‘Valencia duwt Jasper Cillessen naar uitgang: Engeland of Duitsland lonkt’

Vrijdag, 4 september 2020 om

Ook Jasper Cillessen dreigt slachtoffer te worden van de grote schoonmaak bij het noodlijdende Valencia, zo meldt Gols Media. De 31-jarige doelman is door los Che aangeboden bij meerdere clubs uit de Premier League en de Bundesliga, schrijft het Spaanse medium op basis van 'bronnen dichtbij de club'. Cillessen moet tussen de tien en twaalf miljoen euro kosten, maar ook een huurovereenkomst is niet uitgesloten.

Cillessen kwam een jaar geleden als onderdeel van een ruildeal met Neto naar Valencia, maar de keeper van het Nederlands elftal wist in de sinaasappelstad niet te overtuigen. Cillessen kampte met meerdere blessures en moest zijn plek onder de lat gedurende het seizoen een aantal keer afstaan aan Jaume Domènech. Vanwege zijn tegenvallende prestaties én zijn hoge salaris mag de Nederlander nu uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Everton is een van de clubs die in de markt is voor Cillessen. Manager Carlo Ancelotti wil naar verluidt niet verder met Jordan Pickford, die sinds 2018 de eerste keus is bij Everton. Director of football Marcel Brands hengelde vorig jaar overigens ook al eens naar Cillessen. Op dit moment is de komst van de goalie van Valencia voor the Toffees echter alleen haalbaar indien Pickford verkocht wordt.

Ook Bayer Leverkusen denkt aan een bod op Cillessen. Trainer Peter Bosz is niet tevreden over doelman Lukás Hrádecky en hoopt daarom een vervanger aan te trekken. Bosz werkte in 2016 bij Ajax kortstondig samen met Cillessen. Bosz werd in juni van dat jaar aangesteld als hoofdtrainer van de Amsterdammers, eind augustus werd Cillessen verkocht aan Barcelona.


Poll

Welke club zou je Jasper Cillessen adviseren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door dick winnen)

Cillessen of Pickford is lood om oud ijzer.

4 september 2020 om 16:10

Ik schat Pickford nog iets hoger in. Uiteraard komt Everton, met Michel Brands op kop, kijken. Cilissen heeft immers een aantal mooie clubs op zijn palmares staan en dat is voor Everton en Brands het signaal om toe te slaan. Dat het kwalitatief geen hoogvlieger is, dat is van ondergeschikt belang!

4 september 2020 om 17:12

Naja, ik zeg dit niet omdat Jasper mijn club z'n doel verdedigd heeft, maar hij heeft het bij Ajax en Barcelona toch wel gewoon verdomd goed gedaan? Bij Valencia was het iets minder, maar moet hij nu helemaal afgemaakt worden omdat hij een minder goed seizoen heeft? Toen hij als stand-in voor Ter Stegen fungeerde, kreeg hij alle veren in zijn reet gedouwd omdat hij het zo goed deed (wat ook echt zo was). Nu zit hij bij een Valencia wat afgelopen seizoen compleet de weg kwijt was, heeft hij geen goed seizoen gespeeld, maar doen we wel meteen alsof hij door de mand gevallen is. Die conclusie wil ik pas trekken als hij niet sterk terugkomt. Niet vervelend bedoeld naar de PSV-fans, maar Cillessen heeft niet eenzelfde seizoen als Jeroen Zoet gedraaid ofzo? Overigens heb ik de ruil van Neto - Cillessen nooit begrepen, zowel aan Barcelona kant als Valencia kant niet, Cillessen's kant wel, die kon mooi meer spelen.

4 september 2020 om 17:30

@rutgerrr vooral in Nederland. als er een spits van de tegenstander per ongeluk een bal tegen hem aanschoot werd dat hier meteen neergezet als een wereldredding

Wat heb ik dan gemist met Pickford? Dat is toch gewoon een degelijke doelman?

4 september 2020 om 16:04

Ja zeker bij cillissen is dat echt een beetje lood om oud ijzer. Beiden gewoon prima keepers, maar ik denk dat zowel Nederland als Engeland toch graag een wat sterkere keeper zouden willen hebben om te kunnen kiezen.

4 september 2020 om 16:07

Heeft een matig seizoen gehad en als zo'n keeper een matig seizoen heeft, zakt ie al vrij snel door de ondergrens. Toen hij begon was hij inderdaad zeer degelijk, maar die reputatie lijkt hij kwijt te zijn. Denk overigens niet dat Cillessen nu een verbetering is. Die heeft hetzelfde probleem.

4 september 2020 om 19:30

Precies. Bij Engeland was Pickford bij gebrek aan beter ineens eerste keuze, omdat een Engelse jongen een beetje kon keepen. Maar nu is men er achter dat het ook geen topper is. Hetzelfde kun je over Cillessen zeggen, misschien in mindere mate. Het type spel van Leverkusen past echter wel beter bij zijn kwaliteiten. Hij kan meevoetballen, goed in de een tegen een. Hoge ballen en voorzetten is hij minder op. En daarnaast een coach die hem kent bij Leverkusen.

4 september 2020 om 16:07

Dat dacht ik ook ja. Kan me nog herinneren dat ze erg blij waren toen ze hem overnamen van Sunderland. En hij hield al die tijd Stekelenburg op de bank, die ik persoonlijk hoger inschat dan Cillessen, dus dit lijkt mij niet bepaald een stap vooruit voor Everton.

4 september 2020 om 17:16

Stekelenburg hoger inschatten dan Cillessen rond die tijd (als ik het zo interpreteer, of bedoel je Pickford?)? Stekelenburg is al jaren uit vorm en heeft sinds zijn vertrek bij Ajax niet echt meer iets klaargespeeld bij Roma, Monaco, Southampton en Everton. Ik vind Cillessen ook geen denderende ontwikkeling maken, helaas, maar hij heeft in die tijd bij Barcelona en Valencia nog aardig wat minuten gemaakt. Hoop echt dat er in Nederland wat jonge keepers opstaan die kunnen groeien naar de top, want we zijn sinds Van der Sar niet echt heel erg verwend geweest met keepers, ook al hebben Stekelenburg en Cillessen het prima gedaan op het WK 2010 en 2014. Verrips gaat niet spelen bij Sheffield die nu Ramsdale hebben gehaald van Bournemouth, Paes en Drommel zijn redelijk "meh", Scherpen maakt nog geen denderende indruk bij Jong Ajax (je zal denken dat hij het beter zal doen met een goed team en een lager niveau), en Bijlow moet nog blijken als hij de wil, kracht en talent heeft om uiteindelijk de eerste keeper van Feyenoord te worden en door te groeien naar een Europese topkeeper. Wedstrijden van Feyenoord die ik in de voorbereidingen heb gezien (dortmund, Duisburg), deed hij het niet heel onaardig.

4 september 2020 om 18:40

Ja ik schat Stekelenburg absoluut hoger in dan Cillessen. Beide hebben ze de afgelopen jaren nauwelijks gekeept bij hun clubs (cillessen dan wel gek genoeg bij Oranje terwijl hij bankzitter was) maar als het gaat om het niveau wat ze kunnen aantikken, denk ik zeker dat Stekelenburg de beste van de 2 is. Daarnaast heeft Stekelenburg nog enigszins uitstraling, wat bij Cillessen totaal ontbreekt. Wat betreft Oranje zou ik op dit moment voor Krul kiezen, maar ik ben het met je eens dat het met het aanstormende keeperstalent tegenvalt.

4 september 2020 om 17:02

Nee, hij laat veel te veel houdbare ballen door, mede door zijn gebrek aan lengte en rekbaarheid.

Komt gewoon te kort voor de top. Proberen bij een leuke Europese club aan de bak te gaan waar hij gehaald word als eerste keeper, en nog wat geld binnen te harken. Anders gaat zijn veel belovende carrière als een nachtkaars uit.

4 september 2020 om 17:14

Maar wat is de top? Bij Barcelona deed hij het prima en dat is toch wel de top van het voetbal? Valencia noem ik geen top, Everton ook niet. Ik zal Jasper geen werelddoelman noemen hoor, maar we doen tegenwoordig allemaal alsof hij bij RKC op de bank hoort te zitten.

4 september 2020 om 17:24

Waar op baseer jij dat hij het prima deed bij Barcelona? Die enkele wedstrijd die hij gekeept heeft? Is nooit vaste basis speler geweest. Als hij het bij Barcelona prima deed zou hij dan niet in de basis moeten staan bij een niet top club volgens jou als Valencia. Dat jij wil overdrijven door RKC hierbij te betrekken kan ik niets aan doen. Geef aan dat hij naar een leuke Europese club moet gaan waar hij gehaald word als eerste keeper.

4 september 2020 om 17:28

@rutgerrr hij keepte daar een paar wedstrijdjes in de beker per seizoen tegen mindere tegenstanders en daar was het ook niet altijd goed. ik kan me bv en wedstrijd tegen als ik me niet vergis Real Betis herinneren waar hij ook flink de fout inging

4 september 2020 om 19:08

Ook niet zo n schande dat hij Ter Stegen er niet uit kreeg. Is gewoon een van de beste keepers ter wereld. Cillissen is een prima subtop keeper en de beste Nederlandse keeper op dit moment. Het is geen Van de Sar maar zoals Rutger het al zei hij deed het prima bij NEC, Ajax, Barca en Oranje. Gewoon betrouwenaar en altijd een voldoende.

Ik heb hem verschillende wedstrijden goed tot erg goed zien keepen voor Valencia... het is bij hem toch vooral een uitstralingsding lijkt het, want technisch gezien een goede keeper.

4 september 2020 om 16:09

Dat Valencia van hem af wilt heeft enkel te maken met de financiële problemen in Valencia

4 september 2020 om 16:30

Nou nee. Hij heeft ook gewoon erg matig gepresteerd. Dan is de combinatie met een hoog salaris dodelijk, zeker bij een club die het zwaar heeft op financieel gebied.

4 september 2020 om 16:44

ik heb hem ook verschillende wedstrijden slecht tot erg slecht zien keepen bij Valencia. tegen Barca en Ajax bv was het echt knudde. Cillessen komt imo tekort voor dat niveau en zou beter passen bij bv een Augsburg

4 september 2020 om 17:09

Eens wel... hij is wisselvallig... tegen Real was hij erg goed weer... maar wisselvalligheid moet niet op dat niveau idd.

4 september 2020 om 17:26

@j.m. Keynes ook mee eens! het is een keeper met pieken en dalen. tegen Chelsea stond hij bv wel geweldig te keepen maar als je dan weer zo een wedstrijd in de Nations League tegen Portugal ziet dan maakt hij weer een cruciale fout. ik denk dat de Europese subtop net iets te hoog voor hem is maar goed, als hij naar Everton kan komt hij wel bij een naar mijn mening prachtige club met veel mogelijkheden terecht

Ik ben echt zo benieuwd waar dit gaat eindigen voor hem. Hij is voor de subtop europa niet goed genoeg, maar een laagvlieger in een top competitie zou echt een terugkeer eredivisie betekenen.

Mag hij zijn handjes dicht mee knijpen als hij naar Leverkusen kan. Kan hij nog mooi een paar jaar ballen op een goed niveau. Everton zou ik niet doen, voetballen in de grijze middenmoot. Met Leverkusen voetbal je om CL plaatsten en spelen jaarlijks Europa Cup

4 september 2020 om 16:54

Al gaat hij naar Leverkusen, dan is hij alsnog tweede keeper. Die gaat Radecky (of hoe je het ook schrijft) niet onder de lat vandaan keepen. Als Pickford echt wegkan bij Everton, heeft hij daar meer kans denk ik.

Leverkusen is denk ik een goede keuze voor Cillessen. Subtop van Duitsland, denk ik een goed niveau voor hem. En met Bosz een enigszins bekend gezicht als trainer. Als hij weer met wat meer vertrouwen gaat spelen, is het echt een prima keeper. Blijft ergens toch wel zonde dat hij er destijds voor gekozen heeft tweede viool te gaan spelen bij Barcelona.

Ik heb het idee dat de broer van Cillissen moderator is. Alle reacties van mij met enige kritiek op Cillissen worden meteen verwijderd. Terwijl hij gewoon matige keeper is!

Ik weet dat v.d. Sar op late leeftijd nog de overstap maakte naar MU en won meteen de CL en schreef geschiedenis voor de club.

wat een beleid bij Everton. Pickford vind je niet goed genoeg en dan neem je een keeper die eigenlijk nog minder is

Ik persoonlijk vind die keeper van Leverkussen altijd een zeer sterke indruk maken. Bij Everton gaat hij Pickford denk ik ook niet 1,2,3 uit de basis spelen. Gun het hem wel dat hij eens de absolute nummer 1 wordt maar ik vrees het ergste.

Cillessen gaat die er allebei niet uitkeepen. Denk dat hij het beter een niveautje lager kan zoeken.

Is gewoon een middelmatige keeper met af en toe een uitschieter...overschat zichzelf veel teveel...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Osasuna71
12.Elche70
13.Valencia7-1
15.Eibar5-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder61
M. GómezAanvaller63
Manu VallejoAanvaller62
K. GameiroAanvaller40
Álex BlancoAanvaller30
M. DiakhabyVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren