Donny van de Beek: ‘Vandaar dat ik de wedstrijd ook niet heb gespeeld’

Zaterdag, 5 september 2020 om 08:02Yanick Vos • Laatste update: 12:02

Donny van de Beek was deze week onderwerp van gesprek. De 23-jarige middenvelder rondde zijn transfer van Ajax naar Manchester United voor een bedrag van maximaal 44 miljoen euro af. Doordat hij de medische keuring moest doorstaan ontbrak hij bij de eerste training van het Nederlands elftal op weg naar het Nations League-duel met Polen van vrijdagavond. Na afloop van de 1-0 overwinning laat Van de Beek weten blij te zijn dat de hectische periode achter de rug is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Ik vind het een bijzondere speler, vanwege dat neusje voor de goal. Ik kan me niet meer herinneren dat ik een Nederlandse middenvelder zo vaak, zo gemakkelijk doelpunten heb zien maken in Nederland, maar ook in Europa. Als hij ook in Engeland kan aanhaken en zijn doelpunten mee blijft pakken, dan zou hij me andermaal verrassen. Ik verwacht zowieso dat hij komend jaar een basisplaats bij oranje moet afdwingen.

5 september 2020 om 08:41

Ik heb nog wel m'n twijfels bij Donny, in Nederland overtuigend bij de beste uit de competitie. Maar Donny profiteert ook van goede spelers om hem heen waardoor hij vaker voor het doel komt. Ik verwacht in engeland dat er meer defensief werk van hem wordt verwacht en hoop dat hem dat ook goed af gaat. Wijnaldum ging ook naar het buitenland als pure nr10 en in z'n jeugd zelfs op de flanken. Nu gewoon een pure middenvelder met zowel aanvallend als verdedigend enorm veel kwaliteiten.

5 september 2020 om 08:45

Hij gaat het niet redden, Davy Klaasen verhaal

5 september 2020 om 08:50

@TonvanRooij, Op basis waarvan denk je dat? Van de Beek heeft toch al veel meer laten zien dan Klaassen? Althans, op een hoger niveau.

5 september 2020 om 08:50

Zo zuur op de vroege morgen. Kom eens met tekst en uitleg want zomaar wat roepen, zonder het toe te lichten, kan elk dom schaap.

5 september 2020 om 08:56

Over Wijnaldum had ik ook twijfel over hoe belangrijk hij zou kunnen worden. Uiteindelijk is hij toch netjes terecht gekomen, maar is hij Europese top? Dat Donny in Nederland zoveel goals maakt, zou je kunnen verklaren door inderdaad te stellen dat hij hele goede spelers om zich heen had. Fair enough. Maar in Europese wedstrijden, waarin ook de tegenstanders van hoger kwaliteit waren, pikte hij de goals ook mee. En het gaat me vooral om de manier waarom. Slim vrijlopen, goede eerste aannames en veel controle En rust bij de afronding. Ik zeg niet dat hij het 100% gaat redden, maar ik wil het graag zien. Hij heeft gewoon kwaliteiten waarvan ik hoop dat die nog level up zullen gaan.

5 september 2020 om 08:59

Ik zie Vd Beek ook als Klaassen 2.0. Klaassen scoorde zelfs meer dan Vd Beek. Al vind ik Vd Beek wel een betere voetballer. Vooraf lastig te zeggen maar ik zie het ook eerder mislukken dan slagen.

5 september 2020 om 09:12

@messibazoerJa, schone heeft ook veel meer laten zien dan Klaassen. Maar ook die lifte mee op de hele goede vibe waar ajax in zat dat seizoen. Dat ene seizoen... Van 2 jaar geleden.... die 4 a 5 wedstrijdjes....

5 september 2020 om 09:15

Klaassen nam ook alle penalty’s bij Ajax. Best groot verschil aangezien in zijn laatste jaar bij Ajax 75% van zijn goals penalty’s waren.

5 september 2020 om 09:49

Tonvan Rooij roept in ieder topic over Donny hetzelfde, maar weigert aan enige vorm van onderbouwing te doen. Als je op dit moment nog niet kan inzien dat Van de Beek veel verder is dan Klaassen, is er iets goed mis met je.

5 september 2020 om 09:09

Jawel hoor, Siem de jong. Zelfde hype als met Donny. En we weten hoe het hem vergaan is.

5 september 2020 om 10:29

Siem de jong had pech met blessures en is daar nooit helemaal overheen gekomen. Dus zijn potentie is nooit tot wasdom gekomen. En zodoende is hij niet als vergelijkingsmateriaal te gebruiken.

Voor de mensen die verwachten dat de titel over de interland gaat van gisteren... Nee, hij doelt op de oefen wedstrijd van ajax vorige week. Volgens mij was dat overigens al bekend dat hij vanwege transfer redenen niet speelde.

Ik heb met hem een beetje hetzelfde gevoel als Thomas Müller. Hij blinkt nergens in uit, maar heeft een enorm goed gevoel voor de ruimte om hem heen. Ik denk dat Muller bij een middenmoter niks bijzonders zou zijn. Maar sommige spelers zijn zo slim dat ze mits goed gebruikt op elk niveau mee kunnen.

5 september 2020 om 08:55

Dan blink je daar toch in uit, lijkt me. Gevoel voor ruimte is ook een belangrijke eigenschap

5 september 2020 om 09:02

Dat is absoluut waar. Ik denk zelfs een zwaar onderschatte eigenschap. De meeste lof gaat toch naar de spelers met de dribbel, de pass de techniek. De spelers die aan het einde van een aanval staan om de goal te maken horen nogal vaak dat ze blij mogen zijn met die mooie pass die ze kregen, of ze profiteerden van goed werk van de ander. Maar die Messi’s en Ziyech’s zijn maar wat blij dat ze hun pass of dribbel kwijt kunnen aan die mannen die de loopactie voor hen maakten.

5 september 2020 om 09:45

@Yoda en zo is het. Kijk eens bij de jeugd. Spelers genoeg met een actie maar hoeveel kunnen al de wedstrijd (beter) lezen? Hoeveel zij er op het juiste moment op de juiste plaats? Zoals Cruijff ooit zei, er is maar een moment dat je op tijd bent. Alle andere momenten ben je te vroeg of te laat. Die timing is echt een kunst.

5 september 2020 om 09:01

Daar doe je Müller echt te kort mee imo.

5 september 2020 om 09:17

Ik vind muller ook echt een geweldenaar en Donny mag hopen dat hij op dat niveau komt. Maar snap zijn punt wel degelijk, als van Gaal Müller niet had laten debuteren dan had hij dit misschien nooit gedaan. Een speler die niet opvalt in een jeugdteam (voor de meeste trainers)

5 september 2020 om 09:25

@13Nesta Nee, er zijn teveel verschillen om die 2 te vergelijken. Hou het maar gewoon bij Klaassen en Siem de Jong. Bij een Muller heb je constante power. Iemand die constant de aandacht afleidt. Sterk in de lucht. Functionele baltechniek is vergelijkbaar al wordt Muller minder snel nerveus. Dat zag je gister ook tegen Polen. Kreeg 2 x een bal over 4 meter aangespeeld en draaide gehaast weg om vervolgens die bal achter de speler aan te spelen. Hup, baltempo weg. Donny heeft 20min ofzoiets meegedaan maar er veranderde totaal niets aan het spel. Dat is bij een invalbeurt bij Muller toch altijd wel anders.daar is meteen te zien dat er een frisse speler het veld in is gekomen. Zo kan ik nog wel ff doorgaan. Verder is Donny natuurlijk een fijne jongen lijkt me. Geen speler die constant tegen de scheids aan het zeiken is. Of over de grond aan het rollen om kaarten aan te naaien. Dus wat ik zeg, het is een fijne speler om in de selectie te hebben. [Duimpje omhoog]

5 september 2020 om 12:11

Muller is all time meeste assist houder van de bundesliga, dan blink je volgensmij wel redelijk uit.

Al die jongens die kunnen rugnummer 34 makkelijk aanvragen als eerbetoon, want daar speelt niemand mee. Was het nummer 7 geweest ofzo dan had dat "eerbetoon" er nooit geweest omdat dat natuurlijk niet opgeëist kan worden.

5 september 2020 om 09:37

Doet het er iets toe dat een nummer makkelijker te verkrijgen is? Het gaat om de gedachte erachter. En bij VdBeek gaat dat nog wel even iets verder dan bij anderen.

5 september 2020 om 10:51

Wat is je punt Tinus? Moet iedereen nu met rugnummer 34 spelen? Of is t te makkelijk van Donny dat hij er mee wil spelen en zodoende wat goodwill kweekt bij de nouri family en mensen die begaan zijn met het hele drama/ circus?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Neville heeft één verklaring voor komst van Van de Beek naar Manchester United

Donny van de Beek bleef zondagavond in de topper tussen Liverpool en Manchester United (0-0) andermaal negentig minuten op de reservebank, voor de vijfde keer op rij in een Premier League-wedstrijd....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren