Toon Gerbrands had hard en duidelijk antwoord op brief van Nicky Hofs

Woensdag, 2 september 2020 om

Nicky Hofs is na zijn voetbalcarrière het trainersvak ingedoken en tot dusver beschikt hij over bijna alle diploma’s. Hij wil trainer worden van een profclub en richt zich daarom op het diploma Coach Betaald Voetbal. Om toegelaten te worden tot die cursus moet hij eerst zelf een team onder zijn hoede hebben gehad. Tot dusver is de trainer van Vitesse Onder-21 nog niet toegelaten.

Hofs loopt al enige tijd rond bij Vitesse en leerde veel van Henk Fraser en Leonid Slutsky. Hij is toe aan de volgende stap en hoopt daarom toegelaten te worden tot de exclusieve cursus. Eens in de twee jaar is er plaats voor veertien cursisten. Vorig jaar werden onder meer John Heitinga, Dirk Kuyt, Kevin Hofland, Willem Weijs en Rob Penders tot de cursus toegelaten. Een gesprek bij de KNVB in Zeist met klankborden als PSV-directeur Toon Gerbrands en docent Gert Aandewiel is daarbij leidend.

“Ik had een mooie motivatiebrief geschreven”, vertelt Hofs over zijn aanvraag van vorig jaar. “Maar Gerbrands en Aandewiel hadden gewoon een goede uitleg om nog niet toegelaten te worden. Ik heb bijna vier jaar als assistent bij eerste elftal gewerkt. Dat is ervaring. Maar op eigen benen staan, werken met een eigen staf, is de broodnodige ervaring. Dat is een steekhoudend argument. Ik kan nu alleen nog maar beter worden.” Ondanks de afwijzing blijft Hofs hoop houden en werken aan zijn toekomst. “Het doel is trainer te worden in het betaalde voetbal.”

Hofs hoopt komend seizoen met Vitesse Onder-21 te promoveren naar de Tweede Divisie. Om kans te maken moet in de eerste seizoenshelft kwalificatie afgedwongen worden voor de kampioenspoule. “Uiteraard mikken wij daar op”, zegt Hofs. “Ik wil altijd winnen. Ik wil ook kampioen worden. Dus ja, dan wil ik ook promoveren naar de Tweede Divisie. Maar eerst moeten wij maar eens presteren in de eerste seizoenshelft. Feyenoord zet voor die ultieme promotie naar de Eerste Divisie gewoon Dylan Vente in. Bij Vitesse is toch vooral ontwikkeling van spelers leidend.”

PSV contracteert Philipp Max: 'Ervaring Bundesliga neem ik mee'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door mgmv)

Ik snap die beloften competitie niet, Vitesse speelt in divisie 2, bij onder andere Alphense Boys, hoezo kunnen zij alsnog promoveren naar de tweede divisie via een kampioenspoule, ik snap dat niet? Een Feyenoord ontmoet nagenoeg alle sterke opleidingen als Almere City, FC Groningen, Heerenveen en Jong Twente. Rare constructie

2 september 2020 om 10:28

Is Hofs wel trainer materiaal? ik vraag me dat oprecht af. en waarom wil hij die cursus doen met die 14 personen hij kan toch morgen aan de normale variant beginnen als hij dat wil dan is hij ook over twee jaar klaar. nu loopt hij het risico over twee jaar weer afgewezen te worden...

2 september 2020 om 11:12

Waarom zou Hofs geen trainer materiaal zijn? Daar kom je alleen maar achter door het gewoon te zijn.

2 september 2020 om 10:28

Het is nog wat gecompliceerd, maar ik dacht dat het zo zat: Er zijn in totaal 4 divisies, ingedeeld van op basis hoe 'goed' de opleiding is. Vitesse (divisie 2) staat echter lager dan ADO en Almere, omdat die laatste twee uit de Derde Divisie zijn gehaald. In de winterstop vindt er al promotie/degradatie plaats na afloop van de najaarscompetitie, waarbij de nummers 1 en 2 (in Divisie 1 is de nummer 1 najaarskampioen) promoveren en 7 en 8 degraderen naar een hogere/lagere divisie. Vitesse kan dus promoveren in de winterstop naar Divisie 1 en in de voorjaarscompetitie proberen voorjaarskampioen te worden. En dan zouden ze met de najaarskampioen kunnen vechten om promotie naar de pyramide.

2 september 2020 om 16:39

Maar Vitesse krijgt jaarlijks 5 sterren( Internationale status)samen met Ajax, PSV, Feyenoord, Utrecht en AZ .Vind het maar een rare opzet, Vitesse had al in Divisie 1 moeten zitten. Op grond waarvan zitten ze daar niet in?

2 september 2020 om 18:49

Zoals ik zeg: de reden die ik kan bedenken is omdat ADO en Almere terugkeerden uit de Derde Divisie met hun o21-/Jongploeg en zodoende dus twee andere clubs (waaronder Vitesse) een divisie lager hebben gekregen. Verder zou ik het niet weten. Ze zitten in elk geval in Divisie 2. Ik zit, helaas, niet bij de Knvb

ik vond dit altijd een goede voetballer, benieuwd hoe hij het als trainer zal doen. Toch een beetje een cultheld die in de toekomst misschien een leuke trainer voor Vitesse zal zijn. edit: De censuur is echt bizar, voetbalzone. Mag ik niet constateren dat deze titel slecht gekozen is en het artikel niet weerspiegelt?

Zo dit is wel echt keihard en echt shockerend afgewezen worden. Denk dat Hofs nu wel echt in zak en as zit. Hoe moet hij uit deze situatie komen na deze harde en duidelijke brief?

Pfffff denk je ergste gehad te hebben met trainers als Cocu, FdB en v Bronckhorst kloppen de volgende grijze muizen als Heitinga, Hofland, Penders en Kuyt op de deur. We blijven donkere tijden behouden met NL trainers. Hopelijk zitten er toch Bosz of ten Hags types tussen.

2 september 2020 om 10:07

Wat een rare en eigenlijk ook nutteloze opmerking. Natuurlijk stromen er altijd mindere namen zoals Hofs en Penders door vanuit een spelers- naar trainerscarriere. En dat geldt ook voor grotere namen als Heitinga en Kuyt. Voor al die trainers geldt dat zij het misschien heel goed gaan doen, misschien heel slecht en alles er tussenin. Om ze nu al af te schrijven slaat echt helemaal nergens op. En het dan over donkere tijden hebben, man man man. Denk je dat het in andere landen niet zo is? Echt, wat een ontzettend rare opmerking.

2 september 2020 om 11:28

@falonso Sommige kan je al beoordelen zoals Heitinga bij jeugd Ajax en Kuyt bij jeugd Feyenoord. Je ziet het spel en betrapt ze niet op vernieuwende zaken. Verder kijk eens naar Duitsland..... Halve finales CL 3(!) Duitse coaches. En dan heb je topper als Klopp er niet eens bij. Dus nee in andere landen is het niet zo. Mij gaat het om, deze trainers hebben vaak zelfde gedachte. Balletje breed, geen risico's nemen aan de zijlijn veld breed. Achterhaalde visie. KNVB zou juist moeten inspireren dat mensen out of box denken. Nieuwe oplossingen, nieuwe tactieken etc.

2 september 2020 om 12:47

Je vergelijkt nu dus de coach van Leipzig, Bayern en PSG met Hofs, Penders, Heitinga en Kuyt, die nog moeten beginnen aan hun carriere. Bizar slechte vergelijking dus. Tuchel heeft een carriere van niks gehad als speler, dus wat dat betreft staan Penders en Hofs al voor, die op een hoger niveau hebben gespeeld. Om maar even te laten zien dat een naam als spelers niks zegt over een naam als trainer. Ook in Duitsland beginnen nietszeggende namen aan trainerscursussen, ook in Engeland en in ieder ander land. Alleen dat zien wij niet. Dus ja, dat is in andere landen ook zo. Je hebt geen idee waar je het nu over hebt. Wie weet ontwikkelt Penders zich wel als een Ten Hag met een totaal andere visie. Wie weet niet. Maar jij hebt het nu al over donkere dagen terwijl je geen idee hebt wat voor trainers het zijn en al helemaal niet wat voor trainers het worden.

2 september 2020 om 10:08

Geef ze eerst een kans voordat we ze zo wegzetten. Hofland doet het bijvoorbeeld toch behoorlijk bij Fortuna met redelijk voetbal? Als je qua grijze muizen karakter bedoelt, helaas zijn de tijden van Frits Korbach, Leo Beenhakker, Louis van Gaal en Aad de Mos voorbij. Trainers komen zelden nog met opvallende uitspraken of interviews vol humor. Elke uitspraak wordt onder een vergrootglas gelegd. Zonde, maar vrees dat we dat soort types niet meer gaan zien in het profvoetbal.

2 september 2020 om 11:31

@proevo misschien was onterecht om Hofland te noemen. Ik heb te weinig mee gehad van hem. Excuses. De anderen zoals Heitinga en Kuyt kan je toch zien wat zij leveren bij de jeugd. Het gaat mij niet om uitspraken hoor, anders had ik Erik ten Hag niet genoemd . Zijn visie is modern. Kijk je naar FdB, Cocu etc dat is allemaal achterhaald. Is geen toeval dat zij allemaal mislukken in het buitenland. Spelopvatting is achterhaald.

2 september 2020 om 10:33

Volgens mij ligt het vooral aan de opleiding zelf. Dat fiasco met stam, al die kopieën van een conservatieve spelopvatting (fdb, gio, Bommel) en totaal geen vernieuwing. De KNVB staat weer eens ouderwets ontwikkeling in de weg. Blij dat bosz en ten hag zich er niks van aantrekken. Wat een drama organisatie is de KNVB

2 september 2020 om 11:32

@feye88 zeker! Ligt absoluut aan de KNVB. Het avontuurlijke, vernieuwende stimuleren zij niet.

2 september 2020 om 11:06

Als je op karakters zit te wachten is een Nicky Hofs toch heerlijk?

2 september 2020 om 11:33

@kakadu gaat niet om karakters, anders had ik Erik ten Hag niet genoemd als goede voorbeeld. Gaat om hun visie. Balletje breed geen risico tactiek. Achterhaald.

2 september 2020 om 11:55

Nouja, laten we dan maar gewoon afwachten wat Hofs aan visie zal ontwikkelen, nietwaar?

Die Nederlandse opleiding moet sowieso op de schop. Veertien cursisten, elke twee jaar is sowieso behoorlijk weinig (aangezien ook niet iedereen zomaar hoofdtrainer wordt in het betaalde voetbal) en er stroomt ook nauwelijks tot geen kwaliteit door. Dan kunnen we al die nieuwbakken trainers de schuld geven, maar als er zoveel falen, is er duidelijk iets mis met die opleiding/cursus.

2 september 2020 om 11:35

@sirius eens! Ik ben ook echt benieuwd hoe Duitsland het heeft aangepakt. Laatste halve finale CL 3 trainers en dat terwijl een Klopp al uitgeschakeld was. Zij hebben jonge trainers. De laptop-generatie trainers. Aanvallend, snel, pressie voetbal. Gebruiken data, nieuwe kennis over rust, inspanningen etc.

2 september 2020 om 14:40

En intussen worden onze trainers volgepropt met de kleinste details van een visie en een speelwijze die allang gedateerd is. Bovendien vind ik de toelatingseisen veel te overdreven. Bijna alleen oud-profs maken een kans tenzij je even 20.000 euro voor de cursus Betaald Voetbal alleen al hebt liggen. Het trainersgilde en de opleiding is dringend toe aan een frisse wind. Het is ongelooflijk dat ze dat bij de Knvb niet zien.

Er is echt nog steeds weinig transfernieuws te melden he... wat is dit nu voor bericht, Nicky Hofs is nog niet toegelaten tot de trainerscursus, moet nog wat meer ervaring opdoen bij Vitesse onder 21... haha okeeeee

Ik snap niet waarom niet iedereen betaald voetbalcoach kan worden. Start jaarlijks gewwon een klas van 20 man die interesse hebben. Waar in een aantal landen de opleidng een papieren excersitie is en bijna gratis, is de opleiding in NL exclusief en super duur. Belachelijk. Als ik gevraadg wordt CEO te worden van een groot bedrijf, dan kan dat ondanks dat ik niet op Nijenrode heb gestudeerd, maar omdat men vertrouwen in mij heeft. Waarom kan dat in het voetbal niet? Voetbalclubs zouden toch zelf moeten bepalen wie ze voor een functie willen aanstellen, nu lijkt het erop dat de Knvb dat doet, met steun van de vakbond voor trainers

Vreemd dat Hofs zo graag wil promoveren naar de Tweede Divisie, nadat ze zich vorig jaar vanwege oplopende kosten terugtrokken uit de piramide. Na de coronacrisis zullen ze er financieel niet veel florissanter voor staan toch? Of heeft de geldschieter weer wat bijgelegd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper20
E. DasaVerdediger20
D. DoekhiVerdediger20
M. WittekVerdediger20
R. BazoerMiddenvelder20
M. BeroMiddenvelder20
T. BrunsMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren