Spanje verpest in allerlaatste seconde debuut van Robin Gosens

Donderdag, 3 september 2020 om

Duitsland en Spanje hebben de eerste groepswedstrijd van de nieuwe fase in de Nations League met 1-1 gelijkgespeeld. Die Mansschaft dacht de wedstrijd in de tweede helft te hebben beslist met een knap doelpunt van Timo Werner, maar Spanje kwam in de laatste seconde terug dankzij een intikker van José Gaya. Robin Gosens, die zijn debuut maakte voor het Duitse elftal, leverde overigens de assist bij de treffer van Werner. Aan de zijde van Spanje maakte Ansu Fati zijn debuut. De zeventienjarige aanvaller van Barcelona is de jongste Spaanse debutant sinds 1936.

Beide ploegen waren in de eerste helft duidelijk aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, met daaruit voortkomend kansen voor beide partijen. Na een kwartier had Rodrigo Moreno de openingstreffer namens Spanje moeten maken. De spits werd gelanceerd door een verkeerde terugspeelbal van Emre Can en was al voorbij de ver uitgekomen doelman Kevin Trapp. Rodrigo treuzelde echter zolang dat de Duitse goalie met een sliding de bal kon heroveren.

Vlak daarna werd Leroy Sané aan de andere kant gevaarlijk. De vleugelaanvaller kwam vanaf rechts naar binnen en schoot de bal richting de verre kruising, maar zag doelman David de Gea redding brengen. Weer aan de overzijde kreeg Sergio Busquets de bal in het zestienmetergebied met het hoofd terug gelegd van Pau Torres. De middenvelder van Barcelona probeerde het ineens, maar schoot recht op Trapp.

Zes minuten na rust pakte Duitsland de leiding in de wedstrijd. Gosens bereikte met een lage pass van de linkerflank Werner, die in het strafschopgebied aan een korte dribbel begon. De kersverse spits van Chelsea omspeelde Sergio Ramos én Pau Torres en vond met een laag schot de linkerhoek: 1-0. Werner had het duel enkele minuten daarna in het slot kunnen gooien, maar mikte in vrije positie van dichtbij in het zijnet.

Spanje beleef geloven in een resultaat en zag in het slot van de wedstrijd gevaarlijke afstandsschoten van Rodrigo en Thiago Alcántara rakelings naast vliegen. Sergio Ramos dacht de gelijkmaker binnen te koppen in blessuretijd, maar werd teruggefloten vanwege een vermeende duw. Toch slaagden de Spanjaarden er nog in om terug te komen. Rodrigo kopte de bal in de zestien naar José Gaya, die van heel dichtbij binnen tikte: 1-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door danny1993)

Mooi voor die jongen, jammer dat hij voor Duitsland koos

3 september 2020 om 23:07

Ik heb hem even goed bekeken. Weet niet of Gosens onze LB problemen bij Oranje nou werkelijk zou oplossen. Hij deed best wat ok dingen maar ook dingen die niet zo overtuigend waren. Een ok speler niet meer dan dat.

3 september 2020 om 23:13

Wat een argument. ''ik heb liever ook zo weinig mogelijk keuze'' zodat je jarenlang opgeschept zit met dezelfde Lb/rb/...

3 september 2020 om 23:56

@skutsjesilen - Als we hem op een wedstrijd gaan beoordelen, dan ben je helemaal van de zotte. Eerste helft kwam hij amper aan bod, want de aanvallen gingen allemaal vanaf rechts. Tweede helft heeft hij het ruim voldoende gedaan. Of moesten we De Ligt ook afschrijven omdat hij een belabberd debuut had tegen Bulgarije?

4 september 2020 om 00:29

Voel je je nou niet ontzettend dom, dat je zo een domme reactie plaatst op basis van 1 wedstrijd? God, wat is dat toch met voetbal kijkers en de waan van de dag?

Ik dacht dat het buitenspel was? Die voorzet word doorgekopt door een Spanjaard toch? en die laatste Duitser gleed al over de achterlijn?

3 september 2020 om 22:46

Dacht dat die laatste duitser het juist ophief.

3 september 2020 om 22:49

Ik heb teruggekeken op twitter en volgens mij die hand van die Duitser was niet over de achterlijn. Wel scherp dan van de grensrechter want volgens mij is er geen VAR aanwezig

3 september 2020 om 22:54

Het camerabeeld heeft die glijdende Duitser totaal gemist. Niet alleen zitten we zonder var, we hebben nog geen 3 camerahoeken bij zo’n wedstrijd. Niet echt de manier om mij te overtuigen dat ik nu naar een heel serieus toernooi zit te kijken, maar goed.

4 september 2020 om 16:00

Het is gewoon een geldig doelpunt, ongeacht of de verdediger over de achterlijn is of niet. Hij heft hoe dan ook buitenspel op.

4 september 2020 om 21:43

Dat geloof ik goed, maar ik wil her gewoon zien. Voor hetzelfde geld is ie als een razende opgestaan en terug gelopen, nu weten we niks zeker.

5 september 2020 om 03:51

Als je het wilt zien, moet je de beelden gewoon opzoeken. Op het moment dat er wordt gescoord is de verdediger nog volop in beeld (via de standaardcamera), en daarna kun je hem in 2 van de 4 herhalingen die daarop volgen ook nog gewoon zien liggen op het moment dat de bal naar Gaya wordt gekopt. Duidelijker dan dit wordt het niet. Er waren bij deze wedstrijd net zoveel camera's aanwezig als bij de meeste profwedstrijden op dit niveau, dus ik vraag me af welke wedstrijd je hebt gezien als je maar 3 camerahoeken hebt geteld. Hier heb je een link naar de samenvatting. Even de spaties weghalen en dan doorspoelen naar minuut 8:26 voor het doelpunt: youtube. com / watch?v=emgzigo3y9y

3 september 2020 om 22:56

Als je over de achterlijn glijd ben je niet uit het spel... Zou wat zijn dan kun je ff over de lijn stappen om buitenspel te creëren

4 september 2020 om 08:57

Inderdaad, ik verbaas me toch echt hoe weinig mensen tegenwoordig nog simpele logica kunnen toepassen.

Het venijn zit hem in de staart. Had toch echt wel verwacht dat Duitsland deze over de streep zou trekken. Helpt ook niet mee dat de scheids nog door laat voetballen terwijl de speeltijd allang voorbij is.

Kan iemand uitleggen waarom het geen buitenspel was? Op moment van koppen stond Gaya tussen de keeper en de laatste Duitser of lag de verdediger met één hand in het veld?

3 september 2020 om 22:48

Er lag nog een Duitser aan de zijkant die het ophief! Op het eerste gezicht dacht ik ook dat het buitenspel was, tot ik de herhaling zag.

3 september 2020 om 22:49

Ja ik kom dat niet goed zien, want je zit op een bepaald moment dat hij door de voorzet achter de lijn met ze lichaam gaat. Alleen kan ik niet waarnemen als hij eerder was dan de 1ste Spanjaard kopt.

3 september 2020 om 22:57

Als je vrijwillig over de lijn gaat ben je niet uit het spel..

3 september 2020 om 23:24

Precies, was op het EK 2012 ook nog gedoe over met Van Nistelrooy tegen volgens mij Italië. Was ook geen buitenspel omdat die Italiaan nog achter de doellijn lag

3 september 2020 om 23:39

*2008

4 september 2020 om 00:30

Zoveel ontwetende mensen inderdaad. Zoveel mensen die nog de discussie aan gingen, buitenspel dit dat, leer de regels denk ik dan..

4 september 2020 om 09:32

Dat verklaard het, danku. Excuses Yuto dat ik niet al wetend ben.

Ik moet eerlijk toegeven: ik schrok erg van Sané. Hij leek zich te irriteren aan het feit dat hij nog niet fit genoeg is voor de start van de Bundesliga. Dat is natuurlijk niet zo heel vreemd, als je alleen maar trainingspotjes tegen de onder 15 hebt gespeeld. Maar het was niet goed genoeg vanavond...

3 september 2020 om 23:09

@lewangowiski En wat had je dan verwacht in een eerste wedstrijd na een jaar blessure revalidatie meteen tegen Spanje? Verder speelde hij helemaal niet slecht en zie je aan alles zijn enorme potentie. Zoals de commentator zei hij viel meer op dan Timo Werner (totdat die scoorde). Dus ik weet niet waar je precies van schrok.

4 september 2020 om 00:54

Ik zeg daarom ook dat het niet zo vreemd is dat het zo gaat. Alleen hield ik er rekening mee dat Sané wedstrijdfit was, en dat dus helemaal niet was. Je moet niet vergeten dat hij zijn plek nog niet veroverd heeft, met vooral Coman als concurrent. Op dit moment heeft Coman de winnende goal in de Champions League finale gemaakt, en als Peresic ook nog komt gaat Flick natuurlijk voor de meest fitte speler. Op dit moment is Sané dat niet, en zal hij spelritme moeten opbouwen. Als bayern fan zie ik in ieder geval een leuke concurrentiestrijd tegemoet, en hoop ik dat die concurrentiestrijd zich alleen maar uitbetaald in doelpunten en assists voor Bayern

3 september 2020 om 23:35

Sane heeft sowieso een vrij tegenvallende staat van dienst bij Duitsland, al heeft hij nog jaren de tijd om daar wat aan te veranderen.

3 september 2020 om 23:51

zijn rendement valt enigszins tegen maar ik heb Sane wel met regelmaat geweldig zien spelen voor Duitsland. o.a. in de wedstrijd tegen Oranje toen hij en Gnabry echt een plaag voor onze verdediging waren

4 september 2020 om 00:20

Inderdaad die wedstrijd was hij top maar wel een uitzondering. Maar Duitsland gaat m toch wel opstellen, zoveel fatsoenlijke linksbuitens heeft Duitsland niet meer, nu Brandt en Draxler allebei middenvelders zijn geworden. Sowieso heeft Duitsland een hoop goede verdedigers en al helemaal middenvelders (Kroos, Draxler, Brandt, Havertz, Goretzka, Gundogan en tegenwoordig ook Kimmich), maar is het aanvallend in de breedte wat mager, achter Sane, Muller en Werner. Geen wonder dat Low aan het experimenteren is of het systeem ook met slechts twee aanvallers werkt.

4 september 2020 om 00:23

@hangover96 vergeet Gnabry niet. dat vind ik de beste aanvaller van dit Duitse elftal en Havertz kan eventueel ook nog in de spits al zie ik hem zelf liever op het middenveld

4 september 2020 om 00:35

O ja das waar Gnabry is er ook nog, maar Muller is gestopt. Valt het nog wel mee dan, maar idd ik zie Havertz niet echt als spits meer.

4 september 2020 om 11:43

Müller is niet gestopt en gisteren na de wedstrijd vertelde Löw dat hij normaal gesproken geen beroep meer op hem (of Boateng of Hummels) zal doen maar dat zijn mening kan veranderen als er door bijv. blessures een andere situatie ontstaat.

Voor de wedstrijd hoopte ik op een memorabele pot voetbal. Helaas was het niet waar ik op hoopte. Geen speler in mijn ogen met een 9 of 10. Matig voetbal, verslaggever niet in vorm (siert lult normaal de 90 minuten wel vol) en boven alles mis ik publiek. O mijn god, laat ajb wat mensen in het stadion of doe wat geluid op de achtergrond ook al is het om het commentaar te compenseren. Dit was niks en ik begin al te twijfelen of ik morgen nog zo een "vriendschappelijk" potje ga zien zonder in slaap te vallen. Dat hebben vele clubs of zenders wel beter voor elkaar. Nu moet ik zeggen dat ik deze wedstrijd als neutrale toeschouwer heb bekeken en misschien dat iemand met een voorkeur voor een land op het puntje van zijn stoel heeft gezeten door de stand, maar ik miste echt een lichtpuntje in de wedstrijd.

Jammer dat Duitsland zich zo defensief opstelde lijkt me met het materiaal niet nodig off: had 100 euro op een trippel ingezet dit doelpunt koste me dus mooi 100 euro en 900 winst minder man man man ...

Ook mooi dat Werner ze dr alvast inschiet tegen de Gea. Hopelijk volgen er nog meer

3 september 2020 om 22:56

Werner is echt met afstand beste aankoop afgelopen 5 jaar. Wat een heerlijke speler is dat zeg

Busquets laat zien waarom ik hem liever ook niet meer bij Barcelona in de basis wil zien. Hij ging er uit en de combinaties gingen sneller en verder. Hij wilt alles geniaal dirigeren vanuit zijn 3de versnelling maar het voetbal moet sneller en gaat sneller. Het dynamische spel van Bayern laat zien hoe je dat doet. Gaya en Pau Torres goede spelers die nog een tijdje mee kunnen achterin. Ferran Torres en Fati was ook mooi op de flanken waar op het eind nog die mooie voorzet uitkwam en de goal. Thiago niet beslissend maar echt een geniale speler. Als ik bij Barca zou werken wist ik het wel wie er naast Frenkie in een 4-2-3-1 zou spelen zeker als die afkoop clausule van 30 miljoen klopt.

3 september 2020 om 23:43

Inderdaad! Thiago is echt een magnifieke voetballer. Hij en Frenkie zouden elkaar moeiteloos aanvoelen en het spel dirigeren. Wat mij betreft dan Puig op 10. Coutinho die met Puig kan concurreren voor de 10 positie. Pedri en Trincao die het mogen bewijzen voor 1 van de 3 posities achter de spits. Trincao voornamelijk iemand die vanaf rechts komt en Pedri vanaf links. Dan zou je Pjanic en Busquets als wissels hebben evenals Alena, Monchu en Moriba. Ik verwacht van Moriba komend seizoen een seizoen zoals Fati en Puig afgelopen seizoen: een doorbraak. Fysiek imponerend voor zijn leeftijd en dan ook nog is uitstekend kunnen voetballen. Koeman weet talent op waarde te schatten dus dat scheelt. Pijnlijke constatering: Busquets kan ook echt niet meer helaas. Die tijden dat hij in slowmotion iedereen uitspeelt zijn voorbij. Hij kan het niet meer bijbenen. Vroeger viel er geen druk op hem te zetten, tegenwoordig als je druk op hem zet win je zo de bal. Einde van een era.

3 september 2020 om 23:52

Frenkie en Thiago gaat denk ik niet werken samen. beiden geweldige spelers, maar Barca heeft iemand met diepgang nodig op het middenveld en een creatieve 10 maar die rol kan Coutinho of eventueel Puig op zich nemen

4 september 2020 om 00:07

@Japie Dat blijf je maar stellig beweren, maar dat is geen wetmatigheid he? Je kunt op meer manieren een invulling geven aan een middenveld en zo’n beetje het beste middenveld ooit van Barcelona (Busquets, Iniesta en Xavi) had ook niet veel ‘diepgang’. Ik denk niet dat Thiago komt, maar dat lijkt me een oneindig veel beter aanwinst voor Barca dan Wijnaldum.

4 september 2020 om 00:16

ik denk juist van niet. Thiago is misschien een betere voetballer als Wijnaldum maar Wijnaldum voegt denk ik veel meer toe wat dit middenveld van Barca mist en dat is diepgang en dynamiek. Busquets, Iniesta en Xavi werkte in het verleden maar het voetbal is veranderd. je kan niet drie spelers hebben die alleen maar rond tikken als je dominant aanvallend spel wil spelen. je zal ook iemand moeten hebben die de aanvallers weg steekt en iemand die diepgang heeft die kan aansluiten bij de aanval en af en toe een goal kan maken als je echt wil domineren en kansen wil creeren. kijk naar clubs als Bayern en het Ajax van twee jaar terug wat echt dominant voetballend ploegen waren/zijn. die hadden ook jongens als een Muller en Vd Beek lopen voor de diepgang

4 september 2020 om 00:38

Ben ik wel mee eens, met Thiago, Busquets, Pjanic en Frenkie heb je veel te weinig echt aanvallend ingestelde middenvelders. Puig daar kan je moeilijk nu al elke week topniveau verwachten. Bovendien zou het heel beroerd zijn voor onze Frenkie, met die concurrentie zou hij nauwelijks meer spelen.

6 september 2020 om 11:04

@Garrincha, Helemaal mee eens. Voor Pedri komt het nog iets te vroeg vermoed ik maar Trincao ben ik zeer benieuwt naar. Heeft toch wel erg veel weg van een potentieele wereldtopper. Tussen Xavi, Iniesta en Busquets zat ook geen pure sloper gewoon fitte spelers die het juiste moment fel waren en veel druk zetten rond de middenlijn. De Jong liet gister ook weer zien geweldig te kunnen dirigeren maar ook bij hem hoop ik een tempo hoger in verdedigend opzicht als het dat lukt kan het een legende worden. Met De Jong en Thiago verzuip je in de diepgang trouwens dat tegenargument begrijp ik niet Thiago is een top 5 middenvelder en is waarschijnlijk de meest alround middenvelder van dit moment.

6 september 2020 om 11:18

The Sins, ik begrijp dat argument ook niet echt. Bij Barca zal je veel wedstrijden spelen zoals Nederland gister tegen Polen had. Zonder ruimte was er gewoon geen diepgang bij Wijnaldum die wist zich er geen raad mee en liep zich steeds vast. Thiago is buitenklasse en mocht je interesse hebben raad ik je aan dit artikel te lezen. https://www.bundesliga.com/en/news/Bundesliga/what-is-thiago-alcantara-s-best-position-bayern-munich-next-xavi-512856.jsp Dit was van 2 jaar geleden. Als je bedenkt dat hij nu nog beter is geworden en toen al zulke sterke cijfers had zal eigenlijk elke vorm van twijfel moeten verdwijnen dat dit de man voor Barca is. Verdedigend sterk, opkomend sterk, in de kleine ruimte sterk, 87.6 procent van zijn lange pases slagen, balvast en bijzonder veel inzicht. Topspeler is het.

Kan iemand mij vertellen of fati een goede indruk maakte?

3 september 2020 om 23:07

Ik vond hem erg slorig. De dreiging is er, maar net zoals met Vinicius: het eindproduct mist

3 september 2020 om 23:46

Fati zijn afwerking is in ieder geval beter dan die van Vinicius. Vinicius is dan weer duidelijk explosiever, vooral op lange afstand extreem snel die gast. Aan de bal en in de kleine ruimte zijn ze wel gelijkwaardig. Zitten qua talent wel in diezelfde categorie. Die gaan in de nabije toekomst beide nog enorm groeien.

3 september 2020 om 23:12

@harryhurkens fati was in zn passing wat slordig maar zn aannames, wegdraaien, versnellen waren bizar goed. Hij had pech dat door een overtreding van Sergio Ramos een schiiterende goal van hem werd afgekeurd. Verder stond hij aan de basis van het doelpunt van Spanje. As een leider eiste hij de bal op op het middenveld om die laatste aanval op te zetten. Bijzonder indrukwekkend het vertrouwen van deze jongen en een bizar niveau voor zijn leeftijd. was de gevaarlijkste aanvaller van Spanje.

Het bewijs dat Löw een waardeloze coach is. Het is duidelijk dat Duitsland in het verleden beter deed toen Flick nog assistent was. Heel triestig noem ik dit.

3 september 2020 om 23:23

Flick zou ik persoonlijk de perfecte opvolger vinden. Durft meer aanvallend te spelen, kent de veel spelers goed en zou gewoon boateng, hummels en muller oproepen die alle drie Duitsland gewoon sterker maken in hun vorm van dit seizoen

3 september 2020 om 23:48

Waardeloze opstelling inderdaad. Het leek bijna op het saaie duitse voetbal van voor 2008. Zakelijk en op resultaat. Maar goed, met Gnabry, Kimmich, Goreztka en Reus heb je al veel meer voetbal in je team. Havertz nog erbij en klaar is kees. Jammer dat Muller niet meer speelt voor die mannschaft. Maar goed Havertz, Brandt.. opvolgers genoeg.

4 september 2020 om 00:39

Goretzka is nou niet een geweldig creatieve speler, vergeleken met een Brandt, Havertz of Draxler.

Werner dolt Ramos en scoort prachtig? Jezus is dit de eerste voetbalwedstrijd op niveau die we kijken redactie? Wijkt 2x noodgedwongen uit naar rechts omdat ie niet vrij kan schieten. Dan kan hij eindelijk naast Ramos en die andere verdediger schieten en legt hij hem netjes in de hoek. Als dit dollen en prachtig scoren is... Netjes gedaan natuurlijk maar wat een geleuter. Lijkt erop dat de hype trein genaamd vz station De Ligt en Frenkie na 12 maanden eindelijk verlaten heeft en een stopje heeft gemaakt aan station Donny en nieuwe Chelsea spelers.

3 september 2020 om 23:50

Het was eerder Pau Torres die veel te snel hapt en instapt waardoor Werner ineens 2 man kwijt was. Dan is het afwerken voor hem een koud kunstje idd.

3 september 2020 om 23:53

mee eens! ik verwachte een Neymar actie ofzo maar hij loopt idd naar rechts en schiet raak. een prima goal maar geen uitzonderlijke goal imo

Mijn gevoel zegt dat als je als verdediger achter je eigen achterlijn staat (of ligt), dat je gewoon buitenspel opheft. Maar ik zie anderen hier vermelden dat je met minimaal één lichaamsdeel in het veld moet zijn? Iemand die de precieze regel kan vertellen?

4 september 2020 om 13:21

Quote: "when you're off the pitch, you're still relevant of the off side law. The referees applied the law in the correct manner. Unless you have permission to be off the pitch, you have to be on it. Most people are not aware of the law. There is no matter for debate." - David Taylor, Secretaris-Generaal van de Uefa, na de goal van Van Nistelrooij tegen Italiã« in 2008.

Snap niet waarom de scheids zo lang liet doorspelen, er is bijna niks gebeurt 2e helft

Wel een hele nette jongen waarvan ik dus niet had verwacht dat hij dusdanig uit de hoek zou sneren dat hij zijn ziel verkoopt aan die rotte moffen. Landverraad van het hoogste kaliber.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
KepaKeeper
BellerínVerdediger
CucurellaVerdediger
Pau TorresVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

2 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atalanta 6 1 2 0
2019/2020 Atalanta 34 9 3 0
2018/2019 Atalanta 28 3 2 0
2017/2018 Atalanta 21 1 1 0
2016/2017 Heracles Almelo 28 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Bekijk hier hoe Atalanta stuntte en Liverpool niet één schot op doel loste

Atalanta boekte woensdag in de Champions League-groep van Ajax een knappe 0-2 overwinning bij Liverpool. De club uit Bergamo kwam na een uur spelen op voorsprong via Josip Ilicic en vier...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren