Ritsu Doan verlaat PSV en trekt naar Bundesliga

Donderdag, 3 september 2020 om 17:33Demen Bulbul • Laatste update: 17:38

Ritsu Doan gaat PSV op huurbasis verlaten voor Arminia Bielefeld, zo verzekeren Voetbal International, De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad donderdag. Arminia Bielefeld promoveerde afgelopen seizoen naar de Bundesliga, waardoor de 22-jarige aanvallende middenvelder aan de slag gaat op het hoogste Duitse voetbalniveau.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Niks laten zien bij PSV. Succes daar

3 september 2020 om 18:56

Zou mooi zijn als hij het daar goed doet en ook op de Olympische spelen. Dan kunnen we hem misschien met winst nog verkopen maar als we quitte spelen ben ik ook tevreden. Komt gewoon voor psv te kort. Nu Guti nog slijten en dan 1 middenvelder en een cv erbij en we kunnen los.

3 september 2020 om 19:14

Piroe komt nog te kort, Romero weet je niet wat je kan verwachten, Bruma kan je niet op bouwen. Misschien nog een speler die zowel in de spits als op de flanken uit de voeten kan.

3 september 2020 om 19:26

Je hebt Lammers malen Bruma Piroe Romero madueke gakpo en mo die allen in 4-4-2 voorin kunnen staan. Daar hoeft niks bij na mijn mening. Misschien als er toch wat weg gaan nog een echte pinchhitter.

En dan nu op zoek naar een nieuwe aanvaller...

3 september 2020 om 17:38

Helemaal niet nodig, Madueke is doorgeschoven. Ze kunnen beter kijken naar een nieuwe centrale verdediger of middenvelder.

3 september 2020 om 17:39

Exact. Het is eigenlijk doodzonde dat PSV deze speler vorig jaar heeft gekocht, met al het aanvallende talent wat hun selectie herbergt.

3 september 2020 om 17:42

Ik lees constant dat zowel Rosario en Hendrix een prima indruk achter laten deze voorbereiding. Is er dan nog een nieuwe cm nodig? Zelfde geldt voor cv, Baumgartl doet het toch prima in de voorbereiding, dan kan je iemand van 10 miljoen beter de kans geven dan weer iemand van 10 miljoen kopen.

3 september 2020 om 17:47

Zou Mauro daar wel eens willen zien. Rosario speelt goed en hendrix prima, zover zijn kwaliteiten. Maar hendrix is aan de bal te matig voor op het middenveld. Dus Mauro daar en anders moet er wel een cm bij

3 september 2020 om 17:48

De voorbereiding duurt een week of 4. Het is allemaal leuk en aardig wat ze daar laten zien maar het gaat helemaal nergens over. Dat PSV een middenvelder nodig heeft die sterk in de passing is, kan iedereen al ruim 1,5 jaar zien. Achterin zou ik het ook niet nalaten een goede speler te halen.

3 september 2020 om 18:52

Exact Memphis! Dat bepaalde spelers het tegen Una, Verl, Uerdingen en Willem II wel leuk deed, boeit voor geen meter. Ik vind het vaak totaal irrelevant hoe de oefencampagne loopt, omdat het niets zegt over het seizoen. Wedstrijden hebben een totaal andere intensiteit, er wordt veel gewisseld, teams spelen in diverse varianten en opstellingen, het is totaal anders dan als het om het 'echie' gaat. En de suggestie dat Hendrix en Rosario een prima indruk achterlieten (heb ik zelf niet gezien...) en PSV daarom geen goede middenvelder nodig zou hebben vind ik dan helemaal geestig. We hebben dat duo twee seizoenen kunnen zien ploeteren. Die gaan na UNA en een 4-0 zege op Hertha BSC echt niet opeens samen PSV richting landskampioenschap en Europees succes voeren. Het zijn nog steeds Hendrix en Rosario. Daarvan hoef je er maar ééntje op te stellen, want samen is het gewoon niet goed genoeg. Naast een van hen hoort gewoon een uitstekende passer te staan met duelkracht. Dát is wat PSV nodig heeft. Guttierez is wel een passer, maar is een slapzak. Niet voor niets heeft Schmidt ook Ihattaren als controleur geprobeerd in de voorbereiding. Precies om die reden. Maar dat vind ik zonde. Ihattaren moet dieper staan zodat hij veel dichter bij de goal kan spelen. Achter hem moet een type Guardado/van Ginkel staan. Maar ja, waar haal je die? Maar dat is echt een missend puzzelstukje bij Psv. Al twee seizoenen. Als je die plek zou kunnen opvullen heb je eigenlijk (bijna) alles in huis. Voorin is het sowieso smullen, alleen een CV erbij zou lekker zijn. Kan Viergever eindeljik terug naar zijn niveau (utrecht/groningen). Dan doet PSV zeker mee om de titel. Nu is dat nog de vraag of dat kan. Maar ik vertrouw op de verantwoordelijken om gewoon weer iets moois te verzinnen. Dat doen ze bij PSV al decennia. Dus waarom nu niet?

3 september 2020 om 17:50

Neehoor niet nodig. Met Lammers, Malen, Romero en Piroe zitten er 4 spitsen voor 2 posities. Met Gakpo en Bruma 2 jongens voor de linker vleugel en met Madueke, Mauro en Ihattaren hebben we 3 opties voor de rechter vleugel. Meer dan genoeg concurrerende opties voorin

Snel weg! Laat weinig zien en heeft geen rendement.

Laat hem zich maar bewijzen in de Bundesliga. Mocht de Japanner minuten krijgen kan hij zich bewijzen voor de middenmoot en zichzelf wellicht een transfer verdienen

Heb deze aankoop sws nooit helemaal begrepen. Leuke speler voor het niveau Groningen maar als je wil meedoen in de top is hij niet goed genoeg.

3 september 2020 om 17:56

Ik heb de aankoop wel begrepen. John de Jong houdt er van om enorm veel te betalen voor middelmatige spelers. Doan maakte een keer een mooi doelpunt bij Groningen en zag je vervolgens acht wedstrijden daarna niet meer. Onbegrijpelijk dat De Jong na tientallen miljoenen te ebben verspild gewoon doodleuk mag blijven, zegt alles over het gebrek aan topsportklimaat bij Psv, wat een armoede.

4 september 2020 om 01:40

Sinds aanstelling van nieuwe trainer, is er nauwelijks kritiek op De Jong, terwijl er feitelijk weinig in de selectie is verbeterd tov vorig jaar. De aankopen zijn toch dankzij Schmidt, waarbij je vraagtekens zet bij de keeper. Zolang als bij De Jong hand boven l hoofd wordt gehouden, gaat PSV geen verschil maken...

Goede zaak dit. Hoop dat hij daar een mooi jaar krijgt en een goed toernooi speelt komende zomer. Zo kan PSV misschien nog wel quite spelen. En met al het aanvallende talent van PSV had hij toch weinig gespeeld komend jaar.

bij FC Groningen speelde hij in het begin echt geweldig, maar daarna is het toch wel snel bergafwaarts gegaan bij hem. bij Groningen werd het minder en bij PSV heeft hij ook niet veel laten zien. ik hoop dat hij bij Bielefeld de draad weer kan oppakken

3 september 2020 om 17:54

Gelukkig dat vGeel hem niet naar Feyenoord heeft gehaald dan 👍🏻

3 september 2020 om 18:41

Na die pasr prima potjes bij Groningen werd een overgang naar Ajax gesuggereerd door de media. Die hebben het gebrek aan kwaliteit wél gezien. John de Jong helaas niet...
Jammer dat hij wordt verhuurd. Wordt dit net zo'n geval als Luckassen. Jaar op jaar verhuur en dan gratis de deur uit?

3 september 2020 om 18:53

Luckassen is niet gratis de deur uit toch?

3 september 2020 om 19:08

Nee, nog niet. Maar je krijgt er straks hooguit nog een habbekrats voor. Hij wordt nu al voor het derde jaar op rij verhuurd.

Die zag ik niet aankomen... Slechtere spelers die ik eerst van de hand zou doen. Ik neem aan dat er een alternatief al onderweg is.

3 september 2020 om 17:44

Manuele is doorgeschoven dus die zal zijn plekje wel overnemen.

3 september 2020 om 17:44

Madueke*

Deze jongen heeft echt amper kansen gehad. En als hij speelde vond ik hem redelijk nooit echt slecht.het probleem is een beetje dat hij een soort Toornstra is bij PSV qua spel en minder goed voorlopig.het is net geen 10 geen buitenspeler en ook mid mid van alles een beetje.

3 september 2020 om 22:06

Alleen heeft Toornstra zijn waarde wel al bewezen, is belangrijk geweest. Doen heeft nooit het niveau gehaald wat PSV voor ogen had lijkt mij. Verkeerde inschatting en nu hopen dat hij te verkopen is na een hopelijk goede verhuur periode.

Hopen dat er een (verplichte) optie tot koop bij zit. Aankoop van Doan nooit begrepen en was ook totaal onnodig.

Ah dit is wel goed nieuws voor Psv. Op een of andere manier renderen Japanse spelers heel goed in de Bundesliga. En als hij 1 seizoen vlieguren heeft gemaakt in de Bundesliga en hij heeft het goed gedaan, dan heeft PSV zeker wat aan hem. Jammer dat die nu niet bij PSV niet helemaal lekker uit de verf komt, maar hopelijk volgend seizoen wel.

goed nieuws, denk dat hij het prima gaat doen in Duitsland, kan daar beter in de as van het veld spelen dan wat hij moest doen bij Psv, daar was hij te zwak voor. Ik blijf Doan een leuk spelertje vinden met potentie, maar we zullen t zien.

Zo zonde in potentie echt een topper. Net als ramselaar. Gebrek aan vertrouwen en duidelijkheid. Ik weet zeker met hem en mo op middenveld en goede 6 erachter dan heb je geweldig middenveld.

Pure geld verspilling geweest. Ook toen was er een linksback nodig en een centrale verdediger. Kochten ze voor veel geld Doan terwijl we hem niet nodig hadden. Cijfers bij Groningen waren ook niet super. Dus wat is de kans dat hij in een veel zwaardere competitie bij een degradatie kandidaat gaat presteren? Wederom een kwestie van niet nadenken. Als het kan verhuur hem dan aan een ploeg in een vergelijkbare competitie of lager zodat hij kan exceleren. Dan heb je nog een kans dat je hem kunt verkopen. Ze hadden dus beter nog langer kunnen wachten en eventueel hun verlies moeten pakken.

Toch ben ik overtuigd van zijn kwaliteiten en zat ik er naast dat PSV veel plezier aan hem ging beleven. Ik had dan ook de verwachting dat PSV veel hoger op zou spelen en met meer kleine ruimtes te maken kreeg. In het begin waren zijn concurrenten in bloed vorm. Daarna was het elftal steeds defensiever.
Over Faber die engerd maar niet te spreken die geeft geen fuck om sierlijke aanvallers. Maar goed al met al heeft hij het zeg ook te weinig afgedwongen!

Zal mij niet verbazen als zijn kwaliteiten er echt nog uit gaan komen. Ik heb genoeg kleine dingen gezien waarin je de pure klasse kon zien.

Is gewoon de beste oplossing voor nu, voor alle partijen.
Hopen voor m dat ie veel aan spelen toekomt dat psv er nog een leuke cent aan overhoud of dat hij als meerwaarde terugkeert volgend jaar!

Klinkt als een redelijk plotselinge stap. Zou er dan geen andere club zijn waar zijn zaakwaarnemer hem zou hebben kunnen slijten? Niet echt een aansprekende club om zich te onderscheiden. Ik hoop niettemin dat-ie de pannen van het dak speelt en er genoeg clubs geïnteresseerd raken om hem over te nemen. Ritsu Doan, misschien wel de meest bizarre aankoop van PSV sinds Stef Nijland...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller72
E. ZahaviAanvaller73
R. SchmidtUnknown
N. MaduekeAanvaller62
J. DrommelKeeper60
BrumaAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 4 1 0 0
2020/2021 Arminia Bielefeld 34 5 1 0
2020/2021 PSV 0 0 0 0
2019/2020 PSV 19 2 1 0
2019/2020 FC Groningen 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay en Vermeulen raken het niet eens: ‘Ik vind je nu doordraven’

Een stevige discussie zondagavond bij Studio Voetbal tussen Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen. Laatstgenoemde vindt dat Roger Schmidt dit seizoen moet leveren bij PSV, terwijl Afellay zich hardop afvraagt wat de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren