Eigen spelers schofferen West Ham United na controversiële transfer

Zaterdag, 5 september 2020 om 00:11Demen Bulbul • Laatste update: 00:32

West Ham United maakte vrijdagavond bekend Grady Diangana voor ongeveer twintig miljoen euro te hebben verkocht aan competitiegenoot West Bromwich Albion en dat heeft veel stof doen opwaaien, niet op de laatste plaats binnen de eigen spelersgroep van the Hammers. Onder anderen aanvoerder Mark Noble en Jack Wilshere hebben zich in niet mis te verstane woorden afkeurend uitgesproken over de transfer.

Diangana staat in Engeland te boek als groot talent en maakte vorig seizoen op huurbasis indruk in het shirt van West Brom. De 22-jarige linksbuiten was in dertig wedstrijden in de Championship goed voor acht doelpunten en zeven assists en droeg daarmee bij aan de promotie van the Baggies naar de Premier League. Diangana keerde vervolgens terug bij West Ham, maar de Londenaren verkeren financieel in zwaar weer hebben (mede) om die reden besloten afscheid te nemen van de jeugdexponent.

Die beslissing is echter niet goed gevallen bij enkele spelers van de club. Noble, nota bene aanvoerder en clubicoon van West Ham, reageert op Twitter woedend: "Als aanvoerder van deze club ben ik teleurgesteld, boos en verdrietig dat Grady is vertrokken. Een geweldig joch met een grote toekomst!!!!!", schrijft Noble, wiens tweet van een like is voorzien door onder meer ploeggenoot Declan Rice.

Ook Wilshere, een andere middenvelder van West Ham, lijkt teleurgesteld door het besluit van de Londense club. "Ga en doe je ding bij een club die je respecteert. Grote speler met een grote toekomst", schrijft de ex-speler van Arsenal onder een Instagram-post van Diangana. West Ham heeft opvallend genoeg gereageerd op de ophef die is ontstaan door de transfer en verzekert dat het geld dat binnenstroomt door het vertrek van Diangana zal worden geherinvesteerd. "We geloven dat we zo de beste kans maken om een selectie te vormen die in balans is en waarmee we onze doelen in de Premier League kunnen bereiken", zo klinkt het.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door mikeaddiction)

Tja, als West Han anders financieel op de blaren moet zitten, begrijp ik het nog. Maar als ze nu al dat geld weer gaan herinvesteren, snap ik er de ballen van. Zegt ook wel iets als je aanvoerder en een van je grotere namen dit publiekelijk afkeuren.

Ik begrijp dat ze kwaad zijn, maar dit is geen goede ontwikkeling voor de sport. Meer en meer sporters denken dat ze met hun platform alles kunnen zeggen en doen wat ze willen. Dit moet je binnenskamers houden want zo maak je alleen maar meer heisa.

5 september 2020 om 00:35

Dus als aanvoerder (of speler) mag je niet via social media reageren op het feit day een van de grootste talenten (zo niet grootste) wordt verkocht omdat ze "in zwaar weer zitten" maar als reactie geef West Ham aan dat ze het gaat herinvesteren. Ze hadden het talent dus niet hoeven verkopen en hebben de spelers in kwestie dus gelijk. Ondanks het feit dst het op social media gezet wordt. Want wanneer het niet gedeeld wordt, zullen types zoals jij die dit eerst "afkeuren" gaan zeggen waarom de spelers hun mond niet open trekken om de wanorde binnnen hun club aan te kaarten.

5 september 2020 om 00:40

'zulke types als jij'? Een beetje meer respect als je iemand aanspreekt want je weet dat niet. Waarom zou ik willen dat de spelers iets zeggen hierover, slaagt nergens op trouwens. Alsof zij hier wat over te zeggen hebben. Belachelijk argument. Ik heb zelf geen insta of twitter, het is maar dat ik het via voetbalzone heb gelezen.

5 september 2020 om 07:38

Je kan in zwaar weer zitten en daardoor je selectie niet op meerdere plekken versterken voor lijfsbehoud. Door een dergelijke verkoop is dat geld er wel om breder bezet te zijn. Niet heel gek toch?

5 september 2020 om 09:33

Nee, als aanvoerder mag je niet via social media je mening geven. Zeker als aanvoerder niet! Wel lekker leesvoer maar getuigt van weinig respect en hersens. Mening geven doe je maar binnenkamers. Club geeft ook niet zijn mening over spelers, via social media over hun prestaties en gedrag. Zou mooi zijn zeg!

5 september 2020 om 09:46

De club geeft aan het te herinvesteren maar geeft niet aan welk gedeelte van de transfersom.je kan bijvoorbeeld toch 10 miljoen nodig hebben om de begroting sluitend te krijgen en dan kan je er nog 12 van investeren.

5 september 2020 om 07:49

Op zich ben ik het wel met je eens, maar dan vooral met betrekking tot politieke statements en dergelijke van bekende sporters en andere mensen die bekend zijn, maar niet vanwege hun inhoudelijke kennis. Dergelijke personen hebben een enorm platform en invloed, maar totaal niet de kennis of het vermogen om echt iets bij te dragen over complexe onderwerpen. Echter in dit geval gaat het om iets voetbalinhoudelijks en ik vind het wel verfrissend dat spelers daarover het achterste van hun tong laten zien ipv die mediagetrainde antwoorden. Prima toch? Is toch ook het eerste wat een beetje journalist zou vragen aan de spelers?

5 september 2020 om 12:21

Neen, dit is niet prima en al zeker niet verfrissend. En het gaat om het transferbeleid van de club, dus niet echt over het voetbal zelf dus daar sla je de plank mis. Wat moet het bestuur wel niet denken als ze dit online lezen van hun eigen aanvoerder? Dus dan moeten we het gewoon ook normaliseren als het bestuur een tweet de wereld instuurt met hun onvrede als de ploeg hopelijk met 4-0 verliest? Gewoon onprofessioneel. Ik ben het wel met je eens wat betreft politieke statements en t-shirts voortdurend met alle onzin die ze verkondigen. Doen ze maar lekker naast hun job, maar niet tijdens de wedstrijden. Tijd dat ze dat moeten afschaffen, desnoods in een contract zetten dat dit niet toegelaten is. Sport moet te allen tijden sport blijven, ik heb het een beetje gehad met die politieke statements.

5 september 2020 om 07:55

Er is veel mis in het voetbal. Spelers die hun bek opentrekken over wanbeleid en voor de verandering niet monddood zijn, staat op dat lijstje wel heel laag voor mij dan. Helemaal als er sporten zijn waar dit eigenlijk genormaliseerd is.

5 september 2020 om 08:01

Bijzonder dat je zoveel tegenreactie krijgt. Bedrijfsbeleid evalueer je niet op het internet. Als je het er niet mee eens bent, sla je binnenskamers met je vuist op tafel.

5 september 2020 om 11:07

Misschien begrijpen die mensen niet hoe de bedrijfswereld in elkaar zit? Of ze hebben een verkeerd beeld van vrijheid van meningsuiting? Ik weet het niet

En dan is hun andere grote talent nog niet weg wat ook kan gebeuren rice die staat nadrukkelijk in belangstelling van chelsea.

West Ham United heeft een prima jeugdopleiding. Maar in het bestuur is men verblind geraakt met "grote namen" halen voor veel geld. Tot op heden is dat echter nog niet echt goed uitgepakt, jongens zoals Yarmolenko en Felipe Anderson, die voornamelijk voor het geld zullen tekenen, laten nu niet een onuitwisbare indruk achter.

Ze moeten Frankfurt nog betalen

Ze moeten Frankfurt nog betalen

Ze moeten Frankfurt nog betalen

Ik snap de woede en teleurstelling van de spelers. Maar dit is de voetballerij.. En kunnen spelers vertrekken uit eigen wil, transferen na goede periodes, en dus ook noodgedwongen verkocht worden. Dus ik vind de ophef een klein beetje overdreven.. Wat zou er bij Barça gebeurd zijn als Messi was vertrokken?? Dan waren de spelers misschien wel zwaar depressief geworden met gevolg ptss.. Schei toch uit joh..

5 september 2020 om 19:56

Helaas zit het wel wat dieper hier. Dit is het resultaat van jaren lang wanbeleid van de owners. Grote namen halen die floppen, matige trainers in huis halen, beloftes doen en niet nakomen, roepen dat je dit seizoen wilt gaan focussen op een jong team en vervolgens een van de jonge jongens met kans op speelminuten de deur wijzen (terwijl hij zelf aangegeven heeft te willen blijven). Daarbij komt dat je mee doet om degradatie en met deze transfer een directe concurrent versterkt.de supporters zijn er al langere tijd klaar mee en ook de spelers beginnen nu olie op het vuur te gooien. Hopelijk voor West Ham nemen Gold, Brady en Sullivan snel afscheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. SoučekMiddenvelder319
J. BowenAanvaller318
A. YarmolenkoAanvaller140
M. EmmanuelAanvaller00
D. RandolphKeeper20
N. TrottKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

420 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren