PSV lost probleem op met back die vorig jaar nog twintig miljoen kostte

Woensdag, 2 september 2020 om

PSV hield zich lang stil op de zomerse transfermarkt, maar in korte tijd slaan de Eindhovenaren twee keer toe. Na de komst van RB Leipzig-keeper Yvon Mvogo krijgt trainer Roger Schmidt met ingang van heden de beschikking over Philipp Max, een linksback die overkomt van FC Augsburg. Dat technisch manager John de Jong erin is geslaagd om de verdediger aan te trekken mag om meerdere redenen een kleine stunt genoemd worden.

Op het wensenlijstje dat Schmidt inleverde bij De Jong stond een nieuwe speler voor de linksbackpositie met rood omcirkeld. Na het vertrek van Angeliño in de zomer van vorig jaar hadden Mark van Bommel en diens opvolger Ernest Faber weinig keus voor de positie van linksachter. Lang werd er gezocht naar een geschikte opvolger, maar pas in de winterstop werd die gevonden. Ricardo Rodriguez kwam in januari op huurbasis over van AC Milan. De Zwitserse linkspoot was van toegevoegde waarde en de Nederlandse topclub wilde hem daarom graag definitief overnemen. Financieel was zijn komst echter niet haalbaar. Diverse namen gingen vervolgens rond in de wandelgangen, maar concreet werd het pas vorige week toen de naam van Max genoemd werd. De linksback zou al jaren bij PSV op de radar hebben gestaan.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed Schmidt noodgedwongen een beroep op Mauro Júnior op de linksbackpositie. De Braziliaanse middenvelder speelde niet onverdienstelijk, maar een rol als verdediger was niet voor hem weggelegd. Ook Michal Sadílek, die de afgelopen jaren regelmatig is ingezet als linksback, werd door Schmidt gewogen en te licht bevonden. Er moest hoe dan ook een nieuwe back komen. Het vizier werd gericht op Max, een 26-jarige back, die bij Augsburg beschikte over een contract tot 2022. Met zijn aanvallende speelstijl past hij perfect in het straatje van Schmidt en dus werd De Jong aan het werk gezet. De technisch manager kon zijn borst natmaken voor de onderhandelingen, want vorig jaar hoorden geïnteresseerde partijen een torenhoge vraagprijs.

Samenvatting: Willem II - PSV I Malen maakt eerste goal na blessure

Augsburg, de nummer negen van het afgelopen Bundesliga-seizoen, hoefde niet perse te verkopen en dus werd de vraagprijs relatief hoog ingezet. De club liet weten dat Max niet zou vertrekken voor minder dan tien miljoen euro, een bedrag dat PSV nog nooit voor een back heeft betaald. Daarmee stelde Augsburg zich overigens nog mild op. Een jaar geleden werd Max nog in verband gebracht met Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Augsburg ging hoog in de boom zitten en wenste twintig miljoen euro voor hem te ontvangen. Een transfer naar de Duitse top viel derhalve in het water voor Max, die in de wandelgangen zelfs gelinkt werd aan Liverpool, Manchester City, Manchester United en Barcelona. Ondanks dat Transfermarkt de waarde van Max op vijftien miljoen euro heeft bepaald, is De Jong erin geslaagd om hem voor vele miljoenen minder naar het Philips Stadion te halen.

Volgens het Eindhovens Dagblad maakt PSV acht miljoen euro over naar de bankrekening van Augsburg. De transfersom kan middels bonussen nog verder oplopen tot circa tien miljoen euro. Het lijkt erop dat Max zelf ook een belangrijke rol heeft gespeeld bij de geslaagde deal. Nadat hij een jaar eerder een droomtransfer in rook zag opgaan, heeft hij bij de clubleiding van Augsburg erop aangedrongen dat hij graag de stap naar Eindhoven wil maken. Waar technisch directeur Stefan Reuter de back een jaar eerder nog kon behouden, kon en wilde hij nu niet nog een keer voor een transfer gaan liggen. De aanwezigheid van Schmidt bij PSV is ook van belang geweest bij de keuze van Max. Hij wil graag onder de Duitse trainer gaan strijden om het Nederlandse kampioenschap. Toen De Jong zich zondagavond opnieuw meldde bij Augsburg, deed de club water bij de wijn en kwam het tot een akkoord. In buitenlandse media werd Max ook gelinkt aan Lazio en West Ham United, maar PSV blijkt slagvaardig en heeft de gewenste versterking dus binnen.

Op de website van de Bundesliga wordt Max omschreven als ‘de beste Duitse linksback zonder interlands’. Op de Olympische Spelen vertegenwoordigde hij Duitsland, maar dat ging om het elftal Onder-23. “Hij is een van de beste linksbacks van Duitsland. Hij hoort in de nationale ploeg thuis”, zei ploeggenoot Tin Jedvaj onlangs in de Duitse media. Die oproep was niet aan dovemansoren gericht. Bondscoach Joachim Löw heeft hem namelijk in het vizier. “We hebben Max een aantal keer bekeken en afgelopen seizoen heeft hij zeer goed gespeeld”, aldus Löw. Maar wat maakt de PSV-aankoop dan zo goed? Wie die vraag stelt hoeft alleen maar naar zijn statistieken te kijken. Het afgelopen Bundesliga-seizoen was hij goed voor acht doelpunten en zes assists. Het zijn cijfers die bij aanvallers horen en die je niet zo snel ziet bij een linksback van een middenmoter. “Phillip is een wapen. Hij is zo ontzettend gevaarlijk in aanvallend opzicht”, zei voormalig Augsburg-trainer Martin Schmidt vorig seizoen nog over Max, die het scoren niet van een vreemde heeft. Zijn vader Martin werd in de seizoenen 1999/00 en 2001/02 topscorer van de Bundesliga als spits van 1860 München.

Op de officiële website van de Bundesliga wordt Max omschreven als een solide verdediger, die zich qua speelstijl kan spiegelen aan de Servische back Aleksandar Kolarov. “Hij is iemand die constant blijft gaan en beschikt over een fantastische linkervoet. Hij is de droom van iedere spits. Hij neemt vrije trappen en is niet bang om uit te halen van grote afstand. Hierdoor is hij een van de meest dynamische en effectieve linksbacks in de Bundesliga”, zo klinkt het. Max, voormalig jeugdspeler van Bayern München en Schalke 04, was door zijn spel een opvallende verschijning in de Bundesliga. De afgelopen jaren wist hij zich in aanvallend opzicht te onderscheiden. Vorig seizoen waren zijn statistieken extreem goed, maar ook in de jaren daarvoor blonk hij uit. In het seizoen 2018/19 was hij goed voor vier doelpunten en twee assists, terwijl hij in de jaargang 2017/18 twee keer scoorde en liefst twaalf assists leverde. Zijn drang naar voren is, kijkend naar de statistieken, vergelijkbaar met spelers als Sergio Ramos, Andrew Robertson, Robin Gosens en Trent Alexander-Arnold. Over de laatste drie seizoenen genomen is Max zowel de verdediger met de meeste goals (14) als de verdediger met de meeste assists (20) in de Bundesliga.

Het lijkt erop dat PSV een linksback in huis haalt die vergelijkbaar is met Angeliño. De Spanjaard, die afgelopen seizoen grote indruk maakte bij RB Leipzig, stond bij PSV bekend om zijn drang naar voren en fantastische traptechniek. Max beschikt over soortgelijke kwaliteiten. In het afgelopen Bundesliga-seizoen creëerde hij 59 kansen, waarvan er 30 uit standaardsituaties kwamen en 29 uit open spel. Verder haalt PSV met Max een vrijetrappenspecialist in huis. In de laatste drie seizoenen was hij vier keer trefzeker uit een directe vrije trap; slechts één speler in de Bundesliga deed dit vaker gedurende deze periode (Jonathan Schmidt, 5). Wie naar de statistieken van Max kijkt zal zich afvragen hoe het komt dat hij de stap naar de Duitse top nog niet heeft gemaakt. Dortmund had vorig seizoen serieuze interesse, maar vond de vraagprijs van twintig miljoen euro te gortig. Ook een transfer naar het Italiaanse Atalanta kwam niet van de grond. Een jaar later heeft Max aangegeven dat hij wil vertrekken. Ondanks een doorlopend is Augsburg bereid gevonden om hem te verkopen voor een bedrag ver onder zijn marktwaarde.

PSV contracteert Philipp Max: 'Ervaring Bundesliga neem ik mee'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door psvfan40)

Alle credits naar Jdj hoor. Naar mening behoord hij zeker tot de 5 beste links backs van de bundesliga, en zat dichtbij de Duitse selectie aan. Deze jongen gaat het daar erg goed doen.

1 september 2020 om 10:58

Is hij echt top 5 bundesliga lb ?. Dan is het wel echt goed gedaan zeg !.

1 september 2020 om 10:58

Aangezien alle transfers uit Duitsland komen, zou ik eerder de credits geven aan de nieuwe coach die de competitie goed kent.

1 september 2020 om 11:07

Baumgartl dan ook maar op het conto van de nieuwe trainer zetten?

1 september 2020 om 11:14

Je kunt ook overdrijven zeg.. het is toch niet meer dan logisch dat de Duitse coach hier iets mee te maken heeft? Een keeper wordt aangetrokken uit een club waar hij connecties bij heeft en een linksback wordt aangetrokken uit een competitie die door en door bij hem bekend is.

1 september 2020 om 11:26

Mvogo komt inderdaad van het lijstje van Schmidt, maar geloof dat De Jong had gezegd dat Max al langere tijd geleden op de lijstjes stond van Psv, maar sindsdien te duur was geworden, tot ie deze zomer weer betaalbaar werd

1 september 2020 om 12:16

Baumgartl was er al voor de trainer, erg vreemde reactie dus.

1 september 2020 om 16:45

Nu nog Sancho en Reus en dan is het welletjes met de Bundesliga als het aan mij ligt

1 september 2020 om 21:10

Dit was cynisch

1 september 2020 om 21:36

Zo zie je maar dat elke trainer altijd een paar landgenootjes meeneemt.

1 september 2020 om 22:26

Denk dat de waarheid ergens in het midden ligt. Ja hij stond op een lijstje maar ja Schmidt heeft zeker ook een rol in dit verhaal

1 september 2020 om 11:08

@fc barca dat mag zeker gezegd worden. waarde op tranfermarkt ligt hoger dan wat betaald is. En dat terwijl hij tegen nationale elftal zit, basisspeler en gewild bij meer clubs. Erg knap

1 september 2020 om 11:17

Hopelijk word er komende dagen ook enigszins doorgeselecteerd. Zoet , Hendrix (hoe jammer ook), Obispo en Sadilek mogen wat mij betreft verkocht/verhuurd worden. Wellicht dat je daar alles bij elkaar nog een miljoen of 8-10 voor kunt krijgen. Op het middenveld wordt het voor de centrale posities wel erg druk op deze manier met Thomas, Rosario, Guti, Mauro, Sadilek, Hendrix. En dan wil de Jong er nog een extra middenvelder aan toevoegen. Selectie heeft wat mutaties nodig nu, al is het niet leuk om jongens als Zoet en Hendrix te moeten laten gaan. Die verdienen in ieder geval een groots afscheid.

1 september 2020 om 12:31

@skede kan je een Obispo niet beter houden? Dit is iemand - als hij potentie waarmaakt - voor aantal miljoenen verkocht kan worden. Een Viergever levert niets op, wordt niet meer beter, komt snelheid te kort voor het spel van Schmidt. Obisipo heeft meer snelheid. Verder eens, Psv moet ff goed doorselecteren en spelers als Zoet, Viergever, Hendrix, Sadilek en Bruma weg doen. Bespaart ook hoop salaris.

1 september 2020 om 12:41

Nog aanvullend. Als PSV weinig geld heeft misschien eens proberen Defour binnen te halen als middenvelder. Is transfervrij. Garay ook maar komt denk snelheid te kort.

2 september 2020 om 08:43

Defour is niet eens zo'n slecht idee, daar heeft PSV ook eerder al interesse in getoond.

John de Jong is vorig seizoen (terecht) afgezeken, maar je moet wel nageven dat zijn laatste transfers (Rodriguez, Mvogo, Max) beter zijn dan wat we van vorig jaar gewend waren.

1 september 2020 om 10:45

Op basis van wat is Mvogo een goede transfer dan? Heeft niets gespeeld in de jaren bij Leipzig, dus we kunnen er niets zinnings over zeggen. Als hij nou van Real Madrid kwam, oke, dan moet hij wat kunnen. Maar dit kan je nu niet zeggen. Akkoord met de rest van de namen

1 september 2020 om 10:51

Op wat europese potjes na*

1 september 2020 om 10:53

Omdat Jurjus, Ruiter en Zoet (wellicht binnenkort) zijn vertrokken en er een nieuwe keeper moest komen. Mvogo heeft op een vergelijkbaar niveau (Young Boys) laten zien dat hij een goede keeper is en hij past goed in het systeem van Schmidt. Daarnaast kost het PSV weinig centen bij een huur van twee jaar.

1 september 2020 om 10:56

Tja, heeft in zijn tijd bij Leipzig wel 19 potjes gespeeld, 24 tegengoals, 4 clean sheets. Daarnaast bij Young Boys natuurlijk erg goed gedaan. We kunnen er inderdaad weinig van zeggen, maar het is een feit dat hij beter mee kan voetballen en dat is waar Schmidt naar op zoek was. Alleen al in dat opzicht is het dus een goede transfer, zeker omdat er geen risico aan verbonden is (huur).

1 september 2020 om 10:46

En in een goeie leeftijdsklasse. Garantie heb je niet, dus ook niet bij de laatste 2 aankopen, maar ik denk dat dit beter investeringen zijn dan Bruma, benieuwd wat PSV dit seizoen gaat laten zien. Lastig te peilen op het moment.

1 september 2020 om 10:47

Rodriguez was gezien zijn prijskaartje en de duur dat hij mee kon doen mijn insziens gewoon een misser. Goede speler, maar hoeveel er voor die huurperiode betaald moest worden icm dat hij nooit definitief aangeschaft kon worden, dan moet je zoiets niet doen. Ook niet een grote bijdrage kunnen leveren uiteindelijk (mede door corona natuurlijk). Als ik dit verhaal lees dan is dit wel een zeer goede aankoop. Mvogo ken ik niet zo goed.

1 september 2020 om 10:55

Als je ziet hoeveel rust en betrouwbaarheid Rodriguez bracht is 1 miljoen euro voor een halfjaartje een goede investering. Dit had het verschil kunnen zijn tussen wel of niet Europees voetbal halen. PSV verloor geen wedstrijd meer sinds hij in de basis begon. Niemand had ook zien aankomen dat de competitie werd stilgelegd.

1 september 2020 om 10:58

@Andres13, Half jaartje? Welgeteld 6 competitie duels. PSV kon daar inderdaad overigens niks aan doen. Maar daarom blijft het wel weggegooid geld imo.

1 september 2020 om 10:59

Oh het was 1 miljoen? In mijn geheugen stond gegrift dat het om meer geld ging. 1 miljoen vind ik dan nog redelijk meevallen. Namen ze zijn salaris niet over?

1 september 2020 om 11:04

PSV betaalde alleen een huursom. Dat is tenminste wat ik mee kreeg.

1 september 2020 om 11:20

HIj was gehuurd voor een half jaar. Lato was al weer terug naar Valencia, Boscagli niet goed genoeg bevonden net als noodoplossing Sadilek, en zie dan maar eens halverwege het seizoen een nieuwe linksback te halen. Dan was dit wel degelijk een goede oplossing denk ik. Dat het uiteindelijk blij zes wedstrijden blijft is jammer.

1 september 2020 om 11:14

Zullen we eerst ff afwachten? We hebben ze hier nog niet zien spelen namelijk. Het ziet er beter uit als wat er eerst stond denk je idd vantevoren maar we gaan eerst ff kijken hoe het in de praktijk gaat.

1 september 2020 om 11:21

Is dat niet bij iedere speler die aangetrokken wordt zo?

1 september 2020 om 11:22

Het is altijd afwachten, maar als Ajax bijv. een Anthony koopt voor vele miljoenen is het een top aankoop zonder dat hij hier een bal heeft aangeraakt. Je kunt zeggen wat je wil, maar op basis van zijn statistieken is dit gewoon een top aankoop voor Psv!

1 september 2020 om 11:28

Voor zo'n onervaren TD lijkt hij wel gerichte aankopen te doen met een idee erachter. Ook in een goede vijver qua bedragen. Ben benieuwd hoe goed deze Max is, goede aanvallende backs zijn schaars maar wel nodig voor een bepaalde speelstijl.

1 september 2020 om 13:35

Ik heb er ook een goed gevoel bij, maar het is altijd maar afwachten hoor. Toen Bruma en Guti werden gekocht waren de meeste fans ook enthousiast. Beide hebben tot nog toe nog niks laten zien. Maar goed, hopelijk pakken deze transfers goed uit. Ben erg benieuwd naar komend seizoen.

Geweldige aanwinst dit hoor! Perfecte leeftijd ook voor Psv, redelijk ervaren maar toch jong nog. Als ze nog een middenvelder van dit kaliber kunnen binnenhalen en een cv staat er gewoon een goed elftal in Eindhoven!

1 september 2020 om 10:43

Inderdaad, als er nog een verdediger en een middenvelder bij komen met kwaliteit en ervaring hebben we een elftal waar we in ieder geval weer wat van kunnen verwachten. Kampioenschap lijkt me dit jaar nog niet mogelijk maar een Europa League avontuur met mooi voetbal lijkt me ook fantastisch.

1 september 2020 om 10:59

Als PSV supporter zou ik best zin hebben in dit seizoen. Schmidt is een uitstekende coach en iemand die me ook echt lijkt passen bij Psv. Met Malen en Ihattaren voorin heb je 2 buitencategorie spelers (zeker voor de ED) en daarnaast ben ik ook echt wel fan van Gakpo. Dan nog Madueke die langzaamaan eraan komt en er is een hoop om naar uit te kijken voor jullie!

1 september 2020 om 11:08

Zeker weten. Vorig jaar was natuurlijk een horrorjaar en de jaren daarvoor hebben we op 2015/2016 na ook erg saai voetbal gespeeld. Gelukkig is er nu een coach met mooie ideeën en de door jou genoemde talenten. Ben benieuwd of we jullie een beetje kunnen uitdagen dit jaar.

1 september 2020 om 11:12

Ben ik ook benieuwd naar. De voorbereiding van ons was erg goed en het spel idem dito. We zullen zien hoe het zich vertaald naar de competitie want dat is toch altijd anders. Hopelijk worden het mooie clashes onderling die écht spannend zijn. Daarnaast zou het leuk zijn als jullie eens een halve finale van de EL halen; de pot tegen Lyon van ons bijvoorbeeld zal ik never nooit vergeten.

1 september 2020 om 11:18

Lijkt me geweldig inderdaad. Kan me de halve finale tegen AC Milan nog goed herinneren, wat een spanning. Zou toch wat zijn als we weer zo'n topjaar hebben dat de Nederlandse clubs in beide toernooien wat moois presteren.

1 september 2020 om 11:24

Ik hoop vooral dat AZ zich ook weet te plaatsen voor de CL, al wordt dat lastig in de huidige vorm. Dan met Willem 2, PSV en Feyenoord in de EL. Hoe meer geld er naar de ED stroomt, hoe beter!

1 september 2020 om 11:30

Kampioenschap is zeker mogelijk als er nog een goede verdediger en dynamische middenvelder bij komen. Ajax is absoluut beter, maar kampioen word je over het algemeen tegen de kleintjes. Zo lang je beter bent dan de andere 16 ploegen, is de kans gewoon redelijk groot dat je kampioen wordt. Ik denk dat PSV een betere selectie heeft dan AZ en Feyenoord als die aankopen er nog bij gaan komen. Een kampioenschap is dan wat mij betreft gewoon een realistische doelstelling

1 september 2020 om 11:34

Tuurlijk, altijd inzetten op plek 1 als PSV zijnde. Het hangt er inderdaad vanaf hoe Ajax en PSV zullen presteren tegen de kleinere ploegen. Een spannende titelstrijd met een onderlinge wedstrijd (in de Arena ) als beslisser. Een groter feest kan het niet zijn voor mij als Ajacied :D

1 september 2020 om 11:36

Is er al een definitieve datum voor de onderlinge wedstrijden? Ik zou die beslissende wedstrijd graag in ons voordeel beslecht zien worden :P (ik kan je wel vertellen dat zo'n onderlinge kampioenswedstrijd winnen een ervaring is die je nooit vergeet)

1 september 2020 om 12:15

Dacht begin 2021 al, helaas. Ik weet niet precies meer wanneer maar wel vroeg in de jaargang. Moet wel zeggen dat de 3-1 in de Arena waar Mazraoui toen rood pakte ook voelde als titelmatch, daarna was ik er vrij zeker van dat we kampioen zouden worden. Al is een echte kampioensmatch nóg mooier.

1 september 2020 om 12:16

@rubentje13 Dat hoef je ons niet te vertellen hoor, daar hadden wij al eerder ervaring mee dan jullie (vs Twente, 2011)

Klinkt wel echt als een hele goede back, moet gezegd. Knap van de Jong. En laat de PSV-fans die de Jong vorig seizoen nog weg wilden jagen zich maar schamen

1 september 2020 om 11:12

Haha waarom moeten die zich schamen? JDJ heeft tot nu toe dramatisch werk geleverd en vorig jaar 35 miljoen laten verdampen. Nu er een nieuwe coach is en 1 linksback is het ineens een goeie TD? Deze jongen moet zich ook bewijzen net zoals Baumgartl en Bruma dat moesten. Na een redelijke voorbereiding en 2 aankopen is de stemming al volledig omgeslagen? Vorig jaar was een dramatisch jaar voor PSV, dat lijkt zomaar vergeten te zijn..

1 september 2020 om 11:23

Verdampen is natuurlijk niet helemaal waar. Wanneer Baumgartl, Bruma en Doan dit jaar wel de sterren van de hemel spelen kun je zelfs nog winst boeken op deze 35 miljoen. Obispo, Rigo en Junior zullen nog in waarde stijgen. Boscagli wordt veel gebruikt in de voorbereiding en heeft maar 2 miljoen gekost, daar kun je ook nog winst op pakken. Vanuit de jeugd komen Teze en Madueke in aanmerking voor een basisplaats en ze hebben nog goud in handen met Ihattaren en Malen. Ik hoop alleen wel (als Ajax supporter) dat de nieuwe trainer vast gaat houden aan het blok Rosario-Hendrix, want dan maken we meer kans om kampioen te worden.

1 september 2020 om 12:18

Weet iemand eigenlijk hoe dat Amerikaanse talent van Hannover 96 zich manifesteert bij Jong Psv? Gloster werd toen dacht ik gehaald als redelijk groot talent?

1 september 2020 om 20:11

Is inmiddels z’n plekkie in jong psv kwijtgeraakt aan Vos. Gaat niet zo voortvarend, haha

1 september 2020 om 20:50

Jammer, had gehoopt op een veelbelovend talent. Maar goed wie weet wat er nog gaat komen.

1 september 2020 om 13:37

Wij hoeven ons niet te schamen hoor. De transfers die de Jong vorig seizoen gedaan heeft waren gewoon helemaal niks. Doan waren we niet nodig, Bruma liet helemaal niks zien, Baumgartl heel weinig. Dan praten we al gauw over 30 miljoen waar je niet veel van weer gaat zien. Dat mag je hem best aanrekenen hoor.

Blijf het bijzonder vinden dat een speler van dit kaliber zo graag naar PSV wil komen. Ben er natuurlijk niet minder blij om. Top gedaan door De Jong. Ben benieuwd wie PSV nog meer wil gaan halen want dit is in ieder geval veelbelovend. Willen we de aansluiting met Ajax vinden dan zijn dit soort transfers broodnodig.

1 september 2020 om 10:49

Hij komt van Augsburg he? We moeten ook niet doen alsof het een wereldster is die van een Europese topclub komt. Psv is t.o.v. Augsburg nog altijd een stap omhoog. Wellicht niet qua competitie, maar wel als club.

1 september 2020 om 10:53

Een wereldster is hij zeker niet maar hij is wel een speler die tot de beste spelers op zijn positie behoorde in een veel betere competitie dan de Eredivisie. Daar mag je als PSV'er heel blij mee zijn na de aankopen van vorig jaar.

1 september 2020 om 11:01

Zeker! Lijkt me ook een goede aankoop. Ik bedoel alleen maar te zeggen dat je de statuur van Psv niet moet onderschatten voor een speler die van Augsburg komt. Ik vind het een beetje te ver gaan om te zeggen dat het bijzonder is dat een speler daar vandaan naar Psv toe wil vertrekken. Dan doe je je eigen club te kort.

1 september 2020 om 11:07

Nee, natuurlijk geen wereldster. Maar als je het bij een middenmotor/degradatiekandidaat in de Bundesliga presteert om in een rijtje met Alexander-Arnold, Gosens, Robertson en Ramos te staan dan ben je geen koekebakker. In Duitsland wordt overigens ook echt verbaasd gereageerd dat grotere Europese topclubs hebben liggen slapen bij deze transfer, want 8 miljoen voor deze back is vandaag de dag een schijntje

1 september 2020 om 11:11

Daar heb je gelijk in Inke maar zoals onder je reactie wordt gezegd is het best apart dat hij voor PSV kiest, want hij had vast wel naar een betere club of in ieder geval een betere competitie gekund.

1 september 2020 om 12:23

Des te knapper het is van de Jong om hem te kunnen binden aan de club. Hier mag hij zeker credit voor krijgen. Het is natuurlijk wel zo dat die ook aardig veel pech heeft gehad vorig seizoen met zijn transfers. Het had zomaar allemaal de andere kant op kunnen vallen. Nu viel letterlijk alles de verkeerde kant voor hem op. We moeten nog steeds wachten hoe alle transfers gaan uitpakken, maar ik bied in ieder geval al zachtjes mijn excuses aan

1 september 2020 om 11:16

Dit kaliber? We doen net alsof het een real Madrid back is. Het is augsburg hè. Dan mag je toch wel verwachten dat psv een stapje omhoog is voor zo’n speler. Qua Competitie niet maar qua club wel. Misschien stippelt hij z’n carrière gewoon goed uit. Tussenstap voordat hij naar de echte top gaat.

1 september 2020 om 13:44

Klinkt inderdaad als een zeer goede én goedkope aankoop. Dat roept bij mij wel direct vraagtekens op. Ze zakken in een jaar tijd met €12 miljoen in vraagprijs en de interesse van grotere clubs blijft uit? Bij Dortmund valt Schulz beetje door de mand, maar ze herzien niet de interesse in deze man? Dan vraag ik mij altijd af of hier een duidelijke verklaring voor is. Het kan ook simpelweg zo zijn dat veel clubs voorzien zijn, en als de top 20 van de wereld voorzien is, dan komt PSV al snel in beeld. Met Schmidt als coach, bij een kampioenkandidaat en met mogelijke CL deelname volgend jaar en bruikbaar als springplank, is het natuurlijk een interessante optie. Denk wel dat er nog een bonusconstructie bij zal zitten die de prijs wat omhoog drukt.

1 september 2020 om 21:39

Omdat ze al 3 lb hebben (al is gueiro een middenvelder). Die zullen waarschijnlijk eerst iemand verkopen voordat ze een nieuwe lb halen. En dat verkopen is nu net het probleem nu schulz zo erg tegen valt. Daarom is gueiro ook 1e lb nu, terwijl die dat gwn niet is.

Mooi aanwinst voro PSV als het echt doorgaat. Goede concurrentie is alleen maar mooi voor de eredivisie. Mocht Tagliafico vertrekken bij mijn cluppie dan ga ik mij afvragen of Ajax zich achter de oren gaat krabben door Max te laten lopen naar een concurrent. Altijd afwachten natuurlijk.

1 september 2020 om 10:53

Bij PSV mogen we maar blij zijn dat Ajax hem niet hoeft, want anders wiliedereen alleen maar naar Ajax. Haha, ik snap wat je bedoelt, maar je moet ook pas schakelen als je weet dat Tagliafico echt weg zou gaan. Zo'n speler moet niet per ongeluk op de bank terecht komen.

1 september 2020 om 11:01

Daar heb je gelijk in maar Ajax heeft juist de laatste tijd geanticipeerd op vertrekkende spelers en al ingekocht voordat de speler vertrokken was. Martinez was gehaald als vervanger van Tagliafico maar laatsgenoemde bleef (gelukkig) nog een jaar. Nu doet Martinez het goed op een andere plek dus zou Ajax wederom ee nlinksback moeten halen als Tagliafico nu wel vertrekt. Max zie ik als een goede aanwinst voor elke eredivisie club dus Ajax had eventueel en de concurrentie een loer kunnen draaien en een linksback voor Tagliafico kunnen aantrekken. Maar zoals ik ook al eerder zei, goede concurrentie is ook wat waard. :-) Hoop dat het doorgaat en dat Max volgend jaar in de eredivisie speelt.

1 september 2020 om 11:18

Waarom moet Ajax achter dezelfde spelers als psv aan zitten dan? Die vissen in een compleet andere vijver.

1 september 2020 om 11:28

Tuurlijk heeft Ajax ook belang bij een goede concurrentie, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ajax kwalitatief niet zo snel te achterhalen is op dit moment. Ik hoop dat we het goed doen in Europa en dat we plek 2 binnenslepen. We moeten klaar staan als Ajax het even niet heeft.

1 september 2020 om 14:04

Dat "moet" dan ook helemaal niet Soccerfan. Mijn mening is echter dat Max een goede vervanger zou zijn geweest voor Tagliafico. Veel drang naar voren, betrokken bij veel goals en met zijn 26 jarige leeftijd ook al redelijk ervaren. Daarmee zeg ik niet dat Ajax in dezelfde vijver moet vissen, maar af en toe zal er echt wel een speler zijn die voor zowel Ajax als PSV intresant is. Voor het geld dat PSV voor Max gaat betalen had ik als Ajax zijnde wel intresse gehad.

Zonde dat we nu JdJ op z’n sokkel moeten hijzen, terwijl hij er 2 weken geleden ‘nog niks van kon’.. Nuance mensen, nuance. Dit lijkt overigens wel een heel goeie aankoop voor PSV. Daar wordt een TD ook voor betaald. Dus goed gedaan en nu kijken of ie in dit befaamde rijtje backs thuishoort. Ik kijk er wel naar uit!

Goeie aankoop dit. Vorig seizoen erg sterk bij een degradatiekandidaat. Heb het idee dat een trainer als Roger Schmidt toch wel invloed heeft op de keuze van zo'n speler. Als PSV nog een centrale middenvelder/verdediger aan kan trekken, kunnen ze verrassen dit seizoen.

1 september 2020 om 12:27

Laat die Min-jae Kim maar komen, ben benieuwd naar de Koreaanse van Dijk Guus Hiddink even een belletje laten doen en aanstellen als persoonlijk begeleider. Park en Lee kunnen eventueel ook een goed woordje doen voor Psv.

1 september 2020 om 13:41

Die is vooralsnog veel te duur. 15 miljoen...

1 september 2020 om 16:26

Geduld hebben en een mooi toekomst beeld schetsen voor zijn carrière. Wie weet wat er mogelijk is. 15 miljoen is veels te veel geld ja.

Geweldige statistieken deze jongen, zeker in aanvallend opzicht. Ik heb hem volgens mij nog nooit live zien spelen, of althans niet bewust op hem gelet, maar afgaande op de beschrijvingen moet dit haast wel een succes worden in Eindhoven. Als hij ook nog een beetje kan verdedigen hebben jullie na Angelino weer een top linksback in huis PSV'ers! Erg benieuwd om deze jongen aan het werk te zien in de ED.

Als dit inderdaad waar is en officieel naar buiten komt. Dan een applaus voor jdj ookal denk ik dat vooral Schmidt ervoor zorgt dat die jongen wilt komen. Maar over transfersom absoluut applaus voor jdj maar nog even op het officiële bericht wachten

Mag ik de azijnzeikers hierbij attenderen dat een Nederlandse topclub veelal alsnog aantrekkelijker is dan een middenmoter in een topcompetitie (engeland losgezien)? Baumgartl kon ook al naar een subtopper (dat hij niet presteert in NL is een ander verhaal) en ook Robertson dacht erover na om naar PSV te gaan, totdat Liverpool voor de deur kwam. Tijden zijn veranderd. Ik kan me herinneren dat iemand 12/13 jaar geleden uit de Bundesliga/pl ook ivm Ajax of PSV werd gebracht en toen zei dat hij liever in de top in NL speelt dan bij een degradatiekandidaat/middenmoot uit een topcompetitie. Tijden zijn veranderd, maar zo erg is het ook weer niet als men doet geloven. Als ik in het buitenland de comments lees, zien ze Ajax als een erg goed team en hopelijk komt PSV ook weer op niveau (als ze maar wat doen aan hun Cv's).

1 september 2020 om 11:34

Ik denk ook dat de recente ontwikkelingen in het Nlse voetbal de eredivisie weer wat meer aanzien hebben gegeven. Ajax had natuurlijk een fantastische CL-run, waarop De Ligt en De Jong status verwierven van absolute toptalenten en mooie transfers maakten, en het daar ook redelijk goed deden. Het Nederlands elftal speelt goed en won bijna de Nations League, Van Dijk en Wijnaldum spelen bij de kampioen van Engeland en wonnen vorig jaar de Champions League en ga zo maar door. Dit zijn dingen die het Nederlands voetbal omhoog stuwen en daardoor ook het aanzien van de competitie verhogen. Ik denk dan ook dat een dergelijke transfer jaren geleden niet had kunnen gebeuren, maar nu wel vanwege de recente gebeurtenissen.

2 september 2020 om 08:50

Ik blijf toch ook nog verbaasd, of ik moet er iig aan wennen, dat sterkhouders als Propper, Wijnaldum en Locadia naar clubs als Brighton en Newcastle vertrokken. Onlangs ook een speler als Rodrigo naar Leeds.. bizar hoeveel geld de Engelse middenmoot en degradatiekandidaten hebben!

Mooie aanwinst alle credits naar John de Jong. Nu nog een centrale verdediger wellicht nog een centrale middenvelder en je kan er tegen aan. Malen die scherp lijkt terug gekeerd verwacht ik veel doelpunten van, Gakpo heeft in bijna iedere oefenwedstrijd gescoord en heeft zijn sterke lijn van het einde van het seizoen voortgezet. Kan hij het gat van Bergwijn opvullen met bijvoorbeeld 10 goals en 10 assists? Madueke misschien wel het meest talentvolle van allemaal. Ihattaren ook nog. Hoop dat Schmidt er wat van kan maken.

Hopen dat die het net zo goed gaat doen als Jetro en Angelino

Bild meldt dat de deal beklonken is en hij naar Nederland onderweg is. 8 miljoen + bonussen (richting 10 miljoen totaal) + doorverkooppercentage voor Augsburg. Contract tot 2024

Hij is al 27 (bijna). Waarom speelt hij, als hij in een adem met Sergio Ramos genoemd wordt, dan in het tweede elftal van Schalke, bij de tweede divisionist Karlsruher SC en bij FC Augsburg, een soort PEC Zwolle van de Bundesliga? Waarom speelt hij dan niet bij Borussia Dortmund of bij Bayern, als ie zo goed is?

1 september 2020 om 21:42

Dat is niet alleen hier een verbazing, ook in Duitsland

Net zoals zovelen hier vraag ik me dan ook af hoe hij een jaar geleden 20m kost, omdat Dortmund en Gladbach interesse hadden en nu 8 miljoen, maar Dortmund en Gladbach ook niet terugkomen voor hem. Niemand eigenlijk. En dan gaat ie naar PSV. Dan heeft iemand bij Augsburg lopen blunderen. Vraag me af hoe Max die knop om kan zetten, van de Bundesliga-top naar de Eredivisie-top. Het is hem gelukt, duidelijk, maar hoe.

1 september 2020 om 21:42

Dat vragen de supporters van die Duitse clubs zich ook of op Duitse voetbal forms.

2 september 2020 om 08:52

Misschien dat het pas sinds kort duidelijk is voor die clubs dat hij voor 8 miljoen opgehaald kan worden? Het kan zo zijn dat de Jong gewoon snel heeft gehandeld en een ja-woord heeft gekregen van Max terwijl de andere clubs nog niet op de stoep stonden.

2 september 2020 om 10:05

Denk je dat, als wij dit weten, dat die clubs dit dan niet allang weten? Bijdehante antwoord waar ik niks aan heb, bedankt man.

2 september 2020 om 14:50

Jij trekt de conclusie dat ze het dan "allang" weten en ik zeg dat het waarschijnlijker is dat ze het net zo lang weten als dat wij het weten. Dat is dus een weekje. Te korte tijd blijkbaar om er nog tussenin te springen. En graag gedaan jongen.. chagrijntje.

Hele goede aankoop van PSV denk ik. Is een prima back en voegt aanvallend ook veel toe. Ik weet niet wie zijn voorzetten binnen moeten tikken gezien de spitsen niet de beste koppers zijn (Lammers misschien). Dit was in het verleden wel het geluk van Angelino die een bal alleen maar door de lucht hoefde te spelen en De Jong kopte wel weer raak. Voordeel is wel dat Max zelf ook kan scoren en door zijn aanvallende inspiraties creeert hij ruimte voor andere spelers (of voor zich zelf) nog een sterke CV en een goede controlerende middenvelder erbij en PSV gaat meedoen om de titel (mocht iedereen fit blijven dan tijdens het seizoen, want in de breedte zijn ze denk ik nog wel kwetsbaar)

Toch knap dat je zo'n speler kan halen, maar waarom was hij vorig jaar nog 20 miljoen is hij zo slecht geworden of weet iemand wat de reden is?in ieder geval ik ben er blij mee. Nog nog een goeie verdediger en een middenvelder ala van Ginkel .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren