Max Verstappen van Eredivisie moet overpresteren om ambities waar te maken

Maandag, 31 augustus 2020 om 14:13Yanick Vos • Laatste update: 14:24

FC Utrecht wil komend seizoen de aanval op de traditionele top drie openen. Dat doel werd naar buiten gebracht op de vijftigste verjaardag van de club door Frans van Seumeren. "Men gelooft het misschien niet, maar wij willen de top drie aanvallen”, zei de clubeigenaar op 1 juli. Zijn woorden werden onderstreept door trainer John van den Brom en technisch directeur Jordy Zuidam. Dat het niet bij woorden blijft heeft de club de afgelopen weken bewezen met het aantrekken van nieuwe spelers. Eén van de aanwinsten is zelfs zo ambitieus dat hij een gooi wil doen naar de landstitel. Hoe ver FC Utrecht daadwerkelijk kan komen zoekt Voetbalzone uit met behulp van SciSports.

Door Yanick Vos

“We gaan proberen om de Max Verstappen van de Eredivisie te zijn. We willen de top aanvallen”, benadrukte Van Seumeren onlangs in gesprek met FOX Sports. Desondanks verwacht hij niet dat een eindklassering in de top drie realistisch is. “Ik denk dat we vierde of vijfde worden”, zei hij. De clubeigenaar wil niet dat de plannen verkeerd begrepen worden. De top aanvallen is immers niet hetzelfde als strijden voor het kampioenschap. FC Utrecht wil het Ajax, Feyenoord, PSV en ook AZ komend seizoen lastiger maken dan voorheen. Om de plannen kracht bij de zetten was Zuidam de afgelopen weken slagvaardig op de transfermarkt. Dat was wel nodig ook, want in de oefenwedstrijd tegen Ajax kwam het verschil in kwaliteit naar voren. Utrecht ging met 5-1 ten onder. Ook al ging het om een oefenpotje in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, het was voor Zuidam duidelijk dat de selectie van Van den Brom versterkt moest worden.

Dat er kwaliteit bij moest komen was eind juni al bekend. De huurcontracten van Kristoffer Peterson (Swansea City), Jeroen Zoet (PSV) en Issah Abass (FSV Mainz 05) liepen immers af, terwijl het contract van Urby Emanuelson niet werd verlengd. In totaal vertrokken dertien spelers, lang niet allemaal basisklanten of zelfs wisselspelers. Daartegenover staat de komst van Justin Hoogma (nog een seizoen gehuurd van TSG Hoffenheim), Django Warmerdam (overgenomen van FC Groningen), Daniel Arzani (gehuurd van Manchester City), Mimoun Mahi (overgenomven van FC Zürich) en Eljero Elia (overgenomen van Istanbul Basaksehir), terwijl Dario Dumic (SV Darmstadt 98), Nick Venema (Almere City), Othman Boussaid (NAC Breda), Emil Bergström (FC Basel) en Giovanni Troupée (FC Twente) terugkeerden van verhuurperiodes. Voor sommige spelers die afgelopen seizoen verhuurd werden is er geen toekomst in Stadion Galgenwaard en is inmiddels een nieuwe club gevonden of ligt een vertrek voor de hand. Zo is bijvoorbeeld Patrick Joosten, vorig seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, reeds definitief vertrokken naar FC Groningen en speelt Venema komend seizoen op huurbasis voor NAC Breda.

Nu de selectie van Van den Brom vorm begint te krijgen op weg naar het nieuwe seizoen, neemt Voetbalzone de statistieken van de nieuwe spelers onder de loep en waagt zich aan een voorspelling over hun meerwaarde op basis van de cijfers van SciSports. Het sportanalysebedrijf verzamelt data van bijna 200.000 voetballers en honderden competities, waardoor spelers eenvoudig te vergelijken zijn. Ook kent het bedrijf ratings toe aan spelers en wordt aan de hand van een algoritme een niveau bepaald wat de speler in zijn piekjaren kan bereiken. De SciSkill Index (een score tussen de 0 en 180) zegt per definitie niet of iemand voetbaltechnisch de beste of slechtste is, maar toont aan of iemand op een bepaald niveau een invloed heeft gehad op het teamresultaat. Hoe hoger de score is, hoe hoger de kans dat hij een positief effect heeft op het wedstrijdverloop. De gegevens zijn uiteraard gebaseerd op het verleden en bieden dus geen garantie op de toekomst, waar de spelers in een nieuwe omgeving moeten zien te aarden. Wel geeft het een indicatie van wat Utrecht ongeveer mag verwachten van de nieuwelingen.

Hans Kraay jr.: ‘Gyrano Kerk lijkt mij geweldig voor Dortmund’

Warmerdam heeft streepje voor op Guwara
Met Django Warmerdam kreeg Van den Brom zijn gewenste linksback. De voormalig jeugdspeler van Ajax is transfervrij overgenomen van FC Groningen en heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2023 aan de Domstedelingen verbindt. De 24-jarige verdediger kwam tekort voor een doorbraak bij Ajax, maar heeft zich bij PEC Zwolle en in Groningen bewezen. Bij beide clubs was hij onomstreden basisspeler en volgens de verwachtingen van SciSports krijgt hij dezelfde rol in Utrecht. Met een SciSkill-score van 65.4 en een potentie van 73.1 behoort hij tot de elf beste spelers in de selectie van Van den Brom. Hij scoort beter dan zijn concurrent Leon Guwara (SciSkill-score 61.4), al heeft de Duitse back met 74.6 volgens SciSports meer potentie. Wel wordt Guwara gezien als een wisselspeler, die de potentie heeft om uit te groeien naar een basisspeler. Ook Mark van der Maarel kan als linksback uit de voeten. Met een SciSkill van 62.0 zit hij net iets boven de score van Guwara, al zal de 31-jarige verdediger in kwaliteit geen vooruitgang meer boeken, zo is de verwachting. Bovendien is Van der Maarel een defensive back, een verdediger die zich voornamelijk focust op het uitvoeren van zijn verdedigende taken. Warmerdam en Guwara zijn aanvallender ingesteld. Zij hebben een vergelijkbare speelstijl en vallen onder de noemer wing back. Het wordt hoe dan ook een interessante concurrentiestrijd op de linksbackpositie. Voorlopig heeft Warmerdam volgens het sportanalysebedrijf de beste papieren voor een basisplaats.

Hoogma voorlopig veilig
Hoogma speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Utrecht en zal dat ook komend seizoen doen. De 22-jarige centrumverdediger werd in 2017 voor naar verluidt 2,7 miljoen euro verkocht aan TSG Hoffenheim. Hij wordt nog niet klaar geacht voor een vaste basisplaats bij de Bundesliga-club en dus wordt hij voor het tweede seizoen op rij gestald in Utrecht. De afgelopen jaargang speelde hij slechts drie competitiewedstrijden niet. Met een SciSkill-score van 61.9 behoort hij niet tot de beste elf spelers van Utrecht en wordt hij door het sportanalysebedrijf gezien als een rotation player, iemand die net buiten de boot valt bij de eerste elf maar wel aan zijn speelminuten kan komen. Echter, met een score van 90.0 op het gebied van potential kan hij uitgroeien tot een van de beste spelers uit de Utrecht-selectie. Bovendien is hij na Willem Janssen (SciSkill-score 67.7) de beste centrumverdediger van de huidige selectie. Hoogma laat Emil Bergström (61.7), Dario Dumic (58.5) en Tommy St. Jago (37.1) voorlopig achter zich.

Interessant wordt het wanneer de komst van Jan Paul van Hecke doorgang vindt. De talentvolle verdediger van NAC Breda staat in de belangstelling van FC Utrecht, maar gaat zijn huidige werkgever inruilen voor Brighton & Hove Albion. Utrecht hoopt dat het de Zeeuwse mandekker kan huren van de Premier League-club en die wens heeft hij zelf ook. Van Hecke heeft nog geen hoge SciSkill-score (38.5), maar wordt wel gezien als een hot prospect, een talentvolle speler met een lagere SciSkill-score dan een basisspeler, maar ook iemand met genoeg potentie om uit te groeien tot minimaal een basisspeler en mogelijk zelfs sleutelspeler. Het NAC-talent wordt door SciSports gezien als een van de beste centrumverdedigers in de Keuken Kampioen Divisie. Van Hecke scoort hoog op de punten passing, dribbelen en positioneren. Hij wordt derhalve gezien als een ball playing defender, een verdediger met een uitstekende passing, goed kan dribbelen en sterk is in de opbouw. Dit type verdediger is in staat om zijn middenvelders te bereiken, terwijl hij ook het middenveld kan overslaan doordat hij de lange bal hanteert.

Relatief lage score Eljero Elia
In aanvallend opzicht heeft Van den Brom er veel kwaliteit bijgekregen. In Utrecht wordt reikhalzend uitgekeken naar de verrichtingen van Eljero Elia. De 33-jarige buitenspeler, ex-speler van onder meer Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord, brengt met zijn dertig interlands voor het Nederlands elftal een karrevracht aan ervaring mee. Elia had de clubs voor het uitkiezen, maar gaf de voorkeur aan een tweejarig contract in Utrecht. Opvallend genoeg behoort hij met een SciSkill-score van 57.4 niet tot de beste elf spelers uit de selectie. Echter, hij is met zijn score wel de beste linksbuiten waardoor een basisplaats niet meer dan logisch lijkt. Ook Bart Ramselaar kan spelen als linksbuiten, maar hij komt het beste uit de voeten als aanvallende middenvelder en zal daarom geen directe concurrent worden van Elia.

De sterkste opstelling van FC Utrecht op basis van SciSkill-scores.

Wie wel een concurrent van Elia kan worden is Arzani, een Australische buitenspeler die op huurbasis is overgenomen van Manchester City. De buitenspeler wordt al lange tijd gezien als een absoluut toptalent. De inmiddels 21-jarige Arzani werd ruim twee jaar geleden de jongste Australische deelnemer aan het WK. In Rusland kwam hij drie wedstrijden in actie op het mondiale eindtoernooi in Rusland. De clubs stonden in de rij voor de rechtsbenige buitenspeler. Melbourne City verkocht hem aan Manchester City, dat hem voor twee jaar verhuurde aan Celtic. Door blessureleed kwam hij amper in actie voor de Schotse topclub. In zijn eerste wedstrijd tegen Dundee liep hij een zware knieblessure op. Inmiddels is hij volledig hersteld en hoopt hij zich te bewijzen in de Eredivisie. Doordat hij zo lang aan de kant heeft gestaan, is zijn score door SciSports al meer dan een jaar niet bijgewerkt. Aan zijn SciSkill-score van 37.3 valt derhalve weinig waarde te hechten. Met een potentie van 76.8 zijn de verwachtingen hoog en kan hij tot de beste spelers van FC Utrecht behoren wanneer hij zijn draai weet te vinden. Hij heeft de lat voor zichzelf in ieder geval hoog gelegd. In een interview met FOX Sports gaf Arzani namelijk aan dat hij alleen genoegen neemt met het kampioenschap: “Wanneer ik tevreden ben? Als we eerste worden.”

Dringen op linkerflank
Wie Van den Brom ook op de linksbuitenpositie kwijt kan is de laatste aanwinst van de club: Mimoun Mahi. De 26-jarige Marokkaanse aanvaller, die ook in de punt van de aanval en als schaduwspits kan fungeren, is overgenomen van FC Zürich. Door SciSports wordt Mahi gezien als een classic winger, een aanvaller met een goede techniek, dribbel, acceleratie en hoge topsnelheid. In Nederland kennen we Mahi vooral van zijn goede periode bij FC Groningen. De ex-speler van Sparta Rotterdam kende zijn beste periode in Groningen en maakte in de zomer van vorig jaar transfervrij de overstap naar Zwitserland. Waar hij bij FC Groningen een bepalende speler was, verliep zijn periode in Zürich niet zoals gehoopt. In achttien wedstrijden scoorde hij twee keer. Al na een seizoen was de club bereid mee te werken aan een vertrek en daar profiteerde Utrecht optimaal van. Mahi heeft een SciSkill van 62.6 en speelt zich daarmee naar verwachting in de basis.

Hoewel Zuidam indruk maakt met het aantrekken van spelers als Elia en Mahi, is het de vraag of de Utrecht-aanval zich kan meten met de voorhoedes van de Nederlandse top vier. Kijkend naar de SciSkill-scores van Elia en Mahi is de achterstand op de concurrentie relatief groot. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV hebben op papier betere linksbuitens en spitsen. Alleen op de rechterflank heeft Utrecht met Kerk een speler die beter scoort dan de concurrenten. Kijkend naar de sterkste voorhoedes volgens SciSports heeft Utrecht met Kerk een betere rechtsbuiten dan PSV (Ritsu Doan) en AZ (Calvin Stengs). Doan en Stengs scoren echter wel beter op het gebied van potential, wat betekent dat de verwachting is dat de twee buitenspelers het verder gaan schoppen dan Kerk. In onderstaande tabel wordt de sterkste Utrecht-aanval vergeleken met die van de Nederlandse top vier.

Club LB SciSkill Potential Spits SciSkill Potential RB SciSkill Potential
Ajax Promes 94.5 98.6 Tadic 103.2 107 Neres 114 134
AZ Idrissi 84.8 100.6 Boadu 75.9 118.2 Stengs 82.4 116
Feyenoord Linssen 78.4 78.5 Jörgensen 79.8 79.8 Berghuis 91 91
PSV Gakpo 68.2 93.8 Malen 77.7 105.2 Doan 71.9 95.9
FC Utrecht Elia 57.4 58.4 Mahi 62.6 66.7 Kerk 85 93.8

Met spelers als Sean Klaiber, Adam Maher, Bart Ramselaar, Simon Gustafson en Kerk beschikt Van den Brom over voldoende kwaliteit om in ieder geval mee te strijden om Europees voetbal. De lat wordt dit seizoen echter hoger gelegd en wat dat betreft is het van belang dat Kerk niet vertrekt. De pijlsnelle aanvaller staat niet onwelwillend tegenover een zomerse transfer en op de achtergrond speelt er interesse, al is er nog niets concreet. FC Utrecht verkeert in een goede financiële positie en hoeft daarom niet te verkopen. Kerk zal dan ook alleen voor de hoofdprijs vertrekken. Mocht de aanvaller blijven, dan beschikt Van den Brom over een voorhoede die vrijwel alle Eredivisie-clubs angst inboezemt. De Utrecht-aanval wordt mogelijk nog sterker, want naar verluidt wordt achter de schermen gewerkt aan de komst van Ricky van Wolfswinkel.


Poll

Op welke plaats eindigt FC Utrecht komend seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door vries153)

Een beetje een scheve vergelijking, maar goed. Verder is het misschien slim om eerst te presteren en daarna pas hoog van de toren te blazen. Vorig jaar gingen deze geluiden ook en toen wisten ze Willem II niet eens onder zich te houden. Zo'n geweldige selectie heeft Utrecht ook weer niet. Als ze dit seizoen op plaats vijf eindigen, hebben ze het gewoon goed gedaan.

30 augustus 2020 om 00:24

@sirius als je qua namen vergelijkt met de rest (buiten Ajax, Az, Feyenoord en AZ) heeft Utrecht wel beste selectie. Middenveld lijkt ook sterkste linie. Maher was gewoon basisspeler bij AZ en zou dat ook bij Feyenoord zijn. Elia gewoon klasse speler. Selecties van Vitesse, Willem 2, Groningen en Heerenveen zijn slechter dan dit FC Utrecht. Ik zie ze als gevaarlijke outsider die gaan strijden voor plekken 2 tm 5. Hangt af van vorm van AZ, Feyenoord en PSV waar Utrecht gaat eindigen. Mogelijk ook grote rol in de beker.

30 augustus 2020 om 01:38

Vitesse heeft een selectie wat Utrecht op kan rollen, want zo bijzonder is dat teampje ook weer niet. Kunnen ook gewoon 6e eindigen en dat is normaal gezien prima voor Utrecht.

30 augustus 2020 om 08:53

Grote verschil is dat Vitesse geen beleid heeft en in handen is van eigenaren die totaal geen feeling hebben voetbal, de club en Arnhem.

30 augustus 2020 om 09:49

Ja en ? Ze hebben elk jaar een aardige selectie wat never nooit onder zal doen voor Utrecht met alle respect.

30 augustus 2020 om 15:02

Vitesse heeft echt zo'n fantastische selectie inderdaad. Met afdankertjes Tannane en Bazoer ga je inderdaad de oorlog winnen!

30 augustus 2020 om 16:05

Vorig seizoen wonnen ze met die afdankertjes van Utrecht. En van die opstelling van Utrecht zijn er nog veel van over. Dus inderdaad lach maar hard, feit is dat het grootste gedeelte van jullie selectie nog steeds middelmaat is. Niet doen alsof jullie ineens veel beter zijn geworden door alleen een Elia 😂

30 augustus 2020 om 16:17

Oo je bedoeld door het foutje van Paes dat jullie de overwinning kregen? Ik denk dat ze in Arnhem jaloers naar Utrecht kijken al is het alleen maar om wat er in Utrecht te besteden is.

30 augustus 2020 om 16:50

Tsja, daarom zei ik ook middelmaat. Middelmatige spelers maken nou eenmaal foutjes.

30 augustus 2020 om 17:02

Great-X. Ik zou niet zo hoog van de toren blazen als ik jou was want utrecht was natuurlijk wel hoger geëindigd met een wedstrijd minder en vorig seizoen ook de baas als het gaat om een Europa league ticket. Utrecht is nu nog sterker en doet daarmee natuurlijk op papier wel afstand van Vitesse. Misschien kan Vitesse wel van utrecht winnen, maar op dit moment houd je vast aan een wedstrijd waar bijvoorbeeld Utrecht ook van PSV won. Maakt ze dat dan beter dan psv?

30 augustus 2020 om 18:36

De enige die hier hoog die hier hoog van de toren blazen zijn Utrecht supporters. Utrecht en Vitesse zijn gewoon al jaren gelijkwaardig, het ene seizoen wint Vitesse van Utrecht en dan weer andersom. Het zijn beide clubs die 5e of 6e horen te eindigen. Maar de Utrecht supporters doen net alsof ze ineens een niveau beter zijn terwijl hun selectie echt niks bijzonders is, zeker niet ten op zicht van Vitesse. Alleen die verdediging van Utrecht Al, als Willem Janssen je aanvoerder is, zegt dat ook al genoeg. Daarmee ga je nooit de top 4 binnenkomen

30 augustus 2020 om 18:50

Ik zie geen 1 Utrecht supporter die zegt dat we even makellijk 4e of hoger eindigen. Utrecht en Vitesse zijn ook gelijkwaardige clubs vooral als je naar de laatste jaren kijkt ik denk alleen dat Utrecht momenteel wel veder is dan Vitesse hoe bij Vitesse spelers als Matavz en Linssen zijn vetrokken heeft Utrecht bijna iedereen weten te houden. Bij Vitesse is het geld op terwijl Utrecht nog te besteden heb ik denk dat Utrecht daarom best wel door kan groeien maar de top4 aanvallen vind ik niet echt een haalbaar doel als je alleen al ziet hoellang AZ bezig is om te staan waar ze nu staan dan zie je dat het een lange weg is. Wel vind ik dat Utrecht echt goed bezig is en dan bedoel ik niet zozeer om spelers als Elia te halen maar meer om het eigen stadion te kopen , een nieuw trainingscomplex voor het eerste en als je ziet hoe de jeugd aan het groeien is dan kan ik alleen maar zeggen dat ze goed bezig zijn.

31 augustus 2020 om 10:44

Great-X. De afgelopen 5 seizoenen is Utrecht 4 keer boven Vitesse geëindigd in de competitie. Like, what do you mean als je zegt dat Vitesse never nooit onder zal doen voor Utrecht? Wat is jouw graadmeter precies?

30 augustus 2020 om 01:42

Echt hè. Als je die opstelling bekijkt zit er ook heel veel middelmaat in, het is echt geen bijzondere selectie ofso. Top 6 moet uiteraard wel lukken maar top 3-4 is gewoon niet haalbaar of andere clubs moeten zwaar maar dan ook echt zwaar teleurstellen.

30 augustus 2020 om 10:22

Ik vraag me inderdaad ook een beetje af wat de bedoeling is van dergelijke uitspraken. Op korte termijn kan het alleen maar tegenvallen. Misschien ambitieniveau voor lange termijn uitspreken, sponsors en andere partijen geïnteresseerd krijgen? Voor komend seizoen lijken Warmerdam, Elia en Mahi directe vesterkingen. Als Janssen en Dalmau fit blijven zijn dat ook versterkingen tov afgelopen jaar. Met Hecke is de breedte in defensief opzicht ook beter. Eigenlijk geen spelers kwijtgeraakt die echt iets bijdroegen (bahebeck was altijd geblesseerd, emanuelson zwakke vervanger janssen). Maar of dat tot een hogere eindklassering leidt is heel onzeker en van veel factoren afhankelijk.

30 augustus 2020 om 10:24

@sirius: Inderdaad een kromme vergelijking. Top 5, dan heeft Utrecht gewoon een prima seizoen gedraaid. Ajax, Az, PSV en Feyenoord hebben sowieso een stuk betere selectie en dan denk ik dat Vitesse op papier inderdaad ook niet onderdoet voor Utrecht. Ook schat ik Heerenveen en Groningen niet veel slechter in dan Utrecht. Zou zo kunnen zijn dat ze met pech dan ook 7e of 8e kunnen eindigen. Vooral veel grootspraak van Van Seumeren.

30 augustus 2020 om 18:34

Heb je Heerenveen en Groningen de afgelopen weken zien spelen? Heerenveen werd laatst nog door een b elftal van Utrecht scheel gespeeld. Groningen heeft naast robben een heel erg matig team. Die gaan het utrecht echt niet moeilijk maken

Het feit dat Utrecht geen Europese wedstrijden hoeft te spelen en een brede selectie heeft kan ook nog van invloed zijn. Alle energie kan in de competitie gestoken worden.

Er wordt eigenlijk elk jaar gezegt dat Utrecht het de top 3 moeilijk gaat maken. Maar als het puntje bij het paaltje komt haken ze vaak af. Van mij mag het hoor, is voor de competitie alleen maar mooi!

Je kan niet anders zeggen dat ze een mooie selectie hebben opgebouwd. Presteren al lange tijd, jaartje of 15, erg goed. En er breken zo nu en dan leuke talenten door. Kan mij nog wel herinneren dat ze onderin bungelden en tegen degradatie vochten. Zo zie je maar dat met goed beleid, consistentie en visie je aardige stappen kan zetten. Ze hebben goed oog voor de talenten en dragende spelers uit de competitie. Daarmee bedoel ik O.a mee Toornstra & Strootman. Of het pikken van maher en het terughalen van Ramselaar. Met van den Brom hebben ze een goede trainer in huis die als speler en trainer internationale in huis heeft. Nu nog toptalenten kweken. AZ dat stapje gezet heeft.

De vergelijking naar Max33, is een tikkie overdreven. Maar begrijp wel waar ze heen willen, of dat gaat lukken met de huidige selectie. Ja waarom niet, spelen niet Europees. Terwijl de andere top5, dat wel allemaal doen. Selectie is niks mis mee, maar of je er veel aan overhoudt vraag ik me dan wel weer af. Nederland is nu eenmaal een opleidingsland, dus om veel geld te genereren zal je veel in je jeugd moeten investeren. Had dus liever gezien dat ze meer de jeugd laten spelen, en ja de jongens zullen er niet meteen staan maar opbouwen dat team.

Ik vind het een zeer degelijke selectie voor de Eredivisie. Geen top 4 materiaal maar ze zijn wel op elke positie redelijk betrouwbaar en qua breedte van de selectie zit het ook wel goed. Daar zou je soepeltjes 5e mee moeten kunnen worden. Echter vond ik dat er vorig seizoen ook een degelijk elftal stond en toen was zo'n 5e plaats uiteindelijk ook geen abc'tje omdat een Willem II er tussendoor fietste. Kan nu zomaar weer gebeuren met ze of met een Vitesse. Eens kijken of John van den Brom een keertje normaal kan blijven doen, dat is ook altijd afwachten. Aan het materiaal dat hij heeft gekregen ligt het niet.

Voor de Utrechtvolgers, zou Boussaid nog een seizoen uitgeleend kunnen worden en zou dat aan een Belgische tweedeklasser kunnen zijn of zoeken ze dan eerder een eredivisieteam? Want Lierse kan nog wel wat kwaliteit gebruiken op het middenveld en dan is een jonge ex-speler altijd een leuke optie.

30 augustus 2020 om 14:35

Van wat ik gezien heb Lierse, denk ik dat hij een rotatiespeler wordt (er mag 5x gewisseld worden immers). Liet een goede indruk achter tegen Ajax (vorig seizoen ook al). Denk niet dat hij verhuurd zal worden.

30 augustus 2020 om 16:22

Ja ik dacht wel al zo iets. Kan me herinneren dat hij een goal maakte tegen Ajax in de arena, maar ik heb geen idee hoe hij het deed bij NAC. Bij Lierse speelde hij ook meer als centrale middenvelder, terwijl hij bij Utrecht (en ik neem aan NAC) toch meer een flankspeler was. Zou wel een topversterking zijn want dan heb je met Boussaid, Allach, Straetman, Gilis en El Ansri toch een paar heel mooie voetballers.

De jaarlijkse kogel is weer door de kerk. Utrecht gaat dit jaar toch écht een aanval doen op de top. Gaat dit ze lukken? Absoluut niet. De selectie is totaal niets bijzonders en uiteindelijk strijden ze weer lekker met Vitesse om plek 5/6. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ heb ik veel hoger zitten en ik zie geen reden waarom ze geen straatlengte achter zouden komen te liggen. Daarnaast is John vd Brom ongeschikt als trainer om dit te bewerkstelligen. Faalt altijd tegen de topclubs en redde het zelfs met AZ niet.

Ik ben zo blij dat er wat meer sterkere teams in de competitie bijkomen, is heel goed voor de Nederlandse competitie. Ik vind trouwens toch dat er in Nederland veel te veel aandacht uitgaat naar Ajax en dan naar Feijenoord en Psv. Naar mijn mening hou je je eigen competitie daarmee alleen maar klein. Natuurlijk is wat meer aandacht naar de top logisch maar de verhouding in ons land is totaal scheef. Er zijn zoveel meer andere mooie clubs die als je daar wat meer aandacht aan geeft vanzelf wat groter worden.

30 augustus 2020 om 18:48

Die clubs trekken de aandacht. Het is aan de andere clubs om hetzelfde te doen.

31 augustus 2020 om 12:02

Maar met de stempel 'mooie clubs' win je geen prijzen, verbreek je geen transferrecords en dus creeer je geen relevante aandacht. Uiteindelijk draait het allemaal om het achterland van een club en de financiele boost die je daaruit kunt ontwikkelen. Een FC Emmen zal bijvoorbeeld nooit een Nederlandse topclub worden tenzij iemand miljoenen in die club wil steken en Ajax zal nooit minder dan een topclub in Nederland zijn. In dat opzicht zijn de verdelingen volledig scheef en oneerlijk, maar verder is alles een vrij logisch gevolg van de huidige samenstelling van de competitie.

Elke keer als een club uitspreekt zich aan te willen sluiten bij de top 3 eindigt dit meestal in een schandaal , als het Utrecht lukt petje af maar na een aantal voorbeelden van clubs uit het verleden is het misschien beter niet dit soort uitspraken te doen en gewoon verantwoord beleid te voeren en daarna te kijken of je aan kan haken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

12 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren