Goed nieuws voor Koeman: Liverpool hakt knoop over Wijnaldum door

Donderdag, 27 augustus 2020 om 21:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:31

Liverpool is definitief niet van plan om Georginio Wijnaldum een nieuw contract aan te bieden, zo verzekeren Engelse media donderdagavond. Onder meer The Telegraph sluit niet uit dat de 29-jarige middenvelder zelfs deze zomer al van de hand zal worden gedaan, om een nog enigszins redelijke transfersom te kunnen opstrijken. Daarmee kan men bijvoorbeeld de zeer waarschijnlijke komst van Thiago Alcantara mee bekostigen.

Volgens de laatste berichten blijft Wijnaldum een belangrijke kracht voor manager Jürgen Klopp zolang hij speler van Liverpool is. De Merseyside-club zou echter van mening zijn dat men reeds het maximale resultaat en rendement heeft behaald uit de beslissing in juli 2016 om de Oranje-international voor dertig miljoen euro van Newcastle United over te nemen. Liverpool won sindsdien de felbegeerde landstitel, de Europese Super Cup, de Champions League en het WK voor clubteams.

Liverpool ziet een situatie à la Adam Lallana of Daniel Sturridge naar verluidt niet zitten. De twee verlieten Anfield met een transfervrije status op zak, maar wél met een belangrijk verschil: beiden waren al back-ups bij Liverpool alvorens ze hun laatste contractjaar ingingen. Met Curtis Jones, Naby Keïta en mogelijk ook Thiago denkt Liverpool het eventuele vertrek van Wijnaldum goed te kunnen opvangen.

Wijnaldum werd eerder in verband gebracht met Barcelona, waar Ronald Koeman binnenkort zijn eerste training gaat leiden. Er werd beweerd dat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal de middenvelder zou hebben laten weten dat hij niet bij Liverpool moest bijtekenen, maar dat komt niet overeen met de berichten in Engeland. De vraag is nu welke vraagprijs Liverpool zal hanteren voor de middenvelder, die ongeveer 95.000 euro per week verdient.

Spaanse media schatten in dat Liverpool inzet op minimaal 20 à 25 miljoen euro voor het nog een jaar doorlopende contract. Dat is een enigszins schappelijk bedrag voor Barcelona, zeker nu men hard op weg is om ruimte te maken in het salarishuis. Wijnaldum speelt sinds medio 2016 op Anfield en heeft tot op heden 186 wedstrijden gespeeld voor de Engelse landskampioen, met 19 goals en 16 assists als resultaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door dnsdkr)

Ik vind het ergens wel begrijpelijk, maar het is toch behoorlijk ondankbaar van Liverpool dat hij geen nieuw contract aangeboden krijgt. Hij was belangrijk voor Liverpool bij het behalen van al die prijzen.

27 augustus 2020 om 21:28

Hij wilde zelf niet verlengen

27 augustus 2020 om 22:12

Dat is niet zo. Hij wachtte Liverpools actie af. Die is er niet gekomen.

27 augustus 2020 om 22:25

Hij wou toch een langer contract dan dat hij nu voorgesteld kreeg? Zou het wel jammer vinden voor hem maar het is zijn keuze uiteindelijk. Hoop dat hij binnen de PL blijft. Waarschijnlijk kan hij wel naar Arsenal of een gelijkaardige club. Of naar Chelsea, want daar verzamelen ze middenvelders blijkbaar. City zou eigenlijk perfect zijn voor hem, beetje tussen bank en basis hangen.

28 augustus 2020 om 09:06

Er is nimmer verlenging aangeboden.

27 augustus 2020 om 21:28

Je moet als club natuurlijk hard zijn op sommige momenten. Als je als club stappen wilt zetten en je denkt dat bepaalde spelers daar niet in passen, dan moet je die gewoon laten gaan. Wel op een respectvolle manier natuurlijk.

27 augustus 2020 om 21:43

Wijnaldum was alleen nog altijd een belangrijke speler. Een speler als Keita heeft hem bijvoorbeeld niet uit de basis kunnen spelen. Aan de andere kant moet je ook niet te lang met dezelfde spelers doorgaan en kun je nu nog aardig wat geld voor hem krijgen.

27 augustus 2020 om 21:43

Met Thiago schijnen ze te denken een betere te kunnen aanschaffen lijkt het wel.

27 augustus 2020 om 21:54

Echter moet Thiago concurreren met de positie van Fabinho, in dezelfde soort rol speelt hij namelijk ook bij Bayern. Ik snap dus niet helemaal hoe men de eventuele transfer van de Thiago 1 op 1 koppelt met een vertrek van Wijnaldum. Beide spelers zijn ontzettend verschillend als het gaat om type spel. Wijnaldum heeft bijvoorbeeld veel meer diepgang en koppelt een goede techniek met een ongekend loopvermogen. Dit terwijl Thiago meer de passer is met een beter inzicht. Kwa niveau zeer aan elkaar gewaagd maar zoals gezegd, heel erg anders in type.

27 augustus 2020 om 22:10

Jij vindt hem echt beter maar waar baseer je dat op? Goed vergelijken is namelijk niet mogelijk. Is gewoon onderbuik omdat je hem onlangs in de CL hebt zien schitteren, maar ook Wijnaldum heeft topteams geslacht op het allerhoogste niveau. Kijk maar eens naar de stats pagina van Wijnaldum op lfchistory. Als je ziet tegen welke teams die man heeft gescoord op cruciale momenten.. Wijnaldum is een big game player.

27 augustus 2020 om 22:31

Vind Thiago persoonlijk ook een betere voetballer. Echter is Wijnaldum imo de betere teamspeler en juist wat het spel van Klopp bij Liverpool ontzettend nodig heeft. Met Thiago komt er meer voetbal in de ploeg echter ook een stuk minder fysiek, arbeidsethos en tactisch inzicht. Misschien kiezen ze nu meer voor de eerste variant. Dat kan en mag.

27 augustus 2020 om 23:30

Met thiago zorg je ervoor dat je een creatieve voetballende middenvelder haalt, eentje die je nog niet hebt. Terwijl je met Henderson, Fabinho, Keita en Ox al genoeg lopers hebt.

27 augustus 2020 om 22:56

De dankbaarheid zit ‘m meer in de hoge salarissen die spelers verdienen. In het voetbal werkt het zo. Zelfs op je werk. Zou Thiago ook liever op die plek hebben. Mooie kans voor Gini voor een laatste avontuur!

27 augustus 2020 om 23:36

Wijnaldum wilde wachten met het verlengen van zijn contract. Hij kan nog 1 keer een klapper maken maar Liverpool kan ook nog maar 1 keer aan hem verdienen. Dus ik begrijp Liverpool wel. Volgend jaar loopt hij anders transfervrij de deur uit.

28 augustus 2020 om 00:40

Zeg je op basis van dit bericht? Er ligt een contract klaar voor Wijnaldum en hij hoeft alleen nog te tekenen zeggen de beter geinformeerde liverpool reporters.....

28 augustus 2020 om 09:08

En dat is dus de andere kant van het moderne voetbal. Clubs kijken ook niet wat een speler betekend heeft maar zijn zakelijk, kil en hard aangaande hun transferbeleid. Spelers die, al dan niet transfervrij, weg willen wordt vaak een gebrek aan clubliefde en dankbaarheid verweten. Maar het is tegenwoordig echt wederzijds.

27 augustus 2020 om 21:45

Barcelona heeft op dit moment meer aan een speler als Wijnaldum dan aan een speler als Thiago. Liverpool misschien ook wel. Keita heeft Wijnaldum eerder ook niet uit de basis kunnen spelen.

27 augustus 2020 om 21:50

Nee man. Wijnaldum kan niet tippen aan thiago. Wijnaldum bij brca gaat niet veel oplossen tenzij koeman de cruijf filisofie achter zich laat en heel anders gaat spelen. Ongeacht of je barca bent of liverpool als je kan kiezen tussen thiago of wijnaldum moet je altijd thiago kiezen

27 augustus 2020 om 22:19

Dan heb jij niet goed opgelet tijdens de afgelopen seizoen. Thiago is sws al een totaal andere speler dan Gini. En thiago is toch veel meer geblesseerd geweest in de afgelopen seizoenen dan Wijnaldum. En los daarvan speelt Thiago pas echt goed in 1 rol en op 1 positie. Dat kan je van Wijnaldum toch echt niet zeggen.

Hoe vaak Gini niet een belangrijke goal, pass of interceptie heeft gepleegd waardoor de wedstrijd kantelde in het voordeel van Liverpool, dat zijn feiten die je al weet. Bij thiago moet dat je allemaal maar afwachten. Net zo of hij blessure vrij blijft in de Engelse competitie en al die wedstrijden.

Ik verwacht dat hij zeer, maar dan ook zeer gemist gaat worden wanneer hij vertrekt.

27 augustus 2020 om 22:36

Dat wijnaldum op meer posities uit de voeten kan maakt hem geen haar beter. Sergi roberto kan ook op meer posities uit de voeten dan thiago alcantara. Zijn broertje rafinha kan ook op meerdere posities uit de voeten. Thiago is een klasse apart. Ook het makkelijke vertrek van thiago en co mogen rossel en bartomeu op hun conto schrijven.

27 augustus 2020 om 22:53

Dat is appels met peren vergelijken. Thiago is meer een spelverdeler, een passers en wedstrijd opensplijter, kortom meer voetbal in de ploeg.
Gini kan dat ook maar wel in mindere maten. Gini daarin tegen heeft meer fysiek, meer power en in staat defensief zijn mannetje te staan. Maar ook aanvallend ingestelde loop acties te maken. Zodat er meer ruimte komt voor de andere spelers die aanvallende intenties hebben. Hij kan tackelen, in de combinatie spelen, aanvallen en verdedigen. En zijn passes zijn er ook. Wat wil je nog meer ?

27 augustus 2020 om 23:13

Het boeit mij niet dat ze anders zijn. Ik vergelijk niet een middenvelder met een verdediger hier. Het zijn allebei middenvelders en thiago is veel beter in wat hij doet dan wijnaldum in wat wijnaldum doet.

27 augustus 2020 om 23:20

Thiago, Busquets, De Jong... stel ze samen op en je hebt nog geen uitgebalanceerd middenveld. Deze spelers zijn niet complementair. Barcelona heeft een ander type middenvelder nodig.

27 augustus 2020 om 23:39

@dr. Phil Dit is nou een goeie analyse van de twee spelers. Dat zie ik maar zelden hier op VZ. Mensen roepen maar wat vanuit emotie. Ik ga je volgen.

28 augustus 2020 om 01:01

@boca ik ben ook niet meer van mening dat busquets en de jong samen moeten spelen. De jong puig en thiago. Is meer gebalanceerd alleen moet frenkie niet te veel opstormen.

28 augustus 2020 om 04:42

Bf1994, buiten dat dit natuurlijk wel heel kort door de bocht is (alsof er maar één rol/taak is voor middenvelders), vraag ik me af of er spelers zijn die beter doen wat Gini doet. Zelfs als je zijn rol tot het minimale reduceert (een box-to-box speler), kan ik zo 123 geen betere speler bedenken.Moet ik wel de lichte nuance bij aanbrengen dat ik de laatste twee jaar geen ander internationaal voetbal heb gezien dan de EL, CL en interlands met/tegen Oranje. Kan dus zo zijn dat ik spelers onder mijn radar zijn gevlogen of dat Gini er enkel staat in de grote wedstrijden.

Zou jammer zijn als Wijnaldum verkocht wordt door Liverpool omdat hij er schijnbaar niet uitkomt rond zijn contract. Want hij zit naar mijn mening perfect op zijn plek bij Liverpool: speelt veel, is vrij belangrijk, wordt enorm gewaardeerd en is enorm geliefd en de afgelopen jaren is Liverpool (in mijn ogen dan) echt wel gegroeid naar 1 van de 3 beste teams van de wereld. En eerlijk gezegd betwijfel ik of hij zo'n vergelijkbare situatie kan krijgen bij een andere club.

28 augustus 2020 om 06:34

Dit dus. Kijk hoeveel minder hij altijd was bij Oranje, omdat het systeem niet zo nauw op zijn speelstijl aansloot als dat van Liverpool. En dan gaan mensen hem nota bene naar Barça toeschrijven...

28 augustus 2020 om 08:48

Ik vond hem onder Koeman vaak juist één van de uitblinkers bij Oranje, dus de laatste jaren vond ik hem zeker niet tegenvallen. Wel ben ik van mening dat hij overbodig is bij Barcelona. Met Vidal zijn ze net een zelfde soort voetballer naar de uitgang aan het werken, dan zie ik liever dat er een jongere speler naar binnen halen. Wijnaldum is immers ook al aardig op leeftijd. Als je dan toch wat loopvermogen aan je middenveld wilt toevoegen zou ik eerder voor Donny vd Beek gaan, die gezien zijn leeftijd nog jaren te gaan heeft.

28 augustus 2020 om 09:24

Alleen Vidal heeft zijn leeftijd niet mee, waar Wijnaldum nog een paar jaar mee kan gaan.

28 augustus 2020 om 17:06

Maar zoals Lucas dus zegt, dan kun je ook voor een jongere speler met loopvermogen gaan. Als je verjongt, verjongt dan ook. En kom niet weer met een dertiger.

Ik vind dit echt schandalig van Liverpool. Dit is een van je drijvende krachten die je o.a. de champions league heeft gegeven en daar ga zo mee om? Lekker vertrekken Gini!

27 augustus 2020 om 21:28

Hij wilde zelf al vertrekken

27 augustus 2020 om 21:32

Liverpool doet wat Barca 2 jaar geleden al had moeten doen. Doorselecteren en verder. Zo blijf je aan de top.

28 augustus 2020 om 09:43

Heerlijk doorselecteren naar een Thiago, een speler die ongeveer even oud is. Dat is nog eens verjongen en zorgen dat de ploeg niet veroudert. Wel even de feiten erbij graag. Gini kan nog prima 2-3 jaar mee en paste perfect in het spel van Liverpool. Met alle respect, maar het middenveld van Liverpool moet het vooral van hard werken en kracht hebben, met Gini valt daar een hele belangrijke factor weg, een factor die Thiago niet terugbrengt.

27 augustus 2020 om 21:41

Wijnaldum is inderdaad een van de drijvende krachten in de afgelopen jaren bij Liverpool geweest en heeft zeker een aandeel in de successen gehad, maar is natuurlijk nooit zo groot van impact geweest als pakweg van Dijk, Alisson, Salah, Manã©, etc. Maar ik snap wat je bedoeld, maar zoals Lemmy75 aangeeft is dit ook wel een beetje doorselecteren. Of het dan handig is om Wijnaldum te vervangen voor Thiago en dat als doorselecteren te zien, is de tweede vraag, aangezien Thiago 29-jaar is en Wijnaldum 30-jaar is. Maar Bayern Mã¼nchen doet dat ook al jaren op deze manier. Spelers als Hummels, Vidal, Schweinsteiger (clubicoon zelfs), Mandzukic (had in beide seizoenen een belangrijk aandeel in de landstitel en scoorde in de CL-finale 12-13, maar daar kwam wel Lewandowski voor terug), Gomez, etc. zijn meerdere seizoenen of zelfs hele lange periodes hele belangrijke spelers voor Bayern geweest maar die werden uiteindelijk allemaal vervangen voor jongere spelers.

28 augustus 2020 om 02:59

Wijnaldum is 29 pas in november 30 . Ze zijn dus bijna zelfde leeftijd . En al was hij al wel 30 , je bent met 30 niet ineens afgeschreven.

28 augustus 2020 om 04:46

Wat jij, maar ook ook rochester, wel even vergeet is het mentale aspect. Iets wat vaak erg onderschat wordt. Doorselecteren is niet alleen op leeftijd. Een vertrouwde omgeving kan leiden tot gemakzucht, net als een nieuw iemand toevoegen aan je team kan leiden tot nieuwe impulsen.
Nu zie ik dat eerste niet snel gebeuren bij Wijnaldum, maar voor het tweede punt zou je, bij wijze van, zelfs kunnen doorselecteren met een Ibrahimovic.

27 augustus 2020 om 21:59

Hoezo is dit nou weer schandalig van Liverpool. Ze zijn juist slim bezig door een speler van 30 nog voor enige waarde door te verkopen (waarschijnlijk aan Barcelona). Hij is nou weer niet zo'n grote Anfield legende dat hij zijn carrière daar dient af te sluiten. Doorselecteren en nieuw vers bloed binnen halen is de sluitel naar succes. Hiervoor werd Alex Fergusen juist geprezen. Daarnaast ziet Liverpool ook wat er kan gebeuren als je de oude garde te lang een nieuw contract blijft geven (barcelona).

27 augustus 2020 om 22:25

Whahaha kom op goos. Ff een reality check mate! De landstitel als drager en motor van dit team? Sws een legend. Geloof me in liverpool wordt hij op handen gedragen. En Henderson dan? Die is ook op leeftijd en Milner? Keita zou hem toch ook ff uit de basis spelen. Maar is nog niet een van de eerste die klopp op het wedstrijdformulier zet. Gini wel.

Maar goed, hij heeft alles gewonnen wat er te winnen viel. Mooie uitdaging om naar Barcelona te gaan. Liverpool ging pas draaien toen gini kwam. Iedereen dacht dat hij het niet ging halen. Maar bestrijkt het gehele middenveld in diverse rollen. Verdedigend- controlerend- verdelend- dynamisch en als het nodig is als powerhouse naar voren. Laat thiago maar eerst blessure vrij blijven en het vervolgens maar laten zien.

28 augustus 2020 om 00:09

Zelfde gelde voor Lallana in 2016. En voor Sturridge in 2014. Een carrière kan snel gaan. Met deze coronacrisis lijkt het me niet slim om een speler van 30 een nieuw contract te bieden. Misschien daalt hij wel flink af als hij 31 is. En dan? Gaat Liverpool even zijn salaris blijven betalen 2 jaar lang net als Lallana en Sturridge? Nee dus als je sentiment aan de kant zet snap ik deze beslissing heel goed. Daarbij is Thiago ook gwn 2 klasse beter dan hem en heeft Liverpool niet zo'n type speler in hun team.

28 augustus 2020 om 03:00

Hij is nog steeds 29 . November wordt hij 30.

27 augustus 2020 om 22:13

Wijnaldum is helaas de eerste die vervangbaar is op het middenveld bij Liverpool. Ook als je ziet hier matig hij is voor het doel, dan snap ik ook dat ze hem liever zien vertrekken. Hij is gewoon net niet een top speler.

27 augustus 2020 om 22:27

Matig voor het doel? Heb veel wedstrijden gezien. Door hem krijgen firmino, salah en sane genoeg ruimte om gelanceerd te worden. Je let gewoon niet goed op, of je kijkt helemaal niet naar de wedstrijden. Daar lijkt het iig wel op.

28 augustus 2020 om 12:05

Dr. Phil, prima dat hij doet wat jij zegt. Maar het is geen complete middenvelder, hij kan niet namelijk niet afmaken. Het ziet er soms zo matig uit als hij een scoringskans met de voet krijgt of uit de 2e lijn wat probeert... Wijnaldum heeft beetje hetzelfde wat el-ahmadi had. Als jij dit niet ziet, let je zelf ook niet echt op ben ik bang. Klein beetje het idee dat mensen een Liverpool-bril hebben door 2 nederlandsers die er spelen.

27 augustus 2020 om 22:19

Waarom is dit schandalig? Niemand deed moeilijk toen Emre Can 3 aanbiedingen van Liverpool naast zich neer legde om te tekenen bij Juventus. Maar oh oh oh als een club besluit niet te verlengen een jaar voordat zijn contract verloopt dan is het hek ineens van de dam. Voor zowel club als speler is het zijn of hun goed recht om niet te verlengen. No hard feelings.

28 augustus 2020 om 00:43

Hij hoeft alleen nog te tekenen, contract ligt voor hem klaar bij Liverpool zeggen de betere reporters... succes met je conclusie

28 augustus 2020 om 03:57

Schandalig? Wat doen ze in hemelsnaam mis? Het is niet dat ze hem opzichtig proberen te slijten zoals bv bij Bale of rakitic het geval is. Ze besluiten gewoon dat het niet interessant is om hem een nieuw contract aan te bieden. Normaalste zaak vd wereld, niets schandalig of zelfs respectloos aan. Jeetje het betreft een Nederlander hoor, iedereen op zijn paard

28 augustus 2020 om 10:56

Dit is juist hoe je beleid maakt. Was een belangrijke kracht de afgelopen paar jaar, maar je moet iemand op z'n dertigste niet een sterk verbeterd contract geven zodat ie daarna lekker kan aftakelen. (zie de vele dik betaalde dertigers bij Barca) Nee, bedanken voor bewezen diensten (waar hij rijkelijk voor betaald werd) nu verkopen en weer goed herinvesteren.

De vorige reacties zijn incorrect.. Liverpool heeft allang een nieuw contract aan wijnaldum aangeboden. Hij heeft hier niet op gereageerd. Het is dus een keuze van wijnaldum zelf!!

27 augustus 2020 om 22:21

Liverpool en Wijnaldum hadden vorig jaar zomer al een "soort van akkoord". Plooien moesten glad gestreken worden en er zou getekend kunnen worden. Door corona is er veel veranderd en heeft Liverpool de boot afgehouden.

Waarschijnlijk ook telefonisch medegedeeld door Klopp in een 1 minuut durend gesprek

27 augustus 2020 om 22:56

Haha, deze reactie zal wel weer verwijderd worden, maar ik kan hem zeker wel waarderen.

Natuurlijk jammer van het huwelijk maar wel te begrijpen als ze thiago terug halen. Is toch wat technischer en erg in vorm! Maar prima toch, business gewoon, lekker naar barca met Koeman, frenkie en consorten bouwen

Als je thiago kan halen zou ik wijnaldum zeker laten gaan. Wijnaldum wordt niet beter dan dit en thiago is een niveau hoger. Die thiago is echt klasse man, Zijn aannames, overzicht en passing zijn allemaal top notch. Hij heeft enorm veel controle over de bal. Hij werkt niet zo hard als wijnaldum maar is een veel betere voetballer

Lees elke x Thiago naar Liverpool.

Kan Koeman hem niet beter naar Spanje halen. Volgens mij kost hij niet de hoofdprijs

27 augustus 2020 om 22:00

Denk dat ik liever naar Liverpool zou willen eerlijk gezegd.

Ik denk niet dat Wijnaldum bij de grootverdieners hoort bij Liverpool. Wellicht hoopt ie door nog 1x naar een andere club te gaan, nog een financiele klapper te slaan. Hij heeft al alles met Liverpool gewonnen, dus geen gekke gedachten. En ik denk dat Liverpool met Keita en Thiago wil doorselecteren.

27 augustus 2020 om 22:22

Wijnaldum verdiend ongeveer £4.5m per seizoen excl bonussen.

27 augustus 2020 om 22:51

Ja, voor PL standaards is dat niet belachelijk veel, toch?

Als het financieel mogelijk is zou ik ze er beide lekker bij houden. Het wordt weer een lang seizoen en met Wijnaldum weet je wat je aan hem hebt, heeft zich zeker bewezen. Thiago kan ook zeker mee in de basis en zal ook echt een meerwaarde zijn voor het team. Maar het wordt dan wel druk met alle middenvelders in de selectie.

Goeie wisselspeler geweest voor Liverpool vorig seizoen, maar natuurlijk is hij geen absolute top voor basisplaats bij Liverpool. Liverpool doet goed zaken om hem geen verlening te geven hiervoor. Tenzij hij genoegen wilt nemen met invaller na uur spelen, maar anders vind ik hem niet niveau Liverpool waardig.

28 augustus 2020 om 00:42

Absolute basisspeler vorig seizoen, dus je begint al verkeerd

Volgens mij snijd het mes aan 2 kanten. Wijnaldum hield de boot ook zelf een beetje af en wilde wachten tot einde seizoen. Deze jongen heeft alles gewonnen en kan nog een mooie stap maken. Liverpool doet dit goed om alvast te gaan doorselecteren, er zijn genoeg voorbeelden van clubs die dat niet of te laat doen (...). De vraag is alleen of hij naar Barca moet, daar is het middenveld overvol. Frenkie, Puig, Alena, Pjanic, Coutihno, Pedri, evt Busquets, dan zal ik er ongetwijfeld 1 vergeten.

Misschien in een ruil deal betrekken? Wijnaldum misstaat volgens mij ook niet echt bij Bayern!

Het is voor een club ook de kunst om op tijd door te selecteren. Wijnaldum is nog steed een goede en bruikbare voetballer, echter houd dat een keer op. Er moet vers bloed in de selectie en laten we eerlijk zijn er lopen denk ik wel jongere voetballers rond die de taak van Wijnaldum kunnen overnemen.voor een club als Barca is hij interessant omdat hij veel ervaring een drive meebrengt.kan nog best een paar jaren mee . En tijdens de onderhandelingen kan je mooi bepalen de transfersom en zijn salaris

Als je een beter iemand kan vinden op die plek is het te verklaren, en het was al druk op het middenveld aan het worden met Keita, Fabinho, Milner, Henderson etc.. Wijnaldum heeft boven absurd goed gepresteerd, maar als Liverpool de volgende stap wilt zetten moet er wel aan het middenveld gesleuteld worden dus snap ik de gedachtegang wel. Nog 1 keer een klapper maken Gini, 3 jaartjes Barca en dan lekker afbouwen bij Feyenoord

Hier gaan ze nog wel spijt van krijgen. Wijnaldum is een van de drijvende krachten op het middenveld. Als je goals en assist buiten beschouwing laat, is hij echt super belangrijk op het midden. Thiago is ook een geweldige voetballer, maar Wijnaldum heeft zich al bewezen in de premier league en kampt met aanzienlijk minder blessures dan Thiago. Echt zonde dat ze hem weg gaan doen.

En toch... Gini is niet de meest spectaculaire speler, maar hij is in de basis zo goed, dat je pas doorhebt hoe goed hij als hij niet meedoet. Hij brengt balans, leest de wedstrijden heel goed en knapt veel vuil werk op zodat anderen kunnen excelleren. Ik hoop voor hem op nog 1 mooie stap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
5.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
Diogo JotaAanvaller2010
AlissonKeeper190
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. HughesKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

291 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Gigantische blunder leidt eerste zege sinds een maand in voor Liverpool

Liverpool heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 16 december weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was na twee gelijke spelen en een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren