Salaris van voetbalsters onder de loep: ‘Daar moet echt wat geld bij’

Maandag, 31 augustus 2020 om 09:17Robin Bruggeman • Laatste update: 09:18

Het vrouwenvoetbal heeft zich de afgelopen jaren explosief ontwikkeld en de stadions zitten vol bij de interlands van de Oranje Leeuwinnen. Bij het clubvoetbal is die progressie echter wat minder. In gesprek met DAZN werpt Anouk Hoogendijk, goed voor 164 wedstrijden in het betaald voetbal, een blik op deze ontwikkelingen en geeft zij aan wat er beter kan. Zo vindt zij de vergelijking tussen het mannen- en vrouwenvoetbal onterecht, verbaast ze zich over het lage salaris wat vrouwen uitgekeerd krijgen en hoopt zij dat alle Eredivisie-clubs zich gaan inzetten voor een vrouwentak binnen de voetballerij.


Poll

Ben jij het eens met Anouk Hoogendijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door ajaxmind)

Stop dan ook met zeggen na ieder succesje: Deden de man dat maar na, de mannen winnen nooit wat 😴.

Je kan het ook niet vergelijken, mannenvoetbal is zoooo veel groter en word veel meer bekeken, daardoor ligt er ook zo’n groot gat tussen de salarissen. Vrijwel niemand kijkt club vrouwenvoetbal, pas bij een EK of WK word het echt goed bekeken. Je word betaald met hoeveel je inbrengt, en bij club voetbal is dat voor vrouwen gewoon vrijwel niets. Van mij mogen ze meer verdienen hoor, daar gaat het niet om.

28 augustus 2020 om 17:28

mee eens! dat is hetzelfde als dat de blikvanger van de plaatselijke flierjep vereniging gaat klagen dat hij niet zoveel verdiend als de spits van Feyenoord. er is nu eenmaal een heel groot verschil in interesse, niveau en exposure tussen het mannen en het vrouwenvoetbal en dat moeten de vrouwen ook kunnen begrijpen

28 augustus 2020 om 17:34

Helemaal eens maarja laten we eerlijk zijn: dat hele feminisme gedoe en gelijkheid word ik gek van. Ik denk dat we in Nederland echt gelijkheid hebben en daar ben ik trots op!
Bovendien is vrouwenvoetbal kwalitatief gewoon vele malen slechter dan het mannenvoetbal, ze kunnen er vaak niks van met name de keepers. Toch leuk om naar te kijken, kan er mee lachen.

28 augustus 2020 om 18:24

@prem93: gelukkig gaat het niet om wat jij denkt in dit geval. Ja, in Nederland zijn vrouwen en mannen gelijker dan in andere landen, maar er is absoluut geen sprake van echte gelijkheid. Er zijn genoeg (onafhankelijke) onderzoeken gedaan waaruit dat blijkt. Dat jij het misschien niet mee maakt of niet ervaart betekend allerminst dat het niet bestaat. Sterker nog: volgens dd Global Gender Gap van het WEF staat Nederland op een schamele 38e plaats. Vrouwen bekleden minder topfuncties, krijgen minder betaald voor hetzelfde werk (loonkloof ligt hoger dan het gemiddelde in de wereld), hebben minder kansen op de arbeidsmarkt en werken minder uren terwijl een groot deel dat wel wilt, ze bekleden minder politieke functies maar zijn vaak wel hoger opgeleid dan mannen. Fijn dat je trots bent op de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar die is echt niet zo gelijk als je volgens mij denkt.

Overigens betekend dit niet dat nu vind dat vrouwenvoetballers evenveel moeten verdienen als mannelijke voetballers.

28 augustus 2020 om 18:35

Je kletst uit je nek Finidi. De loonkloof wordt voor het grootste deel veroorzaakt doordat vrouwen minder uren werken dan mannen in Nederland. Juist het grootste deel wil ook niet meer werken en als je wel meer wilt werken zijn daar geen enkele belemmeringen voor. Minder uren werken is minder kansen op de arbeidsmarkt en minder kansen voor de topfuncties. Vrouwen zijn inderdaad hoger opgeleid dan mannen in Nederland. Echter verspelen ze die voorsprong op de werkvloer zelf door de persoonlijke keuzes die ze maken. '28 tot 32 uur werken is genoeg.' 'kinderen? Dan blijf ik wel na overleg met de vader wat vaker thuis.' Juist de vrijheid die de vrouwen hier hebben zorgt dat ze andere keuzes dan de heren maken. Dat zijn de feiten.

28 augustus 2020 om 18:35

Het probleem met zo'n gender gap statistiek die je aanhaalt is dat het gelijkheid van uitkomst vergelijkt en niet gelijkheid van kansen. Je hebt als vrouw net zoveel (wegens positieve discriminatie mss wel meer) kans om een topfunctie te bekleden als een man. Werkelijkheid laat echter keer op keer zien dat mannen en vrouwen gewoon andere keuzes maken in het leven. Mannen gaan liever het bedrijfsleven in, vrouwen staan liever voor de klas. Dat zijn verschillen die mensen in alle vrijheid maken. Daarnaast is het onjuist wat je zegt over de pay gap. Mannen verdienen over het geheel meer dan vrouwen, omdat mannen ander (en vaak zwaarder) werk doen. Voor hetzelfde werk wordt hetzelfde betaalt, wanneer dat niet zo zou zijn zou dit illegaal zijn.

28 augustus 2020 om 19:20

@finidithulani Hou toch eens op met die onzin zeg. In Nederland zijn lonen geregeld in Cao's. Bij gelijke functie zit men in gelijke schaal en bij gelijk aantal gewerkte uren krijgt men gelijk betaald. En daar begint het probleem, op een gegeven moment komen er kinderen, gaan vrouwen minder uren werken en verdienen ze dus minder en nemen hun carriere kansen af. Dat zijn keuzes die vrowuen zelf maken, het heeft niets te maken met ongelijkheid.

28 augustus 2020 om 19:30

Finidi, ik vraag me af waar jij bent opgegroeid. Ik ben zelf van een migratieachtergrond en hier in Nederland is iedereen gelijk. Man vrouw geel of groen👍

29 augustus 2020 om 09:46

@finidi vrouwen onderhandelen slechter over hun salaris. Vrouwen werken vaker deeltijd en werken minder over, dan kun je geen top functie bekleden. Kansen genoeg in Nederland maar je moet ze wel pakken

29 augustus 2020 om 10:36

De reacties op Finidi laten zien dat er nog best wel wat onwetendheid en gendervooroordelen zijn. De mannen weten bijv. wel even wat alle vrouwen wel en niet willen hoor... Er zit gewoon ook een heel deel verwachtingen en voorgeschreven genderrol bij. Van vrouwen wordt van oudsher verwacht dat ze zorgen voor de kinderen. Denk je dat die druk en verwachtingen niet zorgen voor het feit dat ze minder werken? Vaders kunnen net zo goed minder werken of allebei eerlijk verdelen. Maar het hoogste dat bereikt is, is de achterlijke "papadag" en alle andere dagen zijn vaak gewoon voor de moeder... Dat soort verwachtingen waar kinderen vanaf jongs afaan mee opgroeien aanpassen zorgt pas echt voor gelijkheid. En ik vrees dat het niet zo snel gaat gebeuren, simpelweg omdat de meeste mannen het zo wel fijn vinden.

29 augustus 2020 om 11:06

@lovrefc. Ik heb voorlopig nog geen man een kind zien voeden via borstvoeding? Er is gewoon een schitterend natuurlijk aspect waardoor een kind meer tijd doorbrengt met de moeder dan vader. Maar nee, mensen zien liever geforceerde gelijkheid. En inzake dit topic, wellicht moeten de dames ook realiseren dat het niveau soms niet om aan te zien is. Hebben ze hierdoor minder reclameinkomsten? Dan ook minder salaris.

29 augustus 2020 om 11:39

@lovrefc vooral jij laat onwetendheid zien. Dat vrouwen zich op voorhand neerleggen bij een zogenaamde voorgeschreven genderrol en dat ze onder die druk bezwijken. Daarmee kleiner jij juist vrouwen alsof zij in gesprek met hun vriend/man over wie er wanneer voor de kinderen gaan zorgen niet voor zichzelf en hun carrière op zouden kunnen komen. Ja, vaders kunnen net zo goed minder werken en het is aan de man en de vrouw zelf om tot een verdeling te komen. Ik ga er vanuit dat dit gesprek normaal, liefdevol en vanuit gelijkheid gevoerd wordt. Want dat vertrouwen heb ik bij twee mensen die van elkaar houden en het beste voor het gezin en zichzelf willen. Echter als ze in goed overleg besluiten dat de vrouw minder werkt dan weet meneer Lovrefc dat dit door druk en gendervooroordelen komt. Dan is het geen vrije keuze en heeft het gesprek niet plaatsgevonden op basis van gelijkheid. Het is allemaal niet zo moeilijk. Vrouwen kiezen er vaker voor om na hun studie parttime te gaan werken (wat prima is als ze dat willen). Dan komen er kinderen en blijkt het financieel handiger te zijn dat de man (die dan vaak al voltijd werkt) zijn voltijd baan behoud en de vrouw parttime blijft werken zodat zij vaker bij het kind kan zijn. Resultaat is dat doorgroeien naar topfuncties voor veel vrouwen daarmee lastiger wordt. Het is allemaal niet zo moeilijk. Je hebt in Nederland alle vrijheid, ook als vrouw. Maar we blijven maar denken in slachtofferschap.

29 augustus 2020 om 12:32

@Lovre leuk dat je vindt dat mannen ook minder kan werken, maar het wel best vinden zo... de tegenhanger is echter dat veel vrouwen zelf minder willen werken als er een kind is. Dit heb ik zo vaak om mij heen zien gebeuren, ze beginnen er zelfs over voor er überhaupt een kind is. Mijn vriendin wil zelf bijvoorbeeld ook een dag minder gaan werken als er een kind is. Mannen hoor ik nagenoeg nooit over minder willen werken.

29 augustus 2020 om 15:57

Nederland is dan ook een van de landen waar vrouwen er zelf het meest voor kiezen om parttime te werken. Ook kiezen ze massaal voor dezelfde sociale studies. Waar meer mannen voor studies kiezen die je later een beter betaalde baan oplevert. Dat verschil is dus ook gewoon een groot gevolg van eigen keuzes.

30 augustus 2020 om 09:11

@finidi: een tijdje geleden dacht ik hetzelfde als jij doordat de media dit lang hebben laten doorschemeren alszijnde een probleem. Echter, denk eens even logisch na. Stel het is waar wat je zegt en vrouwen krijgen met dezelfde capaciteit, dezelfde functie en dezelfde hoeveelheid uren minder betaald. Als je een topman bent bij een groot bedrijf en je moet iemand aannemen, dan neem je 100% de vrouw aan. Ze is immers even goed als de man, werkt op dezelfde functie en kost nog minder ook! Wat je in het bedrijfsleven zult zien als het waar is dat vrouwen minder verdienen is dat er alleen nog vrouwen aangenomen zullen worden. Er klopt dus niks van de argumenten die we keer op keer te horen krijgen.

30 augustus 2020 om 09:29

@topsize Wage gap klopt inderdaad niet helemaal (waarschijnlijk maar een paar procent verschil, 3-4, wat geen groot probleem is), maar opportunity wel! Ik durf wel te zeggen dat als er een "hoge" baan beschikbaar is, dat er vaker voor een man gekozen wordt dan een vrouw, met de zelfde kwaliteiten. Vrouwen gaan natuurlijk ook minder vaak voor dat soort banen, maar toch denk ik dat de "oudere" mannen (55 ) vaker voor een man in bijvoorbeeld het bestuur kiezen. Dit schrikt vrouwen ook af om voor zulk soort banen te gaan. @prem93 Ik ben zelf van Marokkaans-Turkse afkomst, spreek geen van beide talen, ben een atheist en ik acht mijzelf als Nederlander, maar toch maak ik wel redelijk veel racisme mee. Ik word 10x vaker aangehouden door de politie dan mijn leeftijdsgenoten (heb we samen vergeleken) als ik op mijn scooter rijd. Ik ben dit jaar 15x aangehouden op mijn scooter, en heb 0 boetes gekregen. Ik ben altijd netjes gekleed, maar als ze een 18 jarige buitenlandse jongen zien dan krijgt de politie vaak wel de neiging om mij te controleren! En dan heb ik nog niet eens gesproken over racisme op scholen of gewoon in het dagelijks leven.

30 augustus 2020 om 09:46

Hallo Armanxxx, als dit waar is is dit niet goed. Dat zou je eigenlijk moeten melden ergens. Noem ik etnisch profileren. Ik woon wel in een klein dorp waar eigenlijk iedereen elkaar kent, zo ook de wijkagent. Kan ook een rol spelen.
Mag ik vragen waar deze aanhoudings-praktijken zich voordoen?

30 augustus 2020 om 10:34

Los van de opmerkingen die hier gemaakt worden over de keuzes van vrouwen bij het krijgen van kinderen, die idd aantonen dat vrouwen als gevolg hiervan parttime gaan werken en ook ik geloof dat dit grotendeels een vrijwillige keuze is het volgende. CBS statistieken tonen aan dat 60 (!) % van de vrouwen tussen 25 en 35 kiezen voor een parttime baan, zonder dat er sprake is van kinderen. Dit tegen 20% van de mannen in diezelfde categorie. Waarom er meer mannen in topfuncties zitten, simpel daar zijn er dus meer voor beschikbaar. Topfuncties bekleedt je niet parttime tenzij de markt het aanbod niet heeft. De discussie wordt in NL eenzijdig gevoerd waar te weinig gekeken wordt naar de inzet en ambitie van vrouwen zelf (niet allemaal uiteraard).

30 augustus 2020 om 14:23

@lovrefc ik kan niet wachten op de dag dat mijn vrouw zegt, ik ga 5 dagen werken, blijf jij er maar 2 thuis. Liever vandaag nog dan morgen. Helaas wil ze dat niet

31 augustus 2020 om 10:36

Naar mijn idee verwarren mensen gelijkheid met gelijkwaardigheid. Dat eerste is een illusie, omdát we gewoon verschillend zijn op o.a. ras, geslacht en geaardheid. Je moet helemaal niet naar gelijkheid willen streven, waar slaat dat eigenlijk op? Gelijkwaardigheid daarentegen is het ultieme doel en hoewel er genoeg ruimte is voor verbetering, denk ik dat we inderdaad al hoog scoren op dat vlak. Maar gelijkwaardigheid is niet alleen nemen, maar ook geven, leveren. Vrouwen zijn gemiddeld hoger opgeleid dan mannen, maar toch lukt het ze minder goed een baan in de top te krijgen? Als je dan bedenkt dat meer dan 40% van de vrouwen direct na afronding van hun studie parttime gaan werken, zonder dat kinderen of andere redenen daaraan ten grondslag liggen, kun je je afvragen of dat per se aan de blanke, heteroseksuele man ligt die ze met stokken uit de boardrooms houden ligt of simpelweg dat er ook veel vrouwen zijn die niet die ambitie hebben om daar te eindigen. Gelijkwaardigheid is ook marktwerking, bij vrouwenvoetbal hoeft dat niet anders te zijn. Een minimumsalaris lijkt me prima voor de voetbalvrouwen, maar laat het wel in verhouding staan met de commerciele waarde die deze sport vertegenwoordigt. In dat licht zouden pleiters voor gelijke beloning zich moeten schamen.

31 augustus 2020 om 12:09

@armanxxx: Is bij de keuze tussen man en vrouw het aantal mannen en vrouwen ook percentueel gelijk? Want de keerzijde is dat waar mannen doorgaans direct en in lengte van jaren fulltime werken, geldt dat voor vrouwen niet. Vanuit het argument kinderen is dat natuurlijk volkomen logisch, maar wat zegt het over de ambitie van vrouwen als 40 van de vrouwen die net afstuderen direct parttime gaan werken zonder dat er koters in het spel zijn? Het hoogste percentage in Europa op dat vlak! Dat je dus denkt dat vrouwen minder vaak voor dat soort banen gaan lijkt te kloppen, maar moeten vrouwen die dat wel doen dan ook standaard een voorkeursbehandeling krijgen. Ik vind dat zelfs anti-feministisch, een vrouw kiezen omdat ze vrouw is en misschien niet eens beter dan haar concurrent. En wat betreft je aanhoudingen vs. achtergrond-ervaringen kan ik me voorstellen dat jij echt de dupe bent van profilering bij de politie. Dat is kwalijk, maar de andere kant is ook dat een percentueel bovengemiddeld groot aantal van je leeftijdsgenoten met eenzelfde achtergrond zich minder voorbeeldig gedragen. Als ik bij mij in de wijk ga turven wie de bestuurders van de Mazda's, Honda's en bij autobedrijven gehuurde sportwagens zijn die hier door de wijk scheuren met een snelheid die beter bij de A2 past of juist gewoon stil gaan staan om met een bestuurder op de andere weghelft te praten en geen fuck geven om de auto's achter hen, dan zijn dat steevast jongens met een Noord-Afrikaanse migratieachtergrond. Ja, hoe de politie zich naar jou als individu opstelt is niet goed te praten. Maar de diepere oorzaak zit hem in deze gasten en hun (wan)gedrag, in mijn ogen ben jij daar in eerste instantie de dupe van.

31 augustus 2020 om 12:17

Keuzes die vrouwen zelf maken? Ten eerste hebben ze ook een man nodig om die keuze te maken, en ten 2e.... wij zijn allemaal gebouwd door vrouwen, dus zonder hen waren wij er allemaal niet. Wees dankbaar voor de keuze dat vrouwen kinderen nemen en deze dragen.

28 augustus 2020 om 17:37

Waarbij ik me afvraag of die EK en WK wedstrijden echt zo goed bekeken worden. Daarnaast wordt er een disproportionele aandacht gegeven middels voorbeschouwingen die bijna gelijk zijn een mannen interland. Vreemd, je zou bijna denken dat het een succes moet worden. Vind overigens die voorbeschouwingen bij interlands ek's en wk's compleet waardeloos, met Hugo Borst en z'n hondje maar vooral weinig goede en kritische analyses.

28 augustus 2020 om 18:10

5,5 miljoen kijkers voor de wk finale, das niet weinig

28 augustus 2020 om 18:19

Als je het vergelijkt mey wk finale van mannen.. daar keken 1.2 miljard mensen naar toch?

28 augustus 2020 om 18:20

Hangt er van af hoe je het bekijkt. Als je het vergelijkt met de finale van de mannen is het bijzonder weinig. Vergelijk het met een finale vrouwentennis, waar wel relatief veel geld in omgaat, en die 5 miljoen is ook zeer weinig.

28 augustus 2020 om 18:51

5,5 miljoen in nederland

28 augustus 2020 om 18:56

@nuanceman: die kijkcijfers op een WK zijn leuk, maar weinig relevant. De KNVB betaald immers niet hun salaris, alleen een toelage/bijdrage. En laat die vanuit de KNVB nou vanaf 2023 gelijk zijn als wat de Oranje-mannen krijgen. Het verschil is dat er geen hond kijkt naar hun wekelijkse wedstrijden bij Ajax en Twente en ze daar dus ook naar betaald krijgen.

29 augustus 2020 om 11:06

Klinkt leuk Groninger Hoop, maar bij dat kantoormeisje kan het blijkbaar uit om haar een goed salaris te bieden. Blijkbaar levert het vrouwenclubvoetbal momenteel onvoldoende op om de linksback van Twente of de centrale verdediger van Heerenveen een riant salaris te bieden zodat ze zich volledig op hun sport kunnen concentreren. Dat is toch niet zo raar? Een topkorfbalster wil zich misschien ook wel graag volledig op de sport concentreren, maar als die sport commercieel gezien onvoldoende oplevert om die salarissen te kunnen rechtvaardigen, dan gaat dat helaas niet.

29 augustus 2020 om 11:23

Ik denk ook niet dat je dit als een volwaardige baan moet zien. Het zijn gewoon semi-profs, waarbij alleen de besten een goed salaris krijgen. Wat mij betreft vergelijkbaar met wielrennen. Je hebt een profcircuit bij de mannen en goedwillende semi-profs daaronder. Die jongens trainen ook ontzettend veel uren,
maar zullen met een beperkte vergoeding omgerekend een heel laag uurloon krijgen. In mindere mate zie je hetzelfde bij de vrouwen. Die trainen ook allemaal keihard, maar slechts een select groepje kan er goed van rondkomen. Moet je dan ook alle renners en rensters maar een minimum loon gaan betalen? Ik denk het niet. Pas als ze echt heel goed zijn en het commercieel gezien uitkan, zullen ze een vetter contract krijgen.

29 augustus 2020 om 12:21

Haha waarom moet een vrouw per se van alleen voetbal kunnen leven? Vrouwensport op professioneel niveau ontstaat meestal kunstmatig. Er is gewoon weinig interesse buiten landenwedstrijden, waardoor de vrouwen steeds om aandacht moeten smeken. Lullig voor hen, maar voorlopig zie ik het niet veranderen... Hoewel in het huidige klimaat...

29 augustus 2020 om 13:10

Mee eens. Ik ben voor eerlijke beloning. Maar die hangt af verschillende factoren. 1 van de factoren is hoeveel brengt het in. AJAX heeft veel meer inkomsten dan AGOVV dan is het logisch dat de spelers ook meer verdienen. Een ander is bijvoorbeeld kwaliteit stel dat een vrouw net zo goed is als Messi dan kan ze gewoon met de mannen meedoen en verdient ze net zoveel. Ook interesse. Het mannen cricket team in Nederland krijgt een minimum loon van de Kncb terwijl de nationale team van India miljoenen betaald aan haar spelers. Moeten de Nederlandse manden dan ook gaan klagen bij de bond?

29 augustus 2020 om 13:33

Het salaris van een werknemer is heel simpel een kwestie van vraag en aanbod. Is er veel vraag naar een speler dan zal het salaris hoog zijn. Is er weinig vraag dan is het salaris laag. Laat het nu zet zo zijn dat er op dit moment nog maar heel weinig mensen geinteresseerd zijn in de vrouwenvoetbal competitie. Dan is het heel logisch dat de salarissen laag liggen. Ik kan me wel voorstellen dat er andere regelingen (bonussen) worden afgesproken met betrekking tot Oranje omdat die wedstrijden wel heel populair zijn (grote vraag). Een passende beloning is dan wel op zn plaats.

Altijd dat gezeur over die salarissen. Naar mijn mening een foute interpretatie van ongelijkheid. Het zou pas óngelijk zijn als vrouwen voetballers nu wél meer betaald moeten krijgen puur vanwege de verhoudingen met de salarissen in het mannenvoetbal. Mannenvoetballers kregen ook pas meer betaald naarmate meer mensen gingen kijken en sponsoren daardoor meer wilden betalen aan clubs.

28 augustus 2020 om 17:42

Heb je gekeken wat Anouk precies zegt? Vrouwen vragen over het algemeen niet om dikke salarissen, maar wel genoeg zodat ze zich kunnen focussen op hun sport. Dat is toch geen gekke gedachte?

28 augustus 2020 om 17:45

Dat is wel een gekke gedachte als clubs niet eens de inkomsten kunnen genereren uit het vrouwenvoetbal om deze salarissen te bewerkstelligen.

28 augustus 2020 om 18:22

Zeker wel. Ik zou ook graag genoeg betaald worden om me op mijn sport te kunnen focussen en niet full time te moeten werken. Helaas trek ik niet genoeg mensen en aandacht om dat financieel aantrekkelijk te maken voor de clubs waar ik voor gespeeld heb. Jammer maar de realiteit.

29 augustus 2020 om 09:01

@real8madrid: speel jij Dan ook voor stijf uitverkochte stadions en kijken er 5,5 miljoen Nederlanders naar jouw finale?

29 augustus 2020 om 10:16

De Nederlands elftal dames krijgen dus wel genoeg geld.
Het gaat hier over het club voetbal, en die trekken zeer weinig bekijks en sponsors.
Ik vind trouwens dat ze best genoeg mogen verdienen om full time hun beroep te doen, gaat het niveau ook omhoog, en is het misschien aantrekkelijker om te kijken.
Ik kijk graag naar de grote toernooien, ben toch een Chavanist en als we kunnen winnen, ben ik trots in welke sport dan ook.

29 augustus 2020 om 10:23

@pieterprins je weet dat de clubs het salaris betalen van de voetballende vrouwen en niet de nationale bond? Bij de Oranje Leeuwinnen mogen de stadions dan wel vol zitten, maar dat wil nog niet zeggen dat dit ook gebeurd op clubniveau of dat mensen daadwerkelijk vrouwenvoetbal op clubniveau gaan kijken op de buis. Het is simpelweg een feit dat er weinig interesse is vanuit het publiek voor vrouwenvoetbal, dat is ook de simpele reden dat de salarissen laag liggen. Je kunt het vergelijken met amateurniveau waarbij de kleine stadions misschien redelijk vol zitten met publiek, maar de spelers met wat mazzel 500/1000 euro ontvangen op maandbasis.

29 augustus 2020 om 11:41

@viswoestijn. Je dat weet ik en dat is inderdaad een probleem omdat ik ook niet verwacht dat de clubs heel veel inkomsten gaan krijgen uit de competitie. Daarom vind ik dat de kNVB moet helpen (in eigen belang, meer leden). Niet alleen qua geld, Maar ook qua hulp bij het vinden van sponsoren en media. Maar een enorme vetpot zal het denk ik inderdaad niet worden voor de Dames in de EE

29 augustus 2020 om 13:03

De KNVB helpt al - de Leeuwinnen ontvangen over 3jaar immers exact dezelfde vergoeding als de oranje mannen. Dat terwijl er bij mannen interlandvoetbal uiteraard veel meer geld om gaat.

31 augustus 2020 om 11:14

Dus de clubs moeten failliet gaan voor ze? Dit is verder internationaal niet nationaal. Denk als dit zo doorgaat gaan de clubs eerder de vrouwen teams weghalen. Dit is natuurlijk heel scheef.

31 augustus 2020 om 11:54

@kalum Het is wel een gekke gedachtte. Wie moet dat salaris namelijk dan gaan betalen? Ik wil ook wel gratis geld zodat ik de hele dag mijn hobbies kan uitvoeren maar ja, wie wil me dat geld geven? En dat geld dus ook voor vrouwenvoetbal, het levert niets op dus is er geen geld. Dus moet iemand anders hun dan zomaar geld geven, maar wie gaat dat doen? Jij?

28 augustus 2020 om 21:14

Dan krijg je een beetje zoals het is in het tennis. Bij de Grand Slams krijgen mannen en vrouwen even veel prijzengeld, terwijl de mannen 2/3 van de kijkers trekken en van het sponsorgeld. Daarnaast spelen mannen om 3 gewonnen sets en vrouwen om 2. Alles binnen die sport rechtvaardigt dat mannen meer verdienen, maar nu ‘subsidiëren’ de mannen dus de vrouwen. Storen de spelers zich trouwens ook aan, Djockovic laat zich er regelmatig publiekelijk over uit.

29 augustus 2020 om 11:52

Tegenwoordig is het er zelfs populair om de vrouwen meer geld uit te keren dan de mannen bij het tennis...

leuk toch voor die vrouwen. het niveau is niet beter als de gemiddelde KKD wedstrijd en ik vind het niet om aan te zien, maar als de vrouwen zich ermee vermaken is dat toch helemaal prima verder?

28 augustus 2020 om 17:35

Het niveau is niet beter dan de kkd? Het komt er niet eens in de buurt van, de b1 van je lokale voetbalclub maakt al gehakt van t Nederlands vrouwen team. Dat de vrouwen het zelfde salaris willen is lachwekkend te noemen om verschillende redenen..

28 augustus 2020 om 17:43

@prem93 @peet34 niet best maar dat geld voor bijna al die spelers. wat peet34 terecht aangeeft is het niveau waarschijnlijk nog wel lager als dat van de KKD

28 augustus 2020 om 17:43

@Peet34, Dat salaris onderwerp is inderdaad echt een lachertje. Ze verdienen weinig omdat het niet om aan te zien is, en het levert geen fluit op. Volgens Anouk mogen wij het niet vergelijken, maar de salarissen moeten wel vergelijkbaar zijn, op basis van wat in godsnaam vraag ik me af..

28 augustus 2020 om 17:44

@Japie_Krekel, Ik denk oprecht dat een hoofdklasser ze scheel tikt, en dan hebben we het nog niet eens over het fysieke gedeelte.

28 augustus 2020 om 18:31

Ik heb een jaar of twintig terug in de jeugd wel eens tegen Anouk gespeeld (speelde in de B toen ik in de A speelde dus we hadden wel eens een trainingspotje onderling doordeweeks of bij afgelastingen) en die was echt niet beter (ook niet slechter) dan de 10 jongens met wie ze speelde in de B1 van de lokale dorpsclub in pak hem beet de derde klasse. Nou zijn de Leeuwinnen in de afgelopen 20jaar absoluut wel met grote sprongen vooruit gegaan, maar ik betwijfel of ze zich in de hoofdklasse staande zouden houden.

28 augustus 2020 om 22:07

2 jaar geleden wonnen 14 jarige jongens van dallas, van het Amerikaanse vrouwenelftal met 5-2 het beste vrouwenteam ooit. Geeft wel het niveau aan. Maar zelfs dan zouden ze nog veel geld kunnen verdienen als ze interessant zouden zijn voor sponsors. Dat zijn ze echter niet, en 'ik denk' persoonlijk zelfs dat als je naar de marktwerking kijkt, dat ze eigenlijk bij nl elftal zelfs overbetaald krijgen als je het vergelijkt met de mannen....

29 augustus 2020 om 09:04

Wat een lulkoek oomerking. Serena Williams gaat er ook met 6-0 6-1 af tegen Federer, moet die dan ook maar een vergoeding van 1000 euro per maand krijgen?

29 augustus 2020 om 10:21

6-0 en 6-0 hoor, tenzij Federer lief is. Dan geeft die een game weg.
Je kan mannen en vrouwen nou eenmaal niet vergelijken.
Maar het is niet vreemd dat ze vragen om hun sport full
Time te doen.
Ze vragen niet het salaris van een Messi ofso hè.
En dan de argumenten dat ze te slecht zijn.
Als je het Nederlands eftal van 10 jaar geleden zag en van nu. Zijn er flinke sprongen gemaakt.
Lieke Martens en Jacky Groenen kunnen gewoon bij een hoofdklasser makkelijk meevoetballen.
Heb toevallig voor mijn werk eens met deze dames mogen trainen, die kunnen echt wel wat, idd het zijn geen Sneijder en Robben. Dat
Klopt

29 augustus 2020 om 10:33

Wat een slecht voorbeeld klaashaas. Martens en Groenen hebben een prima niveau inderdaad, daarom spelen ze ook bij topclubs waar ze veel meer geld verdienen dan dat ze ooit zouden doen als ze bij een hoofdklasser zouden spelen. Het is ze gegund. Waar het hier omgaat is dat Hoogendijk het heeft over speelsters in de Eredivisie die voor een hele lage vergoeding fulltime topsport bedrijven. Het probleem van die dames is dat ze lang niet mee kunnen bij een hoofdklasser, dat niemand naar hun wedstrijden komt kijken, dat er geen televisiegeld betaald wordt, dat er weinig sponsoren zijn en dat er geen merchandise verkocht wordt. Van welk geld moeten de dames in de Eredivisie dan een hoger salaris ontvangen? Ik gun de dames een hoger salaris echt waar. Echter stop met die negativiteit over het herenvoetbal, als je de heren nodig hebt om overeind gehouden te worden.

29 augustus 2020 om 11:32

Master D. Het niveauverschil tov de mannen doet absoluut niet ter zaken. Nogmaals datbis bij elke sport, daar moet.je niet naar kijken. Je moet kijken naar dat ze wereldwijd op het allerhoogste niveau presteren. Ze (Oranje) trekken veel kijkers en de KNVB krijgt we heel veel nieuwe leden bii, vrouwemvoetbal is de snelst groeiende sport in NL. Voor.wat betreft het spelen voor Oranje mogen de.speelsters vind ik echt veel meer krijgen. Het probleem is de Dame's ED, uiteindelijk zullen de clubs het salaris moeten betalen. En ik verwacht niet dat dit een geldkoe gaat worden. Er zal.best behoorlijk wat rek zitten in de inkomsten via tv en sponsoring; Maar ik vrees niet genoeg voor een club om 20.beetje leuke salarissen te.betalen. De toppers komt wel goed,.in oa engwland zijn er aardige salarissen. Maar je hebt toch zeker.12 teams, is 300 speelsters nodig voor een competitie. Als je die 25K wilt laten.verdienen Dan heb je 7,5.miljoem nodig. Ik denk dat de clubs , KNVB, een grote sponsor, FOX en NOC*NSF bij elkaar moeten zitten hoe dat zou kunnen. Ik Ben het dus eens dat het lastig wordt ook al.zou je het ze gunnen. Maar Dan puur op basis van inkomsten. Ik wordt wel heel kriezilig van die mensen met him stompzinnige oomerking over "hoofdklasseniveai_. Waarom wordt alleen bij voetbal hierover grouwehoerd, en niet bij welke andere sport dan ook? Zouden de mensen die over hoofdklasse niveau lullen bang zijn dat ze het hun eigen beperkte voetbal kunde het ooit toch moeten afleggen tegen een vrouwenteam?

29 augustus 2020 om 11:54

Zo werkt de evolutie van de sport alleen niet. Je moet zelf populariteit creëren, dat moet niet artificieel gebeuren. In het begin van de voetballerij verdienden mannen ook niks hoor. Pas als er genoeg interesse is voor het vrouwenvoetbal zal dat uiteindelijk ook gebeuren bij hen.

29 augustus 2020 om 12:08

@lierse Klopt. Het paradoxale bij vrouwemvoetbal is dat die interesse er bij Oranje zeer veel is . Maar voor de ED niet en ik verwacht ook niet dat er ooit duizenden mensen bij Dame's Twente - PSV of zo gaan zijn (hoewel dat in engwland en Spanje Al wel is). Wil je echter internationaal Mee blijven doen zul.je toch een ED nodig hebben.

29 augustus 2020 om 12:46

Ach die interesse is er ook alleen maar omdat ze het echt goeddoen en het EK in Nederland zelf gespeeld werd. Het vrouwenelftal is even een nationale hype en daar springen veel mensen op. Ik kijk zelf nooit naar hockey, maar de mannelijke hockeyers van België zijn de laatste jaren heel goed en dan keek ik ook af en toe wel eens. Dat maakt me echter nog geen hockeyfan.

Met geen enkel punt eens. De vergelijking met mannenvoetbal is juist belangrijk. Normaal gesproken kijk je een sport voor het niveau, of omdat je binding hebt met de club die speelt. Ik denk dat zoiets ook opgaat bij de vrouwen. Het niveau is er gewoon niet. Dus dan is er ook geen enkele reden om te kijken. Precies dezelfde reden ook dat de salarissen zo laag zijn. En hoe wil je pushen dat meer clubs een vrouwenteam opzetten, maar tegelijkertijd ook buitenproportionele salarissen gaat betalen?

28 augustus 2020 om 18:09

Wat een onzin. Dat vergelijken doen we ook niet bij zwemmen, hockey, handbal, atletiek etc.

28 augustus 2020 om 18:47

Klopt. In geen enkele van die sporten roepen de dames dat ze te weinig verdienen waarbij ze naar de mannen wijzen voor zover ik weet. Als ze da wel doen zijn zulke vergelijkingen een logisch gevolg imo

28 augustus 2020 om 18:54

Het niveau heeft ook niets mee te maken met het geld dat de sporters krijgen. Het gaat er uiteindelijk om wat de sport aan inkomsten opbrengt. Bij sporten zoals Tennis en atletiek is er ook een groot verschil in niveau tussen de mannen en de dames maar is dat niet terug te zien in het prijzengeld omdat er voor beide even veel aandacht is.

29 augustus 2020 om 10:22

Bij tennis/atletiek eben veel aandacht voor de mannen als de vrouwen?
Bij beide soorten worden de mannen afdelingen veel beter bekijken.

29 augustus 2020 om 11:34

@realadrid uhhhh jawel, die discussie is in elke sport. En in geen enkele sport is het verschil in salaris Zo Groot. Stetker nog,, bij veel sporten zoals tennis, atletiek en hockey zijn de vergoedingen zelfs gelijk

29 augustus 2020 om 11:56

Dat komt natuurlijk omdat vrouwenvoetbal relatief jong is en nog vroeg in zijn ontwikkeling staat. En uiteindelijk moeten ze zichzelf ontwikkelen.

Blijft hypocriet om te roepen dat we vrouwenvoetbal niet mogen vergelijken met mannenvoetbal qua niveau, maar dat zodra het over salaris hebben, dat maar wat graag de mannen er wel bijgesleept worden als vergelijking. Dan is het niet meer totaal anders. Je moet gewoon betaald krijgen naar wat je binnen brengt. Naar het vrouwenvoetbal in de Eredivisie komt niemand kijken. Kun je daar uberhaubt een seizoenkaart voor kopen? Televisiegelden zijn er niet of nauwelijks. Merchandise ook amper verkocht. Welke inkomsten zijn er dan voor de clubs om die vrouwen een beter salaris te geven? Ajax heeft een aparte shirtsponsor voor ze, maar dat is ook een uitzondering. Of moeten we voor een beter salaris dan weer wel naar de mannen kijken, wat eigenlijk niet de bedoeling is?

28 augustus 2020 om 17:44

@Master D, nergens zegt ze dat ze evenveel wil als wat mannen verdienen. Echter, wat vrouwen nu uitgekeerd krijgen is volgens haar buitenproportioneel laag. Als je bijvoorbeeld als prof zelf je reiskosten moet betalen, is dat toch misschien wel een terechte opmerking?

28 augustus 2020 om 17:53

Maar het niveau van de dames is ook buitenproportioneel laag.

28 augustus 2020 om 17:57

Ze begint zelf met als eerste naar de mannen te kijken dat zij te veel zouden verdienen. Dan gaat ze elk niveau van het mannenvoetbal af die meer dan de vrouwen verdienen (eredivisie, Kkd, Amateurs) voordat ze het een keer heeft over de vrouwen zelf. Het feit dat wat de vrouwen nu in de Eredivisie uitgekeerd krijgen zo laag is, komt omdat er geen interesse is. Ze brengen (bijna) geen inkomsten binnen uit televisiegelden, kaartverkoop, merchandise, prijzengeld of aparte sponsoring. Waar moet dat geld voor dat extra salaris dan vandaan komen? Van de mannen zeker waarmee we niet mogen vergelijken?

28 augustus 2020 om 17:58

Inderdaad. Wil je verdienen wat de mannen krijgen, dan moet je maar tussen de mannen gaan spelen. Pas nog een vrouw die vanuit de jeugd is doorgestroomd naar het eerste elftal van een vierde klasser, de KNVB geeft daar dus wel toestemming voor. Zou dat andersom ook gebeuren? Lijkt me wel leuk, schrijven we een elftal vol mannen met dispensatie in voor de Eredivisie Vrouwen en kunnen we mooi op ons CV zetten dat we landskampioen zijn geworden.

28 augustus 2020 om 18:12

Vrouwenvoetbal is niet het niveau van de mannen, maar ze spelen altijd naar voren zijn meer aanvallend ingesteld dan de meeste mannen, zeiken niet voor een kaart en spelen geen theater bij een overtreding waardoor er veel meer zuivere speelminuten zijn.
Als men niet zo neerbuigend doet over het Vrouwenvoetbal en men zich er meer in verdiept is het aardig en spannend om naar te kijken.

29 augustus 2020 om 11:47

Zoals bij de meeste amateurclubs die een beetje niveau hebben. Dan kijk ik liever bij mijn dorpsclub waar ik meer feeling mee heb.

Toch wel bijzonder dat Hoogendijk een pleidooi houdt om mannen- en vrouwenvoetbal niet te vergelijken en de enige reacties die komen zijn juist vergelijkingen. Ik vind dat ze groot gelijk heeft, in geen enkele andere sport gebeurt dat en het is ook helemaal niet relevant.

28 augustus 2020 om 18:18

Ze doet het zelf ook door de salarissen van de mannen erbij te halen.

28 augustus 2020 om 18:22

Het is bijzonder dat Hoogendijk aan het begin roept dat je het niet moet vergelijken om daarna bij elk onderwerp in het filmpje een vergelijking met de heren te trekken. Bijvoorbeeld met salaris dat mannen in de Eredivisie, KKD en amateurs meer verdienen. Ook maakt zij een vergelijking dat in individuele gevallen vrouwen bij de heren mee moeten kunnen doen en dat je in de jeugd sowieso wel kunt mengen omdat het fysieke verschil tussen meisjes en jongens dan niet speelt. Ook maakt zijzelf de vergelijking dat vrouwen wel tegen jongens tot 16/17 jaar kunnen spelen of tegen veteranenploegen, waarmee ze dus een indicatie geeft van op welk niveau wij de dames in vergelijking met de heren moeten inschatten. Ze doet exact hetgeen waarvan ze roept dat we het niet moeten doen.

Sorry hoor. Hoe kan je het vergelijken met mannen voetbal?
Als het Nederlands elftal tegen Telstar speelt verliezen ze met 10-0.
Gaat zo langzaam en is niet naar te kijken

28 augustus 2020 om 19:39

Wellicht tegen de B'tjes of C'tjes, maar tegen het eerste van Telstar raak je waarschijnlijk de tel kwijt. Dat bedoel ik overigens niet denigrerend, maar het verschil is gewoon enorm.

Zijn er nou helemaal geen Nederlandse (oud-)voetbalsters die gewoon objectief naar de situatie kunnen kijken? Ze begint gelijk al te optimistisch door te stellen dat een (nationaal) vrouwenelftal zich kan meten met de B'tjes of een veteranenteam dat hoog gespeeld heeft. Nu is het niveau van een veteranenteam natuurlijk volledig relatief aan hoe oud zo'n team is, maar nationale vrouwenteams worden om de haverklap weggespeeld door de leeftijdscategorie B. Ze gooit het op snelheid en fysiek, maar de handelingssnelheid en de verdeling in energie daardoor is ook een heel erg groot verschil. Vervolgens stelt ze dat het leuk zou zijn dat een vrouw in ieder geval het minimumloon verdient zodat ze fulltime prof kan worden. Natuurlijk zou dat leuk zijn, maar dan moet er wel een markt voor zijn. Die is er simpelweg nauwelijks. Dan trekt ze de vergelijking in dat opzicht naar de mannen, maar dan komt marktwerking en niveau weer om de hoek kijken.

Helemaal eens. Ik vind dat de mannen net zo veel betaald moeten krijgen als de vrouwen! Welke idioot verzint dat een voetballer 300.000 euro in de week moet verdienen... omdat ze het in 15 jaar moeten verdienen? Hou op, schei uit..

29 augustus 2020 om 10:39

Als een man en vrouw van exact dezelfde waarde zijn voor je bedrijf, ben ik het daar mee eens.

29 augustus 2020 om 12:10

Bij het mannenvoetbal ligt de kwaliteit vele malen hoger dan bij vrouwenvoetbal en dat is dus de reden dat meer mensen daarnaar kijken. Hoe meer publiciteit hoe meer de clubs verdienen en grote sponsoren kunnen aantrekken. Hierdoor kunnen clubs meer besteden en goede spelers aantrekken die een hoger salaris kunnen ontvangen.

30 augustus 2020 om 09:30

Even een voorbeeldje: jij vind dus dat het geld dat Barcelona verdiend dankzij bijvoorbeeld Messi eerlijk gedeeld moet worden Lieke Martens?
Als jij op je werk zorgt dat jouw afdeling booming is en vrijwel alle inkomsten binnenhaalt, is het toch logisch dat jouw afdeling daarvoor meest beloont wordt?

31 augustus 2020 om 11:57

Heel eenvoudig, clubs die de beste spelers willen hebben, verzinnen dat voetballers tonnen tot miljoenen moeten verdienen. Clubs die succesvol willen zijn en op die manier geld willen verdienen. Zoals het hele bedrijfsleven werkt. De salarissen worden niet door een idioot verzonnnen, de markt werking bepaal de hoogte van het salaris.

Qua niveau kan je het vergelijken met de O16 van een BVO. Als blijkt dat die jongens betere vergoedingen krijgen dan dames 1, vind ik ook dat er iets bij mag.

Zolang er geen betalende fans op af komen hebben de vrouwen nergens recht op. Bij de Nederlandse bekerfinale zitten amper 3000 mensen. Gemiddelde eredivisie wedstrijd zit amper 1000 man.

Alleen als Nederlands dameselftal speelt trekken we ons carnaval kostuum aan en gaan we kijken

Zelfs nu al wordt bij veel topclubs vrouwenvoetbal gesubsidieerd door het mannenvoetbal. De inkomsten moeten eerst omhoog. Het niveau ook maar dat zie ik heel snel gaan. Nu spelen al veel meiden mee met de jongens.

Kan best wat geld bij, maar gaan ze daardoor beter spelen? Iedereen weet toch hoe slecht het vrouwenvoetbal is. Dat is altijd wel lachen. Maar goed, ze schatten zichzelf hoger in want ze hebben ‘stappen’ gemaakt, vinden ze van zichzelf. Het lijkt niet eens op voetbal. Idem basketbal.

Spijtig dat ze niet begrijpen dat de branche niet genoeg omzet draait om meer salaris uit te keren. Kansloos verhaal weer.

Wat een belachelijk statement. Heeft enkel met marktwerking te maken. Er is weinig vraag naar vrouwenvoetbal dus weinig inkomsten dus weinig salaris. De Oranje Leeuwinnen spelen voor volle (kleinere) stadions maar dat komt vooral door gratis of bijna gratis kaarten. Geen probleem, dat groeit naar mate van tijd echt wel. De sport zit in de lift. Je kan echter nu niet meer salaris eisen dan er binnen komt voor clubs.

Laat ze eerst maar eens kunnen winnen van een jeugdteam van bijvoorbeeld ajax, feyenoord ect. Het niveau is gewoon ontzettend laag. Dat er bij oranje mensen komen heeft na mijn mening ook veel te maken met nationaliteit ipv voetbal.

Aghh.. krijgen we die weer.. je krijgt toch gewoon betaald naar je commerciële waarde.. zolang vrijwel niemand de vrouwen eredivisie gaat bekijken gaan de lonen niet stijgen.. het is geen liefdadigheid natuurlijk.. Ik zeg zeggen zorg met alle dames dat de commerciële waarde blijft stijgen!

Oh gaan we weer... ze denken echt dat ze zich kunnen meten met het mannenvoetbal en de populariteit! Hebben ze teveel ballen op hun hoofd gehad? Al die supporters die bij het damesvoetbal aanwezig zijn, gaan niet naar reguliere wedstrijden, is allemaal zeg maar kinderen tot 10 jaar wat ouders en dat is het! Ik ken niemand in mijn omgeving die ooit een wedstrijd heeft bezorgd en ook niet er lekker voor is gaan zitten op de bank met een biertje of met vrienden. Kortom het niveau is er niet en komt er ook nooit. Dus zullen we stoppen met vergelijken en proberen om ons damesvoetbal door de strot te duwen?!

Het lastige voor het vrouwenvoetbal is dat de markt in mijn ogen aardig verzadigd is. De voetballiefhebbers kijken liever naar de hoogste landelijke mannen competities, CL, EL etc. Tegenwoordig kan ik vrijwel dagelijks voetbal kijken en ik zie eigenlijk geen mogelijkheid voor het vrouwenvoetbal om daar tussen te komen. De reden dat het vrouwen interlandvoetbal zo populair is is volgens mij omdat die toernooien in de zomer worden gehouden waardoor het niet hoeft te concurreren met het mannenvoetbal. Het trekt wel gedeeltelijk een ander publiek maar dit is helaas niet het publiek wat een seizoenkaart of een tv abonnement gaat kopen om naar de vrouwencompetitie te gaan kijken. Zolang dit zo blijft zullen de vrouwenvoetballers zich qua salaris niet kunnen meten met de mannen en kunnen ze zich beter vergelijken met de salarissen die bij handbal, hockey, volleybal etc worden betaald.

Bij mijn salaris mag ook wel wat geld bij. Ik zou ook graag tonnen per maand willen verdienen. Waar hebben we het in godsnaam over? Ze krijgen al een bovengemiddeld salaris. Natuurlijk de mannen krijgen belachelijk veel, maar dat heeft zich ook al 70 jaar zo ontwikkeld.

Het zou meer een investering voor de lange termijn zijn. Als er meer meiden 100% van rond kunnen komen en zij zich volledig op voetbal kunnen focussen, gaat het niveau vanzelf omhoog waardoor het meer publiek gaat trekken en het aantrekkelijker wordt voor sponsoren. Maar wie durft zo’n investering te maken?

31 augustus 2020 om 11:59

Niemand maakt zo'n investering want die wordt nooit rendabel. Vrouwenvoetbal is nu een tak van sport waar dik geld bij moet. En dat gaat echt niet veranderen de komende jaren.

Dit heeft tijd nodig. Een goede stap is het uitzenden van de Eredivisie Vrouwen door Fox. Als dat aanslaat zullen er ook meer adverteerders komen. Als er meer geld verdiend gaat worden zullen de lonen van voetbalvrouwen vanzelf meestijgen.

31 augustus 2020 om 12:01

Het wordt niet uitgezonden omdat er geen markt voor is. Dan is het te duur om op te nemen, Of Fox moet meer geld gaan vragen aan haar abonnees die geen interesse hebben in vrouwenvoetbal. Het hele idee om vrouwen voetbal te bekostigen door de fans van voetbal te laten betalen, is echt raar. Vrouwenvoetbal is gewoon geen profsport.

Ze moeten niet zo klagen. Dit is vrije marktwerking. Als niemand naar mannenvoetbal zou kijken dan zou Messi niet 100 mil per jaar verdienen

Zolang er geen 50.000 supporters in het stadion zitten en miljoenen mensen vanuit huis naar die wedstrijden kijken dan heb je in mijn ogen weinig recht op de bedragen die de mannen als salaris 'verdienen'.neemt niet weg wat de dames in Oranje bereikt hebben de laatste jaren natuurlijk ontzettend knap is. En daar kan je alleen maar bewondering en waardering voor hebben. Maar er is nog een lange weg te gaan, zeker op nationaal gebied. Want ook tijdens de Ajax vrouwen zitten er amper mensen op de tribune.

Heel hard, maar het is net als met de zorg. We willen allemaal wel dat ze meer verdienen, maar niemand wil het betalen.

Nee, er moet juist geld af bij de salarissen van de (mannelijke voetballers). Het is heel apart dat individuen giga veel geld kunnen verdienen en dat landen een staatsschuld hebben. Dan doe je als maatschappij iets niet goed.

31 augustus 2020 om 17:27

Ja het is heel makkelijk. Hoeveel geld spent jij persoon uit aan voetbalgerelateerde zaken (zelfs een forum als dit levert reclame op voor het voetbal)? En hoeveel aan honger en ellende? Daar heeft niemand een dekbedovertrek van...

31 augustus 2020 om 17:48

Ik spendeer helemaal geen geld, maar doe werk zonder betaling voor een zo'n organisatie en ja ik heb daar ook een handdoek, shirt en truien van.

Ook het Feminisme word alleen gebruikt als het in het voordeel is. Je hoort geen vrouwen klagen dat ze te weinig werk hebben in de bouw, of op de afvalwagens die wekelijks rondrijden.als ander voorbeeld: vrouwen moeten het kind krijgen als er een echtscheiding plaatsvind. Waarom, gelijke rechten..... Maar precies wat ik al aangeef, alleen als het in hun voordeel kan uitpakken hoor je ze erover. ON: Logisch toch dat iets wat veel geld binnenhaalt ook meer betaald krijgt. Onze verkoper in mijn bedrijf krijgt ook meer betaald dan mij (logistiek). Hij is degene die de centen binnen moet halen. Logisch dan toch.

Ik begrijp heel goed dat men het damesvoetbal naar een hoger plan wil tillen. Dat heet gezond ambitieus. Ik vind het ook best mooi voor de meiden dat zij zich hebben weten te scharen onder de op landen van de wereld. Daar is heel veel voor gedaan en gelaten. Ik begrijp echter een zaak in het verhaal van Anouk Hoogendijk niet helemaal. Ze verlangt een beduidend hoger inkomen voor de dames.ze ziet het verschil met de heren. Maar aan de andere kant zegt ze weer dat dames en herenvoetbal niet met elkaar te vergelijken zijn. Dat schuurt een beetje naar mijn mening. Ik heb geen idee wat dames verdienen, laat ik dat er bij zeggen. En een ander ding: zolang er bij dames eredivisiewedstrijden zo weinig toeschouwers komen wordt het wel heel lastig hoge salarissen te bieden. Ik ben daarom ook reuze benieuwd of de uitzendingen van damesvoetbal op TV wel aan gaan slaan. Ik zelf zal er weinig van zien, domweg omdat ik het qua kwaliteit en entourage voorlopig niet leuk genoeg vind. Maar nogmaals; ik vind het heel mooi dat zo veel meisjes/dames zijn gaan voetballen, gewoon omdat zij dat leuk vinden.

Ik was gister er snel genoeg bij bij Koert, maar dit vind ik ook best onzin en is allemaal gebaseerd op die Amerikanen. Zolang er 10000x keer meer mensen naar de mannen kijken en daar 100000x keer meer geld word in gestoken blijven deze verschillen zo. Ik vond tijdens het WK alleen Japan en Engeland wel leuk spelen, maar het vrouwen voetbal is gewoon niet te vergelijken met het mannen voetbal.

Voor vrouwenvoetbal is het wel lastig dat het mannenvoetbal zo groot is. Je hebt maar een bepaald deel van de Nederlandse bevolking dat überhaupt voetbal wil zien en dan moet de vrouwen eredivisie maar voor elkaar zien te krijgen dat die kijkers kiezen voor de vrouwen eredivisie. Ik ben best benieuwd hoe ze dat willen bereiken. Voor de sport zou het inderdaad geweldig zijn als er meer geld binnenkomt maar dat geld moet je zelf verdienen als je topsport wil bedrijven. Er zijn wel meer sporters die heel graag een relatief kleine sport op topniveau willen beoefenen en die krijgen ook niet zomaar geld. Zoek een paar sponsors en kom met een marketing campagne zou ik zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger91
M. van DongenVerdediger90
L. BeerensteynMiddenvelder91
D. van de DonkMiddenvelder98
J. RoordMiddenvelder84
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

Nederland
7 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren