Vraagtekens rondom ‘paniekaankoop’ Van de Beek: ‘Ik snap het gewoon niet’

Zaterdag, 5 september 2020 om 13:33Robin Bruggeman • Laatste update: 13:42

Donny van de Beek rondde eerder deze week zijn transfer naar Manchester United af en de verwachtingen rondom de Oranje-international zijn hooggespannen op Old Trafford. Er klinken in Engeland echter niet alleen positieve geluiden rondom de komst van de van Ajax overgebleven middenvelder, aangezien the Red Devils met Paul Pogba en Bruno Fernandes al twee spelers hebben die uit de voeten kunnen op de posities waar Van de Beek normaal gesproken het best tot zijn recht komt. Paul Merson zet dan ook zijn vraagtekens bij de keuze van Manchester United tientallen miljoenen uit te trekken voor de middenvelder.

“Donny van de Beek komt op mij over als een paniekaankoop van Manchester United. Ik snap het gewoon niet. Ze hebben net 44 miljoen euro uitgegeven voor een positie die al sterk bezet was”, stelt de oud-speler van onder meer Arsenal en Aston Villa in gesprek met de Daily Star. “En hoe gaat hij samenspelen met Pogba en Fernandes? Je hebt iemand nodig die controlerend kan spelen.”

Van de Beek na mislopen transfer Real Madrid: 'Ben ook blij met keuze United'

“Deze aankoop wekt bij mij de schijn van: ‘Oh, we hebben nog niemand gekocht, laten we dat maar gaan doen, wie kunnen we krijgen?’”, gaat Merson verder. De voormalige middenvelder zag na de corona-onderbreking juist verbetering bij het middenrif van Manchester United: “Fred deed het steeds beter en ze hebben Scott McTominay ook nog, die zullen bijna geen wedstrijd meer spelen. En ze hebben Nemanja Matic ook een nieuw contract gegeven. Zouden ze dat ook gedaan hebben als ze geweten hadden dat Van de Beek zou komen? Het is gewoon niet logisch. Wie neemt deze beslissingen?”

Merson denkt dan ook dat Manchester United zich beter op het versterken van een andere positie had kunnen richten: “Het is net als toen ze achter Jadon Sancho aangingen. Als ze Sancho halen, speelt Mason Greenwood weer niet. Wat mij betreft hebben ze nog een centrale verdediger nodig.” Dayot Upamecano van RB Leipzig wordt genoemd als de gedroomde aanwinst van manager Ole Gunnar Solskjaer. De Fransman moet samen met Harry Maguire het nieuwe centrum van Manchester United gaan vormen.

Hoe kan Manchester United aantreden met Donny van de Beek in de basis?

Ole Gunnar Solskjaer heeft verschillende opties als een basisplaats in gedachten heeft voor Donny van de BeekLees artikel


Poll

Ben jij het eens met Paul Merson?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door porque)

En zo kan je een website vullen met 1.000 meningen van bekende oud-spelers of commentatoren. Ik geef het enkele dagen of scholes, neville en ferdinand hebben ook een artikeltje....Let’s see what happens with Donny from the little river, nobody knows

5 september 2020 om 13:46

Nou, als we het koren van het kaf zouden scheiden hier: elke propaganda-uiting van Ajax' media-afdeling komt hier een op een terecht, dan geef ik een inhoudelijke mening van deze Merson de voorkeur. Zoals ik ook liever een voetbalinhoudelijk stuk van Scholes, Ferdinand of wie dan ook mee krijg dan een kleffe ingezonden brief van Edwin van der Sar in een Britse krant die hier in al zijn pracht en praal nog eens wordt uitgemolken.

5 september 2020 om 13:52

Ach een geniale marketing actie die in onze mooie Nederland maar weinig te zien is of een cliché standaard mening van een speler die echt niets nieuws te melden heeft en geen inside info vanuit United maar toch even stelt te weten waarom ze iets doen. Zo ieder een mening idd.

5 september 2020 om 14:35

Hoe langer ik over deze transfer nadenk hoe gekker het is. Er klopt werkelijk helemaal niks van. Verschillende leden hier op VZ hebben het al een "neptransfer" genoemd en ik begin dat nu wel te begrijpen en ook te geloven. Als je de ontwikkelingen rondom Donny van de Beek goed hebt gevolgd dan hangt er altijd een lucht van vals spel en neppigheid. Uit alles kon je opmaken dat er geen club echt geinteresseerd was in die jongen, wat gezien zijn toch vaak of meestal matige spel begrijpelijk is. Maar opeens wil alle media ons laten geloven dat heel Europa achter die jongen aanzat. Ik heb hem gisteren ook weer zien spelen en de weken hiervoor, daar klopt gewoon niks van. En dan alle verhalen rondom zijn dubieuze zaakwaarnemers en hun lijntjes met De Telegraaf en andere media. En dan weer met het rugnummer van Nouri, allemaal zo bedacht door zijn marketingteam. Ik begin het nu ook wel te zien. Was het inderdaad een paniekactie van Edwin van der Sar die het op een akkoordje met zijn goede vriend Solksjaer heeft gegooid omdat Ajax van de Beek niet verkocht kreeg? Ik denk het wel. Het is onmogelijk dat een club 45 miljoen euro betaald voor een 23 jarige speler die niet eens (volwaardig) international is terwijl er in Europa voor dat geld tientallen middenvelders te koop zijn die werkelijk klassen beter zijn dan Donny. Koeman wilde hem overduidelijk niet want die heeft van nabij kunnen vaststellen dat Van de Beek maar matige kwaliteit is. Verder is het toch voor elke voetbalkenner duidelijk dat Manchester United in het elftal geen plek heeft voor een speler als Donny van de Beek omdat ze op zijn positie nou juist hun twee beste spelers hebben lopen. Verder hebben ze daarnaast nog veel betere spelers dan Donny rondlopen die ook op 8 en 10 uit de voeten kunnen. Het woord "neptransfer" is al vaak gevallen rondom deze transfer van Donny en inmiddels geloof ik dat ook want het riekt aan alle kanten. Het enorme media offensief dat nu gaande is lijkt me dan ook vooral bedoeld om de boel te maskeren. Dat kan alle goedgelovigen in Nederland die Donny zo een leuke jongen vinden misschien nog misleiden maar in Engeland vrees ik dat ze niet gek zijn. 45 miljoen voor zo een matige speler klopt gewoon niet.

5 september 2020 om 14:45

Skutjesilen: bijzondere theorie houd je er op na. Hoe zouden beursgenoteerde bedrijven als Ajax en Man Utd dit dan in hun boeken opnemen? Ik denk zelf dat het een prima aankoop is. McTominay en Matic zijn oke maar ik vind Vd Beek beter. Prima om erbij te hebben in een seizoen van 60 wedstrijden

5 september 2020 om 14:55

Manchester stond al in contant met vd sar en ajax sinds juni over van de beek.

5 september 2020 om 14:59

@makalelle Maar 1. Je geeft als club echt geen 45 miljoen uit voor een speler waarvan je weet dat hij niet beter is dan wat je al hebt op zijn positie, sterker nog je weet dat hij aanzienlijk mindere kwaliteit is dan wat je al hebt. 2. Verder heeft Manchester een veel grotere behoefte aan versterking op andere posities (de positie van Van de Beek is nou juist heel goed bezet bij Manu). Daar hebben ze veel geld voor nodig en dat ga je niet aan een nutteloze aankoop besteden. Dus ook weer niet begrijpelijk. 3. Verder heb je in Europa veel betere middenvelders dan Donny beschikbaar waarom ga je je dure geld dan uitgeven aan matige kwaliteit? Ook weer niet begrijpelijk. 4. Verder is Donny niet eens een (volwaardige) Oranje speler. Het riekt werkelijk aan alle kanten. Hoe langer ik hier over nadenk hoe nepper het is. Deze transfer klopt inderdaad niet.

5 september 2020 om 15:09

Toch heeft United gewoon 40 + bonussen afgetikt. Ajax is beursgenoteerd en jij denkt echt dat die sjoemelen met cijfertjes? Ja, precies.

5 september 2020 om 16:17

Skûtsjesilen je vergeet 1 hele grote in je belachelijke theorie namelijk Manchester United vind Donny een geweldige speler en nog jong en is voor de toekomst fijn om nu al te hebben. Dat jij anders over Donny denkt is echt je eigen probleem net zoals het United zijn probleem Is als het anders loopt. Maar je theorie is nog bijzonderder dan de hele transfer op zich.

5 september 2020 om 16:56

@thamike Kennelijk vind jij het sneu dat deze meneer het gek vindt en vraagtekens plaatst bij de verkoop van een drol verpakt als goud. Die meneer (merson) vindt het nog steeds een drol ook al is er voor die drol goud betaald. Maar jij vindt het een prachtig succes wanneer oplichters (jij noemt het uitgekiende marketing) in staat zijn een partij zo gek te krijgen (zo te misleiden) om een drol als goud aan te schaffen. Merson vindt dat nog steeds oplichting en, in tegenstelling tot hoe jij kennelijk in het leven staat, vindt hij dat niet netjes.

5 september 2020 om 17:00

Prima als je Vd Beek niet goed genoeg vindt, maar als het een neptransfer is, hoe doen beide bedrijven dat dan financieel? Spelen ze financieel ook vals spel? En zo ja, hoe en waarom? Ik vind het allemaal vergezocht. En ik heb nergens gelezen dat Merson dit oplichting noemt. Je gebruikt grote woorden

5 september 2020 om 17:11

@gomes1psv En zo is het precies.

5 september 2020 om 18:04

Weet niet als al je theorieën kloppen maar snap net zoals jou deze transfer niet. Je word bijna voor gek uitgemaakt als je meer dat 20 mil wilt zien voor Senesi maar voor vd Beek lees ik dat ze 45 mil nog weinig vonden. Veel heeft te maken met de naam Ajax denk ik zelf. Om de zoveel tijd leveren ze wel echt topspelers af en daarom nemen veel clubs een duur gokje voor een Ajax speler. Vd beek bij een Feyenoord krijg je niet eens 10 mil voor. Klaasen, tete , dest zijn 5 miljoen waard bij een andere club dan Ajax.

6 september 2020 om 02:09

Ben je toevallig familie van ene Holland8? Lachwekkende conspirancy theorie. Er waren gewoon veel clubs uit op de diensten van Donny. Moeilijk te accepteren voor velen hier blijkt. Ongefundeerd gebash is het gewoon. Maar inderdaad, jullie zien het beter dan Ajax, de keuzeheren bij het NL-elftal, Europese topclubs, etc. Triest.

Dat vragen wel meer mensen zich af. Zou eerst een goede CV voor naast Maguire kopen. Een spits is ook wel handig. Martial scoort geen 20 goals, Greenwood afwachten heel seizoen

5 september 2020 om 14:06

Martial heeft 23 goals gemaakt afgelopen seizoen. Rashford 22 en Greenwood 17. Deze 3 hebben er 5 meer gescoord dan de drie voorin bij Liverpool.

5 september 2020 om 14:12

Haha, mooi hè iemand met de juiste statistieken om de oren slaan Maar ik ben het wel eens met hem dat ik me ook afvraag waarom ze Vd Beek gekocht hebben, want hij gaat natuurlijk nooit Pogba of Fernández naar de bank spelen. Ben erg benieuwd, bij mij komt paniekaankoop in de vorm van "we hebben nog niets gekocht" het meest naar boven drijven.

5 september 2020 om 14:17

Ik zie het als een breedte aankoop. De eerste wissel achter Pogba of Fernandes. Van de Beek is aanvallender dan Fred.

5 september 2020 om 14:46

Men doet alsof je met 11 spelers een heel seizoen kan spelen. Je hebt gewoon meerdere spelers nodig. Vd Beek is wat mij betreft een prima aanvulling.

5 september 2020 om 14:58

Precies vind ik ook altijd bijzonder. In de Pl alleen al worden er 38 wedstrijden gespeeld. En dan komt daar nog Europees voetbal en de beker wedstrijden bij. V/d Beek vind ik een prima breedte aankoop. Zal zoals hierboven ook al gezegd is waarschijnlijk de eerste keus achter Pogba en/of Fernandes worden.

Helemaal mee eens. Donny is een orde aankoop maar voor de breedte, niet de basis. Hij is ideaal om er bij te hebben want nu heb je 3 uitstekende spelers met net iets andere profielen voor 2 posities. Dat is een ideale situatie voor een club als united. Echter was dat geld veel beter geïnvesteerd op een andere positie. Centraal achterin inderdaad of op linksback. Voorin ook, ookal heb je daar greenwood, daar moet echt iemand bij imo

5 september 2020 om 13:57

Een CVM mag er toch ook wel bij. Matic is degelijk maar ouder aan het worden en Mctimonay is het toch niet helemaal.

5 september 2020 om 14:00

Mee eens Lierse. Een topper op 6 aantrekken zou dit een topmiddenveld maken. Met matic, fred en Donny op de bank heb je dan ook de breedte die een ploeg uit de absolute wereldtop heeft. Jammer genoeg zijn er weinig defensieve middenvelders beschikbaar van dat niveau. Kante zou natuurlijk walgelijk zijn. Als ze meer kijken naar jongere/goedkopere alternatieven zijn sangare, soumare en anguissa goede opties.

5 september 2020 om 13:57

Een goede aankoop

5 september 2020 om 13:59

Ik was het met je eens, totdat ik een review aan het kijken was van VI. United was vorig jaar zo zwak in de breedte. Jongens als. Pereira en Lingard speelde op het middenveld. En dan ga je er met Donny toch 4 stappen op vooruit.

5 september 2020 om 14:02

Dat klopt helemaal! Echter was hun defensie ook zwak imo, en hun voorste lijn ook. Alleen heb je daar in de basis niet het materiaal dat je met pogba en Bruno centraal hebt. Wat versterk je eerst? Je zwakke basisplaatsen? Of je zwakke breedteplaatsen? Ik koop ook geen tweede ps4 op reserve voor ik een tv gekocht heb.

5 september 2020 om 14:40

United had er in de PL 36 tegen. Kampioen Liverpool 33, City 35. Zo zwak is het dan achterin ook weer niet toch? En dan hebben Rashford, Martial en Greenwood er vorig seizoen samen meer gescoord dan het bejubelde aanvalstrio van Liverpool. Dus hoe zwak is die voorste lijn dan precies? Het probleem zit hem onder anderen ook in het scorend vermogen en de breedte op het middenveld. Van de Beek gaat er voor zorgen dat er meer kwaliteit in de breedte is en hij heeft ook weer andere specifieke kwaliteiten dan een Pogba en Fernandes, dus hij biedt ook meer mogelijkheden.

5 september 2020 om 14:48

Er was de kans om NU Vd Beek te halen. Dan neem je die en wacht je niet of je eventueel nog een verdediger kan kopen.

5 september 2020 om 14:55

Ik begrijp niet goed hoe Utd fans het zo sterk vinden om te zeggen dat hun frontlinie er meer heeft gescoord dan die van Liverpool. Het bejubelde aanvalstrio van Liverpool heeft de PL gewonnen en Utd niks.

5 september 2020 om 14:58

De algemene tendens is dat de aanval van United te weinig scoort en de aanval van Liverpool geweldig is. Dan is het logisch dat de cijfers erbij worden gehaald om het argument dat de aanval van United te weinig scoort (of het argument dat de aanval van Liverpool geweldig is) te weerleggen.

5 september 2020 om 16:41

@Samcro, Jij begrijpt heel goed dat het een antwoord is op de bewering dat de frontlinie van United niet voldoende scoort, maar jij houdt je gewoon van de domme om maar te kunnen zeggen dat United niets heeft gewonnen vorig seizoen.

5 september 2020 om 17:07

@samcro: met die manier van argumenteren zou je alleen iets mogen zeggen als je club kampioen is geworden. Het is in mijn ogen prima om de statistieken erbij te pakken om een punt te maken. Uiteraard is Liverpool in totaal beduidend sterker gebleken, dat spreekt niemand hier tegen

5 september 2020 om 17:50

De aanval van Liverpool was afgelopen seizoen niet geweldig nee - Firmino scoort zijn hele carrier al bijzonder weinig goals voor een spits, en Salah en Mane hebben duidelijk een minder seizoen dan hiervoor. Deze landstitel is vooral gepakt op de ijzersterke verdediging.

Ik wil het niet perse een paniekaankoop noemen, maar het is inderdaad wel een vreemde aankoop, wetende dat je Pogba en Fernandes al hebt voor Donny zijn beste posities. Donny is geen betere voetballer dan deze heren natuurlijk. Dan is het een breedte aankoop inderdaad en je kunt je afvragen of je voor zijn positie een breedte aankoop nodig hebt. Er lopen nog prima andere spelers en talenten rond. Beter had je inderdaad je eerst op een andere positie gericht, maar wie weet dat ze daar nog de spelers van hun wensen halen, dan is het geen probleem natuurlijk.

5 september 2020 om 13:56

Dat vind ik dus niet. Wellicht moet hij het (voorlopig) met een plek op de bank doen in de meeste gevallen. Maar je hebt gewoon een goede bank nodig. En ik vind Donny wel echt beter dan een Lingard of Pereira. Middelmaat welke al zo vaak de kans hebben gekregen.

5 september 2020 om 14:08

Er was zeker een extra middenvelder nodig. Of dit nou van de Beek is of Grealish, dat is om het even. Er was een 4e middenvelder nodig die als eerste invaller fungeert. Mata wordt ouder, Lingard en pereira zijn niet van het gewenste niveau. Als Fernandes en Pogba wegvallen, ga je enorm in kwaliteit achteruit.

5 september 2020 om 14:14

Als Fernandes en Pogba wegvallen gaat Donny de kar ook niet trekken hoor. Die is ook afhankelijk van eventuele aanvoer en spelers die zijn loopacties kunnen bedienen. Een Fred loopt er ook nog rond die het de laatste maanden prima deed en Mata, Lingard en Pereira lopen er inderdaad nog. Dus hoeveel mensen heb je nodig voor de breedte? Als er een paar waren vertrokken had ik het meer begrepen.

5 september 2020 om 14:15

Pereira en Lingard gaan ws deze zomer vertrekken, en Mata draait ook hooguit nog een jaar mee. Ik snap ook wel dat ze breedteversterking zoeken met toekomst.

5 september 2020 om 14:16

oke als beide wegvallen niet inderdaad, maar als er 1 wegvalt is een van de beek meer een toevoeging dan pereira of Lingard gok ik. Ook breedtespelers moeten van een bepaald niveau zijn. Zeker Lingard en pereira zijn dit niet. United moet weer naar een brede selectie met goede spelers. Als United zijnde kan je beter eerst aankopen doen en dan pas verkopen, geld is er toch genoeg.

5 september 2020 om 16:47

Ik dacht dat Fred het aardig deed? Dit is gewoon dom. 40 miljoen euro spenderen voor een jongen die op dezelfde positie als Bruno Fernandes en Pogba. Haal dan een uitstekende controleur of iets dergelijks. Nu heb je drie spelers voor dezelfde positie op het middenveld.

5 september 2020 om 17:52

Fred is geen aanvallende middenvelder, dat is een centrale middenvelder of eventueel verdedigende middenvelder. VD Beek is duidelijk een aanvallende middenvelder die veel in de 16 komt, net als bv de huidige backups Lingard, Mata en Pereira. Die gaan tussen nu en volgend jaar alledrie weg.

Ben het er opzich wel eens met hem hoor. Het lijkt me toch dat Bruno Fernandes en Pogba sowieso gaan spelen. Een middenveld met Van De Beek, Fernandes en Pogba is veel te aanvallend. Je hebt een type Matic nodig. Denk dat Van De Beek ook op de bank begint hoor. Is denk meer een breedte aankoop als Pogba of Fernandes uitvallen met een blessure of schorsing. Dus als United de breedte wou versterken ja dan is Van De Beek toch een stuk beter dan Lingard of Pereira.

Als Pereira, Mata en Lingard vertrekken (nu of volgend jaar) moet er toch wel wat nieuws bij lijkt me.

Goed bezet? Als Fernandes wegvalt valt het hele middenveld uitelkaar. Wat een onzin om dit te stellen.

5 september 2020 om 14:14

Pogba is inmiddels ook weer terug dus het hangt niet allemaal van Bruno af.

5 september 2020 om 14:19

En als Fernandes wegvalt gaat van de Beek dat verlies aan kwaliteit en creativiteit nooit opvangen, aangezien daar totaal zijn kracht niet ligt. Kortom met of zonder van de Beek heb je een probleem als Fernandes zou wegvallen.

5 september 2020 om 15:14

Van de Beek heeft wel een neusje voor de goal. Hij is beweeglijker dan Fernandes. Hij brengt meer diepte. Hij zou Fernandes in het gaval van een blessure op zijn eigen manier kunnen vervangen. En ze kunnen dan ook best samen spelen. Maar dan alleen niet met Pogba. In het algemeen biedt Pogba veel minder dan je gezien zijn grote nam mag verwachten. Het ontbeert United alleen nog aan een goede controleur om achter 2 aanvallender ingestelde middenvelders te spelen.

5 september 2020 om 17:57

Matic is een geweldige controleur, als die fit genoeg is om zijn vorm van afgelopen seizoen door te zetten (dat zal de medische staf wel weten) dan hoef je daar nu nog niemand voor te halen, anders is het zonde. Ander puntje is dat het tegenwoordig de trend is om minder met een klassieke controleur te spelen, maar met een extra box-to-box middenvelder. United heeft nu ook met Lindelof en Maguire twee voetballende centrumverdedigers die inschuiven en de spelverdelende rol van de klassieke controleur op zich nemen.

Om donny een paniekaankoop te noemen is denk erg overdreven, ze volgen hem al jaren. Hij geeft united toch wat meer diepgang vanuit het middenveld. Ik denk dat hij vooral tegen de kleinere ploegen belangrijk zal zijn om een goaltje te forceren.

Waarom kunnen mensen noot even afwachten? Ik heb ook sterk het gevoel als ik naar de reacties kijk dat mensen hun club voorkeur als uitgans punt nemen of iemand het gaat maken of niet. Ik hoop voor hem en voor heet Nederlands elftal en voor de uitstraling van de eredivisie dat hij heet gaat maken. Zo niet? Geen schande. Niet iedereen kan bij een top club spelen.

Mee eens... Vd Beek was ideale vervanging geweest als ze pogba hadden verkocht aan juve. Wat ze missen is een goede verdedigende middenvelder/spelverdeler , centrale verdediger en scorende spits / targetman. Matic heeft het niet meer, rest te aanvallend ingesteld.

United heeft onder Ferguson jarenlang een kern gehad van 20 roulerende basisspelers. Met het programma in Engeland en Europees is dat ook gewoon nodig. Ik neem aan dat OGS als Fergie-adept dit ook gewoon voor ogen heeft en een speler zocht die goed genoeg is om een groot aantal wedstrijden per seizoen te spelen. De afgelopen jaren was juist het probleem dat je enkel jongens als Lingard en Perreira kon brengen. Vaste basisplaats zal het niet worden, maar 40 wedstrijden pakt hij zo mee.

Paul Merson. Is dat ook niet de man die Pogba elke week affikt? De middenvelders die hij noemt zijn heel andere middenvelders dan Donny. Donny brengt veel meer diepgang vanuit het middenveld en kan fantastisch ruimtes lezen. Het zal een lang en druk seizoen worden waarin verschillende type wedstrijden omverschillende type voetballer gaat vragen. Zal vast goed komen.

Wat een gelul zeg. Elke topclub heeft een selectie waarvan de eerste 20spelers gelijk in de basis zouden moeten kunnen. Donny is dan gewoon een hele goede aankoop. Kijk maar naar Mahrez bij city of Origi bij Liverpool. Geen basis spelers maar spelen gewoon heel veel wedstrijden. Fernandes kan zelf nog op rechts spelen en vd beek dan op zijn plek tegen de mindere teams. Ik zie vd beek zwaar slagen want deze man ziet heel goed in welke ruimtes hij moet lopen op een kans te creëren/gevaarlijk te zijn. Ga maar na hoe vaak hij 1-0 of 1-1 heeft gescoord. Vaak heeft jij nog zoveel tijd om een hoek te kiezen. Alleen qua afmaken moet het iets beter nog.

5 september 2020 om 16:46

Maar je gaat toch niet serieus ontkennen dat dit gewoon een hele vreemde aankoop is? Als je al twee betere nummer 10's in de ploeg hebt, ga je er toch niet nog 1 bij halen voor zo'n 40 miljoen euro?! Dat heeft verder niet met de speler Van De Beek te maken. Ik snap echt niet dat sommige(!) Ajacieden ineens in de verdediging schieten. Je kunt toch wel objectief naar de situatie kijken?

5 september 2020 om 17:55

Het ia een type speler die ze nu missen. Man united zit al een aantal jaar achter hem aan, niet voor niets.

5 september 2020 om 18:01

United speelt feitelijk met twee "nummers 10", Pogba en Fernandes. Matic is een pure verdedigende middenvelder. Fred en Mctominay zijn een type 8 of 6, maar hebben geen diepgang en nauwelijks aanvallende kwaliteiten.

Je zag het in hun laatste wedstrijden. Hebben geen echte spelers die makkelijk kunnen scoren. Zowel aanvallend niet. Greenwood en Rashford waren een tijdje al niet scherp. Martial is niet een dodelijke spits en de middenvelders scoren te weinig. Dus snap de koop wel. Van de Beek scoort normaal gesproken redelijk simpel. En als je niet scoort win je ook niet

Snap dit niet. Het is niet alsof united elke wedstrijd kan starten met Bruno en pogba. Vorig seizoen hebben pereira fred lingard mctominay ook allemaal minstens 30 wedstrijden gespeeld. En de genoemde spelers zijn niet echt de beste spelers en vooral niet als wissel. Ze voegen niks toe wanneer ze invallen. En daarmee heeft United met Donnie een hele goeie invaller als ze hem nodig hebben. En hij zal genoeg starten voor United komende seizoen. Dus van mij betreft een goeie aankoop.

Een paniekaankoop kan ook goed uitvallen, kijk naar Ziyech. De vraag is of vd Beek de tijd gaat krijgen zich te bewijzen.

Aah Paul Merson. De man die een kop azijn drinkt om wakker te worden. Zelden een positieve mening horen geven.

Ben bang dat het een flop gaat worden

Het is zeker geen aankoop voor de vaste basis elf als je nog Pogba houdt bij de club en Bruno er pas is en direct zijn waarde heeft getoond. Donny mag gaan banken in het begin. Misschien hopen dat Pogba of Bruno geblesseerd raken en dan zoveel indruk kan maken in zijn eerste minuten. Je kunt namelijk geen middenveld van Bruno, Pogba en VDB verwachten. 0 balans. Een Mctominay/fred/matic zal zeker spelen.

Mee eens. Waar ze slecht bezet zijn is niet het middenveld!!! Dat wordt nog spannend of vdB een basisplek krijgt. Ik denk dat Fernandez altijd zal spelen en Pogba, mits fit, ook. Dan moet vdB concurreren met Matic en Greenwood. Dat is toch wat: een breedte aankoop boor 40 mln.....

Joh, ga eens uit van het positieve en geef Donny op zijn minst een kans. Hij heeft nog geen minuut gespeeld. Straks verrast hij de wereld en is hij straks het missende puzzelstukje op het middenveld. Wie weet. Stay positive.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Liverpool3415
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. TraoréAanvaller00
David de GeaKeeper170
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger70
P. JonesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van de Beek ontvangt heuglijk nieuws van Solskjaer in privégesprek’

Donny van de Beek heeft een halfjaar na zijn komst nog steeds geen basisplaats veroverd bij Manchester United, maar volgens The Athletic hoeft de Nederlandse middenvelder nog niet te wanhopen op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren