Franse kranten loven ‘ballerina’ Memphis Depay na 3,5 doelpunt

Zaterdag, 29 augustus 2020 om 08:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:59

Memphis Depay is het nieuwe seizoen in de Ligue 1 uitstekend begonnen. Negen dagen na de uitschakeling door Bayern München in de halve finale van de Champions League leidde de aanvaller Olympique Lyon met een hattrick naar een 4-1 zege op Dijon in de eerste speelronde van de Franse competitie. Hij benutte twee strafschoppen naast de ‘normale’ 3-1 én dwong Wesley Lautoa om een eigen doelpunt te maken na zijn pass. De Franse media zijn lyrisch over het talent van de Oranje-international, met enkele hoge beoordelingen als resultaat, maar tegelijkertijd kijkt men met een kritisch oog naar andere facetten van zijn spel.

L'Équipe deelt Depay een negen uit, maar is tegelijkertijd kritisch op de aanvaller. Zelf zei Depay na afloop al dat het 'niet zijn beste wedstrijd' was. De Franse sportkrant geeft als toelichting bij de beoordeling ‘dat hij veel balverlies leed bij zijn individuele acties, maar dat zijn talent de doorslag gaf in de kleine ruimte’. Depay verscheen vervolgens drie keer op het scorebord in het Groupama Stadium. “Niet fantastisch qua veldspel, maar wat een talent…”, verzucht de fameuze krant, die in het wedstrijdverslag ook ruimte heeft gemaakt voor de bedenkingen. “Het heeft iets weg van een paradox. Depay is duidelijk de man van de wedstrijd: hoe kan het ook anders, na drieënhalf doelpunt?”

“Maar in grote delen van de wedstrijd droeg hij totaal niet bij aan de organisatie bij Lyon. Hij leed ook 23 keer balverlies en won slechts 19 procent van zijn duels in 70 minuten”, somt het dagblad op. “Hij herpakte zich gaandeweg de eerste helft en nam zijn verantwoordelijkheid wanneer het nodig was. Zijn twee strafschoppen, één tegen de binnenkant van de paal en de ander via de onderkant van de lat, waren onhoudbaar. Zijn andere specialiteit, de bal bij zich houden en wegdraaien met een tegenstander in de rug, leidde tot een strakke voorzet die onbedoeld tot doelpunt werd verwerkt door Wesley Lautoa. Er zijn slechtere manieren denkbaar om na negenenhalve maand terug te keren in de Ligue 1.”

Ver esta publicación en Instagram

How many, Memphis Depay? 1? 2? 3? ??? ? ?? Olympique Lyon - Dijon 4-1? ? 7?0? minuten? 2?0? geslaagde passes? 4? gecreëerde kansen? 4? pogingen op doel? 3? doelpunten? ? ? Publiekswissel (of afscheid? ??)? ? Man of the Match? ? ?? Memphis Depay is na vrijdagavond de meest trefzekere speler ooit in het Groupama Stadium ? ? ?? Memphis Depay, 26 doelpunten ? ?? Alexandre Lacazette, 24 doelpunten? ? #depay #teamOL #memphisdepay #olympiquelyon #ligue1 #lyon #ligue1conforama #lesgones #triple

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Le Libéro Lyon geeft Depay een acht voor zijn inspanningen. Een hoog cijfer, zeker omdat verder alleen Fernando Marçal (zes), Maxence Caqueret en Bruno Guimaraes (beiden een zeven) een voldoende scoorden. “Hij was in de eerste dertig minuten niet scherp en dat kwam overeen met zijn voorgaande wedstrijden”, zo valt er te lezen. “Hij combineerde weinig met Moussa Dembélé en Karl Toko-Ekambi, maar na zijn strafschop begon de wedstrijd (…) De manier waarop hij ook meeverdedigde zegt veel over zijn fysieke gesteldheid. Hoewel hij qua explosiviteit nog niet zijn oude niveau heeft aangetikt, nam hij Olympique Lyon op sleeptouw en deed hij Dijon veel pijn.”

France Football noemt Depay ‘een ballerina’ in het ‘solo-concert’ van Olympique Lyon tegen Dijon. “We hebben Depay wel eens briljanter zien spelen, maar zelden zó doorslaggevend”, benadrukt het tijdschrift. “Met zijn intelligentie wist hij de wedstrijd om te buigen en Dyon met zijn voetbaltalent te vernietigen.” Le Figaro zag ‘weer de Memphis Depay van de geweldige voetbalavonden’. “Je hoeft niet lang na te denken over de man van de wedstrijd. Memphis Depay schitterde. Hij deed Dijon pijn met zes schoten, waarvan vier op doel. Maar ook gaf hij zijn medespelers tot vier keer de gelegenheid om op doel te schieten. En dan is er nog iets als klasse. Zoals bij de 2-1 of de spectaculaire balcontrole in de lucht. Du grand Memphis!.”

Ook bij FootMercato is er geen twijfel over mogelijk: Depay was de beste man van het veld. De Nederlander krijgt een 8,5. “Hij had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen, maar daarna ging hij een versnelling hoger spelen en het resultaat was meteen zichtbaar. Superbe.” Lyon hervat de Ligue 1 na de interlandperiode met een uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux op 11 september.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dat balverlies neem je natuurlijk voor lief nu omdat hij 3 goaltjes maakt, maar dat is toch wel iets wat je elke wedstrijd terug ziet. Zo ontiegelijk veel fouten. Als hij dat er nou eens een keer uit haalt en wat constanter wordt. Er zitten nog zoveel slechte wedstrijden tussen, ook voor zijn blessure. Tot die tijd zit hij prima bij Lyon zou ik zeggen.

29 augustus 2020 om 09:08

Het balverlies is aan de ene kant onderdeel van zijn spel. Maar waar je bij bijvoorbeeld Ziyech ziet dat het komt door de vele risico's die hij neemt, is het bij Depay toch vaak ook knulligheid of onzorgvuldigheid. Dat is jammer. Dat zag je bij PSV ook al wel, hij was topscoorder, maar miste onderhand standaard een aantal 100% scoringskansen per wedstrijd.

29 augustus 2020 om 09:13

Precies. Vandaag zijn we weer allemaal lyrisch, want hij heeft er twee strafschoppen ingeknald, maar hij heeft het vaak gewoon niet. In de CL grossierde hij in balverlies en bracht hij simpelweg nagenoeg niets. Als hij prachtig scoort, vergeef je het hem, maar voor de top maakt het hem ongeschikt.

29 augustus 2020 om 10:16

En die jongen op je profielfoto vergeven we ook altijd, ongeacht hoe weinig impact hij op het spel heeft. Balletje breed, balletje terug, balletje breed, balletje terug. Geen enkele risico in zijn spel, creëert niks en draagt aanvallend niks bij. Het was een verademing om Thiago te zien spelen die laatste wedstrijd. Maar Depay moet zich altijd dubbel en dwars werken om maar enige erkenning te krijgen. Depay zou zogenaamd niet klaar zijn voor de top, maar die zwakke Donny van de Beek wordt in elke topic richting Bayern, Real en Barca gepraat. Hou toch aub op man.

29 augustus 2020 om 10:30

Wat een zielige reactie. Wie heeft het over andere spelers. Ik denk ook niet dat Donny klaar is voor de top, maar je moet gewoon eerlijk zijn bij Depay. Hie heeft momenten dat hij dingen laat zien die ongeloofelijk zijn en dan lijkt hij kompleet ongeïnteresseerd. Depay is bij Man United om die reden geflopt. Hij doet het prima bij Lyon, maar ik zie hem echt niet bij een top team slagen en het zou stom van Koeman zijn om hem naar Barcelona te halen.

29 augustus 2020 om 11:11

Heel droef, jouw redenering. Het gaat hier noch om Frenkie, noch om Donny, noch om Thiago. Je praat om de feiten heen en komt vervolgens met een enorm kromme redenering. Depay is simpelweg niet constant genoeg. Zijn wisselvalligheid kan je al opmaken uit de afgelopen periode. Vandaag een hattrick, tegen Juve (op de strafschop na), City en Bayern volledig onzichtbaar. In de competitie gebeurt het ook dikwijls dat hij een aantal wedstrijden droogstaat. Bij een Lyon is dat acceptabel, bij een Barca niet. Jij vergist je overigens in wat de media schrijft en hoe goed een speler is. Jammer.

29 augustus 2020 om 11:55

Dat is ook wel het probleem met Memphis. Als het loopt, is hij geweldig. Loopt het niet, kan hij ook ontzettend matig zijn en dan kan hij ook niet terugvallen op andere aspecten. Hij is simpelweg te wisselvallig en heeft vooralsnog telkens (meerdere) droogtes in een seizoen die minstens een maand duren en dat in de Ligue 1. In een top competitie en bij een topclub zijn de verwachtingen en het niveau veel hoger. De kwaliteiten heeft hij wel, maar ik acht hem mentaal niet klaar voor een topclub en ik weet niet of dat ooit gaat komen.

29 augustus 2020 om 13:11

@nmekenkamp Depay is bij United geflopt omdat hij op zijn 21e met louter Eredivisie ervaring in een matig elftal terecht kwam wat voor geen meter draaide. opeens moest hij als onervaren speler dan wekelijks het verschil gaan maken in de aanval omdat hij de aanvalsleider was. ga er maar aan staan. als spelers als Blind of Frenkie onopvallend spelen dan komen die daar mee weg, maar van een aanvaller worden goals en assists verwacht en als die dan uitblijven dan wordt je daar meteen op afgerekend dus dat is natuurlijk een stuk moeilijker

29 augustus 2020 om 09:30

Valt me ook op. Heb bij Depay vaak ook het gevoel dat het meer geluk dan wijsheid is. Tuurlijk kan hij goed voetballen, maar hij is denk ik niet geschikt voor de topcompetities. Als het tempo hoger ligt dan haakt hij snel af. Bij Oranje doet hij het goed omdat hij een vrije rol heeft en veel ruimte krijgt.

29 augustus 2020 om 10:52

@hendrik we kunnen ook wel overdrijven, hij gaf zelf aan dat dit niet zijn beste wedstrijd was door dat vele balverlies maar ondanks dat 3 doelpunten en 1 assist. In het Nederlands elftal valt zijn bal verlies overigens mee, bij Depay heb ik het idee dat we enorm kunnen overdrijven. Het is ook wachten op @Lierse, onze Depay afzeik goeroe. Laten we gewoon afwachten en een ballans maken hoe hij er over 6 maanden voor staat , hij is gewoon net terug van een blessure en heeft er al 3 in liggen in de Ligue 1.

29 augustus 2020 om 11:11

Ik vind juist dat er heel veel Nederlanders overdrijven met hoe goed Depay wel niet is. Inmiddels staat hij alweer op 7 wedstrijden na zijn blessure, waarvan 6 echt slecht en 1 tegen een laagvlieger tenminste zijn waarde had. Dit heeft niks met overdrijven of afzeiken te maken. Dit is gewoon hoe het is. Ik mis geen wedstrijd van hem bij Lyon en ik gun hem het allerbeste, maar hij speelt gewoon echt vaak niet goed bij zijn club.

29 augustus 2020 om 11:14

Hendrik, volgens mij heb je totaal geen idee van wat voor zware blessure Depay terug komt. Die jongen heeft meer dan 6 maanden geen enkel wedstrijd gespeeld en jij verwacht dat hij in zijn eerste 10 wedstrijden gelijk de wereld aan gort schiet? Jullie zijn totaal niet realistisch bezig. Inplaats van trots zijn dat hij al zo snel 3 erin weet te schieten zijn jullie opzoeken naar negatieve punten om hem daarop af te zeiken (zoals gewoonlijk bij Depay). Geef die jongen even aantal maanden de tijd, laten we weer in Januari hierop terugkomen.

29 augustus 2020 om 11:26

Het gaat niet alleen om zijn wedstrijden na zijn blessure. Voor zijn blessure speelde hij ook vaak slecht met ontiegelijk veel balverlies. Dat is iets wat er altijd al in heeft gezeten. En nogmaals dat heeft niks met afzeiken te maken. Ik denk gewoon dat hij op de juiste plek zit bij Lyon.

Depay moet lekker bij Lyon blijven in mijn ogen. Hij is daar de ster (wat die ook graag wilt zijn) en verder vind ik hem ook niet té goed voor Lyon ,want echt vaak goed spelen doet die niet ,echter verbloemt die het vaak met doelpunten (waaronder veel strafschoppen) en wat leuke acties, zoals een goede aanname of passeerbeweging, in de wedstrijd.

Depay moet lekker nog seizoen draaien bij Lyon. Voordeel geen Europees dus kan zich volledig focussen op de competitie en zal meer uitgerust zijn voor het EK. Alles op alles zetten op de comeptitie aan flarden te schieten en EK te schitteren en dan transfervrij keuze maken welke topclub.

29 augustus 2020 om 09:52

Hoi Krillin, Zou Depay geen goede zijn voor bijvoorbeeld een Sevilla of Spurs? Net onder de echte top. Hier weer twee jaren groeien en dan de stap naar wereldtop? Hij heeft de leeftijd mee.

29 augustus 2020 om 09:59

@prem93 zeker bij Sevilla, alleen hij zal volgend seizoen transfervrij zijn. Hij gaat dan opgepikt worden door grote club. Al is het voor handel zoals Juve.

29 augustus 2020 om 10:09

Klopt maar dat zou jammer zijn mijns inziens, een speler als Depay moet altijd spelen. Bij Juve is die kans wat kleiner.

29 augustus 2020 om 11:40

Ik denk dat hij wel iets beters dan Sevilla kan ambiëren. Een inter of Dortmund zou hem ook zeker kunnen gebruiken.

29 augustus 2020 om 12:00

Een vertrek hangt niet eens meer af van perspectief. Als een grote club concreet wordt, is Memphis vertrokken. Dat merk je wel aan z'n interviews.die wil heel graag de stap maken, maar ik hoop voor hem dat hij genoeg zelfreflectie heeft om de juiste club te kiezen. Voor de Europese top is hij simpelweg te wisselvallig en daar gaat hij niet zo belangrijk gemaakt worden als bij Lyon of Oranje. Ik hoop nog steeds dat Dortmund concreet wordt. Dat is voor hem een ideale stap.

wordt tijd voor een stap hogerop. ik weet niet of hij echt bij barcelona past. maar barcelona gaat nu natuurlijk ook anders spelen dan voorheen.maar voor mensen die zeggen dat hij niet constant genoeg is... ik heb wel het idee dat hij ieder jaar constanter wordt. ik durf m'n hand er wel voor in 't vuur te steken dat 'ie dit door gaat zetten. maar borussia dortmund zou ook al een mooie club voor 'm zijn. dan speelt 'ie in ieder geval in iedere week een grote wedstrijd. is het niet in de eigen competitie, dan wel in de cl. even terzijde: ik zou het wel eens mooi vinden als het nederlands elftal in zo'n soort uitshirt zou spelen. wit, met rood en blauw accenten. beter dan altijd maar dat wit, met oranje accenten of het lichtblauw met donkerblauw.

29 augustus 2020 om 10:54

Mag ik vragen waarom je het idee hebt dat hij steeds constanter wordt? Na zijn blessure is dit alweer zijn 7e wedstrijd waarbij hij de eerste 6 totaal niet goed speelde. Deze wedstrijd is de eerste wedstrijd sinds tijden dat hij iig weer scoort, maar waarbij hij alsnog een slechte wedstrijd speelde met ontiegelijk veel balverlies. Ik vraag me echt af veel Nederlanders hier de wedstrijden bij Lyon überhaupt wel kijken. Of gewoon hun conclusies trekken uit de berichtgeving.

29 augustus 2020 om 11:00

Hendrik, graag je feiten op een rijtje voordat je onzin verkondigt hiero. Zijn eerste paar wedstrijden na zijn blessure heeft hij gewoon aantal keren gescoord (oefenwedstrijden). Daarnaast heb ik eerder het idee dat jij zelf Lyon niet volgt en andere maar na zit te roepen. Die man is pas net terug, heeft net aantal officiële wedstrijden op zit en jullie zijn er als de kippen bij om hem af te zeiken (ook al scoort hij 3 doelpunt en geeft een assist). Daarnaast heeft hij aangegeven dat dit niet zijn beste wedstrijd was.

29 augustus 2020 om 11:22

Oefenwedstrijden... je zegt het zelf al. Zo typisch dit. Altijd maar verdedigen ipv gewoon realistisch naar zijn prestaties kijken. En altijd maar weer dat afzeiken en haten erbij halen. Ik gun hem het allerbeste en beoordeel hem gewoon net zo als ieder ander. En daarbij heb ik geen wedstrijd van hem gemist bij Lyon. Dat zegt genoeg dat ik het hem wel gun. Ik ben gewoon vaker teleurgesteld dan dat ik een goede wedstrijd zie.

Dat was tegen Dijon een zwakke tegenstander, tegen een top ploeg is hij onzichtbaar zoals tegen Bayern. Hij moet nog veel leren

Ik zie toch vooral dat Depay nu weer opgehemelt wordt. Paar dagen geleden was het niks tegen Bayern wegens blessures en nu ineens is het de andere kant?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC6232
4.AS Monaco5518
5.RC Lens443
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Anthony LopesKeeper280
M. DepayAanvaller2814
T. KadewereAanvaller279
K. Toko EkambiAanvaller2512
G. BaticleUnknown
I. SlimaniAanvaller90
M. BardVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

809 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 28 14 2 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Lyon voorkomt ternauwernood nieuwe zeperd dankzij assist Depay

Olympique Lyon heeft zich woensdagavond aan kop van de Ligue 1 geschoten. De ploeg van trainer Rudi Garcia had het in eigen huis lang lastig tegen Stade Rennes, maar sloeg een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren