‘Ajax verdient transfersom zo goed als terug na akkoord voor tien miljoen’

Vrijdag, 28 augustus 2020 om 16:50Robin Bruggeman • Laatste update: 17:00

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat Razvan Marin zich speler van Cagliari mag noemen. Transferexpert Giancluca Di Marzio van Sky Italia maakt vrijdagmiddag namelijk melding van een akkoord tussen Ajax en de Sardiniërs. In tegenstelling tot eerdere berichten van Di Marzio die repten over een initiële huurovereenkomst plus verplichting tot koop, lijkt Marin nu toch meteen definitief over te stappen naar de club uit de Serie A.

Ajax houdt naar verluidt in eerste instantie maximaal tien miljoen euro over aan het vertrek van Marin. Dit bedrag wordt opgemaakt door een vaste som en een bonusconstructie. De transfersom van Marin kan nog verder oplopen als de Roemeen Cagliari verlaat voor een transfer elders, aangezien de Amsterdammers ook een doorverkooppercentage hebben laten opnemen in de deal.

Er komt zodoende alweer na een seizoen een einde aan het dienstverband van Marin in Amsterdam. De 21-voudig international van zijn land werd vorig jaar zomer voor 12,5 miljoen opgepikt bij Standard Luik, maar wist zich onder trainer Erik ten Hag nimmer op te werken tot vaste basisspeler.

Marin kwam in zijn enige seizoen op de Nederlandse velden tot zeventien optredens namens Ajax, waarin hij het doel niet wist te vinden. Van deze zeventien wedstrijden maakte hij slechts driemaal de negentig minuten vol. Marin komt bij Cagliari onder meer voormalig PSV’er Gastón Pereiro tegen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Max 10 miljoen toch netjes weer gedaan hoor.

28 augustus 2020 om 16:57

10 mil én een doorverkoop percentage. Dadelijk maken we nog winst haha. En dat zou me eigenlijk ook niks verbazen. Hij lijkt me vrij zeker van een basisplaats en ik denk dat hij ontzettend goed kan aarden in Italie. Hij kan echt wel voetballen, maar het spelletje dat Ajax wil spelen sluit niet aan op zijn kwaliteiten. Het zou met echt niet verbazen als hij over 2 jaar en transfer maakt van 20 naar een subtopper in Italie. Kijk naar Amrabat bijvoorbeeld, ik denk dat Marin een betere voetballer is.

28 augustus 2020 om 17:04

ik vind Marin persoonlijk een hele matige voetballer. hij heeft een lage handelingssnelheid, een gebrekkige techniek en balaanname en hij heeft ook niet echt een pass in de benen. wat hem dan zo goed maakt is mij een raadsel. knap dat Overmars er nog 10 miljoen weet uit te slepen maar hoe ze zo een Marin, Magallan en Alvarez hebben gescout en er zoveel geld voor hebben betaald vind ik toch wel bizar. je hoeft niet eens een scout te zijn om te zien dat dat allemaal niet veel bijzonders is

28 augustus 2020 om 17:07

Bij Ajax zeker Japie, maar daarvoor in België had hij het wel, dus kans is groot dat hij in Italië met meer vertrouwen en wat lager niveau hij weer in vorm komt.

28 augustus 2020 om 17:07

Japie, bij Luik heeft hij het echt goed gedaan hoor. Is bij 'ons' gewoon niet goed gebruikt omdat op zijn positie Donny staat.

28 augustus 2020 om 17:08

10 mln is inclusief doorverkoop percentage. Desalniettemin weer goed gedaan van overmars voor een miskoop.

28 augustus 2020 om 17:12

Het is niet inclusief. Kan ook helemaal niet want hij is niet doorverkocht nog...

28 augustus 2020 om 17:14

Sorry Japie, maar dat klopt gewoon niet. Heeft het inderdaad bij Ajax niet altijd laten zien, maar ook daar zag je regelmatig wel de dingen die hij goed kon. Technisch is hij zeker goed, hij heeft veel loopvermogen en een erg goed schot. 4ever4ajax heeft een goed punt dat hij bij ajax niet goed werd gebruikt, maar in een ploeg niet perse zo aanvallend hoeft te voetballen gaat hij zeker van waarde zijn.

28 augustus 2020 om 17:16

Hij heeft juist een geweldige traptechniek. Dat is ook de reden dat hij in het begin (af en toe) dode spelsituaties mocht nemen. Voor de rest is het inderdaad niet veel bijzonders, maar dat kan ook aan de speelstijl van Ajax en het zelfvertrouwen van Marin liggen.

28 augustus 2020 om 17:17

Vind van die drie Magallan de grootste miskoop. Die lijkt qua motoriek en balbehandeling dik tekort te komen. Alvarez is nog met twijfel omgeven maar een miskoop zou ik hem niet willen noemen. Marin lijkt me een introverte en wat verlegen jongen die moeite had zich te manifesteren tussen alle brutaaltjes. Voetballen kan hij denk ik wel, dus kan zich elders best positief doorontwikkelen.

28 augustus 2020 om 17:18

@no.2 @4ever4ajax hij heeft het helemaal niet zo geweldig gedaan hoor in Belgie want daar vonden ze hem ook niet bijzonder. hij is een keer boven zichzelf uitgestegen toen in een paar playoff wedstrijden maar that's it. misschien was dat dan toevallig het moment dat Ajax hem scoutte en dat kan een keer gebeuren. de rest van het seizoen was het niet veel soeps en ook in Belgie waren ze niet van hem onder de indruk. en Bosman die ook veel het Belgische voetbal kijkt vond Marin en Bande trouwens ook vreemde aankopen omdat ze op hem weinig indruk maakte in de Belgische competitie

28 augustus 2020 om 17:19

@nl_modric hij kan idd goed schieten en dat is zijn beste skill maar een pass heeft hij niet echt

28 augustus 2020 om 17:29

Ach.. zolang de financiële schade beperkt blijft is het een goede leerervaring. Het had ook anders kunnen aflopen voor Marin. Gelukkig loopt dit uiteindelijk met een sisser af. Cashflow weer verbeterd en een post loonkosten minder. Op naar de volgende transfer. Nog maar een paar te gaan!

28 augustus 2020 om 17:30

Dat is de makke bij Ajax:goede spelers scouten voor het eerste elftal. Daar is niet altijd een goed oog voor. Bij een Magallan of Pierie ziet zelfs een blinde dat die beiden niet geschikt zijn. En dat ook nog eens na intensieve scouting. Ik zou dat rapport wel eens willen lezen, en wie akkoord heeft gegeven voor dit soort transfers. Want dan is er maar 1 conclusie: op staande voet ontslag;-)))

28 augustus 2020 om 17:44

@No 2, Razvan Marin was in zijn voetbaljaren bij Viitorul Constanta, in het nationale Roemeense elftal en bij Standard Luik altijd een van de dragende spelers. Dat Marin bij Ajax niet uit de voetbalverf kwam heeft mij wel verbaasd. En had ik, eerlijk gezegd, niet verwacht. Het zou mij totaal niet verbazen als Marin bij Cagliari weer de pannen van het dak gaat spelen.

28 augustus 2020 om 18:06

@Japie: volgens mij kan hij best wel een balletje trappen maar ik denk dat hij niet zo goed kan aarden in de “harde” nederlandse/amsterdamse mentaliteit. Ik zat zelf tegen Spakenburg op de tribune, toen werd hij terecht gewezen door notabene carel eiting . Ja dan ga je het niet redden he

28 augustus 2020 om 18:08

Heerlijk Japie ik kan elke keer weer genieten van je commentaar op Ajax-spelers en Ajax gerelateerde topics, vooral zo doorgaan. Jij bent voor mij degene die bij uitstek laat zien dat Ajax in Nederland zelfs uitsteigt boven je eigen club.

Heeel erg netjes gedaan dan mocht dit waar zijn. Maar van marin had ik toch wel verwachtingen hoor. Vooral als hij als 8 wordt neer gezet. Zit ik hier flink naast. Succes Razvan!

Afhankelijk van het percentage doorverkoop kan de totale aankoopsom eruit gehaald worden. Niet ondenkbaar om een vervolgstap te zetten (als hij goed speelt)

Toegegeven dat het Overmars zijn eigen rommel is is dit toch een uitstekend bedrag voor een geflopte speler.

28 augustus 2020 om 17:04

Rommel die op voorspraak van EtH is gekomen, meen ik. Dus dat kun je Overmars niet (volledig) aanrekenen.

28 augustus 2020 om 17:23

@jj4h91 een coach kan wel een speler willen maar dan laat je zo een speler toch eerst nog dubbel checken door je scouts neem ik aan

28 augustus 2020 om 17:24

Daar heb ik nog helemaal niets over gehoord? Sws kun je het in dat geval niet helemaal op EtH afschuiven, want ook in dat geval wordt zo'n speler gewoon gescout.

28 augustus 2020 om 17:13

Tja ook ze eigen rommel weer opgeruimd, benieuwd of ie nog wat met Magallan uit de hoge hoed kan toveren.

28 augustus 2020 om 17:16

Die ga je naar MLS of Mexico ofz voor miljoen of 4-5 kunnen lozen in beste geval, tenzij hij eerst nog succesvolle verhuurperiode elders gaat ervaren.

28 augustus 2020 om 17:19

Dat heb ik nooit begrepen. Tegen Llorente had een Wöber erbij niet misstaan.

28 augustus 2020 om 17:52

Origineel. Wel heel erg gemakkelijk deze uitspraak. Noem mij eens een club waar Elke gekochte speler wel slaagt. Het moet in je team passen en sommige spelers kunnen het bij de ene club wel waarmaken en bij een andere club niet. Ik denk dat Ajax heel erg blij is met een fuguur als Overmars toch?

28 augustus 2020 om 17:58

Het is een makkelijke uitspraak omdat er geen woord aan gelogen is. Dat hele betoog kan verder de prullenbak in omdat ik een fan van Overmars ben en dat maar al te vaak laat horen😅.

Goed verkocht, maar natuurlijk ook slecht ingekocht. Hopelijk bloeit Marin in Italie weer op, al vraag ik me nog steeds af wat zijn kwaliteiten zijn.

Je kunt Overmars zijn miskopen amper aanrekenen, als je ziet hoe goed hij ze vervolgens toch wel weer weet te verkopen 😅

Ajax verdient transfersom zo goed als terug...

Nou, ik vind 20% verlies in een jaar toch best aanzienlijk. Ook voor het absolute bedrag moet je toch best nog wel wat jaartjes werken als gewone sterveling.

28 augustus 2020 om 17:07

Er zit ook doorverkoop nog bovenop dus als hij het daar goed doet maken we nog winst ook op hem.

28 augustus 2020 om 17:08

Doorverkooppercentage zou nog best eens kunnen zorgen voor winst

28 augustus 2020 om 17:36

16.67 procent, en dat is exclusief een evt doorverkooppercentage. Absolute bedrag is minder dan 2 miljoen euro, in het slechtste geval. Valt allemaal reuze mee dus!

28 augustus 2020 om 17:43

Excuus, niet goed gelezen: ik was in de veronderstelling dat 12M de aankoopsom was, is 12.5 miljoen. In dat geval is de 20 procent toch correct natuurlijk

Knap hoor om nog zo'n deel van het aankoopbedrag terug te krijgen, ondanks dat het eigenlijk een compleet mislukte transfer is.

28 augustus 2020 om 17:06

Aan de andere kant kreeg je voor Klaassen meer en Klaassen lijkt me ook niet aantoonbaar beter. Marin heeft de "pech" dat Ajax momenteel een stuk beter is dan destijds, want een slechte speler is het niet.

28 augustus 2020 om 19:57

Klaassen was destijds een van de beste spelers van Ajax en was zeer belangrijk met zijn doelpunten en leiderschap. Klaassen vertrok dan ook via de voordeur en niet door de achterdeur zoals Marin. Marin heeft ook maar een klein aantal wedstrijden gespeeld en was in geen van deze wedstrijden goed, dus wat mij part is het een wonder dat overmars er nog 10 miljoen aan over heeft weten te houden. Ook vind ik dat je Klaassen wat te kort doet.

Overmars blijft toch een meester in het verkopen. Natuurlijk maakt Ajax nu een kleine verlies op Marin, maar dan nog krijgt Overmars het voor elkaar om 10 miljoen voor hem te krijgen en als Marin het daadwerkelijk goed zal doen in Italië en ze hem ooit doorverkopen, dan bestaat er zelfs een kans dat Ajax dus door het doorverkooppercentage geen verlies maakt of zelfs een klein beetje winst. Maar Marin past gewoon niet in het systeem bij Ajax. Toen Ajax hem binnenhaalde had ik al mijn twijfels, want hij is niet echt iemand die in combinatievoetbal past en ook niet echt verfijnd en lichtvoetig is. Daarbij is zijn handelingssnelheid ook laag en ik denk ook niet dat hij zou slagen bij Ajax.

28 augustus 2020 om 17:21

Inderdaad. Die jongen kan misschien best bij Roma, Lazio, Fiorentina of Napoli terechtkomen. Is toch een andere manier van spelen daar.

Benieuwd of ze ook Ouwejan van Az nog gaan halen en voor hoeveel, want dit is toch weer een bedrag waar je trots op mag zijn als verkopende partij.

Moet altijd wel lachen dat wanneer Ajax miskopen doet er word gezegd dat het kapitaalvernietiging is. Maar helaas voor deze mensen verkoopt Marc de miskopen gewoon voor hetzelfde bedrag of iets minder. Kijk maar naar Kristensen precies zo´n geval.

28 augustus 2020 om 17:59

Eigenlijk wel he!kristensen, Wober, Marin.. Al vind ik Wober niet echt een miskoop, hij had ook niet echt een waardestijging aangetoond. Knap wat Overmars doet, al is het merk Ajax wel sterker aan het worden.

28 augustus 2020 om 18:50

Wöber is ook zo een die amper de kans heeft gekregen meerdere wedstrijden achter elkaar. Op z’n vaste positie. Zelfs Frenkie kreeg de voorkeur centraal achterin. Belachelijk. Marin net zo. Mensen verwachten even dat hij in 10 minuten ff kan laten zien wat ie kan op een positie die hem niet ligt. Om vervolgens weer tijdenlang op de bank te moeten zitten.

28 augustus 2020 om 19:59

Schijnbaar dachten de mensen die er dicht op zaten er anders over en achtten zij Wöber niet goed genoeg. Ik had ook een zwak voor die jongen en het was ook wel een prima verdediger, maar voetballend was het vrij matig en dat moet je bij Ajax nou eenmaal wel een beetje beheersen. Het is ook niet alsof hij na zijn Ajax tijd heeft laten zien dat hij goed genoeg is.

28 augustus 2020 om 18:08

Je zit dan natuurlijk wel een jaar lang met een speler in je selectie die niet voldoet. Gelukkig is er dan meestal wel een talent die doorstoot. Verder natuurlijk een geweldige deal weer van Overmars.

Het is duidelijk dat veel mensen Marin niet hebben zien spelen in Belgiã«. Dit was gewoon een speler van het niveau Benfica naar mijn mening. Niet de absolute ster van de Belgische Jupiler League, maar wel zeker iemand die een niveau hoger aan kan. Vooral in de laatste fasen heeft hij Standard Luik er doorheen gesleept tegen Belgische topclubs als Club Brugge, Anderlecht en Gent. Daarnaast ook een van de beteren tegen Genk (ook al hadden ze die wedstrijd verloren). Het is waarschijnlijk dat hij geschrokken is van het hoge combinatieniveau van Ajax en hij daardoor zijn zelfvertrouwen heeft verloren. Maar wie had dit niet? Ibrahimovic, Neres, etc. Ja, ook Neres. Ja, hij had uitstekende statistieken, maar het spel was niet om aan te zien. Dat heeft hij nu veranderd. Maar ook een Martinez wat een hele goede speler voor Ajax is, gaf aan daar heel veel moeite mee te hebben. Ik zie Marin wel slagen en terecht komen bij een Europese subtopper, maar wellicht niet in teams die combinatievoetbal spelen.

28 augustus 2020 om 18:46

Oh ik roep het Al tijden hoor. Deze jongen heeft totaal geen kansen gehad in z’n sterkte. Continu in een rol die hem niet ligt en maar een paar minuten en daarna weer een half jaar op de bank. Nooit eens een paar wedstrijden achter elkaar de kans in een wat meer aanvallende rol.

28 augustus 2020 om 19:31

Onlangs was hier inderdaad een item over Martinez, was verhelderend om te lezen, want hij gaf aan echt moeite te hebben aan te pikken bij het tempo en zich daarover ongelukkig/onzeker te voelen. Verschil tussen hem en Marin is dan - wellicht, voor zover ik kan inschatten - dat Marin er niet in slaagde daar overheen te komen. Mogelijk toch een mentale kwestie. Hopelijk kan hij bij Cagliari wel/weer uitblinken, fijn voor hem en ook voor het doorverkooppercentage

Dit is geen 10 miljoen hè. Vast bedrag plus een bonus constructie. En wat voor constructie vraag ik me af? Amper haalbare dingen? Of gewoon gegarandeerde bedragen die na zoveel wedstrijden bijv gehaald kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren