‘Tagliafico en Gosens concurreren om transfer naar Premier League’

Vrijdag, 28 augustus 2020 om 07:55Yanick Vos • Laatste update: 08:29

Leicester City heeft Ben Chilwell voor circa 56 miljoen euro verkocht aan Chelsea en de club gaat de transfermarkt op voor een nieuwe linksback. Volgens Sky Sports hebben the Foxes twee kandidaten op het oog: Nicolás Tagliafico en Robin Gosens. De Premier League-club heeft echter geen haast, waardoor een transfer mogelijk pas tegen het einde van de transferperiode tot stand komt.

Ajax-back Taliafico en Gosens van Atalanta staan hoog op het wensenlijstje van manager Brendan Rodgers. Sky Sports meldt dat zowel Ajax als Atalanta vasthoudt aan een vraagprijs van ongeveer 45 miljoen euro. Nederlandse media meldden eerder echter dat Tagliafico voor 25 miljoen euro kan vertrekken. Met de Argentijn is vorig jaar de afspraak gemaakt dat de club zou meedenken bij een transfer wanneer hij nog een jaar in Amsterdam zou blijven. Mocht een club zich melden voor Tagliafico en hij de stap wil maken, is Ajax bereid om hem voor het afgesproken bedrag te laten gaan.

Ben Chilwell is de nieuwe linksback van Chelsea

Tagliafico zou ook andere opties hebben. Naar verluidt staat hij ook op het lijstje van Barcelona, terwijl een onbekende Duitse club eveneens interesse zou hebben. Hoewel de komst van een nieuwe linksback de prioriteit heeft van Leicester, zet Rodgers geen druk achter de transfer. Met Christian Fuchs heeft hij al een ervaren linksback in huis, terwijl de talentvolle back Luku Thomas eerder deze week nog zijn handtekening zette onder een nieuw langdurig contract. Als gevolg van het coronavirus is de transferwindow in de Premier League later van start gegaan. Op 5 oktober sluit de Engelse transfermarkt.

Tagliafico wordt in Italiaanse media in verband gebracht met Napoli. Spazio Napoli deed derhalve navraag bij Ricardo Schlieper, zaakwaarnemer van de Argentijns international. “Contact met Napoli? Daar is niets van waar. Er is geen contact geweest met hen”, zegt hij. Contact met een Engelse club is er al wel geweest, al is er van een akkoord geen sprake. “De markt is dit jaar erg onvoorspelbaar door het coronavirus. Er is nog een maand te gaan. We gaan zien wat er gebeurt, maar Nico wil Ajax graag verlaten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Ik ben vooral benieuwd hoe Gosens/Hateboer het zouden doen in een 4-mans defensie. Onder van Gaal in Brazilië leken onze verdedigers ook de Maldini’s van de wereld.

28 augustus 2020 om 08:58

Jammer dat ze het niet hebben kunnen vast houden bij hun club, waren ze 5 CL titles rijker net als Maldini on: het probleem is dat Gosens en Hateboer bij Atalanta meer als vleugelmiddenvelders worden gebruikt dan dat ze echt back staan. Ik denk dat er een wezenlijk verschil in zit. Maar is te proberen waard. NL heeft namelijk geen backs lopen momenteel die het veel beter doen

28 augustus 2020 om 09:12

Haha helaas is dat inderdaad niet gelukt. Wat een speler, Maldini!!
Dat is inderdaad precies wat ik bedoel, de focus en energie ligt bij Atalanta op die positie voornamelijk in het aanvallende deel. Ben vooral benieuwd of ze verdedigend hun mannetje zullen staan.

28 augustus 2020 om 11:12

Op rechts hebben we genoeg talent rondlopen met als nummer een voor mij Dumfries, op links is dat helaas minder. Je ziet ook wel vaak dat de linksback sowieso als vleugelmiddenvelder gebruikt werd bij Nl11 omdat veel tegenstanders 442, 532 ofzo spelen. Een Ake kan daar ook goed terecht vind ik en hopelijk ontwikkelen spelers als Haps en Wijndal zich nog tot goede spelers. Zolang een back zijn taken uitvoert en er veel andere kwaliteit op het veld staat hoeft het geen superlinksback te zijn die persen de hele flank bestrijkt.als ik Tagliafico was zou ik niet naar Leicester gaan, leuke club maar niet veel zekerheid voor de lange termijn om in de top te blijven.

28 augustus 2020 om 11:38

''een Ake kan daar ook goed terecht vind ik '' - Maar een Ake is toch juist in de verste verte niet zo'n type vleugelmiddenvelder? Of bedoel je het als een verdedigende back; ja, dan kan het. Maar is ook niet ideaal.

28 augustus 2020 om 12:26

Ik weet niet welke talenten jij op rechts ziet die nu al goed genoeg zijn. Vind zelf Dumfries he-le-maal niks. Hij kan een beetje aanvallen. Maar verdedigend komt die jongen zo zwaar tekort. Zo vind ik hetzelfde bij Mazraoui.

28 augustus 2020 om 09:12

Blind deed het prima, maar Janmaat en Verhaegh werden al snel afgelost door Kuijt.

28 augustus 2020 om 09:16

Kan me niet eens meer herinneren dat die Verhaegh überhaupt bij de selectie zat

28 augustus 2020 om 10:11

Blind als back zetten is erkennen dat je eigenlijk geen backs hebt lopen. En blind is zo traag als wat, dus totaal niet geschikt.

28 augustus 2020 om 10:31

Blind heeft een prachtige carriere ondanks zijn gebrek aan snelheid. Ik zou hem echter niet in de basis zetten bij Oranje. Als je drie wereldverdedigers hebt dan zou ik die alle drie opstellen en 3-5-2 spelen. Hierdoor zou ik automatisch Gosens (als ie wil) en Hateboer oproepen voor de wingbacks of wing midfielders (wat je wilt) De vijf die bij mij altijd zouden spelen zijn de Vrij, de Ligt, van Dijk, Wijnaldum en de Jong. De rest moet er omheen gebouwd worden.

28 augustus 2020 om 09:20

@fcvoetbal23 in bijna al die wedstrijden werd er rond de rust al gewisseld naar een 4 mans verdediging omdat er anders niks gecreeerd wrd.

28 augustus 2020 om 11:16

Hahaha vind het wel een goeie😂 maldini’s, maar ze waren in 2014 echt top, te bedenken dat van Dijk en de Ligt nog niet eens meededen

Sky Sports is wel een zeer betrouwbaar medium als het aankomt op transfers. Ik zou het buitengewoon slim van Ajax vinden om in te spelen op het hoge transferbedrag dat Leicester heeft ontvangen voor Chilwell. Geld binnenharken!

28 augustus 2020 om 08:42

Als je teveel geld vraagt schakelen ze natuurlijk ook sneller door. 25 miljoen vraagt Ajax dacht ik, prima bedrag.

28 augustus 2020 om 12:08

Ajax zal, naast Leicester, wellicht meerdere opties hebben. Ik zie hem overigens wel naar Leicester vertrekken voor +30mio. Als dat snel gebeurd heeft Overmars nog tijd genoeg om een vervanger binnen te hengelen (Wijndal?)

28 augustus 2020 om 08:43

Dat zit er volgens mij niet in voor Ajax. Ze hadden juist de afspraak dat het transferbedrag op 25 miljoen zou liggen. Denk dat dit ook ervoor kan zorgen dat Ajax vaker spelers kan behouden omdat ze mee willen denken voor een volgende stap en dus een minder hoog bedrag vragen. Eveneens als bij onana en Ziyech.

28 augustus 2020 om 08:53

Dat is allemaal speculatie vanuit de media. Er is een afspraak maar niemand weet hoeveel dat is. Ajax maakt dat namelijk niet bekend. Dit is gewoon allemaal giswerk van media heeft niets met de realiteit te maken.

28 augustus 2020 om 09:16

Echt hè, bij De Ligt was ook zogenaamd 50 miljoen afgesproken

28 augustus 2020 om 10:39

Volgens mij is het algemeen bekend dat het 25 miljoen is. Dit is door zeer betrouwbare media genoemd. Kijk naar bijv Ziyech. Dat was ook duidelijk dat het 44 miljoen werd. Eveneens bij de ligt waar het 75 miljoen werd. Toegevoegd: ik las net dat Ajax 40 miljoen vraagt. Of dat betrouwbaar is weten we natuurlijk ook niet. Maar als Ajax ‘mee zou denken’ is 40 miljoen natuurlijk een absurd hoog bedrag.

Om eerlijk te zijn vind ik dat Nico te laag inzet wanneer hij zou kiezen voor een overstap naar Leicester. Ik denk dat hij niet zou misstaan in de basis bij een topclub dat mee strijdt om te prijzen, maar ik vind ook Leicester geen stap omhoog t.o.v. Ajax. Voor Goossens zou ik het wel weer een hele mooie stap vinden!

28 augustus 2020 om 09:07

Leicester geen stap omhoog t.o.v. Ajax? Het was wel de nummer 5 van de Premier League afgelopen seizoen. Ajax is een mooie club maar dan zit je wel vast aan een waardeloze competitie. “Spelen om de prijzen” vind ik zo een dooddoener. Ik denk dat buiten Nederland iedereen liever 5de in de Premier League wordt dan een Eredivisieschaal of KNVB beker winnen. Zowel financieel, sportief als prestige. Daar doen die 6 potjes van Ajax per jaar in de CL groepsfase niets aan af. En dan noem je van Atalanta naar Leicester wel een mooie stap? Heb je het hele jaar alleen naar de Mickey Mouse League gekeken?

28 augustus 2020 om 10:35

Inderdaad. Leicester is ten opzichte van Ajax geen enorme stap omhoog. Het constante hysterische romantiseren van elke Engelse club is erg overdreven. Dat zien we hier wel vaker, als een speler van pakweg PSV of Ajax vertrekt naar een laagvlieger in de Premier League is dit zogenaamd een stap omhoog. Dit is het echter niet. In het geval van Tagliafico zou hij moeten gaan voor een club waar hij ook echt kan spelen om de grootste prijzen, dus de landstitel en wellicht ook de CL. In die categorie valt Leicester simpelweg niet, ondanks hun fantastische prestatie van een paar jaar geleden. Vergeet ook niet dat Tagliafico momenteel 27 is, die gaat dus over twee jaar niet nog eens een grote transfer maken. Dit is het moment voor hem om de laatste stap te zetten in carrière. En dan teken je niet voor een team dat misschien volgend seizoen 6e of 7e wordt in de Premier League.

28 augustus 2020 om 11:04

@Dejan. Alsof Manchester City, Chelsea (hebben net Chillwell gekocht) en Liverpool op Tagliafico zitten te wachten. Die jongen gaat of spelen om de plekken 4-7 in de PL of hij gaat naar een mindere competitie. En hoezo is een PL club voor spelers van PSV of sommigen van Ajax geen stap omhoog? Locadia, Bergwijn etc. hebben moeite om het tempo bij te houden. Ik moet nog maar kijken hoe Veltman het gaat doen bij Brighton.

28 augustus 2020 om 11:10

Voor welk team zou Nico dan moeten tekenen? De interesse valt tot nu toe volgens mij erg tegen want je leest er niet veel over. Jij doet net of Nico bij de beste backs ter wereld hoort maar dat is niet zo.. op basis van wat is Nico dan zo geweldig dat hij bij de absolute top hoort? Afgelopen jaar door de nummer 8 en 9 van Spanje uit Europa geknikkerd en in de competitie was het de laatste maanden ook meer dan belabberd. Stond constant uit positie waardoor hij dit weer moest compenseren met (domme) overtredingen. Leicester is gewoon een mooie club die vaak topspelers aflevert aan grote clubs. De nummer van de PL die bijna heel het seizoen in de top 3 hebben gestaan en mede door blessures niet in de top 4 eindigden. En dan wordt gezegd dat het vanuit Atalanta wel een stap omhoog is terwijl Atlanta gewoon meedeed om het kampioenschap in de Serie A en op een haar na de halve finale CL miste. Jij doet net of Nico zomaar ff bij City, liverpool, barca of bayern kan tekenen..

28 augustus 2020 om 09:09

Dan sla je de plank redelijk mis, Leicester is inmiddels wel een stabiele club in Engeland die dit jaar gewoon 5e zijn geworden. Leveren ieder jaar goede voetballers af die naar topclubs vertrekken (kante, Drinkwater, Mahrez, Maguire, Chillwell) en spelen attractief voetbal. Daarnaast is wekelijks 2x Premier League een heel ander niveau dan af en toe een leuke topper in de Eredivisie of Europees potje. Als je daar speelt is het wekelijks vol gas. Verder slaat het kant noch wal dat je dit voor Gosens wel een goede stap vindt en voor Tagliafico niet. Atalanta is 3e geworden in een veel sterkere competitie kwartfinale CL waarin Gosens zich prima staande hield. Nico is 27, Gosens 26. Beiden kunnen alsnog ooit een volgende stap zetten naar een echte topclub als ze goed presteren bij Leicester.

28 augustus 2020 om 09:12

Leicester is qua niveau op alles, op de CL na, een stap hoger dan Ajax. Spelen in de subtop van de Premier League, grootste competitie ter wereld. Je denkt toch niet serieus dat Ajax kan concurreren met Leicester City in het halen van spelers?

28 augustus 2020 om 09:22

Leg me eens uit waarom Leicester geen stap omhoog is vanuit Ajax, maar wel ten opzichte van Atalanta? Op basis van prestaties lijkt me dat sterk.

28 augustus 2020 om 09:26

Idd. Zonder een (in mijn ogen) corrupte scheidsrechter had Atalanta kampioen van Italie kunnen zijn.

28 augustus 2020 om 09:43

Corruptie was het niet. Dat waren gewoon de regels in Italië en die golden voor alle teams.

Toch blijft het opvallend dat Nico nergens de echte eerste keuze lijkt te zijn. Wie had een paar jaar geleden gedacht dat Gosens een concurrent van een basisspeler van Ajax zou zijn.

Tagliafico voor 25 miljoen (als dit klopt) of Gosens voor 45 miljoen. Ik zou het wel weten. Met die 20 miljoen doe je, Leicester zijnde, nog een mooie aankoop.

Leicester lijkt mij ook wel de top voor Nico. Het is een prima back maar ook erg druistig. Ik denk dat Nico met zijn manier van spelen veel kaarten zou pakken in de PL.

Vrijwel altijd melden media dat een bepaalde speler ook voor een bepaalde prijs weg mag. In ieder geval als het gaat om Ajacieden me een vertrekwens. Ik denk echter niet dat Marc Overmars aan de media laat weten hoe hoog dat bedrag is want dat zou zakelijk gezien m.i. wel heel dom zijn. Op zijn positie is het niet de bedoeling dat er cadeautjes worden weggegeven. Ajax zegt de spelers slechts toe mee te willen denken en werken aan een transfer ondanks een doorlopend contract maar nauurlijk zal Overmars een marktconforme prijs willen zien. Ik kan mij daar weer wel voorstellen dat Overmars o.m. ook kijkt naar het transferbedrag dat eerder voor zo'n speler is betaald.

28 augustus 2020 om 11:40

Maar er zijn inmiddels toch al meerdere, betrouwbare, berichten geweest dat het om en nabij 25 miljoen is? Tuurlijk brengt Ajax dat niet zelf naar buiten, maar bij meerdere spelers (ziyech recentste voorbeeld) is dat zo gegaan.

Tagliafico zou er naar mijn mening goed aan doen om te wachten op een betere club dan Leicester. En hetzelfde geldt eigenlijk voor Gosens. Laatstgenoemde heeft een fantastisch seizoen gedraaid met Atalanta. Waarom zou je dan tekenen voor een team dat geen CL speelt en hoogstwaarschijnlijk het erg lastig gaat krijgen om überhaupt de top vier te behalen? Dan kun je beter bij Atalanta blijven, die spelen aankomend seizoen weer CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Ç. SöyüncüVerdediger40
H. BarnesMiddenvelder40
J. MaddisonMiddenvelder40
W. NdidiMiddenvelder40
Y. TielemansMiddenvelder41
K. IheanachoAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

2 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren