Ajax zoekt opvolger Tagliafico: ‘Volgens mij is er bod op mij uitgebracht’

Zaterdag, 29 augustus 2020 om 11:18Robin Bruggeman

Ajax houdt stevig rekening met een vertrek van Nicolás Tagliafico en heeft als de Argentijn inderdaad de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dichttrekt, enkel Lisandro Martínez achter de hand voor de positie links achterin. De Amsterdammers lijken dan ook in de markt voor een nieuwe linksback en de naam van Braian Cufré werd al enkele malen in verband gebracht met een verhuizing naar de Eredivisie.

De 23-jarige verdediger speelt nu nog voor Vélez Sarsfield en hij heeft tegenover Rincon Fortinero Radio bevestigd dat er inderdaad het een en ander speelt: “Ajax heeft eerder al naar mij geïnformeerd, maar dat werd niet concreet. Volgens mij is er nu ook een bod op mij uitgebracht, maar die zaken worden afgehandeld door mijn zaakwaarnemer”, laat hij optekenen.

Cufré ligt nog maar een jaar vast bij Vélez, dat daardoor niet de hoofdprijs kan vragen voor zijn jeugdexponent. Over de hoogte van het bod dat op de vleugelverdediger is uitgebracht is vooralsnog niets bekend, al zou Vélez wel meer geld willen ontvangen dan Ajax tot nu toe bereid is te bieden. Real Mallorca is volgens berichten uit Argentinië eveneens geïnteresseerd in de linksback, maar een aanbieding vanuit Spanje werd ook afgewezen door Vélez.

Cufré zou na Tagliafico, Martínez en de weer van een uitleenbeurt bij Alavés teruggekeerde Lisandro Magallan de vierde Argentijn in de selectie van trainer Erik ten Hag kunnen worden, al is de kans dus zeer aanwezig dat Tagliafico na tweeënhalf jaar uit Amsterdam gaat vertrekken. Ajax versterkte zich voor aankomend seizoen al met Antony, Mohammed Kudus en Maarten Stekelenburg.


Poll

Denk jij dat Nicolás Tagliafico volgend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Volgens mij voetbalt er bij AZ een zeer groot talent dat net is geselecteerd voor het grote Oranje.

29 augustus 2020 om 11:39

Ajax betaalt geen 20 miljoen voor een speler uit de Eredivisie.

29 augustus 2020 om 11:51

Laten we nou geen bedragen gaan gokken, maar hij zal inderdaad niet goedkoop zijn.ajax shopt tegenwoordig toch veel liever in Zuid-amerika omdat de beoogde winstmarges op die spelers in potentie veel hoger zijn.az zal er trouwens ook eens goed aan doen om bij de verkoop van spelers een doorverkoop percentage te eisen, niet om transfergelden lager te maken, maar gewoon als extrab bovenop de transfersom.

29 augustus 2020 om 12:18

AZ zou er vooral goed aan doen niet ineens 10miljoen boven op een speler te gooien als een dergelijke speler interessant is voor Ajax. Tenzij ze gewoon niet aan Ajax willen verkopen, wat volgens mij het geval is en ook hun goed recht. Alleen dan zijn zulke uitspraken als Master1 hierboven doet vrij zinloos natuurlijk.

29 augustus 2020 om 12:44

Klopt dat willen ze niet en is officieel bekend. Zowel max als Robert hebben bekend gemaakt dat ze liever niet de concurrent sterker maken en top-3 is onze concurrentie. Ajax kan misschien wel ouwejan kopen voor onder de 10 als ze niet meer uitgeven.

29 augustus 2020 om 12:57

Deels.. AZ kan dat doen als Ajax de enige biedende partij is. Als bijv Everton 15 miljoen biedt en AZ accepteert dat, dan kunnen ze niet ineens 25 aan Ajax vragen.

29 augustus 2020 om 13:08

@shota ik ben toch wel wat verbaasd over de toon die AZ aanslaat en de handelswijze die daarbij klaarblijkelijk bij hoort. Natuurlijk heeft AZ een redelijk seizoen gedraaid en hebben ze op dit moment een aantal talentvolle spelers rondlopen maar.. om nou meteen een strategie te kiezen waarbij er wordt gesteld dat er niet aan de top 3 mag worden verkocht en al helemaal niet aan Ajax vind ik toch wel wat potsierlijk. Bovendien denk ik dat de spelers zelf een andere mening hebben aangezien Ajax dit, voorgaande en aankomende jaren wel CL speelt en dat moet AZ eerst nog maar eens realiseren. Maar goed; we gaan zien hoever AZ met dit beleid gaat komen, ik denk dat het slechts van tijdelijke aard is.

29 augustus 2020 om 13:53

Nope, Ajax rooft wel de jeugdopleiding leeg, levert meer op dan eerste elftal spelers. Dat is namelijk gewoon subtop en niet meer dan dat. Leuk meedraaien is het maximaal haalbare. Doe dan maar spelers van Twente en Willem 2. Clubs doen een stuk schappelijke, hebben elkaar in het verleden ook goed geholpen en doen ern stuk minder hypocriet.

29 augustus 2020 om 14:51

@AZAlkmaar, dat doen ze desondanks wel en dat is hun goed recht als AZ zijnde. Ook beter voor de competitie als AZ voor grote bedragen spelers verkoopt aan het buitenland. Hier in is wel belangrijk dat de verkochte AZ spelers aan het buitenland een keer gaan slagen daar. Het track record is simpelweg niet goed genoeg. Het laatste is voor mij dan ook precies de reden waarom ik geen enkele speler van AZ bij Ajax hoef te zien. Teveel risico voor het geld.

29 augustus 2020 om 15:29

Wil je even de feiten opzoeken? Az haalt mer jeugdspelers van ajax, dan andersom.

29 augustus 2020 om 16:32

@ spotgod Tja, de ambitie mag je hebben en ik ben er blij mee. Het is ‘ liever niet’ hè, dus als ze het volle pond betalen kan het wel. Kijk de andere kant is dat Ajax voor bijv 8 mio koopt, AZ een back uit de jeugd moet klaarstomen dat tijd kost of elders en vervolgens de eigen opgeleide speler voor 35 mio verkocht door Ajax ziet worden. Dus je maakt Ajax sportief sterker en fors rijker met je eigen jeugd. Omdat we ook niet afhankelijk zijn van structurele transfers kan AZ dit ook doen.

29 augustus 2020 om 11:40

Maar wat zal de vraagprijs zijn voor Wijndal als Ajax komt denk je?

29 augustus 2020 om 15:14

20 miljoen

29 augustus 2020 om 11:42

Ja, klopt. Owen Wijndal is ook een geweldig talent dat zeker niet zou misstaan in Ajax 1 als opvolger van Tagliafico. Maar je snapt toch ook wel dat AZ hier het grootste struikelblok vormt. Wijndal ligt nog tot en met 2023 vast, en AZ heeft al meerdere malen aangegeven niet aan Ajax te willen verkopen. Reken dus maar dat die gozer een miljoen of 20-25 moet kosten als Ajax aanklopt, misschien nog wel meer.

29 augustus 2020 om 12:13

15 miljoen gaat AZ wel accepteren. Daarmee kunnen ze heel creatief zijn.

29 augustus 2020 om 12:36

Als je 15 miljoen neerlegt voor Wijndal, dan ben je knettergek

29 augustus 2020 om 12:47

Met doorverkoop 50 procent misschien wel ja. Superjong ,(Jeugd) international, kansrijk A-international gezien situatie Blind , erg talentvol en zoveel steady aanvallend en verdedigende linksback zijn er niet

29 augustus 2020 om 12:47

Met doorverkoop 50 procent misschien wel ja. Superjong ,(Jeugd) international, kansrijk A-international gezien situatie Blind , erg talentvol en zoveel steady aanvallend en verdedigende linksback zijn er niet

29 augustus 2020 om 15:15

Als je 15 miljoen accepteerd voor Wijndal ben je knettergek!

29 augustus 2020 om 11:43

Az vraagt aan Ajax de hoofdprijs (hun goed recht), dus ik denk niet echt realistisch.

29 augustus 2020 om 11:43

waarom 20 mil betalen als je ze ook voor 3,5 miljoen kan halen. Alleen omdat Wijndal een Nederlander is? Ik vind het prima zo. Az blij dat Ajax niet langs komt en Ajax blij dat ze niet te veel betalen

29 augustus 2020 om 12:04

Dat bedrag dat AZ vraagt slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ze mogen het doen, maar ik vind het ook best wel egoïstisch. Voor Wijndal zou het namelijk een mooie stap zijn.

29 augustus 2020 om 12:45

Hoezo? Moet Ajax dan ook vd Beek, Tagliafico en Onana voor een habbekrats verkopen omdat zij een mooie stap kunnen maken en Ajax egoïstisch is dat ze er zoveel geld voor vragen.

29 augustus 2020 om 12:59

Waarom slaat dat nergens op? Dit is een zeer groot talent die ik echt zie slagen in de Europese top. En dat zeg ik niet omdat hij AZ’er is. Zelfde geldt voor Boadu. De rest heb ik grotere twijfels bij.

29 augustus 2020 om 13:07

Tuurlijk zou het voor Wijndal een mooie stap zijn, maar AZ heeft toch de ruimte om een hoog transferbedrag te vragen, dat is hun goed recht hoor. Ze hebben geqoon ambitie, de toekomst zal uitwijzen of het slim is(mbt vorm dit seizoen mits die niet verkocht word).

29 augustus 2020 om 13:55

Rare vergelijking. Ik vind de vraagprijzen voor genoemde spelers zeer reëel voor spelers van Ajax die zich op het hoogste niveau bewezen hebben. De vraagprijs van Wijndal vind ik buitenproportioneel voor een back van AZ. 12-15 Miljoen zou ik ook een reëele vraagprijs vinden. Dan hebben we het zeker niet over een habbekrats. Daarnaast is het voor een Nederlandse speler uit de eredivisie een ideale stap naar de top van Nederland. Daar waar de door jouw genoemde namen veel meer keus hebben. Dus ja ik vind het zeker wel egoïstisch en puur op geld gericht.

29 augustus 2020 om 14:29

Reëele prijzen bestaan eigenlijk niet in het voetbal, maar als financieel gezond bent, de speler nog een vrij lang contract heeft en als je de speler niet kwijt wilt. Dan is het de club die bepaald, dat doet Ajax ook hoor tenzij er zulke hoge bedragen komen als met frenkie en matthijs.

29 augustus 2020 om 15:31

wijndal denk ik inderdaad ook. Boadu heb ik mijn twijfels over, want in de kleine ruimte vond ik hem niet goed genoeg. Zal dus aan het team liggen waarvoor hij zal spelen.

29 augustus 2020 om 11:49

Ik denk dat het lang gaat duren voordat wij als Ajax zijnde weer veel geld neerleggen voor een speler uit de Eredivisie!

Welke AZ speler heeft het gehaald bij Ajax??? Ze falen keer op keer, bij AZ zijn ze top maar bij Ajax maar 1 van de 25 ofzo, je moet echt een klasbak zijn wil je bij Ajax uitblinken, Alvarez en Marin zouden bij AZ de sterren van de hemel spelen...

29 augustus 2020 om 11:54

Ik zou Wijndal bij Ajax fantastisch vinden, niet voor meer dan 12-15 miljoen overigens. Ook voor het Nederlands elftal zou het top zijn als Wijndal kan imponeren bij Ajax, we missen echt nog een linksback.

29 augustus 2020 om 12:01

Sorry maar dit vind ik wel een beetje raar wat je nu zegt. Bij AZ hebben ze spelers rondlopen op de posities van Alvarez en Marin die ik zeker ooo graag bij Ajax zou willen zien

29 augustus 2020 om 13:00

Mwah, Moisander heeft het goed gedaan, Viergever prima. De Zeeuw ook niet belabberd en El Hamdaoui is enkel mislukt vanwege een conflict met De Boer, niet vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Lindenbergh was geen topper maar liep wel eens met de aanvoerdersband over het veld.

29 augustus 2020 om 13:09

Zo slecht hebben ze het ook nou weer niet gedaan hoor. De gehele eredivisie was toen lager in kwaliteit. Zelfs sigi deed het voor zijn blessure niet eens zo slecht.

29 augustus 2020 om 12:09

Zou verstandig zijn van AZ als ze meewerken, maakt de kans groter voor Wijndal om door te breken in Europa. Het lijkt mij belangrijk om een LB te kopen die er in de CL meteen staat. Jonge talenten lopen er genoeg rond op de Toekomst en die kunnen over 1 a 2 jaar volwaardig instromen

29 augustus 2020 om 12:20

Maar dat wil je toch ook helemaal niet, al je tegenstand wegkopen lijkt me saai voor de competitie

29 augustus 2020 om 12:52

En dan een kampioenschap mislopen? Zo werkt het niet.

29 augustus 2020 om 12:21

Als ze 10 miljoen plus Eiting accepteren mag Ajax van mij daar shoppen maar volgens mij gaat Az redelijk hoog in de boom zitten met 20/25 miljoen (gelijk hebben ze) en dan mag hij lekker blijven. Shop dan maar een zuid Amerikaanse speler die zijn natuurlijk ook nog eens lekker fel.

29 augustus 2020 om 12:26

Wijndal is helaas niet goed genoeg. Heb hem afgelopen seizoen goed gevolgd maar hij komt pure snelheid tekort en verdedigend is hij niet sterk. Ook aanvallend niet heel sterk. Hij heeft 1 ingestudeerd trucje met Idrissi op links dat hij goed uitvoert. Maar zodra de tegenstanders dat door hebben heeft hij geen plan B. Verder is hij niet opgewassen tegen snelle behendige spelers. absoluut geen Ajax kwaliteit. Malacia en Haps zijn echt 2 klassen beter.

29 augustus 2020 om 13:16

Volgens mij gaat Ajax geen 15 miljoen uitgeven aan een speler als Ajax voor een veel lager bedrag de wenskandidaat kan binnenhalen. Het eerste bod van Ajax op Cufre is inmiddels afgewezen; het is wachten op een volgend bod, wat gezien de vergaande interesse in Tagliafico vermoedelijk komt. Overmars kennende gaat hij slagvaardig te werk, zeker omdat er geen CL waardige backup klaarstaat; Cufre aantrekken kan sowieso geen kwaad voor dit komende zware seizoen, waarin meer wedstrijden in kortere tijd moeten worden gespeeld. We starten later en stoppen eerder ivm het komende EK en daarnaast is er risico op coronagerelateerde uitgestelde wedstrijden. Overigens kan ik mij niet voorstellen dat Ajax voor Wijndal opteert, ook niet wanneer de transfer van Cufre afketst.

29 augustus 2020 om 13:54

Dat zullen ze bij Ajax ook wel zien. Alleen denk ik dat ze bij AZ een veelvoud willen voor Wijndal ten opzichte van wat Ajax voor deze jongen moet betalen. Goed recht van AZ natuurlijk, maar het is net zo goed het goed recht van Ajax om te zeggen dat ze dat niet doen omdat ze in Argentinie voor minder dan de helft een speler met dezelfde kwaliteiten kunnen halen.

29 augustus 2020 om 14:36

Volgens mij doet AZ altijd keitaai als Ajax geïnteresseerd is in één van hun spelers.

Nog nooit van deze jongen gehoord. Zijn er mensen die meer over hem kunnen vertellen?

29 augustus 2020 om 11:44

Ik ken hem ook niet goed hoor, maar obv zijn profiel roep ik al bijna een jaar hoe onbegrijpelijk het is dat PSV deze jongen niet oppikt. Ze kunnen hem niet niet opgemerkt hebben want als je een jaar lang Romero volgt, zie je zijn ploeggenoot Cufré ook met dezelfde regelmaat. 23 jaar, al drie jaar de vaste linksback van de nummer 3 van Argentinië, loopt volgend jaar uit zijn contract en Velez zit door Corona aardig in geldnood. En intussen maar aanmodderen met je Sadileks en Mauro’s omdat je Lato’s en Boscagli’s niet voldoen. Hoe achterlijk ben je dan eigenlijk als je voor dit soort buitenkansjes dan je neus ophaalt?

29 augustus 2020 om 11:51

Maar misschien heeft hij gezien hoe het Romero afgaat in eindhoven en ziet hij Tagliafico opeens hele grote sprongen maken, zelfde positie ook nog!

Ajax heeft weer naam gemaakt door de CL campagne, het voetbal daar genoot iedereen van!

29 augustus 2020 om 11:55

Ik ga even voorbij aan je provocatie (snap ik ook niet omdat ik juist kritisch ben richting de houding van mijn club): waarom zou Cufré überhaupt de Ajax vs PSV overweging maken als PSV zich niet eens geïnteresseerd toont?Overigens enorm genoten van de CL campagne van Ajax vorig jaar. Velbevochten derde plaats! 👍🏻

29 augustus 2020 om 12:00

Klopt @DeVisser. Maar ons Ajax vloog er wel uit in de CL afgelopen seizoen dus moet gewoon knokken om dit soort spelers snel binnen te halen. Ik ben wel fan van wat Zuid Amerikanen bij Ajax dus laat maar komen!

29 augustus 2020 om 12:01

Ik denk dat John de Jong inmiddels wel druk bezig is met een linksback, maar als deze Argentijn zo goed is als in dit artikel wordt beschreven, dan kan PSV altijd een poging wagen om Ajax voor te zijn. PSV heeft een goede naam in Zuid-Amerika dus dat is ook een voordeel. Hoeveel moet Cufre eigenlijk kosten?

29 augustus 2020 om 12:38

Je kent hem niet goed maar vindt het wel onbegrijpelijk dat PSV hem niet oppikt 'op basis van zijn profiel'? Tja, ik snap dat er supporters kritisch zijn maar dit soort kritiek is toch ook een beetje zinloos? Bovendien, of PSV wel of geen interesse heeft getoond kunnen jij en ik niet weten. Als je hem nou volledig gescout zou hebben oke, maar om zelf op basis van onvolledige informatie zo hard uit te halen... Stel je voor dat John de Jong een speler zou aantrekken en dat hij bij de presentatie zou zeggen: "ja ik ken hrm niet goed hoor maar ik heb op transfermarkt wat statistieken gezien en op basis van zijn profiel past hij goed bij ons!" Dan zou de wereld te klein zijn 😅

29 augustus 2020 om 13:02

Onbegrijpelijk is een groot woord. Laat ik het dan zo zeggen. Je hoort nauwelijks iets in de media over linksbacks en PSV behalve de gebruikelijke namen Rodriguez, Ouwejan en van Aanholt. Dat valt mij op en daarom hoop ik dat PSV ook verder kijkt, wat ik eigenlijk ook wel verwacht van de scouting. Hoop op een onbekende verrassing.

29 augustus 2020 om 13:24

Doelde niet zozeer op jouw reactie maar meer op die van gomes1psv haha. Dat we overigens niks horen qua geruchten hoeft ook weinig te zeggen natuurlijk. Geloof dat Gerbrands ooit in een interview zei dat ongeveer 10 procent van de geruchten waar zijn en dat daar weer 10 procent van daadwerkelijk op iets uitloopt.

29 augustus 2020 om 14:41

Dat wordt steeds meer een voordeel van Ajax zo lijkt het. Die identificeren met Tagliafico, Martinez en wellicht straks deze Cufré - die al eerder aan andere clubs werd gelinkt - moeiteloos drie spelers uit Argentinie die linksback kunnen. Je kunt moeilijk nog van een reputatie in Zuid-Amerika spreken als PSV daar dus niet in slaagt. PSV scout bij clubs als Stuttgart en Nice in de hoop daar een topper te vinden, maar het lijkt me sterk dat die in de leeftijd 20-23 jaar nog in de Franse middenmoot of de Duitse degradatiezone rondlopen. Ik snap volkomen dat Ajax prioriteit legt in Zuid-Amerika, waar met name verdedigers rondlopen die mentaal sterker zijn en bovendien betaalbaarder. Kun je de hele tijd rondmodderen met the usual suspects Rodriguez, Van Aanholt en Ouwejan, maar voor pakweg 5, maximaal 6 miljoen vind je echt wel een geschikte linksback in Latijns Amerika. Jesus Gallardo, 26 jaar, vaste linksback van Mexico, waar hij al 44 interlands voor uitkwam en ligt tot 2023 vast bij Monterey. Zeker met Psv's recente verleden in Mexico moeten dat toch je out-of-the-box-opties zijn als John de Jong zijnde!?

29 augustus 2020 om 15:35

ik denk niet dat hij het bedoelt als provocatie, maar dat hij denkt dat psv getracht heeft om hem te krijgen.

29 augustus 2020 om 19:37

Nou ja, hoe 'romero afgaat' in Eindhoven vind ik alleen al wat snerend. Wie het voetbal een beetje volgt weet dat die jongen gewoon erg veel pech heeft gehad in zijn eerste twee jaar en op eigen verzoek is verhuurd aan Velez om daar weer de oude te worden. Dus zijn verhaal is wel erg gezocht.

Ajax investeert flink in transfers vanuit Zuid-Amerika. De vraag is echter hoe lang blijven de jeugdexponenten van Ajax geduldig wachten op hun kans. Vanuit Ajax oogpunt snap ik dat je niet teveel kwaliteit wil inleveren, maar dit beleid gaat op de lange termijn wel ten koste van de eigen jeugdopleiding. Ik vraag mij ook af wat Cruijff hiervan had gevonden.

29 augustus 2020 om 11:42

ja inderdaad, probeer maatsen terug te halen zou ik zeggen. Maar nee, ze gaan weer graaien in zuid-amerika, als dit zo door gaat moeten ze niet steeds verbaast reageren dat er spelers uit de jeugd kiezen voor een vroege transfer naar het buitenland

29 augustus 2020 om 11:47

Haha wat een onzin man. Maatsen is ook gewoon een aankoop van buitenaf, dat verschilt geen moer van een aankoop uit Zuid-Amerika. Als je kijkt naar de linksback positie is het nu gewoon dun gezaaid bij Ajax, ook in de jeugd. Men heeft hoge verwachtingen van Salah-Edinne, maar die jongen is 17 en een aantal maanden geblesseerd.

29 augustus 2020 om 11:47

Maatsen terug te halen naar Nederland bedoel je dan aangezien Maatsen geen geschiedenis bij Ajax heeft. Daarnaast heeft die absoluut het niveau nog niet. Die zou dan in Jong Ajax komen te spelen nu Salah-Eddine geblesseerd is.

29 augustus 2020 om 11:45

In deze gaat dat niet echt op natuurlijk. Er is namelijk nog geen enkel talent echt klaar om die linksbackpositie op zich te nemen.

29 augustus 2020 om 12:30

Amen. Je ziet dat er nu op het middenveld plek gemaakt word voor Gravenberch. Ook Schuurs krijgt ondanks de kritieken een beoogde basisplek. Jeugd opstellen omdat het jeugd is slaat nergens op natuurlijk, het blijft wel topsport.

29 augustus 2020 om 12:51

Op het middenveld en de aanval is er wel wat kritiek te leveren naar mijn idee. Door de verkoop van Marin maak je wel wat plek vrij op het middenveld, maar op de lange termijn zal het daar wel heel vol geraken. Om over de aanval nog maar te zwijgen.

29 augustus 2020 om 13:25

Maar welke talenten worden er momenteel echt geremd in hun ontwikkeling? Verder dan Noa Lang en Traore kom ik eigenlijk niet en ik zie die beiden veel minuten pakken komend seizoen. Helemaal met de extra wissels.

29 augustus 2020 om 13:33

Momenteel nog niemand inderdaad. Maar binnen nu en 2-3 jaar gaat de heel beloftevolle generatie die nu begint aan te sluiten bij Jong Ajax door te breken. En zeker in de aanval is er momenteel echt gewoon geen plek voor hen.

29 augustus 2020 om 14:33

Lierse, over 2-3 jaar zijn Huntelaar en Tadic gestopt, Neres en Promes waarschijnlijk verkocht. Dan heb je al weer 4 extra plaatsen.

29 augustus 2020 om 14:46

Maar binnen nu en 2-3 jaar kunnen er ook weer spelers verkocht/gestopt zijn.
Huntelaar zal gestopt zijn mocht suarez komen is die ookal gestopt of weg. Tadic is tegen die tijd 33. Promes 31 en misschien zelfs al verkocht. Antony en Neres zal er 1 zeker verkocht zijn tegen die tijd. Dat zij al 4 spelers minder. Waar dan,
hansen, brobbey, de Denen enzo voorin de plaats kunnen komen.

Volgens mij ga jij er nu vanuit dat er in de aanval en op het middenveld niemand verkocht gaat worden de aankomende 2-3 jaar. Er zullen tegen die tijd natuurlijk ook aankopen gedaan worden maar dat zal ook zeker afhangen van de aanwas uit de jeugd.

29 augustus 2020 om 11:47

Volgens mij krijgt de jeugd meer dan genoeg kansen. Nu ook weer Taylor, Rensch en Timber.

Die gaan zeker speeltijd krijgen, helemaal met 5 wissels.

Het huidige beleid is top!

29 augustus 2020 om 11:50

Wat een onzin. In de jeugd zit geen enkele kanshebber die Tagliafico direct op zou kunnen volgen of goed genoeg is als back-up. Volg jij Ajax wel? Jeugdexponenten die te lang moeten wachten op hun kans? Waar zijn een Mazraoui, Dest, Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang en vdBeek vandaan gekomen? Ajax bouwt jaarlijks 1-2 nieuwe jeugdspelers in de basis, mits ze het niveau halen. Zo niet, dan vullen ze dit aan met transfers. Dat je uberhaupt de naam van Cruijff in de mond neemt...

29 augustus 2020 om 11:50

Wat jij nu doet is janken! Er loopt genoeg uit de eigenjeugd rond die al in de Arena speelt of er tegen aan zit! Mazraoui, Dest, Van de Beek, Blind, Rensch, Univar, Taylor, Gravenberch, Brobbey, Hanssen, Noa Lang, Timber, Ekkelenkamp, Eiting, Regeer. Niet iedereen kan het halen als je momenteel te licht word bevonden moet je ergens anders kijken. Zuid Amerika is een grote kweekvijver met een ander soort mentaliteit een combinatie met onze eigen jeugd spelers is een succesvolle formule gebleken

29 augustus 2020 om 11:51

Voor iedere andere positie geef ik je gelijk, maar welk talent zou dat moeten zijn? Salah edinne had het kunnen zijn en geloof dat ze vanwege hem ook Castillo weer lieten vertrekken, maar inmiddels is hij voor langere tijd geblesseerd geraakt. Op dit moment is Rensch als back up gebruikt, maar hij is een CV en pas 17. Persoonlijk zou ik Martinez er neerzetten, want ik vind meer een linksback dan een verdedigende middenvelder

29 augustus 2020 om 11:52

De jeugdspeler die hierachter zit is zwaar geblesseerd geraakt in de voorbereiding. Er is nu dus geen linksback beschikbaar. Daarnaast heb je de voorbereiding van Ajax waarschijnlijk niet gevolgd. Dan had je een karrevrachten aan jeugdspelers kunnen zien. Meer dan bij welke andere club dan ook.

29 augustus 2020 om 11:53

Is toch alleen maar positief voor andere Nederlandse clubs? Wellicht kiest een afvaller als Brobbey wel voor Az als zij Boadu verkopen. Voor Ajax jammer maar niemand is groter dan de club wat mij betreft. Voor sommige jeugd zal het misschien moeilijker worden maar sommigen zullen er juist beter door worden. Tuurlijk moet je de jeugd niet helemaal uit het oog verliezen. Hoe Cruijff hier over zou denken? Ik denk dat hij het best goed vind gaan. Cruyff was niet perse tegen aankopen.

29 augustus 2020 om 11:57

Wat een onzin zeg. Als je naar Ajax kijkt debuteren er echt zoveel eigen jeugdspelers. Maar ja, het niveau gaat inderdaad omhoog, dat moet ook gelden spelers vanuit de jeugd

29 augustus 2020 om 12:08

@Alkmaar, zolang er jeugdspelers elk jaar weer in het eerste elftal spelen, zal de eigen jeugdopleiding gewoon goed blijven lopen.

29 augustus 2020 om 12:16

Cruijff had de manier waarop Ajax vorig jaar bijna de finale haalde magistraal gevonden. Met gemiddeld 5-6 spelers uit eigen opleiding in de basiself aangevuld door goede strategische aankopen die feilloos meekunnen in de eigen filosofie van totaalvoetbal. Een beter uitgebalanceerd elftal was er in Europa niet, uit iedere leeftijdsklasse waren spelers aanwezig. Wanneer Tagliafico vertrekt en er geen directe vervanger in de jeugd zit, dan is een aankoop meer dan prima hoor. Want met onder andere Unuvar, Brobbey, Gravenberch, Hansen en Taylor heeft Ajax genoeg aanwas en is je argument dat het ten koste gaat van de eigen jeugdopleiding eigenlijk wel weerlegt.

29 augustus 2020 om 12:46

Daar ben ik het mee eens. Alleen is Ajax na de Champions League halve finale nog meer gaan inzetten op aankopen van buitenaf, terwijl er echt hele grote talenten rondlopen bij Ajax van het niveau Stengs en Boadu die nu niet of amper aan de bak komen. Gravenberch krijgt nu wel wat kansen, al vraag ik mij af of dat na de komst van Kudus nog steeds zo zal zijn.

29 augustus 2020 om 13:28

Er komt een heel druk programma aan en het seizoen is ook korter. Er zullen dus veel wedstrijden gespeeld worden en dan is het juist fijn als de jeugdspelers kunnen wisselen.

29 augustus 2020 om 13:32

Gravenberch word gewoon basisspeler dit seizoen. Maar het lijkt me wel logisch dat er bij AZ spelers spelen die bij Ajax op de bank zouden zitten. Zo spelen er bij Ajax weer talenten die bij de Europese top op de bank (of tribune) zouden zitten.

29 augustus 2020 om 13:32

Als Kudus beter presteert dan is dat jammer voor Gravenberch maar zo hoort het te zijn bij een topclub. De jeugd krijgt zijn kans maar zal zich moeten meten tegen concurrentie van buitenaf. Dat dwingt je om beter te worden. Kun je dat niet opbrengen dan zoek je iets anders. Ik zie Gravenberch nog wel stappen maken. Kan net zo goed zijn dat ze straks samen op het middenveld staan.

29 augustus 2020 om 13:09

@Alkmaar54: het wordt dan een aankoop voor een aankoop. Je hebt wel een punt natuurlijk. Doordat “we” een hoger niveau nastreven, zal absoluut ervoor zorgen dat er minder jeugd definitief in het 1e zal doorbreken. Op dit moment vind ik dat nog geen scheve verhouding, maar het zal altijd balanceren blijven.

Dan hoop ik dat Overmars ook een bod uitbrengt op Gonzalo Montiel van River Plate voor de RB positie

29 augustus 2020 om 12:38

Waarom niet Quinten Timber daar eerst proberen?

Lijkt me een interessante speler! Ziet er technisch leuk uit op basis van beelden. Ik dacht dat ze Martinez voor linksback zouden gebruiken maar misschien is dat nu wel veranderd door de situatie met Blind

29 augustus 2020 om 11:51

Martinez heeft niet veel op linksback gespeeld in de voorbereiding en de momenten dat hij daar stond was hij ook niet heel overtuigend.

Gezien eerdere interesse is dat wel logisch, prima leeftijd, niet te duur. Paar Spaanstalige spelers bij de club om hem welkom te heten en voor positie waar we krap zitten. Dribbelt iets meer dan Tagliafico, schiet iets zuiverder en heeft meer intercepties, daarintegen wel minder in de lucht, minder aanvallend betrokken (al was Tagliafico dit ook in Argentinië) dmv voorzetten/passes om kansen te creëren en komt minder in de 16 van tegenstanders. Kijkende naar leeftijd kan het best interessant zijn voor Ajax.

Ik ken deze speler niet, maar het lijkt me een topidee om in ieder geval een vervanger te zoeken. Martinez kan op LB uit de voeten, maar het is dan wel erg dun. Het idee om Dest naar links te schuiven en met Mazraoui in de basis te spelen, ben ik eigenlijk geen fan van. Mits onder of voor 5 miljoen, juich ik deze aankoop toe.

Ik roep al een paar maanden dat Ajax Cufré binnen moet halen als opvolger van Tagliafico. Is een prima linksback en is al een paar seizoenen vaste basisspeler bij Vélez Sarsfield. Daarnaast is hij ook pas 23-jaar (wordt in december 24) en heeft nog genoeg potentie om nog beter te worden. En dan kan Martinez centraal in de verdediging gaan spelen, nu Blind er waarschijnlijk weer een tijdje uit zal liggen met zijn problemen rond zijn hart (vind overigens sowieso dat Martinez niet aan de zijkant maar in de as van het veld moet staan). Zie opstelling: ik zou voor Kudus en van de Beek als dubbele nummer 6 gaan, zoals Ajax in het seizoen 18-19 ook speelde met Schöne en de Jong. Op de een of andere manier zie ik een goede box-to-box speler in Kudus: fysiek sterk, aanvallend goed maar kan ook verdedigend zijn mannetje staan. En zoals ik al aangaf: Blind ligt er waarschijnlijk weer uit met problemen rond zijn hart, dus dan zou ik Martinez daar neerzetten.

Onana
Dest
Schuurs
Martinez
Cufré
van de Beek
Kudus
Antony
Promes
Neres
Tadic

Ik hoop dat deze speler wel lengte heeft. We kunnen naar Schuurs (en ik denk niet eens dat hij basis gaat spelen) geen lange verdedigers. Nationaal geen probleem maar Europees zekers wel

29 augustus 2020 om 12:31

Lang is hij niet nee.

29 augustus 2020 om 12:53

Je. Hoeft. Niet. Lang. Te. Zijn. Om. Goed. Te. Kunnen. Koppen. Tagliafico is 172 cm maar torent er ook in Europa bovenuit.

29 augustus 2020 om 13:14

@Totolfoobal: als centrale verdediger is lengte meer dan wenselijk, als back niet. Nico is ook niet lang.

Even voor de goede orde: Martinez is stand in voor Blind en geen linksback. Daarvoor zijn Dest en Rensch in de huidige selectie de alternatieven voor Tagliafico. Al moet Ajax sowieso voor het verdedigende werk - dringend een nummer 6 - de markt nog op. Of dat gebeurt? Swart heeft het Overmars ook voorgesteld, dus moet dat goed komen. Toch??

29 augustus 2020 om 14:17

Matinez was, voor hij bij Ajax kwam een linksback die ook centraal kon spelen en kwam als vervanger - stand-in voor Tagliafico. Alleen kwam hij centraal te spelen omdat Tagliafico bleef Blind naar het middenveld ging. Omdat dat niet werkte maar Martinez het zelf wel goed deed hebben ze vervolgens Blind en Martinez omgedraaid.ten Hag heeft inmiddels zelf meermaals aangegeven Martinez als alternatief te zien op linksback in plaats van Tagliafico, daarom heeft hij daar in de voorbereiding ook al een paar keer gestaan (o.a. tegen Rkc, wolfsberg en ik meen ook de tweede helft tegen RB Salzburg). Dest zou daar een noodoplossing zijn en Rensch is een centrale verdediger. Salah Eddine zou uit de jeugd-jong de opvolger kunnen zijn, maar die heeft pas 1 wedstrijd in jong achter zijn naam staan en kan agv een blessure pas volgend jaar weer spelen.die nieuwe 6 gaat er niet komen, in ieder geval voorlopig niet, volgens mij hebben Overmars en Ten Hag dat inmiddels ook een paar keer geroepen. Gravenberch, Kudus, Alvarez en eventueel Martinez as Tagliafico blijft mogen uit gaan maken wie daar komt te spelen en zo lang vd Beek er is, is hij ook nog op optie voor de dubbele 6 waar Ten Hag meestal mee speelt.

Die Cufre zal echt een stabiele back zijn. Ik denk dat die Fico niet zal laten missen.

Aanvallend ziet het er leuk uit bij Cufre. Niet veel verdedigende acties gezien. Snelheid zit wel snor.

Ik ken de Argentijn niet, waar ze interesse in hebben, maar het is te hopen dat dat iemand is die er meteen staat. Je weet ook niet hoe het met Blind allemaal verder gaat verlopen.ik zie hier een paar mensen de naam Wijndal noemen, maar die wordt echt flink overschat. Is totaal niet fysiek sterk en heeft heel vaak overtredingen nodig omdat 'ie situaties totaal verkeerd inschat.

Ik zou gezien het talent van Salah Eddine (nu geblesseerd) eerder een linksback willen huren. Martinez kan daar uit de voeten en als concurrent huur je dan een linksback. Waarom niet Familia Castillo ? Hij deed het vorig seizoen goed bij jong-Ajax. Waarom nu weer veel geld neerleggen voor een linksback, als er 1 in aantocht is. Liever concentreert Ajax zich op een creatieve en sterke 6 !

29 augustus 2020 om 14:01

omdat je de posities dubbel bezet wil hebben. 1 aanstormend talent die geblesseerd is en waarvan je nog maar moet zien hoe hij daar uitkomt is natuurlijk geen fundering om die positie te vullen.

29 augustus 2020 om 14:53

Juist daarom zou ik willen huren. Martinez als de vervanger van Tagliafico en daarnaast een huurling als concurrent.

Ik vind het ergens best slordig van een club als Ajax dat er helemaal geen backup is achter Tagliafico om hem nu op te volgen.. Laatste linksback achter Nico was Mitchell Bakker toch? Had hij de potentie om vaste linksback te worden van Ajax?

29 augustus 2020 om 14:25

Martinez is toch de backup? En anders kan Blind ook als linksback spelen. Mitchell Bakker was in de jeugd niet het grootste talent en was niet de backup van Tagliafico, 2 jaar geleden was Sinkgraven zijn backup en vorig jaar Blind/martinez en als het had gemoeten familio castillo uit jong. Op dit moment hebben ze Salah Eddine in jong van wie ze veel verwachten alleen is die voorlopig zwaar geblesseerd maar Blind en Martinez zijn er ook nog.

29 augustus 2020 om 17:14

Blind is nog maar kijken hoe en wat met zn hart en persoonlijk zie ik Martinez liever op een centrale positie

29 augustus 2020 om 18:47

Ik hoop ook dat het met Blind allemaal goed komt, dat is in mijn ogen misschien wel de beste speler die ze hebben. Dat zou naast het persoonlijke drama voor Ajax een groter gemis zijn dan vd Beek of Tagliafico. Voor mij hoeft Martinez niet zo nodig centraal te staan. Hij is gezien zijn fysiek eigenlijk geen centrale verdediger, te licht en te klein en hij mist de voetballende kwaliteiten van Blind om dat te compenseren. En, ondanks dat hij het op het middenveld aardig deed vorig jaar, blijft hij toch vooral een verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

48 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren