Janssen reageert met veelzeggende emoji op tirade Mexicaanse journalist

Donderdag, 27 augustus 2020 om 09:37Rian Rosendaal • Laatste update: 13:02

Vincent Janssen heeft zich niet bepaald populair gemaakt in Mexicaanse voetbalkringen. De aanvaller van CF Monterrey was afgelopen zondag tegen Club América (1-3 zege) betrokken bij een veelbesproken incident. De Nederlandse spits viel al dan niet opzettelijk op verdediger Bruno Valdez, die daarbij een zware knieblessure opliep. Laatstgenoemde is hierdoor zeker een halfjaar uit de roulatie.

De langdurige absentie van Valdez komt Janssen op de nodige kritiek te staan. Onder meer voetbaljournalist Willy González veegt de vloer aan met de voormalig spits van AZ en Tottenham Hotspur. "Deze jongen speelt gewoon rugby. Hij weet echt niet waar hij mee bezig is. De enorme kracht van de val heeft ertoe geleid dat een collega zes maanden niet kan spelen", zo foetert hij in een video-interview met Multimedios Deportes. "Janssen zou zes maanden geschorst moeten worden, ik heb André-Pierre Gignac (spits van Tigres, red.) zoiets nog nooit zien doen."

Uit de beelden blijkt evenwel dat Janssen na een luchtduel met Valdez enigszins ongelukkig op de knie van de verdediger uit Paraguay terechtkomt. Desondanks is hij het mikpunt van kritiek in Mexico. Janssen, die tweemaal scoorde en daarnaast twee gele kaarten ontving, reageert via Twitter op de tirade van González. Hij toont een slapende emoji, waarmee de Nederlander lijkt aan te geven dat de reacties nogal overdreven zijn.


Poll

Vincent Janssen verdient hiervoor geen schorsing


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door joekaa)

Het ziet er inderdaad vrij ongelukkig uit. Alleen is dit gewoon een domme reactie van Janssen, hou je buiten zo een dingen. Hij lijkt trouwens wel niet echt in te zitten met die verdediger nadat het gebeurt, wat er natuurlijk wat minder goed uitziet voor hem.

27 augustus 2020 om 09:52

Ik kan me wel voorstellen dat hij, als dit onbewust is gedaan en er echt gigantische (in zijn ogen misplaatste) ophef over is, met zo'n reactie komt. Je hoeft niet alles klakkeloos te accepteren of ondergaan. Natuurlijk gaan zulke reacties niets helpen, maar het zal hem wel opluchten.

27 augustus 2020 om 09:56

Ja dat kan ik geloven. Alleen is er uiteindelijk wel een speler zwaar geblesseerd geraakt en door deze reactie en de reactie vlak na de blessure kan het lijken dat hij daar nogal onverschillig op reageert (wat hoogstwaarschijnlijk niet zo is).

27 augustus 2020 om 09:58

Probleem met meneer Janssen tegenwoordig is dat hij geen enkele kritiek wil ondergaan, terecht of niet. Als mensen vraagtekens bij het niveau zetten, roept ie blind dat het niveau in Mexico beter is dan de Eredivisie. Daarom hebben een paar van de beste spelers uit Mexico als Guti en Alvarez moeite om mee te komen bij de topclubs in Nederland. Omdat het niveau in Mexico hoger ligt.

27 augustus 2020 om 10:10

@Master D, dat vind ik ook nergens op slaan. Guti en Alvarez zijn spelers met zeer specifieke kwaliteiten en tekortkomingen, waardoor ze problemen hebben om zich aan te passen aan de manier van spelen in Nederland. Dat zegt echter niks over het niveau in Mexico. Als zij daar voetbal op een andere manier spelen, waarin zulke spelers perfect tot hun recht komen, kan het niveau echt wel gelijkwaardig zijn.

27 augustus 2020 om 11:36

Ik kan wel begrijpen dat hij de ophef misplaatst en/of overdreven vindt, maar dit is natuurlijk niet de manier om dat te uiten.hij wekt nu de suggestie dat het hem allemaal maar weinig doet dat hij een collega zwaar heeft geblesseerd. Zeker van iemand die zelf ook met langdurige blessures te maken heeft gehad zou je beter verwachten. Dit gaat in ieder geval totaal niet helpen om de ophef minder te maken.

27 augustus 2020 om 12:39

Vreemd dat de scheids daar voor fluit. En Davy een voetbaljournalist dit zo aanhaalt. Was gewoon een slechte verdedigende actie van die verdediger eerder een overtreding op Janssen

27 augustus 2020 om 14:58

Effe serieuze vraag he, hoe vaak kijk jij de Liga MX? Niet gemeen bedoeld, misschien zijn de verschillen minder groot tussen de top en kleinere clubs, maar het niveau ligt lager als je het mij vraagt. Ik kan echt huilen om het voetbal daar soms.

27 augustus 2020 om 17:24

als het een blessure is door pech, dan valt Janssen niets te verwijten en is het commentaar dus onterecht en slaapverwekkend

Joh, duels horen erbij. Het is geen rugby, maar ook zeker geen ballet. Er kunnen mensen geblesseerd raken door toedoen van anderen. Soms bewust, soms onbewust. Als ik de tekst zo lees, krijg ik de indruk dat dit twijfelachtig was qua hoe bewust het was. Dan moet je er gewoon niet bij stil staan. Als iemand een kopstoot geeft, duidelijk natrapt, slaat of iets dergelijks en zo iemand bewust langdurig blesseert moet er een hoge straf volgen. Bij twijfel lekker laten gaan. Elke voetballer die op het veld stapt loopt het risico geblesseerd te raken, hoort erbij.

Vreemde reactie wanneer een speler door jou, ook al onbewust, zo zwaar geblesseerd raakt. Heb de hype nooit begrepen. Heb me erg gestoord aan het feit dat hij überhaupt werd opgeroepen voor Oranje en vervolgens ook nog gebombardeerd werd tot nieuwe spits van het team. Misschien wel de slechtste spits die ik in Oranje heb gezien.

27 augustus 2020 om 10:17

Hij heeft gewoon een paar goede wedstrijden gespeeld voor oranje. Onder andere de oefeninterland tegen België was hij dreigend en woog hij op de defensie. Zo vreemd was het dus niet.

27 augustus 2020 om 10:36

Ja de oefenwedstrijden waren prima, dat is ook een beetje een rode draad want bv ook in het voorseizoen bij Tottenham was hij uitstekend in de oefenwedstrijden. Met de druk erop in de echte wedstrijden is het toch erg teleurstellend geweest, hoewel hij afgelopen seizoen bij Monterrey met 11 goals toch zijn beste seizoen draaide sinds AZ. Overigens zie ik dat Janssen maar 1 keer scoorde gisteravond, VZ noemt twee goals?

27 augustus 2020 om 10:33

Jij hebt die pot met Denneboom dus niet gezien..

27 augustus 2020 om 12:53

Ben het met je eens. Janssen werd na een goede 3 maanden geselecteert, nadat hij na de winterstop niet kon stoppen met scoren. Dit was ook een van de vele rare beslissingen van Danny Blind. Ook niet te geloven dat Spurs hem ook nog kocht.

27 augustus 2020 om 13:52

Tegen Engeland was hij toch lekker op dreef. Tevens gezien de schaarste op dat moment geen slechte keus, de andere opties waren van Persie terughalen of een hele andere speelwijze met Dost oid.

Ach ja, die Mexicanen hebben het nog steeds niet zo op Nederlanders. Daarnaast de volledig gratis tips om stellingen voortaan niet ontkennend op te schrijven, zorgt nogal voor onduidelijkheid.

Janssen is inderdaad een van de slechtste centrumspitsen die bij Oranje hebben gespeeld. Maar dat was ook echt tijdens de meest armoedige jaren. Hij had wel ontzettend veel inzet, en daarmee viel hij op want de rest van de selectie kwam vrij mak over. Hij is natuurlijk ook wel de grootste miskoop van Spurs geweest, erger dan Soldado. Janssen kan er gewoon echt niks van, heeft toevallig een leuk seizoen gehad en liep in Oranje een beetje te beuken. Op basis daarvan is ie gekocht.

28 augustus 2020 om 00:45

Vond ik echt wel meevallen, hij heeft zelfs een tijdje 1 op 1 gelopen bij het NL elftal.
Dus hij kon het echt wel, is gewoon te snel weg gegaan bij AZ.

was echt vergeten dat hij nog voetbalde ergens... zat echt te denken wat Theo Janssen gedaan had om het aan de stok te krijgen met een mexicaanse journalist..misschien is Janssen wat voor een Eredivisie club? Of ja krijgt vast een overdreven salaris vergeleken met zn kunnen, anders zou ik zeggen Feyenoord sla je slag als jorgensen wordt verkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Monterrey


1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. CárdenasKeeper70
S. MedinaVerdediger72
É. AguirreMiddenvelder70
A. GonzálezMiddenvelder73
M. MezaMiddenvelder71
C. OrtizMiddenvelder70
L. RomoMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Monterrey.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Monterrey.

55 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren