‘Egoïstische’ Guardiola hard aangepakt: ‘Hij heeft keer op keer gefaald’

Woensdag, 2 september 2020 om 16:10Rian Rosendaal • Laatste update: 17:29

Josep Guardiola veroverde als trainer van Barcelona de Champions League in 2009 en 2011. Sindsdien bleef succes in het miljardenbal uit bij achtereenvolgens Bayern München en Manchester City, ondanks kwalitatief gezien uitstekende selecties en flinke investeringen door de jaren heen. Voormalig Bayern-verdediger Lothar Matthäus analyseert de prestaties van Guardiola op Europees niveau en velt een hard oordeel over de Spaanse manager in Engelse dienst.

"Met Guardiola heb je altijd het gevoel dat hij iets speciaals wil doen in de grote wedstrijden", verklaart Matthäus in een interview met BILD. "Bij Barcelona was er een duidelijk DNA, een systeem dat hij had uitgedokterd. Bij die club kende Pep ook veel succes. Bij Bayern en Manchester City heeft hij steeds dingen veranderd en heeft hij ook keer op keer gefaald. Guardiola wil altijd laten zien dat het nóg beter kan. Ik zeg dan ook tegen hem: 'Pep, je bent een geweldige trainer, maar verander niet steeds je systeem!'"

Verloofde van bankzitter houdt Guardiola verantwoordelijk voor CL-exit

Veel kritiek op Josep Guardiola na de aftocht van Manchester City in de Champions League.Lees artikel

Matthäus begrijpt niet waarom Guardiola op cruciale momenten vaak verrassende keuzes maakt wat betreft de tactiek en opstelling. "Ik zou het zelfs egoïstisch willen noemen", vervolgt de voormalig international van Duitsland, die in 1990 de wereldtitel veroverde. "Dat is een hard verwijt, maar daar is Guardiola zelf schuldig aan." Matthäus komt gelijk met een voorbeeld op de proppen. "Bij Bayern posteerde hij Robert Lewandowski op een gegeven moment op de linkerflank. Dat was niet bepaald een succes."

Guardiola kreeg ladingen kritiek over zich heen na de 1-3 nederlaag van Manchester City tegen Olympique Lyon in de kwartfinale van de Champions League. De Spaanse coach koos opeens voor een 3-4-3-systeem en hield onder meer David Silva, Bernardo Silva en Riyad Mahrez op de bank. Met Rodri en Ilkay Gündogan leek Guardiola te kiezen voor meer defensieve zekerheid op het middenveld. Het mocht niet baten, want ondanks de gelijkmaker van Kevin De Bruyne in de tweede helft blies Manchester City wederom voortijdig de aftocht op het Europese toneel.


Poll

Ben jij het eens met de kritiek van Lothar Matthäus op Josep Guardiola?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door bf1994)

Hij heeft inderdaad keer op keer gefaald. Daarnaast geeft hij jaarlijk miljoenen uit en komt nog niet voorbij Lyon. Dat is best pijnlijk voor de beste man.

2 september 2020 om 16:45

Ja, omdat sterling een bal voor leeg Goal mist.. Kom op joh, alle geluk van de wereld voor Lyon dat ze die pot winnen.

2 september 2020 om 16:47

Hoe kun je drie keer met geluk scoren?

2 september 2020 om 16:49

@yuto de selectie van City is 10 maal zo duur als die van Ol.lyon. dan mag 1 gemiste kans natuurlijk nooit een excuus zijn. City kreeg er drie om de oren door de laffe tactiek van Guardiola met 5 verdedigers en zo faalt hij al 4 jaar op rij hopeloos met de duurste selectie ter wereld door elke keer niet eens de kwartfinale van de CL door te komen

2 september 2020 om 16:51

En al die jaren daarvoor dan? En al die tijd bij Bayern dan? De beste man heeft sinds zijn vertrek Barca toch geen rol van betekenis meer gespeeld in de CL?

2 september 2020 om 16:51

Guardiola liet z’n ploeg 60 minuten met 5 verdedigers spelen, voor een voetballende ploeg als City is dat gewoon een uur worstelen met 1 hand vastgebonden. Daar is er maar een verantwoordelijk voor en die komt uit Catalonië.

2 september 2020 om 16:55

We doen net alsof geld gelijk staat aan titels, joh - heb je 't meeste geld dan moet je 't meeste winnen. Gelukkig steekt het voetbal niet zo (nog) niet in elkaar, en het feit dat city nog niet alles gewonnen heeft wat los en vast zit maakt het voor mij eigenlijk maar leuker.de CL is bovendien een KO format; kwaliteit komt in de lange termijn bovendrijven, te veel factoren die een rol spelen. Maak van de CL een long-tem liga en je zult zien dat city op de lange termijn consistenter zal presteren.

2 september 2020 om 16:58

@church89 hij komt al 4 jaar op rij niet de kwartfinale door met de duurste selectie ter wereld. dat is geen pech meer maar dat is pure onkunde. natuurlijk speelt geld wel een rol. als Ajax van Fortuna verliest spreken we ook van een wanprestatie en de financiele verschillen tussen die clubs staan wel ongeveer gelijk aan de financiele verschillen tussen City en Olympique Lyon. elke andere coach was allang gefileerd na 4 jaar lange wanprestaties met dat materiaal en die financiele middelen maar Guradiola kan er niks aan doen omdat hij toevallig een verleden heeft bij het geliefde Barcelona

2 september 2020 om 16:59

Guardiola mist kansen voor open doel. Ieder door hem getraind team moet van hem miljoenen spenderen, want anders komt meneer niet. En daarna mag hij er een bende van maken. Toptrainer? Absoluut niet: charlatan....

2 september 2020 om 17:03

Heeft voor mij weinig zin om zo naar het voetbal te kijken, de salaris van een persoon staat zeker binnen het voetbal niet gelijk aan de kwaliteiten, aangezien die natuurlijk wat "softer" zijn in de sport.nogmaals, bij KO fases komen er veel aspecten kijken - daarom kan bijv. een Ajax of een Tottenham of Lyon zover komen, omdat het om de vorm van de dag gaat, niet om het salarishuis.

2 september 2020 om 17:06

@church89 dus jij vind het normaal dat als je meer uitgeeft als de rest van Europa dat je 4 jaar op rij niet eens de kwartfinale doorkomt? en dan ook nog eens tegen bv teams als de Spurs en Ol.lyon die veel minder financiele middelen en veel minder materiaal hebben. imo kunnen we dan toch echt wel spreken van een totale wanprestatie

2 september 2020 om 17:20

Ik denk dat er met meer waarde naar zijn prestaties in de BPL gekeken worden, daar de tegenstand zwaarder is, maargoed. Ik ben geen directeur. Hij zal wel wat goed doen, anders zou ie binnen de club na deze "wanprestaties" niet meer geaccepteerd worden, en wss ontslagen worden.

2 september 2020 om 17:21

Vorm van de dag noemen terwijl het juist de gekke tactieken zijn van Pep die blamages veroorzaken. Iedereen op de pep trein kan het maar moeilijk verkroppen en alles wordt erbij gehaald. Vier keer op rij is geen pech en schuif je niet op vorm van de dag maar is gewoon falen met zulke spelers en zo’n elftal.

2 september 2020 om 17:27

@church89 ja maar in de PL dit jaar eindigde hij op 18 punten van een team dat maar de helft heeft uitgegeven van wat City heeft uitgegeven. dat is natuurlijk ook een fiasco

2 september 2020 om 17:30

@church89 "met meer waarde naar zijn prestatie in de BPL gekeken worden" Prima ook daar heeft hij met afstand duurste selectie van de competitie en is op grote straatlengte geeindigd van een Liverpool.n

2 september 2020 om 17:32

Japie, blijkbaar denkt de club er toch anders over dan jij, anders had ie natuurlijk al op straat gelegen, toch? Als 't daadwerkelijk zo'n "fiasco" is.

2 september 2020 om 17:33

Krillin - nogmaals, geld staat niet gelijk aan succes, en laten we daar vooral tevreden mee zijn.ik gok niet dat er tegen Pep worgd gezegt "jij hebt de duurste selectie, dus als je niet de BPL en CL wint, dan lig je op straat, makker"

2 september 2020 om 17:44

@church89 als jij met 18 punten achterstand op een team eindigt wat de helft heeft uitgegeven vind jij dat geen fiasco? dus als Ajax nu bv op 18 punten achterstand van een PSV eindigt vind jij dat Ten Hag het niet slecht heeft gedaan? zo liggen namelijk de financiele verhoudingen tussen beide teams

2 september 2020 om 17:51

Het is geen pech meer dat hij in vier jaar bij City na een miljard te hebben uitgegeven niet verder kan komen dan de kwartfinale van de CL. Enorm overschatte trainer die op de belangrijkste momenten tactisch door de mand valt. De meest overschatte trainer ooit en dat by far.

2 september 2020 om 17:59

@ church, daar zit je fout. Er is een erg hoge correlatie tussen budget en eindklassering in een competitie. Is gewoon onderzoek naar gedaan. Dus geld staat wel degelijk gelijk aan titels. Op je andere reactie: teams als ajax, spurs en lyon kunnen inderdaad wel eens ver komen, maar zeker in het geval van ajax en lyon zijn dat uitzonderingen. Kijk maar eens welke teams het vaakst de kwartfinale, halve finale en finale halen. Dat zijn de teams met het hoogste budget. Over je opmerking over een slechte dag: dus al 4 jaar achter elkaar heeft toevallig een slechte dag? Eigenlijk 7 slechte dagen, want de 3 jaar hiervoor ging het over 2 wedstrijden.

2 september 2020 om 18:03

@El Fenomeno precies! en dan rekenen we de transferbedragen van spelers als De Bruyne, Aguero en David Silva die er al voor zijn komst zaten niet eens mee want dan kom je nog veel verder boven de miljard uit

2 september 2020 om 19:44

Kijk, nu gaan we de goede kant op, Amazingninja. Budgets / Salarissen en positie correleren inderdaad, heb ik ook in Soccernomics gelezen. Laten we dan ook aankaarten dat Man United en Liverpool meer uitgeven aan salarissen dan Man City (3e plaats), alhoewel de bronnen soms anders zijn, een andere geeft aan dat Man United 1e staat, en City 2e, Liverpool 5e. Kortom, als City binnen de top 3 eindigt, dan doen ze 't zo slecht nog niet (imo)

2 september 2020 om 19:54

Soccernomics is maar één studie. Er zijn ook studies die aantonen dat waarde van de selectie correleert met eindklassering.

2 september 2020 om 20:41

waarde v.d selectie staat nog niet gelijk aan wat er betaald wordt voor de speler, natuurlijk.

Aldus ex-coach van Partizan Belgrado, Hongarije en meest "recentelijk" Bulgarije, waar hij na het winnen van het WK met pensioen ging, omdat hij het coachen had uitgespeeld. Joh, kijk naar deze man z'n coaching track record, die kun je toch niet serieus nemen.

2 september 2020 om 17:18

Wat is je punt? Mag je alleen nog maar kritiek op iemand leveren als je zelf meer hebt gepresteerd? Ben jij dan Louis van Gaal? Of heb je op een andere manier een betere loopbaan gehad dan lothar matthaus? Want dan zou je zelf ook niet serieus genomen moeten worden toch?

2 september 2020 om 17:21

Iemand die gwfaald heeft als coach die vervokgens succes coaches gaat bekritiseren ken je niet echt seriwus nemen kijk bijvoorbeeld naar gary neville

2 september 2020 om 17:22

Vind dit soort uitspraken van 'm ongeveer net zoveel wegen als dat Erwin Koeman zoeits zou zeggen. Zelf weinig presteren maar het wel beter weten en kritiek leveren op coaches waar je zelf nog niet eens bij in de buurt komt joh.ik vraag ook totaal niet om serieus genomen te worden, en waarschijnlijk wordt ik daarom ook niet in media publicaties gevraagd om mijn meningen, denk dat er weinig mensen zouden luisteren ;-)

2 september 2020 om 17:30

@church89 het zal best maar de resultaten spreken iig niet in Guardiola zijn voordeel. als hij dan de Goat moet voorstellen dan is bv een Zidane met zijn vrij recente 3 CL winsten op rij een buitenaardse coach

2 september 2020 om 17:30

Hij wordt kennelijk wel gevraagd en ook gepubliceerd. Bovendien heeft Matthäus een aardige staat van dienst opgebouwd als voetballer. Maar wat het belangrijkste is, is dat hij zijn mening onderbouwd met steekhoudende argumenten. Al kwam het dan van Ma Tokkie, dat maakt niet uit. Kijk naar de inhoud van iemands boodschap. Niet naar zijn status.

2 september 2020 om 17:34

Lothar is wel 1 van de beste voetballers ooit geweest van Duitsland. Heeft het wk 90 gewonnen en in 86 verliezend finalist . Deze man is meer dan 15 jaar aanvoerder geweest. Is echt geen koekenbakker.

2 september 2020 om 18:49

@feye in principe wel. Iemand die veel heeft bereikt is veel minder geneigd om kritiek te accepteren van iemand die veel minder heeft bereikt. Als ik een zeer succesvolle zakenman was zou ik ook weinig aannemen van andere op gebied van zaken. Zelfde als je een hele goede voetballer of trainer bent

2 september 2020 om 18:54

@bf1994 wat doen wij dan allemaal op dit forum?

2 september 2020 om 19:18

@japie onze meningen bij elkaar tellen voor precies niets. Of denk je dat guardiola hier de comments zit te lezen om zich zelf te verbeteren 😂

2 september 2020 om 17:22

Ah kritiek pareren met een ander zijn CV. Mooi dat je eigenlijk zegt dat jij ook niet serieus te nemen bent, en met zulke niets toevoegende opmerkingen klopt dat als een bus !

2 september 2020 om 18:20

Wat een kulargument. Mag ik geen kritiek leveren op een arts als hij een fout maakt omdat ik enkel biologie gehad heb op gymnasium 6? Mag ik geen kritiek hebben op Mark Rutte als hij een fout maakt omdat ik geen politieke ervaring heb? En wat doe je zelf dan? Heb jij internationale ervaring als bondscoach om zijn record niet serieus te nemen?

2 september 2020 om 19:41

JIj mag doen wat je wilt, ik snap alleen niet wat de toegevoegde waarde ervan is, zelfde hier met Lothar. Maargoed, meningen verschillen natuurlijk.

Dit heeft hem wel keer op keer de kop gekost in de CL, snap de keuze ook niet. Zoals tegen Lyon starten met De Bruyne op rechts, de beste middenvelder van de wereld laat je toch altijd staan?

2 september 2020 om 18:40

Ik ben het met je eens dat schuiven met de beste ter wereld niet zou hoeven, maar in de PL heeft hij ook met regelmaat kevin hangend op rechts laten spelen, waar hij meestal de ruimte heeft naar t centrum te duiken of in te zakken. Het is vaker voorgekomen met positieve resultaten.

Ben het wel eens met Matthäus. Bij Barcalona stond het als een huis en had die een van de beste teams ooit. Maar bij Bayern en City, lijkt ie toch vaak rare dingen te proberen in de grote wedstrijden, die hem en zijn team uiteindelijk de kop kosten. Vind dat hij niet bijzonder heeft gepresteerd sinds zijn vetrek bij Barcelona.

Wat is dit overdreven zeg. Het City van 2017/2018 en 2018/2019 speelde gewoon iedereen van de mat en de lichting van 17/18 is misschien wel het beste PL team aller tijden. Heeft gewoon nooit geluk gehad in de CL, kon er evengoed al 2 gewonnen hebben met City.

2 september 2020 om 16:49

Haha precies dit.. Als Sterling die bal in het mandje had gelegd, praatte ze anders.. Dat wil niet zeggen dat Guardiola onnodig zijn opstelling veranderd. Maar alsnog in de CL komt er ook enigszins wat geluk bij kijken.

2 september 2020 om 17:03

Exact! Vorig seizoen tegen Tottenham er ook wonderbaarlijk uit gegaan.

2 september 2020 om 17:32

Maar Sterling legde de bal niet in het mandje en bovendien had City dikke problemen met de nr 7 van Frankrijk. Als telt niet. En daarom werd duitsland in 74 kampioen

2 september 2020 om 17:42

@chelsea/// er wonderbaarlijk uitgegaan tegen de Spurs? zelfs die penalty die City van de scheids cadeau kreeg toen was nog nog niet genoeg om de Spurs uit te schakelen

2 september 2020 om 16:52

niet zo gek ook met veruit de duurste selectie uit de competitie. dat doet PSG ook. ja en de Ligue 1 is niet de Premier League maar het komt wel op hetzelfde neer. City geeft namelijk nog veel meer uit als PSG en die horen ook gewoon ieder jaar kampioen te worden op het moment dat ze net als PSG veel meer geld uitgeven als de directe concurrentie. daarom vind ik het allemaal niet zo bijzonder wat Pep tot nu toe bij City heeft laten zien. eerder heel matig als je ziet dat hij met de duurste selectie ter wereld al 4 jaar op rij niet eens de kwartfinale van de CL weet te overleven. dat is geen pech meer maar pure onkunde

2 september 2020 om 17:07

Heb je natuurlijk een punt. Maar al mag je elk seizoen 5 toppers kopen, je moet er nog altijd een team van maken. En natuurlijk is hij geen coach zoals Klopp, die van 'matig goede' spelers echte toppers in een bepaald systeem kan maken. Maar geef Guardiola een blanco cheque en je krijgt de best voetballende ploeg ter wereld. Heeft hij toch bij Barca, Bayern en City bewezen vind ik.

2 september 2020 om 17:19

@chelsea/// ik vind City niet de beste voetballende ploeg van Europa. het Bayern van Flick vind ik bv veel leuker voetbal spelen en ik vond het Ajax van Ten Hag ook veel aantrekkelijker spelen in de CL. met een blanco cheque kan je bovendien van pakweg een Wiljan Vloet nog een internationale topcoach maken die leuk voetbal speelt. dat is geen kunst

2 september 2020 om 17:35

@chelsea "geef blanco cheque en je krijgt best voetballende ploeg" beetje makkelijk he. Als je op iedere positie en op de bank toppers kan kopen. Ik vind een goede coach kan ook met aanwezige kwaliteit aan de slag en zorgen dat meeste goed redeneren.

2 september 2020 om 18:29

@japie; niet elke coach heeft positieve intenties qua aanvallen ondanks een berg geld. Ik noem een Mourinho en ik noem een Simeone. Guardiola faalt in Europa, maar je kunt moeilijk ontkennen dat hij het ‘lokaal’ uitstekend doet. Dit jaar minder inderdaad, maar vele vele titels met titelfavorieten, dat is gewoon prima. Zijn werkwijze wordt ook zeer gewaardeerd door de spelers en achtergebleven bestuursleden.

2 september 2020 om 18:37

@ijsmuts het is maar wat je uitstekend vind. op 18 punten achterstand eindigen van een team wat maar de helft van City heeft uitgegeven vind ik iig niet uitstekend. City werd twee keer kampioen door veel meer geld als de directe concurrentie uit te geven. dan doe je het naar behoren maar niet uitzonderlijk. de coaches van o.a. Juve, Bayern, Celtic en PSG doen dit namelijk ook al vele jaren. vind je dat dan ook allemaal geniale coaches?

2 september 2020 om 18:46

@japie; eerst ff mn comment lezen voordat je reageert he? Ik vind dit jaar lokaal ‘minder’ en niet uitstekend. 18 punten achter liverpool is niet relevant. Dat ze eerst 100 punten haalden, toen 95 en nu slechts 81 is wel relevant. Ik stel ook niet dat hij geniaal is, die overdreven term voeg jij toe. Ik stel dat zijn prestaties lokaal prima zijn en dat hij qua speelstijl positief herinnerd wordt bij de clubs. Guardiola flikt dit al 10 jaar lang. De coaches bij Juve, Bayern, celtic en psg flikken het niet na hun vertrek bij die clubs.

2 september 2020 om 18:52

@ijsmuts dat kan maar ik weet ook niet of al die coaches in hun eentje 800 miljoen hebben mogen investeren van die desbetreffende club terwijl ze bij hun komst al spelers van het kaliber De Bruyne, David Silva en Aguero bij hun club hadden zitten. dat zou ik dan eerst moeten uitzoeken voordat ik die vergelijking kan maken. het is namelijk niet zo dat hij met Fortuna selecties heeft moeten werken. eerst kreeg hij een selectie met Xavi, Messi en Iniesta tot zijn beschikking, daarna kreeg hij bij Bayern een selectie waar Heynckes net de treble mee had gewonnen en waar Pep niet verder mee kwam als wat landstitels, wat zowat elke coach bij Bayern lukt en vervolgens heeft hij nu een selectie van geloof ik 1,2 miljard tot zijn beschikking. zo bijzonder vind ik het daarom allemaal niet op Barca na. hij heeft het in zijn eerste twee seizoenen in de PL naar behoren gedaan met veruit de duurste selectie van Engeland, maar of dat nou iemand meteen een geweldige coach maakt

2 september 2020 om 19:33

Het is niet bijzonder en niet geweldig... prima, dat is een mening die niet met feiten maar met subjectiviteit te onderbouwen is. Je omschrijft het zelf als niet zo bijzonder terwijl hier niemand beweert dat guardiola dit jaar geweldig of uitstekend presteert. Waarom dan keer op keer je mening met dezelfde inhoud ventileren? Frustratie is het overduidelijk niet want dit zit diep en je handelt niet in emotie.

2 september 2020 om 19:59

@ijsmuts ik ben voor clubs die beleid voeren, een visie hebben en ook de jeugd af en toe een kans geven. clubs als City die alleen alles kopen wat los en vast zit uit discutabele geldstromen en coaches als Guardiola die het succes bij elkaar te kopen door veel meer uit te geven als andere clubs daar kan ik me gewoon aan storen. al helemaal als er zoveel geld wordt gespendeerd en de uitgaves stroken niet met de prestaties

2 september 2020 om 16:59

Idd een beetje zoals Di Mateo de CL met Chelsea kon pakken. Blijkbaar is tegenwoordig het winnen van de CL een graadmeter om als toptrainer beschouwd te worden.

2 september 2020 om 17:08

@vchre er zit natuurlijk nog steeds wel een heel groot verschil tussen de CL niet winnen en 4 jaar op rij niet eens in staat zijn de kwartfinale te overleven met de duurste selectie ter wereld. dat je de landstitel wint met veruit de duurste selecties uit je competitie is alles behalve bijzonder dus natuurlijk kijken mensen naar wat je laat zien in de CL

2 september 2020 om 17:09

Inderdaad, in zo'n tornooi moet het altijd wel wat meezitten. Al is Bayern dit jaar daar niet het beste voorbeeld van

2 september 2020 om 17:22

Wat zal mij het boeien wat voor prijs een speler of selectie heeft? Dat is sowieso al nooit een garantie op succes. Dat City als 1 van de rijkste clubs op aarde nu eenmaal meer moeten betalen dan hun armere concurrenten kan Pep toch vrij weinig aan doen? Dat hij af en toe dingen doet die totaal niet logisch zijn kan ik nog inkomen maar dat hij om die reden geen geweldige coach is gaat me toch te ver. De gehele voetbalwereld prijst hem om zijn visie maar leden van VZ vinden hem een koekenbakker die er niets van bakt.

2 september 2020 om 17:34

@vchre ik vind dat altijd maar een slap excuus. dus als Liverpool nu aanklopt voor een speler is hij 20 miljoen maar op het moment dat City aanklopt is zo een speler opeens 60 miljoen? ik geloof daar helemaal niks van. een visie is leuk maar uiteindelijk wordt je logischerwijs afgerekend op je resultaten. dan spreken 18 punten achterstand op een club die maar de helft heeft uitgegeven van City en 4 jaar niet eens de kwartfinale kunnen doorkomen van de CL natuurlijk niet in je voordeel. wat die visie van Pep is vraag ik me ook serieus af. voor mij lijkt het erop dat die visie inhoudt veel meer geld uitgeven als de directe concurrentie om het succes bij elkaar te kopen en vooral geen spelers beter hoeven te maken of je eigen jeugd een kans hoeven te geven

2 september 2020 om 17:11

ja en daarvoor was de excuus dat ze eruit vlogen tegen club die uiteindelijk de CL gewonnen heeft en de jaar daarvoor ook zoiets. Zo kun je eeuwig doorgaan. Wanneer ligt het dan wel aan Pep?

2 september 2020 om 17:29

Maar dat is toch precies het punt? In de premier League speelt hij iedereen weg, maar in de champions league wil hij graag z'n genialiteit laten zien, stapt af van het systeem wat hem zoveel succes in de PL oplevert, en gaat onderuit. Als hij gewoon 'bescheiden' z'n vaste systeem zou hanteren (dat z'n spelers door en door kennen) in de CL zou hij waarschijnlijk verder komen dan wanneer hij elke keer z'n creativiteit wilt bewijzen.

2 september 2020 om 18:07

Maar door het veranderen van de opstelling en tactiek en het op de bank zetten van een paar van zijn topspelers roept die het toch gewoon over zichzelf af? 3 goals om de oren van de nummer 7 van Frankrijk is geen pech. Dan heeft die dus al 7 keer op rij pech in de CL. Denk het niet.

3 september 2020 om 11:55

Het is niet overdreven. City heeft het makkelijk, brede selectie in de PL en genoeg tijd om fouten te herstellen. Top clubs worden altijd wel (bijna) kampioen. Kans is zeker 35 procent elk jaar weer. Een CL winnen is iets heel anders, dan moet je tegen top clubs die ook kampioen zijn. En dat is andere koek. En daar heeft Guardiola erg veel moeite mee. Ging bij Bayern mis en gaat nu bij City mis. Hij haalt de finale geeneens, hoe kan hij dan ooit winnen?

3 september 2020 om 14:45

Suggerreer jij nu dat City, onder Guardiola, niet de CL zou kunnen winnen? Waar baseer jij dat op dan? Welke kwaliteiten heeft Guardiola dat die maken dat zijn clubs, dus, nooit een CL zouden kunnen winnen? Lijkt me onzin. Tuurlijk kan dat wél. Toen Abramovic Chelsea overnam in 2004 zei iedereen dat die nooit de CL zouden kunnen winnen, want het was onmogelijk een team bij elkaar te kopen. Maar in 2012 was het (al) zover. Ik zie werkelijk geen enkele reden waarom City, onder Guardiola, de CL niet kan winnen.

3 september 2020 om 17:27

Ik constateer dat het moeizaam gaat met Guardiola. Bij Bayern lukte het niet. En nu bij City is het vooralsnog ook nog niet gelukt. De finale heeft hij nu al bijna tien jaar niet meer gehaald. Ik zou erg verrast zijn als het hem bij City gaat lukken, maar in voetbal is alles mogelijk dus uitsluiten doe ik het zeke rniet.

In de CL heeft hij inderdaad flink gefaald. Echter heeft hij alsnog 8 prijzen weten te pakken met City.

2 september 2020 om 17:18

met veruit de duurste selectie uit Engeland ja. dan is Tuchel ook een geniale coach want die doet hetzelfde met Psg. veel meer geld uitgeven als de directe concurrentie in zijn competitie en zo vervolgens landskampioen worden en wat nationale bekers winnen. in tegenstelling tot Pep bij City heeft hij echter wel de CL finale weten te halen

2 september 2020 om 17:27

Je beseft toch wel dat de Premier League van een hele andere orde is dan de Franse competitie? Bij al die clubs wordt er beestachtig veel geld uitgegeven, van de nummer 20 tot de nummer 1

2 september 2020 om 17:35

@jeroenb93 ja maar jij beseft toch ook wel dat City veel meer geld heeft uitgegeven als PSG en ook veel meer geld als de andere clubs in Engeland dus dat wat PSG in Frankrijk doet exact hetzelfde is als wat City in Engeland doet. directe concurrent Liverpool bv heeft de helft uitgegeven van wat City heeft uitgegeven aan de selectie. er is dus geen verschil tussen PSG en City wat dat betreft met het verschil dat PSG niet op 18 punten achterstand van een koploper eindigt

2 september 2020 om 17:38

Ja toch PL en de Ligue 1 zijn van hetzelfde niveau hahahaha

2 september 2020 om 17:52

@sassuke PSG domineert idd een mindere competitie als de PL, maar ze hebben ook maar de helft uitgegeven van wat City heeft gespendeerd aan de selectie. City is kampioen geworden in een sterkere competitie maar heeft ook twee keer zoveel geld uitgegeven als Psg, dus er is totaal geen verschil tussen beide situaties

2 september 2020 om 18:26

Volgens mij hebben Mbappe en Neymar samen al 400 miljoen gekost Japie. Dan komen spelers als Herrera, Di Maria, Thiago Silva (volgens mij 40 miljoen van Milan) er nog bij.

2 september 2020 om 18:40

en kijk dan even naar de selectie van City. Pep heeft in zijn eentje al over de 800 miljoen aan spelers uitgegeven al en dan moet je daar ook nog de transferwaarde van o.a. De Bruyne, Aguero, Otamendi en David Silva bij rekenen die er al zaten voor zijn komst maar van wie hij nog steeds gebruik maakt. dan zit je toch echt zowat op het dubbele aan uitgaven

2 september 2020 om 18:43

@ Jeroen.. precies ! Dus moet je nagaan hoeveel City uitgeeft. Dat is dus precies zijn punt.

Guardiola begint idd wel op een eendagsvlieg te lijken. na Barca heeft hij eigenlijk niks noemenswaardigs meer gepresteerd. hij heeft dan wat landstitels gewonnen met de duurste selecties uit zijn competitie maar dat doen de trainers van Psg, Bayern en Juve al jarenlang en leuk voetbal zie ik ook bij meerdere clubs. het is niet zo dat Guardiola daar alleen patent op heeft

2 september 2020 om 16:50

En wat als sterling die bal er gwn had ingeschoten?Nou nou leuk voetbal bij meerdere clubs..Meer dan de helft is of was het niet om aan te zien eerlijk gezegd.PSG, Bayern, City en Atalanta..Verder kan ik niet zomaar op nog een club komen dat nagenoeg stabiel goed voetbal liet zien.Het is een dunne lijn tussen falen en succes.

2 september 2020 om 16:54

als je een selectie hebt staan die 10 keer zoveel heeft gekost als die van Ol.lyon is 1 gemiste kans natuurlijk geen excuus. dan heb je gewoon hopeloos gefaald in de CL voor het vierde jaar op rij met de duurste selectie ter wereld

2 september 2020 om 17:09

@japie, Als Guardiola al een eendagsvlieg is. Hoe noem je dan Van Gaal?behalve Europees succes met Ajax heeft hij ook alleen succes gehaald met de duurste selecties van zijn land. 1 uitzondering was AZ

2 september 2020 om 17:14

ik ben ook geen enorme Van Gaal fan dus ik durf het niet te zeggen. de beste coaches van dit moment zijn voor mij Klopp en Zidane. die zijn net als Guardiola ook landskampioen geworden en hebben daarnaast meerdere keren de CL finale gehaald. Zidane heeft hem als debuterend coach zelfs 3 keer op rij gewonnen

2 september 2020 om 17:47

Zidane, meen je dat nou? Die plukte de vruchten van Een jarenlang bloeiende droomselectie en het keer op keer falen van de arbitrage. En dat met kutvoetbal en een gatenkaas achterin. Hij won een landstitel puur omdat de rivaal, die in het diepste dal sinds 20 jaar zit, alles verspeelde.

2 september 2020 om 17:56

@horwi en waarom won Guardiola dan bij Barca niet 3 jaar op rij de CL met een droomselectie met o.a. Messi, Xavi en Iniesta? ik vind het daarom maar een slap excuus. je wint niet drie keer op rij een CL door de arbitrage en je wordt ook niet 4 jaar op rij in de kwartfinale uitgeschakeld met City door pech of de arbitrage

2 september 2020 om 18:19

@Japie Omdat hij onterecht tegen Inter werd uitgeschakeld na een rechtmatig doelpunt van Bojan. Anders stonden ze in de finale tov Bayern Munchen van Van Gaal en die hadden ze ook verslagen. Het gaat om details... Maar het is wel zo inderdaad dat internationaal succes uitblijft de voorbije jaren. Aan de andere kant, discussiëren met Japie heeft geen nut. Had ie hem wel gewonnen had het door zijn dure selectie geweest zijn en niet door Pep.

2 september 2020 om 18:34

@freeza precies en bij Real heeft het in die drie jaar tijd natuurlijk nooit een wedstrijdje tegen gezeten. er worden veel te veel excuses gezocht voor Guardiola. zijn laatste Europese succes dateert van 10 jaar geleden en wat nog bizarder is, is dat hij zelfs nu hij de duurste selectie ter wereld tot zijn beschikking heeft hij 4 jaar op rij niet eens de kwartfinale van de CL weet te overleven. bovendien waren drie van die uitschakelingen tegen veel mindere tegenstanders als Monaco, de Spurs en Olympique Lyon. dat zijn de resultaten van een falende coach en niet van een succes coach.

2 september 2020 om 17:26

Eendagsvlieg? Je comments over Guardiola beginnen steeds gekker te worden.De man heeft gewoon de beste voetbal op het mat afgelegd ,heeft het beste voetbalteam aller tijden gemaakt,Heeft la Nadia belangrijk gemaakt,Eerste coach die over 100 punten heeft behaald in de PL en de vroegste coach die kampioen is geworden in de Bundesliga,enige trainer die sextuple heeft gewonnen en de man die barca heeft opgebouwd.Spelers als Xavi,iniesta en Messi gemaakt...”eendagsvlieg” wat een grap

2 september 2020 om 17:29

Maar je kunt het ook andersom redeneren. Wellicht hebben Iniesta Xavi en Messi juist Guardiola gemaakt.

2 september 2020 om 17:33

Iniesta en Xavi waren niet zo belangrijk en goed als toen onder van gaal en Rijkaard,Heeft het beste uit Messi gehaald(kende z’n beste jaren onder hem) en heeft Ibrahimović opgeofferd om Messi als valse spits te laten spelen zodat ie z’n talent op z’n b est kon benutten.

2 september 2020 om 17:44

@sasukke Guardiola heeft deze spelers helemaal niet gemaakt! Ze speelden al in het eerste!!! Daarnaast liepen andere weredtoppers als Puyol, Pique, Alvaz, Abidal, Busquets etc. Spelers als Iniesta en Xavi hebben alles gewonnen. Hebben ze WK en EK ook te danken aan Guardiola?? Deze spelers maken de coach. Niet andersom. Net als vroeger met Cruijf bij Ajax als speler of bij Barca. Dankzij hem leken trainers goed. Verder heb je over Ibrahimovic. Dat was gewoon een aankoop van Guardiola he. Dat is juist een groot verwijt. Hij laat clubs veel betalen (volgens mij koste.hij 70 miljoen) en laat ze vervolgens keihard vallen. Zelfde wat hii doet bij City. Kopen en dumpen tegen spotprijs. Zlaten werd voor 15 mil verkocht dacht ik. City bijna al zijn aankopen worden met zware verlies verkocht.

2 september 2020 om 18:00

@sasukke niet zo gek ook dat je met een straatlengte voorsprong kampioen wordt met veruit de duurste selectie van Engeland. City heeft twee keer zoveel uitgegeven als PSG die verhoudingsgewijs als we kijken naar de uitgaven t.o.v. de directe concurrentie in hun competitie exact hetzelfde doen in Frankrijk. dan is Tuchel ook een genie

2 september 2020 om 18:02

Krillin boy je weet totaal niet waar je het over hebt...Guardiola is degene die busquets van barca b naar het eerste haalde en yaya toure ervoor heeft opgeofferd,Piqué was een Guardiola aankoop hij speelde als spits in Manchester en maakte hem een centrale verdediger.Ja er waren al goeie spelers bij barca maar is dat niet normaal? Ik bedoel het is een topclub lol “hebben ze het ek en wk ook te danken aan Guardiola” wat is dat voor een kul argument lol Guardiola heeft het bovenste uit die twee gehaald en dat is de taak van een trainer en nee de spelers hebben hem niet gemaakt maar je zou dat weten als je barca voor 2008/09 keek.Heb ik ergens gezegd dat het Ibrahimovic geen aankoop van Guardiola was? En ja hij liet hem keihard vallen maar wat heeft ie ervoor teruggekregen? Een ontketende Messi die belangrijk was in talloze prijzen en niet elke coach heeft de ballen om zo’n beslissing te maken,Bovendien is het verlies al goedgemaakt met de prijzen die ze binnensleepte.Ik geef toe dat ie het niet heel goed doet bij city met al die uitgave op de transfermarkt maar het gaat mij puur om dat ie hem een “eendagsvlieg” noemt...

2 september 2020 om 18:12

@sassuke maar niemand zegt toch dat Guardiola het niet geweldig heeft gedaan bij Barca? mensen geven alleen aan dat het bij Bayern en City redelijk teleurstellend is geweest en zijn succesvolle periode bij Barca is geloof ik alweer 10 jaar terug en dat is tot nu toe de enige club geweest waar hij echt uitzonderlijke dingen heeft gepresteerd

2 september 2020 om 18:15

Sasukke, wat een onzin lul jij over pique. Hier, letterlijk van wikipedia: "piqué made his debut for Manchester United in October 2004, as a centre-back, a 67th minute replacement for John O'shea in a 3–0 League Cup victory at Crewe Alexandra.[7] He made his full debut in January 2005 in a 0–0 FA Cup draw with Exeter City. Pique made his Premier League debut on 15 October 2005, again as a substitute for O'shea, in a 3–1 win over Sunderland. His first league start came on 29 March 2006 against West Ham United at Old Trafford, playing at right-back, as Gary Neville was unavailable through injury." Dus wat lul jij over Pique was een spits?

2 september 2020 om 18:26

Beter lezen met je dubbele “wat lul je nou” pique was een spits in zijn jongere jaren en heeft het zelf ook aangegeven....

2 september 2020 om 18:30

Ja in de jeugd slimmerik. Dit is wat jij zegt: "piqué was een Guardiola aankoop hij speelde als spits in Manchester ". Terwijl ik jou letterlijk een bron laat zien die aantoont dat Pique in Manchester in het eerste team als verdediger speelde. Of wil je Ten Hag ook de credits geven dat De Ligt centraal achterin staat? want die speelde in zijn jongere jaren ook op het middenveld.

2 september 2020 om 18:40

@sasuke haha mij verwijten dat ik niet weet waar ik over heb, terwijl jij hier zaken verzint. Pique spits?? Hahah hij was altijd verdediger. Is weleens ingevallen bij Utd als spits maar gewoon verdediger. Hij is daar weggegaan omdat kans op doorbraak niet was met Vidic en Ferdinand voor hem. Hier quote van Meulenstein Meulensteen, Ferguson's assistant between 2007 and 2013, claimed the problem stemmed from Nemanja Vidic's recent arrival, meaning that Pique's route to the first-team was made all the more challenging"" Ander artikel :He might have fulfilled his undoubted potential at Old Trafford had Rio Ferdinand and Nemanja Vidic not blocked his path to a regular first-team berth under Sir Alex Ferguson." Verder Busquets had zijn officeuze debuut al onder Frank Rijkaard gemaakt. In mei 2007 werd Busquets door Frank Rijkaard opgeroepen voor de wedstrijden van het eerste elftal in de Copa de Catalunya. Hij debuteerde in de finale van dit toernooi tegen RCD Espanyol."" Ja credits behoren aan Pep dat hij Busquets boven Toure verkoos. Maar zijn potentie was al bekend. Kijk naar de spelers die Pep gehaald heeft in zijn periode. Weinig waren succes. Alves en Villa waren grote hit. Verder Ibrahimovic, Hleb, Cáceres, Henrique, Afellay allemaal aankopen die gelijk opgeofferd werden. Een paar als Adriano, Keita en Javier Mascherano kan je over discusseren.

2 september 2020 om 19:34

Keita javier en adriano hebben het naar behoren gedaan hoor.

Ach man schei toch uit! Het is pas egoïstisch van Matthäus om te laten zien wat hij allemaal durft te zeggen over een van de grootheden van het voetbal. Guardiola laat juist zien dat hij bij verschillende clubs in verschillende competities kan presteren! Volgende stap Juventus let maar op.

2 september 2020 om 16:56

Heynckes pakte met dezelfde selectie als Pep bij Bayern de triple. Pep kwam niet verder als wat landstitels wat elke coach daar zowat lukt. bij City is hij twee keer kampioen geworden met veruit de duurste selectie uit de competitie en hij is 4 keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinale van de CL met de duurste selectie ter wereld. ik vind Guardiola misschien wel de meest overhypte coach die er rond loopt

2 september 2020 om 16:57

Als ik zie hoe jij op dit forum op elk bericht reageerd ben ik benieuwd wat jij allemaal hebt gepresteerd...

2 september 2020 om 17:04

alsof het belangrijk is wat ik heb gepresteerd. ik kijk naar wat andere coaches presteren en dan zie ik dat Zidane, Klopp en Flick vrij recent veel beter hebben gepresteerd als Guardiola met veel minder financiele uitgaven

2 september 2020 om 17:09

Daarnaast was het voetbal onder Heynckes ook nog eens beter dan onder Pep. Ik begrijp die verafgoding van Pep sowieso niet zo goed, bij Barcelona was het prima, maar lag dat aan de coach of kwam dat doordat ze misschien wel het beste elftal aller tijden hadden op dat moment? Dat het bij City niet lukt om de halve finale van de CL te halen, dat mag je echt falen noemen.

2 september 2020 om 17:12

@only1romario klopt idd. onder Guardiola was het een hoop onnodig gebrei bij Bayern waar Heynkes in de stijl van Flick voetbalde. hoog druk zetten, alles direct naar voren en op zoek gaan naar een doelpunt. ik denk dat het overdreven gehyp met zijn verleden bij Barca te maken heeft wat een club is die in Nederland zeer geliefd is. anders kan ik dat overdreven gedoe over zijn zogenaamde kwaliteiten ook niet begrijpen want zo bijzonder is het niet wat hij bij Bayern en City heeft gepresteerd

2 september 2020 om 17:50

@onlyromario dat elftal vam Barca was ziekelijk goed met spelers als Alvez, Puyol, Pique, Abidal, Busquest, Iniesta, Xavi en Messi. Wereldtop. Ook spelers als Pedro hadden hun waarde. Kijk naar zijn aankopen in die tijd. Een Zlatan kopen voor 60 a 70 mil en vervolgens afserveren en in uitverkoop voor 15 mil. Bij BM zie je ook belangrijkste spelers zaten er al. City idem. Het elftal draait voornamelijk op spelers die er voor hem waren zoals Ferandiho, Kompany, Silva, de Bruyne, Sterling en Aguero. Kijk zijn aankopen. Meeste worden gelijk afgeserveerd en met verlies weg gedaan. Als hij topcoach was, zou hij ook zulke spelers goed laten functioneren.

Begrijpelijke kritiek. Hij komt toch vaak met oplossingen op de proppen voor niet-bestaande problemen. Ik weet niet of dat egoïsme is of naïviteit, maar ik weet wel dat er geen enkele reden is om Lewa op links te gaan zetten of KdB de rol te geven die hij tegen Lyon had.

Bij Barcelona was er ook genoeg innovatie in de opstelling telkens. Matthaus doet nu net of Pep toen altijd op dezelfde wijze speelde. Soms ga je op je muil als je tactische foefjes wil doen. Maar 80% van het resultaat is geluk. Als Sterling zo'n bal niet overschiet of als Mbappe tegen Bayern zijn kansen af zou maken dan verandert de hele analyse. Daar kan geen tactiek tegen op.

2 september 2020 om 18:15

jij gaat echt het feit dat City met 3-1 verliest van de nummer 7 van Frankrijk die niet eens een 10e hebben kunnen spenderen van wat City heeft uitgegeven afschuiven op 1 gemiste kans? tegen voor City mindere teams als de Spurs en Monaco gebeurde dit ook al. 4 jaar op rij stranden in de kwartfinale, waarvan drie tegen veel mindere tegenstanders en dat met de duurste selectie ter wereld is geen pech meer. dat is gewoon pure onkunde

2 september 2020 om 19:27

Nuanceren is iets wat je je wel eens vergeet te doen. Guardiola is een beter coach in de reguliere competitie dan dat hij is in de CL. Nog steeds zijn de statistieken van hem in de CL helemaal niet heel slecht. Sommigen praten over de CL alsof je die maar even wint.het type aanvallend voetbal dat hij voorstaat is nu eenmaal meer gemaakt voor een competitie omdat je hier constant moet zijn. De Champions League blijft een loterij, helemaal als je aanvallend speelt.

2 september 2020 om 20:02

Liverpool en Bayern spelen ook vrij aanvallend maar die lukt het wel heel vaak de kwartfinale te overleven

Hij wilde natuurlijk Arteta nadoen nadat hij op z’n broek kreeg tegen een 3-4-3 opstelling 😁. Maar zonder dollen, ik vind dat hij hier wel een valide punt maakt. Pep doet wel vaker rare dingen op beslissende momenten. Heeft na Barca eigenlijk niks meer laten zien Europees en dat blijft toch de belangrijkste prijs. Zeker als je zoveel geld uitgeeft als hem.. uitgeschakeld door Spurs en Lyon de laatste 2 jaar. Nou niet de beste ploegen van Europa, eigenlijk een schande als je er over nadenkt..

Mensen gaan wel makkelijk voorbij aan het feit dat hij bij Bayern de vroegste kampioen ooit is geworden zonder daar bijzonder veel geld uit te geven, en met City heeft hij als enige de 100 punten weten te passeren met geweldig voetbal. En dan durven te zeggen dat de man alleen bij Barca kon presteren haha

2 september 2020 om 17:33

Bro, Europees is hij gewoon keihard gefaald man. Niemand bagatelliseert heft feit dat hij met City Engeland heeft gedomineerd, maar jaar in jaar uit in de kwartfinale eruotvliegen tegen Lyon , Monaco en Spurs is gewoon schandalig. Bovendien is hij dit jaar met 20+ punten achterstand tweede geworden in PL. Ook een dikke schande met het team dat hij heeft.

2 september 2020 om 18:21

@jeroen wat moest hij bij Bayern nog uitgeven? Hij nam een team over die net de treble hadden gewonnen en die selectie was op de toppen van hun kunnen qua leeftijd. Er hoefde niet eens vervest te worden. En tja, kampioen worden met Bayern is natuurlijk geen echte prestatie. Op dit moment staat er een quotering van 1.18 op een kampioenschap van Bayern munchen op Unibet. Die quotering zegt dus dat er een 84.7 procent kans is dat Bayern kampioen wordt. Wat een prestatie.

2 september 2020 om 18:50

Bij Bayern kan ik nog begrijpen dat hij geen CL won, want verloor de eerste 2 keren van Real en Barca in de halve finale. Atletico was ook wel top, maar met Bayern had hij daarvan gewoon moeten winnen. En met City europees is het gewoon een schande.

Guardiola heeft zichzelf 4 jaar lang Europees voor schut gezet. Te triest voor woorden dat je met het spelersmateriaal uitgeschakeld wordt door Lyon, Monaco en Spurs. De beste heeft al 9 jaar geen CL gewonnen en het is dus duidelijk geworden dat Messi hem groter heeft gemaakt dan ie eigenlijk is. Xavi en iniesta ook niet te vergeten.

2 september 2020 om 17:53

En niet te vergeten Puyol, Pique, Abidal, Alvez, Busquets. Spelers als Xavi, Iniesta, Busquets, Pique en Puyol hebben zonder Pep ook vele prijzen gewonnen zoals het EK en WK. Ik ben voor RM maar kan gewoon zeggen die periode had Barca ziekelijk goed elftal. Een Fred Grim zou ook veel winnen met dat elftal.

2 september 2020 om 18:48

Jawel het waren natuurlijk stuk voor stuk topspelers, maar de X-factor was toch vooral Messi en verder Xavi en Iniesta. Hij heeft bij Bayern en City natuurlijk ook geen koekenbakkers gehad, maar geen Messi. Tenslotte was Barcelona van 2009-2011 misschien wel het beste elftal ooit.

2 september 2020 om 18:56

Allemaal geweldige spelers. nee niet geweldig. Absolute wereldklasse. En in een elftal dat zo belachelijk goed is, blonk messi wel boven iedereen uit. Pep had het destijds goed gezien dat hij op messi een elftal kon bouwen. En het beste was, pep wist hoe hij een dergelijke speler moest gebruiken. Dat kan ik niet zeggen over de trainers die erna zijn gekomen. Guardiola is een unieke trainer met zijn eigen mindere kanten maar vertel mij maar eens wie dat niet heeft.

Guardiola heeft altijd de beschikking gehad over absoluut top matieraal. In de competitie heeft ie het vaak goed gedaan met zijn ploegen maar in Europa faalt hij iets te vaak. Lothar heeft gelijk

2 september 2020 om 18:54

Ik had europees wel iets meer verwacht van pep. Maar hoe hij city heeft laten voetballen enzo? Daar is absoluut geen vergissing in, daar zie ik gewoon de hand van guardiola. Ik zag in het barca ik zag het in bayern en je ziet het ook in city. .

2 september 2020 om 20:06

de hand zag je wel bij Bayern maar ik geniet meer van de stijl van Heynckes en Flick. hoge druk, naar voren spelen en de diepte zoeken en gewoon direct spel. al dat getik heen en weer vind ik zelf minder mooi om te zien maar goed, smaken verschillen

3 september 2020 om 23:16

Met name onder Heynckes was Bayern een ongelooflijke machine die Guardiola vernederde in de halve finale over twee wedstrijden. Flick heeft dat ook goed teruggebracht die intensiteit en de wil om echt een tegenstander compleet vast te zetten

4 september 2020 om 15:13

@leiceter guardiola was toen niet trainer van barcelona. Dat was in 2013. Toen had barca eigenlijk geen trainer tijdens de wedstrijd bayern barca. vilanova was de trainer, maar die lag in het ziekenhuis tegen k a nk e r te vechten

Effenberg heeft ooit een leuk boek geschreven met een hoofdstuk gewijd aan dat wat Mathauss weet over voetbal. Ik adviseer iedereen om daar eens naar te kijken. Verder zal Pep ook z'n fouten maken, net als iedereen. Los daarvan heb je in een knock out fase altijd te maken met pech en geluk. Sterling mist voor open doel. Da's ook gewoon pech. Schiet ie 'm erin, had niemand verbaasd geweest dat City zou winnen. Wel geinig dat de twee trainers die Guardiola opvolgden bij zowel Barça als Bayern voortijdig de laan uit werden gestuurd. Valt dat falen weer behoorlijk mee.

2 september 2020 om 19:22

Vilanova volgde guardiola op en moest al midden in het seizoen behandeld worden voor zijn ziekte. Je zult het wel over tata martino hebben?

2 september 2020 om 23:05

Slecht verwoord van mijn kant, maar ik doelde inderdaad op Tata en op Ancelotti.

Dat tegen Lyon was niet zo´n handig tactisch kunststukje van hem, al snap ik wel waar het vandaan komt. Achterin is het bij City gewoon vele malen te matig en traag. Hij probeerde zich tegen de counters van Lyon te wapenen en dat faalde. Het verbaast me vooral dat hij niet gewoon van zijn eigen kracht uitgaat, dat was bij Barca altijd wel het geval.

2 september 2020 om 19:24

In barca had hij er toch echt ook een hand van hoor. Het is dat die selectie van barca belachelijk goed was. En hij had een messi die forceerde mochten de tactieken niet lukken. Nou is de selectie van city ook heel goed, maar het barca guardiola is een paar klasse hoger dan deze city.

2 september 2020 om 23:06

Bij Barça pakten verscheidene zaken ook gewoon goed uit. Ik herinner me een 3-3-4 tegen Milan. Of een wedstrijd tegen de madrilenen waarbij Daniel Alves op rechtsbuiten stond en Marcelo kapot speelde, voordat Henry er in de 70e minuut in kwam om de druk er nog verder op te voeren.

Maar de manier waarop hij faalde in de CL was wel onfortuinlijk. Wat kan Guardiola eraan doen dat Sterling voor open goal mist? Of dat de scheidsrechter en zelfs VAR aanvallend hands mist van Fernando Llorente. Het is absoluut niet zo dat Guardiola met een wanprestatie is uitgeschakeld zoals Barca dit jaar met hun 8-2 nederlaag.

2 september 2020 om 18:44

erg selectief weer. je bent natuurlijk ook al vergeten dat City van de scheids een penalty tegen de Spurs cadeau kreeg? vervolgens met 3-1 eraf gaan tegen de nummer 7 van Frankrijk die niet eens een 10e hebben uitgegeven aan de selectie van wat City heeft gespendeerd en dat dan afschuiven op 1 gemiste kans van Sterling. zo kan je elke wanprestatie goed praten. Barca ging er dan iig nog af tegen een Europese topclub en niet net als Pep tegen Monaco, de Spurs en Olympique Lyon. met een selectie van over de miljard door zulke clubs worden uitgeschakeld vind ik eigenlijk net zo schandalig als met 8-2 van Bayern verliezen

Ik snapte ook niks van die aanpassingen tegen Lyon. Normaliter speel je fantastisch met je eigen tactiek. Waarom dan opeens zo de boel overhoop gooien en in een raar systeem spelen. Ik ben van mening dat je vanuit een vast systeem moet spelen en vanuit daaruit enkele aanpassingen moet kunnen doen. Stel hij zou met City tegen het huidige Bayern hebben gespeeld. Natuurlijk weet je dat Davies de linkerflank beheerst, maar daar ga je dan niet een totaal ander systeem voor maken? Desnoods dekt de rechtermiddenvelder van City extra door om Walker/cancelo te ondersteunen.

Dat het een keer gebeurt okay. Maar tegen Monaco ging hij er ook al zo af. En met Bayern ook structureel. Ik snap niet dat hij in de belangrijkste fase van het seizoen steeds zijn tactiek omgooit en zich aanpast aan zijn tegenstander. Met Barcelona had hij het beste clubteam aller tijden onder zijn hoede he. Messi op zijn absolute top, Iniesta en Xavi erbij. David Villa als aanvaller en Alves op back. Het is wel zo dat hij zonder deze uitzonderlijke lichting nog geen Europese prijzen gepakt heeft. Zijn teams zijn in de eindfase van het seizoen beduidend zwakker.

Lothar heeft hier gewoon gelijk. Ik ben zelf een groot fan van Guardiola als trainer, omdat hij eigenlijk al zijn ploegen een enorme boost weet te geven. Vaak spelen ze goed voetbal en hij maakt spelers ook echt beter. Waar hij na zijn tijd bij Barcelona vaak faalt is in de eindfase van de CL. Bij Bayern was daar nog een keer enorme pech bij dat hij werd uitgeschakeld door Real dat eigenlijk gewoon weggespeeld werd. Maar bij City en zijn laatste seizoen Bayern verprutst hij het door opeens een andere tactiek te kiezen of veel wijzigingen door te voeren in het team. Onbegrijpelijk dat zo’n klasbak zo faalt op het moment suprême.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea5519
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder292
R. SterlingAanvaller279
İ. GündoğanMiddenvelder2512
R. MahrezAanvaller259
Bernardo SilvaMiddenvelder242
João CanceloVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

56 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Guardiola: ‘Waar is Ajax in de Super League? Dat moet worden opgehelderd’

Josep Guardiola heeft zich dinsdagmiddag voor het eerst uitgesproken over de Super League. De manager van Manchester City zegt zijn club, één van de twaalf zogenaamde founding clubs, te steunen, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren