nastreven.

Ben bang dat de uitstekende voorbereiding de vloek van dit seizoen zal zijn. Door de goede resultaten en het goede spel heerst er een gevoel dat er geen versterkingen nodig zijn. In de CL gaat het, net als vorig jaar, pijnlijk duidelijk worden dat Ajax de plank heeft misgeslagen in de transferperiode. Anthony en Kudus zijn uitstekende versterkingen, maar er moet echt nog minstens 1 topper bij op het middenveld. En ook achterin mag er echt nog wel 1 speler bij.

5 september 2020 om 16:23

@tottigalactico Ik hoopte met name dat er een sterke cv zou komen. Gewoon bittere noodzaak. Nu is Blind ook nog weg. Wellicht vertrekken Nico en Onana ook nog. Maar ook als die twee blijven, moet er echt een cv bij

5 september 2020 om 16:27

Verdedigers hebben we voldoende, we hebben een goede controlerende middenvelder nodig die Álvarez eindelijk naar de bank dwingt.

5 september 2020 om 17:08

Maar verdedigers voldoende......dan mag je het me uitleggen. Voornamelijk het centrum....de 6 ben ik wel met je eens. Maar de verdediging dus niet. Ben benieuwd

Niet de beste wedstrijd van de voorbereiding maar toch weer gewonnen. Rensch een hele leuke speler. Die kan nu al mee met het niveau. Anthonie is een echte topper. Behalve dat hij fantastisch kan voetballen werkt hij echt niet normaal hard voor het team. Die staat gegarandeerd basis. Kudus goed. Tagliafico mag echt niet weg want dan hebben we een probleem. Labyad helaas niet goed genoeg. Neres heeft vrees ik nog lang te gaan voor hij weer terug is op niveau. Kost best veel tijd. Alvares gaat me steeds meer bevallen maar denk niet dat het goed gaat op CL niveau maar laat me graag door hem verrassen. Traore neemt mn twijfels maar niet weg. Verder vond ik Augsburg beter dan ik dacht. Dat is geen misselijk ploegje hoor. Fysiek sterk en heel degelijk.

Matige pot en heel weinig kansen gecreëerd.. baart toch een beetje zorgen. Zo vind ik Alvarez nog steeds niet wat het zou moeten zijn en moeten ze echt kijken naar een sterke 6. LCV is ook nog steeds een puntje van aandacht. Wie moet daar staan als Blind er niet bij is.. Martinez vind ik te klein voor die positie. Moet zeggen dat ik Traore nog te weinig vind scoren. Hoop dat het er uitkomt in de competitie.

5 september 2020 om 16:54

Martinez en Blind schelen zich 3(?) cm ofz. Dan zou Blind ook te klein moeten zijn voor die positie, zeker met Schuurs van 1.90cm ernaast is geen ramp.

5 september 2020 om 16:59

De combinatie Schuurs en Martinez is van internationaal niveau. Daar hoeven we ons echt geen zorgen om te maken.

5 september 2020 om 17:45

Maar wil je Martinez daar hebben staan dan LCV? Heb hem liever op het middenveld.

5 september 2020 om 21:56

Ik vind Martinez op beide plekken te kort komen. Centraal achter in is hij te zwak. Ik denk dat Martinez nog nachtmerries van Sierhuis heeft. Zie Groningen uit vorig seizoen. Opbouwend voor het middenveld erg zwak. Ik vraag me ook af of Ajax deze speler weer zou kopen als hij nu weer gekocht kon worden.

Psv heeft een nieuwe cvm nodig, maar dat kun je eerlijk gezegd zeggen over Ajax. Als je komend seizoen met Alvarez als cvm gaat spelen is dat blok iig net zo problematisch als bij ons. Die heeft echt hetzelfde probleem als hendrix een cv die denkt beter te kunnen voetballen dat die in werkelijkheid kan en daarom op het middenveld wilt spelen. Lijken toch aan zelfoverschatting te doen daarin.

5 september 2020 om 16:53

Ik weet niet hoe het met Hendrix zit, maar Alvarez op het middeveld is volgens mij naar het idee van Ten Hag en niet zo zeer Alvarez zelf. Alvarez heeft zelf aangegeven dat hij vooral als balans moet dienen op het middeveld, verdedigend zijn mannetje staan en simpel voetballen en zijn teamgenoten zo te laten voetballen. Je laatste zin is naar mijn mening dan ook overbodig in het geval van Alvarez. Óf Alvarez geschikt is voor middeveld is een ander verhaal. Ik weet het niet, al vind ik dat de CVM van Ajax wel enorm veel kritiek krijgt. Schone was hetzelfde verhaal, terwijl we toch echt merkte toen hij weg was.

5 september 2020 om 16:56

Alvarez speelde voor hij naar Ajax kwam bij Mexico en America grootste deel van de wedstrijden niet als CV. Op middenveld is het niet mijn type maar hij is daar stuk beter dan als CV imo. Zou bij een middenmoter waar hij slot op deur moet zijn en niet al te veel hoeft te voetballen prima zijn.

5 september 2020 om 17:10

Maar schone kon zich wel aanpassen aan de manier waarop Ajax speelt. Voor die speelwijze heb is het voetballende vermogen toch van het grootste belang, of iig voor 1 vd 2 cvm's. Aangezien je de bal snel wilt laten gaan. Hij kan miss tegenaanvallen onschadelijk maken, maar daar staat weer tegenover dat zo'n speler eerder balverlies lijdt wanneer die mee moet doen in het positiespel (wanneer de tegenstander je daartoe dwingt). Dan krijg je toch een kwestie van smaak of die voldoet en dat hangt dan weer af vd trainer, club en land. Hier willen we iemand voor het balbezit en Italië iemand voor het balverlies bv.

Meh. Grootste probleem bij Ajax is dat er met Alvarez op het middenveld geen balans is. Steeds schiet je in vlekken als hij die de bal krijgt. Als hij namelijk in de dekkening staat, dan kan zijn vervolgpaas fout gaan … zelfs als hij voor een terugspeel pass gaat. Als hij zich uit de dekking wil dribbelen, dan verliest hij vaak de bal. Ook is hij te traag en kan weinig corrigeren als de tegenstander eenmaal voorbij is gekomen. Op zo’n manier krijg je een twijfelend team. Er moet gewoon iemand bij die wel voor de balans kan zorgen op een van de 6 posities. Kudus is er zeker ook nog niet, maar heeft iig de aanleg om dit goed te krijgen. Antony was best aardig eerste helft en ondanks kleine fysiek een opvallend harde werker. De spitspositie is toch ook vrij zwak hoor. Labyad verliest alles als aanspeelpunt en Traore is me te anoniem. Als Tadic daar niet staat dan val je flink terug. Neres heeft nog een lange weg terug te gaan. Ik zie Noa hem voorbij streven op deze manier. Ik moet wel zeggen dat de tegenstander goed georganiseerd speelde. Compact in de verdediging en goed eruit komen soms (binnen hun mogelijkheden).

WE weten het allemaal,dit en dat moet er bij,maar denken we nu dat ze gek zijn in Amsterdam.ze willen ver komen in de C L,er zit echt wel een gedachten achter hoor.ze weten heus wel wat ze doen,ze gaan niet expres een elftal neer zetten wat niet mee kan.er is genoeg geld,en volgend jaar willen ze weer C L spelen,dus laten we rustig afwachten.

Mooi om te constateren wie er (op termijn) gaan afvallen. Eiting als eerste, Ekkelenkamp zal nog wel worden verhuurd, Alvarez en Labyad. Laatste etaleerde alleen in 1 wedstrijd zijn kunsten. Met de besten naast en om hem heen, kan het nog net, maar gewoon doorselecteren. Alvarez zie ik nu nog wel even blijven, maar kan zowel op het middenveld als achterin niet echt indruk maken. Kudus moet naast de prima acties afleren te veel met de bal te lopen. Aan Antony gaat Ajax heel veel plezier beleven. De speler met de meest dreigende acties. En is nog maar net in Amsterdam. Maar het talent is zeker zichtbaar. Het betekent wel dat Overmars nog flink aan de bak moet, want de echte talenten zijn nog niet aan het grote werk toe.

Allemaal leuke wedstrijden voor de statistieken die de fans ook snel weer zullen vergeten maar de spelers gaan met een goed gevoel de competitie in. 😊😷

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren