‘Machteloze’ Bale haalt uit naar Real Madrid: ‘Maken het mij niet makkelijk’

Donderdag, 3 september 2020 om 12:38Rian Rosendaal • Laatste update: 12:32

Tussen Real Madrid en Gareth Bale lijkt het niet meer goed te komen. Volgens het Spaanse medium ABC doet trainer Zinédine Zidane er alles aan om een breuk te forceren, terwijl de aanvaller uit Wales zelf het gevoel heeft dat hij unfair wordt behandeld door de Koninklijke. Bale sluit niet bij voorbaat uit dat hij na zeven seizoenen absentie terugkeert in de Premier League, al hangt veel af van de bereidwilligheid van de Spaanse kampioen.

"Mocht de mogelijkheid zich voordoen, dan ga ik dat zeker bekijken", verklaart Bale, die Tottenham Hotspur in 2013 inruilde voor Real, in een uitgebreid interview met Sky Sports. "Maar we zullen zien wat er gaat gebeuren, deze transferperiode is nog een poosje open (tot 5 oktober, red.) en daarna komen er nog wel een paar transferperiodes. De tijd zal het leren. Ik denk dat de eindbeslissing over mijn toekomst uiteindelijk toch bij Real Madrid ligt."

‘Zidane is het helemaal zat en heeft duidelijke boodschap voor Bale’

Het lijkt niet meer goed te komen tussen Real Madrid en Gareth Bale.Lees artikel

"Ik wilde vorig jaar al vertrekken bij Real, maar toen kreeg ik steeds op het laatste moment ‘nee’ te horen van de clubleiding", vervolgt Bale zijn relaas. "Er lag toentertijd een mooie uitdaging in het verschiet, maar daar kwam uiteindelijk niets van. Zo zijn er meer voorbeelden van mislukte transfers. Real wil mij simpelweg niet laten gaan." Bale kan verder niets doen dan afwachten. "Wat kan ik er verder over zeggen? Ik wil graag weer aan spelen toekomen, de motivatie is er nog steeds. Ik sta machteloos, de club neemt uiteindelijk de beslissing. Real heeft de totale controle. Ik kan alleen maar mijn best blijven doen en hopen dat er toch nog iets fraais voorbijkomt."

Bale, met een contract tot 2022 in Madrid, voelt zich op 31-jarige leeftijd nog steeds topfit. "Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds een hoop kan brengen. Het is nu dus een kwestie van afwachten. Zoals ik al zei: mijn lot ligt in handen van Real en ze maken het mij momenteel niet bepaald makkelijk. Ik kan daar helaas weinig aan veranderen", aldus Bale, die blij is dat hij zich momenteel in het trainingskamp van Wales bevindt voor de Nations League-duels met Finland (3 september) en Bulgarije (6 september). "Iedereen weet dat ik dolgraag voor Wales speel. Het is heerlijk om ergens te zijn waar de waardering en steun van de supporters net een stukje groter is, wat er ook gebeurt", zo besluit Bale.


Poll

Zie jij Gareth Bale bij Real Madrid aan het nieuwe seizoen beginnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door bf1994)

Deze man is gewoon schaamteloos. Zeg dan gewoon dat je je geld wil niks meer niks minder. Deze onzin "ja ik wil graag spelen en ben heel gemotiveerd" kan ie zn grootmoeder niet eens verkopen

3 september 2020 om 12:33

Hij geeft toch aan dat hij weg kon maar Real weigerde mee te werken. Dan ligt het niet alleen aan hem toch?

3 september 2020 om 12:55

Ja hij weet het allemaal mooi te verdraaien met zn 'mooie project' in China en zo voort. Als hij zo graag wilt spelen dan gaat hij nu toch gewoon weg? Maar oh nee hoor zn manager geeft tien interviews per dag waarin hij zegt hoe gelukkig Bale is in Madrid en dat hij nergens heen gaat

3 september 2020 om 13:04

Hij kan toch niet zomaar weg gaan? Hij heeft gewoon een contract waar Real hem aan houdt. Wat hun goedrecht is. Real zal dus een bod moeten accepteren of zijn contract afkopen. Daarnaast heeft Perez eerder bevestigd dat Bale weg kon maar dat de club inderdaad op het laatste moment niet mee wou werken aan een transfer. Niet zo boos doen vriend, geniet van je dag.

3 september 2020 om 13:07

Vorig jaar vroeg real toch ineens nog een transfersom op het laatste moment.. net zoals Bale zn salaris niet zomaar laat schieten, gaat het real ook alleen maar om geld. Wat betreft die motivatie geloof ik dat elk team een Bale kan gebruiken en dat hij echt wel gemotiveerd is. Maar dat bij real de motivatie volledig weg is, is volledig te begrijpen. Als ze hem een x nodig hebben moet hij op komen draven, maar hetzelfde moment wordt hij weer als oud vuil achter gelaten. Dikke middelvinger naar je werkgever dan, lekker focus op golf tot er een nieuwe club komt. Heerlijk.

3 september 2020 om 13:20

Heb jij meerdere aanbiedingen op Bale in het nieuws zien langskomen het afgelopen jaar? Ik dacht het niet.. Mr probeert gewoon hier de boel te verdraaien alsof er in deze situatie maar een schuldige is.. Hij heeft even als Zidane schuld in deze verziekte situatie.. De enige aanbieding die er was kwam uit China waar hij voor 23M kon tekenen en er geen transfersom betaald zou worden.. Toen Asensio geblessseerd raakte mocht die van Real niet meer gratis weg.. Omdat de chinese clubs 100 van het transferbedrag ook als belasting moeten betalen hebben zij toen er van af gezien..

3 september 2020 om 13:49

Oh, dus als Madrid weigert dat je vertrekt, dan mag je gewoon lekker schijt aan de club hebben? Dan mag je dus trainen en spelen op 20, lekker niets doen, verzaken, enzovoort. Het komt duizenden keren per jaar voor dat clubs een speler niet laten vertrekken omdat ze hem willen behouden, dat geeft je geen enkele vrijbrief om dan te gaan muiten. Bale is gewoon een loser die zijn lelijke bosje haar belangrijker vind dan zijn werkgever.

3 september 2020 om 14:43

Real kiest er toch zelf voor om een ontevreden speler aan boord te houden die ze zelf meerdere keren openlijk hebben laten vallen? Op het laatste moment transfers blokkeren om hem vervolgens niet te laten spelen. Wij zien verder alleen wat er in het nieuws komt en omdat hij uit het aantal keer dat hij op de golfbaan staat kan ik niet concluderen dat hij schijt aan de club heeft. Knap dat jij dat wel kan. Typisch z’n supporter die altijd rechtvaardigheid dat een club volledig in z’n recht staat en spelers alles maar moeten pikken zeker?

3 september 2020 om 14:46

Ahh dus omdat het niet in het nieuws is gekomen betekend het voor jou dat het ook niet kan gebeuren? Hou toch eens op met dit soort argumenten. Niet alles hoeft openbaar gemaakt te worden toch? Ik zie ook niet in waarom hij als hij daadwerkelijk schijt heeft aan alles zou gaan liegen om zoiets. Maar jullie hebben gelijk, Real is heel goed naar Bale geweest en Bale is echt een naar mens. Man man man!

3 september 2020 om 15:17

Ik vind het Überhaupt niet aan hem liggen. Het is toch duidelijk als wat dat Zidane zijn favorieten heeft in de selectie. Ook al heeft hij vaak last van blessures en is hij niet altijd even consistent is het na zo’n grote bijdrage toch wel volledig aan Real te wijten dat ze hem structureel buiten de eerste 11 / selectie houden.

3 september 2020 om 16:40

Als hij verzaakt en niets doet dan kan je gewoon officiële waarschuwingen geven en als dat vaker gebeurt mag je het contract verbreken. Dit werkt zo in voetballerij net zoals in alle andere branches. Blijkbaar heeft Real geen enkel recht om dat te doen en proberen ze via de media de druk op te voeren. Wat mij betreft heeft Real hier haar echte gezicht laten zien. Ik begrijp wel dat Bale zich flink benadeeld voelt. Eerst akkoord gaan met een transfer op het laatste moment de stekker eruit,omdat ze hem 'nodig' hebben, en dan hem volledig zwart maken wanneer ze hem niet kunnen gebruiken. Schaamteloos nare club.

3 september 2020 om 18:08

Ze weigerde mee te werken omdat die Chinezen hem gratis wilde toch ?

3 september 2020 om 12:34

Hoezo schaamteloos ? Hij heeft het volste recht om zijn contract uit te dienen. Dat is niet iets om je voor te schamen. Alsof jij even 30+ mil zou laten liggen. Real is net zo fout om telkens zijn transfers te blokkeren.

3 september 2020 om 12:41

Dan ben je niet echt gemotiveerd toch gemotiveerd door de knaken ja. Wat zijn goed recht is natuurlijk, maar echt sympathiek is het niet

3 september 2020 om 12:50

Maar juist omdat je je daar niet voor hoeft te schamen, kan hij het toch gewoon openlijk zeggen. Ipv zeggen dat real hem niet wil laten gaan, kan hij zeggen “ik wil op zich wel spelen, maar wil geen cent inleveren”. Dan zou ik hem nog prima begrijpen ook

3 september 2020 om 12:50

Je werkt ook niet voor sympathie maar voor geld, en laat voetballen nu net zijn werk wezen.ben Real fan maar hier heeft Real zelf de transfer geblokkeerd vorig jaar, dat is eigen keuze geweest. Real gaat niets voor deze man meer krijgen, beste is denk ik in overleg het contract te verscheuren en hem transfer weg laten gaan. Hij verdiend 15 mil per jaar bij Real maar wordt jaarlijks 20 mil minder waard2 jaar contract nog bespaar je 30 miljoen

3 september 2020 om 12:59

Hij noemt zijn uitspraken hier schaamteloos. Je kan niet zeggen dat je weg wil en gemotiveerd bent om te spelen als je tegelijkertijd het liefste blijft om alles er nog uit te slaan de komende 2 seizoenen. Dat is wel degelijk schaamteloos

3 september 2020 om 13:08

Reservebank Iedere keer zijn transfer blokkeren is zeer sympathiek natuurlijk.

3 september 2020 om 13:09

Hij zegt toch ook gemotiveerd om te spelen, maar niet in een omgeving waar hij niet gewenst is en niet gewaardeerd wordt. Bij Wales zal er 200% motivatie zijn.

3 september 2020 om 13:09

Siepie Volgens mij heeft hij al laten weten het liefst zijn contract uit te dienen bij real.

3 september 2020 om 13:14

Real8madrid Wat mij verbaasd is vooral de denkwijze van vele real fans. Laten we zeggen dat het schaamteloos is. Doet real in deze situatie helemaal niks fout. Laat ook eens even horen wat real fout heeft gedaan. Ik zie alleen maar kritiek op Bale. Graag wil ik even weten of je vind dat Real ook fout is richting Bale.

3 september 2020 om 13:51

We praten niet over 200-300 euro maar over miljoenen, En laten we eerlijk zijn hij is ook niet eerlijk behandeld. Is altijd opgestaan in de finales alleen blessuregevoelig. Finale tegen A.madrid had hij zelf binnengesleept.

3 september 2020 om 14:03

kan je er ook nog objectief naar kijken als Real supporter?ik vraag het me af.feit blijft dat hij vorige jaar weg kon en wilde.real heeft het toen geblokkeerd maar toch weten we het zo te draaien dat het zijn fout is?

3 september 2020 om 14:08

Welke finale tegen Atletico? Je bedoelt dat hij die 2-1 maakte? Eigenhandig? Dat was het enige moment in die hele finale dat hij zichtbaar was, maar iedereen schijnt vergeten te zijn dat hij belabberd speelde en genoeg kansen heeft gehad. Als je niet mee kan komen en daardoor op de bank belandt moet je harder werken en dat is waar hij heeft verzaakt. Hij ging liever golfen die slappe zak

3 september 2020 om 15:03

Parasiet je ziet zelf hoop ik toch ook wel dat je onzin lult. Dus zelfs als Bale bellaberd speelt in een finale is hij nog steeds belangrijk

3 september 2020 om 17:13

@Batigolaco.. Als dat zo is, dan siert hem dat en neem ik het terug. Ik baseerde het puur op dit bericht

3 september 2020 om 12:44

Klopt niks van Salam Alaikum wat jij zegt. Bale kon weg maar Real werkte tegen. Dus aub eerst checken voor je iets roept.

3 september 2020 om 12:45

Ik denk dat Bale alleen weg wilt onder de zelfde voorwaarden, als een andere club dat niet wil betalen en Real wil niet bij schieten, dan ligt het vanuit Bale’s oogpunt natuurlijk aan Real. Vraag me wel af wat de reden is waarom Real hem dan vorig jaar niet naar China liet gaan? Die kunnen/willen dat makkelijk betalen.

3 september 2020 om 12:47

Ze hadden toen toevallig blessures op de flanken en daarom mocht hij op het laatste moment niet meer weg. Wel mooi dat hij ze dat nu dubbel en dwars betaald wil zetten.

3 september 2020 om 12:49

De blessure van Asensio. Een enorme blunder natuurlijk achteraf, maar ja die vallen soms voor.

3 september 2020 om 12:45

Haha het is magnifiek hoe deze man Real aan pakt, kan er echt van genieten. Hij draait de rollen nu ook gewoon weer volledig om. "Ja ik kon al een paar keer weg, maar Real wil mij gewoon niet kwijt". Echt smullen geblazen zulke uitspraken.

3 september 2020 om 12:55

Ja echt genieten geblazen. Een fantastische speler op de bank zien verpieteren en het laatste deel van zijn fantastische carrière zien weggooien omdat hij een beetje rancuneus is. Voor Real is het jammer, die verliezen een paar tientallen miljoenen. Maar voor bale is het doodzonde, die verpietert op de tribune. Het is maar waar je van geniet.

3 september 2020 om 13:00

Lierse1997. Ja Bale zal er ontzettend veel moeite mee hebben als hij zelf voor deze route kiest. Elk jaar tientallen miljoenen bijgeschreven krijgen en zover het lijkt een zorgeloos rustig leventje veelal op de golfbaan.

3 september 2020 om 13:04

Het gaat hier toch over eigen opinie of niet soms? Jij geniet er blijkbaar van dat een wereldspeler zijn resterende carrière in de vuilbak deponeert. En voor wat eigenlijk, de club Real Madrid zal het wel overleven hoor. Maar bale gaat de boeken in als een speler die het einde van zijn carrière vanaf de zijlijn beleefde. Ik geniet er eerder van dat een wereldspeler gewoon ergens de pannen van het dak speelt.

3 september 2020 om 13:13

Lierse1997. Je had het in je eennalaatste zin erover dat het voor Bale doodzonde was beste Ik heb helemaal niks met de speler Bale, nooit gehad ook, en nog minder op het moment dat hij naar Real ging. Dus wat betreft is die opinie voor mij inderdaad vrij simpel. Sterker nog, hij is bij mij in aanzien gestegen met deze magnifieke actie. Geniet meer van deze acties dan zijn acties op het veld

3 september 2020 om 13:26

Nu ik ben zelf wel een grote bale fan, zeker bij Wales, en vind het dan ook doodzonde dat hij zich nu zo opstelt. Maar ja als hij er zelf blij mee is, dan doet hij het maar zeker.

Gewoon de moed erin houden en blijven. Real heeft zelf een contract voorgesteld die door beide kanten, met volle verstand zijn getekend. Als de leiding een transfer dwarsboomt moeten ze maar op de blaren zitten. Bale kan wel op zijn houding en gedrag laten. Wales Golf Madrid etc nie meer doen.

3 september 2020 om 12:47

Battie / Niet alleen jouw reactie hoor maar al die reacties hier hahahah iedereen blijft maar doorgaan over dat Bale lekker blijft zitten. Eerlijk Battie, heb je uberhaupt wel dat interview van hem gehoord? Deze meneer is onderweg naar de uitgang, het is ook opvallend stil rondom Manutd en Sancho, ook Spurs kan een aanvaller gebruiken, zat opties voor Bale, nu is het tijd om te moven, want Zidane gaat hem nooit opstellen, en daar zijn de Madridistas toch wel heel blij.

Eerste keer dat ik hem hier over hoor praten. Volgens mij kon hij eerder naar China toch? Maar door blessures mocht hij niet weg volgens mij. Maar zoals ik het nu zie ligt het aan beide partijen en dus niet alleen aan Bale. Hoop voor de partijen dat er snel een oplossing zal komen.

Dom dat Real niet akkoord was gegaan. Ze maken toch geen gebruik van hem. Zo weinig gespeeld laatste jaren. Zonde man, hoop dat die naar de PL gaat. La Liga geen drol aan zonder Messi Suarez en al die grote spelers die weggaan.

3 september 2020 om 12:48

010 / Dat hoort er nou eenmaal bij, dat spelers weg gaan en weg willen. Messi lijkt overigens gewoon te blijven van wat ik nu vernomen heb, om de soap compleet te maken. En Real Madrid wil volgend jaar een hele krachtige Galactico zomerwindow gaan afwerken met namen als Mbappe en Camavinga maar ook Upamecano wordt genoemd. Het duurt eventjes maar Laliga will be back!

3 september 2020 om 19:39

Ik zie dat de madridsta's het ook niet meer boeit wat bale doet. Zodra de partijen onverschillig zijn geworden weet je dat het vuur gedoofd is.

Florentino Perez heeft deze Welshman zijn ziel gebroken. Die zag zichzelf al heerlijk golfen in China ergens en bakken met geld binnen slepen ondertussen. Maar gelukkig dat Bale nu zelf naar buiten treedt met dat hij weg wil en weggaat. Ik verwacht dat Florentino hem uiteindelijk aan Spurs terug zal geven, als een friendly geisture. Volgens velen hier op vz heeft Bale geen zin meer om serieus te voetballen..... yeah right, dat zeggen jullie alleen maar tegen je zelf zodat je lekkerder kan slapen snachts. Nou, Bale zelf heeft gelukkig nog wel zin om te voetballen en ik hoop dat hij snel in de EPL gaat neerstrijken

Enorm medelijden met Bale, het leven is ook niet makkelijk met zo'n hongerloontje.

Na het zien van die foto snap ik eindelijk waarom de relatie zo verzuurd is: Zidane is stikjaloers op al dat haar.

3 september 2020 om 12:53

Hij laat zoveel haar groeien omdat hij kalend is op zijn achterhoofd dacht ik. En daar schaamt hij zich nogal voor, vandaar ook dat staartje.

3 september 2020 om 13:19

Jaa hij moet natuurlijk ook geld uitsparen door niet naar de kapper te gaan , haarimplantaten zijn ook ontzettend duur!

De motivatie is er nog steeds, koekoek. Doe dan gewoon als Bogarde ne zeg dat je het vertikt om te vertrekken en je salaris uit gaat zitten. Deze man verdient meer met golfen dan de meeste professionele golfers, toont constant desinteresse op trainingen en tijdens wedstrijden. Vind ik prima, zijn goed recht Real Madrid biedt hem zelf zo'n contract aan. Maar ga dan niet roepen dat de motivatie er nog is om mooie dingen te laten zien bij Real Madrid want gelooft niemand meer lijkt me.

3 september 2020 om 13:02

Ewoud, ik heb gisteren op de BBC de engelse versie gelezen en daar staat dat hij gemotiveerd is om te voetballen. Er staat niet specefiek bij Real Madrid.

3 september 2020 om 13:11

Dat zou een stuk verklaren inderdaad! Ik begrijp heel goed dat hij er geen zin meer in heeft nadat transfers afgeketst zijn etc, ik snapte alleen dat motivatie gebeuren niet.

3 september 2020 om 13:19

Ik ook. Echter weten eij naar een heel klein gedeelte wat er allemaal heeft gespeeld. Nirmand weet wat er achter de schermen is gezegd door RM maar ook door (msnagement) Bale. Bale is ik maar een mens met gevoelens die het liefst zijn favoriete sporten beoefend op een plezierige manier. Dit gaat niet meer bij RM en hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren, weten wij maar een jlein gedeelte ervan

Er zijn alleen maar verliezers in deze kwestie. Bale wilt voetballen maar niet meer bij Real Madrid. Probleem is zijn salaris en eventueel transfersom. Madrid wilt van hem af vanwege zijn houding en salarispost. Kortom, real zal er goed aan doen om zijn cotract te ontbinden en hun verlies nemen.

En toch,Bale brengt zeker kwaliteit. Snap Real hierin echt niet. In mijn ogen 1 van de beste voetballers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4257 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller232
Vinícius JúniorAanvaller223
K. BenzemaAanvaller2112
RodrygoAanvaller120
T. CourtoisKeeper250
M. DíazAanvaller101
E. HazardAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

754 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 9 3 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 2 3 1
2018/2019 Real Madrid 29 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
Laatste voetbalnieuws

Inter mogelijk in de problemen na faillissement Chinese landskampioen

Suning Holdings Group trekt per direct de stekker uit Jiangsu FC. De club, die in november vorig jaar landskampioen werd van China, wordt opgeheven vanwege de financiële problemen bij Suning Group,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren