Pellegrini wijst Koeman terecht: ‘Het is een gebrek aan respect’

Vrijdag, 28 augustus 2020 om 09:22Yanick Vos • Laatste update: 10:09

Manuel Pellegrini is kritisch op Ronald Koeman. De Nederlandse trainer zou Luis Suárez via een telefoongesprek hebben gezegd dat er voor hem geen toekomst meer is bij Barcelona en hij mag vertrekken. Real Betis-trainer Pellegrini is van mening dat Koeman het nieuws aan Suárez nooit telefonisch had mogen brengen.

Direct na zijn aanstelling nam Koeman telefonisch contact op met Suárez en bracht hij hem het nieuws dat hij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Volgens de ex-trainer van onder meer Real Madrid, Manchester City, Málaga en Villarreal betuigt de manier van handelen van Koeman ‘een gebrek aan respect’. “Wat mij betreft is dit niet correct”, reageert Pellegrini in een interview met ESPN. “Als trainer moet je in staat zijn om dit soort nieuws face to face te brengen. Ik heb dit soort momenten vaak meegemaakt en het doet pijn. Maar wanneer je dit telefonisch doet, dan is dat in mijn ogen een gebrek aan respect richting de speler.”

Koeman is door Barcelona aangesteld als opvolger van Quique Setién. De Nederlandse trainer kent een moeizame start, nog voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. Het besluit om afscheid te nemen van Suárez heeft veel stof doen opwaaien in het Camp Nou en werd gevolgd door het besluit van clubicoon Lionel Messi om te vertrekken. De Argentijnse captain heeft dinsdag aan de clubleiding laten weten dat hij weg wil. Koeman gaf bij zijn aanstelling nog aan dat hij Messi er hoe dan ook bij wil houden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door johankirchyunger)

Nogal vreemd dat Pellegrini de behoefte heeft om zich hierover uit te spreken. Het feit dat het telefonisch gebeurde was vreemd, maar als Suárez nog niet in Barcelona was (geen idee of dat zo was) nog wel begrijpelijk in verband met Corona. Dat het gesprek zogenaamd maar 1 minuut duurde, is een stuk erger naar mijn idee.

28 augustus 2020 om 09:35

Nou dan kan je nog steeds zeggen ik wil met jou een afspraak maken ivm jouw toekomst.Suarez heeft zo veel gegeven aan Barcelona en heeft altijd hard gewerkt. Koeman is dom en wist niet wat hij aan het doen was. Is binnen gehaald en dacht dat hij meteen zijn ballen kon laten zien. Geen enkel trainer zou het op die manier gedaan hebben. Plan een uitgebreid afspraak met Suarez ga om de tafel zitten. Koeman wist dat Suarez beste vriend van Messi is. Ga je met Suarez als een klein kind heb je Messi op je dak. Volgende gaat gebeuren. Suarez weg. Messi ook weg. Nieuwe verkiezingen en Koeman ook weg. Hij zij dit altijd naar zijn hoofd blijven krijgen. Niks mis mee om Suarez voor een jaar te houden samen met Messi. Suarez werkt op zn minst altijd hard. Nee mister Koeman dacht meteen de baas te spelen. Dit was koeman zn droom en die zal zsm aflopen let op me woorden. Of moet hij kampioen worden en CL winnen dan maakt hij een kans om te blijven.

28 augustus 2020 om 09:37

Ja inderdaad. Alleen is een dergelijke boodschap best zo snel mogelijk overgebracht. Dan kan Suarez ook meteen een nieuw team zoeken en dergelijke. Dus de urgentie snap ik nog wel. Alleen kun je het natuurlijk ook via een videoconferentie doen, dat is toch al een stuk persoonlijker.

28 augustus 2020 om 09:51

Nee want met messi heeft hij wel een uitgebreide afspraak gepland. Tenzij Suarez in het buitenland was.
Maar als nog ga je geen 1 min aan de tel hangen.
Zelfs als ik ziek moet melden op kantoor hang ik langer aan de tel. Laat staan als je een ontslag aankondigd.

Ik zou Suarez uitleggen waarom hij niet in mijn plannen voorkomt. Uitleggen dat het voor hem best is te zoeken naar andete toekomst. Luisteren naar Suarez zijn plannen en hoe zou jij het vinden als jouw baas jouw belt en zegt "je bent ontslagen zoek naar andere werk" en ophangen?
Dan blijf met veel onbeantwoord vragen en vragen je om uitleg. Helemaal als je veel betekent hebt voor dat bedrijf.

28 augustus 2020 om 09:54

Ja de duur is relatief schandalig te noemen. Maar dat hij het echt deze week wilde doen is te begrijpen. Maar zoals je zegt kan zo een kort telefoontje niet.

28 augustus 2020 om 10:15

Ik hoor helaas niemand er over dat dit misschien wel de opdracht was.ik denk dat koeman zich voor het karretje heeft laten spannen van bartohij Had hier nooit aan mee moeten werken

28 augustus 2020 om 10:21

Serieuze man. Ik denk eerder dat Koeman de opdracht heeft gekregen vanuit de directie om afscheid te nemen van onder andere Suarez. De manier waarop had wel beter gekund.

28 augustus 2020 om 10:21

Befehl ist Befehl maakt de handeling niet minder erg natuurlijk. Gewoon niet heel netjes gehandeld van Koeman.

28 augustus 2020 om 10:52

De urgentie is ook pure onzin. De transfermarkt sluit ivm corona pas in oktober. Genoeg tijd om een nieuwe club te zoeken, en de meeste topclubs staan te popelen om Suarez binnen te halen. Dat het per se in die week moest is gewoon klinkklare onzin. Voor een speler als Suarez maak je een afspraak en vertel je het hem in zijn gezicht.

28 augustus 2020 om 11:01

@Lierse1997.....En waarom gaan wij commentaar leveren op dat telefoontje? Wij weten niet hoe het ging. Dus wie zijn wij om de duur schandalig te noemen. Misschien heeft Suarez wel opgehangen na dat nieuws.

28 augustus 2020 om 11:07

@Serieuze-manHet is natuurlijk een rare situatie. Spelers zijn net op vakantie en de voorbereiding van het seizoen moet daar nog beginnen. Messi is netjes naar Barcelona gekomen, maar in dat zelfde bericht werd bijvoorbeeld gemeld dat Suarez in de buurt was, maar op zijn vakantieadres bleef. We weten gewoon niet wat er precies gebeurd is. Wie weet heeft Suarez gezegd, bel me maar geen zin om naar Barcelona te komen nu. Koeman doet vooral waar hij voor aangesteld is. Bouwen aan een nieuw team. Daarvoor zullen beslissingen moeten worden genomen die eerdere coaches niet hebben durven nemen. Heeft dus niks met de baas spelen te maken, maar met duidelijkheid geven. Zo heeft bijv Suarez, maar ook de club tijd om te kijken naar andere mogelijkhedenlang verhaal kort, we weten niet wat er precies gebeurd is. Timing mbt vakanties etc is slecht, maar men moet door (zowel club als werknemer) Edit: geprobeerd regels wit normaal te krijgen, maar lukt niet..

28 augustus 2020 om 12:25

De mensen vergeten ook dat face to face contact in deze Corona tijd zo veel mogelijk vermeden moet worden. Ben het wel eens met het feit dat het dan geen gesprek van 1 minuut moet zijn.

28 augustus 2020 om 13:05

Suarez loopt nog geen 10 KM per wedstrijd. Die werkt idd hard. Rent zich hey snot voor de ogen.

28 augustus 2020 om 09:38

Ergste vind ik nog dat nu de hele selectie weet wat ze in de toekomst te wachten staat wanneer koeman ze niet meer nodig heeft. Een minuutje voor bewezen diensten. Zo bewijs je jezelf als trainer toch geen goede dienst lijkt me.

28 augustus 2020 om 10:25

Origineel waarschijnlijk heeft de directie met Koeman afgesproken welke spelers moeten vertrekken (bijvoorbeeld omdat Suarez te veel drukt op de begroting). Ik denk dat Koeman hier weinig aan kan doen, wel had het op een fatsoenlijke manier mogen gebeuren.

28 augustus 2020 om 10:37

Dat snap ik. Het is ook logisch dat je afscheid neemt van een aantal oudere grootverdieners zoals Suarez. Maar Koeman is de trainer van vrienden en collega's van een aantal van de mensen die doorgeselecteerd worden. Dan is het mijn inziens echt slecht trainerswerk dat je dat even af denkt te kunnen rafelen. Juist door dit wat beter te managen had hij een goede start kunnen hebben. Nu heeft hij Messi zijn laatste twijfel meteen weggenomen, lekkere start👌.

28 augustus 2020 om 10:50

Heb je helemaal gelijk in. Voordat Koeman naar Barca vertrok werd er in Spanje gevraagd op wie lijkt Koeman het meeste als trainer (Cruyff, Van Gaal of Rijkaard). Nou dat is dus duidelijk op Van Gaal :-)

28 augustus 2020 om 10:56

Van Gaal zou het tenminste niet telefonisch hebben gedaan. Ja Van Gaal is direct, maar het is een man van principes. Hij zou de speler op z'n minst uitnodigen voor een bakkie en het hem in zijn gezicht zeggen. Niet als Koeman die als een schijt luis het via een whatsapp call probeert af te rafelen.

28 augustus 2020 om 11:55

Mwa, met Suarez heeft hij dus 0 minuten samengewerkt, met die andere spelers tegen die tijd wel. Dat maakt het al wat persoonlijker

28 augustus 2020 om 13:08

Is die 1 minuut door Koeman of Suarez bevestigd? Want de media roept de laatste dagen wel heel erg veel als het om Barca gaat. Zitten zij soms bij die gesprekken? Dacht het niet

28 augustus 2020 om 10:32

Lijkt me erg sterk dat het gesprek tussen Koeman en Suarez daadwerkelijk maar 1 minuut duurde. Dat het een relatief kort gesprek was en dat het rauw op zn dak kwam dat kan ik me voorstellen maar in de hele Barca/messi soap gaan er inmiddels zo gigantisch veel onbevestigde berichten en bullshit roddels rond dat dit met een aardige korrel zout genomen mag worden.

28 augustus 2020 om 10:36

Het is natuurlijk wel makkelijk info die niet meteen goed is voor een Nederlandse trainer af te doen als onzin.

28 augustus 2020 om 11:00

Misschien is het ook wel geen onzin. Ik heb geen idee. Misschien gaat Messi ook wel gewoon naar Inter. Ik ga nergens meer blindelings van uit maar ik sluit ook niets meer zomaar uit in deze tijd tot men van beide kanten bevestigd en met een officieel statement naar buiten komt.

28 augustus 2020 om 11:09

Het is ook lekker naief om elk gerucht waarvan je wil dat het waar is, ook aan te nemen voor waarheid. In Spanje liegen ze dat het (letterlijk) gedrukt staat, enkel om maar edities te verkopen. Daar liegt een sportafdeling van een serieuze krant meer dan de Prive en Story bij elkaar. En gaan de dag daarna gewoon over tot de orde van de dag (nieuwe roddels verzinnen). Ook als straks blijkt dat Koetje en Lowietje 20-25 min aan de lijn hebben gehangen, zal niemand met een rectificatie komen, integendeel, men verzint gewoon weer wat nieuws om de aandacht van hun leugens af te leiden. Beetje de Telegraaf op steroïden. Welkom in de wondere wereld van voetbaljournalistiek.

28 augustus 2020 om 10:43

Het lijkt me respectlozer Suarez voor een gesprek van 1 minuut vanuit Uruguay te laten overkomen.

28 augustus 2020 om 10:57

Koeman had Suarez telefonisch kunnen meedelen dat hij met hem een gesprek wou over zijn toekomst als hij terug was van vakantie. Vervolgens zou hij in een persoonlijk gesprek meer dan een minuut kunnen nemen om toelichting te geven aan Suarez over het waarom hij moet vertrekken. Gewoon heel slecht gemanaged van Koeman, punt.

28 augustus 2020 om 10:57

Zat hij dan in Uruguay? Maar het telefoongesprek is niet het probleem, de korte duur wel.

28 augustus 2020 om 10:59

Pellegrini heeft 100% gelijk. Een speler die zo lang voor Barcelona heeft gespeeld en bijzonder waardevol is geweest, ga je hoe dan ook in een persoonlijk gesprek je standpunt uitleggen. Meestal zijn dit soort gesprekken minder plezierig, maar het hoort er nu eenmaal bij. Als je dat als coach niet begrijpt, kun je beter ander werk zoeken. Daarnaast, van mij hoeft hij, na zijn woordbreuk, op termijn ook niet weer terug te komen bij Oranje. Overal tussentijds vertrekken wanneer dat meneer even goed uitkomt. Of te worden ontslagen (everton) omdat hij geen resultaat haalt. En ik voorspel dat als de huidige voorzitter van Barcelona nu vertrekt, Koeman op dezelfde trein wordt geduwd;-)). En die gezamenlijke reis gun ik hem deze keer van harte!

28 augustus 2020 om 11:19

Suarez zit gewoon in Spanje hoor, hij is nergens naar toe gegaan. Zat gewoon in Ibiza met Messi

‘Gebrek aan respect aan de speler’ Nee maar een collega trainer in de media afvallen is wel respectvol?

28 augustus 2020 om 09:42

Als hij naar zijn mening wordt gevraagd, hoe kan hem dan niet afvallen als dit zijn mening is?

28 augustus 2020 om 09:50

@gomes1psv Hij kan toch gewoon aangeven dat zolang er niks bevestigd is dat hij er geen uitspraken over wil doen? Zowel Koeman als Suarez heeft er nog niks over gezegd.

28 augustus 2020 om 09:55

Waarom zou hij er überhaupt een uitspraak over moeten doen als het wel bevestigd is haha. Gewoon onprofessioneel van deze trainer. Kijken hoe fijn hij het vind als een trainer straks een mening heeft over zijn falende tactiek of aankoop of trainingsmethode etc.

28 augustus 2020 om 10:28

Nou ja, misschien is het dan een persoonlijk verschil van mening. Ik ben al dat gedraai om de hete brei wel een beetje beu bij die voetballers en trainers. Deze man wordt gevraagd en geeft hem en kan dat ook doen nadat Suarez wel degelijk naar de pers gelekt heeft hoe dat gesprek is gegaan. En het is ook een domme zet. Eerste wat je doet is een gerespecteerde vedette wegsturen in vijf minuten tijd! En daarna een goede band opbouwen met de rest? Ze zien je aankomen zeg! Beter deed-ie het andersom, hield hij Suarez nog een paar weken aan en masseerde dan langzaamaan de boodschap in dat hij buiten de basis zal vallen... Koeman begaat hier precies de fout die hij met de oude vedetten van Valencia maakte. Zelf is hij ook niet vies van een scherpe mening, dus wat zijwind van een collega-trainer lijkt me niet zo'n probleem. Bij voetballers onderling zie je dit toch ook vaak genoeg?

28 augustus 2020 om 10:46

Ik vind dat Pellegrini gewoon gelijk heeft. Als hij het respectvoller vind om een oudere speler face to face te vertellen niet meer nodig te hebben bij de club dan heeft dat niets met afvallen van een collega trainer te maken. Het is juist kansloos als alle trainers en spelers elkaar maar naar de mond praten en geen kritiek op elkaar hebben. Nee daar worden ze beter van.

28 augustus 2020 om 11:57

Het had niet uitgemaakt wat Koeman had gedaan. Suarez was met vakantie (messi kwam nog even op de club om met Koeman te praten), dus je had 2 keuzes. Of je belt hem op. Of je wacht tot ie terug is. Als hij dat tweede zou doen, zou misschien Suarez er via het lekkende bestuur (want dat kunnen we nu toch wel concluderen) in de media achter gekomen dat men hem niet meer terug wil zien na de vakantie. Het kan aan mij liggen, maar dat zou pas respectloos zijn. Nu is het blijkbaar hip om tegen Koeman z'n schenen te gaan trappen, maar probeer je eerst een te verplaatsen in iemand z'n situatie of de situatie zoals die daadwerkelijk is voordat men een oordeel gaat vellen over iemand. Zeker Pellegrini, als collega.

28 augustus 2020 om 09:58

Hij doet het in elk geval niet telefonisch... ;-)

Dit is ook niet netjes en/of handig van Pellegrini. Niemand, behalve de hoofdrolspelers, weet exact hoe lang het belletje heeft geduurd en wat er is gezegd. Ik zou zelf altijd voor het persoonlijke gesprek gaan maar goed, het ‘kwaad’ is al geschied.

28 augustus 2020 om 10:50

Nouja ik geef Pelligrini wel gelijk. De lompe Hollander Koeman loopt als een olifant door een porseleinen kast, dat is wel duidelijk. Dit kan niet goed gaan, Koeman kan niet met de haantjes omgaan en heeft geen enkel respect.

Je zo uitspreken over een collega trainer zou ook als een gebrek aan respect uitgelegd kunnen worden.. Zeker als je weet hoe het is om enorm onder een vergrootglas te liggen.

Ik denk in eerste instantie ook: waar bemoeit die man zich mee? Maar goed, je weet nooit hoe dat gaat in dit soort interviews. Misschien was het in het hele gesprek een klein onderdeel en wordt er iets veel groters van gemaakt. Want laten we wel wezen: hij heeft natuurlijk wel gelijk. Zeggen dat iemand uit mag kijken naar een andere baan doe je niet via de telefoon. Dat zou niemand leuk vinden, dus ook Suarez niet.

Koeman haalt kerstmis never als zo blijft lopen bij barca zelf bij amateurclubs worden clubs beter gerund

Allereerst vreemd dat een collegatrainer eventjes in gaat op hoe Koeman zijn werk doet. Lijkt mij ook niet heel netjes, al heeft meneer Pellegrini natuurlijk ook recht op zijn mening. Ben het er wel mee eens overigens. Ik begrijp ook niet waarom Koeman het op deze manier heeft gedaan. Riep ik ook meteen overigens. Ik snap best dat je niet verder wilt met Suarez, maar moet je dat nu echt in een telefoongesprek van nog geen minuut communiceren? Je weet toch op voorhand dat het niet handig is en disrespectvol naar een speler. Zeker als die speler nummer 3 op de topscorerslijst aller tijden van de club staat. Het is niet een of andere onbeduidende wisselspeler die ooit eens 3x heeft mogen meedoen.

28 augustus 2020 om 10:19

Akkoord, Koeman had gewoon een persoonlijk gesprek moeten inplannen met Suarez. Hetzij face to face, hetzij via conference call. De indruk die Koeman hiermee geeft aan zijn selectie is niet al te best... de 3de all time topscorer de deur wijzen via de telefoon is not done. En wijst toch op een gebrek aan emotionele intelligentie ( in het afhandelen van ‘het geval’ Suarez).

28 augustus 2020 om 10:32

Daar ben ik het niet mee eens. Suarez wil heel graag bij Barca blijven, en elke dag dat zo'n slecht nieuwsgesprek wordt uitgesteld geef hem meer ademruimte om toch te kunnen blijven. Ik vind het goed dat Koeman duidelijk aangeeft dat hij niet meer nodig is. Dat is ook een belangrijk signaal voor andere ongewenste spelers zoals Rakitic en Vidal. Beide heren mogen al een tijdje weg, maar slagen er toch maar in om te blijven en zelfs opgesteld te worden.

Niet tegenstaande dat ik het ook respectvoller vind om zulk bericht face-to-face te brengen, hoort Pellegrini hier zich toch niet openlijk mee te moeien.

28 augustus 2020 om 09:38

Waarom niet? Er word gevraagd naar zijn mening en hij geeft het gewoon.

28 augustus 2020 om 09:45

Hopelijk vragen ze hem nooit van een brug te springen..

28 augustus 2020 om 09:51

Precies, je bent toch niet verplicht je mening te geven. Pellegrini heeft nooit een link met Koeman, Barcelona of Suarez gehad, maar weet het wel allemaal te vertellen.

28 augustus 2020 om 09:51

Mogen ze vragen, hij hoeft dan geen mening te geven in ieder geval..

Ach, respect. Suarez speelde bij Groningen en had nog een contract. Deze meneer Suarez wilde toen naar de rechter gaan om een transfer naar Ajax af te dwingen. Dus meneer Suarez moet niet zeuren over respect? Daarnaast is hij in het verleden ook niet altijd respectvol naar collega voetballers geweest met zijn bijt incidenten en middelvinger naar publiek toe. Pot verwijt ketel

28 augustus 2020 om 09:45

Ah dus omdat Suarez in een ver verleden iets bij Groningen gedaan heeft, moet Koeman geen respect tonen voor een clublegende?

28 augustus 2020 om 09:55

Dat zegt hij niet. Het is geen excuus voor Koeman maar Suarez mag er niet over zeuren. De voetbalwereld is nou eenmaal hard en gebaat bij duidelijkheid. Ik heb het al vaker gezegd en jij zelf hierboven ook. Achteraf is het altijd beter om zulke boodschappen maar zo vroeg en correct mogelijk te horen krijgen. Ze hoeven niet bij elkaar op de verjaardag te komen en een respectabele aftocht regelt het bestuur maar, daar is Koeman niet voor gekomen.

28 augustus 2020 om 09:56

Respect is zo'n overschat woord. Wat een totale onzin, wanneer je toch niet van plan bent samen te werken met iemand kun je net zo goed daar meteen duidelijk over zijn. Het is geen Jezus van Nazareth ofzo maar gewoon een voetballer die al meer dan 100 miljoen op de bank heeft. Hoezo respect? Koeman gaat bezig met een nieuw project, daar horen dit soort omhooggevallen ego's niet bij. IJzer smeden als het heet is, weg ermee.

28 augustus 2020 om 09:59

Ik zie Suarez er dan ook nergens over klagen in de media?

28 augustus 2020 om 10:00

Klinkt allemaal leuk, maar als je daarna trainer wordt van allemaal van vriendjes van Suarez kan je dat uiteindelijk wel eens zuur op breken.

28 augustus 2020 om 10:08

Want jij denkt dat Ronald Koeman Jr. toevallig naast Senior op de bank zat en deze details heeft doorgespeeld aan de media? Dit kan natuurlijk maar van één iemand komen en ik zie er het nut niet van in om openbaar te maken hoe kort het gesprek was. Dat zijn acties van iemand die op z’n pik getrapt is.

28 augustus 2020 om 10:11

Dat klopt, maar dat pact van Piqué, Alba, Busquets en Messi moet maar eens doorbroken worden, anders blijf je hangen in stagnatie.. Zelf ben ik bang dat Koeman nu het puin ruimen doet, ontslagen wordt en Xavi op een gespreid bedje kan beginnen volgend jaar

28 augustus 2020 om 10:30

Suarez afgelopen zaterdag: "niemand heeft mij verteld dat ze van me af willen", vervolgt Suárez. "als dat is wat de club wil, zou ik het fijn vinden dat ze dat tegen me zeggen. Ik zit hier nu zes jaar, lang genoeg om het tegen me te zeggen wanneer ze van me af willen.". Vervolgens belt Koeman hem en dan is dat telefoontje ineens respectsloos en had Koeman moeten wachten totdat Suarez terugkwam van vakantie. Het is simpelweg nooit goed.

28 augustus 2020 om 11:02

Dus als Koeman Messi niet meer nodig had en hem belde via Whatsapp call. En hem zei:"He Messi je tijd is om, je kunt op zoek naar een andere club". Zou je dat ook applaudisseren? Hou toch op man. Dit is gewoon duidelijk een gebrek aan respect naar de voetballer Suarez. En naar wat hij heeft betekent voor de club.

28 augustus 2020 om 11:29

Het verschil met Messi is dat bij Suarez al maanden gespeculeerd wordt over of hij nog in de plannen voor moet komen. Na Bayern vertelde hij zelf dat hij niet weet wat de club met hem wil. Hij wilde zelf wel blijven maar zou het respecteren als hij weg moet. Het is dus niet alsof dit besluit donderslag bij heldere hemel is en iedereen kon aanvoelen dat de tijd van Suarez bij Barca erop kon zitten, hijzelf ook. Onzin om te vergelijken met Messi.

28 augustus 2020 om 10:01

Heeft meneer Suarez hier in het openbaar iets over geroepen dan? Nee, dat heeft hij niet, dat hebben anderen gedaan. Of wil je hem nu ook al het recht ontzeggen van het hebben van een privemening en dat hij die in een privesfeer richting anderen uit. Knap hoe je dit zo kunt draaien dat Suarez niet moet zeuren terwijl hij niet eens iets geroepen heeft.

28 augustus 2020 om 10:24

@Raza: vergeet niet welke indruk Koeman wekt bij de selectie door Suarez ( 3de all time topscorer Barcelona nota bene) op deze manier de deur te wijzen. Lijkt me geen ideale eerste indruk eerlijk gezegd. Hij had dit veel netter kunnen oplossen. Dat hij Suarez de deur wijst is overigens verdedigbaar, ALS hij een volwaardig plan heeft om hem op te vangen.

Ik weet niet meer wat ik moet geloven in deze barca soap. Eerst had Koeman Messi een duidelijke boodschap gegeven met betrekking tot zijn rol. En nu dit weer. Heeft Suarez gezegd dat Koeman hem heeft gebeld. Heeft Koeman gezegd dat hij Suarez heeft gebeld. Hebben ze de inhoud van het gesprek bekend gemaakt. Wat mis ik hier

28 augustus 2020 om 09:50

Dat is idd waar. De kranten staan vol van Barcelona. Alleen Koeman, Messi, Suarez en die voorzitter weten het echte verhaal. Ik reageerde meer op Pellagrini. Respect in voetballand is altijd ver te zoeken.

Waarom hebben zoveel mensen er moeite mee als een Pellegrini z’n mening geeft over Koeman? Als jou iets gevraagd wordt en je hebt daar een bepaalde kijk op, dan mag je dat toch uiten? Hoeft overigens niet, maar het mag wel. Als Koeman z’n mening zou geven over Pellegrini zou je dit allemaal niet lezen denk ik. Mijn mening.

28 augustus 2020 om 10:02

Dat heeft er niets mee te maken. Ik heb niets met koeman en zie hem niet slagen bij Barcelona. Bovendien staat zijn behoudende voetbal me niet aan. Toch vind ik het niet kunnen dat een trainer een andere trainer zijn beslissingen openlijk bekritiseert. Juist als trainer zou je toch moeten snappen dat de media je al zoekt. Het is momenteel oorlog in Barcelona en dan gooit deze man nog wat benzine erover met zijn meninkje. Hopelijk verliest hij straks een paar wedstrijden en worden er een paar collega's gevraagd waar pellegrini de fout in ging. Kijken of hij blij gaat zijn met andere meningen.

28 augustus 2020 om 11:10

Ik weet het niet hoor misschien denk ik er te makkelijk over, ik denk dat heel de wereld wel inziet dat Koeman slecht gehandeld heeft. Als dat dan openlijk word bekritiseerd door een nietszeggende trainer moet dat toch niet zo diep zitten bij zoveel mensen. Maar wat ik nu begrijp is dat je geen kritiek mag hebben op je collega coach, omdat je dan weer kapot word gemaakt door alles en iedereen.

28 augustus 2020 om 11:51

Beetje scheef dat pellegrini slechts een mening geeft en iemand die een mening geeft over Pellegrini aan karaktermoord doet.. Normen en waarden zijn natuurlijk overal anders. Zelf heb ik in ieder geval vroeger geleerd een ander te behandelen zoals ik zelf graag behandeld wil worden. Ik kan me niet voorstellen dat pellegrini het fijn vind wanneer andere trainers zich over zijn acties als trainer uitlaten. Verder heeft hij natuurlijk helemaal gelijk dat Koeman het als een amateur aangepakt heeft. Velen vallen hier over Frank de Boer zijn people skills maar dat is echt een lachertje vergeleken met dit.

Een trainer die je alweer vergeten was probeert weer in het nieuws te komen over de rug van Koeman. Het wordt een lange na-zomer zo...

En wie denkt Pellegrini wel niet wie die is door zijn mening te geven over een onderwerp waar hij helemaal niks van af weet. Een paar dubieuze bronnen hebben over dat telefoongesprek bericht en Pellegrini voelt zich genoodzaakt daar op in te gaan, wat een slang. Laat deze man zich bezighouden met zijn eigen team, gaat al lastig genoeg worden voor deze zwaar overschatte trainer.

Nog even geduld Pelligrini nog een poosje doorslijmen wellicht vragen ze je dan in Barcelona al zal dat niet in goede aarde vallen bij collega trainers. maar dat lees je vanzelf.

Iemand komt aan een Nederlandse trainer en we zijn collectief boos, hoor . Ik vind het geen gebrek aan respect, gezien deze tijden. Had het netter geweest als ie op bezoek had gegaan bij Suarez? Absoluut. Maar het probleem van Koeman is, dat ie zich heeft laten piepelen door het bestuur. Het bestuur had vooraf duidelijk moeten communiceren aan de speler dat ze niet met hem verder willen gaan. Dat hebben ze namelijk wél gedaan in de pers, voordat Koeman iets tegen Luisito heeft gezegd.

Hangt toch ook af van de omstandigheden. Was Suarez in Barcelona had Koeman misschien wel even op gesprek gekund. Een telefoontje is idd niet helemaal de manier om een werknemer dit soort dingen te vertellen, maar dat hangt nog steeds af van de omstandigheden. Dit is nieuws dat snel verteld moet worden, want dan kan Suarez op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat Pellegrini snel is over zijn oordeel is wel iets wat zeker is.

Of hij had Suarez een fax kunnen sturen... Wel onzinnig dat trainers die de slagen van de zweep kennen, nu gaan reageren op geruchten. Dat moet Pellegrini beter niet doen, zeker als ervaren man.

Ik denk dat Koeman bang voor Suarez is, de kans dat hij gaat bijten na het slechte nieuws is groot en dan kun je beter niet in de buurt zijn....
Maar wat is er eigenlijk waar van al het nieuws, elke krant/site wil het smeuïgste verhaal hebben in deze dynastie.
Is het werkelijk zo gegaan, ik weet het niet.
En het gekke is dat alle lezers zich een mening vormen terwijl ze het gewoon niet weten.
Dit is de mentaliteit van iedereen tegenwoordig. We kotsen onze mening uit terwijl we de werkelijke feiten niet kennen.
Maar ja..., het is een ingeslagen weg die we niet meer gaan veranderen, leve de media!!!!

Gebrek aan respect??? Ga eens in amerika kijken bij de NFL. Part of the business is het. Spelers krijgen alles voor elkaar en ze hebben privileges en willen het hoogste salaris. Als ze niet presteren hoor je journalisten ook niet gebrek aan respect dat ze slecht presteren. Of ligt het dan ook aan mensen die hun geen respect geven.

wat ik vreemd vind, is dat iedereen weet hoe het is gegaan zonder dat ze er bij zijn geweest. Waar vuur is, is rook. Maar we weten allemaal hoe media te werk gaat. wordt vaak negatiever neergezet dan het in werkelijkheid is. Negativiteit verkoopt en positiviteit helaas niet.

28 augustus 2020 om 10:50

Klopt helemaal.. het is geen nieuws als een oud omaatje haar portemonnee heeft gepakt om een snoepje te kopen voor het jochie van 10.
Het is wel nieuws als dat jochie van 10 de portemonnee heeft gejat van het oude omaatje......🤔

Hoort bij de sport. Daarnaast was Suarez op vakantie, je kan hem beter direct duidelijkheid geven dan in het ongewisse laten en pas bij de eerste training het met hem bespreken. Geeft Suarez meer tijd om een nieuwe club te vinden.

Koeman had het toch nooit goed kunnen doen want Suarez wilde niet weg bij Barca en als je dan de boodschapper bent die zegt dat je moet vertrekken ben je altijd de boeman

28 augustus 2020 om 12:01

Ook wel typerend voor dit incapabele bestuur dat ze achter Koeman schuilen. Een beetje bestuurder had dit zelf opgelost zodat de trainer met een schone lei kan beginnen. Ik kan er met met m'n verstand nog steeds niet bij dat Koeman zich door dit bestuur heeft laten piepelen.

28 augustus 2020 om 12:03

inderdaad maar Koeman wil al heel zijn trainerscarriere zo graag bij Barca werken dat hij zich hier dan maar voor laat lenen. als hij faalt zal het iig niet aan zijn motivatie liggen want hij houd echt van die club

Dat is dus het probleem met Zuid-Europeanen. Soms moet je direct zijn om harde beslissingen te kunnen nemen. Dat kunnen ze niet en daarom rijst hun staatsschuld de pan uit.

Tja, het is maar wat je fijner vindt. Mij zou het persoonlijk echt niet uitmaken als mijn baas mij zou vertellen dat ik weg mag via de telefoon. De boodschap is hetzeflde: ik moet weg. Ik zie het probleem dus niet echt. Wat had Koeman nog meer kunnen zeggen tegen Suarez? Je bent een geweldige spits, je hebt veel voor ons betekend, je vind vast nog een leuke club, klaar. Daar heb je geen half uur voor nodig.

Ik vind het toch altijd knap hoe de media precies weet wie met wie belt en hoelang de gesprekken duren. 1 journalist kan dit zomaar zeggen en als alle kranten en nieuws sites het overnemen is het gelijk de waarheid natuurlijk. Volgens mij hebben zowel Suarez en Koeman hier nog niks over gezegd.

28 augustus 2020 om 12:56

En vergeet niet dat ze ook vaak weten waar de gesprekken over gaan. Dan moet of de speler of de trainer dit doorvertellen en dat lijkt me sterk.

Ik begrijp niet zo goed waar meneer Pellegrini zich mee bemoeit. Hij lijkt José Mourinho wel. Ik vind het netjes dat Koeman direct na zijn aanstelling de spelers, die allemaal op vakantie waren is gaan bellen om ze duidelijkheid te verschaffen. Natuurlijk zou Koeman dat ook anders hebben gedaan als de betreffende spelers dagelijks contact met Koeman hadden gehad, maar dat is nu eenmaal door de vakantietijd niet zo. Het was min of meer toeval dat Messi dicht bij Barcelona op vakantie was en zijn vakantie wilde onderbreken voor een gesprek met Koeman. Maar nogmaals en in de eerste plaats; laat die Pellegrini zich even lekker met Real Betis gaan bemoeien.

Nou, ik denk niet dat Koeman het gaat volhouden. Hij heeft alles en iedereen tegen zich. Wie tegen de koning Messi is is tegen de hele natie.

Gelukkig is deze trainer zo sjiek om dit in de media kenbaar te maken. Je weet niet hoe het gegaan is of met welke reden dit gedaan was en als trainer van een andere club moet je er helemaal buiten houden.

Iedereen weet dat pellegrini hier een punt heeft maar ja Koeman is een Nederlandse coach dan mag niemand hem kritiek geven moest dat geen Nederlandse coach zijn dan was het geen probleem geweest ik heb dat vaak ondervonden hier men moet gewoon eerlijk beoordelen zonder die bril van nationaliteit op te zetten

Er wordt al aan de poten van Koeman gezaagd voordat hij überhaupt begonnen is.. Schandalig eigenlijk, wanneer je beseft dat alles vanuit de media komt en zowel koeman als suarez nog niet hebben bevestigd dat het zo is gebeurd. Nee die pellegrini die zou zoiets nooit doen, dat is namelijk een echte gentleman. Echt bizar dat er nu al karaktermoord wordt gepleegd op Koeman... Ik ben er van overtuigd dat Koeman de juiste man op de juiste plek is nu. Barca heeft gigantisch veel baat bij doorselecteren, dat roepen wij met zn allen al jaren. En als Messi daar geen deel van uit wil maken dan is dat eeuwig zonde, maar een gezond elftal zonder messi is voor Barcelona beter dan een verrot elftal met Messi. Dat hebben de laatste paar jaren wel bewezen denk ik.

Mensen vergeten even dat door de corona stop alles dichterbij op elkaar zit en over 2 weken begint nieuwe seizoen weer. Hij heeft weinig tijd en hij heeft heel veel druk op zijn schouders. Suarez was op vakantie en als jij binnen 2 weken jou team ready moet hebben. Dan snap ik wel dat je dat via de telefoon doet.

Als mensen dit niet begrijpen ik hoop dat je werkgever je een keer belt en zegt je hoeft niet meer te komen zonder een goede reden ... Kijken hoe je je dan voelt

28 augustus 2020 om 14:25

99 procent van ons heeft geen miljoenen op de bank staan. Suarez hoeft namelijk geen dag meer in zijn leven te werken. En ja, ik doe zelf niet graag aan die argumenten dat rijke mensen het beter hebben. Maar je ziet zelf wel dat dit niet te vergelijken is.

Na de 8-2: er moeten veranderingen komen en snel. Koeman bezig met veranderingen: dit is echt niet respectvol, hoor. Mensen anno 2020...

het is ook respectloos om zo iets door de tel te doen dat betuigt van weinig ballen

Koeman heeft Barcelona de Cl bezorgd en heeft zijn sporen als trainer verdient. Laat hem lekker zijn ding doen ipv goedkoop via de media een collega afvallen.

Niet handig Ronald. Of is er sprake van overmoed? Met zo'n attitude kan het snel gebeurd zijn.

Slecht nieuws direct brengen. Dan kan iedereen door. Is respectvoller dan het niet doen en iemand laten banken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

35 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren