Van der Vaart stelt kritische mening bij: ‘Ze hebben mij positief verrast’

Vrijdag, 4 september 2020 om

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn na het Nations League-duel van het Nederlands elftal met Polen (1-0 overwinning) complimenteus over Hans Hateboer en Marten de Roon. Het duo van Atalanta begon in de basis in de eerste interland na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona en maakte op de twee analisten een prima indruk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door sirius)

Van der vaart zegt het wel mooi. De Roon doet weinig fout, er zijn niet veel spelers die dat nog kunnen.

4 september 2020 om 23:25

@dolleleen De Roon speelde vandaag een topwedstrijd Deed niks verkeerds en heel veel goeds..

Het probleem vandaag waren de backs. In het moderne voetbal moeten de backs erover heen gaan. En hateboer is niet 1 keer zn mannetje voorbij gekomen of over zn man heen gedemarreerd. Ik weet dus echt niet waar die zogenaamde analisten het over hebben. Ook Ake deed dat niet echt goed. De backs zijn tegenwoordig bijna de belangrijkste aanvallers. En als die niet over hun mannetje heen kunnen gaan dan heb je een probleem want dan mis je twee belangrijke opties. En dat was vandaag bij Oranje het geval. Dumfries en Daley Blind doen dat veel en veel beter waardoor er ruimte voor de aanvallers ontstaat.

4 september 2020 om 23:36

niet 1 x? Assist Hateboer was vanaf de achterlijn.

4 september 2020 om 23:48

@goedkoop33 Lees goed wat ik zeg: "hateboer is niet 1 keer zn mannetje voorbij gekomen of over zn man heen gedemarreerd". Dat klopt toch?

5 september 2020 om 08:11

Dit ligt natuurlijk aan wat de afspraken zijn. Je als back zijnde niet continue naar voren rennen zonder dat daar afspraken voor zijn. Het lijkt erop als Lodeweges zijn backs terughoudend gebruikt en wil opbouwen met Frenkie door het midden. Eigenlijk wat Koeman ook al jaren deed.

5 september 2020 om 08:24

Wat betekent 'over zijn man heen demarreren?' Hateboer was toch gewoon de eerste speler bij de 2e paal? Dus eerder dan zijn directe tegenstander toch?

5 september 2020 om 11:01

Hateboer maakte ook veel schijnbewegingen, bij zijn eerste aanname, waardoor hateboer er in een keer langs kon. Zonder poespas of demarrage.

4 september 2020 om 23:40

@skutjesilen - Lekker man, beoordelen op 1 interland. Kunnen we mensen ook op de lange termijn beoordelen? Ik heb in een andere reactie al uitleg gegeven, want je zit weer met dezelfde comment gal te spugen op dezelfde backs in die andere post van VZ. Maar heb genoeg keren gezien dat Hateboer zonder bal zijn waarde liet zien en dat Ake verdedigend zijn man staat. En alsof Daley vaak diep gaat zonder zijn bal. Beste man is veels te traag als back en is continu zoekgespeeld door de vleugelaanvallers bij Oranje vanaf Koeman aan de leiding kwam. Als centrale verdediger is hij echt heel goed, maar als linksback zie ik toch liever een andere man.

4 september 2020 om 23:58

@fcgrun050 Daley heeft absoluut zn tekortkomingen. Daley is aan de bal heel sterk en aanvallend heel goed. Maar verdedigend inderdaad best wel een drama door zn tekort aan snelheid. Ben ik met je eens. Daley is wat mij betreft daarom ook niet ideaal. Maar hij is wel een extra aanvallende optie waardoor Oranje aanvallend super sterk is en ver van het doel kan spelen (niet onder druk komt). Liverpool en Bayern zijn vooral ook zo sterk door hun links en rechtsbacks. Die maken acties langs verdedigers, denderen over hun mannetje heen, gaan combinaties aan in de aanval. Daardoor krijg je twee extra aanvallende opties erbij en krijgen de andere aanvallers ruimte. haal die backs weg en je zult zien dat ook Bayern en Liverpool opeens niet meer zo denderend zijn. Oranje is vooral ook zo sterk doordat Dumfries en Blind dat spel ook redelijk goed beheersen. En natuurlijk is Blind geen Alphonso Davies of Dumfries Trent Alexander Arnold, maar ze doen het wel heel goed op hun manier waardoor de andere aanvallers veel beter in hun spel komen. Hateboer, sorry, heel matig vandaag.

5 september 2020 om 00:04

@skutsjesilen - Nee sorry hoor, maar onze backs en keeper zijn op dit moment toch echt de zwakste posities die we in het Nederlands elftal hebben. Oranje is helemaal niet "zo sterk doordat Dumfries en Blind dat spel ook redelijk goed beheersen". Nederlands elftal was zo sterk omdat Van Dijk en De Ligt een wereldduo is/was onder Koeman, het Nederlands elftal was zo sterk omdat het middenveld prima in balans was, met De Jong als spelmaker, Wijnaldum als aanvallend ingestelde box-to-box middenvelder en De Roon als degene die de tegenaanvallen eruit haalde. Het Nederlands elftal was zo sterk omdat Memphis onder Koeman in geweldige doen was. Ik heb echt voor het eerst gelezen dat iemand zegt dat onze backs een van de succesfactoren was van het Nederlands elftal. Dan heb ik echt een heel andere Nederlands elftal gezien onder Koeman dan wat jij hebt gezien.

5 september 2020 om 00:17

@fcgrun050 Helemaal met je eens. Maar dat hoef ik allemaal toch niet op te schrijven? Dat weten we toch. Maar Oranje is wel degelijk nog beter (ondanks de bijzondere klasse van Virgil en Frenky en Memphis en Wijnaldum) als we aanvallende backs hebben die hun mannetje kunnen passeren, over hun man heen kunnen gaan of, zoals bij Blind, door bijzonder goed combinatiespel keer op keer op de achterlijn komen. Dan ben je altijd beter dan met twee statische backs die vooral verdedigen en aanvallend amper of niks toevoegen.

5 september 2020 om 00:31

@skutsjesilen - Maar je gaat weer meerdere interlands vergelijken met een interland onder een nieuwe bondscoach, ander elftal en de eerste keer dat ze weer bij elkaar komen na zo'n lange tijd. Zullen we op een lange termijn beoordelen in plaats van dat we nu een compleet andere elf willen terugzien? Ik vind persoonlijk voor de eerste wedstrijd dat het niet slecht ging, alleen was Oranje vergeten zichzelf te bekronen met goals (De Jong op de paal, Memphis die bij 1-tegen-1 op Szczesny aanschot, etc.). Maar Blind voegde vanaf links amper iets aanvallend toe. Enige wat hij goed deed waren de corners nemen. Voor de rest heb ik alleen balletjes breed gezien en heel soms een goeie hoge steekpass vanaf links. Ik vind Blind een prima voetballer en een prima centrale verdediger, maar alsjeblieft niet meer op links zetten. Dat jij Dumfries beter vind kan ik nog in vinden, ook al vind ik nog steeds dat je Hateboer echt enorm down played, maar Blind op links kan gewoon niet meer.

4 september 2020 om 23:44

Bij hun clubs wel

4 september 2020 om 23:59

Hun taak blijft nog altijd verdedigen..en waar mogelijk een keer mee opkomen. Beiden deden ze vandaag prima. Dat backs als belangrijkste aanvallers gezien worden, is wat kortzichtig. Tenzij je Jesus Navas heet, als rb neergezet wordt maar nog wel een beetje kan voetballen, moet je als back zorgen dat er ruimte ontstaat voor je aanvallers en de bal op het juiste moment afgeven of voorgeven. Vooral niét doen alsof je een buitenspeler bent, anders was je wel een buitenspeler geworden.

5 september 2020 om 00:56

Hoe denk je dat hateboer bij atalanta speelt dan? Als moderne back of als verdedigende back? Gebrek aan evt. Loopacties (ook al had ie een assist en is wat je zegt eigenlijk dus al niet gebaseerd op feiten) blijven wel vaker uit in dit soort gwzapige wedstrijden.

5 september 2020 om 10:40

Hoe kan je nou over je mannetje heen als je de tegenstander vastzet op hun helft. Dan staat hun back al bijna op de achterlijn.

Heeft vd Vaart een mening? Presentator: wat vind jij, moet er een vervanger komen voor Lodeweges? Vd vaart: ik denk dat er een vervanger gaat komen ja. Presentator: maar wat vind jij, moet er een vervanger komen? Vd vaart: ik denk wel dat er een vervanger gaat komen ja... zucht

5 september 2020 om 00:22

Ja het is behoorlijk bedroevend... wat dacht je van deze: 'op dit moment denk ik dat Hateboer sowieso in een beter ritme zit. Dumfries speelt bij PSV ook nog niet, dus wat dat betreft zou ik altijd voor Hateboer kiezen", reageert Van Hooijdonk op dat vraagstuk.' Makkelijk mening geven na een goede wedstrijd van Hateboer! Wees dan een Valentijn Driessen en zeg zoiets vóór de wedstrijd.

5 september 2020 om 07:18

Grappig dat jij dat dan zo intepreteert. Ik meen dat Pierre woorden van Virgil een betekenis gaven die compleet uit context getrokken was (de spelers willen Lodeweges als bondscoach) en dat van de Vaart hier door slechte vragenstelling tot 3x toe corrigerend op moest antwoorden. Nee, Lodeweges word niet de nieuwe bondscoach maar er komt een nieuwe. Niks mis met van der Vaart zijn antwoorden, wel met vraagstelling van die presentator (die overigens altijd slecht is) en amateurpsychologie en aannames van Pierre.Misschien niet zo snel oordelen en een keer proberen te luisteren naar wat er word gezegd en niet wat jij wil horen

5 september 2020 om 07:32

Dit heeft helemaal niks met interpretatie te maken, het ging toch letterlijk zo? Hij moet tot 2 of 3x toe vragen wat vd Vaart zelf vindt, en vd Vaart zegt niet wat hij vind maar wat hij denkt dat gaat gebeuren, idd ondanks de woorden v Hooijdonk. Hij had ook kunnen reageren op de woorden van Hooijdonk én daarna zijn eigen mening geven. Dat ik me afvraag of hij een mening heeft, is wellicht wat overdreven, maar hij kan toch gewoon de vraag beantwoorden lijkt me.

Hateboer heeft me positief verrast. Die speelde echt uitstekend in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Als hij dit weet vast te houden, mag Dumfries zich wel zorgen gaan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atalanta 3 2 0 0
2019/2020 Atalanta 32 0 10 0
2018/2019 Atalanta 35 5 5 0
2017/2018 Atalanta 33 0 3 0
2016/2017 Atalanta 6 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Cillessen maakt indruk: ‘Laat de discussie nu maar eens stoppen!’

Frenkie de Jong (8,5) en Jasper Cillessen (8) krijgen de hoogste cijfers van Marciano Vink, die de Oranje-internationals tegen Italië beoordeelde namens De Telegraaf. De oud-international zag Cillessen een sterke wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren