Lex Immers vindt kort na vertrek bij ADO onderdak in Nederland

Maandag, 31 augustus 2020 om

Lex Immers is de komende twee jaar speler van NAC Breda. De Parel van het Zuiden maakt maandagochtend via de officiële kanalen melding van de komst van de 34-jarige routinier, die een tweejarige verbintenis heeft gesigneerd bij zijn nieuwe werkgever. Immers liet onlangs zijn contract bij ADO Den Haag ontbinden.

Afgelopen donderdag werd bekend dat Immers ‘zich niet langer gewenst voelde’ bij ADO, waarna de twee partijen besloten in onderling overleg uit elkaar te gaan. De aanvallende middenvelder werd niet lang daarna gebeld door Maurice Steijn, een goede bekende van Immers en oud-trainer van ADO. Na goede gesprekken met Steijn en algemeen directeur Mattijs Manders besloot Immers financieel interessantere aanbiedingen uit binnen- en buitenland naast zich neer te leggen ten faveure van NAC.

“Met Lex halen we een speler met veel ervaring. Daarnaast is hij iemand die de jonge jongens in een team verder wil helpen. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij ADO, hij was mijn aanvoerder destijds. Lex wil samen met ons vechten voor promotie”, reageert Steijn opgetogen. “Er was heel wat belangstelling van zowel Eredivisie-clubs als clubs uit het buitenland. Hij heeft veel betere aanbiedingen gekregen en afgeslagen, omdat hij NAC een schitterende club vindt. Een buitenkans als deze kunnen we natuurlijk niet laten liggen.”

Immers zelf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Ik heb onwijs veel zin om samen met NAC te knokken en de strijd aan te gaan. Het vertrouwen in deze groep en staf is erg groot. Maurice en Mattijs, in combinatie met een club als NAC, hebben mij over de streep getrokken. Ik geloof echt in het verhaal en het plan van NAC.” De Brabanders worden Immers’ vijfde werkgever in het betaald voetbal. De middenvelder was gedurende twee verschillende periodes speler van ADO en droeg verder het shirt van Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Rankovic nieuwe trainer bij ADO Den Haag , Jol in technisch hart: 'Het ging niet goed'
Meer video's

Poll

Een goede stap voor Lex Immers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Prima aanwinst voor NAC, hoop ze snel terug te zien in de eredivisie. Leuker dan een RKC imo

31 augustus 2020 om 11:14

Ja maar Rkc speelt eredivisie en avondje Nac komt voorlopig ook niet met die corona

31 augustus 2020 om 11:17

Gelukkig kunnen ze ook pas promoveren in 2021. Wie weet hebben we dan volle stadions

31 augustus 2020 om 11:20

Ik hoop het we zijn al 6 maanden verder en volgens de regering word het alleen erger dus heb hard hoofd in dat de "corona " in 2021 helemaal verdwenen is

31 augustus 2020 om 11:39

@010 een RKC speelt toch leuk en fris voetbal. Een heracles heeft niets te bieden op hun lelijk kunstgras. Die mag verdwijnen.

31 augustus 2020 om 12:35

Gaan we bashen op clubs? Mag ik meedoen? Dan bash ik op ADO. Vaak gedoe met supporters. Langzaamaan een vreemdelingenlegioen. En clubhelden bij het grofvuil zetten. RKC doet leuke dingen, laatst ook Anita gecontracteerd. Die is toch oud international. Van der Wiel wordt genoemd. Avondje NAC is opzich wel leuk. Immers is toch wel een speler waar de fans iets (een band) mee kunnen krijgen.

Had toch eigenlijk wel verwacht dat een eredivisie club hem zou oppikken. Maar nac is natuurlijk ook een geweldige club

31 augustus 2020 om 11:14

Misschien heeft hij zelf bewust gekozen om in de kkd te gaan voetballen? Misschien geen zin om tegen Ado te spelen of voelt hij zelf wel aan dat die een niveautje lager moet gaan spelen? Lijkt mij niet dat Nac hem het meeste geld kan bieden of als enige club interesse heeft. Ach, Nac lijkt mij ook wel een mooie club om te voetballen.

31 augustus 2020 om 12:01

Ik denk niet dat Immers bewust gekozen heeft voor de Kkd, maar dat hij bewust voor de trainer Maurice Steijn kiest. En toevallig train het dit seizoen een club in de Kkd.

31 augustus 2020 om 11:15

Op basis waarvan? Ik vind hem de laatste twee jaar allerminst goed spelen en had hem ook niet bij nac hoeven zien. Met Venema was ik vorige week blij (ondanks huur), maar van Immers word ik niet warm. Maar het salaris van Immers zal voor nac flink hoog liggen en beleid hebben ze helaas nog steeds niet...

Nac kan een leuke gooi doen naar plek 1 of 2 dit seizoen, ben benieuwd!

31 augustus 2020 om 11:21

Dat zijn ze verplicht

31 augustus 2020 om 11:59

Wel enorme concurrentie van Cambuur en De Graafschap.

Hopen dat NAC eindelijk weer terug kan komen op het niveau dat de supporters verdienen. Zat er vroeger ook regelmatig en het is echt een geweldige sfeer daar, ook qua grootte van de club horen de gewoon echt in de ED thuis.

Wat een aankoop!! Manders en Steijn doen het uitstekend en er is nu echt rust en vertrouwen in breda

Goede stap voor Lex. Snap ADO trouwens echt niet.. Er komen echte ADO mensen in de technische staf en de echte ADO mensen op het veld verdwijnen. Het moet erg bont worden wil je Beugelsdijk bij z'n cluppie weg krijgen. Zelfde geldt voor Lex.

31 augustus 2020 om 11:17

Juist het feit dat ze toevallig in Den Haag zijn geboren en ook jongens van de club is de reden dat ze daar veel te lang hebben rondgelopen. Dat stukje sentiment is natuurlijk enig, maar uiteindelijk loop je door een pandemie degradatie mis mede door deze spelers die ondermaats presteerden dit seizoen. Dan is het tijd om door te pakken en rationeel in plaats van emotioneel te handelen.

31 augustus 2020 om 11:42

Eens, maar er loopt nu niet echt kwalitatief zoveel betere spelers rond op die posities. En Beugelsdijk is bij Sparta ook allerminst zeker van een basisplaats. Denk dat dat ook banken wordt voor hem. Er moet wat voorgevallen zijn wil je deze twee gasten weg krijgen. Lex Immers was twee weken geleden nog de mascotte voor het nieuwe shirt op alle persfoto's. Dat doe je ook niet als er wat negatiefs speelt. Denk dat ze ook backup van waarde zouden zijn.

31 augustus 2020 om 11:17

Lex was niet meer zeker van een vaste basis plaats geld het zelfde voor beugel

Prima speler voor Nac. Heeft zeker voor NAC-begrippen ook gespeeld en redelijk tot gepresteerd bij grote clubs als Feyenoord, Cardiff en Club Brugge. Al is dat meer statistieken dan spel, aan statistieken heb je zeker heel veel. Vooral als een club als Nac.

Ik vind Immers als speler echt een stuk minder geworden t.o.v. een paar jaar terug. Ook niet gek gezien zijn speelstijl in combinatie met zijn leeftijd. Wat dat betreft vind ik het opvallend dat NAC hem voor 2 jaar contracteert. Dit jaar zal vast goedkomen in de Kkd. Maar of dat volgend seizoen ook nog het geval is twijfel ik over. Helemaal bij eventuele promotie van Nac, of je er over een jaar in de Eredivisie iets aan hebt.

31 augustus 2020 om 11:22

Idd hij is qua niveau redelijk teruggezakt. 2 jaar is best veel voor een voetballer op retour, die ook het nodige gaat verdienen. Of NAC gaat promoveren ? De concurrentie is best hoog in de Kkd, Cambuur en De Graafschap lijken de favorieten. En dan heb je met Nac, Roda en Almere gevaarlijke outsiders. En wellicht gaat NEC wel verrassen zodat we volgend jaar weer eens een derby hebben in de Eredivisie

31 augustus 2020 om 11:47

Als NAC ook De Rooij er nog bij krijgt van Eindhoven en wellicht nog een goede centrale verdediger, dan hebben ze op papier toch een selectie die niet minder is dan Cambuur en De Graafschap. Veel ervaren jongens met eredivisie achtergrond met Immers, Malone, Rutten, Haye, El Allouchi. Dat is ook wel wat je nodig hebt om te promoveren.

31 augustus 2020 om 13:47

Roda is in geen enkel opzicht een outsider voor promotie.

Nog steeds erg spijtig, maar het is een mooie club en je kan zeggen wat je wilt, maar zijn carrière bestaat volledig uit mooie volksclubs. Iets om trots op te zijn lijkt me. Het ga je goed en ik hoop dat we je in de winter alweer terug kunnen halen!

31 augustus 2020 om 12:02

Het is een cult speler. Die horen wel bij Nac.

wens hem alle goeds maar hij kan het niet meer belopen. wellicht wel tegen de b1 van az wat doorgaat voor jong az, maar het beste is er al lang van af. beugelsdijk had nooit ado 1 mogen spelen, die jongen kan er echt helemaal niets van. wens nac veel succes dat zullen ze echt nodig hebben met gebakken lucht verkoper manders. nac is een mooie club, maar dit is een zinloze aankoop. zeker als je weer eredivisie wil gaan spelen.

31 augustus 2020 om 12:21

Ik heb NAC al zo vaak zien verliezen van tegenstanders, waar 1 of 2 oudere jongens in stonden die niet de conditie hadden van onze jongere spelers, maar zo slim speelden waardoor ze elke keer de vrije man vonden. Dat soort spelers heb je nodig als je wil promoveren.

Ik denk dat iedereen hier wint. Het is duidelijk dat Jol/rankovic het vastgelopen ADO willen gaan los trekken en daarbij een behoorlijk aantal routiniers willen laten gaan. Ik denk dus ook dat Immers de boodschap in Den Haag goed zal hebben begrepen. Wellicht dat Immers zelf nog een heel mooi seizoen bij NAC kan draaien en wie weet zelfs nog een promotie of zelfs kampioenschap mee zal kunnen maken. Bovendien weet hij met wie hij aan de slag gaat aangezien hij en Steyn al eerder samenwerkten. En tenslotte is de afstand Den Haag - Breda ook prima dagelijks te overbruggen. Ik kijk er kortom een stuk positiever tegenaan dan @kees Aerts.

Haagse Lex bij NAC! Haha geweldig, voor NAC uiteraard een uitstekende speler die in de KKD makkelijk 10+ goals maakt als CAM. Wat mij betreft promoveert NAC dit jaar, samen met Cambuur.

Prima niveau voor hem.spelend bij een team op eredivisieniveau dat in de KKD uitkomt.als hij dit 2 jaar volhoud en wellicht een promotie meemaakt heeft hij toch een mooie carrière gehad

Het blijft bijzonder hoe een speler met de kwaliteiten van Immers op zijn 34e enorm in de belangstelling zou hebben gestaan van clubs uit de Eredivisie en het buitenland. Las zelf dat Immers ergens anders veel meer geld kon gaan verdienen dan bij Nac. De uitspraak 'daar had ik veel meer kunnen verdienen' lijkt tegenwoordig ook een mooie standaard volzin bij iedere presentatie. Voor NAC trouwens wel een hele nuttige speler als Steijn hem als kapstok wil gebruiken. Vele malen effectiever dan van Hooijdonk en Stokkers in dat opzicht. Immers een jaartje gebruiken en NAC naar de Eredivisie.

Ik zag net een interview met Lex Immers. Moest er om lachen. Want de interviewer probeert het een en ander te weten te komen maar daar heeft Lex dus geen zin in .een korte samenvatting:- Lex hoe kwam je er achter dat je niet langer echt gewenst was in Den Haag ?- O dat maakt niet uit want dat is nou eenmaal gebeurd. Ik leef in de toekomst.- Zijn jullie het echt samen eens geworden dat je zou vertrekken dan ?- Ja want dat stond ook in het persbericht, en verder leef ik toch in de toekomst.- Kon je ook nog ergens anders terecht in binnen of buitenland, eventueel voor meer salaris ?- Jawel maar dat is toch niet doorgegaan, dus niet interessant want ik kijk niet naar het verleden.- Je gaat nu aan de gang bij NAC waar je wordt herenigd met onder meer Manders en Steyn- Jawel, dat is leuk want die ken ik natuurlijk uit het verleden....-

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MaloneMiddenvelder30
J. BohuiAanvaller31
H. DoganAanvaller32
N. VenemaAanvaller31
N. OlijKeeper30
S. van HooijdonkAanvaller23
M. BilateAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

95 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 NAC Breda 2 0 0 0
2020/2021 ADO Den Haag 0 0 0 0
2019/2020 ADO Den Haag 23 2 2 0
2018/2019 ADO Den Haag 34 7 4 0
2017/2018 ADO Den Haag 35 4 9 0

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Dele Alli vertrekt wellicht bij Tottenham Hotspur in de laatste fase van de transferperiode. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren