Fortuna Sittard in het linkerrijtje? Aanwinsten staven ambities Hofland

Zondag, 30 augustus 2020 om

De zomerse transfermarkt zorgt ieder jaar weer voor een komen en gaan van spelers in de Eredivisie. Fortuna Sittard is tot nu toe de meest actieve club, daar men liefst elf nieuwe gezichten verwelkomde. Tegenover hun komst staat het (in drie gevallen tijdelijke) vertrek van zeventien spelers, dus de fans zullen flink moeten wennen als de ploeg straks weer in de Eredivisie aantreedt. De Limburgers eindigden in het door corona voortijdig afgebroken seizoen als zestiende en hebben nu de ambitie om te strijden voor een plek in het linkerrijtje, maar hoe realistisch zijn die aspiraties op dit moment? Voetbalzone legt de nieuwelingen onder de loep met behulp van sportanalysebedrijf SciSports.

Door Thijs Verhaar

"Ik kan ook roepen: ‘Ik hoop dat we in de Eredivisie blijven’. Lekker veilig. Alleen druist dat zo in tegen mijn sporthart. Vrijblijvend gelul is het, hopen dat je erin blijft. Gelóóf liever ergens in, neem niet genoegen met hoe het altijd al is geweest”, liet Kevin Hofland twee weken geleden optekenen door het Algemeen Dagblad. De oud-verdediger zwaait sinds deze zomer officieel de scepter, nadat hij de afgelopen seizoenen al assistent was bij de Limburgers. Als hoofdtrainer is hij van mening dat hij een verkeerd signaal naar zijn spelers afgeeft als hij de lat niet zo hoog mogelijk legt. Hij neemt daarbij voor lief dat de selectie stevig is veranderd en dus nog op elkaar ingespeeld moet raken. De club verloor sterkhouders als Mark Diemers (Feyenoord), Wessel Dammers (FC Groningen) en Amadou Ciss (Amiens), terwijl ook huurlingen Vitalie Damascan, Felix Passlack, Carlos Faya, Leandro Fernandes en Nikolai Frederiksen terugkeerden naar hun eigenlijke werkgevers. De clubleiding heeft reeds elf nieuwe spelers aangetrokken om die exodus op te vangen.

Voetbalzone neemt de statistieken van Joshua Wehking, Roel Janssen, George Cox, Yanick van Osch, Emil Hansson, Özgür Aktas, Mats Seuntjens, Mike van Beijnen, Sebastian Polter, Veron Parkes en Zian Flemming onder de loep en waagt zich aan een voorspelling over hun meerwaarde op basis van de cijfers van SciSports. Het sportanalysebedrijf verzamelt data van bijna 200.000 voetballers en honderden competities, waardoor spelers eenvoudig te vergelijken zijn. Ook kent het bedrijf ratings toe aan spelers en wordt aan de hand van een algoritme een niveau bepaald wat de speler in zijn piekjaren kan bereiken. De SciSkill Index (een score tussen de 0 en 180) zegt per definitie niet of iemand voetbaltechnisch de beste of slechtste is, maar toont aan of iemand op een bepaald niveau een invloed heeft gehad op het teamresultaat. Hoe hoger de score is, hoe hoger de kans dat hij een positief effect heeft op het wedstrijdverloop. De gegevens zijn uiteraard gebaseerd op het verleden en bieden dus geen garantie op de toekomst, waar de spelers in een nieuwe omgeving moeten zien te aarden. Wel geeft het een indicatie van wat Fortuna ongeveer mag verwachten van de nieuwelingen.

Van de elf tot nu toe gepresenteerde aanwinsten is Seuntjens wellicht de meest bekende naam, maar tegelijkertijd ook de meest verrassende transfer omdat hij ook andere hoger aangeschreven clubs achter zich aan had. Hij gelooft echter in de ambities van Fortuna en wilde graag terug naar de Eredivisie. De 28-jarige middenvelder komt over van het Turkse Gençlerbirligi, nadat hij eerder al jarenlang speelde voor AZ en NAC Breda. In Sittard wordt hij gezien als de opvolger van Mark Diemers en op basis van de statistieken lijkt hij die zware rol goed te kunnen vervullen. Met zijn SciSkill van 65.3 is hij de hoogst ingeschaalde speler van de gehele Fortuna-selectie en hij scoort zelfs 1.6 punt hoger dan de naar Feyenoord vertrokken aanvallende middenvelder. Wel moet worden opgemerkt dat Diemers de afgelopen jaren veel vaker bij goals betrokken was, maar Seuntjens heeft weer als voordeel dat hij op vrijwel alle posities op het middenveld en in de voorhoede uit de voeten kan.

Hetzelfde geldt voor Zian Flemming, die onlangs is overgenomen van PEC Zwolle. Als huurling liet hij vorig seizoen bij NEC in de Keuken Kampioen Divisie zien behoorlijk doelgericht te zijn met 13 goals en 3 assists in 24 wedstrijden. Op Eredivisie-niveau heeft hij echter nog niet laten zien het verschil te kunnen maken. Met zijn SciSkill van 47.2 is hij wel een prima selectiespeler, al blijft hij voorlopig ver achter bij Seuntjens. Met een beoogde potentie van 69.4 heeft hij wel de mogelijkheid om op termijn naar dat niveau toe te groeien. Vermoedelijk wordt een van hen de meest vooruitgeschoven middenvelder of een schaduwspits achter de eveneens nieuwe Sebastian Polter, die met een score van 58.6 ook tot de betere spelers van de selectie moet worden gerekend. De boomlange spits van 1,92 meter liep de laatste jaren in de 2. Bundesliga één op twee bij Union Berlin, maar kwam vorig seizoen op het hoogste niveau van Duitsland niet verder dan twee goals in dertien wedstrijden.

Toch moet de 29-jarige spits met al zijn ervaring, lengte en fysieke kracht in staat worden geacht om meteen volop mee te draaien in de Eredivisie, mits hij de voorkeur krijgt boven de piepjonge Veron Parkes. De achttienjarige Engelsman komt over uit de jeugd van West Ham United, waar zijn contract ten einde liep. SciSports dicht hem een potentie van 79.5 toe, waarmee hij in zijn topjaren makkelijk mee zou kunnen draaien in de subtop van de Eredivisie. Voor nu krijgt hij echter een SciSkill van 38.5, waardoor hij nog flink wat stappen moet zetten voor het zover is. Fortuna heeft hem een contract tot medio 2023 gegeven en het is in zijn voordeel dat hij ook uit de voeten kan op de linksbuitenpositie, waar de club heeft momenteel ook nog beschikking heeft over Lisandro Semedo. Hij mag echter vertrekken, waardoor Parkes straks alleen moet kijken naar de eveneens nieuwe Emil Hansson. De Zweedse vleugelflitser stond drie jaar onder contract bij Feyenoord, werd verkocht aan Hannover 96, dat hem vorig seizoen - net als Feyenoord een jaar daarvoor - verhuurde aan RKC Waalwijk. In Brabant liet hij zien steeds volwassener in zijn spel te worden en dat heeft de dribbelaar een mooie stijging van zijn SciSkill opgeleverd. Hij wordt nu ingeschaald op 49.9, terwijl hij een potentie heeft van 73.3.

Ook voor de positie van linksachter heeft de trainer twee uitstekende opties tot zijn beschikking. De vorig seizoen al gehuurde George Cox is nu definitief overgenomen van Brighton Hove & Albion en Roel Janssen kwam deze zomer over van van VVV-Venlo. Laatstgenoemde kent de club goed door zijn eerdere periode in Sittard en is met al zijn ervaring een zekerheidje voor de defensie. Toch lijkt hij met zijn SciSkill van 55.0 genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan, want Cox scoort nu al vier punten hoger en heeft bovendien een potentie van 81.0. Daarmee zou hij op termijn uit kunnen groeien tot een uitstekende speler voor de subtop van de Eredivisie en nu mag hij ook al goed genoeg worden geacht om het verschil te maken bij Fortuna Sittard, dat met de komst van Mike van Beijnen ook een extra rechtsback aan de selectie heeft toegevoegd. Hij heeft door zijn mislukte uitstapjes naar Barcelona B en Gençlerbiligi echter nog niet voldoende profwedstrijden gespeeld om beoordeeld te kunnen worden door SciSports. Op basis van oefenwedstrijden lijkt hij echter voorlopig genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. De van Jong Vitesse overgekomen Özgür Aktas krijgt een score van 29.0 mee en heeft een potentie van 50.5, waarmee hij op termijn kan uitgroeien tot een prima stand-in. Voor nu wordt hij echter direct verhuurd aan FC Dordrecht.

Tot slot heeft technisch directeur Sjors Ultee ook nog twee doelmannen vastgelegd voor de komende jaren. Yannick van Osch komt over van Jong PSV en Joshua Wehking waagde deze zomer de oversteek van het Duitse Hamburger SV. Beiden hoeven zich voorlopig echter geen illusies te maken, want eerste keeper Alexei Koselev is onomstreden in het Fortuna Sittard Stadion. De Moldaviër speelde de afgelopen seizoenen alles voor de Limburgers en wordt op dit moment veel hoger ingeschaald dan zijn twee nieuwe concurrenten. Wel moet worden opgemerkt dat beide jongelingen een hoger potentiecijfer hebben dan de nummer 1, dus wellicht kunnen zij het Hofland moeilijk maken door zich te onderscheiden op de trainingen. Van Osch heeft momenteel een SciSkill van 37.1 en kan doorgroeien naar 61.8, terwijl Wehking het moet doen met een score van 23.4 en een potentieel van 64.6. Voor nu lijkt de Nederlander dus tweede doelman te worden, maar de komende jaren ligt alles open met drie steeds meer aan elkaar gewaagde sluitposten, die elkaar idealiter naar een steeds hoger niveau kunnen stuwen.


Cijfers en conclusiesNaam Positie SciSkill Potentie Inschatting
Mats Seuntjens aanv. middenvelder 65.3 65.4 sleutelspeler
Zian Flemming aanv. middenvelder 47.2 69.4 bankzitter
Sebastian Polter spits 58.6 59.1 sleutelspeler
Veron Parkes spits 38.5 79.5 toekomstig sterspeler
Emil Hansson linksbuiten 49.9 73.3 basisspeler
George Cox linksback 59.0 81.0 sleutelspeler
Roel Janssen linksback 55.0 55.0 bankzitter
Mike van Beijnen rechtsback nnb nnb vermoedelijk bankzitter
Özgür Aktas centrale verdediger 29.0 50.5 meteen verhuurd
Yannick van Osch doelman 37.1 61.8 tweede keeper
Joshua Wehking doelman 23.4 64.6 derde keeper

Samengevat heeft de club met Seuntjens, Polter en Cox drie spelers vastgelegd die de ploeg direct veel sterker kunnen maken, terwijl ook Hansson meteen aanspraak lijkt te maken op een basisplaats. Bovendien zijn er met Parkes, Flemming en de twee doelmannen ook de nodige spelers die de potentie hebben om naar het eerste elftal toe te groeien en in ieder geval te zorgen voor een gezonde concurrentiestrijd. Ook Janssen lijkt een uitstekende breedteversterking om te zorgen dat men hoger gaat eindigen dan de zestiende plaats van afgelopen seizoen. Mike van Beijnen is een groot vraagteken, maar met Lazaros Rota en Clint Essers staan er al twee degelijke rechtsbacks onder contract, zoals de club elders op het veld ook de beschikking heeft over voor Fortuna-begrippen prima spelers als Koselev, Tesfaldet Tekie, Branislav Ninaj en Jorrit Smeets.

Alleen op het middenveld moet er nog wel wat gebeuren, want Hofland heeft op dit moment beschikking over slechts drie centrale middenvelders. Tekie is een zekere factor, maar jongelingen Dimitrios Ioannidis en Adnan Ugur hebben samen slechts acht wedstrijden ervaring in de Eredivisie. De club wordt daarom nadrukkelijk in verband gebracht met Ben Rienstra, die voor een som van 150.000 euro moet overstappen van Kayserispor. De dertigjarige middenvelder heeft een matig seizoen achter de rug in de Süper Lig, maar heeft in het verleden aangetoond prima mee te kunnen in de Eredivisie, waar hij speelde voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen. Hij heeft een SciSkill van 54.1 en kan dankzij zijn surplus aan ervaring wellicht zelfs een basisplaats veroveren. Verder hoopt de club naar verluidt nog op een extra centrale verdediger en is men op jacht naar een rechtsbuiten om 4-3-3 mee te kunnen spelen.

Als het middenveld met Rienstra of een ander konijn uit de hoge hoed ook nog een impuls krijgt en de club een geschikte vleugelflitser strikt, heeft Fortuna Sittard in ieder geval op papier inderdaad een selectie die goed genoeg is om meer te willen dan alleen het voorkomen van degradatie. Wel moet worden opgemerkt dat Hofland een volledig nieuw elftal heeft. Het op elkaar ingespeeld raken kost tijd en mogelijk ook belangrijke punten. Het merendeel van de versterkingen heeft echter ervaring in de Eredivisie en er zijn wat grote talenten in de selectie die de potentie hebben om de club naar een hoger plan te tillen. Als alles snel op zijn plek valt, kan het dus zomaar zijn dat Fortuna echt mee gaat strijden om een ticket voor de play-offs, maar het kan ook volledig de andere kant opvallen als Hofland er geen collectief van weet te smeden. Groot denken is één ding, maar het ook waar maken is een ander verhaal. Het zal moeten blijken of hij met zijn uitspraken de juiste snaar raakt bij zijn spelersgroep of dat het er juist voor zorgt dat de zelf opgelegde druk hen teveel wordt.

Voetbaldata-intelligentiepartner SciSports is altijd op zoek naar technisch sterke spelers!
Klik hier voor de openstaande vacatures bij een van de snelst groeiende sporttechnologiebedrijven ter wereld, gevestigd in Nederland.
Aad de Mos blikt vooruit op nieuwe Eredivisieseizoen: 'Ajax wordt niet zomaar kampioen'
Meer video's

Poll

Acht jij Fortuna sterk genoeg voor een plek bij de beste negen van de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door mackolik)

Nog een club die een aanval gaat doen op de top3, ik mag deze ambitie wel.

28 augustus 2020 om 10:38

Mooi om te zien dat al die clubs ambities hebben idd. Als je die aan het begin van het seizoen al niet hebt moet je het veld ook niet opstappen. Succes gewesnt aan Fortuna! Toch mooi dat er tenminste 1 club uit Limburg in de eredivisie speelt.

28 augustus 2020 om 11:10

Ehh.... VVV telt niet of....?

28 augustus 2020 om 11:36

LOL mijn excuses, je hebt helemaal gelijk! In mijn gedachte speelde VVV in de KK divisie. Excuses!

Als je iemand als Flemming binnen haalt moet je eerder kijken naar de nacompetitie overleven dan het linkerrijtje. Wat een lachertje.

28 augustus 2020 om 00:20

Leuk dat je het seizoen van Fortuna kan voorspellen op 1 aanwinst. Flemming is er voor de breedte.

28 augustus 2020 om 00:22

Daar doe je ze toch echt tekort mee! Ze hebben voorin en op het middenveld echt een prima team staan. Of ze top 10 halen zullen we zien. Maar het is absoluut niet zo dat Fortuna om de laatste 3 plekken mlet vechten. In mijn optiek kun je alleen maar respect hebben voor dit beleid. Veel jonge gasten vastleggen voor meerdere jaren is waar veel clubs alleen maar kunnen dromen. Bovendien hebben de meeste ook nog eredivisie ervaring wat dan toch niet als vreemdelingenlegioen bestempeld kan worden.

28 augustus 2020 om 04:49

Van degene die ik goed ken, lijken me het inderdaad goeie aankopen. En ik denk inderdaad ook dat je altijd naar boven moet kijken. Mocht het toch minder gaan, dan kun je altijd nog bijsturen. Met andere woorden. Ik denk dat ze goed bezig zijn.

28 augustus 2020 om 09:29

Achterin staat het ook prima. De backs van Fortuna zijn voor Fortuna’s begrippen gewoon heel erg goed. Beide zijn jong, dynamisch en barsten van talent. Rota zojuist ook opgeroepen voor Griekenland. Moet eigenlijk nog een ouderwetse rechtsbuiten bij met een dribbel en voorzet.

28 augustus 2020 om 06:19

Flemming is echt niet zo slecht hoor, top 3 spelers van NEC dit seizoen en nog jong. Prima bankzitter voor de breedte

28 augustus 2020 om 08:30

Ja, het ging een stuk beter met PEC vorig seizoen toen Flemming niet meer in de basis stond zoals in het seizoen 18/19. Wat een progressie zeg van plek 13 in 18/19 naar een 15e plek in 19/20 na 26 wedstrijden.

28 augustus 2020 om 10:01

Ohja want daar had Flemming vast verandering in gemaakt. Met Zian Flemming waren we op plek 17 of 18 geëindigd.

28 augustus 2020 om 10:09

Oh ja want in 18/19 eindigde PEC met Zian Flemming ook op plek 17 of 18. Knap overigens om jezelf in 2 zinnen zo tegen te spreken.

28 augustus 2020 om 11:01

In het seizoen 18/19 hadden we de beschikking over Younes Namli en Kingsley die ons in de Eredivisie hielden. Daar had Flemming helemaal geen waarde in. Als we dat seizoen al op Flemming moesten rekenen ipv Namli waren we gedegradeerd. Heel knap inderdaad met de 13de begroting. Als je niet weet waar je over praat, geef dat dan de volgende keer gewoon eventjes aan, doe ik verder niet moeilijk over hoor.

28 augustus 2020 om 10:23

Flemming heeft zich vorig seizoen anders prima ontwikkeld. Hij is flink breder en sterker geworden en dat heeft hem ook echt wel goed gedaan. Denk een prima speler voor het rechterrijtje van de Eredivisie, zoals ook voor Pec was geweest dus. Misschien is het geen match Pec, zou ook zomaar kunnen.

28 augustus 2020 om 11:06

Het is zeker geen match, anders had hij het wel laten zien in de voorbereiding. Ik zag dezelfde beperkte handelingssnelheid, arrogantie in zijn aanvallende keuzes en complete zelfoverschatting in zijn mediaoptredens. Kortom, gewoon niet goed genoeg voor PEC en ik denk ook niet goed genoeg voor Fortuna.

28 augustus 2020 om 11:31

Denk dat hij zeker goed genoeg is. Maar dan moet hij ook echt als aanvaller spelen en juist gebruikt worden. Speelde bij ons vorig seizoen vaak in de spits of net achter de spits. Vind hem rondom de 16 zeker een goede speler die ook genoeg rendement heeft. Zullen het gaan zien.

28 augustus 2020 om 14:05

We zullen zien, ik heb het idee dat er de afgelopen jaren veel spelers mislukt zijn in Zwolle en dat er op dit moment iets niet helemaal goed zit daar. Flemming is een speler die denk ik het best rendeert in een aanvallend team vrij dicht bij het doel van de tegenstander. Fortuna is niet meteen een hoogvlieger in de eredivisie maar probeert wel echt te voetballen dus het zou best eens een match kunnen worden.

28 augustus 2020 om 12:09

Tja, het is ook allemaal zo opportunistisch als maar kan zijn. Nu lopen ze allemaal de polonaise omdat Fortuna actief is op de transfermarkt en als ze straks gewoon weer in de onderste helft van het rechter rijtje meedoen, verkondigen diezelfde mensen dat ze het wel zagen aankomen. Als je maar genoeg meningen vormt, heb je vanzelf een keer gelijk. Ik zie nog niet wat dit Fortuna zo bijzonder moet maken.

29 augustus 2020 om 10:26

Fortuna is gewoon wederom een grote verrassing. Valt het allemaal goed op zijn plek en renderen de nieuwelingen, dan kunnen ze zomaar de top-10 benaderen. Brengen al die spelers toch niet helemaal wat ze verwachten, dan wordt het een lang gevecht tegen degradatie. Wie weet worden ze wel het Willem-II van Limburg.

Cox komt van Brighton niet van Northampton, en het is Lisandro Semedo i.p.v. Nelson.

Leuk kunnen jullie dit ook met Twente doen?

28 augustus 2020 om 08:21

Hebben ze al gedaan een paar weken geleden als ik mij niet vergis.

Uitstekende ambitie, of het realistisch is zullen we over enkele maanden gaan zien. Feit is dat ik een stuk tevredener ben over de selectie dan vorig seizoen. Ciss was een opportunistische speler die vaker over zijn eigen benen struikelde dan dat je er wat aan had. Blij dat die weg is en onvoorstelbaar dat een club daar nog 1,5 miljoen voor heeft betaald. Grappig dat deze statistieken mijn stelling onderbouwen trouwens; dat Seuntjens zeker niet minder is dan Diemers en wellicht voor Fortuna op dit moment zelfs wat beter en completer. Hij zal wel eerst volledig fit moeten worden, al was tegen VVV al te zien dat het een intelligente speler is. Polter is een schot in de roos, wat een beer. Daar krijgen veel verdedigers in Nederland het heel moeilijk mee! Wel belangrijk dat we hem volop gaan voorzien van voorzetten. Elke voorzet op Polter is gevaarlijk, dus een goede rechtsbuiten is wel essentieel. Verder zullen de ballen van Rota en Cox moeten komen. Hansson zoekt graag de combinatie met Polter zagen we al. Ik heb iig veel vertrouwen in komend seizoen en zie bovenkant rechterrijtje zeker als realistisch doel.

Mooi dat er dit jaar wat meer Nederlandse namen zijn bij Fortuna. Ik vind het een leuke club en kijk geregeld een wedstrijd, maar vorig jaar was het op enkelen na, toch wel een vreemdelingteam.

28 augustus 2020 om 09:46

Klopt, ook tegen het zere been van vele supporters. Echter is het te verklaren vanuit het feit dat de Nederlandse spelers van eenzelfde niveau teveel salaris vroegen ivm een Rota, Cox, Tekie, Ninaj etc. Gelukkig is er dit jaar wat meer mogelijk waardoor we in een iets hoger segment kunnen kijken, daar waar andere clubs nu juist pas op de plaats moeten maken vanwege corona.

Denk dat fortuna gewoon handhaving na moet streven en dan continuïteit kweken binnen de club om stabiele eredivisionist te worden. Een 2e heracles zie ik tot de mogelijkheden.

Er is nog wel erg veel werk aan de winkel. Als je tegen VVV al 6-7 grote kansen weggeeft, dan is er nog wel wat te sleutelen.

Fortuna Sittard begint steeds meer te lijken op het vreemdelingenlegioen legioen van Fortuna '54.............

Ik vraag me af of de Fortuna fans blij zijn met de inmenging van Acun Ilicali? Ik lees dat Fortuna erg actief is op de transfermarkt. Ik heb ook vermoedens dat de nieuwe mede-eigenaar Acun bij de grote clubs in Turkije spelers gaat proberen te huren. Lees graag de mening van de Fortuna fans.

30 augustus 2020 om 13:38

De meeste van ons zijn er wel blij mee. Er heerst een groot vertrouwen onder de supporters in Gun. Raar zou je zeggen met zo een buitenlandse investeerder. Echter is dit helemaal niet raar. Want dit vertrouwen heeft hij volkomen zelf verdiend. Hij maakt al zijn woorden waar. Hij scout goed, hij ontwikkelt de faciliteiten, hij zet de academy opnieuw op. En hij zorgt voor een organisatiestructuur die verantwoordelijkheden bij de supporters legt. Daarnaast is de club dankzij hem winstgevend. En wordt er geld verdiend met transfers.concluderend; We zijn blij met de komst van Illicali. We vertrouwen erop dat Gun zijn aandelen alleen deels aan iemand verkoopt die dezelfde intenties en handelswijze heeft die hij heeft. Daarnaast zijn ze ook persoonlijke vrienden. Dat maakt het vertrouwen in deze beslissing groter. De komst van Illicali betekent dat Fortuna kan doorgroeien naar het linkerrijtje. Zijn komst betekent dat er een salarisbudget beschikbaar gesteld kan worden wat met de middenmoot kan wedijveren. In plaats van dat we het budget van nr. 17 hebben. Zijn komst betekent dat spelers ook voor hogere bedragen gekocht kan worden. Er komt dus een heel nieuw segment aan kwaliteitsspelers beschikbaar, die voorheen buiten ons bereik lagen. Er liggen geen concrete plannen spelers te huren van Turkse topclubs. Fortuna gaat de ingeslagen weg in met jonge talenten op internationaal gebied. En deze door te ontwikkelen en met winst te verkopen.

30 augustus 2020 om 13:43

@andrevidigoal dankjewel voor je berichtje. ik hoop voor jullie dat deze trend zich doorzet. Het zou mooi zijn als jullie binnen paar jaar voor top 5 kunnen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. JanssenVerdediger50
L. RotaVerdediger50
A. KoşelevKeeper50
Z. FlemmingMiddenvelder52
E. HanssonMiddenvelder51
M. SeuntjensMiddenvelder50
G. CoxVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren